Salut!

Tyvärr är det inte mycket tid kvar nu i Paris vilket innebär en stor stress över allt som jag vill hinna göra och inte gjort ännu. För två veckor sedan var det dåligt väder så jag passade på att bocka av flera muséer.

1. Musée Rodin. En trädgård och ett muséum med framförallt skulpturer av Rodin. Ärligt talat var det lite överskattat, visst det var fina konstverk och en trevlig trädgård men inte "helt fantastiskt.

2. Musée D'orsay. Jag gick och kollade på impressionistkonsten och sedan en annan temporär utställning, Au-delà des étoiles, som hade några Strindbergtavlor. Detta muséet måste nog vara ett av mina favoriter, finns många underbara tavlor där.

3. Musée Galliera. Ett modemuséum som hade en utställning med artisten Dalidas (ingen aning om vem det var ) klänningar. Det var fina kreationer men jag blev lite besviken då jag trodde jag skulle få se massor av fina 40-och 50-talsklänningar eftersom att det såg ut som det på reklamen. Det var gratis inträde, så det gjorde ändå inte så mycket. Förövrigt visar bilden de enda 50-talsklänningarna som fanns.

4. Musée d'art moderne. Ärligt talat så har jag lite svårt för modern konst, så det var intressant men inte mer än så. Just denna konstnärs tavlor var fina men annars var det inte särskilt bra.

5. Palais de Tokyo. Ännu modernare än det föregående, dock var dessa konstverk betydligt häftigare då de utnyttjade hela rum. Lite skumt, men väldigt coolt.

6. Musée Marmottan - Monet. Ett gammalt fint hus som har gjorts om till museum, och som namnet antyder har de Monets tavlor. Monet är nog min absoluta favoritkonstnär så det var helt otroligt, satt nog där och kollade i minst en timme. Tyvärr fick en inte ta några kort, så det blev en googlebild...

7. Musée Jacquemart-André. Även detta ett omgjort hus, ganska dyrt inträde trots studentpris, ca 10€ har jag för mig. Konsten var inte särskilt märkvärdig, men själva huset var det. Så himla fint!

8. Musée de la musique. Fint och modernt museum i samma lokaler som Paris philharmonikerna. Det var superhäftigt, hur mycket gamla instrument som helst, samt nyare elgitarrer och 80-tals musikmackapärer. Såg flertal Stradivariusfioler!! Dessutom fanns det ljudklipp på de flesta instrumenten vilket var supercoolt och någon från philharmonikerma hade en minikonsert med gamla blockflöjter!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halli hallå!

Jag vet, det är länge sedan jag skrev något här på bloggen, men efter lite uppmaningar så ska jag försöka börja berätta om mitt pariserliv igen. Detta inlägg är dedikerat till min kära mormor och min kära kompis Frida, varsegoda <3.

Här är lite bilder från min resa till Landerneau, Bretagne under påsklovet. I ettan tog jag emot en fransk tjej, Ninon, som bodde hos mig under en vecka. Vi blev väldigt bra kompisar och har hållit kontakten sedan dess, Ninon kom och hälsade på i Paris och bjöd sedan ner mig till henne i Bretagne. Såå, jag tog tåget ner dit och bodde några dagar hemma hos henne. Det var supermysigt! Ninons föräldar var väldigt härliga och gulliga, och deras familjeliv var väldigt olikt det i värdfamiljen vilket kan bero på att de inte var troende. Det vi gjorde var att bland annat åka till kusten flera gånger, äta riktiga crêpes med bretonsk cider och bowling med Ninons kompisar och sen övernattning. Allting var superkul och det var skönt att komma bort från Paris lite och se en annan del av Frankrike.

Likes

Comments

Likes

Comments

Hallå hallå!

Här kommer några bilder från min skidsemester i alperna i slutet av vecka 6... Jag var i Combloux, nära Chamonix, med min värdfamilj och det var hur mysigt som helst. Det var första gången jag åkte skidor någon annanstans än i svenska fjällen, och de franska bergen var superhäftiga. Vilken utsikt och vilka backar! Combloux är en relativt liten station för familjer. Etersom att vi var där vecka 6 (bara Parisare har lov då) var det inte så mycket folk, så vi var nästan ensamma i backarna. Väl där åkte vi med värdmammans systers familj och sen med två kompisfamiljer, så det var mycket folk men det var kul. Dock var det lite jobbigt med alla apertiffer varje kväll. Min värdfamilj har varit i Combloux 6 år i rad så de kände folket som jobbade där, så en kväll hängde vi på deras privata bar där vi även träffade min värdmammas föräldrar. Eftersom att det fanns mycket snö där så hade vi en hel del snöbollskrig. Ett krig med barnes kompisar var speciellt brutalt då det var alla mot mig. Jag var helt dygnsur efter det och hade fått in snö överallt.

Hoppas allt är bra med er! Bisous xx

Likes

Comments

Women's March

Fredagen den 20 januari blev Donald Trump officiellt USA's president. Dagen därpå, den 21 januari var miljontals människor ute på världens gator och demonstrerade. Jag var en av dem. Vi demonstrerade för kärlek och mot hat, för en bättre värld där varken rasism, homofobi, transfobi, islamofobi eller xenofobi existerar. Vi kämpade, och kämpar fortfarande, för rätten att själv få bestämma över sin kropp, att ingen människa är illegal och för att miljöproblemen måste tas på allvar. Just nu går vi inte framåt, utan vi går bara bakåt och bakåt....

Kampen för alla människors lika värde får aldrig ta slut. Vi måste organisera oss, skrika så att vi hörs och aldrig ge upp.

Likes

Comments

Coucou!

Nu är det lite drygt 7dagar sedan jag anlände till Paris efter lovet i Sverige. Det var väldigt skönt att vara hemma och få umgås med familjen, sova i min riktiga säng, äta "vanlig" mat och träffa saknade kompisar. Det kändes lite tungt att lämna allt för Paris igen, men det vägdes upp av att få träffa min värdfamilj och komma tillbaka till livets stad.

Min värdfamilj var i Indien på lovet så de hade jättemycket att berätta om, de har till och med gjort ett stort bildspel som vi ska gå igenom.
Förra helgen åt vi Galette des rois, vilket är en smördegstårta med antingen mandelmassa eller äppelmos som fyllning. I kakan finns det dessutom en liten figur och den som får den blir kung och får bära en krona. En person sitter dessutom under bordet och bestämmer vem som ska få vilken tårtbit, så att det är slumpen som avgör vem som blir kung. Denna tradition är för att fira att de tre vise männen kom till Jesus med gåvor.

Det har varigt en helt vanlig skolvecka, dock med massor av plugg. Men i fredags besökte jag och Matilda l'orangerie, ett konstmuseum med bla Monets gigantiska näckrostavlor. Där gick vi på en utställning med amerikansk 30-tals konst, det var fint men kanske inte riktigt min konstgenre.
På kvällen åt jag sushimiddag med min kompis Kit i Asnières där jag bor, det var hur mysigt som helst.

På lördagen åkte jag iväg till Musée d'Orsay vilket också är ett konstmuseum. Jag var där en gång i höstas men hann bara se en liten del så den här gången passade jag på att se resten. Tyvärr missade jag det jag absolut ville se, de riktiga impressionisttavlorna. Men jag såg massor av andra fina konstverk och en del Art Nouveau möbler. Dessutom fanns det två temporära utställningar, Seconde Empire - Napoleon III's tid vid makten och en med Frédéric Bazille. Bazille var impressionist och bodde en tid med Claude Monet. Det fanns lite skyltar som berättade om hans liv och det var så häftigt. Han flyttade till Paris från Montpeiller och lärde känna flera konstnärer, bla Auguste Renoir, Monet och senare Manet. Han var också med i Alexandre Dumas teater La Tour de Nesle, brukade sitta i Louvren och måla av tavlor eller måla "sur le motif", alltså i naturen med Monet vid Fontainebleu. Var bara tvungen att dela med mig av detta för det är så coolt på något sätt. De var helt vanliga människor och kompisar men samtidigt blev/var de några av de största konstnärerna genom historien. Att jag har chansen att bara tex efter skolan åka iväg och gratis kolla på deras mästerverk är också helt sjukt.

På kvällen gick jag till den lokala biograften där jag såg Rouge One: A Star Wars story och den var helt otrolig. Dock nu i efterhand när jag smällt det hela har jag kommit på att den kanske inte var så himla bra som jag först tyckte. Tex hade de inte med någon "förtext" vilket alltid brukar finnas med. Jag får nog helt enkelt se den ännu en gång och fokusera och granska den mera. Jag skulle kunna prata om filmen hur länge som helst men det skulle bli alldeles för långt haha. Hur som helst är det mycket billigare att gå på bio här än i Sverige, 7€ eller 5€ ibland som ungdom, så jag får passa på att gå ofta på bio. Det är vardagslyx som är otroligt värt. Det var även valfri placering i salongen och ovanligt sköna fotöljer.

Söndagen bestod av plugg med Matilda, Ebba och Frida på ett superfint café i närheten av Beaubourg, 4:e. Det hette Anticafé och en betalade 5€/h och då ingick salladsbuffé och wi-fi. Det blev dessutom billigare för studerande och medlemmar, självklart är jag nu medlem ochså. Allt som allt blev det 13€ för tre timmar, kanske lite för dyrt men det var så mysigt och nice med buffé. (Ticket to Ride, 7 Wonders och massor av andra awesome spel fanns att låna !!! )

À bientout!

Likes

Comments

Hej hopp!

Nu har det gått otroligt lång tid sedan jag senast skrev på bloggen och jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Mycket har hänt både i och utanför skolan. Istället för att skriva ett långt inlägg och berätta om allt som har hänt så lägger jag upp lite bilder istället.

Besök på Le Louvre med skolan, kan det bli mycket bättre?

Frivillig skolutflykt till Basilique de St Denis där många, alla? franska kungar och drottningar är begravda, bland annat Marie-Antoinette. Till höger är en bild på mig efter mitt besök på "Le Palace" där jag tittat på rockmusikalen "Le rouge et le noir" som var helt fantastiskt bra. Musiken var otrolig med ett liveband som var ovanför scenen samt många visuellt snygga effekter. Detta besök hamnar absolut på min top 10-lista över höstens bästa händelser. Tips: lyssna på albumet med samma namn.

Vänster: Jag fick besök av bland annat min gudmor Lena, så jag spenderade en lördagsförmiddag med dem vilket var supermysigt.

Höger: Firande av min 17-års dag med Matilda och min värdfamilj. Vi bakade en prinsesstårta och lagade tacos vilket var väldigt uppskattat. Det var förövrigt första gången som de smakade tacos... Jag fick även en superfin tröja av familjen och fluffiga strumpor av Matilda som födelsedagspresenter. <3

La Fayette! Min franska kompis Ninon var på visit i Paris för att kolla in skolan på Louvren som hon kommer plugga på nästa år och för att träffa mig. Ninon bodde hos mig i en vecka förra vintern då det är ett utbyte mellan hennes skola i Bretagne och Katedral. Vi blev väldigt bra kompisar och har haft kontakt ända sedan dess. När hon bodde hos mig pratade vi bara engelska men nu pratade vi endast franska!! Är jättestolt över mig själv och har verkligen insett hur mycket min franska har utvecklats på dessa månader, helt otroligt. Det vi gjorde var att gå och kolla på julskyltningarna på de stora varuhusen och fika. Vi bestämde även att jag ska komma på besök hos henne i vår.

Vänster: Julmarknad på Champs Elysées. Jag slutar vid lunch på torsdagar så passade på att åka till Concorde och äta lunch i Tuilerieträdgården och julhandla. Dock var marknaden inget att ha, bara turistgrejer.

Mitten: Jag som tärna. Jag har varit med i skolkören och övat inför Lucia. Vi hade flera uppträdanden; Svenska institutet, två franska äldreboenden, på skolan och i svenska kyrkan för värdfamiljer. Vi sjöng både på franska och svenska vilket var kul men även lite svårt, speciellt eftersom att jag aldrig sjungit i kör tidigare och var tvungen att lära mig att sjunga i stämmor.

Höger: Julmarknad i svenska kyrkan som jag jobbade på.

Så det var allt för den här gången. Imorgon är det julavslutning och sedan hemfärd på kvällen. Det ska bli så himla kul och skönt att få komma hem, men samtidigt är det lite vemodigt. Jag kan inte fatta att tiden har gått så snabbt? Vart tog hösten vägen? Det känns som att jag har bott här i en evighet men samtidigt som att jag bara varit här i någon vecka. Sverige och Linköping känns som ett helt annat liv. Det är helt sjukt att jag har varit borta i nästan fyra månader, det har gått för snabbt. Jag kommer knappt ihåg hur det var i början, nu känns Paris verkligen som hemma och jag åker runt hur lätt som helst. Det är sjukt att jag nästan varje dag ser Triumfbågen och att jag bara kan åka till stora museer efter skolan. Jag älskar Paris och är så glad och tacksam över att ha fått denna möjlighet och över att jag hamnat i en underbar värdfamilj. Jag har bott hos Matilda sen i torsdags eftersom att min familj åkte till Indien då, och jag saknar dem redan litegrann.

Det ska bli skönt att få komma hem, men det kommer bil kul att åka tillbaka hem till Paris igen också. Bisous xx

Likes

Comments

Bonsoir!

Igår kom min familj hit till Paris och det var så himla roligt att äntligen få träffa dem igen efter drygt två månader. Vi gjorde en liten utflykt till Triumfbågen och sedan till Neuilly för att kolla på min skola, St Dominique. Efter det åkte vi hem till mig, eller egentligen till min värdfamilj för en liten "appertiff". Det var kul att få visa hur jag bor och hos vilka. Min familj och min värdfamilj verkade komma bra överrens och mina syskon spelade spel med mina värdsyskon så det kändes bra. Jag tror mina båda familjer uppskattade detta mycket, min värdmamma sa även att jag va hennes äldsta dotter, så det ser jag som ett väldigt gott tecken!

Idag besökte vi superfina Montmartre där mamma visade oss ett av alla de ställen hon bodde på i Paris. Det var väldigt fint och vi kunde till och med gå in på gården och trapphuset  ända fram till dörren där hon bodde. Tyvärr hade de tagit bort just hennes dörr men annars var det sig likt. Vi gick såklart även till Sacré Coeur för att kolla på den magnifika utsikten.

Efter Montmartre åkte vi till Notre Dame och latinkvarteren där vi strosade runt på gatorna. Vi åt även lunch på en supermysig restaurang, Café Med 77 rue Saint Louis-en-l'île 75 004 Paris, rekomenderas! Vi gick även upp till Panthéon och la Sorbonne tom Luxenbourgträdgården. Kvällen avslutades med att se Eiffeltornet glittra på Trocadéro.

Bisous xx

Likes

Comments

Hallåhallå!

Nu är det äntligen lov och jag är så otroligt glad! Min familj kommer på hit imorgon och  det är i princip allt jag har tänkt på den senaste veckan, tillsammans med all stress över alla uppsatser och prov som har skrivits den senaste tiden... På torsdag kommer dessutom mina två bästakompisar, Ebba och Ebba tillsammans med ena Ebbans familj. Den här veckan kommer nog bli den bästa någonsin!

Matilda och jag kickade igång höstlovet med att åka och bada på fredagen. Först gick vi till Neuillys egna simhall men den höll på att renoveras så istället åkte vi till ett slags vattenland. Tyvärr hade det stället inte någon ordentlig simbassäng så vi åkte till ännu ett badhus, Piscine Boulogne-Billancourt. För att kunna bada där var man tvungen att ha badmössa och eftersom att vi inte hade några mössor blev vi tvugna att köpa det av en automat vilket inte var det lättaste, som tur var fick vi hjälp. Själva omklädningssättet var också annorlunda, istället för ett rum där kvinnor ska byta om och ett för män fanns det här endast bås. Man gick in från ena sidan och låste om sig och sedan gick man ut på andra sidan, väldigt smidigt. Det här är något som simhallarna i Sverige borde anamma eftersom att det endast finns fördelar med det, exempelvis inkluderas alla könsidentiteter här. Själva simhallen var även den väldigt bra, det fanns två träningsbassänger, en vattenrutchkana som till och med jag vågade åka - superkul!, och en bassäng som man kunde simma ut till. Dessutom fanns det en liten "spa"-avdelning med både vanlig-och ångbastu plus bubbelpool. Efter dryga 2 timmar i badhuset begav vi oss sedan hem till Matilda i Nanterre där vi, egentligen Matilda lagade supergod pasta med pesto. Alltså, en supermysig start på höstlovet.

I lördags gjorde vi en utflykt till Le Marais där vi skulle plugga på ett café, men när vi kom dit valde vi att gå runt och kolla lite istället för att se om det fanns något bättre. Tyvärr hittade vi inget jättelockande ställe där det gick att plugga så vi gick tillbaka, och då var caféet fullt... Men vi led inte av det för vi råkade gå för vi Hank Burgers som är ett väldigt känt och populärt hak som säljer veganburgare. Vi köpte varsin burgare och gick till närmaste park för att äta, och det var såå gott! Definitivt värt ett besök om man har vägarna förbi. Efter vår ganska sena lunch gick vi till ett lokalt bibliotek och pluggade, dock gick det inte så bra eftersom att wi-fi:t inte funka förren de cirka sista 30 minutrarna.

Igår hände inte särskilt mycket förrutom att jag städade, lekte med min värdsyster och hade ett litet Mission Impossible-maraton med familjen. Jag tyckte inte alls om filmerna, de måste ha varit parodier? Varken skådespelet, scenografin eller storyn var särskilt bra, ej sevärda.

Idag gjode jag och Hanna någonting man inte gör varje dag, vi var nämligen på en chokladmässa; Salon du Chocolat. Mässan låg vid Porte de Versailles och var 20 000m3 stor. Där fanns det hur många utställare som helst av choklad och väldigt mycket folk. Så vi spenderade helt enkelt ca 2 timmar med att gå runt där och provsmaka och titta på choklad. Jag provade blandannat en svinäcklig japanskchoklad med smak av sushi tror jag (det var en aningen otydligt) och fina men ej så goda tryfflar för 27euro. Tråkigt nog var en av de godaste smakproverna från Milka, men det berodde på att de flesta andra fina märken hade skumma smaker så som chili, usch. På mässan fanns det även konstvärk gjorda av choklad, bla en stor King kong-staty och klänningar. Trots att inträdet var ganska dyrt, 14euro var det otroligt kul (och gott) att ha varit där.

Nu väntar som sagt en fantastisk vecka och längtar ihjäl tills jag träffar min familj och mina bästisar. Imorgon ska vi på lite "aptitretare" hos värdfamiljen och det ska bli superkul!

Hoppas alla får ett bra lov! Bisous xx

Likes

Comments

Hejhej!

Min värdfamilj minus värdpappan åkte imorse till deras morföräldrar som bor 6 timmar härifrån. De kommer vara borta drygt en vecka så då är jag och pappan ensamma. Det kommer kännas tomt i huset när barnen inte är där och jag kommer sakna de. Vi kommer jättebra överens och det känns nästan som att vi är syskon. Men samtidigt är det lite skönt, pappan jobbar sent så då får jag laga min egen mat! Ärligt talat är jag ganska besviken över "den fantastiska franska maten", vi äter mest halvfabrikat och skolmaten är heller inte superspeciell men den är iallafall lite godare än hemma. Det har hänt att vi ätit enbart gröna linser till middag...

Syftet med detta inlägg är iallafall att delge lite information om veckan som gått för jag har faktiskt hunnit med massor av grejer.

Förra lördagen var jag på Louvren tillsammans med min franska fadder, hennes syster och Victoria med hennes fadder. Det var supermysigt och muséet var helt fantastiskt. Vi kollade på den egyptiska, grekiska och romerska konsten och det var otroligt häftigt att se. Rekomenderas starkt. Efter det gick vi runt lite i gallerian och köpte med oss fika från Starbucks som vi åt utanför. Innan vi åkte hem gick vi även förbi en fin kak-och godisaffär. Det var som sagt hur trevligt som helst och jag hoppas verkligen att vi fortsätter ses i framtiden.

På söndagen anordnade elevkåren på SSP en picknick i mysiga Parc monceau. Vädret var helt fantastiskt, det var 20 grader och strålande sol, perfekt picknick väder med andra ord. Efter det gick Matilda och jag till Triumfbågen som låg relativt nära. Tyvärr kunde vi inte åka upp i den eftersom att vi var under 18 och inte hade någon vuxen med oss... Sedan under kvällen firade vi den äldsta sonen i värdfamiljen som fyllde 14år (jag skrev fel på kortet jag gav honom). Tyvärr hade jag ingen som helst aning om detta då de inte nämt det under hela dagen så det kom verkligen som en överraskning, kände mig lite illa till mods eftersom att jag inte hade någon present. Vi åt iallafall pizza och fick nån god kladdkaksliknande kaka med kolasåsfyllning, gott! Vi sjöng även för honom, först på franska och sen sjöng jag på svenska. Efter det var det presentutdelning och han fick bland annat en cykel. Han fick även en present av mig fast två dagar försent. Jag gav honom Harry Potter and the Cursed Child på franska (den kom ut samma helg) och han + sina brorsor blev superduperglada. Så det kändes bra. Tyvärr har jag redan fått boken spoilad för mig, han berättade vad den handlade om på franska vid matbordet. Kanske borde jag va glad eftersom att jag förstod franskan men samtidig är Harry Potter en så stor del av mitt liv som betyder väldigt mycket och ville verkligen inte veta vad den handlade om innan jag läser den, men det är lite sent nu. Får vara stolt över att jag klarat mig i 3 månader utan spoilers men ändå lite surt..

I tisdags slutade jag vid lunch så då passade jag på att åka till Montmartre. Jag köpte jag en present till min värdsyster på den svenska butiken som ligger där. Men jag strosade mestadels bara runt och var bland annat inne i Sacre Coeur, såg vinodlingen och det rosa huset. Gjorde även en tabbe då jag var inne i en liten butik som jag trodde sålde secondhand. Det visade sig vara en svindyr märkesaffär och damen som satt vid kassan påpekade lite försynt att det kanske inte riktigt var något för mig och nej det var det inte. Montmartre är nog mitt favoritställe här i Paris(än så länge). Det är så himla mysigt och man har världens bästa utsikt, är helt kär. När jag flyttar till Paris ska jag definitivt bo där.

I torsdags slutade jag ochså vid lunch så då tänkte jag kolla in ett stort bibliotek som ligger vid Sorbonne. Problemet var bara att det var hur många hippa studenter som helst där så jag, ensam svensk gymnasist kände mig väldigt malplacerad. Det slutade med att jag helt enkelt flydde fältet och åkte  hem och plugga istället.

Igår var det terminens första engelska prov som egentligen var en uppsatsskrivning. Jag skrev om varför införande av en lag som tvingar alla att rösta vore en dålig idé och det känndes ganska bra faktiskt. Efter provet åkte jag och Matilda heeeela 1:ans linje (nu kan jag checka av det på min to do-list!) till Chateau de Vincennes. Där fanns ett fint militärt högkvarter med väldigt hög säkerhet, det fanns tex en skylt som berättade att det var förbjudet att leta pokemons på området. Slottet, där Henrik V av England? ska ha dött på, var väldigt fint men vi gick aldrig in dit, det får bli en annan gång. Däremot promenerade vi i parken bois/parc de Vincennes? som var väldigt stor och mysig. Det fanns en naturkänsla och vi upplevde att luften var bättre där, antagligen inbillning. I parken såg vi typ två brudpar och massor av kanadagäss, det växte även grönkål i rabbatterna som vi provsamkade. Vi hittade även ett inte jättemysigt café/matsälle där vi åt "mellanmål". Fransmännen fick lov i torsdags så från och med då och den kommande veckan är matsalen stängd, därför har vi fått matpengar till lunch. I fredags hade vi en ytterst kort lunchrast vilket resulterade i yogurt och froosh till lunch. Så mellanmålet bestod av en god vegetarisk lasagne haha. Sen stänge parken så parkvakten cyklade runt och skjasade ut folk. Det blev en väldigt härlig eftermiddag och det var verkligen skönt att komma ut i "naturen".

På fredagskvällen firade vi min värdsyster som fyllde 8år och den här gången var jag förberedd. Hon fick en Pippi-bok som hon blev glad av, dock var hennes favoritpresent en IKEA-kassaapparat.

Sååå, äntligen lördag! Idag har jag städat och pluggat men även ätit lunch vid Hôtel de Ville med Hanna. Där köpte jag även en klänning och två skjortor på Kilo shop, en secondhand-affär där man handlar efter vikt. Vi var även inne Le BHV Marais, en stor galleria och där köpte jag ett superfint fotoalbum med la tour eiffel på omslaget.

Nu är det bara en vecka kvar i skolan, dock en väldigt tuff sådan, och sedan kommer min familj på besök!! Det ska bli sjuktkul att träffa de igen, som jag har längtat. Sen kommer även mina bästisar Ebba och Ebba tillsammans med ena Ebbas familj. Det kommer bli bäst!

Bisous xx

Likes

Comments