Hej på er!

Det har säkert inte gått någon obemärkt förbi att #meetoo har börjat florera på sociala medier. Budskapet är att om alla kvinnor som blivit utsatta för sexuella trakasserier går ut under samma hashtag så kanske folk får upp ögonen för hur stort problemet är.

Min första reaktion var att jag blev förvånad över nära vänner som la upp det som status på Facebook. Nästa tanke var att "Det där gäller inte mig. Jag har ju aldrig blivit våldtagen." Igår hade jag svårt för att sova och låg istället och grubblade. Antalet tillfällen jag kunde komma på där folk, både kända och okända, har tagit sig friheterna att ta på, eller fälla kommentarer kring min kropp är oräkneliga och pressen om att "ställa upp" har varit både uttalad och outtalad. Det som någonstans skrämde mig mest var alla ursäkter. Och då menar jag inte ursäkter som de har kommit med när de har gått över gränsen och blivit konfronterade. Nej då, det är sådant som fått passera. Jag menar ursäkterna som jag har kommit på åt dem i efterhand, skulden som jag lagt över på mig själv, det där som gjort att jag satt här och tänkte att "Det där gäller inte mig"...

"Hon är tjej. Då är det inte samma sak"
"Han är ju snygg och känd..."
"Det är nog inte så konstigt när man är ihop"

"Han kanske tror att jag inte tycker om honom annars"
"Han är ju trevlig egentligen. Han var bara full"
"Det är sådant jag får ta som valde det här jobbet"
"Man ska väl ta det som en komplimang?"
"Jag råkade få stora bröst, det är klart att folk är nyfikna"
"Jag var ju med på det i början"
"Det är bara jag som är mesig. Så farligt var det inte egentligen"


Nu blev det ett allvarligare inlägg idag. Ett viktigt sådant. Känslan av att det är så mycket som sopats under mattan, som aldrig pratas om, för att det är så lätt att hitta på ursäkter åt någon annan blev en väckarklocka för mig. Mycket av det här har jag låtit rinna av mig. Jag har vid tillfällena känt mig illa till mods, men jag har själv viftat bort det så till den grad att satt och tänkte att "det där gäller inte mig". En styrka i sig, kan tyckas, att inte låta det bita sig fast alltför mycket, även om inte det är riktigt hela sanningen. Jag har varit i ett ekorrhjul där jag gång på gång accepterat, ursäktat och pushat gränser. Konsekvenserna till slut blev ganska stora, men allt det där var mitt fel, för som ni vet "det där gäller inte mig". Det viktiga med den här hashtagen är att den visar på vilket stort underliggande problem samhället har. För jag är långt i från den enda som bagatelliserar och sopar undan. Som vet att "om jag berättade om det här högt... men uppsåtet var nog inte ont, så det är ingen fara". Om vi inte vågar säga ifrån första gången, så blir det definitivt inte lättare gång två, eller tre, eller sju och till slut står vi där och har pushat gränsen långt förbi vad vi egentligen vill. Och hur ska vi kunna förvänta oss en förändring om vi alltid låter det passera när motparterna inte är medvetna om att de gör fel?

#metoo

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Igår hade jag en väldigt välbehövlig, lugn, kväll. Det blev ganska många timmar med YouTube och jag blev verkligen inspirerad till lite Halloween makeup. Efter att kurerat mig med Alvedon och te var jag åtminstone redo att ta mig an ett lite mindre projekt idag och förvandlade mig till en Glam Clown. Det var verkligen superroligt så jag ser fram emot att få till lite fler roliga looker ni innan Halloween. Under bilderna följer en komplett lista på använda produkter.

Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker!


Maybelline New York Fit Me Foundation Ivory
L'oreal Paris Infallible Stay Fresh Foundation Porcelaine
MAC Prep + Prime Transparent Finising Powder
Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Taupe
Makeup Revolution I Heart Passion Palette (I Believe, Rumba Down, Guess the rest, Never Never)
Make Up Store Eyedust Brilliance
Peggy Sage Eyeliner Cake Noir
Jordana Easyliner Smoke
Rodial Smokey Eye Pen
L'oreal Paris Perfect Slim Eyeliner
Sleek Glitter Eyeliner Ice
Make Up Store Led Lipgloss Atomic
Primark Beauty Natural Look Lashes
Blingstenar från NettoLikes

Comments

Hej där!

Vaknade i morse med världens dunderförkylning och ont i halsen. Ganska väntat med tanke på att jag har haft några lite lugnare dagar nu, men inte överhuvudtaget välkommet. En Alvedon och en kopp te senare hjälpte i alla fall till att kicka igång lite i alla fall så att jag kunde få gjort ett litet projekt idag i alla fall. Bild på det kommer senare under dagen. En liten dagens lista får det bli så länge i alla fall.

Dagens humör: Förutom förkylningen så är humöret på topp i alla fall.

Dagens borde: Vila!

Dagens frisyr: Slarvig knut

Dagens smink: Ingenting längre. Allt är borttvättat efter dagens lilla projekt

Dagens doft: Helt naturlig. Snart dags att hoppa in i duschen

Dagens klädsel: Grå joggingbyxor och svart hoodtröja

Dagens planer: Fixa med inlägget som ska upp under dagen, annars försöka vila mig i form

Dagens fundering: Vilket hotell ska vi boka i London?

Dagens tråkigaste: Definitivt den här jävla förkylningen

Dagens längtan: LONDON, helt klart!

Hoppas att ni har en härlig dag!

Likes

Comments

Hej på er!

Häromveckan fick jag en flash i mobilen med ett Rabble-erbjudande från BuyersClub. Handla för 200 kr och få ett knivsett på köpet. Eftersom jag är i det stadiet nu att jag håller på att samla på mig allt jag behöver till ett nytt hem framöver så tänkte jag att det ju åtminstone kunde vara värt att kika på vad de hade att erbjuda. Det blev lite billig shopping kan jag meddela... BuyersClub kostar 49 kr i månaden för att vara medlem, men man får handla till väldigt bra priser. Totalpris för allt på bilderna 267 kr (inklusive frakt). Lätt värt!


Likes

Comments

Hej på er!

Igår fick jag äntligen utnyttja min födelsedagspresent från mormor och morfar, då jag hade fått biljett till en av Cats gästföreställningar på Malmö Arena. Vilken häftig show! Jag hade faktiskt inte så bra koll på Cats sedan innan, så det enda jag saknade var lite dialog mellan musiken för att få lite mer grepp om handlingen, men i övrigt - WOW!

Eftersom jag hade dela dagen ledig passade jag på att få lite utlopp för min kreativitet och experimenterade lite med det nya sminket jag fick av min kära syster när jag fyllde år. Jag förstår verkligen splittringen mellan för och emot Subculture-paletten från Anastasia. Herre - j*vla - Gud, vad pigmenterad den är. Jag hade ju sett mycket innan och är överlag väldigt lätt på handen, men alltså även med det i beräkningarna så var den inte direkt lätt att jobba med. MEN, jag älskar den! Ja, den kräver lite extra försiktighet och jobb för att blanda ut men färgerna och pigmenten är helt fantastiska. Hur som helst, resultatet av gårdagen ser ni nedan, följt av en lista med samtliga produkter som jag använde för att få till looken.


Ansikte:

Bottega Verde Base Trucco Perlescente Illuminate (Skimrande primer)
Maybelline Fit ME Foundation Ivory + L'oreal Infallible Stay Fresh Foundation Porcelain
Collection Perfection Concealer Fair
Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit Fair
Anastasia Beverly Hills Contour Kit Light to Medium
Mac Prep + Prime Transparent Finishing Powder
Makeup Revolution Blush Love
Mac Extra Dimension Skinfinish Show Gold

Ögonbryn:

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Taupe
Lumene Blueberry Eyebrow Fixing Gel

Ögon:

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Mac Eyeshadow Vanilla
Anastasia Beverly Hills Subculture Palette (Mercury, New Wave, Edge, Untamed, Destiny, Electric)
Rodial Smokey Eye Pen
L'oreal Perfect Slim Superliner
Mac Pigment Colour Powder Rose Gold + Make Up Store Mixing Liquid
Oriflame Wonder Lash Mascara

Läppar:

Peggy Sage Crayon Contour Des Lèvres Marron Glacé
Make Up Store Lipstick Creme Pink


Likes

Comments