Hej alla!
Hoppas att ni har haft en fantastisk dag idag.

Jag tänkte dela med mig av ett löpningspass jag gjorde på gymmet i söndags. Jag svettades jättemycket och det var otroligt skönt. För att utvecklas konditionsmässigt måste man "push the limits".

Intervallpass, ca 60 minuter (kan kortas ner)
- Värm upp 10 minuter i lugnt tempo.
- 4 min i 11-14 km/h (anpassa)
- 45 sekunders vila.
- 4 x 75 sek i ett högre tempo (16 km/h för mig) med 30 sek vila mellan
- 2 min vila.
- Upprepa hela intervallsekvensen två gånger.
- Avsluta med 10 min nerjogg

Lycka till! <3

Btw, blir så motiverad av väggen som finns på gymmet: "love the challenge, be a winner"!!

​A

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag tycker att mellanmål på eftermiddagen är en viktig måltid på dagen, trots att den inte är lika stor som frukost, lunch och middag. Mellan frukost och lunch går det ungefär 4 timmar för mig, och mellan lunch och middag går det ca 7 timmar. För mig är därför  nästan helt omöjligt att hålla uppe energin under eftermiddagen om jag inte äter något. Jag tränar dessutom flera dagar i veckan och behöver därför fylla på min kropp med energi.

Det är dock viktigt att äta rätt mat till mellanmål. Matens kvalité avgör nämligen hur länge energin varar. Jag brukar därför satsa på långsamma kolhydrater, dvs kolhydrater som höjer blodsockernivån stadigt och gör så att energin varar länge. Motsatsen är snabba kolhydrater som höjer blodsockernivån och energinivån snabbt men inte varar alls länge. Då blir man istället snabbt trött, hungrig och sugen på mat igen. På eftermiddagen brukar jag därför satsa på långsamma kolhydrater. Detta hjälper mig i min träning.

Långsamma kolhydrater (exempel): bröd på fullkorn eller råg, havre, frukt och bär, nötter, fullkornspasta, quinoa osv

Snabba kolhydrater (exempel): godis, läsk, vitt bröd, pasta på vete, chips, sötade flingor, choklad, kakor osv

Här är några bilder på vad jag brukar äta. Självklart äter jag även snabba kolhydrater ibland, det är ju gott!

Bildkälla: http://www.lchf.se

​A

Likes

Comments

Imorgon börjar skolan för mig. Jag går nu sista terminen i 9:an och längtar mycket till gymnasiet. Den femtonde februari ska våra gymnasieval vara inlämnade och jag har bestämt mig för att söka ekonomiprogrammet på en skola i Helsingborg.

Jag tycker helt ärligt att det ska bli skönt att börja skolan igen. Då kommer man till tillbaka till rutinerna och vet ungefär vad man ska göra varje dag. Jag tycker även om min klass och mina lärare, vilket gör att skolan blir roligare. Jag har även under hela min skolgång varit studiemotiverad och vetat vad jag vill. Detta har hjälpt mig otroligt mycket. Jag kommer i ett kommande inlägg att skriva flera tips på HUR man kan bli mer studiemotiverad.

I och med skolstarten kommer jag även börja följa mitt veckoschema med träning och aktiviteter (se tidigare inlägg). Jag ser mycket fram emot denna vår och vad den har att erbjuda!

​A

Likes

Comments

Måndag (nyårdagen): Startade bloggen. Åkte hem från Stockholm i 6 timmar. Packade sedan upp och såg på netflix.

Tisdag: Städade rummet och huset. Tränade styrka i ca 40 minuter. Åkte sedan till pappa

Onsdag: Jobbade på pappas jobb kl 10-15:30. Vi åkte sedan till gymmet och tränade HIT i en och en halv timme.

Torsdag: Jobbade på pappas jobb 10-16. Sedan åkte vi hem och tog det lugnt. Vi städade också bort alla julsaker.

Fredag: Var ensam hemma med min syster fram till lunch. Jag var på gymmet 11-12. Vi blev sedan hämtade av mamma och åkte till henne. Där la vi pussel och tog det lugnt.

Lördag: Jag hade en städdag i mitt rum och rensade bort gamla saker som jag inte använder. Jag rensade också bland mina kläder. På kvällen åkte vi till våra vänner och åt hembakad pizza och tittade på film.

Söndag: Vaknade klockan 8 och åt frukost 9. Jag gick sedan en promenad med mamma i en timme. Vi sedan lunch, spelade alfapet och myste med våra katter. På kvällen åkte jag till pappa.

​A

Likes

Comments

1. Vad heter du?
Anna Salander

2. Hur gammal är du?
Jag är 15 år gammal, född 2002.

3. Hur många syskon har du?
Jag har en lillasyster och två äldre halvbröder.

4. Har du några husdjur?
Yes, vi har två katter.

5. Om du vann en miljon, vad skulle du göra?
Jag skulle resa med min familj, shoppa kläder, spara och skänka bort till välgörenhet.

6. Vilken är din favoritserie?
The 100 eller Stranger Things.

7. Favoritämne i skolan?
Just nu är det samhälle och engelska.

8. Morgon eller kvällsmänniska?
Skulle säga morgonmänniska. Jag älskar att börja dagen tidigt.

9. Intressen?
Dans, löpning, annan träning, kläder, vara med familj och vänner.

10. Tre saker ingen vet om dig.
- Jag älskar att resa.
- Jag kan lösa en rubix-kub.
- Jag skriver dagbok.

Det var lite om mig! <3

​A

Likes

Comments

Hejsan!
Jag tänkte bara tipsa om Maria Åkerbergs  hudvårdsprodukter som jag tycker är sjukt bra. Alla produkter är ekologiska och innehåller ekologiskt odlade vegetabiliska oljor, som har en mycket bra verkan på vår hud.

Mina favoriter är papaya peeling, foam wash clearing och face mask gentle. Jag  gillar dock alla mycket. Det som är så bra med dem är att man alltid känner sig fräsch och återfuktad efter att man har använt dem. De innehåller dessutom inga parebener, vilket är mycket bra.

​A

Likes

Comments

Hej!
I detta inlägget har jag tänkt att skriva om min kost och vad jag tycker om den. Jag är vegetarian (lakto-ovo vegetarian), vilket innebär att jag inte äter några djur. Jag äter inte heller fisk. Dock äter jag fortfarande vissa animaliska produkter, såsom ägg, mjölkprodukter, ost och andra mejeriprodukter.

Jag blev vegetarian i juni 2017 och har alltså varit det i ca 1/2 år. Jag älskar det! Det finns flera anledningar varför jag  bestämde mig för att utesluta kött:
- För djurens skull, dvs att jag inte stödjer köttindustrin eftersom att djur behandlas otroligt dåligt på många ställen.
- För miljöns skull. Köttindustrin bidrar till ökade utsläpp av metan och koldioxid, samt att mycket mark krävs till boskapsskötsel och odling av djurens mat. Detta bidrar till växthuseffekten.
- För hälsans skull. En växtbaserade kost har genom flera forskningar visat sig vara bra för att undvika hjärt och kärlsjukdomar. Man får dessutom i sig mycket vitaminer mineraler som kroppen behöver.

Sedan jag blev vegetarian har jag känt att min energinivå har blivit högre. Jag har alltså mycket energi till träning, plugg och annat. Jag vill dock i framtiden bli vegan och då utesluta mejeriprodukter och ägg. 

Tack för att du läste detta inlägg!

​A

Likes

Comments

Hej fina ni!
2018 är igång och snart börjar skolan igen. Jag går sista terminen i 9:an, vilket innebär nationella prov och mycket plugg. Detta kommer däremot inte hindra mig från att träna mycket och gå på andra aktiviteter. Jag mår så bra av att träna regelbundet. Jag har dessutom som mål 2018 att springa en halvmara, vilket jag självklart behöver träna inför.

Mitt veckoschema kommer vara såhär:
- Måndag: 17-18 contemporary dance
- Tisdag: ca 16-17:30 styrketräning på gymmet + stretch
- Onsdag: Yoga / Löpning  (beroende på hur jag känner mig)
- Torsdag: 17:30-18 Piano
- Fredag: Ingen aktivitet
- Lördag: 09-10 HIT på gymmet
- Söndag: Löpning
(självklart kan det ske förändringar i schemat)

Det har skett en del förändringar sedan  hösten. I höstas och de senaste 3,5 åren har jag tränat truppgymnastik. De senaste 2,5 åren har jag tränat fyra gånger i veckan. Träningarna var 2,5 timmar tre gånger i veckan respektive 2 timmar en gång. Jag har nu valt att sluta med gymnastiken trots att jag var på hög nivå. Jag kände mig inte motiverad och hade ingen lust att lägga nästan 10 timmar i veckan på något som inte var roligt. Jag har därför  valt att planera mina egna träningspass.

Hur ser er vecka ut i vår?

​A

Likes

Comments

Denna salladen är bara fantastisk! Den är också nyttig och enkel att göra. Passar perfekt som lunch eller middag! Jag själv åt den till middag och blev mätt och belåten efteråt.

Du behöver (2-3 portioner):
- ca 1/6 vitkålshuvud
- ca 1/6 isbergssallad
- 2 morötter
- 1 gul/röd paprika
- 250 g körsbärstomater
- 1 avokado
- 1/2 äpple
- Några hasselnötter
- Några russin
- 200 g halloumi

Gör såhär:
- Stek halloumin i olja på ganska hög värme.
- Riv morötterna och skär sedan resten av grönsakerna.
- Lägg grönsakerna på ett fat och strö över delade hasselnötter och russin. Lägg sedan på halloumin.
(servera gärna med en god salladsdressing)

​A

Likes

Comments

Hej alla!
Detta är ett perfekt träningspass för hela kroppen som man kan göra hemma. Det behövs inga redskap mer än din egen kropp och det är därför väldigt enkelt.

- 15 burpees
-
15 squat-jumps
- 30 tåhävningar (15/ben)
-
10 armhävningar
- 25 situps
-
1 minut planka
-
30 rygglyft
-
30 donkey kicks (15/ben)
-
30 X-hopp
Repetera 3-5 gånger!

Linne: CRAFT Byxor: STRONGER

​A

Likes

Comments

Gott nytt år alla! Första dagen på året, mitt första inlägg!
Nytt år innebär nya möjligheter till förändring. Nyårslöften är något som är väldigt populärt och som kan kopplas till just förändring. Jag tycker själv att nyårslöften är bra, då man själv sätter upp löften/mål man vill uppnå under det kommande året. Man måste bara vara ärlig mot sig själv och reflektera över vad som är rimligt och inte. Det är exempelvis inte rimligt att gå från inget till allt över en natt. Man måste därför ha reflekterat över hur man själv tror att man kommer reagera när man väl ska sätter igång. Det blir också lättare att uppnå löftena eller målen om man planerar tillvägagångssättet väl. Med tanke på att jag är en planeringsmänniska är nyårslöften verkligen något för mig.
De flesta nyårslöftena brukar handla om hälsa, kost och träning och livsstilsförändringar. Jag tycker att sådana löften är bra, så länge det inte blir överdrivet. Jag tycker exempelvis inte att man ska förändra sig själv för att göra någon annan nöjd. Alla löften ska alltså vara något som man själv vill och som kommer gynna en själv. Jag tycker inte heller att man ska hetsa sig själv med att exempelvis aldrig äta socker igen, eftersom att det kan vara jättesvårt till en början. Man borde därför istället sätta mindre mål eller delmål som i slutändan kan leda till ett stort mål. För att uppnå sina mål är det alltså mycket viktigt med planering. Det är även viktigt att målen är specifika för att de ska kunna uppnås. Ett värdelöst mål är därför "jag ska komma i form". Det är inte alls specifikt, vad innebär det ens? Att kunna stå i plankan 3 minuter, kunna göra 5 chins, springa en mil eller gå ner 5 kg? Ett specifikt mål kan istället vara ett mindre mål, såsom att kunna göra 5 chins/pull-ups. Då vet man precis när man har klarat av det.
Det här året har jag inte särskilt stora eller många nyårslöften, eftersom jag är nöjd med förra året. Jag vill därför fortsätta som jag har gjort tidigare, speciellt när det gäller skolan.
Mina nyårslöften är iallafall:
- Lära känna 25 nya personer
- Springa en halvmara (21 km) under 2 timmar
- Äta mer veganskt
- Sluta knäcka mina fötter (då får jag ont när jag springer, haha)
- Börja blogga!

​A

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments