Jeg fant meg selv sittende hjemme i høstkulden og øve til matteprøve for morgendagen, da jeg begynte å tenke på alt det fine jeg opplevde i Brighton i sommer. Jeg er nå tilbake til hverdagen, noe som gjør at jeg lengter ekstra mye til sommeren og dens opplevelser. Jeg fikk så mange minner i England - og for å få tømt litt savn, tenkte jeg å fortelle dere litt om disse nå! Tenker at dette kan bli en litt morsom "serie" jeg kan fortsette med - hva syns dere om det?

Hostfamily evening & boller
Når du velger å bo i vertsfamilie med EF, har du en til to ganger i uken hostfamily evening. Det går ut på at du skal være hjemme og bånde med familien din, og du har da ingen organiserte aktiviteter med gruppen din den kvelden.
Jeg husker godt hvor mye vi koste oss i vertsfamilien på disse kveldene! Som nevnt tidligere, hadde jeg en fantastisk vertsfamilie - og vi hadde det så gøy sammen! Og en kveld, etter at jeg og min norske hostsister hadde fortalt vår vertsfamilie om fenomenet "hveteboller" - bestemte rett og slett vår vertsfamiliemamma at vi nettopp skulle lage hveteboller sammen! Det var omtrent 2 uker inn i oppholdet, så det skal jeg si dere, hveteboller var KNALLGODT på dette tidspunktet! .... Ooog ikke bare var det godt, men det var ekstremt koselig å få lage boller med vår hostmum og vise litt av våre "bakevaner" fra Norge! Denne kvelden er et SÅÅÅ godt minne, og jeg ville aldri vært foruten våre hostfamily evenings!

Hello London!!!
Når du velger å dra til Brighton med EF, følger det med hele 2 dagsutflukter til London (hver lørdag er den en slik utflukt. 2 til London, 1 til Plythmouth), en dedikert til shopping (whopwhop!!) og en til sightseeing (...også whoopwhoop!!).
Allerede første helgen i Brighton var det klart for London Sightseeing! Her så vi så mye forskjellig. Vi gikk på en rundttur rundt om i byen, der vi blandt annet så Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Buckingham Palace Park, Trafalgar Square, Oxford Circus, Covent garden og mye, mye mer. Det jeg spesielt husker fra denne turen, er lunsjen i Trafalgar Square! Da bestemte jeg og mine to bestevenninner fra turen oss for å kjøpe lunsj på PIZZAHUT (!!). Vi endte rett og slett opp med en god gammeldags skinkepizza, midt på torget på Trafalgar. Omringet av fantastiske gateartister, og nøyt synet av de ulike menneskene vi kunne spotte. Dette var såå morsomt, og igjen, noe jeg ikke ville vært foruten! Det vil kanskje ikke virke så spesielt å spise en pizza på Trafalgar - men tro meg, det er utrolig koselig, og man får mye gøy ut av å sitte og se rundt omkring på de ulike menneskene som streifer rundt.

Lazer Tag, babyyy
Sammen med din aktivitetsgruppe kan man innimellom ønske og planlegge ulike tilleggsaktiviteter. Vi valgte mye rart, blandt annet BBQ on the beach, Lazer Tag, Bowling, Kino m.m. Dette er såklart noe aktivitetsgruppa må bli enige om, og det vil være ekstra kostnader involvert om dette skjer.
TILBAKE I BRIGHTON bestemte vi oss en dag og dra på Lazer Tag med vår aktivitetsgruppe! Det er et slikt "spill" der alle får på seg vester, blir tildelt et lag og en laserpistol - deretter blir man plassert inne i et rom med ulike hinder/baser/stasjoner, og poenget med spillet er å treffe dine motstandere og samle opp poeng! På slutten vil det da bli annonsert vinnere, og de med best poeng og resultater vant da en liten sjokolade, som vi var så heldige og få av vår aktivitetsleder. Dette var utrolig gøy! Det er undervurdert å løpe rundt i et mørkt rom og leke "laserkrig", man blir aldri kvitt barnsligheten, kan man si! Det var utrolig morsomt å få "leke" seg litt og prøve noe man kanskje ikke ellers er så interessert i å være med på. Jeg ble veldig glad i min aktivitetsgruppe, og dette var en super aktivitet og finne på sammen! Det var en utrolig morsom opplevelse - så takk til min aktivitetsleder Jonathan som fikk oss alle med på Lazer Tag!!

Med dette velger jeg og avrunde dette innlegget - er dere interessert i lignende innlegg senere? Greit å vite hva dere liker, og ikke liker - og hva dere finner hjelpsomt!

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!

Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om, så vi sammen kan jobbe imot din livs beste sommer!

Fant du hjelp i bloggen min ? Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevner navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!


Et lite bildedryss //

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Det er nå over 2 måneder siden jeg kom hjem fra vakre Brighton, England. Jeg savner det såå mye!! Reisen ga meg så utrolig mye, og jeg er evig glad for at jeg valgte å dra. Man opplever og lærer så mye forskjellig, samtidig som du har det gøy og opplever nye språk og kulturer.

Før jeg dro ned til Brighton, tenkte jeg ikke for mye på hva slags virkninger denne reisen faktisk ville gi - men jeg ser jo nå i etterkant at det er så mye jeg fikk gratis ved å reise på språkreise med EF! Vi praktiserte veldig mye engelsk, og som naturligvis ga meg mer trygghet om å snakke og uttrykke meg selv på engelsk. Jeg merker svært godt hvor komfortabel jeg nå er sammenlignet med før jeg reiste. Jeg har så og si ingen problemer med å snakke høyt i engelsktimene på skolen - noe jeg tror er takket være språkreisen jeg var på i sommer.

Jeg opplever også at jeg har blitt mye mer selvstendig som virkning av at jeg reiste utenlands uten familie. Jeg fikk en mulighet til å velge litt mer selv, og finne ut av de ulike tingene på egenhånd - noe som var utrolig givende for meg som person. Jeg utviklet meg på en helt annen måte enn det jeg ville fått muligheten til ved å bli hjemme. Man får rett og slett muligheten til å finne en del av seg selv imens man reiser!

Samtidig får man muligheten til å skape relasjoner rundt om i hele verden. Man møter så mange fine og forskjellige mennesker - som man knytter seg til ved å skape vennskap. Ved å reise med EF vil du oppleve at å være på en slik destinasjon med jevnaldrende ungdommer er veldig spennende og morsomt - og det blir sjeldent en kjedelig dag på språkreise.

Som dere forhåpentligvis forstår er det så mye mer enn bare en "reise". Du får muligheten til å praktisere og bli mer trygg på engelsk. Du blir mer selvstendig, trygg og lærer deg selv mer å kjenne ved å kunne utvikle deg på en slik reise. Som en bonus vil du også få muligheten til å knytte vennskap med ungdommer fra hele verden - og hvem vet? Kanskje reiser du og besøker de neste sommer. Det er så mye positivt som kommer ut av en språkreise! Så har dere lyst til å dra på språkreise - grip dagen og gjør det!! Det er fantastisk, tro meg.

min fantastiske activitygroup, som jeg savner så aaalt for mye

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!

Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om, så vi sammen kan jobbe imot din livs beste sommer!

Fant du hjelp i bloggen min ? Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevner navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!

Likes

Comments

Før reisen var jegbåde redd og spent, og var usikker på hva som ville møte meg i Brighton. Jeghadde brukt uker etter uker på å søke og se på ulike videoer av byen, og haddedannet meg et bilde av hvordan det ville bli å være borte i 3 hele uker frahjemme. Jeg forventet et eventyr uten like, med en rekke nye og spennendeopplevelser – og det morsomste av alt, HELT ALENE! Så klart kom det til å blibåde utfordrende og skummelt. Jeg kjente klumpen i magen vokse seg større ogstørre jo nærmere reisedatoen vi kom. Jeg skulle faktisk ut i verden alene??Det var jo helt sykt å tenke på..

Reisedagen kom og jeg var utrolig spent. Jeg var utrolignervøs på å møte de norske jeg skulle reise med, spesielt min venninne Janne(fra Trondheim) som jeg ble kjent med via MyEF-appen. Det var et par ungdommerjeg allerede kjente litt fra før, som også skulle reise med meg – noe som varveldig beroligende. Dette var mennesker jeg både hadde blitt kjent med viaappen, og ved tidligere anledninger. Vi møttes alle sammen på Gardermoen,13.juli 2016, alle klare for 3 uker i Brighton. Første møtet var mye lettereenn tidligere forventet, alle var så imøtekommende og snille – og jeg fikk megallerede på flyplassen en rekke nye og gode venner.

Vi ankom Brighton midt på dagen, der vi ble møtt av en rekkeEF-ledere på et ‘æmøtested. Siden jeg og min venninne Ellen hadde valgt å bo ivertsfamilie, måtte vi vente på møtestedet til en taxi kom og hentet oss. Hermøtte vi også vår hostsister Iines (Finland) som skulle bo med oss. Dette var utroligspennende, og jeg tror aldri en taxi-tur har vært så lang. Jeg tror vi satt itaxien rundt 20 minutter, men det føltes så mye lenger. Jeg var SÅÅ spent på åmøte min vertsfamilie. Vi skulle tross alt bo der i hele 3 uker, i en fremmedfamilies hjem. Igjen, var det en god opplevelse å møte de vi skulle bo hos,akkurat som det var en god opplevelse å møte de vi reiste med. Vertsfamilienmin var såå koselige, og jeg kunne ikke fått en bedre familie. Det er jeg heltsikker på. Jeg trivdes fra dag 1.

Alt i alt var reisen dit og første møtet med Brighton ensuper følelse – og jeg var super lettet etter å ha gru-gledet meg i såpasslange tider. Det fant jeg jo ut til at det var ingen grunn til, da alle varkjempe hyggelige og imøtekommende. Både elever og ledere. Mitt tips til deresom skal reise er å ikke være redd eller nervøs – og vær glad og utadvent nårdu møter nye mennesker – så går det lett som bare det! Alle er veldig koselige,og er på samme reise som deg for å lære, oppleve og ikke minst få nye venner!Dere har en super duper opplevelse å se frem imot – og hvis du vurderer å reiseanbefaler jeg det på det sterkeste! DERE VIL IKKE ANGRE!

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!

Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om, så vi sammen kan jobbe imot din livs beste sommer!

Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevnener navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!

Likes

Comments

Du får oppleve så mye. Du bor i et ukjent land der du møter mange nye og spennende mennesker. Du får muligheten til å oppleve mye du ellers ikke ville opplevd, og du får prøvd ut dine språkkunnskaper og testet det i praksis. Ikke bare forbedrer du dine språkkunnskaper, du knytter bånd med studenter over hele verden, og skaper vennskap som varer livet ut. Du får rett og slett en fantastisk opplevelse med mye sosialt og praktisk på kjøpet.

Hvorfor velge EF til din språkreise?
I over 50 år har EF jobbet med å sende eventyrlystne elever ut i den ukjente verdenen for å lære seg nye språk. De har sammen med studenter jobbet iherdig med å forbedre sine kurs, og jobber stadig med å forbedre og tilpasse kurset til de kommende studentene. EF har en rekke forskjellige destinasjoner spredd utover hele kloden, og det finnes destinasjoner til enhver smak. Ønsker du og reise til Japan, og lære japansk samt oppleve den japanske kulturen - eller er du glad i storby og ønsker en destinasjon som New York eller Brighton? EF har kurs som kan tilfredsstille enhver ungdoms ønsker.
Min erfaring// Selv opplevde jeg det å reise med EF som fantastisk. EF følger deg opp igjennom hele oppholdet, og du er alltid trygg og under oppsyn av din kursleder. Du blir godt fulgt opp av både din norske leder, samt en lokal leder på destinasjonen - så du har alltid noen å henvende deg til om det er noe du lurer på. Det er et bredt utvalg aktiviteter du får oppleve, og det går ikke en eneste dag som ikke er spennende og interessant!

Hvorfor dra på språkreise?
En språkreise gir deg muligheten til å praktisere et språk og oppleve en helt annen kultur enn det Norge har! Du lærer deg å bli mer selvstendig - og lærer mye om hvordan man kan reise og oppleve ulike ting. Du knytter bånd rundt om hele kloden, og skaper vennskap for livet. Du får en opplevelse uten like der du får utfordret deg selv og lære mye nytt - både igjennom EF school og de ulike aktivitetene som tilbys ved hver destinasjon.

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!

Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om, så vi sammen kan jobbe imot din livs beste sommer!

Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevnener navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!

  • 82 lesere

Likes

Comments

ØNSKER DU Å REISE PÅ SPRÅKREISE MED EF? BESTILL BROSJYRE HER, HELT GRATIS!

I dag har jeg gjort noe veldig morsomt - jeg har nemlig for første gang gått ut på street action! Det innebærer at du alene, eller sammen med andre EF ambassadører går ut i gatene og sprer ordet om EF sine språkreiser, og snakker med ungdom som tenker at språkreiser kan være noe for dem. Dette er noe jeg er helt ny på, og har hatt lyst til å gjøre lenge - og i dag fikk jeg muligheten! Det var kjempe interessant og gøy!

Erik, Camilla, Ida og meg, super stemning med supre folk!!

Jeg var så heldig at jeg fikk med meg de fantastiske ambassadørene Camilla, Ida og Erik! Var super moro å få gå rundt i gatene i Oslo sammen med de - virkelig en herlig gjeng! Sammen spredde vi ordet om EF, og vi kom i kontakt med noen som gjerne kunne tenke seg å dra til sommeren, og det syns vi selvfølgelig at er veldig moro!

Ved å gå rundt som dette, kommer vi som ambassadører i kontakt med så mange fine ungdommer som ønsker å få en sommer de sent vil glemme - og da er jobben vår og så godt som mulig fortelle de om mulighetene en språkreise med EF vil gi. Jeg opplevde at jeg ble veldig gira på å reise selv, så vi skal ikke se bort ifra om jeg reiser en gang til meg EF - språkreiser er rett og slett som en drøm. Det er så moro at det ikke kan beskrives, bare oppleves. Denne dagen var utrolig bra, og jeg gleder meg til å se igjen denne gjengen på flere street actions senere!!

Dere må forresten også sjekke ut reisebloggene til vakre Ida og Camilla! Virkelig verdt og lese om dere ønsker å dra på språkreise selv! Ida var i Malta denne sommeren, og dere kan lese bloggen hennes HER. Camilla var i Long Beach California for andre gang iår, og har masse kunnskap og opplevelser å dele med dere, les bloggen HER!

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!
Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om, så vi sammen kan jobbe imot din livs beste sommer!

Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevnener navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!

  • 89 lesere

Likes

Comments

På min første språkreise, valgte jeg å dra til solfylte Brighton. Byen ligger på sørkysten av Storbritannia, og blir sett på som en perle - ofte omtalt som Europas-California - og ikke uten grunn. Brighton passer godt for de som vil kombinere opplevelser og shopping, og komme til en destinasjon som har alt man måtte ønske. Flotte strender, interessant historie og varierende utvalg butikker! Et yrende liv av ungdommer om sommeren, og vennlige mennesker for å ta deg imot.

// Destinasjonen tilbyr kurs for ungdom 14-17år (International course)

I Brighton kan man velge mellom å bo i EF vertsfamilie eller på EF college campus. Hver vertsfamilie er nøye utvalgt av EF, og de settes opp mot ulike tester og krav før de blir en godkjent vertsfamilie for EF sine studenter. Du kan også som student velge å bo på EF college campus, der du bor på/nære ved skolen sammen med andre ungdommer som reiser med EF samtidig som deg selv. Begge innkvarteringer skaper nye muligheter for deg som student. Velger du vertsfamilie får du oppleve hvordan det er å bo og leve i Storbritannia, og du får lære litt om deres kultur. Velger du derimot Campus har du en fantastisk mulighet til å stifte nære vennskap med andre studenter fra andre land - altså, alt etter hva du selv ønsker og foretrekker.

Du blir hele veien godt oppfulgt av både norske ledere og lokale. Du får tildelt en norsk leder, som skal reise sammen med deg fra Norge, være på destinasjonen under hele ditt opphold, for så og dra hjem med deg etter reisen tar slutt. Når du kommer til destinasjonen vil du også få tildelt en lokal leder, ofte samme person som din aktivitetsleder. De vil gjennom hele oppholdet være din lokale kontaktperson, og som du når som helst kan henvende deg til om det er noe du lurer på om selve destinasjonen. De lokale lederne er ofte bosatt i destinasjonsbyen, og kan mye om hva byen har å by på for deg som student.

Når du kommer til Brighton vil du mandag-fredag gå 4x40min på skole, der du får tildelt en klasse basert på hvilket språknivå du har. Alle klassene går igjennom en rekke spennende temaer og praktiserer engelsk med en del gruppearbeider, ipad-bruk og diskusjoner. I tillegg til skolen byr Brighton på en rekke ulike aktiviteter og opplevelser! Du kan bli med på en fantastisk dag på Brigton Pier, spille bowling, bli med på lazertag - ta en tur på stranden eller gå rundt i The Lanes og shoppe! Det finnes en rekke muligheter, alt etter hva du selv ønsker. Du blir satt inn i en aktivitetsgruppe som aktivitetene og skoletimene går om hverandre. Noen ganger har du skole på morgenen, og aktiviteter etter lunsj - og omvendt. I helgene er det en rekke ulike utflukter du kan være med på, både valgfrie og satte ekskursjoner som du selv kan håndplukke ved å kjøpe ulike tilleggspakker! Uansett vil EF ha et morsomt og interessant aktivitetsopplegg i helgene!

Ved å velge Brighton som destinasjon er det også mange tilleggspakker du kan kjøpe og bli med på.
- Funpack (inkluderer noe som; dagspass Brighton Pier, bowling, lazer tag og din egen EF-tskjorte etc!)
- Oxford Full Day (En tur til Oxford der du får sightseeing på bl.a Oxford University)
- Thorpe Park Full Day (En tur til Thorpe Park, en stor fornøyelsespark utenfor Brighton)
- Sim Card (Lokalt simkort)

Egne erfaringer // Selv var mitt største ønske å dra til USA på språkreise, men da jeg var usikker på å dra så langt hjemme ifra, valgte jeg Storbritannia som min destinasjon. Og det er helt klart et valg jeg ikke angrer på et sekund! Brighton var spennende, utfordrende og lærerikt - og jeg opplevde så mye gøy! Sammen med min venninne, reiste jeg 13.juli 2016 på språkreise for aller første gang - og hadde tre fantastiske uker med EF! Jeg skal gå nøyere inn på hvordan min reise var i et senere innlegg!

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!
Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om!

Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevnener navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!

Likes

Comments

«Sommeren 2016 reiste jeg på min første språkreise med EF. Jeg dro til solfylte Brighton, England også kjent som Europas California, der jeg skulle tilbringe 3 uker i språkreiseparadis. Jeg kom ned helt uvitende om hva som ville møte meg ? og var klar for sommerens mest spennende eventyr».

Mitt navn er Anna Graarud, og jeg er en jente på 16 år som elsker å reise og oppleve! I 2016 bestemte jeg meg for å dra på språkreise med EF - og jeg angrer ikke et sekund! Sommeren i England var fantastisk, og det har brakt med seg en rekke med flotte minner hjem til Norge! Det klør i fingrene etter å fortelle alle dere der ute om min fantastiske reise!! Mine tanker og opplevelser med EF er så mangt - og jeg lengter allerede etter å få reise på ny, og hvem vet? Kanskje du er en av de som reiser ned til mitt sommerparadis neste sommer og får oppleve mye av det samme som jeg gjorde!♥

Her på bloggen vil jeg fortelle dere ALT om min reise, og mine tanker rundt EF sine språkreiser. Mitt fokus vil være å spre budskapet om mine opplevelser og tanker rundt språkreiser - samt å hjelpe dere der ute som ønsker å reise videre på veien. Er en sommer i Brighton noe for deg - eller passer det bedre med en tur til fantastiske Miami eller New York? Mitt mål er at vi sammen skal finne ditt perfekte reisemål, og spre budskapet om hvor FANTASTISK EF språkreiser er!!♥

Selv er jeg blitt EF ambassadør etter hjemkomst - som da vil si at jeg jobber med og for EF, der jeg forteller om mine erfaringer som EF student! Dette er en mulighet alle som reiser med EF vil få - og du kan tjene deg opp til ulike kule premier, som for eksempel EN NY GRATIS SPRÅKREISE!!
Vurderer du å reise på språkreise med EF er første steg å bestille brosjyre (brosjyre kan bestilles direkte og gratis her) og se på våre ulike destinasjons-tilbud, og du kan også så klart kontakte meg om det er noe du lurer på! Jeg er her til deres tjeneste, for at vi sammen kan lage den beste sommeren dere noensinne har hatt!♥

♥Håper vi snakkes, og at dere vil følge meg på veien videre !!
Gjerne kontakt meg på mail, om det er noe som helst du lurer på ♥ // acwilhel@ostfoldfk.no

GJERNE KOMMENTER om du har noen ønsker for innlegg eller destinasjoner som jeg skal skrive mer om!

Når du bestiller så hadde jeg vært evig takknemlig om du nevnener navnet mitt under, "Har et EF Crew medlem anbefalt dette programmet for deg?" Som vist på bildet under!

  • 102 lesere

Likes

Comments