​Jag saknar lite av julstämningen måste jag erkänna. Kan inte ju julpynta eller baka lussebullar som alla andra för att hitta den heller eftersom jag inte har något kök och det känns jättedumt att julpynta mitt rum eftersom jag snart ska åka härifrån. Så idag när jag var och handlade köpte jag ett pepparkakshuskit med färdiga delar och alla "ingredienser" som behövdes för att kunna bygga ihop ett litet pepparkakshus. Så nu står det där på mitt skrivbord bredvid mitt röda ljus. Det blev jättefint! Men mer julstämning än så blir det nog inte tyvärr. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alltså WOW! På bara några dagar har jag hunnit med både Ottawa och Montreal och gud vad mysigt det var. Ottawa är ju Kanadas huvudstad så där fanns mycket att se. Byggnaderna i Ottawa var helt fantastiska. Har aldrig tidigare varit intresserad av byggnader och arkitektur men det verkar som mycket har ändrat sig under min tid här i Kanada. Från Ottawa drog jag vidare till Montreal som ligger i den fransktalande delen av landet, Quebec. Också hur coolt som helst! Men lite annorlunda mot Ottawa. Hade jag vetat att jag skulle åka dit hade jag helt klart pluggat lite franska så jag åtminstone förstod de mest använda fraserna. Bonjour kom jag inte särskilt långt på tyvärr.. 

Likes

Comments

Idag är sista dagen på min termin. På Måndag börjar min tentaperiod och tre tentor ska skrivas innan jag åker hem. Eftersom jag är ledig fram till tentorna och även mellan tentorna har jag bestämt mig för att åka på lite semester. Tidigare har jag inte varit speciellt intresserad av att resa men efter denna termin känner jag helt plötsligt att jag vill se och uppleva hela värden. Har insett, väldigt sent jag vet, att det finns så mycket häftiga platser runt om i världen som jag känner att jag bara måste besöka. Detta halvår i Kanada har helt klart gett mig mersmak! Plånboken kommer nog vara den som stoppar mig så hem och jobba lite och sen får jag se vad jag hittar på. Innan denna termin kände jag mig ganska nöjd med att stanna i Sverige men nu känner jag att det kan bli lite vad som helst. Likes

Comments

Hello December! Helt klart en av mina favoritmånader på året. Kan ha att göra med att jag fyller år då kanske, men det är ju faktiskt så mycket annat mysigt som också händer i December. Julkalendern, Julafton, Pepparkakor, Lussebullar, snögubbar och tomtar för att bara nämna några. Här i Kanada har julen varit ett faktum sedan två veckor tillbaka då man redan började julpynta. Jag har till exempel redan varit på två julparader, varav en i strålande sol och 20 plusgrader. Var inte helt lätt att förstå att det var julen man firade och inte sommarlov. 

1 december betyder också 18 dagar kvar av min tid här i Kanada. Usch vad tiden går fort.

Likes

Comments

Sitter på flygplatsen i Toronto och pluggar lite medan jag väntar på flyget som ska ta mig hem till Stockholm för en weekend. Mycket som ska hinnas med på väldigt kort tid så mitt schema är planerat i minuter kan man säga. Ska bli så mysigt att träffa min underbara familj och känna på julstämningen i min favorit stad.

Likes

Comments

Sen jag kom hit har dessa små burkar blivit min favorit när det kommer till läppbalsam. Pysslig som jag är kände jag att jag var tvungen att köpa detta Holiday Pack från Eos där man får med klistermärken att klistra fast på sina läppbalsam. Är så himla nöjd. Tycker de blev hur fina som helst! Betydligt mer personliga än innan. 

Likes

Comments

Idag har regnet öst ner hela dagen! Hade ställt in mig på en mysig prommenad men jag har mest legat i sängen och tittat på Netlix hela dagen. Har inte ens orkat ta tag i plugget fast jag har tenta om två dagar. Igen. Känns som jag har tentor mest hela tiden. Fick nyss ett felmeddelande från Netlix som säger att hemsidan ligger nere. Känns som det är någon som vill säga åt mig att sluta titta på serier och plugga istället. Får väl ta och göra det antar jag.

Likes

Comments

Har så mycket att göra i skolan nu så jag hinner knappt med att göra något annat än att plugga. Kanske inte riktigt vad jag väntat mig när jag åkte hit men så länge det är roligt så går det bra och roligt är det ju faktiskt. Efter denna vecka är slut får jag lite ledigt och då ska jag ta tag i julklappshandligen på riktigt. Jag kommer knappt vara hemma något alls innan jul vilket betyder att jag måste handla i princip alla julklappar här i Kanada. Butikerna här har redan satt upp julskyltning och pyntat med julbelysning och julpyssel.

Likes

Comments

Här i Kanada där jag bor finns det skönhetssalonger i princip i varje gatuhörn så jag blev väldigt sugen på att fixa både det ena och det andra när jag kom hit men bestämde mig tillslut enbart för att göra en ögonfransförlängning (tack och lov) som jag varit sugen på ganska länge. Tidigare när jag gjort fransar hemma har jag blivit jättenöjd så jag tyckte det kunde vara roligt att prova det igen. 

Det skulle jag inte gjort om man säger så. Fastän jag valde en, enligt mig, bättre och dyrare salong i ett köpcentrum har mina fransar blivit helt förstörda och jag har knappt några fransar kvar. Det har nu gått två veckor sedan den sista fransen ramlade av och jag har fått gå med lösögonfransar sen dess. Att måla mascara på mina egna fransar, alltså de som är kvar, är inte att tala om eftersom det finns cirka 3 fransar på varje öga. Så tråkigt. Som tur är växer de ju ut men det tar ju en jäkla tid så jag får nöja mig med lösögonfransar så länge och kommer förmodligen fortsätta med det även i framtiden då jag aldrig mer kommer våga mig på ögonfransförlängning igen.

Likes

Comments

Fastän det bara är November har jag redan börjat fundera på vad jag ska önska mig i julklapp. Om jag ska vara ärlig började jag fundera på det redan i somras då jag rivstartade årets lista och skrev ner hela två saker jag önskar mig. Sen dess har listan bara blivit längre och längre. Vet inte om det bara är jag bland jordens alla 21 - åringar som fortfarande skriver önskelista men jag älskar det. Här kommer några av sakerna som står på min lista:

​Klicka på bilden för att komma till produkten!

Likes

Comments

Nouw Magazine