Alltså jag har inte varit iväg på tävling eller nått sånt skoj sen 2e oktober, det är väldigt lång tid, årets första tävling är planerad 12e mars, en LC i mantorp med ponnyn. Ska bli lite kul faktiskt. Dock så böjar jag verkligen känna mig klar med ponny, ännu mer efter idag faktiskt (var i mantorp med Coin som hoppade CR med Iza, superduktiga båda två) Men alltså alla ponnyryttare, det ser inte bra ut, några få såg väl bra ut men mestadels är det ingen bra ridning på ponny. Jag själv tycker att jag rider betydligt bättre på storhästarna än på ponnyn så det är väl dags, var egentligen det för längesen, men ridsporten är dyr och jag får liksom nöja mig med det hästar jag får chansen att rida så jag är tacksam över att ha en liten ponnybus. I år blir jag 20 så sen är jag ju påriktigt för gammal för ponny men innan det här året är slut så är målet att ha ridit ett ponny-SM, var har sen i höstas haft tankar kring lag-sm i fälttävlan och 2017 kommer förhoppningsvis bli vårat år. Ett ponny-Sm skulle vara en rolig grej att uppleva tror jag och vi har alla förutsättningar så vi kör på mot det helt enkelt. Nästa helg tjuvstartar vi fälttävlanssäsongen med en innomhusterräng, kommer bli så kul. Finns nog inte mycket som slår känslan i terrängen även om jag nog skulle kunna tänka mig vara hoppryttare egentligen, men jag har allt för sällan bommarna på min sida. Dressyrryttare skulle jag nog inte kunna tänka mig, alldeles för lite spänning och fart liksom.

Men om någon har/vet någon som har en storhäst jag skulle kunna få träna och tävlan så får ni gärna höra av er. Ska ju då vara för hoppning eller fälttävlan såklart, ålder från 4-5 år (jag vi gärna ut och tävla). Har erfarenhet ifrån jobbet där jag rider in och utbildar unghästar och har mycket kunnigt folk i min närhet. Vill verkligen komma framåt i min utveckling, så vet ni något intressant hör av er!

En kanonfin häst från jobbet, dock såld nu, Platinus F e. Silber Sky F

Platinus 1 år yngre syster - Pam (jag gör allt för att hon ska se lite glad ut)

Likes

Comments

Hej på er, lördag vilket brukar betyda ledig dag men jag har faktiskt varit på jobbet en sväng och ridit på Coin och Actief. Coin ska åka och hoppa p&j imorgon med Iza så det känns bra att han har gått ordentligt. Han jobbade på kanonbra tyckte jag, så roligt liten häst att rida, pigg och positiv även om jag kan börja tänja rejält på gränserna nu. Actief jobbade ett kortare pass med att komma ännu mer över bakbenen samt bli kvick i tempoväxlingarna, avslutade med att jogga av en sväng ute. Zally gick en lång runda i skogen idag, lika pigg som alltid, hoppade massor av stockar och diken samt galopperade fort på skogsvägarna. Det är så kul med jobbhästarna nu så det känns absolut inte ens jobbigt att rida lite på helgerna.

Tycker förövrigt att det flyter bra på jobbet och att upplägget känns väldigt bra och kommer kunna bli ännu bättre. Upplägget med hästarna är just nu att de rids ca 5 dagar i veckan, ibland mer och jag kommer på helgen (alltså de äldre hästarna 5-6år). Ca en gång i veckan kommer Iza och hoppar dem, då får jag se dem från marken vilket är nyttigt, vi stämmer av vad jag behöver trimma lite extra på och hästarna blir hoppade av en otroligt duktig ryttare. Jag tycker att det här fungerar super, jag känner mig extra motiverad att trimma hästarna och kommer själv vidare i min ridning, man fastnar inte i samma spår lika lätt som det annars kan bli och sen är det otroligt nyttigt att se Iza rida. Jag själv är egentligen en rätt dålig hoppryttare, därför jag rider fälttävlan vet ni. Vill man plocka priser i hoppning måste bommarna ligga kvar, i fälttävlan är det en fördel om de ligger kvar såklart men man kan plocka priser trotts 4 fel vilket är mitt standardresultat. Så jag får helt enkelt se och lära utav nån som kan. Tycker verkligen att vi har en bra team-känsla i allt jobb kring hästarna, och av att döma resultaten på bara några veckor så är det här ett vinnande koncept tror jag. Att vara flera som rider har nog bara fördelar egentligen, bara man har lite samma grundtanke vilket jag tycket att vi har. Så jag är så glad för det här upplägget vi har och ser fram emot vad som kommer att hända framåt!

Gammal bild på fina Steffi som jag hade många lärorika år med!

Här hade jag lyckats rida till mig en placering trotts 4 fel i banhoppningen, dessutom hade jag tidsstraff i terrängen för att jag red för fort, fälttävlan är sporten för mig helt enkelt! Fast i år tänker jag lära mig att rida felfritt i banhoppningen!

Likes

Comments

Hej på er! Måste berätta lite om min helg, vi fick möjligheten att åka på Schockemöhle hingstvisning utav våran arbetsgivare. Så halv 5 i lördags åkte jag och Steffi ner till Flyinge där vi sen skulle åka buss till Tyskland. Väl på Flyinge så var det ju fälttävlansclinic med Chris Burton  (!!) så vi hann faktiskt se en grupp på den och jag snappade upp så mycket tips jag bara kunde. Sen åkte bussen vid 11, ganska händelselös resa, lyssnade på lite poddar, pratade, sov osv. Gjorde ett kort stopp i Tyskland bara + färja mellan Danmark och Tyskland såklart. Vi var på hotellet i Ankum vid 19 på kvällen. Asså hotellet var så fint verkligen! Sen åt vi buffé på hotellet med övriga Svenskar. På söndagen åt vi hotellfrukost och fixade oss och åkte sen till Vechta där visningen var. Helt fantastiska hästar och otroligt duktiga ryttare. Fastnade lite för Foundation faktiskt bland dressyr dressyrhästarna, Top Gear var också väldigt fin. Hopphingstarna så gillade jag Diatendro väldigt mycket, Calidos Son, Chaccon Blue och Caroly blev också lite favoriter faktiskt. Efter visningen var det en lång resa hem till Sverige igen. Verkligen en inspirationsboost helg med först clinic och sen hingstvisningen, så nu är jag mer än taggad på att fortsätta jobba på och utveckla mig själv.

Bild 1 - Chaccon Blue
Bild 2 - Foundation
Bild 3 - Diatendro
Bild 4 - Top Gear

Kör en lite uppdatering på jobbhästarna också. Londia är stjärnan bland treåringarna, idag har hon "hoppat" liten upphöjd bom (ca 30 cm) och gör det som världens mest naturliga grej, i övrigt är hon så fin att rida och gör det mesta klockrent faktiskt - naturbegåvning. Aleo är superfin och rids utan större problem i alla gångarter. Pam var jag ute och galopperade i fina vårsolen igår. Penza är igång och rids igen, bockig men ändå fin tycker jag, gillar den hästen. Coin känns super, inte mycket att säga egentligen, mjuk och fin och lydig, jobbar på med ännu mer styrka. Actief (kanske glömt att nämna honom, med det är en jättefin 6åring vi har som är hemma nu) har vi lite jobb med, men så fin han är. Behöver stärka sig massor bak och bli lite kvickare, så massor ar övergångar, tempoväxlingar, förvänd galopp och flytta undan skänkeln. Känns redan bättre på några dagar (beror nog mest på att jag har ridit in mig lite på honom) Han har iallafall bjudit på bra pass och lite aha-upplevelser för mig. Så fin häst som är så rolig att jobba med!

Actief, Pam och Coin

Likes

Comments

En och en halv vecka sen jag skrev sist. Hästarna gör stora framsteg, nu har jag ridit på alla fem, den sista kom jag upp på i fredags och red då i skritt och trav på lina. Han har varit jättekänslig så vi har gett honom lite tid och är numera riktigt avspänd i longeringen, jag har hängt på honom en gång och då var han spänd men accepterade det. Igår var han helt avspänd med att jag hängde och även när jag satt på. Dessutom så var han superfin i sitt stöd och framåtbjudning. Bendor och Londia kan iprincip räknas som inridna, de rids lösa i alla gångarter, Londia har lite mer att jobba med men Bendor är verkligen fantastiskt. En annan som är fantastisk är Coin, helt underbar häst att jobba med. Även lilla Zally gör stora framsteg, vi tränar för Malin 1 gång i veckan och det händer massor. Senast var det markarbete och vi hoppade bland annat en övning med 4 serpentinbågar som hon verkligen gjorde klockrent.

Översta bilden är en av våra fina treårshingstar, Bendor e.Cornettino Ask

Likes

Comments

Oj så länge sen nu, jag har ingen motivation att blogga egentligen men tänkte kika in här nån gång ibland, kul att själv gå tillbaka och kolla liksom.

Men jag lever typ drömmen jag gäller jobbet, är så glad över att få jobba på ett så fantastiskt ställe och rida fina hästar hela dagarna långa. Nu har våra fina treåringar äntligen börjat skolan, det är något av det roligaste och bästa som finns att jobba med unghästar. Så fem stycken inridningshästar har jag nu, tre har jag redan ridit på i skritt och trav efter endast 1,5 vecka, de andra två är lite känsligare och kräver lite mer tid. Vill ni läsa om dem så kan ni gå in på www.flemminge.com och klicka på hästar födda 2014. Året de föddes var ju faktiskt året jag började jobba på Flemminge, snart tre år sen, så de här hästarna har jag känt hela deras liv. Men de är verkligen fantastiskt fina, leder ligan gör fina hingsten Bendor som idag har skrittat och travat runt i ridhuset helt själv med mig på ryggen, andra gången jag sitter på honom dessutom. Londia och Pam hade premiär med ryttare på ryggen idag, och har skrittat och travat, Pam lös men med lite stöd av Steffi som går/springer bredvid och Londia reds på lina, hon är superframåt så bromsen funkar inte riktigt, men det hinner hon lära sig. Mycket hellre att de springer på lite till en början och bjuder än att de blir sega, alla tre har faktiskt varit super med bjudningen i ridningen tack vare att vi varit väldigt noggranna och konsekventa i longeringen att de ska bjuda på. Jobba med unghästar är verkligen något av det absolut roligaste som finns. De lite "vuxnare" hästarna är superfina just nu, Ponnyn ligger bra till vad gäller skadestatistik, det är hittills den häst som har lyckats skada mig värst på olika sätt, (knockad på armen, avramling samt påhoppad i måndags så nu har jag haltat fram några dagar) Men han är för härlig ändå, alla gånger har egentligen bara varit väldigt oturligt, dessutom är han superfin att rida just nu. Coin är dreamy, så fin verkligen! Jag har förresten hoppat honom några gånger och han är fantastisk i mina ögon, jag har att göra för att hänga med i sprången, nackdelen med att vara ponnyryttare, så mycket mer kraft så att det inte ens går att jämföra!

På tal om ponny rider jag mitt sista ponnyår 2017, lite tråkigt då Zally börjar kännas så fin nu, vi har en förhoppning att på ihop ett lag och starta lag-SM i fälttävlan i år, men mycket kan hända. Annars så känns hon rätt fin och det känns som att vi är på rätt väg igen.

Bilderna blev visst snea ;)

Likes

Comments

Alltså påriktigt en bra jobbvecka där inte mycket alls gått snett. I veckan har vi grejat med lite unghästar som förhoppningsvis ska säljas på Black Friday nästa vecka. Vi har löshoppat några samt fotat och filmat, även filmat Bon Bon och Platinus som också ska va med då. Lilla Platinus har blivit så duktig, helt cool med att ridas i alla gångarter och lyder fint. Han har nog blivit lite favorit trotts att han är lite knäpp ibland, en riktigt speciell häst är det allt. Eftersom att hästarna gått rätt mycket och bra i veckan så blev det lite fredagsmys, Coin och Bon Bon fick varsin utetur. Bon Bon var som alltid världens gulligaste och gick snällt och fint i alla gångarter, Coin är pigg och glad så han springer lite på tvären och bockar lite men har är ju en fantastiskt fin häst ändå. Tycker att det är viktigt med variation i den mån det går, jätteskönt med så pass coola hästar som dessa som ändå bara är 3 och 4 år och ändå rids ut ensamma i alla gångarter. Platinus är inte riktigt så cool än så han fick ett pass på linan. Har jag jobbat på bra i veckan så är fredagar rätt nice, även för hästarna. På hästfronten vet jag inte om jag skrivit men Klumpen är såld och hingsten är iväg på utbildning, däremot så är Coin hemma igen ❤ Efter nästa fredag så ska vi troligtvis sätta igång med tvååringarna, alltså det ska bli så himla spännande, det är väldigt fina hästar allihop.

Zally har ju vila så inte så mycket nytt på den fronten, har klickat hem ett träns till henne som kom i veckan, ett Micklem multibridle. Ska bli väldigt spännande att prova faktiskt. Jag har provat det tränset på andra hästar förut och gillat det, framförallt spänd är jag att prova med clips, sen tror jag att jag kanske kommer att prova bettlöst också om det funkar återstår att se helt enkelt. Fint träns är det iallafall!

Ha en trevlig helg nu!

Likes

Comments

Rätt nöjd över mig själv ändå som överlevt den här jobbveckan som har vart lite extra tuff. Jaja i fredags så var vi knappast effektiva, men alla hästar in och ut och stallet fixat iallafall. Sen hämtade vi en häst i Linköping där det även bjöds på fika, tyckte faktiskt att vi var värda det 😉 Zally har kännts väldigt fin nu när ag verkligen tänkt över hur jag rider. Mycket skrittjobb nu med fokus på detaljer i alla skolor osv, sen har jag lagt in korta sekvenser med trav och galopp och känslan har varit magisk. Jag tror inte att ett system är bättre än ett annat utan det viktiga är att hålla sig till ett och ha förståelse i varför man gör som man gör. Jag har ju jättemycket hjälp på jobbet nu utav Eva och jag har märkt enorm skillnad i min ridning och jag har hittat massor nya knappar. Även på Zally när jag sitter hemma och trimmar själv.

Igår var jag i Åtvidaberg, Wilma hoppade två klasser med Enya som för dagen var lite för glad 😊 Träffade Tilda som var där med fina Rosa. Tilda har jag känt jättelänge känns det som iallafall, saknar lite att vi inte träffas så mycket längre faktiskt även om vi i perioder typ hatat varandra, förstår inte varför jag varit så omogen ibland. Alltid roligt att träffa henne iallafall och det kanske det blir mer utav nu, hon har sina två hästar inte alls långt ifrån mig så jag ska ta mig dit nångång är tanken. Förresten så finns det en möjlighet att jag kan få en storhäst att rida på, hihi. Vem har sagt att man behöver köpa egen häst?

Bjuder väl på ett gott skratt

Likes

Comments

Jag har ridit otroligt många hästar genom åren, några av dessa har betytt lite extra eller har utmärkt sig ur mängden andra har bara passerat. Tänkte skriva lite om några hästar jag minns lite extra.

Minsann (e. Mustang f. 1978)

Min allra första egna ponny, hon lärde mig så mycket och vi hade otroligt kul ihop! En envis lite ponny som lät mig tro att jag bestämde men allt var alltid på hennes villkor. Minsann blev hela 35 år gammal!

Hagens Quancy (e. Tulira Highball . f 1990)

Quancy måste vara den snällaste häst jag någonsin träffat på, vi två blev väldigt tajta mot slutet och hon gjorde precis som jag ville, hon stod alltid lös i gången när jag borstade och jag kunde rida ut henne helt utan utrustning och ha full kontroll. Hon var verkligen underbar, tyvärr drabbades hon av fång så för drygt ett år sen fick vi ta bort henne.

Queen of Valencia (e. Valdo f. 2007)

Lilla Gul är en ponny jag tyckte om lite extra mycket, hon hade otroligt mycket personlighet och fin kapacitet. Jag red och tävlade henne i ett år och vi utvecklades massor ihop, jag och fina Valli. Hon var verkligen en fantastisk bekantskap.

Demmi (e Hagens Darcy f. 2010)

En fantastisk lite ponny jag utbildade i ett halvår. Tror väldigt mycket på henne och hon besitter massor av kapacitet. Precis som Valencia så har hon massor av personlighet och attityd. En helt fantastisk ponny som skulle kunna nå långt.

Zally (e. Calvin Klein f. 2009)

Lilla Monster är visserligen en häst jag fortfarande rider men hon är som ovanstående två en väldigt personlig häst med mycket attityd. En häst som man blir glad av att vara i närheten. Riktig lite knashäst som kanske inte är den med mest kapacitet men när hon är på rätt humör överraskar hon alla.

Steffi (e. Flush f.2002)

Det var ändå Åsna som tog mig ut på mina första äventyr på tävlingsbanorna, även om det inte alltid gick så bra så la hon en bra grund för mitt tävlande och ibland lyckades vi riktigt bra och vi plockade en del placeringar. Dessutom var hon en väldigt härlig häst, även hon med väldigt mycket attityd och personlighet, så fast jag inte blev riktigt klok på henne så var hon lite speciell.

Holmtebo Yeats (e. Hagens Darcy f. 2007)

Enda valacken bland ponnygänget, men han är lite som ett sto faktiskt. LIlla knäppa Yanne-bus, verkligen en helt otrolig ponny som jag verkligen saknar att rida. Känslan att komma in på tävlingsbanan var magisk, han gav alltid lite extra när det var tävling och älskade uppmärksamheten. Han ville alltid vara med och vara till lags, en riktig kompis helt enkelt. Dessutom med en fantastisk möjlighet att ta sig lång på dressyrbanan om han får chansen.

Det var de ponnyer som har utmärkt sig extra, storhäst har jag ju inte ridit så mycket, mest de på jobbet som jag ridit regelbundet och så. Där är det tre som jag har fastnat för lite extra

Blue Coin F (e. Carême f. 2012)

En superfin häst som jag verkligen gillar, alltid rolig att rida. Vet inte riktig vad jag ska skriva, det är helt enkelt en känsla jag fått på honom som gjort att jag fastnade, gillar honom massor och tror att det är en kanonfin häst.

Tingeling (e. Fetcher N f. 2010)

Den här tjejen red jag bara nån vecka men fastnade direkt verkligen, så fin och rolig häst att rida. Verkligen en häst i min smak helt enkelt. Hon går jättebra nu ute på tävlingar, jättekul att följa henne.

I'm Very Special F (e. I'm Special de Muze f. 2013)

En kille som lever upp till sitt namn, helt klart utan tvekan den bästa häst jag har suttit på, även om jag ibland har lite svårt att hitta knapparna så är han en fantastisk häst som jag verkligen gillar. Svårt att beskriva honom faktiskt, men vi kan väl säga som jag skrev tidigare att han lever upp till sitt namn!

Måste säga att samtliga jobbhästar jag har ridit är superfina hästar som alla är väldigt bra och oftast roliga att rida, dessa tre är de som jag verkligen har fått DEN känslan på.

Hade visst dåligt med bilder, men här är Zally, Special, Coin, Demmi, Valencia, Yeats, Quancy & Steffi iallafall

Likes

Comments

Faktiskt inte länge sen nu, nästan duktigt ju. Jag och Eva har fått klara oss själva på jobbet även i går och idag, imorgon blir jag helt själv vilket inte är något jag gillar alls men jag kämpar på ändå. Jag börjar få in vanan i att göra stallet även om vi bara strör nu iochmed att jag släpper ut själv samt måste rida, vi har tre som är igång för fullt och alla de tre är viktiga så har jag inte tid att mocka, enda negativa med att bara halma är att det blir mycket bädd att mocka bort sen ;) Men alltså vi/jag börjar få in ett grymt system i stalljobbet vilket är härligt, hästarna springer på snällt och fint, ja det funkar allmänt bra trotts att vi är en man kort. Jag har tillochmed städat det värsta kaoset i sadelkammaren, lite imponerad över mig själv på den biten. Imorgon jag jobba själv, får se hur mycket som tänker krångla då. Brukar ju ofta vara nått, men vi hoppas på det bästa liksom.

Zally markarbetade igår vilket inte alls gick bra, jag är sjukt förvirrad i min egna ridning och mitt system då det känns som att de två tränare jag rider för motsäger varandra på många punkter. Så nu blir det att fundera lite, eller kanske inte då jag nog redan vet vad jag själv vill och tror ger mig som ryttare mest. Just nu så är det ena betydligt mer övertygande iallafall!

Bjuder på en gammal bild, sommar? ja tack!

Likes

Comments

Alltså när man kommer hem ifrån tävling eller annat påhitt så är det verkligen kaos och grejer överallt. Jag gillar inte att städa och har heller inte tid med det, städade och fixade fint efter flyinge men nu är sadelkammaren ett bombnedslag igen. Så tills jag har tid/känner för det så kommer det det att vara lite kaos. Annars så jobbade inte Anna idag (ja vi är två anställda och båda heter Anna) så då fick jag fixa stallet + rida såklart. Men jag tyckte att det funkade riktigt fint ändå, lite nöjd att det gick så bra som det gjorde. Jag har det som ni kanske märkt rätt bra när det gäller arbetsuppgifter då jag tillbringar den mesta av tiden i sadeln. Så en vanlig dag böjar vid 8 med utsläpp, sen hinner jag rida 1 häst innan fika vid ca 10, sen rider jag så många jag hinner innan lunch som jag brukar ta vid ca en 13. Efter lunch rider jag lite till innan det är tid för att börja fodra och släppa in vid ca 15.30. Men idag var jag alltså tvungen att fixa stallet också, inte så att jag klagar men det blir lätt lite rörigt faktiskt, men det löste sig riktigt bra. Hann dessutom rida alla tre ridhästar, de skötte sig fint, hingsten börjar jag hitta knapparna på och han känns så himla fin, helt fantastiskt häst faktiskt.

Lilla Zally fick nöta lite övergångar idag, väldigt duktig! Slängde faktiskt på henne gramanen för att få lite bättre ordning i övergångarna, tyckte att det blev en väldigt bra effekt. Graman är nog min favorit av hjälptyglarna, händer nån gång ibland att den åker på som lite extra hjälp när det behövs. Men bara för att jag säger att jag gillar den så betyder det inte att jag använder den mycket.

Likes

Comments