View tracker
View tracker

Back to school inlägg nummer 3. Satt ihop 2 enkla outfits till skolan, som en liten guide om ni har svårt att veta vad ni ska ha på. Ena är kanske lite mer "classy" och andra mer "casual". Har själv ha på mig något liknande som på första klädseln, med någon tröja och vanliga jeans. De är lätta att göra sin egen twist på och göra till sin egen stil. Gillar absolut båda och skulle själv kunna gå med dem, beroende på hur dagen ser ut. 

Vilken gillar ni av de här två eller vilken r mer er stil?

Likes

Comments

View tracker

//Baksidan - FÖRE: Miles Halters vardag hemma hor föräldrarna och i skolan tråkar ut honom till vanvett. Det enda som roar honom är berömda personers sista ord... Något måste hända! Miles bestämmer sig för att gå det sista åren i high school på ett internat i stekheta Alabama.

EFTER: Rum 43 på Gulver Greek. Rumskompisen översten. Några hus längre bort: Alaska Young, den smartaste, knäppaste och sexigaste tjejen Miles någonsin träffat. Fösta vännen, fyllan, svanen och rävmössan. Första gången någon du älskar dör. - John Green//

Var ute på stan idag och köpte det sista jag behövde tills skolan börjar i morgon. Köpte även en bok, "Efter Alaska" av John Green. Jag är en person som aldrig har läst frivilligt bara för att jag läser väldigt långsamt och kommer sällan ihåg var jag läst, men jag skulle vilja ändra på det. Har läst "Förr eller senare exploderar jag" som också är av samma författare och tyckte den var riktigt bra, bättre än filmen. Så tänkte att jag kan börja läsa denna nu, som är hans nyaste bok från i år och se vad jag tycker och om det kan bli en ny vana.

Likes

Comments

//Tackar selfie-sticken för hjälpen//

1. Har klockan på höger hand även om jag är höger hänt.

2. Älskar vintern och är inget stort "fan" av sommaren.

3. Har aldrig varit bekväm i min egen kropp.

4. Älskar att se på stjärnorna om nätterna.

5. Bor i Finland, men kan inte finska (jo, grunderna). Kan mycket bättre engelska och nästan tyska med.

6. Dream car är endera en svart range rover eller en jeep.

7. Är innerst inne en perfektionist.

Likes

Comments

Hej. Har funderat nu i över 2 dygn vad jag ska skriva om och att jag borde skriva ett inlägg, men det har inte blivit av. Vet inte vad felet är. Känner mig värdelös på alla sätt och vis. Ensam och som hela värden är i mot mig. Inne i mig är det något som säger en sak, men sen så göra jag något helt annat. Det är väldigt frustrerande och jag vet inte hur jag kan få det och sluta. Det har blivit en vana, en dålig vana som får mig och vilja ge upp. Måste försöka hitta på någonting som får mig och glömma det. Förhoppningsvis kanske skolan gör det. För det är inte kul för er att bara läsa om hur jag gnäller hela tiden om hur jag mår.

Hur som helst ska på jobb till klockan 15.00 och slutar vid sju tiden. Efter det har jag inga planer, vilket är synd eftersom det är sista veckoslutet före skolan börjar och det skulle vara kul och göra något för att fira. Men får helt enkelt se hur det blir. Vi hörs!

Likes

Comments

​Ett annat inlägg i temat "back to school". Denna gång tänkte jag skriva om vad jag oftast/måste ha i min skolväska för att överleva skolan. Grejerna är ganska självklara i vissa fall, men vill ändå dela med mig av de.

De saker som jag behöver och måste ha för att kunna ta del av lektionerna är såklart böcker, beroende på vad jag har för timmar den dagen. Häfte om jag behöver ta anteckningar eller har allmänt tråkigt och vill rita. Dator, eftersom jag börjar gymnasiet så kommer datorn behövas på nästan alla lektionerna och i olika sammanhang. Pennor, gummi och annat sådant är också ett måste för att kunna göra något.

Annat som jag har med mig är inget jag "tvingas" ha i väskan, men som jag vill ha och som är nödvändigt. Min kalender är som jag har sagt väldigt viktigt så att jag vet läxor och liknande. Har mina nycklar och plånbok också där. Extra hårband, för det behövs alltid. Tamponger eller bindor för överrasknings händelser eller om en vän behöver. Borste och deo är bra att ha med. Och såklart för att klara av dagen till slut laddare och hörlurar! De är något som jag alltid har med mig i skolan, för man vet aldrig när telefonen tycker att den vill ha 0% eller om man vill undvika en konversation med hörlurarna.

De här var andra inlägget i detta tema. Om ni har förslag till andra inlägg som ni skulle vilja att jag skriver om, kommentera gärna! 


Likes

Comments

Hej! Är igen på jobb och skriver ett mobilinlägg. Försöker få tiden och gå lite snabbare eftersom jag ska ännu sitta här cirka 5 timmar... Blir ganska långtråkigt i längden och de är svårt och hålla sig ifrån glassen. Blev inget inlägg igår p.g.a att jag ville ha paus från allt. Jobb, bloggen och bara vara och int göra något. För nu kommer jag jobba ända tills söndag och på måndag kommer jag ha fullt upp, så igår var den sista dagen på sommarlovet jag inte hade några planer alls. 

Som sagt är jag på jobb och det är ganska mycket kunder idag. Hinner skriva någon mening, så kommer det kund och så måste jag avbryta mitt skrivande. Men allt beror alltid på vädret. Idag varierar det mellan sol och moln, dock blåser det en hel del. Om det regnar är det såklart färre människor som rör sig ute. 

Ska fortsätta rulla glassar och möta kunder nu. Hörs senare!

Likes

Comments

Från gina trico: Vit tröja (19.95€), beige tröja (19.95€) och 2 par byxor (29.95€ X2)

Från stadium: SOC träningsväska (12.90€). Från clas ohlson: penal (5€). Från cubus: Skjorta (Rea 7.95€)

Från new yorker: Tröja (14.95€) och Ryggväska (19.95€)

Hejsan sötisar. Idag bestämde jag och min syster spontant och fara och shoppa. Har funderat ett tag att jag behöver shoppa lite nya kläder inför skolstarten, så idag blev det. Spenderade lite för mycket som vanligt, men det var väldigt lyckade köp. Fick tag på allt jag sökte efter utom ett par nya skor, vilket är bra i och för sig för jag har så många par, men jag är en shoe-aholic och vill alltid ha nya... Måste dock se ännu om jag skulle hitta före skolan börjar😖 Hittade lite annat nödvändigt (som ni ser på bilderna) och sedan lite onödigt med. Sånt händer ALLTID dock, erkänn😂

Dagen blev lyckad (även om mensvärken i början var fruktansvärd😁) och nu borde jag ha allt klart och inhandlat inför skolstarten nästa vecka. NÄSTA VECKA! Kan inte riktigt fatta att sommarlovet är slut redan. Kan vara för att jag inte har gjort något annat än jobbat, sovit och jobbat lite till, men det har ändå varit skönt med en paus från skolan. Måste bara förstå själv att allvaret börjar och framför allt gymnasiet.

Hörs. KRAM

Likes

Comments

Tänkte dela med mig några tips eller "hacks" nu innan skolan börjar. Några som kanske kan hjälpa dig eller som en gudie. De är sånt som jag tycker att gör vardagen i skolan lite lättare och mer organiserad, som funkar för mig.

Kalender - Det är en sak som jag just har kommit igång med själv. Fatta inte ideen först med kalendrar, men tänkte att jag måste försöka nu till gymnasiet för att hålla reda saker och ting. Så jag skriver in allt i princip i den. Saker som kommer hända i snar framtid. Om jag ska vara med någon eller har något annat inbokat. Sen när jag börjar skolan kommer läxor, prov och andra arrangemang skrivas in där. Det gör de lättare att hålla ordning och veta om saker. Rekommenderar verkligen och köpa en ordentlig och börja använda en. Finns jätte fina också nuförtiden och inte så hemskt dyra.

Var öppen - Ge ett leende till någon, börja en konversation med någon du aldrig pratat med eller bara säg hej. Bara vara allmänt vänlig kan göra någons dag. De här är ett tips som ni som ska börja en ny skola kan tänka på, jag också! Att våga öppna upp lite mer och hitta nya/mer vänner på olika håll, är inte lätt men värt att försöka. Tänk att ni kommer var vänner med de här människorna kanske hela livet eller i alla fall i några år.

Be om hjälp - Igen i alla fall om du börjar ny skola är detta bra. Om du funderar över något eller är osäker, fråga av någon. Om du inte vet vad du ska ha med, när du börjar eller var något i skolan ligger. Skicka meddelande eller e-mail till skolan, fråga någon bekant/familjemedlem eller kolla upp på nätet.Jag har haft den turen om jag undrar något över gymnasiet att jag kan fråga min syster efter hon också går i där. Be också om hjälp om du svårt i något ämne t.ex. Gå och fråga om du kan byta kurs eller få hjälp av någon. Att de inte går dåligt i skolan bara p.g.a en liten fråga.

Planering och belöning - Att planera när och hur man ska läsa till ett prov är viktigt eller bara till en läxa. Att du inte hetspluggar och gör dig helt slut. De här är också kalendern bra för. Så du pluggar lite, tar paus (ut å gå, umgås med någon...) och plugga lite igen. Att du kan göra annat i mellan så du inte tappar koncentrationen. Efteråt går du igenom det du läst (med dig själv eller med något annan) och ser vad du kommer ihåg och kan. Belöning är också ett bra tips. Efter ett prov/provvecka fira på något vis eller efter att har läst X antal sidor får du äta den där godisen eller svara på snapchat till dig vän.

Hitta rutinen - Själv funkar jag bäst om jag har en rutin, speciellt under skoldagarna. En rutin som börjar direkt när jag stiger upp tills jag går och lägger mig igen. En grund som underlättar dagen och "håller ordning". Den innehåller det viktigaste sakerna jag bör göra under dagen. Sova bra är det allra viktigaste för mig personligen, annars kan jag inte koncentrera mig eller så är jag bara sur/arg hela dagen. Men man måste försöka hitta det som funkar bäst för sig själv, sin egen rutin. Något som passar in i ditt liv och situation.

Tänkte ha "back to school" som en liten serie här på bloggen, så som också youtubers har. Kommer varierande inlägg om olika saker relaterade till skolstarten. vad tycker ni om ideen? 

Likes

Comments