Idag hade jag min första fysiska lektion! Det var helt fantastiskt och fruktansvärt att få röra på sig igen. Huvudet ville verkligen men kroppen var absolut inte redo efter en sommar av konstant gående och jobb! Men vår danslärare Rob är verkligen underbar och jag är glad att jag gick på Löftadalen innan detta.
Vi fick massa information om hållning och skadeförebyggande träning och allt sånt som vi har fått lära oss på danslinjen där. Så Tack igen Lena, Ottilia och Sofia för grymt nödvändig och viktig kunskap.
Även om jag inte är i form än så känner jag att jag faktiskt kommit in på en nivå som gör att jag bara behöver komma igång ordentligt efter sommaren så är jag redo.

Idag hade vi också grupp möte och individuella möten med vår nya mentor. Han heter Raymond och är från Skottland, hur mysig och bra som helst. Klassen känns också himla go!

I morgon ska jag sjunga upp för mina lärare och på fredag ska jag sjunga för min nya klass inne i skolans teater. Det ska bli så himla roligt!!! Åh ni anar inte hur lycklig mitt estetiska hjärta är!


Ikväll anordnade skolan en välkomst fest på Utopia som är ett vandrarhem där många studenter från IAB bor. Det spelades jazz och jag fick mingla runt lite bland alla elever. Supermysigt verkligen.


På bilderna ser ni jazz bandet och kyrkans kvällsbelysning från strandpromenaden hem till oss.

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så idag gick jag och Bernhard upp vid 8 och gjorde oss redo för att möta våra nya klasskompisar vid 10. Vi gav oss själva en timme att hitta dit vi skulle och eftersom Sitges inte är så stort så var vi 35 min tidiga, typiskt bra!

Vi stod utanför Utopia som är ett "vandrarhem" där de flesta studenterna på IAB bor , ingen av oss speciellt säkra på vad som skulle hända. Vi hittade några fler vilsna och började prata lite.
Vi blev en ganska stor grupp och en representant från skolan visade oss runt i staden. Som tur var har ju vi två haft några dagar att utforska och det är förvånansvärt enkelt att hitta bland alla små gator. Alltså mer tid att mingla runt lite bland alla nya elever!
Vi gick förbi kyrkan som ligger där vi bor och fick massa rolig information om zombiewalks och olika traditioner.
Jag fick chans att prata med ganska många som ska gå i min klass och allt känns så bra.

Efter rundvisningen så var vi liksom klara för idag, så imorgon är väl den officiella inskrivningsdagen.

Jag och Bernhard har hunnit fixa massa saker, köpa ett lager av mat och fikat på ett fik nära oss:)

Dagen har varit jätte mysig och jag är så taggad på att få börja!

På bilderna ser ni mig när jag ännu en gång stannar för att pilla på växter, min Bernhard och fika samt en port till ett gammalt Baroque-hus som liksom sitter ihop med kyrkan.

Kram

Likes

Comments

Flygresan gick relativt bra, vi hade lite turbulens och en kvinna som skrek i panik. Men det var såklart aldrig nån fara!

På flygplatsen möttes jag av min nya sambo och vän Bernhard där vi tog bussen till Sitges för att spendera natten hos Klara och Emilia.
Klockan 11 igår förmiddag så fick vi våra nycklar och skrev på kontraktet till våran lägenhet i San Sebastian,Sitges.
Verkligheten har liksom inte kommit ikapp än och jag förstår fortfarande inte att vi bor här!

Idag handlade vi mat och insåg att vi är dåliga på att köpa kylvaror och att man faktiskt måste köpa vatten Hahah.
Men vi trivs ändå efter en natt och idag skiner solen!

På bilderna ser ni våran gata där vi bor och vår fina dörr!

Kram

Likes

Comments

Sen i onsdags har jag spenderat lite tid på löftadalens folkhögskola, tagit lite klasser och träffat mina lärare.
Dessa dagar har varit otroligt värdefulla i förberedelserna inför min nya utbildning. Jag har på något sätt fått tillbaka lite tro på mig själv och på att jag faktiskt gör något jag älskar av hela min själ.
Jag har insett hur mycket fantastiskt jag fått uppleva under mina tre år på dans/musikallinjen. Alla otroliga gästlärare som delat med sig av sin kunskap och de resor och möten jag fått GRATIS!?
Och att dessa lärare anställda på dans och musikal linjen är så otroligt passionerade i sina ämnen gör liksom att man inte kan annat än att bli inspirerad själv.

När jag började gymnasiet så tyckte jag att dans var jobbigt. Att svettas var obehagligt. Agnes Thorell klev in i mitt liv och startade passionen för dans. Hon visade mig att om man vill så kan man och att oavsett vart man börjar så kan man alltid komma framåt. Hon pratade om en skola hon gått på som gav henne så mycket värdefull kunskap och jag bestämde att dit vill jag!
Jag sökte bara dit. Jag kom in på 1,5 års erfarenhet.
I trean på gymnasiet hittade jag en skola på SACO mässan i Stockholm. En skola i Barcelona som undervisade på engelska och hade bara konstnärliga utbildningar. Jag fastnade direkt och drömde om att en dag få gå där. Men det kändes så långt borta.
Idag sitter jag här ca tre år senare och ska börja på just den skolan.
Jag är så lyckligt lottad och tacksam.

Detta inlägget blir ett långt men jag har så mycket jag vill säga idag.

Jag skulle vilja pass på att ännu en gång prisa en lärare. En människa vars blotta närvaro får mig att le. Sofia Barkevall, om du läser det här så vill jag bara säga det att du är en av mina största förebilder. Din passion för allt du gör, din genuinitet och ödmjukhet är något jag alltid beundrat. Du är anledningen till att jag vet hur man masserar bort yrsel och kan en massa latinska ord för muskler. Men du är också en stor anledning till att jag vågar tro att jag är ganska bra på det jag gör. Tack för att du är du och för att du fortsätter inspirera mig!

Okej nu är jag klar, för idag:)

Kram

Likes

Comments

I dag åker jag tillbaka till västkusten och till löftadalen. 

Jag ska först och främst till osteopathögskolan i Göteborg för att kolla lite på min fot som jag stukat två gånger på ett halvår. Vill ju helst inte att det ska hända igen så det är lika bra att kika lite på den och få lite tips om hur jag bäst förebygger fler stukningar. Samt passa på att träffa en fantastiskt inspirerande människa, Sofia Barkevall som nu är min förra anatomi och stepplärare. Har jag förresten berättat att jag är lite utav en anatomi nörd och det här besöket är lite som lördagsgodis för mig? 

Jag ska också ta lite klasser på löftadalen och känna lite på dansförmågan efter en hel sommar av jobb! Det ska bli helt fantastiskt att röra på hela kroppen igen och träffa mina gamla klasskompisar och lärare. Jag är så taggad!!

KRAM

Likes

Comments