View tracker

Familjen, Lillsved 16/17, Min träning

Igår: Första lektionen började med kajakpaddling och det var så kul! Ännu roligare var att jag ÄNTLIGEN kunde vara med och delta efter allt som nacken har strulat till. Visst jag är fortfarande lite stel och vissa rörelser känns inte riktigt okej ännu och jag är lite rädd för att det ska komma tillbaka men det känns ändå såå mycket bättre.
Men för att återgå till paddlingen..! Det var som sagt riktigt kul och vi fick köra oss lite hur man ska paddla för att ta sig fram, bak och i skidled på olika sätt. Mina klasskamrater fick vända med kajaken och ta sig upp med hjälp av en kompis. Jag valde att inte göra detta den här gången, utan gör det nästa gång pga nacken. Alla var jätteduktiga och alla klarade det med bravur! Så nu får alla som var i min grupp låna kajaker och åka ut själva, om de skulle vilja.

Andra lektionen var drama och jag tror att jag kommer att uppskatta det ämnet väldigt mycket framöver.
Resten av dagen hade vi diskussioner om vad hälsa är och vi utgick efter ett häfte som vi hade fått i uppgift att läsa. Det blev mycket intressanta diskussioner. Tyvärr hade jag inte klarat att läsa hela häftet pga att smärtan i nacken har tagit all min energi och ork. Men nu har jag ändå helgen att kunna ta igen det jag inte har läst ännu.Idag: är jag tyvärr hemma från skolan och tar hand om mitt lilla hjärta som har hög feber och riktigt hängig. Det är i te ofta han blir så här sjuk men när han väl blir det så sover han nästan hela tiden. Så idag passar jag också på att komma ikapp med häftet och även titta lite mera på anatomin men jag ska även försöka ta itu med allt som jag inte hinner med på kvällarna här hemma.


Tyvärr har träningen kommit lite i skymundan nu pga nacken och jag tycker att det har varit både tråkigt och jobbigt att behöva vara så inaktiv. Det representerar inte mig alls för fem öre i vanliga fall men nu har det ju tyvärr blivit så. Men SNART SNART SNART ska jag vara igång ordentligt igen och jag längtar så mycket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lillsved 16/17, Vardag, Min träning

Nacken och ryggen har gjort ont sedan i söndags och igår fick jag nog. Jag ringde till Naprapatlandslaget i Norrtälje och fick en tid idag kl. 13.
Det har varit en hemskt att gå runt som en stel vandrande pinne och inte kunna träna eller röra på sig ordentligt. Men efter besöket hos Nina som jobbat som naprapat på Naprapatlandslaget här i Norrtälje kan jag äntligen röra på mig igen. Nina knäckte min rygg och nacke, satte nålar i ryggen på mig och tryckte på en massa olika punkter och efter en timme kunde jag helt plötsligt röra på mig igen. Jag säger verkligen inte att det bara var gjort på ett kick och att det var smärtfritt för det var det verkligen inte! Det gjorde riktigt ont några gånger men oj så skönt det var efteråt. Jag känner mig som en ny människa.
Jag ska definitivt gå tillbaka och har redan bokat två nya tider för att se till att det inte kommer tillbaka. Det är ju inte fel att försöka hålla sig så pass rörlig som man faktiskt blir, i alla fall inte för mig som vanligtvis blir stel relativt lätt med knutor och allt som kommer med det.

Innan besöket hos Nina var jag ju självklart i skolan. Första lektionen var idrott och här håller två av mina klasskompisar i en samarbetsövningslek. Jag och en till tjej höll också i en lek som också innebar samarbete men även att man kunde hitta sitt inre lekfulla jag och leka motorcykel. Riktigt kul att se men tråkigt eftersom jag inte kunde vara med själv. Nästa gång ska jag också vara med och då ger jag järnet. All in! Bara för att kompensera att jag inte har kunnat vara med de här tre dagarna.

Nu: Plugg! Ska läsa klart ett häfte och sammanställa.. Inte min starkaste gren men jag ska göra mitt bästa, mer kan man inte göra.

Likes

Comments

View tracker

Lillsved 16/17, Vänner

Då var första veckan på skolan avklarad och jag har verkligen hamnat helt rätt! Fantastiska människor, fantastiska lärare och fantastisk miljö! Superhärligt!
Första veckan har handlat om att vi alla som går på skolan ska lära känna varandra. Vi har gjort mycket samarbetsövningar i form av tävlingar, uppträdanden med mera och det har varit riktigt kul. Det har varit väldigt mycket intryck vilket har gjort att jag (och säkert många med mig) varit helt slut på kvällarna. Jag har tokdeckat vid 21 och inte vaknat någon gång på natten. Jag har till och med vaknat innan väckarklockan nästan varje morgon och längtat till skolan. Det tror jag aldrig har hänt förut.

Spex, tävlingar, samarbete, självkännedom. Det är lite utav det som har präglat den här första veckan på Lillsved. Jag ser helt klart fram mot att åka tillbaka och påbörja vecka två.

Den här veckan avrundar tyvärr min kropp med att säga upp sig. När jag vaknade imorse small det bara till i nacken/ryggen och smärtan strålade ut i rygg, armar och fingrar. Det tog bra många timmar innan jag kunde ens tänka på att resa mig upp. Nu har det börjar släppa en aning, efter en massa olika knep, men jag rör mig som en stel pinne.. Inte så kul! Jag hoppas det försvinner under dagen och att det är borta tills imorgon. Just nu stinker jag tigerbalsam, det är så att set sticker i ögonen, men det hjälper.

Likes

Comments

Utbildning och framtidsplaner

Today is the day peeps! Idag börjar jag på Lillsved! Som jag har längtat efter den här dagen, helt sjukt att den redan är här.

Igår var jag på grillkvällen som några av de som ska gå där hade arrangerat. Eller det blev inte så mycket grilla för mig, jag hade ätit innan och jag satt i köer både på Norrtäljevägen och på Essingeleden vilket gjorde att jag kom dit nästan 45 minuter senare än vad jag hade tänkt mig. Men det var trevligt och jag hittade några som jag pratade ganska så mycket med. Tyvärr blev vädret bara sämre och sämre och till slut började det att regna, vilket gjorde att jag valde att åka hem relativt tidigt.Kanske lite tråkigt av mig men jag ville hem till familjen samt att det tar ju ändå en stund att köra hem. Jag gick ju upp så tidigt igår så jag var väldigt trött också, men jag ville verkligen inte missa chansen att kunna träffa några av de som ska gå där med mig. Nu känns det lite bättre att åka dit idag när jag ändå har träffat och pratat med några redan.

Klockan 13 är det upprop i skolans aula och idag ska jag ta vägen över Rindö (vilket jag inte gjorde igår) och det går mycket fortare än att åka genom stan.

Wictor är lämnad på förskolan och nu ska jag bara göra mig klar för att sätta mig i bilen och åka. SPÄNNANDE!

​Bilden är tagen från Lillsveds Vänners facebooksida.

Likes

Comments

Min träning, Familjen

Det blev en härlig runda på morgonen/förmiddagen. Det fick bli en sväng runt stan och längs vattnet.
Den där tiden när det inte är så mycket folk ute och de enda du möter är de som är ute och går som jag, rastar hunden eller går den där "härliga" dagen-efter-promenaden hem (även kallad som walk of shame, haha). Men den tystnaden som ligger över staden då och det enda man hör är naturen och ån, det ger mig en ro och ett lugn i kroppen.
Härliga Norrtälje!

Skönt att jag hann vara ute medan det var sol ute. Nu är det grått och mulet..
Just nu sover W men så fort han har vaknat så ska hela familjen ut och leka i lekparken.

Sen får vi ju inte glömma att det är derby idag!!

Likes

Comments

Familjen, Utbildning och framtidsplaner

God morgon! Jag vaknade tidigt imorse, närmare bestämt ca 04:45 och kunde verkligen inte somna om. Jag gjorde en kopp kaffe, mös ner i sängen och läste lite i böckerna som jag ska ha i skolan. Den där egentiden på morgonen är verkligen helig och guld värd.

Snart ska jag ut och gå i det fina vädret sen ska dagen spenderas med familjen och ikväll ska jag ut till Lillsved på en grillkväll. Det är två tjejer som har ordnat en liten träff för de som vill komma och träffas innan uppropet imorgon. Lite nervöst är det att åka dit och inte känna någon alls men samtidigt väldigt roligt.

Likes

Comments

Familjen, Vänner

Ja det är ju inte så lätt alla gånger att få ihop vardagen när grabbarna här hemma är dåliga. Jag trodde att Wictor äntligen var frisk men han fick bara vara en dag på förskolan innan de ringde till mig igår och sa att han var dålig igen. När de ringde va jag på väg till Vaxholm så det var bara att vända, hem och byta bil (till den med barnstolen i) och åka och hämta honom. Som tur var va S hemma och kunde ta hand om honom så jag kunde åka ut till Vaxholm igen.

I Vaxholm träffade jag Nisan för att få låna lite böcker av henne, som jag behöver i skolan. Vi passade även på att gå en PW och efter det äta en lunch på Kobben, som ligger i hamnen i Vaxholm. Det var verkligen så varmt och skönt igår så att sitta nere vid vattnet och äta lunch kändes verkligen som en förlängning av sommaren. Jag som trodde att sommaren var slut helt! Så fel jag hade för igår verkligen njöt jag.


Ibland behöver man den där egentiden med vänner och jag och Nisan har också väldigt mycket gemensamma intressen som gör att vi kan prata i timmar. Nisan har även gått på Lillsved, samma skola som jag börjar i på måndag, vilket gjorde att jag passade på att fråga litegrann om saker jag har undrat över.

När jag kom hem igår mådde Wictor mycket bättre och vi kunde gå ut i trädgården och fixa lite. Gräset blev klippt och även lite buskar. Tydligen har jag gått och blivit så stark att jag drog av snöret till gräsklipparen (ni vet den man drar i för att gräsklipparen ska starta)... Jag blev lite paff när det hände då jag höll på att ramla baklänges. Som tur är har jag en händig man som kan hjälpa mig när jag har sönder saker. Han kom ju självklart och hjälpte mig att mecka isär gräsklipparen så att vi kunde byta ut snöret. Wictor hjälpte ju självklart också till, på sitt egna lilla sätt.

Jag lyckades, som oftast numera, somna när jag nattade Wictor igår så det blev en tidig kväll för min del. Det var nog därför jag vaknade 04:55 imorse. Fast för en gångs skull kände jag inte att jag ville somna om utan jag tog fram de böcker jag fick låna av Nisan igår och satte mig i sängen, med en kopp kaffe, började bläddra i dem och bara njöt av tystnaden. För en stund sen vaknade Wictor och nu har vi haft morgonmys i sängen, hela familjen och tittat på Barnkanalen.

Likes

Comments

Vänner, Högtider av alla dess slag

Alltså WOW! Vilket bröllop, vilken fest! Jag hade helt otroligt roligt och jag är så himla glad över att jag fick vara med och fira Elins och Filips stora dag.

Jag hade ju räknat med att vara tillbaka på banan igår men det visade sig att hela familjen (förutom jag) blev sjuka. Det är sjukstuga här hemma just nu och jag hoppas verkligen att jag får hålla mig frisk så jag kan fortsätta med träningen som jag tänkt den här veckan.

Linda hörde av sig till mig imorse och vi tog oss ut på en Powerwalk på ca en timme, en så kallad powerhour. Skönt att komma bort från bacillerna här hemma och komma igång igen efter helgen

Likes

Comments

Familjen, Vardag

Hej! Det har varit väldigt mycket att försöka hinna med den här veckan och hjärnan har gått på högvarv, därav inga inlägg sen i måndags.

Det har varit strul med klänningarna, nätter med lite mindre sömn, mer jobb än jag tänkt mig mm. Listan kan göras lång.
Men nu har jag äntligen kunnat landa. Allt är ordnat inför bröllopet med klänning, hår, naglar osv. Jag har handlat så att kylen och frysen är laddat med mat så att grabbarna här hemma har mat (är alldeles för snäll) när jag är borta i helgen. Min bil är också äntligen hemma så jag slipper köra sambons bil. Sovplats är också ordnat så jag slipper tänka på det.. Aa som ni märker kan listan göras lång även här.

Nu ska jag mysa med min fina sambo (som även fyller år om någon timme), äta en sen middag i form av Tacos (Tacofredaag!) och titta på fotbollen.

Likes

Comments

Vänner, Högtider av alla dess slag

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag ska på bröllop i helgen. I fredags beställde jag två klänningar, en lång och en kort, som jag fortfarande väntar på att de ska komma med posten. Jag är ärligt talat så sjukt nervös! Tänk om ingen av dem passar?!
Jag håller tummarna och till och med tårna att de passar, så nervös är jag just nu. But I Will make it work!
En liten sneakpeak på hur de ser ut har ni här nedanför.


Vilket fall som helst så kommer det att bli en så rolig helg. Det är en av mina äldsta vänner som ska gifta sig och jag skulle inte missa det för allt i världen. Den här tjejen betyder alldeles för mycket för mig för att jag skulle missa det.
Äntligen ska vår fina och underbara Elin få sin Filip!

Ovan ser ni några bilder från möhippan vi hade för vår älskade Elin!

Likes

Comments