//Bilder från google//

Rakt på sak! Jag vill helt enkelt göra militärtjänstgöring när jag får ålder till det. Det är något jag har sagt sen jag var liten och nu börjar det närma sig sakta men säkert. Kan bero på att min pappa jobbar i militären och såg upp till honom när jag var liten eller att jag trodde och tror ännu att kvinnor och flickor kan göra allt som män kan, men ingen skillnad vad det är så intresserar det mig och har gjort länge. Har alltid sagt att jag vill till militären och bli en del av armen och kanske jobba inom den. Vill inte bevis andra annat nu för många runt om mig vet om det och har hört mig säga det i flera år och vill bevisa mig själv att jag är stark nog att klara av det. Tycker dock att det är fel att män tvingas (till en viss mån) till att gå och flickor får välja att få kunskapen och utbildningen om att kunna försvara vårt land. Endera borde alla få välja eller alla tvingas gå, men förstår att så kan det inte heller vara.

Men nu på grund av att det faktiskt närmar sig, så vill jag börja förbättra min hälsa. Kommer rycka in om 2-3 år ungefär och till dess har jag några krav till mig själv och också militären. För jag vet att med den hälsan jag har nu kommer det inte bli lätt, men om jag börjar förbättra mig och min hälsa så blir vardagen i militären lite lättare. Måste försöka åtgärda min knäskada, så att den inte kommer störa mig och hindrar mig att rycka in. Måste få bättre kondition och må bättre mentalt. Och eftersom detta har varit på min "bucket list" sedan jag var väldigt liten så har jag detta till mitt mål gällande träningen. Har aldrig haft något mål med träningen vilket har gjort att jag inte har tagit det på allvar, men nu läste jag en annan som hade barettkraven till mål och det inspirerade mig till att göra det samma. (HÄR är hennes inlägg)

Barettkraven går samman med barettmarschen som man kan frivilligt utföra i militären. Om man gör den får man en grön barett, men det finns vissa krav. Där ingår simma 200m under 5min och 30s, cooper 2900m, styrcketest, skjuttest bl.a och själva marschen som man bör göra med fullutrustning, 40- 45 kilo på ryggen och marschera runt 70-80km beroende på. Och förr behövde man vara i kustjägarkompaniet, men det har ändrat till att vem som helst som vill har möjlighet till det. (Alla tal kan har ändrat så tro inte 100% på dem och detta gäller i Finland vet inte hur det är i andra länder).

När det gäller just kompani och hur länge jag kommer vara inne är något jag inte vet ännu, för det är ännu några år dit, haha. Har alltid haft i tanken att fara till "båtlinjen" (vet inte om det har något annat namn), för det intresserar mig och när jag gick på nian var jag med på praktik där och det var så himla kul. Men chaufför skulle inte heller vara fel och få lastbilskort eller sen militärpolis för det är de min pappa jobbar med. Men det är något jag får se sedan när det närmar sig och dags att rycka in.

Det finns en liten serie man kan se på YouTube som heter "Drakan" som följer med om vad som händer i militären. Är filmad i den ända finlandssvenska militären i Finland- Den är verkligen bra och rekommenderar om någon är ens lite intresserad.

Likes

Comments

Snaps från nyår, igår och idag

Hejsan! Överlevde ni nyår?

Har ingång min dator första gången i år först nu, vilket är orsaken till att inget inlägg har kommit upp. Hade satt ett tidsinlägg som skulle komma ut 30.12, men på något vis publicerades det inte. Det var iallafall tips på 2 outfits till nyår. På tal om nyår så gick mitt inte som planerat. Trodde jag om min bästa vän Linn skulle vara hos henne och ha en helt lugn skön kväll med champagne och just dance, men så var inte fallet. Det slutade med att vi for till en by (40 km bort) och var ute och gick runt, med Linns kompis och hennes bekanta. Sov över hos en som vi träffade den kvällen och har väldigt svårt och träffa nya människor så var ganska obekväm vissa tillfällen. Var inte så jätte kul nyår måste jag ärligt säga, men överlevde och det var inte hela världen.

Dagen efter det gjorde jag noll. Alla i huset hade en jävlig krapula (baksmälla), utom jag och det ända vi gjorde var att sitta stan för TV och telefonen. Igår var jag och min pappa och hälsa på min farmor och farfar som bor 2 timmar bort. Spenderade hela dagen där och var hemma vid 9-10 tiden på kvällen. Och idag har vi min ena brorson här som kom tidigt på morgonen, så har lekt med han en stund. Har också försökt göra några läxor som vi har över jullovet, men hittar underligt inte inspirationen.... Men ska försöka göra några av dem och kanske få ihop ett inlägg om mitt 2016. Får se vad jag hittar på. Hoppas ni hade ett bättre nyår än jag och så hörs vi, kram!

Likes

Comments

Hej! Liten uppdatering vad jag har gjort idag och igår för den delen. Om vi börjar med igår, så gick dagen väldigt långsamt. Vaknade bokstavligt talat att mina två brorsöner hoppade på mig vid halv nio tiden, när någon hade lyft upp dem i min säng. De båda var sjuka så dagen gick ut på att hör dem gnälla och gråta. De kunde inte göra något åt saken, men efter en hel dag av det blev man ganska trött och slut. Även om dagen gick trögt gjorde jag inget speciellt. Hade på mig myskläder, inget smink och skitigt hår. På kvällskvisten for jag med min syster och hålla henne sällskap på jobb. Efter det fick jag underligt sjukt i magen vilket ledde till att jag gick och sova tidigt, runt 10 tiden.

Idag steg jag upp och gjorde mig klar och 12 tiden körde min syster, hennes kompis och jag iväg till ett köpcentrum. Spenderade hela dagen där, bland med en massa människor som trodde de var de ända i centret och till slut hade man väldigt sjuka fötter. Tror dock att jag är i en fas där jag bara köper gråa kläder. Efter idag fick jag med mig tre tröjor/skjortor som alla var gråa, ett telefonskal (som delvis var grått) och ett par byxor. Är väldigt nöjd över inköpen och dagen i helhet. Har nu suttit fram för datorn och kollat youtube och ska så småningom gå och sova.

Hoppas ni hade en bra dag så hörs vi, kram!


Likes

Comments

We<3it

Hej! Tänkte nu gå in på varför jag hade en liten paus. Gör detta bara på grund av att jag vill dela med mig av orsaken även om man säger att "förklaringen gör saken värre". Är absolut inget dramatiskt, det är bara några små motgångar som fick mig stressad och upptagen. VARNING! Detta inlägget kommer bli lite längre.

Den första och största saken var väl att jag började gymnasiet. Det var något jag var osäker på. Jag visade det inte och tror inte jag insåg det själv, men det var en stor förändring. Det var/är en högre grad med information och kunskaper man bör ta in, även om jag visste det från början kom det ändå som en liten chock. Så när jag började visste jag inte hur jag skulle ta in informationen vi fick på lektionerna, hur jag skulle bearbeta det och lära mig det. För så jag gjorde i högstadiet funkade inte alls. Nu efter jag har gått där en termin har jag äntligen hitta ett sätt att anteckna, läsa på läxorna och ändå ha en fritid utanför skolan.

Den andra stora faktorn var att jag började gå hos psykolog. Verkar inte som en stor grej, men jag har det väldigt svårt att be om hjälp och prata om mig själv, så det ha varit svårt. Var och är emot att jag måste går dit, men gör det för mina föräldrars skull. Gick först hos en helt vanlig psykolog, men för kanske en månad sedan började jag gå hos en ungdomspsykolog, alltså en sjuksköterska som kan diagnosera mig, har mer erfarenhet och tider. Går dit då på grund av att mina föräldrar fick reda på att jag HADE ett självskadebeteende och var allmänt deppig. Om det har hjälpt kan inte säga direkt, men jag tvingas fortsätta gå dit ännu en tid.

Det var det där två huvudsakerna som strandade mig så att jag inte hann/ville blogga eller något annat för den delen. Såklart finns det andra mindre saker som också påverkade det. Som till exempel familjestrul, hitta ny vänkrets i gymnasiet och liknande. Orsakerna finns såklart här ännu, men försöker hantera dem på andra sätt och har människor runt mig som jag vet att hjälper till 100%. Måste bara tar dag för dag och ser vad som händer.

Likes

Comments

Hej, är någon kvar ännu? Inbilla er lite sarkasm där. Tror inte de finns någon kvar från tidigare, men "hej" i alla fall. Long time no see eller vad ska man säga... Hade en *host host* liten paus från bloggen ett tag av en del orsaker som jag tänker gå in på i nästa inlägg. Men nu vill jag skriva igen, om min ointressanta dagar och tankar. Dela med mig av mitt liv till er och hålla tummarna att ni hittar något ni fastnar för.

Nu är det redan slutet av 2016. Året som gick väldigt snabbt enligt mig och det är bara några dagar tills 2017 börjar. Då blir det igen och försöka bygga upp en ny fräsch start och börja om. Har inga löften inför 2017 ännu, har en tendens att inte hålla dom som de flesta, men vem vet om jag kommer på något i sista minuten...

Likes

Comments

Back to school inlägg nummer 3. Satt ihop 2 enkla outfits till skolan, som en liten guide om ni har svårt att veta vad ni ska ha på. Ena är kanske lite mer "classy" och andra mer "casual". Har själv ha på mig något liknande som på första klädseln, med någon tröja och vanliga jeans. De är lätta att göra sin egen twist på och göra till sin egen stil. Gillar absolut båda och skulle själv kunna gå med dem, beroende på hur dagen ser ut. 

Vilken gillar ni av de här två eller vilken r mer er stil?

Likes

Comments

//Baksidan - FÖRE: Miles Halters vardag hemma hor föräldrarna och i skolan tråkar ut honom till vanvett. Det enda som roar honom är berömda personers sista ord... Något måste hända! Miles bestämmer sig för att gå det sista åren i high school på ett internat i stekheta Alabama.

EFTER: Rum 43 på Gulver Greek. Rumskompisen översten. Några hus längre bort: Alaska Young, den smartaste, knäppaste och sexigaste tjejen Miles någonsin träffat. Fösta vännen, fyllan, svanen och rävmössan. Första gången någon du älskar dör. - John Green//

Var ute på stan idag och köpte det sista jag behövde tills skolan börjar i morgon. Köpte även en bok, "Efter Alaska" av John Green. Jag är en person som aldrig har läst frivilligt bara för att jag läser väldigt långsamt och kommer sällan ihåg var jag läst, men jag skulle vilja ändra på det. Har läst "Förr eller senare exploderar jag" som också är av samma författare och tyckte den var riktigt bra, bättre än filmen. Så tänkte att jag kan börja läsa denna nu, som är hans nyaste bok från i år och se vad jag tycker och om det kan bli en ny vana.

Likes

Comments

//Tackar selfie-sticken för hjälpen//

1. Har klockan på höger hand även om jag är höger hänt.

2. Älskar vintern och är inget stort "fan" av sommaren.

3. Har aldrig varit bekväm i min egen kropp.

4. Älskar att se på stjärnorna om nätterna.

5. Bor i Finland, men kan inte finska (jo, grunderna). Kan mycket bättre engelska och nästan tyska med.

6. Dream car är endera en svart range rover eller en jeep.

7. Är innerst inne en perfektionist.

Likes

Comments