Jag hinner inte mer än att börja på ett blogginlägg förrens dagen är slut!

Idag är det onsdag och jag har knappt märkt av att helgen är slut. Just nu ligger jag fortfarande kvar i sängen. Lucas har två nätter i rad nu bara sovit max tre timmar i sträck istället för fyra som han gjort tidigare. Inatt kaskadspydde han också precis efter jag bytt hans kläder då han fått lite kiss på pyjamasen. Så det var bara att byta igen, hitta handduk, torka min sida av sängen, mig och golvet. Stackars liten. Sen sov han gott i nestet i drygt två timmar innan han ville ha mat igen. Just nu sover han och jag vet inte om jag ska sova lite till eller om jag ska äta något.

Sen är planen att lägga in bilderna från kameran och sortera kläder! (Både Lucas och mina) Lucas har fortfarande vissa plagg i 50 men några 50 är faktiskt för små, så vi viker upp Strl 56 och använder dem med.

Likes

Comments

Igår var vi på babyshower för finaste Malle och Peter. Mini sov nästan under hela besöket, vi hade supertrevligt och blev bjudna på världens godaste broccolipaj.

Idag bor vi dock i soffan. Jag är helt slut! Trots en bra natt så tog Simon Lucas i selen i förmiddags och jag valde att snooza vidare. I drygt en timme sov jag och det kändes som flera dygn. Jag drömde min första dröm sen jag var gravid och är sjukt trött sen dess. 😵 känner mig som en zombie.

Gick ut på en timmes promenad med Lucas och Craig under eftermiddagen men det hjälpte inte. Lucas har sovit längre pass i helgen under dagarna och varit mer gnällig under kvällstiden, vet inte om det är en fas eller vad det är. När han är ledsen funkar inget. Inte ens bröstet, så jag hoppas att det inte är en början på kolik utan kanske bara något jag käkat.

Appropå napptvånget så tvingar vi inte honom om han inte vill, nu har han tex inte haft napp sen igår morse, men när han visar intresse så testar vi med napp och funkar det så får han den.

Nu ska vi beställa hämtmat!

Likes

Comments

Idag blir vår lilla pojk en månad! Helt sjukt vad tiden går, men jag njuter av varje sekund! Hans förkylning är bättre men har lite höjd temp på morgonen. Natten inatt var nog den sämsta, han kom inte till ro alls, men tror mer på att det var magen än förkylningen.

I en månads present får mini en bärsele som jag beställde från Babyshop igår (och som redan är på uthämtningsstället - wow vilken snabb leverans). Då han blivit lite mer klängig nu i slutet så tänkte jag att det skulle passa perfekt. Vi har även börjar tvinga honom att ta napp. Det går sådär, men han tar den tillslut och när den väl är i är han nöjd och blir ledsen när den åker ut.

Varför tvingar vi honom? Han kan inte ha mitt bröst i munnen hela tiden. Han äter aktivt i 3-10 minuter och sen vill han bara ha tutten i munnen. Men mina bröst sprutar mjölk, typ konstant. Så det funkar inte.

Likes

Comments

Fyraveckors kontroll på bvc idag! Lucas har gått upp stadigt i vikt sen förra måndagen och äntligen ligger han över 4 kilo!

Så nu väger lilleman 4035g och är 54 cm lång. Strl 50 passar än men vi har börjat varva in lite 56 ifall det går snabbt framöver.

Likes

Comments

Inatt blev den här lille fisen 4 veckor! Tiden rinner iväg. Nyss var han ju i magen, men ändå känns det som att han funnits i hela mitt liv! Konstigt.

Idag är det också alla hjärtans dag, har som tradition att jag brukar göra rosa plättar på hjärt-lagget till frukost. Men det får nog bli till lunch för jag är supertrött. Inatt sov lilleman bara ett 4 timmars pass istället för två. Sen var det bara två timmars och en timmes. Så nu försöker jag få honom till att somna på mitt bröst så jag kan få snooza lite till. Asså egentligen har jag ju fått mina 8 timmar, men kan man så ska man. Hehe

Likes

Comments

Åh, vilket härligt väder! Jag blir alltid så glad när solen skiner och ännu gladare när det är både snö och sol! Idag har vi tagit det lugnt (som alla andra dagar) men vi har också hunnit med en 50 minuters promenad i solen!

Btw, tidigt imorse vaknade jag av att jag drömde att jag pumpade ut bröstmjölk, när jag vaknat insåg jag att jag typ badade i bröstmjölk, inläggen hade lagt sig åt sidan så det var bara att byta linne och hämta nya inlägg. Suck.

Likes

Comments

Idag har vi haft en lugn lördagsmorgon! Mini har sovit halvdåligt i ett dygn nu och jag är osäker på vad det beror på. Funderar på om det är för att jag ätit något eller om det har med hans förkylning att göra.

Just nu sover han och jag har precis slängt i en tvättmaskin samt skickat iväg Simon på ett köpabyxortillAnna-uppdrag. Jag kommer fortfarande inte i mina vanliga byxor, min höft är way to big, så Simon har fått i uppdrag att köpa ett par svarta yogabyxor som jag kan ha så länge. För dem kan jag ha i Strl 36 nu och sen. Längtar tills jag kan använda jeans igen men vägrar köpa byxor som jag bara har en kort period innan jag gått ner resten av mammakilona. Tur är att jag kommer i alla träningskläder jag har och äger iaf! Så när jag läkt så kan jag äntligen börja röra på mig så smått igen!

Likes

Comments

Snart en månad gammal! Idag invigde vi första plagget i Strl 56 som vi fått från grannen, en snygg liten body från Lindex. Byxorna i Strl 50 från polarn passar fortfarande utmärkt, likaså hans andra kläder i 50, men vi har så många plagg i 56 att vi måste börja beta av dem så han inte hinner växa förbi dem.

Nu ligger han och kvittrar i sömnen bredvid mig, ibland låter han exakt som en liten fågel, så gulligt. Idag känns han inte lika täppt i näsan heller, men jag skymtar lite snor i näsan. Hoppas verkligen att hans förkylning försvinner snart!

Inatt var min första jobbiga natt. Även om Lucas sov långa pass var jag hur trött som helst och kunde inte komma till ro. Sigge spydde och var dålig i magen, Craig var orolig, Lucas gjorde massa ljud ifrån sig och Simon snarkade. Så inte förrens vid 5 kunde jag somna.

Undra vilken ögonfärg Lucas får, vad tror ni?

Likes

Comments

Idag har jag varit på promenad med Craig, helt själv! Första gången sen Lucas kom till världen. Kändes super! Craig var nog mer glad över att det var snö ute än att jag gick själv med honom, men ändå!

Nu håller vi på att koka spaghetti och köttfärssås, känns lagom vintrigt, Lucas har precis somnat efter att ha käkat lite och jag funderar på om man ska avrunda kvällen med någon film.

Vad hittar ni på ikväll?

Likes

Comments

Onsdag idag och snön faller som florsocker utanför. Plutten är fortfarande förkyld, något sämre idag än igår, idag har jag dock kunnat skymta en snorkråka, så nu väntar jag bara på en nysning från lilleman så den åker ut.

Idag har jag ringt och ändrat vårt sopabonnemang, idag kör vi ett miljöavtal där de hämtar matavfallet varannan vecka och restavfallet var fjärde vecka. Det funkar super tills man får besök (på något sätt så förökar sig soporna då), och tills man får barn. Vårt kärl är redan fullt och nästa hämtning är om två veckor! Det är ju inte direkt så att jag kan källsortera blöjor direkt. Och jag vägrar tygblöjor. Hon på LSR förstod mig och sa att det är nu först när hennes barn är två år som soporna börjar minska. Jag vet inte hur vi ska hålla oss två veckor till. Det nya abonnemanget (där de tömmer båda kärlen varannan vecka) startar inte förrens i mars och det känns som en evighet till dess. Puh

Likes

Comments