View tracker

Oj så länge sen nu, jag har ingen motivation att blogga egentligen men tänkte kika in här nån gång ibland, kul att själv gå tillbaka och kolla liksom.

Men jag lever typ drömmen jag gäller jobbet, är så glad över att få jobba på ett så fantastiskt ställe och rida fina hästar hela dagarna långa. Nu har våra fina treåringar äntligen börjat skolan, det är något av det roligaste och bästa som finns att jobba med unghästar. Så fem stycken inridningshästar har jag nu, tre har jag redan ridit på i skritt och trav efter endast 1,5 vecka, de andra två är lite känsligare och kräver lite mer tid. Vill ni läsa om dem så kan ni gå in på www.flemminge.com och klicka på hästar födda 2014. Året de föddes var ju faktiskt året jag började jobba på Flemminge, snart tre år sen, så de här hästarna har jag känt hela deras liv. Men de är verkligen fantastiskt fina, leder ligan gör fina hingsten Bendor som idag har skrittat och travat runt i ridhuset helt själv med mig på ryggen, andra gången jag sitter på honom dessutom. Londia och Pam hade premiär med ryttare på ryggen idag, och har skrittat och travat, Pam lös men med lite stöd av Steffi som går/springer bredvid och Londia reds på lina, hon är superframåt så bromsen funkar inte riktigt, men det hinner hon lära sig. Mycket hellre att de springer på lite till en början och bjuder än att de blir sega, alla tre har faktiskt varit super med bjudningen i ridningen tack vare att vi varit väldigt noggranna och konsekventa i longeringen att de ska bjuda på. Jobba med unghästar är verkligen något av det absolut roligaste som finns. De lite "vuxnare" hästarna är superfina just nu, Ponnyn ligger bra till vad gäller skadestatistik, det är hittills den häst som har lyckats skada mig värst på olika sätt, (knockad på armen, avramling samt påhoppad i måndags så nu har jag haltat fram några dagar) Men han är för härlig ändå, alla gånger har egentligen bara varit väldigt oturligt, dessutom är han superfin att rida just nu. Coin är dreamy, så fin verkligen! Jag har förresten hoppat honom några gånger och han är fantastisk i mina ögon, jag har att göra för att hänga med i sprången, nackdelen med att vara ponnyryttare, så mycket mer kraft så att det inte ens går att jämföra!

På tal om ponny rider jag mitt sista ponnyår 2017, lite tråkigt då Zally börjar kännas så fin nu, vi har en förhoppning att på ihop ett lag och starta lag-SM i fälttävlan i år, men mycket kan hända. Annars så känns hon rätt fin och det känns som att vi är på rätt väg igen.

Bilderna blev visst snea ;)

Likes

Comments

Alltså påriktigt en bra jobbvecka där inte mycket alls gått snett. I veckan har vi grejat med lite unghästar som förhoppningsvis ska säljas på Black Friday nästa vecka. Vi har löshoppat några samt fotat och filmat, även filmat Bon Bon och Platinus som också ska va med då. Lilla Platinus har blivit så duktig, helt cool med att ridas i alla gångarter och lyder fint. Han har nog blivit lite favorit trotts att han är lite knäpp ibland, en riktigt speciell häst är det allt. Eftersom att hästarna gått rätt mycket och bra i veckan så blev det lite fredagsmys, Coin och Bon Bon fick varsin utetur. Bon Bon var som alltid världens gulligaste och gick snällt och fint i alla gångarter, Coin är pigg och glad så han springer lite på tvären och bockar lite men har är ju en fantastiskt fin häst ändå. Tycker att det är viktigt med variation i den mån det går, jätteskönt med så pass coola hästar som dessa som ändå bara är 3 och 4 år och ändå rids ut ensamma i alla gångarter. Platinus är inte riktigt så cool än så han fick ett pass på linan. Har jag jobbat på bra i veckan så är fredagar rätt nice, även för hästarna. På hästfronten vet jag inte om jag skrivit men Klumpen är såld och hingsten är iväg på utbildning, däremot så är Coin hemma igen ❤ Efter nästa fredag så ska vi troligtvis sätta igång med tvååringarna, alltså det ska bli så himla spännande, det är väldigt fina hästar allihop.

Zally har ju vila så inte så mycket nytt på den fronten, har klickat hem ett träns till henne som kom i veckan, ett Micklem multibridle. Ska bli väldigt spännande att prova faktiskt. Jag har provat det tränset på andra hästar förut och gillat det, framförallt spänd är jag att prova med clips, sen tror jag att jag kanske kommer att prova bettlöst också om det funkar återstår att se helt enkelt. Fint träns är det iallafall!

Ha en trevlig helg nu!

Likes

Comments

Rätt nöjd över mig själv ändå som överlevt den här jobbveckan som har vart lite extra tuff. Jaja i fredags så var vi knappast effektiva, men alla hästar in och ut och stallet fixat iallafall. Sen hämtade vi en häst i Linköping där det även bjöds på fika, tyckte faktiskt att vi var värda det 😉 Zally har kännts väldigt fin nu när ag verkligen tänkt över hur jag rider. Mycket skrittjobb nu med fokus på detaljer i alla skolor osv, sen har jag lagt in korta sekvenser med trav och galopp och känslan har varit magisk. Jag tror inte att ett system är bättre än ett annat utan det viktiga är att hålla sig till ett och ha förståelse i varför man gör som man gör. Jag har ju jättemycket hjälp på jobbet nu utav Eva och jag har märkt enorm skillnad i min ridning och jag har hittat massor nya knappar. Även på Zally när jag sitter hemma och trimmar själv.

Igår var jag i Åtvidaberg, Wilma hoppade två klasser med Enya som för dagen var lite för glad 😊 Träffade Tilda som var där med fina Rosa. Tilda har jag känt jättelänge känns det som iallafall, saknar lite att vi inte träffas så mycket längre faktiskt även om vi i perioder typ hatat varandra, förstår inte varför jag varit så omogen ibland. Alltid roligt att träffa henne iallafall och det kanske det blir mer utav nu, hon har sina två hästar inte alls långt ifrån mig så jag ska ta mig dit nångång är tanken. Förresten så finns det en möjlighet att jag kan få en storhäst att rida på, hihi. Vem har sagt att man behöver köpa egen häst?

Bjuder väl på ett gott skratt

Likes

Comments

Jag har ridit otroligt många hästar genom åren, några av dessa har betytt lite extra eller har utmärkt sig ur mängden andra har bara passerat. Tänkte skriva lite om några hästar jag minns lite extra.

Minsann (e. Mustang f. 1978)

Min allra första egna ponny, hon lärde mig så mycket och vi hade otroligt kul ihop! En envis lite ponny som lät mig tro att jag bestämde men allt var alltid på hennes villkor. Minsann blev hela 35 år gammal!

Hagens Quancy (e. Tulira Highball . f 1990)

Quancy måste vara den snällaste häst jag någonsin träffat på, vi två blev väldigt tajta mot slutet och hon gjorde precis som jag ville, hon stod alltid lös i gången när jag borstade och jag kunde rida ut henne helt utan utrustning och ha full kontroll. Hon var verkligen underbar, tyvärr drabbades hon av fång så för drygt ett år sen fick vi ta bort henne.

Queen of Valencia (e. Valdo f. 2007)

Lilla Gul är en ponny jag tyckte om lite extra mycket, hon hade otroligt mycket personlighet och fin kapacitet. Jag red och tävlade henne i ett år och vi utvecklades massor ihop, jag och fina Valli. Hon var verkligen en fantastisk bekantskap.

Demmi (e Hagens Darcy f. 2010)

En fantastisk lite ponny jag utbildade i ett halvår. Tror väldigt mycket på henne och hon besitter massor av kapacitet. Precis som Valencia så har hon massor av personlighet och attityd. En helt fantastisk ponny som skulle kunna nå långt.

Zally (e. Calvin Klein f. 2009)

Lilla Monster är visserligen en häst jag fortfarande rider men hon är som ovanstående två en väldigt personlig häst med mycket attityd. En häst som man blir glad av att vara i närheten. Riktig lite knashäst som kanske inte är den med mest kapacitet men när hon är på rätt humör överraskar hon alla.

Steffi (e. Flush f.2002)

Det var ändå Åsna som tog mig ut på mina första äventyr på tävlingsbanorna, även om det inte alltid gick så bra så la hon en bra grund för mitt tävlande och ibland lyckades vi riktigt bra och vi plockade en del placeringar. Dessutom var hon en väldigt härlig häst, även hon med väldigt mycket attityd och personlighet, så fast jag inte blev riktigt klok på henne så var hon lite speciell.

Holmtebo Yeats (e. Hagens Darcy f. 2007)

Enda valacken bland ponnygänget, men han är lite som ett sto faktiskt. LIlla knäppa Yanne-bus, verkligen en helt otrolig ponny som jag verkligen saknar att rida. Känslan att komma in på tävlingsbanan var magisk, han gav alltid lite extra när det var tävling och älskade uppmärksamheten. Han ville alltid vara med och vara till lags, en riktig kompis helt enkelt. Dessutom med en fantastisk möjlighet att ta sig lång på dressyrbanan om han får chansen.

Det var de ponnyer som har utmärkt sig extra, storhäst har jag ju inte ridit så mycket, mest de på jobbet som jag ridit regelbundet och så. Där är det tre som jag har fastnat för lite extra

Blue Coin F (e. Carême f. 2012)

En superfin häst som jag verkligen gillar, alltid rolig att rida. Vet inte riktig vad jag ska skriva, det är helt enkelt en känsla jag fått på honom som gjort att jag fastnade, gillar honom massor och tror att det är en kanonfin häst.

Tingeling (e. Fetcher N f. 2010)

Den här tjejen red jag bara nån vecka men fastnade direkt verkligen, så fin och rolig häst att rida. Verkligen en häst i min smak helt enkelt. Hon går jättebra nu ute på tävlingar, jättekul att följa henne.

I'm Very Special F (e. I'm Special de Muze f. 2013)

En kille som lever upp till sitt namn, helt klart utan tvekan den bästa häst jag har suttit på, även om jag ibland har lite svårt att hitta knapparna så är han en fantastisk häst som jag verkligen gillar. Svårt att beskriva honom faktiskt, men vi kan väl säga som jag skrev tidigare att han lever upp till sitt namn!

Måste säga att samtliga jobbhästar jag har ridit är superfina hästar som alla är väldigt bra och oftast roliga att rida, dessa tre är de som jag verkligen har fått DEN känslan på.

Hade visst dåligt med bilder, men här är Zally, Special, Coin, Demmi, Valencia, Yeats, Quancy & Steffi iallafall

Likes

Comments

Faktiskt inte länge sen nu, nästan duktigt ju. Jag och Eva har fått klara oss själva på jobbet även i går och idag, imorgon blir jag helt själv vilket inte är något jag gillar alls men jag kämpar på ändå. Jag börjar få in vanan i att göra stallet även om vi bara strör nu iochmed att jag släpper ut själv samt måste rida, vi har tre som är igång för fullt och alla de tre är viktiga så har jag inte tid att mocka, enda negativa med att bara halma är att det blir mycket bädd att mocka bort sen ;) Men alltså vi/jag börjar få in ett grymt system i stalljobbet vilket är härligt, hästarna springer på snällt och fint, ja det funkar allmänt bra trotts att vi är en man kort. Jag har tillochmed städat det värsta kaoset i sadelkammaren, lite imponerad över mig själv på den biten. Imorgon jag jobba själv, får se hur mycket som tänker krångla då. Brukar ju ofta vara nått, men vi hoppas på det bästa liksom.

Zally markarbetade igår vilket inte alls gick bra, jag är sjukt förvirrad i min egna ridning och mitt system då det känns som att de två tränare jag rider för motsäger varandra på många punkter. Så nu blir det att fundera lite, eller kanske inte då jag nog redan vet vad jag själv vill och tror ger mig som ryttare mest. Just nu så är det ena betydligt mer övertygande iallafall!

Bjuder på en gammal bild, sommar? ja tack!

Likes

Comments

View tracker

Alltså när man kommer hem ifrån tävling eller annat påhitt så är det verkligen kaos och grejer överallt. Jag gillar inte att städa och har heller inte tid med det, städade och fixade fint efter flyinge men nu är sadelkammaren ett bombnedslag igen. Så tills jag har tid/känner för det så kommer det det att vara lite kaos. Annars så jobbade inte Anna idag (ja vi är två anställda och båda heter Anna) så då fick jag fixa stallet + rida såklart. Men jag tyckte att det funkade riktigt fint ändå, lite nöjd att det gick så bra som det gjorde. Jag har det som ni kanske märkt rätt bra när det gäller arbetsuppgifter då jag tillbringar den mesta av tiden i sadeln. Så en vanlig dag böjar vid 8 med utsläpp, sen hinner jag rida 1 häst innan fika vid ca 10, sen rider jag så många jag hinner innan lunch som jag brukar ta vid ca en 13. Efter lunch rider jag lite till innan det är tid för att börja fodra och släppa in vid ca 15.30. Men idag var jag alltså tvungen att fixa stallet också, inte så att jag klagar men det blir lätt lite rörigt faktiskt, men det löste sig riktigt bra. Hann dessutom rida alla tre ridhästar, de skötte sig fint, hingsten börjar jag hitta knapparna på och han känns så himla fin, helt fantastiskt häst faktiskt.

Lilla Zally fick nöta lite övergångar idag, väldigt duktig! Slängde faktiskt på henne gramanen för att få lite bättre ordning i övergångarna, tyckte att det blev en väldigt bra effekt. Graman är nog min favorit av hjälptyglarna, händer nån gång ibland att den åker på som lite extra hjälp när det behövs. Men bara för att jag säger att jag gillar den så betyder det inte att jag använder den mycket.

Likes

Comments

Igår var vi iväg på sista äventyret för ett tag (hoppas jag). Har vart jättekul verkligen att åka på dessa häst-äventyr, roligast var nog elitfölauktionen. Igår var vi iallafall på Eklunda Open med 3 hästar, det skötte sig riktigt fint, ska bli väldigt spännande att börja rida in de nu. Måste säga att vi hade rätt bra teamwork faktiskt, jobbar med ett riktigt härligt gäng vilket jag är så glad över. Jag och Matilda fixade med knoppar och puts, alltså vilken härlig människa det är, vi har faktiskt bara träffats en gång tidigare. Arbetet blir verkligen mycket enklare om man jobbar med såna människor. Så trotts att dagen blev extremt lång så funkade det fint faktiskt.

Vi har dock lite kul happening kvar men inga långa resor med hästar iallafall vilket är lite skönt.

Annars så spenderades fredagkvällen och natten på Vrf där vi hade en övernattning som var lite halvkaos men helt okej. Värmen funkade inte så det var svinkallt, blev ju inte ett dugg bättre av att jag "badade" i dammen som dessutom var täck av ett tunnt islager. Det gör jag inte om, kan garantera att jag lär bli sjuk, annars vore det konstigt faktiskt. Sov i princip inget alls och åkte kvart över 7 på lördagsmorgonen och var hemma kvart i ett på natten så idag har jag mest tagit det lugnt. Taggar ny vecka med nya möjligheter ❤

Knoppad och snygg kille

Likes

Comments

Alla jobbhästarna har varit väldigt duktiga och gjort framsteg, framsteg har även jag gjort i min egna ridning. I dag hade lilla grå ett litet bakslag och var väldigt spänd och ja då flyr han, hehe ;) Hingsten var dagens duktigaste, eller snarare så lyckades jag få ihop allt, nog bästa passet ever på honom. Han är faktiskt den absolut finaste häst jag haft förmånen att sitta på, synd att min ridning inte alls är på samma nivå, men jag jobbar på. Han är nog en av de hästar jag har haft svårast att hitta knapparna på, ridningen på honom är verkligen milimeterfin. Övriga riddjuren är också fina och snälla.

Den här veckan ser jag fram emot, på onsdag ska vi äntligen åka till Nykyrka och träna för Ingrid igen. På lördag ska vi ut på äventyr med jobbhästar igen, tvååringarna som ska till Eklunda Open. Ungdomssektionen har även en övernattning fre-lör som ska bli väldigt rolig, jag ska väl göra typ världshistoriens mest korkade grej, menmen det blir kul. #komigendetblirkul mer om det efteråt, de som är där får veta då ,lovar att fixa bild/film på det.

Annars så händer inte allt för mycket faktiskt, hade första lediga helgen på sjukt länge och hann med massor av dumma saker som att sova på tok för länge och slösa endel pengar på hästprylar, klickade hem ett nytt träns till Zally, samt ett par tyglar till det.

Drömponnyn

Likes

Comments

Okej, var ska jag börja. Min arm känns äntligen hel igen, då sträckte jag mig eller nåt sånt typ så efter sista hästen igår haltade jag fram. Klantig var det va?? Idag är det bra igen iallafall. Nu kan det räcka med skador tack! Men alltid är det ju nått som krånglar liksom, idag var det traktorn som pajade.

Dagens positiva iallafall är fina Zally som hoppade fint och duktigt idag för Malin. Vi nöter på med hoppträning samt mycket konditionsträning just nu inför nästa års stora mål som kommer att kräva att vi ger 110% verkligen. Lite delmål är att starta p80 med bas0 resultat, rida lite LA dressyr med minst 62% och eventuellt div 1, hoppa lite LC och LB med bra rundor. Framförallt är det fälttävlan som gäller och som går i första hand. Dagens träning idag så jobbade vi distanser samt hinder ur sväng vilket har varit min svårighet, de rivningar jag har är i princip bara på hinder lite tajt ur sväng. Hon hoppade iallafall jättefint och kom ur svängarna bra. Jag har börjat inse mer och mer vilken enorm skillnad det är på ponny och storhäst. På storhäst kommer den riktiga ridningen fram, ponny är väldigt mycket enklare och mer lättsamt liksom.

Likes

Comments

Nu är det höst på riktigt, en årstid jag verkligen ogillar, mörkt tidigt på kvällarna, regnigt och blåsigt och framförallt lerigt. Jobbar man med hästar så är det saker som man inte uppskattar alls faktiskt. Det ända roliga med höst är att vi sätter igång treåringarna efter bete (de har visserligen vart igång ett tag) och tvååringarna får börja introduceras för vuxenlivet. Jag har börjat jobba lite med 4 av 7, de är riktigt fina tycker jag. Det vi har gjort hittills  (typ 2 gånger) är att tränsa och att gå i ridhuset, träna på att stanna och gå igen oså. Favoriten hittills är ett sto e. Nabab de Reve - Chin Chin som är så otroligt trevlig att ha o göra med, dessutom riktigt fin. Treåringarna är igång förfullt och vi har även testat att hoppa lite smått med Special och Bon Bon. Lilla Platinus börjar bli fin och duktig även han och Penza har jag precis börjat jobba med men jag ska igång och rida henne med förhoppningsvis i veckan. Den ska bli kul att jobba med ordentligt, tycker att den är sååå fin.

Jag har blivit lämnad ensam en hel del under förra veckan och i helgen med. Jag tyckter att det är grymt segt att vara helt själv men jag fixar det rätt bra faktiskt. Har dock lyckats skada mig (såklart händer det alltid nåt när chefen är borta ;) ) som tur inget allvarligt men det har gått lite långsamt att göra allt i stallet med en rejält blåslagen arm. Lyckades med att få ett hårt slag av ett hästhuvud i torsdags vilket jag inte reflekterade över hur hårt det var förens sent på kvällen när jag hade ridit några hästar samt fixat med stallsysslor. Den har vart rejält stel och ond i några dagar, och jag är ju inte den som tar det lugnt i onödan så jag har kört på som vanligt. Idag känns äntligen armen hel igen iallafall så ingen större skada skedd liksom.

Men alltså vad är det med att det alltid ska hända saker när chefen är borta? Vet ett stall till där det är precis likadant. Alternativt så händer allt på en gång. Var väl ett år sen ungefär som jag blev ensam med skadad häst som veterinären behövde komma och sy ihop, om jag inte minns helt fel var det fler hästar samt människor som var skadade då ;) Annars har vi vart med om lite hästar på rymmen och vatten som inte funkar. Det löser sig ju alltid rätt bra men det händer nästan alltid nåt. Alternativt som nu i helgen när det har regnat konstant och hästarna bara kunnat vara ute några timmar var (inte så kul att åka hit massor) Eller som när vi var nere i flyinge och ena bilen pajade över natten. Saker händer alltid när det är som minst lägligt helt enkelt.

Från imorgon är det väl tillbaka som vanligt igen hoppas jag, hoppas också på mindre regn så hästarna kan gå ute som vanligt (vore lite smidigt men sån tur ska vi väl inte ha) Men hur mycket knas som än händer så är jag så glad över mitt jobb, jag lär mig så otroligt mycket och får vara med om massor utav saker. Alltså alla fina hästar jag får chans att rida är otroligt verkligen, alla äventyr typ skåneresor är ju rätt kul faktiskt. Vi hörs här snart igen under förutsättning att jag kommer ihåg att logga in här!

Favoriten av tvååringarna

Alltså det är lugnt jag får vara med ändå, har visst redan varit med på bild två gånger iår där. Fick lite kul åt den där igår när jag gick in på tidningen ridsport faktiskt. Roliga var att jag knappt själv visste om att jag var med förens nån sa det, haha

Likes

Comments