Hej där!

Idag stod en snabb sväng på salongen på schemat. Lite svårt att tillgodose alla önskemål om tider när alla jobbar och vill ha kvällstider, så då händer det att jag får åka in en kväll extra för att få ihop programmet. Nu blir det i alla fall långhelg med ledighet fredag, lördag och söndag.

Varken jag eller Martin gillar att värma om fisk som matlåda, så det gäller att passa på att äta det när ingen behöver ha med lunch till dagen efter. Idag blev det torskpaket med kokt potatis. Jag gick på känsla, så något recept med exakt mängd har jag inte, men för den som vill inspireras hade jag följande;

En bädd av bladspenat, torskfiléer, tunt strimlad morot, grön sparris och dill, samt ett kryddsmör gjort på smör, vitlök, citron, salt, peppar och persilja. Allt tillagat i foliepaket i ugn 175 grader i ca 20 minuter.

Dela gärna med er av era favoritrecept på fisk. Det är något jag vill bli bättre på!

Likes

Comments

God kväll!

Lång dag på salongen idag med både naglar och fransar på schemat. Jag tycker att det är så himla mysigt nu när det blivit höst ute och man kan tända lite ljus inne. Känns inte alls som att man jobba när man går där och pysslar och pratar med alla goa kollegor och kunder.

När jag kom hem möttes jag av en överraskning i hallen och bara en kort stund senare dök min kära syster upp för övernattning. Perfekt avslutning på en bra dag!

Likes

Comments

God kväll!

Kom till jobbet en timme innan jag skulle ha dagens kund och upptäckte att hon redan var på plats. Ändå skönt att kunna köra igång direkt. Eftersom jag bara skulle ta en kund idag kunde jag ju åka hem så fort jag var klar. Då kom jag hem lagom i tid för att Martin skulle kunna invänta mig för kvällens middag. Idag åt vi kikärtsbiffarna som jag gjorde i helgen med pita och en jättegod vitlökssås med honung som Martin hade gjort.

Efter middagen åkte Martin iväg och köpte glass för att fira att han fått en fin möjlighet på jobbet och att jag fått lite plus på jobbet jag också.

Nappe har fått komma upp i soffan och har valt ut den perfekta platsen mitt emellan oss medan vi tittar på Champions League. Så mysigt att vara samlade allihop efter alla Martins nätter på jobbet.

Likes

Comments

Hej där!

Idag är en sådan där riktig fixardag (igen). Jag ska ut till salongen en sväng ikväll och ta en franspåfyllning och då kan jag tycka att det är rätt skönt att passa på att få saker gjorda under dagen. Dagen är ju redan inbokad som en arbetsdag i kalendern. Det har hunnits med bokföring, planering, fix med flyers till ett kommande event, beställning av produkter, nya bokningar av kunder m.m.

Idag tänkte jag dela med mig av ett litet tips, som jag själv sett till att fixa under dagen. Jag har alltid min kalender med mig, vart jag än går. I den har jag allt. Alla kundbokningar, Martins arbetstider, matcher jag ska se, egna aktiviteter, gemensamma aktiviteter, om Martin ska iväg någonstans... Det händer så mycket hos oss och vi har så olika arbetstider att det är ett måste för att kunna hålla reda på vad som händer. Detta betyder att jag har en kalender som är full av noteringar och det är ganska svårt att få en översikt. Därför har jag idag laddat ner och skrivit ut en veckokalender för resten av året som jag kommer att ha liggande på skrivbordet. (Jag hittade en mall på timeanddate.com som var gratis att ladda ner och som gick att göra lite efter önskemål). I denna kommer jag att använda olika färger för olika typer av aktiviteter. En färg för Martin, en för mina privata aktiviteter, en för jobb på salongen, en för jobb med Forever osv. Här behöver jag inte heller specificera vilka kunder eller behandlingar jag ska ha, utan bara vilka tider jag är borta. På så sätt blir det mycket lättare att få en översikt på hur veckan ser ut och hur mycket tid som faktiskt är jobb och vad som är någonting annat (för visst kan man bli stressad av en full kalender, även om mycket i kalendern faktiskt är roligt och saker man ser fram emot snarare?) Eftersom den kommer att ligga framme blir det också lättare för Martin att kunna kolla lite vilka tider jag är borta. Han har ju vanligtvis noll koll på mitt schema eftersom jag jobbar så oregelbundet och alltid har kalendern med mig.

Har ni provat den här varianten? Eller har ni någon annan lösning som ni gillar?

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag haft en riktigt produktiv dag. Gjorde en to do-lista imorse, men den avbockad innan lunch och jag hade ett riktigt flow så det var lika bra att fortsätta. Eftersom jag älskar att göra listor, men inte riktigt visste vad jag egentligen behövde ha gjort idag skrev jag på en "har gjort"-lista istället för att bygga på att göra-listan Jag kan tycka att det är rätt skönt att titta tillbaka på sen när man håller kväll och undrar var dagen tog vägen. Nu är jag verkligen på banan inför en ny arbetsvecka (för mig börjar den imorgon) och kan njuta av kvällen tillsammans med mina fina killar. Lammstek och potatisgratäng står i ugnen och väntar på att Martin ska komma hem.

Givetvis har jag hunnit med både mys och bus med Nappe, utanför listan...

Likes

Comments

Hej på er!

Vilken dag! Hade verkligen bokat ett tight schema idag, så det har varit fullt upp. Första kunden upptäckte dessutom en sjukt stor spindel i taket. Fick upprepa "syns inte, finns inte" i huvudet och verkligen fokusera på fransarna tills vi var klara och kunde be om hjälp. Jag har fobi mot spindlar så det var en verklig utmaning. Otroligt tacksam för att vår vaktmästare gick förbi utanför och kunde hjälpa mig innan kund två. Därefter flöt dagen på i rätt bra takt och jag hann både äta lunch och andas, något jag inte tänkt på att planera in när jag skulle få dagen att gå ihop.

Ikväll står det efterlängtat fredagsmys på schemat. Sådär väldigt Svensson med tacos, lösgodis och Doobidoo. Så skönt att få en ordentlig fredagkväll tillsammans nu när någon av oss har jobbat sent varje dag under en längre period.

Likes

Comments

God kväll!

Kursen idag var verkligen jättespännande. Älskar att lära mig nytt och spa-branschen känns verkligen helt rätt för mig. Får fundera lite på hur man kan utveckla det.

Ikväll är det sista natten på länge som jag och Nappe är ensamma. Vi passar på att mysa så mycket vi bara kan. Synd bara att vår hund inte gillar närhet... Typ... 😂😂😂

Likes

Comments

Hej på er!

Snart är det dags att åka iväg på kurs för att lära mig en slimmande toning-inpackning att utföra som spa-behandling. Ska verkligen bli spännande!

Martin fixar middag ikväll, så den är klar när jag kommer hem, men det dröjer några timmar så jag fick slänga ihop en snabb lunch. Idag blev det en omelett-variant med lite havremjöl för extra mättnadskänsla. Hade även skinka, gröna ärtor och persilja i samt salt, peppar och vitlökspulver som kryddning. Snabbt och gott!

Likes

Comments

Hej där!

Jag och Nappe har kvalitetstid ikväll igen. Två nätter till, sen går Martin över på dagpass en längre period så då blir det inte så många ensamma nätter längre. Jag satt och surfade runt lite och hittade nouw.com/blogglistor och blev lite sugen på att göra en blogglista. (Det kommer säkert att bli fler framöver, då jag tycker att det är rolig inspiration att jobba med.) Idag fastnade jag för en som de kallade för work work work-tag.

Vad ville du bli när du var liten?

Jag ville bli sångerska. Sjöng gärna framför videokameran när pappa filmade och älskade att sjunga och dansa till inspelade avsnitt av Småstjärnorna.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Jag trodde länge att jag skulle bli journalist. Jag började till och med läsa lite skrivarkurser på Malmö Högskola, men någonstans längs vägen kände jag att det kanske ändå inte riktigt var det jag ville göra.

Vilket var ditt bästa och sämsta ämna i skolan?

Roligast var musik, bäst var jag i svenska och idrott hatade jag rent ut sagt.

Vad gjorde du efter gymnasiet?

Efter studenten tog jag en sommar ledigt och reste till Gran Canaria med min bästa kompis, Malin. Under hösten började jag sedan jobba som vikarie på min gamla låg- och mellanstadieskola och så småningom även dagis.

Vilket var ditt allra första jobb?

Mitt allra första jobb fick jag under tiden som jag gick på gymnasiet (om det inte var ännu tidigare). Ända sedan jag var liten har pappas jobb abonnerat Royal i Malmö för att bjuda anställda och kunder att se årets Disney-film. Ett år (och ett par år därefter) fick jag den stora äran att jobba under dessa dagar för att stå vid ingångarna och dela ut godispåsar till alla som skulle in och se filmen samt hjälpa till att städa efteråt. Dessutom fick jag lov att gå in och se filmen varje visning. Lilla Kycklingen såg jag fyra gånger på bio under en helg.

Vad har du mer haft för yrken?

En sommar var jag ledare på ett konfirmandläger. Jag har jobbat på Burger King, där jag fick påbörja en arbetsledarutbildning innan jag var tvungen att säga upp mig för att jag utvecklade kontaktallergi i händerna. Under en period jobbade jag som eventpersonal där jag åkte ut på diverse uppdrag med allt från att hjälpa till att fronta varor i butik till att bjuda på kaffe eller ost i mataffärer. Min längsta (och senaste) anställning hade jag på Twilfit, där jag jobbade som butikssäljare, innan jag startade mitt eget företag som skönhetsspecialitst.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Som sagt driver jag numera mitt eget företag som skönhetsspecialitst. Jag utför makeup-jobb, bygger fransar, stylar bryn, fixar naglar med CND Shellac... Jag coachar även folk som är intresserade av att starta upp en egen verksamhet inom skönhet och hälsa.

Vilka är dina starka/svaga sidor på ditt jobb?

Mina starka sidor är att jag har ett stort driv och vill mycket, vilket krävs för att kunna ta mitt företag framåt. Mina svaga sidor skulle väl vara att jag ofta väntar till sista minuten med att ta tag i grejor. Och att jag ibland planerar mer än jag agerar.

Nämnde något du är extra stolt över att ha gjort på ditt jobb.

Givetvis att jag tog steget att starta eget och att jag faktiskt redan har kommit långt med mitt företag.

Vad skulle du göra om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Då hade jag förmodligen jobbat kvar i butik. Kanske inte just den butiken som jag jobbade i innan jag började med mitt företag, men troligtvis hade jag varit kvar i den branschen.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Vilket yrke som helst inom vården egentligen. Jag är livrädd för nålar och sprutor och tar med mig allas problem hem. Jag hade nog inte mentalt rett ut att se alla som mår dåligt och förlitar sig på att jag ska hjälpa dem.

Vad gör du om fem år?

Om fem år jobbar jag vidare med mitt företag. Förhoppningsvis har jag lyckats utveckla det i någon spännande riktning, men hur vet jag inte riktigt än. Det har hänt så mycket det senaste året att jag nu vill känna att jag är på banan med det och lite ta en dag i taget innan jag planerar alltför långt framåt.

Likes

Comments

Hej på er!

Som jag skrev imorse har det varit en fullspäckad dag. Morgonens visning fick vi korta ner ganska mycket för att hinna till inspirationsdagen, men vi fick ändå pratat med en del att återkoppla till.

Inspirationsdagen ägde rum på Scandic Triangeln i Malmö. Spännande att se så mycket folk från annat håll också och få höra lite om hur de jobbar. Föreläsningarna sen handlade mycket om välbefinnande, både vår attityd och vikten av näring i kosten, och ledarskap. Det gav verkligen skäl för sitt namn, så nu har jag massa information och inspiration att bearbeta lite mentalt. Ska bli spännande att se hur jag kan ta tillvara på och utnyttja de verktygen vi fått idag. En nödvändig boost helt enkelt.

Likes

Comments