(4 portioner)

Ingredienser:

​​250 g Grönsparris
1 st. Schalottenlök
5 dl Vatten
1 st. Kycklingbuljongtärning
3 dl Matlagningsgrädde
0,5-1 dl Vitt vin
Salt och peppar

Skölj sparrisen och skär av ca en centimeter av den nedre delen. Grovhacka sedansparrisen och låt dem koka i 5 dl vatten i 5-10 minuter tills sparrisen blivit mjuk. Hacka schalottenlöken smått. Hämta ut sparrisbitarna (spara vattnet) och stek dessa tillsammans med löken utan att de tar färg. Häll tillbaka sparrisen och löken i vattnet som sparrisen kokat i och tillsätt resten av ingredienserna. Låt sedan soppan koka på svag värme i 10-15 minuter. Därefter mixas soppan tills den får en slät konsistens, med tillexempel en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en bit nybakat bröd.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments