Alltså igår var jobbhästarna så duktiga verkligen, minus Klumpen som bockade som en tok men annars är han snäll. Lilla Platinus som är en rätt känslig och vaken kille har vart lite väl känslig och tagit lite mer tid och energi än övriga. Men igår galopperade vi för första gången (på lina) men red själva i skritt och trav, en sån fin häst verkligen. Han känns jättetrevlig att rida, känslig och uppmärksam, löshoppar dessutom bra. Bon Bon 3 år hade uterittspremiär och travade och galopperade på grusvägar och gärdeskanter hur snällt som helst. Den mest okomplicerade treåring jag känner iallafall. Special tränade med störningsmoment, gick  bra efter lite tragglande med övergångar. Riktigt fin häst är det iallafall, tre år och hingst och springer snällt på utebanan med mig i sadeln är rätt imponerande. Klumpen bockade rejält så han ligger lite på minus just nu.

Är han inte söt?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Verkligen jättelänge sen jag skrev här, tänkte väl kanske börja igen eller ett försök till det. Nu är det mesta tillbaka som vanligt igen. På jobbet så har vi tagit hem några beteshästar idag så jag får lite nya. Tar hem ett gäng till på måndag tror jag. Annars så har jag varit på en massor av äventyr (jobbrelatarat) resor lite hit och dit, senast i helgen faktiskt så var vi på Flyinge för elitfölauktionen med fyra stycken föl som såldes där. Men nu har det lugnat sig och man kan andas ut och starta om. Tvååringarna ska börja ridas in vartefter, treåringarna jobbar på och har börjat med lite bommar som vartefter blir hinder. Just nu har jag fyra på jobbet som rids alla är väldigt olika vilket är nyttigt för mig då mina svagheter märks tydligt, men jag jobbar på och blir för varje timme i sadeln en bättre ryttare. Tänkte presentera hästarna lite nästa vecka när jag är ingång med några fler än de fyra jag jobbar med nu.

Zally är iallafall en duktigt och snäll häst och har gått riktigt bra på senaste tiden. Nu är årets tävlingar slut och vi jobbar mot nästa års mål. Årets säsong har varit väldigt bra faktiskt, DM-guld i fälttävlan med laget, vinst i La:1 och en härligt noll-nolla med placering i årets sista start. Utöver det har vi gjort många bra rundor och också en del dåliga, men överlag har hon gått bra. Nästa års mål är inte helt spikade måndag har lite funderingar vad jag vill uppnå under mitt sista ponnyår. Men det håller jag för mig själv sålänge tror jag, men jag vet att vi kan om vi ger 110% och kämpar stenhårt för det.

Red den här sötnosen idag, alltså jag är kär, älskar den här ponnyn

Zally

en utav mina trevliga jobbhästar, en treårig hingst e. I'm Special de muze. Snäll men lite mycket häst för mig ibland

Likes

Comments

Connemarariksen gick väldigt över förväntan, Zally var fantastisk! Började på fredagen med dressyr, LB:1, LA:1, i LB red vi et något ostadigt program med några riktiga bra delar och en del missar också, Zally hade lite väl mycket turbo helt enkelt, ritten belönades ändå med nästan 64%. Till LA:1 var hon väldigt ofokuserad och styrig, hon skärpte dock till sig på banan och sprang nog sitt livs bästa program, dryga 65% och seger, fick bland annat 8 på ökade skritten och väldigt fina kommentarer. På lördagen var det engelska klasser, Zally gick en ridklass där vi inte alls fick särskillt bra, det vi föll på var exteriören, annars så stod det något med energisk på varje bedömningspunkt. De tycket även att hon var lite väl het när vi red i grupp. Vi startade även WHP där vi blev fjärdeplacerade efter en jättebra hopprunda och okej ridning i grupp. lite het där med. På söndagen red vi två hoppklasser, hon hoppade en felfri runda och en med ett stopp som jag tar på mig helt och hållet. Sen ställdes hon ju ut vilket inte blev så lyckat då hon inte är det minsta lik en connemara.

Nu händer det grejer bland hästarna, Demmi har åkt hem igen, på jobbet har jag ett gäng nya däremot. Så just nu har jag 6 hästar med Zally. Jobbhästarna är Blue Coin F, fyraårig valack e. Careme, I'm Very Special F, treårig hingst e. I'm Special de muze, Platinus F, treårig valack e. Silber Sky F, Bon Bon F, treårig valack e. Cartier och Zam F, tvåårig hingst e. Conthargos. Coin är igång och rids igen efter tappskor och känns rätt fin, behöver bli starkare och jobba upp konditionen, tror att hon kommer att bli kanonfin att rida. Special har jag ridit lite på lina och ha känns som en väldigt cool häst och är rätt så snäll för att vara hingst faktiskt. Bon Bon och Platinus har jag longerat lite och planen med de är att lägga på sadel och vartefter rida igång de, men vi tar ett steg i taget. Zam har fått lösgaloppera lite och honom kommer vi väl inte göra jättemycket med, har är ju bara 2 år liksom. Roligt med lite fler hästar igen.

Coin står för bild

Likes

Comments

Längesen nu...

Händer inte så jättemycket spännande mer än massor av hästar hela dagarna långa. Nu blir det dock en vecka ledigt från jobbet som kanske ska spenderas med lite annat också. Ledigheten inleddes på bästa sätt med en supertrevlig kväll med några av de bättre personer jag känner. God mat, prat och bad är helt okej liksom. Annars så väntar connemarariksen nästa helg, Zally går alla dagarna och ska även visas. I veckan ska jag göra ett besök på sharpman, behöver verkligen ett par nya vita ridbyxor. Ny ridhjälm, kanske två tom om de jag har spanat in passar. Isåfall blir det en Samsheild och en Charles Owen. Sen hittar man ju alltid grejer där, kanske något spännande bett?

Annars så jobbar jag vilket jag kommer att göra ett tag till, snart så kommer jag att få lite ridhästar på jobbet, eller så mycket ridhästar är de väl inte riktigt än, tre stycken treåringar. I helgen väntar kurs med två hästar i ca 30 grader, underbart! Hästarna är förövrigt duktiga djur och springer runt snällt och fint med mig på ryggen.

Likes

Comments

Alltså wow, vilken prestation utav vårat lag i ponnyallsvenskan hoppning div 1. Final idag på Vreta, det var en rejält svår bana, samtliga banor för dagen har varit lite kluriga men väldigt bra. Men alltså fyra lag (16 ryttare) och endast tre nollor varav två stod Filippa och Alva från VRF för. Vinst i omgången och VINST I TOTALEN. Med andra ord så blir det eliten nästa år.

Annars så har jag ju somsagt tagit studenten för en vecka sen. Jobbar på Flemminge och utöver det rider jag på mina små hästisar, rider även en polle på jobbet, en jättetrevlig och fin fyraåring e. Careme.

Fotade lite idag så Wilma och Enya får stå för bilden, kan inte nämna för många gånger hur otroligt bra klubb jag rider för. Vrf regerar så är det bara, punkt.

Likes

Comments

Nu är jag helt klar med skolan, alltså den känslan är oslagbar. Vi har en ända lektion kvar bara vilket är ridning så med andra ord inget jobbigt. Nu kan nedräkningen till studenten börja på riktigt. Har suttit lite i sista minuten med ett par uppgifter och den ena var en jättestor hästuppgift och utbildningsgången för unghäst, blev 10 sidor lång och tog många timmar men när jag fick tillbaka att jag hade fått A så kändes det rätt bra.

Annars då, vad händer? Ledig dag som egentligen inte har varit någon effektiv dag. Red båda ponnyerna, Zally var rätt fin, väldigt het och på dock, fick hoppa några språng vilket kändes bra, hon hoppade fint och var med fint. Demmi är brunstig och var inte riktigt på topp men gick fint en stund. Fick nytta av tapsko-kursen idag, slog i en söm i Demmis ens framsko. Imorgon ska båda två ridas på förmiddagen, på eftermiddagen åker jag upp till Stockholm och går på 5sos konsert på kvällen. 

Likes

Comments

Gårdagen gick inte alls som jag hade hoppats på. Monster hade andra planer än att lyda mig. Ifredags när jag tränade för Malin var hon så fin, hon gick så de 15 första minuterna typ, sen taggade hon igång. Red en jättedålig dressyr med 56% på en ponny som helst ville rusa i full fart om hon hade fått bestämma. Hoppade kanon på framhoppningen, hade en jättebra känsla. Hoppar ettan fint, kommer med lite fart på tvåan och river. Drar iväg och jag hinner inte få ihop henne, stopp på trean, kommer i lite lugnare galopp och fint språng, hoppat fyran fint. Surar ihop på femman och har ingen tanke alls på att hoppa den, så utesluten. Så frustrerande att det inte funkar alls längre. I höstas hoppade vi maxad 85 i Boxholm med stora oxrar, kombination och trippelbarr utan bekymmer och nu stannar hon på 70 cm. Och jag tycker faktiskt att jag red bra mot femman, har sett filmen och Zally verkligen bara lägger ner. Känns som att utvecklingen går åt fel håll just nu, för en månad sen red vi dressyren på 67,75% nu 56 och då tog vi oss runt 75 cm.

Antar att det inte finns någon mening att sitta och analysera alla fel om och om igen. Men jag är väldigt besviken över gårdagen, får samla lite energi och motivation för att sätta fart med träningen och bli bättre än vad vi var igår. Som tur var blev det en rätt trevlig dag ändå, tur det för annars hade dagen varit totalt katastrof.

Bästa Demmi går iallafall bra just nu och är för stunden det bästa i mitt liv ❤

Likes

Comments

Jättelänge sen jag skrev något här ju, men saker är bra faktiskt. Har bara en liten grej kvar på entreprenörskapen i skolan innan jag är heeeelt klar med gymnasiet. Känslan är rätt så bra faktiskt måste jag säga, inte alls långt kvar nu, om två veckor smäller det.

Hästarna går det lite upp och ner med, Demmi fortsätter att vara söt och snäll och utvecklas fint. Har hänt massor verkligen och för varje dag som går blir jag mer och mer kär i henne. Tilde kan vara riktigt glad som har en sån fantastisk c-ponny att börja rida vartefter, och jag har turen att få utveckla den här fantastiska ponnyn. Hon har iallafall blivit en riktig hoppstjärna, jag hoppar henne en gång i veckan så att hon får lite regelbundenhet i träning. För varje gång får hon mer rutin och hon fullkomligt älskar att hoppa. Hon börjar även jobba riktigt bra på marken och hennes stora galopp och långa kropp börjar hänga ihop. Kommer att bli en riktig kanon-ponny kan jag lova!

Zally levererar lite blandat som vanligt. Just nu så har hon energi för minst tio hästar till och den är inte alltid helt kontrollerbar. Hoppningen går bättre och bättre, tränade i förra veckan för Fredrik och fick bra hjälp och hittade bra ridning, ena övningen vi red med bommar ligger framme på ridbanan hemma och trimmas på. Hon levererade dock en vinst på senaste tävlingen vilket var rätt överraskande då hon taggade igång alldeles för mycket i dressyren, hon har lärt sig programmet den lilla fulingen. 60% blev resultatet för en ritt som gick i något högt tempo där Zally mestadels körde sitt race och lät mig hänga med på en liten kant. Hoppningen var katastrofresultat men jag är nöjd med rundan och väldigt nöjd med Zally, två stopp som jag tar på mig och sen massor av tidsfel, men fina språng och andra halvan av banan var så bra. Och med förutsättningarna för hoppningen så är jag väldigt nöjd, vi var nämligen enda ekipaget i min klass som lyckades ta sig runt banhoppningen. Terrängen gick som tåget, felfritt och inom tid, dock fick jag bromsa en hel del, hehe... Men första vinsten och en klockren terräng iallafall. I helgen är det dags igen, Åkerbo styr transporten mot då. Idag fick jag lite bra hjälp utav Malin så jag fick lite ordning på lilla damen som springer på bäst hon vill. Hon blev riktigt fin och tillät mig att vara med och bestämma lite också, så förhoppningsvis funkar de inne på banan också på söndag så att procenten blir högre än 60. Men man vet aldrig med Rally-Zally. Vad jag skulle göra utan Malins hjälp vet jag faktiskt inte, tur att jag har henne med andra ord!


​Favorittjejerna

Likes

Comments

Igår åkte vi till Ekenäs och tränade för Lars Erik Gällerdal. Zally var en pigg och glad ponny och jag fick fixa till min ridning så efter första hindret red jag bra. Zally var somsagt lite väl på men samtidigt så himla fin och hade en toppen inställning. Började med att hoppa banan hinder för hinder och till en början gick vi på 70 men gick på 80 mot slutet av banan. Hon var överlycklig att få hoppa och bockade och busade massor, härligt att hon var så glad, riktig terränghäst är hon. På vattnet testade vi lite nytt med stort nerhopp och upphopp, ponnyn gör det så fint, måste jobba lite mer på att inte få för långa språng ut på nerhoppet men det är riktigt bra som hon går nu faktiskt. Sen avslutade vi med bana och då gick jag på 80 banan, superfin på allt med ett stopp på timmervagnen, men gnäggar man och fokuserar på vart de andra hästarna är så är det inte lätt att hoppa. Men överlag så var hon så positiv och fin hela träningen igenom. Så nu hoppas jag att spärren i banhoppningen ska släppa snart så vi kan gå upp i p80. Nästa hoppträning är på onsdag för Fredrik, hoppas kunna få massor av bra grejer att ta till och ändra i min ridning. Nästa tävling är nästa helg i Kinda, p70 ska hon gå igen, dressyr och terräng är bra men banhoppning är lite svårt.

Idag är sista dagen på gymnasiearbetet, grymt skönt faktiskt.

Likes

Comments

Hej, längesen nu ju. Men saker flyter på rätt bra, två dagar kvar av gymnasiearbetet bara nu. Har ridit en fin femåring vid namn Spectra de här veckorna, gillar den hästen faktiskt! Idag red vi travarna (!😂) faktiskt lite kul, de rörde sig sjukt konstigt i traven, och var väldigt på, iallafall Mr Chill som jag red, testade även riktigt snabb trav, nog bland det sjukaste faktiskt. Men allt gick jättebra hela tiden tills vi skrittade av och hästen från ingenstans vänder åt andra hållet jäkligt snabbt, då hamnade jag på halsen och var rätt nära att åka i backen. Så därav rubriken, man ska ALDRIG slappna av helt när man skrittar för under fyra dagar har tre suttit löst i skritt och en har tillochmed ramlat av i skritt. Så farligare än man tror att skritta på en häst faktiskt.

Mina sköter sig bra och är snälla iallafall. Zally är fantastisk på marken och fixar FEI-rörelser samt programdelar därifrån väldigt bra. Demmi har påbörjat inskolningen för fälttävlan, duktig liten häst!

Likes

Comments