Familjen, Gravid med nr 2

Hej hej!

Wow, nu var det väldigt länge sedan som jag skrev någonting. Men vet ni vad? Jag vet faktiskt inte när jag skulle ha haft tiden eller orken till det. Sista terminen i skolan var jag tvungen att ge mitt ALLT för att klara av allt bollande mellan familj och skola. Det var inte många timmar som jag hade "ledigt" och bara kunde sitta och slappa. Hjälp vad min hjärna gick på högvarv hela tiden.

Men nu är jag ÄNTLIGEN examinerad PT, Hälsocoach och gruppträningsinstruktör. Det var ett tufft år men det var Såå värt det! Jag har lärt mig så otroligt mycket under tiden i skolan, både om träning och hälsa men även om mig själv, om hur jag fungerar.

Jag har så mycket som jag vill göra nu men det kom upp en "liten" sak under slutet av utbildningen. Det visade sig att jag är gravid och vi väntar ett litet tillskott i familjen till vintern. BF är satt till den 1/1-2018 men det blir troligtvis tidigare och ett kejsarsnitt med tanke på hur det gick förra gången... Kan ta det en annan gång för det är en låång historia.

Nu under sommaren har jag varit mycket ute på RIndö där min sambo har sin verksamhet och hjälpt till där och sen har jag även tagit ett extrajobb på ett boende för personer med särskilda behov, i väntan på att någon vill anställa en gravid PT haha (lycka till!)... Jag har planer för vad jag vill göra framöver och jag kommer att se till att det blir av, dock kanske lite längre fram än vad tanken var från början. Jag ger dock INTE upp min dröm!​

Det här var en liten uppdatering om hur läget är just nu... Mera kommer att komma och jag ska ta och börja skriva lite mera nu. Nu har jag trots allt lite mera tid än vad jag har haft innan.

Stoor solig kram till er alla som läser!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lillsved 16/17, Studier, Utbildning och framtidsplaner, Min träning

Vad jag lär mig om mig själv under dramalektionerna och vad jag lär mig om mig själv här på skolan! Wow! Jag tror inte att jag någonsin har känt mig själv så bra som jag gör just nu. Varje dag ger en ny lärdom om mig själv och om andra också förstås.

Förra terminen handlade om, för mig, att ta in väldigt mycket information. Det är nu som det har kunnat landa och jag verkligen har tagit det till mig. Jag ser saker nu med andra ögon än vad jag gjorde då, på både gott och ont. Ibland får man sålla bort det som inte passar in. Skriver jag i gåtor? - Ja kanske, men det är lite som en gåta/pussel för mig också. Pusslet är inte färdiglagt ännu och det kommer det inte vara på ett tag. Dock så börjar man se vad det ska bli för något.

Jag har också lärt mig att min väg mot mitt mål kanske inte kommer att var likadan som alla andras, även avstickande vägar når till slut sitt mål.


Andra veckan efter jullovet på Lillsved har även den gått otroligt fort. Tiden flyger iväg men under tiden har vi väldigt roligt. Under torsdagen hade vi en ny kurs, coachning, som var väldigt intressant. Det kommer att bli en kul och utmanande kurs.

Fredagen började även den med en ny kurs och det var Näringslära och även den kommer bli intressant men tror även att den kan bli rätt så tuff.
Efter en bra första lektion hade vi push (typ som bodypump) och OJ vilket bra pass. Det var två superduktiga och samspelta tjejer som höll i det och jag har en härlig träningsvärk idag. Efter passet hade jag riktiga spagettiben och det var helt slut, precis som man ska känna efter ett riktigt bra pass.

Likes

Comments

Utbildning och framtidsplaner, Studier

Hjälp vad den här veckan har gått fort, det är redan torsdag. Vad hände med resten av veckan?

Igår var jag på möte med min blivande praktikplats och gick igenom planen/planeringen för de tre veckor som jag kommer att befinna mig där. Ni läste kanske rubriken så då vet ni att jag pratar om Rosa Skrot, tjejgymmet på söder. Jag spelar ju i deras handbollslag men har aldrig varit på själva gymmet någon gång. Det är ju inte riktigt så att jag har vägarna förbi där så ofta i vanliga fall.
Jag är så glad att jag har fått min praktikplats där och efter igår känns det ännu bättre. Det känns som rätt ställe för mig och de tyckte Elsa, som jag hade mötet med, också. Veckorna 9,10 och 11 är tre veckor som jag verkligen ser fram emot.


Idag är nog den skönaste dagen på hela den här veckan. Dagen har börjat med sovmorgon (studietid första lektionen) och mys med sonen. Lämnade lite senare på förskolan och har inte stressat ens en minut på morgonen och det är inte ofta det händer.
Första lektionen är drama och man kan inte börja skoldagen bättre än med drama med vår underbara lärare Anne. Hennes lektioner är en blandning av meditation och "lära känna sig själv"-övningar. Helt underbart! Jag har lärt mig så mycket om mig själv under hennes lektioner, sånt som jag inte ens har haft en tanke på innan. Det är svårt att förklara men hennes lektioner är helt enkelt bäst. Ibland är det skratt, ibland tårar men det gör inget för det är accepterat där. Att vara sig själv och inte vara rädd för att bli dömd på något sätt. What happens in drama, stays in drama.

Efter lunch idag har vi dubbeltimme med coachning, en ny kurs. Det ska bli riktigt kul att få börja med någonting nytt och se vad den här kursen har att erbjuda.

Likes

Comments

Handboll, Familjen

Idag har jag och sonen en riktig slappardag. Det är bara vi hemma då sambon är i Düsseldorf på båtmässa och då har vi egentid och gör allt vi tycker är lite extra mysigt. Det är skönt att ha sådana dagar när man inte behöver tänka på en massa måsten (trots att det alltid finns i bakhuvudet så försöker jag koppla bort det för stunden) och bara vara.

Efter dagen igår så behövs den här slappardagen extra mycket. Wictor var en ängel igår (med små små horn) och orkade följa med mig i ett rätt så högt tempo på både morgon och förmiddag. Det gjordes frukost, packades, byttes om, lite mer packande och sen in med allt i bilen plus oss två, en vagn och en massagebänk. Det är inte klokt hur mycket saker man behöver när man själv ska iväg på match (plus matchställ och bollväska) och lillkillen ska till mormor över dagen. Bilen var överfull kändes det som.

Vi åkte först till Täby centrum för att hämta ut de nya matchställen (vi har blivit fler i laget) och det tog lite längre tid än vad jag hade räknat med vilket inte W tyckte var så kul eftersom han var tvungen att sitta i vagnen under tiden (mest för att det oftast går mycket fortare då). Vi fick våra saker efter en stund och kunde åka vidare till Ingarö, hem till min mamma.
Jag skulle iväg på match i Farsta så min mamma skulle hjälpa mig att ta hand om Wictor så länge. Det är alltid jobbigt att lämna bort honom, om ens för bara några timmar, för han blir ju så ledsen. jag vet ju att det går över väldigt fort och att han leker obehindrat bara några minuter efter att jag har åkt. Men det ser jag ju inte just då men jag får helt enkelt tänka på att han snart är glad igen.

Jag åker från Ingarö, i ilfart, för att hinna att komma i tid till samlingen innan matchen.
Lite sen blev jag men det gjorde inte så mycket, det var inte så farligt sent heller. Kunde helt kallt varit värre.
Matchen slutade i förlust med 17-27 (?) mot Visby.. Jag tycker att vi spelade bra, speciellt för att inte träna ihop alls utan bara spela tillsammans när det är match. Visby är ju ett "satsande" lag (om man nu är det fullt ut när man spelar i div.4?!) med många snabba, små och unga tjejer. Vi i Rosa skrot är ju ett lag som mest spelar för att vi tycker det är så fruktansvärt roligt och jag tror att det speglar vårt spel och vår laganda på plan väldigt bra.

Efter matchen var det raka vägen hem till mamma för det bjöds ju på middag, då får man inte vara sen till mamma för då har maten tagit slut. Den är så god! Det spelar ingen roll vad hon lagar, det är alltid väldigt gott. Mammas mat är alltid bäst! Måste ju erkänna att det var väldigt skönt att inte behöva åka hem och laga mat heller. Lyx för mig!

Ännu mera lyx var att få duscha läääänge! Mamma tog hand om W så länge och jag tog tillvara på tiden och bara njöt. Självklart får jag ju sådana stunder för mig själv hemma också men det händer ju aldrig när jag är ensam med W, när sambon är bortrest eller jobbar.

Tiden gick jättefort och W somnade på soffan till Röjar Ralf och jag fortsatte att bara sitta och slappna av och prata med mamma. Helt plötsligt var klockan närmare 23 på kvällen... Galet sent! Det tar ju ett tag att komma hem till Norrtälje från mamma på Ingarö. Jag som hade tagit med massagebänken för att kunna ge mamma en avslappnande massage som tack för hjälpen... Det var ju inte att tänka på vid den tiden på kvällen. Onödigt att ha släpat med sig den.. men men. Gjort är gjort och det blir ju inte alltid som man har tänkt sig.
00.30 var vi hemma och nedbäddade i sängen.. En lång dag och efter en sådan dag med fart och fläkt (även lite avkoppling också) så förtjänar man en dag av bara ingenting. Så skönt!

Sent ikväll kommer sambon hem och det ska bli väldigt härligt att se honom igen. Jag saknar honom alltid lite mera när han är bortrest än när han är på jobbet.. Jag mår alltid bättre i själen när familjen är samlad.

Ha nu en underbar fortsatt söndag! Har ni också en slappardag och vilodag idag?Likes

Comments

Lillsved 16/17, Utbildning och framtidsplaner, Studier

Första veckan efter jullovet är avklarat och det har varit riktigt skönt att komma tillbaka. Jag känner mycket mera energi i kroppen och är mer klar i huvudet än vad jag var i slutet av förra terminen... Kan det kallas utvilad? Ja, jag tror nästan det.. trots sjukdomar under lovet så känner jag mig utvilad och "good to go".

Veckan har varit fullspäckad med saker och jag har planerat in varenda liten minut känns det som. Med et roliga är att det inte har känts jobbigt eller ansträngande utan det har bara flutit på.

Kommande vecka är det också fullspäckat med saker att göra men jag ska försöka att klämma in några inlägg. I veckan ska jag på ett möte med en eventuell praktikplats och jag är så förväntansfull. Det är väl mer eller mindre klart att jag ska göra min praktik där men det är de sista sakerna som ska bli klara. På onsdag ska jag dit. Håll tummarna!
Resten av veckan är full med redovisningar av corepass och pushpass (bodypump) plus en massa annat skoj som massage och coachning.

Likes

Comments

Vardag, Vänner, Min träning

Det är fredag och det är lika med en stund med Träningspodden i lurarna. Jag lyssnar alltid på Jessica och Lovisa (Lofsan) på fredagar och gärna innan jag tränar för att få den där glädjen som deras sprudlande skratt och härliga konversationer ger. Ibland är det ren inspiration till träningen och ibland är det bara hysteriskt kul och flamsigt men det gör men alltid glad. Tack för att ni ger mig glada fredagar trots utgångsläge.

Nu ska jag lyssna klart och bocka av alla måsten innan det blir fredagsfys (förhoppningsvis med Jennie) innan fredagsmys med familjen.

Likes

Comments

Handboll, Studier

Nu har jag suttit här idag igen, sen jag kom hem från att ha lämnat W på föris. Nu är låtlistan klar och det börjar äntligen likna något som jag känner kan bli ett bra pass. Nu är det bara alla övningar som ska läggas in och på rätt/passande plats. Sen är det bara att öva öva öva som gäller så att passet sitter innan jag ska redovisa det i skolan.

Nu känner jag dock att det får vara nog på att sitta still. Nu ska jag byta om och ta mig bort till gymmet för nu behöver jag rensa huvudet så att jag orkar med allt. Det är alltid så skönt att rensa huvudet med hjälp av att få svettas riktigt mycket på gymmet. Min frizon!

Ikväll ska jag även få ytterligare lite egentid. Jag ska gå och titta på handboll här i Norrtälje, på sportcentrum. Det är derby mellan HK Ceres och Rimbo HK, damlagen. Ska bli kul! Jag har ju själv match i helgen som jag ska vara med om det är så att mitt knä håller. Hoppas på det!

Gymmet here I come!


Likes

Comments

Lillsved 16/17, Utbildning och framtidsplaner, Vardag

Vilken storm det var igår..! Hörde att de hade mätt en rekordvåg på Östersjön, skönt att man inte var ute på någon båt. Jag låg hemma i sängen och vaknade flera gånger av att alla fönster skakade för att det blåste så mycket och tyckte det räckte gott och väl.
Under natten har vår dörr till förrådet blåst upp och även grinden in till vår tomt, pulkor har flugit runt på tomten och vissa andra saker har också bytt plats. Galet vad vinden kan göra... Nu har det lugnat ner sig och det blåser inte alls lika mycket. Skönt! Idag kanske man vågar sig ut utan att vara rädd att blåsa ner i en snödriva.

Hela gårdagen satt jag framför datorn och försökte välja ut musik till mitt corepass som jag ska göra i skolan. Jag har valt nästan alla låtar och kommit på lite övningar som jag vill ha med. Det svåra, tycker jag, är att få ihop det till ett bra flyt och göra en musikanalys och sen få ner passet på pappret. Att veta vad man ska göra i huvudet är en helt annan sak än att skriva ner det så att någon annan ska förstå... Det tycker jag är svårt och jag har alltid haft svårt att formulera mig när det kommer till inlämningsuppgifter. Jag börjar alltid tänka på hur alla andra gör och vad alla ska tycka om det som jag har åstadkommit. Det är något som jag måste jobba på helt enkelt. Men övning ger färdighet, visst? Min mamma brukar säga att man kan inte vara bra på allt innan man har lärt sig det och jag tycker att det är väl valda ord av henne. Mammor vet nästan alltid bäst.


Är det någon som har något tips på vad jag bör tänka på när jag gör mitt corepass? Kommentera gärna, jag skulle bli väldigt glad över lite hjälp på traven.

Jag slutade plugga igår precis innan jag skulle hämta W på förskolan. Tanken var att jag skulle åka till gymmet på kvällen men jag var Såå trött efter att ha suttit framför datorn hela dagen, hämtat W, åkt och handlat och sen matkoman på det... Nä det blev inge gym igår.. Men det hade verkligen behövts för att rensa hjärnan lite men idag ska jag dit och det ska bli riktigt skönt att röra lite på sig.


Den här tjejens energi och motivation - den vill ha! För ett år sedan mådde jag så bra, både fysiskt och psykiskt, det vill jag tillbaka till. Det är en bit på väg men jag ska inte ge upp. Som sagt livet har sina ups and downs och nu är jag på väg upp igen, för att stanna!

Likes

Comments

Handboll, Lillsved 16/17, Utbildning och framtidsplaner, Vardag, Vänner


Under de första veckorna hade vi svenska gymnastikföreningen hos oss på besök och då fick vi testa på bland annat detta med dessa två duktiga utövare av Parkour!Jag och mina underbara tjejer i handbollslaget Rosa Skrot åkte över till Gotland och Visby för match och lite lagfest. Innan matchen blev det en härlig promenad längs vattnet och en bit runt "ringmjuuren".
Lägereld och härlig sång från vår underbara sångfågel Linnéa Björn. Det är ju bara ett måste om man är på hajk med klassen. Sova ute i vindskydd och göra mat över öppen eld var något vi också gjorde. Men oj så kallt jag tyckte det var, trots bra kläder.En hel del VAB blev det också... SUCK! Hoppas det blir mindre av den varan nu under vårterminen.Friskisgympa är en del i gruppträningen i utbildningen och här var det nedvarvning och stretching som var på schemat. Bästa klassen.. och kanske stelaste?! hahaha!Den 15e december tog vi avsked av KENT. Gåshud, tårar och magi! No more words needed...


Likes

Comments