(4 portioner)

Ingredienser:

​​250 g Grönsparris
1 st. Schalottenlök
5 dl Vatten
1 st. Kycklingbuljongtärning
3 dl Matlagningsgrädde
0,5-1 dl Vitt vin
Salt och peppar

Skölj sparrisen och skär av ca en centimeter av den nedre delen. Grovhacka sedansparrisen och låt dem koka i 5 dl vatten i 5-10 minuter tills sparrisen blivit mjuk. Hacka schalottenlöken smått. Hämta ut sparrisbitarna (spara vattnet) och stek dessa tillsammans med löken utan att de tar färg. Häll tillbaka sparrisen och löken i vattnet som sparrisen kokat i och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sedan soppan koka på svag värme i 10-15 minuter. Därefter mixas soppan tills den får en slät konsistens, med tillexempel en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en bit nybakat bröd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments