I lördags åkte jag och Maid på en tävling igen, mest för att samla rutin och erfarenheter. Måste säga att jag äger en av de absolut coolaste 5åringarna! Sköter sig exemplariskt och världsvant med alla moment som tävling innebär såsom lastning, göra iordning, framridning och prestera på banan. Supernöjd med henne, även Maid verkade nöjd med sig själv också. Vi hoppade 90 och 1m på Vretagymnasiet och fick till två felfria ritter, man märker såklart att hon är orutinerad och även jag ;) Men vi kämpar ihop och min fina häst har ett hjärta av guld när det kommer till hoppning, bara hon förstår så gör hon verkligen allt för att hoppa felfritt. Nästa tävling är nästa helg i Mantorp, en h90 ska hon gå där. Det blir årets sista fälttävlan. Efter det så ska hon ev gå lite hoppning, tänkte att Linköping v.44 kunde vara passande, om vi tränar på och det känns bra kanske vi debuterar 110 där, annars går hon 100 bara.

Jobbhästarna är lite på gång och ett gäng ska vidare till andra ryttare för tävling och vidare utbildning och jag fyller på med två stycken 4åriga fölston som ska igång så snart det finns tid. Och sen ska 2åringarna hem från bete och börja skolan om ett tag. I år är det 3 st (känns mer lagom än förra årskullen som var 7) närmare information om det kommer när jag är igång. 4åringarna kommer jag förhoppningsvis börja med väldigt snart, en e. Boss och en e. Silber Sky.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag tränat hela 5 fantastiska hästar! Fina Silber Sky "Sibbe", Mojito, Blue Coin, Maid och Actief. Nött på med övningen klockan med samtliga, jag är sådär nöjd med migsjälv, hästarna var super  (alla 5!) men det var nyttigt iaf! Missnöjd med att jag blir lite för långsam med att agera, men träning är ända sättet att utvecklas.

Maid har senaste dagarna varit otroligt skötsam faktiskt, riktigt snäll tom. Min teori är dels att vi börjar lära känna varandra samt att hon numera går ihop med min systers häst Actrice som håller henne lite på plats. Jag är glad sålänge det varar, bakslag kommer att komma ;) Just nu är allt super iallafall. För att säga något om övriga hästarna så var alla väldigt glad över att skutta lite, Actief var väldigt fin idag, han är lite för stor och lite för stark för mig just nu, men så lydig och vill bara göra allt rätt! Sibbe var sååå lösgjord när jag joggade av och riktig nöjd. Coin är en cool liten man som gillar livet och skötte sig fint. Mojito tyckte bommar var skoj och han kändes fantastiskt fin med tanke på hur lite han har fått gå i sommar, lite kondis och styrka i skogen så kommer det bli toppen!

Likes

Comments

Igår gjorde jag och Maid våran fälttävlansdebut ihop, dessutom min debut på storhäst och hennes första med! Hon skötte sig strålande hela dagen med en ok dressyr på 57,5%, kommer att bli mycket bättre med mer träning, bara glad att hon utförde alla moment INNANFÖR dressyrstaketet. Sen finns det massa kapaciteti henne, så mucket poäng att hämta när vi ridit ihop oss. Felfri i banhoppningen som hon hoppade väldigt väl i, inte så mycket att säga faktiskt, hon var super. Hur fantastiskt terrängen var har jag inte ens ord för, min häst är helt otrolig som hoppar så fint och är så modig på hinder! Fanns inga tveksamheter alls. Felfri med lite tidsstraff bara. Så glad över min fina häst! Dessutom så är det superroligt att Clara som jag köpte Maid av var och kollade på terrängen och är så intresserad av att följa hur det går för oss. Väldigt tacksam att jag fick köpa fina Maid, dessutom har jag får rida en ny vän. Nästa tävling för oss blir en hopptävling på Vreta den 9/9 90 och 1m och sen är vi anmälda till h90 i Mantorp 22-23/9. Ser fram emot mantorp väldigt mycket, kommer nog att bli superkul!

Veckan som gått har varit intensiv, med föl selektering samt fölmönstring, flätat närmare 20 manar dessa dagar då vi visade hela 16 föl i fredags, det blir ju dubbelt upp med föl. Jag har dessutom varit på en superbra hoppträning för Svante Johansson med fina 5åringen Blue Coin. Fick med mig massor av bra grejer därifrån, så lyckligt lottad att få rida för en sån bra tränare och ha så bra hästar i stallet. Coin har jag inte hoppat ihop sen i vintras men jag hittade rätt snabbt hur han skulle ridas på hinder, han hoppade fint och försiktig och tyckte att det var superroligt och bockade så fort han fick beröm. Sån rolig liten häst med sånt stort självförtroende, en riktig superstar!

Maid i banhoppningen igår/flätad och fin fölis/fina I'm Very Special, söt som en ponny!/Maid på terrängbanan för 2 veckor sen/superfin 3årig hingst e.Corporal

Likes

Comments

Väldigt länge sen sist och mycket har hänt. Kan börja med att berätta om att den femåriga irländaren jag hade provridit numera står i min ägo. Jag har alltså köpt min första egna häst! Hon heter Bonmahon Sea Maid och är e. Master Blue (e. Mr Blue) - Duca Di Busted xx. En väldigt speciell lite häst som kommer att kunna bli hur bra som helst när vi ridit ihop oss och tränat ett tag. Just nu är hon precis igång igen efter en tråkig sårskada som krävde ett klinikbesök. Men vi har hopptränat lite för Eva och hon hoppar helt fantastisk och har otroligt lätt för sig, väldigt kvick i tassarna och försiktig men ändå modig. Hon skulle säkert göra dig bra som hopphäst också... men planen är ju såklart fälttävlan! Just nu så tränar vi mest och lär känna varandra. Vi har mycket markjobb att göra men på hinder är hon fantastisk.

Eftersom att jag skaffade Maid så innebar det slutet på min ponnytid, det var på tiden verkligen! Men ändå tråkigt då jag gillade Zally väldigt mycket, sån underbar liten individ verkligen,, men man måste gå vidare. Och hur mycket jag än gillar den ponnyn så fick jag inse att det inte tillförde något positivt i min ridning så när Maid kom blev det naturligt med ett avslut då två hästar i träning hade blivit för dyrt. Jag har hästar att rida så det blir över ändå.

Jobbhästarna är på g nu, treåringarna har gått på sommarlov och Londia gick ut med ett stort A++, hoppdiplom på treårstestet med fina 9-9 och så duktig på ridprovet, jättestolt över henne, dessutom klass I gångarter, visade bara Pam också som var lite spänd men blev klass I hoppning och genomförde ridprovet godkänt. Just nu har jag 6 hästar (med Maid) i åldrarna 4-9. Har dessutom blivit hingstryttare, två godkända hingstar har jag i arbete, I'm Very Special F och Silber Sky F, riktigt fina grabbar med super ridbarhet, verkligen superkul med dessa två. Sen har jag ju såklart ett gäng valacker, samma som innan - Coin, Mojje och Actief. Coin har varit lite sommarlat (blivit för lite riden då sommaren är rätt intensiv med semin) men var väldigt fin idag så nu är vi nog på gång, Mojje och jag börjar komma bra överens, Actief är finare än nånsin nu trots lite för mycket vila. Hingstarna är fina, Sibbe och jag jobbar på med att verkligen jobba, inte springa runt och bara se snygg ut, börjar bli bra nu, Special har haft vila men är precis igång och är helt otrolig, stadig, lydig och jättefin. Jag som dragit lite på att rida igång honom (fick för mig att han skulle vara busig?) men fick ett infall i onsdags och slängde på sadel och tog på hjälm när jag skulle lina honom, hoppade upp efter lite longering och han var så glad men snäll och lydig, kan säga att jag var världens lyckligaste efter det passet. Just det, har två till som oplanerat kom hem igår, de ska igång lite smått och sen iväg och bli nån annans jobb ;)

Nu blev det visst massa prat om mina hästar men de är helt fantastiska och jag är så glad att få spendera dagarna på hästryggen på dessa fantastiska individer. Har förresten en kul grej på gång som kommer bli ett rejält lyft vad gäller min ridning och satsning, mer om det vartefter... men jag är så spänd på det här samarbetet som börjar bli ordning med nu

Har inga nya bilder då mobilen sa upp sig efter dagens uteritt med Maid när vi råkade pricka in världens ösregn lagom när vi kommit halvvägs, längtar tills vi flyttar till stall med ridhus vilket sker inom en ganska snar framtid. Fina Coin får stå för bild, typ ett år gammal bild. Tänk vad som hänt på ett år med honom, helt galet! Och då ska vi inte tala om min ridning vad den utvecklats.

Likes

Comments

Jag har jobbat på stenhårt varenda dag med att utveckla min egna ridning och jobbar fortfarande för man kan alltid bli bättre. Men nu börjar det synas resultat, jobbhästarna som är otroligt fina hästar är väldigt lärorika att sitta på. Det i kombination med att jag där får superhjälp från marken av Eva och ser och lär av Iza samt diskuterar mycket ridning och häst är att bra upplägg. I veckan har jag hoppat lite med den vita springaren och jag blir ärligt talat lite imponerad av mig själv när jag styr runt på hinder upp till 120 på en inte helt enkel häst. Jag lär mig definitivt massor på det här och tycker att min känsla har utvecklats väldigt mycket och med den här hästen som hoppar otroligt väl lär jag mig känna hur det ska kännas. Sen finns det mycket att jobba med och som sagt man kan alltid bli bättre, jag känner att jag behöver bli kvickare efter hinder så jag hinner få hästen på plats och bli klar till nästa. Övriga hästar är väldigt olika och jag lär mig massor samtidigt som jag utvecklar hästarna. Coin är nog favoriten att rida för han är såå fin och arbetsvillig, dessutom är han min typ av häst. Hade jag bara lite mer pengar så...

Men jag håller faktiskt på och letar storhäst och har hittat en som jag dessutom provridit två gånger. En lagom stor (drygt 160) irländsk import 5 år som jag verkligen gillar. Svårt att hitta bra fälttävlanshästar är det, denna är väldigt grön men har helt rätt huvud för det vilket jag tycker är viktigt. Jag får ju bara rida ponny iår också, Zally är inget alternativ att starta storhästklasser med och jag känner mig inte så motiverad längre att rida och tävla ponny och tycket inte att det tillför något för min ridning även om jag älskar henne så är vår tid ihop slut. I veckan ska jag ta ett beslut om hästen jag har provat och just nu känns det som min framtida häst, ska diskutera med lite folk oså men det känns helt rätt med den hästen och jag tror somsagt att den kan bli väldigt bra. Egentligen önskar jag att jag hade pengarna till att köpa en läromästare men med min erfarenhet så kan jag köpa en unghäst och jobba mig uppåt även om det tar tid.

Gammal bild från praktik våren 2015 nere i Västervik

Likes

Comments

De här bilderna summerar mitt liv rätt bra just nu. Underbart med vår äntligen, det firar vi med att trimma på utebanan, rida ut och allmänt njuta av att livet är lite enklare (minus all lera då) Zally är bättre än någonsin, i söndags satte vi en fin dubbelnolla i LC och i tisdags flög hon över LB-LA höjder som ingenting och hoppade så fint. Igår klockade jag mig och Zally på 1500 m och vi red i 540 m/min utan att ligga på särskilt mycket, så hon är verkligen fräsch!

Likes

Comments

I torsdags så kom det en "ny" häst som jag ska rida på jobbet, en 7årig valack e. Zacharov - Chicago Z. Vit och vacker är han, Mojito heter den men jag kallar han för Mojje. Och den är inte alls en helt ny bekantskap, jag har ridit den förut för 2 år sen kanske, en energisk häst, väldigt fin men med en räv bakom örat. Red honom lite igår och kände vart jag hade honom, det är mycket jobb framför mig med Mojje kan jag konstatera. Red även övriga hästar som var super! Penza blir bara bättre och bättre för varje dag, vilken häst, helt i min smak är hon! Fast Actief var nog den som var finast igår, helt fantastisk är han. Igår hade jag MYCKET häst framför mig och känslan av uppförsbacke och en häst som var kvick. Sen är han ju världens gulligaste och snällaste som bara vill göra rätt hela tiden ❤ Bland annat red jag några travbommar och han är så försiktigt och vill verklien inte nudda en bom, (samma i hoppningen). Sen red jag mycket tempoväxlingar, öppna, sluta och förvänd galopp. Behöver jag ens säga hur mycket jag älskar att rida den hästen? Coin är dreamy, han är så fin att rida och älskar att jobba. Riktigt fin han med, han gjorde i princip samma jobb som Actief, dessutom hade vi sällskap av två hästar till, duktig lilleman som var helt fokuserad på vad jag ville ändå ❤

Fina Penza på översta bilden och Actief på den nedre

Likes

Comments

Okej vad ska jag börja med? Börjar med att berätta att fina Special blev godkänd på bruksprovet, så himla kul! Han levererade bra även de sista dagarna på provet. Bendor blev inte godkänd tyvärr, han var lite för spänd, såg sista löshoppningen på equisport och han hoppade några jättefina språng men sen fick han syn på något på andra sidan väggen, men han hade skött sig bra. Nu är han hemma igen och jag har ridit honom två gånger och han känns väldigt fin, lätt att glömma att bara är knappt 3 år. Övriga jobbhästar sköter sig bra, eller 3åringarna har inte gjort jättemycket senaste veckan, men Coin, Actief och Penza är duktiga och snälla riddjur. Coin har tävlat i helgen och var superduktig, proffsigt styrd runt banan av Iza. Igår så hoppade Iza Coin och Actief, båda var väldigt fina (börjar bli vana med fina hästar)

Idag trimmade jag över småhinder med hjälp av Steffi på marken, en linje och hålla hästen rak, sätta distansen, balans och lydnad efteråt osv, detaljer! Väldigt nyttigt för både mig och hästarna vart det, Actief la jag in mycket övergångar och en lång serie travbommar för att han måste bli lite kvick. På honom fick jag en superkänsla på linjen, väldigt fin att hoppa och reglerbar, över förväntan faktiskt. Jättenyttigt för honom att gå in och trava bommar efter och sen gå på linjen igen. Coin var explosiv till en början men kom till arbete rätt snart, med honom var det lite jobbigare med linjen, inte för att det var dåligt men vi ska jobba på lite på marken så sätter vi det nog om nån vecka skulle jag tro. Men väldigt bra känsla på honom med och jag kom åt väldigt bra grejer så jag är nöjd. För min del var det nyttigt att öva upp känslan lite, ska jag bli bättre hoppryttare så måste jag ju träna på hoppning. Sen var det bra för mig att känna hur de är att rida hinder med, då tror jag att vi kan komma ett steg till när jag får känna känslan Iza har när hon hoppar dem, även om hon i huvudsak sköter hoppningen, iallafall på högre höjder. Även Penza fick prova att hoppa samma linje som grabbarna och hon var så duktig, den hästen gillar jag väldigt mycket, så kul att rida. Hon var lite vinglig (vilken fyraåring är inte när de hoppar typ 2a gången med ryttare) men så positiv och enkel på hinder. Även rätt fin på marken nu faktiskt, lite sparkar och skutt men väldigt glad och framåt. Imponerad av Penza som gjorde hoppningen så enkelt som hon gjorde, men det är nog som jag och Iza pratade om förra veckan att med de bra hästarna så är det inte svårt, det är liksom på något sätt helt naturligt för dem att hoppa. Tror att Penza är en riktig blivande superstar!

Min lilla ponny är en duktig och snäll ponny som gör nästan som hon ska, superfin på innomhusfälttävlan i lördags, nollade 80-rundan samt prövade ett 90-smalhinder och gjorde det bra. Igår var hon fin men lite arg på dressyrträningen för Malin, hon börjar bli väldigt fin faktiskt. Jag tyckte att jag red rätt så hyfsat bra dessutom, kan ha att göra med lite inspo-förmiddag på jobbet, nyttigt att kolla på när andra rider, jag har utvecklat min ridning mycket som jag tror hänger ihop med att Iza också rider på hästarna, dels att jag kollar och sen att vi pratar om vad för jobb som behövs och hur de känns osv. I helgen ska Zally hoppa en LC i Mantorp, ser fram emot det!

Actief ❤

Penza ❤​

Likes

Comments

Hästarna hoppade super idag, dagens stora guldstjärna går till Coin som var riktigt fin. Älskar verkligen upplägget med att Iza kommer och hoppar hästarna 1 gång i veckan. Idag hade vi förtroendet att sköta hoppningen själva faktiskt då bruksprovet håller på för fullt. Gillar verkligen att se Iza rida och hoppa hästarna, hon är så duktig! Passar väldigt bra faktiskt då vi rider lite lika, med samma tänk. Roligt att se när hon värmde upp Actief och gjorde i princip samma som jag gör när jag rider honom, utan att hon visste vad jag brukar göra, även Coin rider hon på samma sätt som jag rider honom. Sen är hon mycket duktigare än mig när det kommer till hoppningen, men det heter väl "se och lär" vilket är vad jag gör. Om jag har blivit duktigare eller inte är upp till bevis nästa helg, vill så gärna sätta en nolla, men jag är ju en stadig 4fel. Min styrka är nog istället att jag är bra på att rida igenom hästarna på marken, mycket tack vare min korta dressyrkarriär med fina ponnyn Holmtebo Yeats som jag var på god väg upp till elitnivå med. Sen tack vare att jag är en dålig hoppryttare så rider jag ju fälttävlan och då måste man ju rida riktigt dressyr liksom, så det passar super att jag trimmar hästarna och Iza hoppar dem, riktigt bra upplägg. Så nuvet jag att jag har varit inne på helt rätt spår med träningen eller att vi båda har samma tanke/lösning då Iza föreslog precis samma grej som jag redan har börjat jobba med på Actief, och Coin då? Vi jobbar vidare på precis samma sätt som innan, kul att höra att "du har gjort ett jättebra jobb på marken", så jag tänker fortsätta med det helt enkelt. Måste bara skriva om min lilla bock-häst också, Penza var superfin idag, tar skänkeln bra och börjar kunna runda sig runt inner skänkel rätt bra. Men det måste ske på hennes villkor även om jag faktiskt kan pressa mer och mer utan att hon blir arg, framsteg! Man måste ju kunna säga åt dem också, men vi tar ett steg i taget. Zally har haft vilodag idag så imorgon kommer jag att ha en pigg och laddad häst.

Den här fina killen hoppade strålande idag på bruksprovet, håller tummarna stenhårt att han fortsätter att gå bra, fina fina Special. (Bild från i höstas)

Gammal bild med dålig kvalitet på fina Yeats som jag saknar massor, tror definitivt att vi hade kunnat nå toppen ihop, men ödet ville tyvärr anorlunda

Likes

Comments

Tänkte skriva lite kort uppdatering på hur jobbet med hästarna går. Jobbhästarna går toppen faktiskt, har satt igång Penza igen efter hennes hovböld och hon börjar bli rätt fin att rida nu. Det är fantastiskt en fantastiskt fin häst men hon har lite mycket åsikter och egna tankar ibland. Gillar henne massor faktiskt! Coin och Actief jobbar på, har som ambition att jobba mer bomövningar, typ en gång i veckan. I måndags gick båda på "klockan" vilket var nyttigt för båda hästarna och mig själv. Förra veckan gjorde jag en bra övning med Coin med 3 bommar med ca 20-21 m mellan där jag växlade mellan 5-6 galoppsprång. En bra övning som gav bra resultat. Idag trimmades de utan bommar, jag jobbar med båda två mycket tempoväxlingar, övergångar, skolor och förvänd galopp. Coin behöver bli lydigare och mer "på plats", Actief behöver bli lite kvickare och mer över bakbenen. Båda två är fantastiska att jobba med, ambitiösa och vill verkligen göra rätt. Imorgon kommer Iza och hoppar dem. Samtliga treåringar rids lösa i alla gångarter nu och Londia har även prövat att hoppa ett litet mini hinder samt går att rida utan medhjälpare.

Zally är finare än någonsin just nu. I lördags gick hon innomhusterräng och var så fin, vi hoppade mycket olika linjer främst och avslutade med en bana på 80-90. Nu på lördag ska vi rida en Pay&cross och hoppa 80. Idag tränade vi dressyr för Malin och hon känns väldigt fin, hon börjar få mer och mer gång vilket känns kul! 19/3 ska vi rida Pay&ride LA:1 och LA:3. Och nästa vecka startar vi årets första tävling, så kul att komma igång igen!

Nu i veckan är det ju dessutom bruksprovet, vi har ju två stycken hingstar med, Bendor och Very Special. Håller tummarna för fina grabbarna. Tråkigt att man inte får veta något vad det får och inte heller får jag se dem (equisport sänder dock fas 2) så det är en rätt så jobbig vecka nu.

Likes

Comments