Jahaja då sitter jag här hemma vid köksbordet, med min dator och lite te bredvid som har blivit kallt. Jag har inte egentligen någon aning om hur man ska börja det här eller vart detta skrivandet ska ta mig. Men det är något inom mig som verkligen vill detta och låt mig säga såhär- jag känner mig glad och förväntansfull att jag tagit detta steget.


Eftersom detta med att skriva på en blogg är helt nytt för mig och eftersom detta är mitt första inlägg någonsin på annaonthebeach så vill jag omfamna tanken om hur det är att vara ny på någonting! Och hur modigt det faktiskt är! Japp jag är så osvensk det kan bli och säger det rakt ut. Jag är modig! Och jag vet att du också är det!
För kommer du ihåg hur det egentligen var första gången du gjorde något nytt? Den första gången du cyklade? eller den där gången när du satt bakom ratten för första gången men en körskollärare eller med en jobbig förälder som bara skrek på dig...eller kanske den där första gången som du skulle läsa upp en uppsats för hela klassen? Visst var du väl modig då? Men du var kanske också lite rädd? Nervös kanske?
Jag var fan livrädd för alla de här sakerna, och arg...och japp sjukligt nervös också! Men för mig var nog rädsla den mest påtagliga känslan och största faran.
Man kan ju vara rädd för så mycket. Rädd för att inte kunna, rädd för att få ont, rädd för att någon ska tycka man är dålig. Det finns liksom många sätt som kan gå fel, är vi bra på att tänka.
Jag kommer ihåg att jag var skiträdd och jättearg på pappa första gången han tog av stödhjulen från cykeln, jag ville ju alltid ha dem där, det spelade väl ingen roll om cykeln hade två eller fyra hjul?! Med fyra hjul visste jag ju att jag kunde och att jag var på säker mark.
Men vad hände sen då när pappa låtsades att han höll där bak i cykeln och sedan plötsligt skrek långt bakom mig att jag körde helt själv! Shit hjärtat gjorde typ en volt! Kunde jag, jag? köra helt själv? Ja men titta, pappa är ju inte ens i närheten. Tänk hur den rädsla jag känt innan bara kunde omvandlas på en sekund till en känsla av total lycka och frihet.
Så jag tycker att vi ska tänka på de känslorna som vi faktiskt får av att gå ut ifrån våran säkra mark och våran Comfort zone. Vad har dessa tillfällen gjort med dig? Antagligen har det gjort dig till en modigare människa med mer frihet...Så jag uppmanar dig till att aldrig sluta testa nya saker, för du kommer alltid att växa som människa även om det kanske gör ont ibland. Men det kommer vara värt besväret, för vem vill liksom cykla med stödhjul hela livet ut...?Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments