De här bilderna summerar mitt liv rätt bra just nu. Underbart med vår äntligen, det firar vi med att trimma på utebanan, rida ut och allmänt njuta av att livet är lite enklare (minus all lera då) Zally är bättre än någonsin, i söndags satte vi en fin dubbelnolla i LC och i tisdags flög hon över LB-LA höjder som ingenting och hoppade så fint. Igår klockade jag mig och Zally på 1500 m och vi red i 540 m/min utan att ligga på särskilt mycket, så hon är verkligen fräsch!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I torsdags så kom det en "ny" häst som jag ska rida på jobbet, en 7årig valack e. Zacharov - Chicago Z. Vit och vacker är han, Mojito heter den men jag kallar han för Mojje. Och den är inte alls en helt ny bekantskap, jag har ridit den förut för 2 år sen kanske, en energisk häst, väldigt fin men med en räv bakom örat. Red honom lite igår och kände vart jag hade honom, det är mycket jobb framför mig med Mojje kan jag konstatera. Red även övriga hästar som var super! Penza blir bara bättre och bättre för varje dag, vilken häst, helt i min smak är hon! Fast Actief var nog den som var finast igår, helt fantastisk är han. Igår hade jag MYCKET häst framför mig och känslan av uppförsbacke och en häst som var kvick. Sen är han ju världens gulligaste och snällaste som bara vill göra rätt hela tiden ❤ Bland annat red jag några travbommar och han är så försiktigt och vill verklien inte nudda en bom, (samma i hoppningen). Sen red jag mycket tempoväxlingar, öppna, sluta och förvänd galopp. Behöver jag ens säga hur mycket jag älskar att rida den hästen? Coin är dreamy, han är så fin att rida och älskar att jobba. Riktigt fin han med, han gjorde i princip samma jobb som Actief, dessutom hade vi sällskap av två hästar till, duktig lilleman som var helt fokuserad på vad jag ville ändå ❤

Fina Penza på översta bilden och Actief på den nedre

Likes

Comments

Okej vad ska jag börja med? Börjar med att berätta att fina Special blev godkänd på bruksprovet, så himla kul! Han levererade bra även de sista dagarna på provet. Bendor blev inte godkänd tyvärr, han var lite för spänd, såg sista löshoppningen på equisport och han hoppade några jättefina språng men sen fick han syn på något på andra sidan väggen, men han hade skött sig bra. Nu är han hemma igen och jag har ridit honom två gånger och han känns väldigt fin, lätt att glömma att bara är knappt 3 år. Övriga jobbhästar sköter sig bra, eller 3åringarna har inte gjort jättemycket senaste veckan, men Coin, Actief och Penza är duktiga och snälla riddjur. Coin har tävlat i helgen och var superduktig, proffsigt styrd runt banan av Iza. Igår så hoppade Iza Coin och Actief, båda var väldigt fina (börjar bli vana med fina hästar)

Idag trimmade jag över småhinder med hjälp av Steffi på marken, en linje och hålla hästen rak, sätta distansen, balans och lydnad efteråt osv, detaljer! Väldigt nyttigt för både mig och hästarna vart det, Actief la jag in mycket övergångar och en lång serie travbommar för att han måste bli lite kvick. På honom fick jag en superkänsla på linjen, väldigt fin att hoppa och reglerbar, över förväntan faktiskt. Jättenyttigt för honom att gå in och trava bommar efter och sen gå på linjen igen. Coin var explosiv till en början men kom till arbete rätt snart, med honom var det lite jobbigare med linjen, inte för att det var dåligt men vi ska jobba på lite på marken så sätter vi det nog om nån vecka skulle jag tro. Men väldigt bra känsla på honom med och jag kom åt väldigt bra grejer så jag är nöjd. För min del var det nyttigt att öva upp känslan lite, ska jag bli bättre hoppryttare så måste jag ju träna på hoppning. Sen var det bra för mig att känna hur de är att rida hinder med, då tror jag att vi kan komma ett steg till när jag får känna känslan Iza har när hon hoppar dem, även om hon i huvudsak sköter hoppningen, iallafall på högre höjder. Även Penza fick prova att hoppa samma linje som grabbarna och hon var så duktig, den hästen gillar jag väldigt mycket, så kul att rida. Hon var lite vinglig (vilken fyraåring är inte när de hoppar typ 2a gången med ryttare) men så positiv och enkel på hinder. Även rätt fin på marken nu faktiskt, lite sparkar och skutt men väldigt glad och framåt. Imponerad av Penza som gjorde hoppningen så enkelt som hon gjorde, men det är nog som jag och Iza pratade om förra veckan att med de bra hästarna så är det inte svårt, det är liksom på något sätt helt naturligt för dem att hoppa. Tror att Penza är en riktig blivande superstar!

Min lilla ponny är en duktig och snäll ponny som gör nästan som hon ska, superfin på innomhusfälttävlan i lördags, nollade 80-rundan samt prövade ett 90-smalhinder och gjorde det bra. Igår var hon fin men lite arg på dressyrträningen för Malin, hon börjar bli väldigt fin faktiskt. Jag tyckte att jag red rätt så hyfsat bra dessutom, kan ha att göra med lite inspo-förmiddag på jobbet, nyttigt att kolla på när andra rider, jag har utvecklat min ridning mycket som jag tror hänger ihop med att Iza också rider på hästarna, dels att jag kollar och sen att vi pratar om vad för jobb som behövs och hur de känns osv. I helgen ska Zally hoppa en LC i Mantorp, ser fram emot det!

Actief ❤

Penza ❤​

Likes

Comments

Hästarna hoppade super idag, dagens stora guldstjärna går till Coin som var riktigt fin. Älskar verkligen upplägget med att Iza kommer och hoppar hästarna 1 gång i veckan. Idag hade vi förtroendet att sköta hoppningen själva faktiskt då bruksprovet håller på för fullt. Gillar verkligen att se Iza rida och hoppa hästarna, hon är så duktig! Passar väldigt bra faktiskt då vi rider lite lika, med samma tänk. Roligt att se när hon värmde upp Actief och gjorde i princip samma som jag gör när jag rider honom, utan att hon visste vad jag brukar göra, även Coin rider hon på samma sätt som jag rider honom. Sen är hon mycket duktigare än mig när det kommer till hoppningen, men det heter väl "se och lär" vilket är vad jag gör. Om jag har blivit duktigare eller inte är upp till bevis nästa helg, vill så gärna sätta en nolla, men jag är ju en stadig 4fel. Min styrka är nog istället att jag är bra på att rida igenom hästarna på marken, mycket tack vare min korta dressyrkarriär med fina ponnyn Holmtebo Yeats som jag var på god väg upp till elitnivå med. Sen tack vare att jag är en dålig hoppryttare så rider jag ju fälttävlan och då måste man ju rida riktigt dressyr liksom, så det passar super att jag trimmar hästarna och Iza hoppar dem, riktigt bra upplägg. Så nuvet jag att jag har varit inne på helt rätt spår med träningen eller att vi båda har samma tanke/lösning då Iza föreslog precis samma grej som jag redan har börjat jobba med på Actief, och Coin då? Vi jobbar vidare på precis samma sätt som innan, kul att höra att "du har gjort ett jättebra jobb på marken", så jag tänker fortsätta med det helt enkelt. Måste bara skriva om min lilla bock-häst också, Penza var superfin idag, tar skänkeln bra och börjar kunna runda sig runt inner skänkel rätt bra. Men det måste ske på hennes villkor även om jag faktiskt kan pressa mer och mer utan att hon blir arg, framsteg! Man måste ju kunna säga åt dem också, men vi tar ett steg i taget. Zally har haft vilodag idag så imorgon kommer jag att ha en pigg och laddad häst.

Den här fina killen hoppade strålande idag på bruksprovet, håller tummarna stenhårt att han fortsätter att gå bra, fina fina Special. (Bild från i höstas)

Gammal bild med dålig kvalitet på fina Yeats som jag saknar massor, tror definitivt att vi hade kunnat nå toppen ihop, men ödet ville tyvärr anorlunda

Likes

Comments

Tänkte skriva lite kort uppdatering på hur jobbet med hästarna går. Jobbhästarna går toppen faktiskt, har satt igång Penza igen efter hennes hovböld och hon börjar bli rätt fin att rida nu. Det är fantastiskt en fantastiskt fin häst men hon har lite mycket åsikter och egna tankar ibland. Gillar henne massor faktiskt! Coin och Actief jobbar på, har som ambition att jobba mer bomövningar, typ en gång i veckan. I måndags gick båda på "klockan" vilket var nyttigt för båda hästarna och mig själv. Förra veckan gjorde jag en bra övning med Coin med 3 bommar med ca 20-21 m mellan där jag växlade mellan 5-6 galoppsprång. En bra övning som gav bra resultat. Idag trimmades de utan bommar, jag jobbar med båda två mycket tempoväxlingar, övergångar, skolor och förvänd galopp. Coin behöver bli lydigare och mer "på plats", Actief behöver bli lite kvickare och mer över bakbenen. Båda två är fantastiska att jobba med, ambitiösa och vill verkligen göra rätt. Imorgon kommer Iza och hoppar dem. Samtliga treåringar rids lösa i alla gångarter nu och Londia har även prövat att hoppa ett litet mini hinder samt går att rida utan medhjälpare.

Zally är finare än någonsin just nu. I lördags gick hon innomhusterräng och var så fin, vi hoppade mycket olika linjer främst och avslutade med en bana på 80-90. Nu på lördag ska vi rida en Pay&cross och hoppa 80. Idag tränade vi dressyr för Malin och hon känns väldigt fin, hon börjar få mer och mer gång vilket känns kul! 19/3 ska vi rida Pay&ride LA:1 och LA:3. Och nästa vecka startar vi årets första tävling, så kul att komma igång igen!

Nu i veckan är det ju dessutom bruksprovet, vi har ju två stycken hingstar med, Bendor och Very Special. Håller tummarna för fina grabbarna. Tråkigt att man inte får veta något vad det får och inte heller får jag se dem (equisport sänder dock fas 2) så det är en rätt så jobbig vecka nu.

Likes

Comments

Alltså jag har inte varit iväg på tävling eller nått sånt skoj sen 2e oktober, det är väldigt lång tid, årets första tävling är planerad 12e mars, en LC i mantorp med ponnyn. Ska bli lite kul faktiskt. Dock så böjar jag verkligen känna mig klar med ponny, ännu mer efter idag faktiskt (var i mantorp med Coin som hoppade CR med Iza, superduktiga båda två) Men alltså alla ponnyryttare, det ser inte bra ut, några få såg väl bra ut men mestadels är det ingen bra ridning på ponny. Jag själv tycker att jag rider betydligt bättre på storhästarna än på ponnyn så det är väl dags, var egentligen det för längesen, men ridsporten är dyr och jag får liksom nöja mig med det hästar jag får chansen att rida så jag är tacksam över att ha en liten ponnybus. I år blir jag 20 så sen är jag ju påriktigt för gammal för ponny men innan det här året är slut så är målet att ha ridit ett ponny-SM, var har sen i höstas haft tankar kring lag-sm i fälttävlan och 2017 kommer förhoppningsvis bli vårat år. Ett ponny-Sm skulle vara en rolig grej att uppleva tror jag och vi har alla förutsättningar så vi kör på mot det helt enkelt. Nästa helg tjuvstartar vi fälttävlanssäsongen med en innomhusterräng, kommer bli så kul. Finns nog inte mycket som slår känslan i terrängen även om jag nog skulle kunna tänka mig vara hoppryttare egentligen, men jag har allt för sällan bommarna på min sida. Dressyrryttare skulle jag nog inte kunna tänka mig, alldeles för lite spänning och fart liksom.

Men om någon har/vet någon som har en storhäst jag skulle kunna få träna och tävlan så får ni gärna höra av er. Ska ju då vara för hoppning eller fälttävlan såklart, ålder från 4-5 år (jag vi gärna ut och tävla). Har erfarenhet ifrån jobbet där jag rider in och utbildar unghästar och har mycket kunnigt folk i min närhet. Vill verkligen komma framåt i min utveckling, så vet ni något intressant hör av er!

En kanonfin häst från jobbet, dock såld nu, Platinus F e. Silber Sky F

Platinus 1 år yngre syster - Pam (jag gör allt för att hon ska se lite glad ut)

Likes

Comments

Hej på er, lördag vilket brukar betyda ledig dag men jag har faktiskt varit på jobbet en sväng och ridit på Coin och Actief. Coin ska åka och hoppa p&j imorgon med Iza så det känns bra att han har gått ordentligt. Han jobbade på kanonbra tyckte jag, så roligt liten häst att rida, pigg och positiv även om jag kan börja tänja rejält på gränserna nu. Actief jobbade ett kortare pass med att komma ännu mer över bakbenen samt bli kvick i tempoväxlingarna, avslutade med att jogga av en sväng ute. Zally gick en lång runda i skogen idag, lika pigg som alltid, hoppade massor av stockar och diken samt galopperade fort på skogsvägarna. Det är så kul med jobbhästarna nu så det känns absolut inte ens jobbigt att rida lite på helgerna.

Tycker förövrigt att det flyter bra på jobbet och att upplägget känns väldigt bra och kommer kunna bli ännu bättre. Upplägget med hästarna är just nu att de rids ca 5 dagar i veckan, ibland mer och jag kommer på helgen (alltså de äldre hästarna 5-6år). Ca en gång i veckan kommer Iza och hoppar dem, då får jag se dem från marken vilket är nyttigt, vi stämmer av vad jag behöver trimma lite extra på och hästarna blir hoppade av en otroligt duktig ryttare. Jag tycker att det här fungerar super, jag känner mig extra motiverad att trimma hästarna och kommer själv vidare i min ridning, man fastnar inte i samma spår lika lätt som det annars kan bli och sen är det otroligt nyttigt att se Iza rida. Jag själv är egentligen en rätt dålig hoppryttare, därför jag rider fälttävlan vet ni. Vill man plocka priser i hoppning måste bommarna ligga kvar, i fälttävlan är det en fördel om de ligger kvar såklart men man kan plocka priser trotts 4 fel vilket är mitt standardresultat. Så jag får helt enkelt se och lära utav nån som kan. Tycker verkligen att vi har en bra team-känsla i allt jobb kring hästarna, och av att döma resultaten på bara några veckor så är det här ett vinnande koncept tror jag. Att vara flera som rider har nog bara fördelar egentligen, bara man har lite samma grundtanke vilket jag tycket att vi har. Så jag är så glad för det här upplägget vi har och ser fram emot vad som kommer att hända framåt!

Gammal bild på fina Steffi som jag hade många lärorika år med!

Här hade jag lyckats rida till mig en placering trotts 4 fel i banhoppningen, dessutom hade jag tidsstraff i terrängen för att jag red för fort, fälttävlan är sporten för mig helt enkelt! Fast i år tänker jag lära mig att rida felfritt i banhoppningen!

Likes

Comments

Hej på er! Måste berätta lite om min helg, vi fick möjligheten att åka på Schockemöhle hingstvisning utav våran arbetsgivare. Så halv 5 i lördags åkte jag och Steffi ner till Flyinge där vi sen skulle åka buss till Tyskland. Väl på Flyinge så var det ju fälttävlansclinic med Chris Burton  (!!) så vi hann faktiskt se en grupp på den och jag snappade upp så mycket tips jag bara kunde. Sen åkte bussen vid 11, ganska händelselös resa, lyssnade på lite poddar, pratade, sov osv. Gjorde ett kort stopp i Tyskland bara + färja mellan Danmark och Tyskland såklart. Vi var på hotellet i Ankum vid 19 på kvällen. Asså hotellet var så fint verkligen! Sen åt vi buffé på hotellet med övriga Svenskar. På söndagen åt vi hotellfrukost och fixade oss och åkte sen till Vechta där visningen var. Helt fantastiska hästar och otroligt duktiga ryttare. Fastnade lite för Foundation faktiskt bland dressyr dressyrhästarna, Top Gear var också väldigt fin. Hopphingstarna så gillade jag Diatendro väldigt mycket, Calidos Son, Chaccon Blue och Caroly blev också lite favoriter faktiskt. Efter visningen var det en lång resa hem till Sverige igen. Verkligen en inspirationsboost helg med först clinic och sen hingstvisningen, så nu är jag mer än taggad på att fortsätta jobba på och utveckla mig själv.

Bild 1 - Chaccon Blue
Bild 2 - Foundation
Bild 3 - Diatendro
Bild 4 - Top Gear

Kör en lite uppdatering på jobbhästarna också. Londia är stjärnan bland treåringarna, idag har hon "hoppat" liten upphöjd bom (ca 30 cm) och gör det som världens mest naturliga grej, i övrigt är hon så fin att rida och gör det mesta klockrent faktiskt - naturbegåvning. Aleo är superfin och rids utan större problem i alla gångarter. Pam var jag ute och galopperade i fina vårsolen igår. Penza är igång och rids igen, bockig men ändå fin tycker jag, gillar den hästen. Coin känns super, inte mycket att säga egentligen, mjuk och fin och lydig, jobbar på med ännu mer styrka. Actief (kanske glömt att nämna honom, med det är en jättefin 6åring vi har som är hemma nu) har vi lite jobb med, men så fin han är. Behöver stärka sig massor bak och bli lite kvickare, så massor ar övergångar, tempoväxlingar, förvänd galopp och flytta undan skänkeln. Känns redan bättre på några dagar (beror nog mest på att jag har ridit in mig lite på honom) Han har iallafall bjudit på bra pass och lite aha-upplevelser för mig. Så fin häst som är så rolig att jobba med!

Actief, Pam och Coin

Likes

Comments

En och en halv vecka sen jag skrev sist. Hästarna gör stora framsteg, nu har jag ridit på alla fem, den sista kom jag upp på i fredags och red då i skritt och trav på lina. Han har varit jättekänslig så vi har gett honom lite tid och är numera riktigt avspänd i longeringen, jag har hängt på honom en gång och då var han spänd men accepterade det. Igår var han helt avspänd med att jag hängde och även när jag satt på. Dessutom så var han superfin i sitt stöd och framåtbjudning. Bendor och Londia kan iprincip räknas som inridna, de rids lösa i alla gångarter, Londia har lite mer att jobba med men Bendor är verkligen fantastiskt. En annan som är fantastisk är Coin, helt underbar häst att jobba med. Även lilla Zally gör stora framsteg, vi tränar för Malin 1 gång i veckan och det händer massor. Senast var det markarbete och vi hoppade bland annat en övning med 4 serpentinbågar som hon verkligen gjorde klockrent.

Översta bilden är en av våra fina treårshingstar, Bendor e.Cornettino Ask

Likes

Comments

Oj så länge sen nu, jag har ingen motivation att blogga egentligen men tänkte kika in här nån gång ibland, kul att själv gå tillbaka och kolla liksom.

Men jag lever typ drömmen jag gäller jobbet, är så glad över att få jobba på ett så fantastiskt ställe och rida fina hästar hela dagarna långa. Nu har våra fina treåringar äntligen börjat skolan, det är något av det roligaste och bästa som finns att jobba med unghästar. Så fem stycken inridningshästar har jag nu, tre har jag redan ridit på i skritt och trav efter endast 1,5 vecka, de andra två är lite känsligare och kräver lite mer tid. Vill ni läsa om dem så kan ni gå in på www.flemminge.com och klicka på hästar födda 2014. Året de föddes var ju faktiskt året jag började jobba på Flemminge, snart tre år sen, så de här hästarna har jag känt hela deras liv. Men de är verkligen fantastiskt fina, leder ligan gör fina hingsten Bendor som idag har skrittat och travat runt i ridhuset helt själv med mig på ryggen, andra gången jag sitter på honom dessutom. Londia och Pam hade premiär med ryttare på ryggen idag, och har skrittat och travat, Pam lös men med lite stöd av Steffi som går/springer bredvid och Londia reds på lina, hon är superframåt så bromsen funkar inte riktigt, men det hinner hon lära sig. Mycket hellre att de springer på lite till en början och bjuder än att de blir sega, alla tre har faktiskt varit super med bjudningen i ridningen tack vare att vi varit väldigt noggranna och konsekventa i longeringen att de ska bjuda på. Jobba med unghästar är verkligen något av det absolut roligaste som finns. De lite "vuxnare" hästarna är superfina just nu, Ponnyn ligger bra till vad gäller skadestatistik, det är hittills den häst som har lyckats skada mig värst på olika sätt, (knockad på armen, avramling samt påhoppad i måndags så nu har jag haltat fram några dagar) Men han är för härlig ändå, alla gånger har egentligen bara varit väldigt oturligt, dessutom är han superfin att rida just nu. Coin är dreamy, så fin verkligen! Jag har förresten hoppat honom några gånger och han är fantastisk i mina ögon, jag har att göra för att hänga med i sprången, nackdelen med att vara ponnyryttare, så mycket mer kraft så att det inte ens går att jämföra!

På tal om ponny rider jag mitt sista ponnyår 2017, lite tråkigt då Zally börjar kännas så fin nu, vi har en förhoppning att på ihop ett lag och starta lag-SM i fälttävlan i år, men mycket kan hända. Annars så känns hon rätt fin och det känns som att vi är på rätt väg igen.

Bilderna blev visst snea ;)

Likes

Comments