View tracker

Kenya

Tre elever här på skolan har gjort ett rikligt bra UF-företag, tycker det är riktigt bra ide. Och hur bra julklapp är et inte? Detta är deras från deras Facebook inlägg.

"Vi är tre personer som driver ett UF-företag där vi säljer t-shirts designade av barn från barnhemmet och skolan UPENDO som ligger i Kenyas slum Kibera. På denna skola går barn från åldrarna två till femton år och där finns ett hundratal elever. Skolan försöker erbjuda barnen ett mål mat om dagen, en måltid som för många av barnen är dagens enda. Att ha råd med skolböcker, pennor och skoluniformer till barnen är en ständig kamp och alla bidrag de kan få gör en otroligt stor skillnad. Eftersom vi bor i Kenya och har nära kontakt med UPENDO Love School så kan man vara säker på att pengarna går just till dem. Vi kommer uppdatera vår instagram, facebooksida och hemsida varje gång vi gör ett inköp till dem så att ni kan följa vårt arbete. Tröjorna kostar 149kr (1500 KES) styck och finns i small, medium, large och barnstorlekar. Ni kan beställa via vår mail, Facebook eller Instagram och leveransen kommer ske strax efter jul. Just nu går det inte att beställa genom hemsidan utan beställningarna görs i direktkontakt med oss, via mail, Facebook eller instagram"

Läs mer om LoveSchool och vårt företag på:

Vår hemsida:
http://www.yourvismawebsite.com/fromswedentoafric…/startsida

Vår Facebook:
Fromswedentoafricauf

eller vår instagram:
#fromswedentoafricaufBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kenya , safari

​Hej på er! 

Idag är det redan Onsdag, tiden går extremt fort. Och det är idag 3 veckor tills nästan alla åker hem till Sverige, ja de som ska hem iaf. Mamma, pappa och Alice kommer på torsdag kväll den 22, så 3 veckor och 1 dag. Jag kan inte bli mer taggad, ska bli så otroligt kul att få träffa hela familjen igen. 

Denna dagen har varit ganska vanlig, kort skoldag från 8:30 till 12:20, efter gick jag till gymmet. Sen efter jag kommit hem har jag bara pluggat och tagit de lugnt. 

Från fredagens härligheter. Calle och Theo haha. Middagen på urban burger med ett mysigt gäng!

Från helgens safari i Amboesli. Poolen, som däremot var is kall. - Mitt och Sofias tält/hus.

På hemvägen tillbaks till Nairobi, såg vi elefanter och giraffer endast 10m från bussarna.

Likes

Comments

View tracker

Kenya , vardag

Helt galet, att jag redan varit här i 100 dagar. Tiden har gått så otroligt snabbt, och om mindre än en månad kommer jag befinna mig  på flygplatsen för att hämta upp familjen! 

Dagen har varit väldigt bra, hade en grupp-redovisning i East African development som gick rätt bra, onsdagar är min kortaste dag så har alltid mest fritid då. Så idag gick jag och Sofia till impala och gymmade. 
Resten av kvällen kommer läggas på att plugga, då jag inte kommer hinna det i helgen. För helgen ska vi till amboseli på safari! Ska bli riktigt kul! kram <3 

Likes

Comments

Kenya

Idag så åkte jag och Sofia iväg en snabbis till junction under vår håltimma för att handla lite och äta lunch. Lunchen blev på art cafe vilket är rätt standard här, man vet vad man får och de är alltid gott <3 kram

  • Kenya

Likes

Comments

Kenya , vardag

Hej på er! Nu var det allt för längesen jag uppdaterade här. Däremot har det inte hänt mycket sen sist, det har varit alldeles för mycket pluggade. Tyvärr så har det inte blivit mindre plugg och kommer inte heller bli på ett tag. Men ska göra mitt allra bästa att fortsätta uppdatera!

Just nu i Nairobi är det regnperiod, vilket gör att det regnar konstant och så är det lite små kyligt, tycker jag som inte vid tillfället är van vid svensk klimat. Det är runt 20 grader nu. Men snart så kommer nog vädret bli fint igen <3

Här kommer massa bilder från det senaste!! puss o kram

Fika med Chloe och Sofia i regnvädret.

Middag på urban eatery, vilket är en av mina favorit restoranger här!!

En utekväll från förrförra helgen på Casa-B.

Svensk choklad, bjönbjöder och Sofia, svårslaget <3 mysfilten

Jag och Strömmis <3 Malin under spöregn, vilket inte syntes alls bra på kameran..

Likes

Comments

Kenya , vardag

Idag är det endast 50 dagar kvar tills min familj kommer ner till mig här i Kenya. Det ska bli så kul att få träffa dem efter en så lång tid isär! Dom ska stanna här i två och en halv vecka, och då ska vi vara i Diani och några dagar här i Nairobi. Sen drar dom tillbaka till Sverige, och jag har bara en termin kvar här.

Denna dagen har varit väldigt lugn. Vaknade upp bredvid Filippa och Sofia, vilket var hur mysigt som helst. Vi alla tre begav oss till impala för morgon promenad. Började inte föräns klockan 10 idag, så direkt efter frukost gick jag och la mig en timma.

Sen har jag bara haft två lektioner, och sluta innan lunch! Så jag och Sofia drog till junction för att äta lunch, det blev sushi på libanesen. Och därefter stor handling till rummet, då Sofia flyttat in helt nu. Vi har dragit in hennes säng i mitt och Filippas rum, så det har blivit en dubbelsäng, riktigt bra. Sofias rum har blivit till plugg rum, där har vi ställt in alla tre skrivbord och fixat till det lite. De blev väldigt bra! Bilder kommer upp så fort vi är klara med allting. Men nu är det dags för några avsnitt av suits, sen läggdags! puss o kram


Likes

Comments

Kenya , vardag

Hej på er! Nu är måndagen avklarad, och har nu lagt mig i sängen och fått sällskap av Axi och Malin. Sofia är numera inneboende hos mig och Filippa vilket är hur mysigt som helst.
Annars har denna dagen varit som en helt vanlig måndag, gick i skolan från halv nio till två. Gick därefter till gymmet med Alicia. Och kvällen har bestått av plugg och film tittande!

vår fina dörr som vi målat på!!

Likes

Comments

Kenya , vardag

hej på er! Denna helgen har varit väldigt bra. I fredags startade jag och Alicia helgen med att gå träna. Vilket va fett jobbigt men alltid lika skönt i efterhand. Efter de åktet jag Alicia och Frida till Adams Arcade för att försöka hämta ut mina paket, vilket vi lyckades bra med. Fick med mig tre paket, ett utav de var fullt med godis av farmor. Blev så glad. Sen drog vi ett gäng lite spontant till junction, jag, Sofia och Alicia satte oss på art för efterrätt.


Vi har köpt dom mysigaste filtarna från nakumatt <33

I Lördags var det morgon träning på gymmet. Därefter åkte jag och Alicia till toi för att i sista minuten hitta något bra till halloween. Vi hitta däremot inte så mycket, men vi fick ihop lite grejer ändå. Resten av denna dag spenderades åt att fixa inför kvällen. Då hela internatet åkte till treehouse där de var ett halloween event. De va en jätte rolig kväll, de slutade däremot med 20 personer grounded och ett antal mobiler stulna...

Söndagen var bara plugg och vilodag. Sov större delen av dagen, vilket var nödvändigt, sen beställde jag och Sofia pizza från Dominos. Då jag går och lägger mig runt 1 varje dag..

puss och kram <3

Likes

Comments