Familjen, Vardag, Mattips

Jag hade förut svårt att få till det med middagarna. Det blev alltid samma och vi testade sällan någonting nytt och veckorna såg näst intill likadana ut i matväg. Lite trist på lång sikt. Vi testade då för ett tag sedan att kolla runt på lite olika matkassar och fastnade för Linas Matkasse (vi har deras barnkasse). Vi har testat den förut men då en annan av deras kassar (de har flera olika att välja bland) men nu kändes det extra bra eftersom deras barnkasse är lite extra inriktad till barnen men fortfarande med ett väldigt bra näringsintag.

Deras kasse får vi varannan vecka och den veckan vi inte har deras kasse väljer och vrakar vi bland alla "gamla" maträtter vi alltid har gjort eller tar Inspo från något av recepten från en tidigare kasse. Det är riktigt skönt att variera sig och testa lite nytt, alltid hittar man någon ny favorit.
Wictor är ofta med och hjälper till i köket med allt från att skära grönsaker (självklart har han ingen vass kniv) till att röra runt i stekpannan/grytan/kastrullen.

Vi har även valt att lägga till en fruktkasse för en extra slant och då får vi alltid en extra kasse fylld med säsongens frukter. Den här gången var det äpplen, päron, bananer och satsumas. Vi är riktiga fruktälskare här hemma så för oss är detta perfekt. Att slippa bära hem allt från affären, det väger ju ändå en hel del med all frukt, är för mig väldigt praktiskt och underlättar massor.

Idag tror jag vi ska göra Lax i citronsås med spaghetti och färsk persilja. Jag älskar fisk och det är så roligt att familjen också börjar öppna upp för att äta mer och mer fisk.

Jag tackar Linas Matkasse för väldigt många räddade middagar och för allt det underlättar för oss i familjen.

Vill tillägga att detta är inte något sponsrat inlägg utan är bara en väldigt nöjd kund som vill sprida budskapet om detta underbara koncept.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad har hänt med ljuset? Det är ju fortfarande mörkt ute och klockan börjar närma sig 10:00. Det kändes riktigt fel att gå upp och se att klockan var närmare 9 och det var riktigt mörkt ute (tog sovmorgon med W som fortfarande är hemma från förskolan). Visst att det kan vara lite mörkare när det är mulet och regnigt ute men det här är lite väl mörkt. Jag skulle ta en bild om det inte var så att mobilen mer eller mindre har lagt av (tur att jag beställde ny igår).

Jag hade planerat den här dagen till punkt och pricka. Städa, diska och tvätta på förmiddagen och sen klockan 14 åka till barnmorskan för undersökning och sen åka och handla, åka hem och lagat mat och sen bara mysa med familjen. Perfekt! Men tidigare imorse ringde de från mödravården och säger att min barnmorska är sjuk och att vi får boka om tiden. Nästa tid är alltså på fredag kl 9 istället, typiskt. Jag som verkligen hade behövt prata med henne idag kände jag. Men men några dagar hit och dit kanske inte spelar någon roll.

Eftersom planerna ändrades (har ibland svårt för sånt när jag väl har bokat in och planerat efter det) så har jag valt att ändå fixa och dona hemma men med ett lite lugnare tempo än vad jag tänkte från början. Det ska ändå bli rent och fint här hemma men nu gör jag det med podd i öronen och kanske tar lite extra pauser då och då. Wictor leker med sina leksaker i sitt rum och varvar det med att titta på Frost (Elsa är hans favvo just nu) så honom går det ingen nöd på. Han är mycket piggare och febern är helt borta, skönt. Tror faktiskt att han ska få gå till förskolan imorgon.
Hade det varit lite roligare väder så hade det varit mycket mer härligt att gå ut på en promenad och leka i någon lekpark men när det är sånt här mörker och rusk ute så stannar jag faktiskt hellre inomhus.

Likes

Comments

Vardag

Igår blev Wictor sjuk, vilket gjorde att vi fick ändra våra planer för dagen helt. Tanken var att vi skulle åka till Stockholmsmässan och gå på Underbara barn mässan, bak- och chokladfestivalen och hem-, villa- och bostadsrättsmässan men så blev det alltså inte. På lördagkvällen började jag märka att W inte riktigt var lika pigg och glad som vanligt och när han vaknade på söndagen hade han hög feber och var allt annat än pigg.

W sov hela förmiddagen igår och det tog lång tid innan vi kunde ta oss hem från Ljusterö. Först hade jag tänkt att stanna kvar med Wictor och åka hem idag när han kanske var lite piggare men när han sa "Pappa, mamma - Åka hem!" så packade vi alla saker och åkte hem. Det är ju trots allt mycket skönare att vara sjuk hemma än någon annanstans, trots att det är landet och det mer eller mindre också räknas som hem.

Idag är det alltså VAB som gäller. W är piggare men inte helt frisk ännu, men febern är borta men snoret och hostan är kvar och värre idag än igår.
Att vara hemma med sjukt barn är inte alltid så roligt, men man hinner med lite andra saker än när man jobbar eller är hemma och känner att man ska göra en massa "måsten", sånt lägger jag åt sidan när det är vab. Idag har jag mest tagit hand om min lilla kille, myst i soffan och så råkade jag beställa hem en ny telefon när jag satt med datorn i knät.

Min telefon idag är en katastrof!! Skärmen är sprucken till tusen och glasbitar har börjat att ramla av lite här och där. Helt enkelt så är det ingen vacker syn. Kameran är kass (har varit hela tiden) och minnet är obefintligt. Jag tröttnade helt enkelt och klickade hem en ny.

Det blev en Iphone 7 128GB Rose Gold! Jag ändrade även lite i mitt abonnemang så nu kommer jag slippa oroa mig över surf och annat trassel som har varit. Det jobbig är dock att jag måste vänta 2-3 veckor innan den levereras. Jag som är så otålig med saker... Hur ska detta gå? - Jaja, har jag klarat mig så pass länge som jag har med den här mobilen (Iphone 6s plus?) så är väl 2-3 veckor inte så farligt.
Det ska bli så härligt att kunna ta bra bilder igen och inte skämmas varje gång man tar upp mobilen och måste använda kameran som är fram på mobilen för att det är den som är bra... Jobbigt många gånger kan jag tycka.

Likes

Comments

Vardag

Jag gick upp riktigt tidigt imorse, runt 05:40. Mest på grund av att jag drömde konstiga drömmar och hade svårt att somna om och att ligga kvar i sängen var bara obekvämt (hittade ingen bra ställning för kroppen) så jag bestämde mig för att gå upp. S var faktiskt redan vaken och hade tänkt att åka och jobba tidigt. Jag och Wictor ska ut till honom, på landet, senare idag men vi tar det lugnt och tänker inte stressa.

Med tanke på att jag numera är lite av en person som finner mina morgonar (eller skriver man mornar?), när jag är ensam vaken, som heliga så tänkte jag att jag skulle svara på lite frågor från en "morgonlista" som jag hittade. Men jag tänkte dock svara med lite före och efter barn svar på frågorna.

So, here we go!

När går du upp?
Före barn
: Då gick jag upp, om ja var ledig, runt 9-10 tiden eller kanske till och med ännu senare.
Efter barn: Nu går jag upp allt från 05:00 till 09:00. Men allt är beroende på hur sömnen under natten har varit och om jag vill ha min egentid. Oftast prioriterar jag min egentid på morgonen och går gärna upp lite tidigare än alla andra bara för att få chansen att sitta i lugn och ro med min kaffe och bara njuta av tystnaden.
Jag har ju dock turen att mina grabbar här hemma är ena riktiga sjusovare emellanåt och jag ska verkligen säga att jag inte klagar det minsta. Nu njuter jag extra mycket då jag vet att det nog inte blir så mycket av det när bebisen kommer.

Vad är det första du gör varje morgon?
Före barn: Snoozade var nog det första jag gjorde, gärna länge och väl. Ibland lite för länge. Men efter det så var det kaffe som var det första jag gjorde.
Efter barn: Nu är kaffet min största prioritet och snoozandet (om det ens finns möjlighet till det) på en plats mycket längre ner på listan. Men kaffet kommer nog alltid vara på toppen av min lista, om inte barnen behöver något då går ju dem först förstås. Men kaffet kommer inte långt efter.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Före barn: Oj, ja då kunde tiden minst sagt rinna iväg. Jag spenderade nog minst en timme i badrummet om inte längre.
Efter barn: Nu går allt sjukt mycket fortare. Jag är nog klar på ca 15-20 minuter. Nu prioriteras andra saker mer. Dock så är man inne i badrummet i 3 minuter, blir störd och får springa och hjälpa W med något, går tillbaka och fortsätter... efter ytterligare 3-5 minuter är det något annat som behövs hjälp med eller så får jag sällskap.. Ja, så allt är ju inte sammanhängande tid. Har ju hänt att jag bara har gått hemifrån med mascara på ena ögat vid stressiga tillfällen haha. Nu var det i och för sig väldigt länge sen det hände.

Är frukost viktig och vad äter du till frukost?
Före barn: Det var olika, ibland gick det inte alls att äta frukost och jag fick vänta till nästan det var dags för lunch innan jag kunde äta något. Ibland var jag jättesugen på frukost och kunde äta hur mycket som helst och ibland blev det bara en banan eller ett äpple.
Efter barn: Nu är min frukost helig och den äts i samband med att jag dricker mitt kaffe. Oftast bli det havregrynsgröt eller om jag vet att det eventuellt kommer bli en stressig morgon eller att vi ska iväg tidigt så har jag gjort en overnightoat kvällen innan som jag tar med mig i farten.

Är du morgontrött?
Före barn: Jajjamen, tröttare än tröttast. Hemskt vad jag kunde sova mycket och länge.
Efter barn: Jo visst är jag morgontrött fortfarande men har mer eller mindre lärt mig att tycka om morgonen då jag vet att det är den tiden på dygnet som är "min tid", som jag beskrev i någon fråga här ovan. Jag blir dock mer och mer en morgonmänniska och tycker mer och mer om morgonen, den är ändå rätt så härlig.


Likes

Comments

Gravid med nr 2, Tankar och funderingar


Ja nu är det 80 dagar kvar, kanske till och med ännu färre! På tisdag i nästa vecka ska jag till barnmorskan för rutinundersökning och även boka en tid till läkaren för att bestämma om det kommer att bli kejsarsnitt för denna födsel också.

Jag blev ju akut snittad med Wictor efter nästan 3 dagars försök att få ut honom. Vi blev dock igångsatta men efter tre riktigt jobbiga dagar klarade jag inte av mera (smärta, ingen sömn och nästan ingen framgång alls) och läkaren tyckte att det var dags att ta ut honom med snitt.
Jag visste ju om att det kanske skulle bli ett snitt då jag hade gjort en undersökning av mitt bäcken som visade att jag var på gränsen till för trång och W hade börjat växa på sig ordentligt i slutet, vilket gjorde allt lite mer svårt.

Jag ville ju verkligen försöka att föda "normalt" och jag gav det en chans men jag känner att jag inte vill göra samma jobbiga resa den här gången. Därför hoppas jag att läkaren håller med mig och går med på kejsarsnitt.

Kejsarsnitt brukar vanligtvis göras ca en veckan innan BF och det skulle alltså bli 25/12 men undrar hur det fungerar med planerade snitt när det är jul och mellandagar/röda dagar osv? Någon som vet?

Jag hoppas helst på att det blir i mellandagarna och inte innan jul, mest för att alla är så stressade innan julen och jag vill inte att mitt barn ska behöva känna av den här stressen vid sin födelsedag och att den glöms bort av andra. Då är det bättre i mellandagarna när de flesta har kunnat varva ner lite och kan ta sig tid att hälsa på eller komma ihåg att gratta osv. Låter det konstigt?


Likes

Comments

Familjen, Handboll

Efter förra helgen gick vi och blev lite snuviga och förkylda, vilket inte riktigt har velat släppa. Vi har sluppit feber men snoret och hostan sitter ihärdigt fast i oss alla tre. Det var mycket regn, regn och ännu mera regn som vädret bjöd på och vi var utomhus nästan hela tiden. Wictors bästa kompis kom över till Ljusterö under helgen, tillsammans med hans pappa, vilket gjorde det lite roligare för W än när han är själv med alla oss vuxna.

Småkillarna hjälpte till med allt som skulle göras på tomten samt att min pappas båt skulle tas upp för vintern. De hjälper till i att dra i en tamp, hamrar med sina små hammare på däcken till traktorn, rensar bort att som ska till rishögen osv. De var verkligen ovärderliga små krigare i helgen. Kul att se! De är sina pappor upp i dagen, båda två.


Veckan i övrigt har varit väldigt lugn. Jag har koncentrerat mig på mig själv och min kropp som inte riktigt vill samspela med mig. Just nu är vi inte riktigt överens om vad vi vill, jag och min kroppen. Jag vill kunna ut och gå i rask takt och röra mig som förut. Just nu är det till och med svårt att ta sig upp ur soffan vilket jag INTE tycker är speciellt roligt. Men jag måste lyssna på kroppen och just nu har den behövt vila. Idag mår jag iaf mycket bättre så vilan under veckan kanske har givit lite resultat. Jag känner mig lite piggare både i kropp och knopp. Tur det för i helgen är planerad med jobb och roliga saker med familjen.

Helgen blev ju rätt full av rörelse och avslutades med handbollsmatch i Eriksdalshallen, seriepremiär för Rosa Skrot. Det var riktigt roligt att se alla igen och även några nya ansikten vilket vi alltid välkomnar. Riktigt kul! Tyvärr blev det förlust med 18-24 om jag inte missminner men det gör ingenting för vi hade riktigt roligt ändå. Jag spelar dock inte utan agerar coach på bänken.

Andra matchen för Rosa Skrot är ikväll i Huddingehallen 20:45 men jag kan tyvärr inte vara med för jag jobbar idag 12-21 här i Norrtälje och det blir liiite svårt att hinna. Jag håller tummarna för mina brudar och hoppas på en vinst, det skulle sitta fint.

Likes

Comments

Familjen

Idag är jag inte lika svullen som igår och det är skönt. Jag gick och la mig igår med en ansiktsmask i hopp om att ge lite mer lyster och fukt till mitt annars så glåmiga och trötta ansikte. Vem ljög och sa att man lyser och har en sådan lyster när man är gravid? Stämmer ju inte alls, haha. Jag tror att masken kan ha hjälpt till lite men tyvärr var sömnen i övrigt inte den bästa. Jag har drömt mardrömmar och vaknat med cirka 40 minuters mellanrum hela natten. Jag har legat konstigt och inte hittat någon bra och skön position som har fungerat.

Även Wictor hade jobbiga drömmar i natt och vid 3-tiden kom han in till mig och sa "Mamma jag drömmer, det är läskigt. Läskigt mamma!". Han kunde somna om, hos mig, efter lite pill i hans härliga blonda hår.

Idag efter jag har hämtat honom på förskolan så ska vi åka ut till landet och vara där under helgen. Stefan har varit på konferens ute på Sandhamn under veckan och kommer dit (till landet) med båten idag. Som Wictor har längtat efter sin pappa och självklart har även jag längtat.
Jag är rätt van med att Stefan jobbar mycket och inte är hemma så mycket men det är enklare för mig att klara av det än vad det är för Wictor. Stefan är ju Wictors stora idol, han älskar verkligen sin pappa över allt på den denna jord. Han vill göra allt tillsammans med sin pappa. Det är så underbart att se dem tillsammans.
Trots att vi, periodvis, är mycket borta från varandra pga jobb och annat, så är han den enda som har mitt hjärta (den enda vuxna menar jag då alltså). Trots att vi har haft jobbiga motgångar under våra snart 7 år tillsammans så är kärleken till honom, pappan till mina barn, starkare än någonsin.

Ikväll blir det alltså en hel del gos med familjen och vi ska ha ett riktigt fredagsmys tillsammans med god mat och "pipps" (Wictors ord för chips) framför Idol. En riktig "svennebanan"-fredag med andra ord.

Jag håller även tummarna för en bättre natt med lite mera sömn än vad den här gav både mig och Wictor. Helt utan mardrömmar, för oss båda.


Likes

Comments

Gravid med nr 2

Under eftermiddagen och kvällen igår känns det som om jag har blivit större, inte bara magen utan hela jag. Det känns som om jag har dragit på mig sju liter extra vätska, helt galet. Fingrarna är gigantiska, man skulle kunna likna de med choritzos och mina ben och fotleder med stockar. Jag var verkligen inte beredd på att det skulle bli så här så pass tidigt i graviditeten. Jag hoppas verkligen att det går över och att det är övergående. För det kan ju inte vara möjligt att det ska vara såhär i 12 veckor till?!

Likes

Comments

Familjen, Vardag

Hur blev det torsdag igen så fort? Helgen med jobb gick förvånansvärt fort och även den här veckan har bara sprungit förbi.

Efter en helg med jobb så tog jag och sonen helt ledigt, på måndagen, från alla måsten och var kvar på landet, på Ljusterö, under dagen. Tisdag och onsdag har W varit på förskolan och jag har försökt att få någonting gjort hemma och en massa annat mellan vilopauserna. Alltså dessa stunder som jag är helt slut blir jag så galen på. När kommer orken tillbaka? Orken i huvudet finns ju där men inte den i kroppen, den tar slut titt som tätt. Under de stoderna skriker kroppen NEEJ!
Jag försöker hålla mig i rörelse så mycket som möjligt då det känns mycket bättre då och är minst ute och går 30 minuter om dagen, men ibland måste jag lyssna lite extra på kroppen.

Igår var det Norrtäljes höstmarknad och självklart var det inplanerat att gå dit med Wictor. Jag hämtade Wictor lite tidigare från förskolan med vagnen och gick för att möta upp hans bästa kompis Wiggo och hans pappa och gå dit tillsammans. Det var väldigt mycket folk men dessa marknader är verkligen mysiga, det är en härlig småstadskänsla som kramar om en, trots att antalet människor som var där kanske inte spelade någon småstadsbild.

Hem från marknaden fick vi med oss 3 godisremmar,​ ett leksaksflygplan och en stor heliumballong i form av en traktor. Glädjen i Wictors ögon var obeskrivlig trots att det inte blev någon tur i karusellerna, det räckte att han tittade på för att kikna av skratt. Nästa år får han åka, då kanske han vågar lite mer.
Det var en trött, men väldigt glad, liten kille som jag tid med mig hem. Självklart köpte vi med oss kanelbullar på vägen hem för att mumsa på efter middagen. Det var ju trots allt kanelbullens dag.

Nu blir det en slutrusch av veckan, dock utan jobb men en hel del annat som ska göras. Imorgon fyller min lillebror 19 år, vi ska åka till landet och sen på söndag ska vi hem till mamma för att fira min bror och sen är det dags för säsongens första match med Rosa skrot i Eriksdalshallen på kvällen. Jag spelar dock inte, som ni kanske förstår, men jag ska vara med och coacha. Några nya tjejer ska vara med och det ska bli spännande att lära känna dem.

Likes

Comments

Jobb

Efter en morgon som kan beskrivas som delvis mysig (mycket kramar och gos innan vi gick upp) och delvis kaotisk (inga kläder var bra, ville inte borsta tänderna osv) så är sonen äntligen på förskolan. Jag har kommit hem, ätit en sen frukost och sitter nu med en kopp kaffe framför datorn och ska ordna med lite saker innan det är dags att åka till jobbet för att starta den här jobbhelgen.

Min helg ser ut ungefär såhär:

Fredag: Jobb 12-21
Lördag: Jobb 7:30-13, ut till landet efter jobbet för att kunna umgås med familjen under helgen. Landet börjar mer och mer kännas som ett andra hem, trivs där mer än någonsin.
Söndag: Umgås med familjen på morgonen och sen åka hem mot Norrtälje för att jobba 13-21 igen.

Just nu ser det faktiskt inte ut som om jag kommer att jobba så mycket mera på det stället jag arbetar på nu. Jag är bara timvikarie och timmarna går mest till andra. Lite tråkigt men det kanske är bra då arbetet är rätt så tungt. Jag får intala mig det i alla fall för egentligen vill jag ju arbeta fram till november men jag kommer att lösa det med att arbeta mera på sambons företag. Ibland är det bra att ha en egen företagare i familjen.
Snart så ska jag ta tag i allt som ska göras innan jag sätter mina egna planer för eget företag i verket. Det kommer bli mycket jobb för att få det att fungera men jag kommer att blanda det med att vara mammaledig vilket just nu teoretiskt sätt ser ut att fungera men man vet ju aldrig hur det kommer att fungera längre fram praktiskt. Vi håller tummarna för det bästa. Spännande kommer det att bli hur som helst.


Ni har väl inte missat att det är kaffets dag idag?! Jag kommer i alla fall att ta en extra kopp och njuta. Kaffe är något som jag verkligen inte skulle klara mig utan. Lifesaver!

Likes

Comments