Det var inte så här jag hade föreställt mig, att jag fortfarande skulle sitta här hemma med lillasyster i magen. Jag hade föreställt mig att hon hittat ut ur min kropp nu och låg i min famn istället. Men så fel jag hade, hon trivs väl alldeles för bra i min kropp. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag tar det hela med ro, jag är extremt rastlös och har varit redo att föda barn redan för flera veckor sedan. På lördag har jag varit gravid i 42hela veckor, det är ju helt galet lång tid. Men om hon inte hittar ut innan lördag/söndag så kommer jag bli igångsatt. Jag vill helst slippa bli det, men jag antar att det är enda sättet att få ut henne motvilligt. Jag vill ju helst att det ska starta utav sig själv och att hon ska vilja komma ut själv, men om det inte inträffar så är jag tacksam för att igångsättning finns.


En annan sak som jag har börjat gruva mig för är amning. Ja jag vet att det är superbra och allt för jag ammade Meja. Men jag gillade det inte alls, visst att det var mysigt i den aspekten att jag och Meja fick närheten tillsammans men jag anser att den närheten kan man få ändå. Jag minns att jag hade extremt ont och fick inflammation i brösten av att amma sist och fick äta medicin mot min inflammation samtidigt som jag kämpade med amningen. Jag minns också att jag var så trött på att få frågor om amning, om mitt barn var hungrig och inte skulle äta osv. Som förstföderska så tyckte jag mentalt att det var jobbigt att människor tjatade och malde på om att amning ska vara så bra och så. Jag var glad att jag stod ut att amma mitt barn i lite längre än 5månader. Det jag kan känna redan nu är just att jag inte är helt säker på om jag vill amma pga att jag fick en sådan hemsk inflammation sist. Jag känner inte heller att jag kommer ha samma tid för att orka sitta och amma i flera timmar. Jag testar nog och om det inte funkar så får lillasyster äta ur sina fina flaskor.


Detta är sista gången jag skriver som gravid, den saken är säker, nästa gång kommer hon faktiskt att ligga här bredvid mig. Då kommer jag äntligen att få vara 2barnsmamma!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hade hoppats att jag skulle ha vår lilla tjej här nu på utsidan utav magen och inte kvar i magen. Men som flera kanske kommer ihåg så gick jag faktiskt över 8dagar med Meja. Så att jag går över nu även med lillasyster är väl egentligen inte så konstigt. Däremot så gör den här väntan en riktigt otålig, det känns som att vänta på julafton varje dag. Jag hade förträngt hur segt de sista dagarna går innan bebisen väl kommer ut. Fast det är himla tur att Meja finns och förgyller mina dagar med massa bus, kärlek och mys.

​​Den här väntan gör mig även otålig eftersom jag vill träffa mitt barn, jag vill se hur hon ser ut, få dela mitt liv med henne nu och få se vilken underbar individ hon är. Jag vill också genomgå min förlossning nu, lixom få det gjort och uppleva den där häftiga känslan igen när man känner hur sitt barn kommer ut ur ens egen kropp och kommer upp på bröstet. Den känslan är en av de absolut bästa känslorna jag någonsin känt. För smärtan spelar ingen roll när ens barn väl ligger på bröstet, för då försvinner verkligen all smärta man upplevt innan.

​​Sen när lillasyster väl kommer ut så ska det bli så himla skönt att få sin egna kropp tillbaka för sig själv. Att jag äntligen ska kunna återgå till att få vara jag utan den stora magen. Kunna promenera och om ett tag kunna träna igen. För är det något jag saknat under graviditeten så är det att träna och äta rätt. Att jag får träna det jag vill och hur hårt jag vill. Men också att kunna få på sig sina egna kläder och slippa alla jäkla gravidkläder, det ska bli så skönt. Jag tror jag har tittat på mina fina klänningar, toppar och träningskläder flera gånger per dag nu ett tag och jag längtar tills de kommer till användning igen.

​​Så även om jag för tillfället känner att det känns segt nu när lillasyster Tuva-Li inte har kommit ut ännu så vet jag att när hon väl kommer att komma ut så kommer det gå fort. Och då kommer jag att vara den stoltaste och lyckligaste tvåbarnsmamman till mina två älskade barn. 

Likes

Comments

Dagarna går nedåt och snart är hon här vår efterlängtade lillasyster. Hon får mer än gärna komma nu tycker jag, men storasyster hade inte så bråttom ut så det återstår att se om lillasyster väntar någon dag över bf eller inte. Än så länge så har jag inte haft nå känningar på att något skulle vara igång eller så utan jag har bara haft lite sammandragningar. Sen börjar det även kännas ganska tungt nu och svårt att göra en massa saker utan att det gör ont i kroppen. Vissa dagar vlll jag bara sova för att jag har ont och är trött, när jag andra dagar har fullt med energi och orkar fixa med hur mycket som helst.

Det enda som känns jobbigt just nu är att vi har hamnat i någon slags fas då Meja vägrar sova själv på dagarna och vägrar sova själv på nätterna. Detta gör alltså att hon måste sova emellan oss i våran säng för att känna sig lugn och trygg. Det som känns så frustrerande är att jag inte vet hur länge den här fasen håller i sig eller varför hon känner så här. Jag blir gråtfärdig nästan varje dag sedan denna fas började för ca 1-2veckor sedan. Gråtfärdig för att jag inte vet hur jag ska få mitt barn att sova när hon behöver det som mest på dagarna och att hon inte längre vill sova i sin säng som hon alltid gjort. Det är visserligen väldigt mysigt att ha henne bredvid sig i sängen, men med min stora mage så blir det även väldigt trångt, varmt och svårt att röra sig.

Det kan ju absolut vara så att Meja känner på sig att bebisen snart ska komma ut och att det gör henne orolig och rädd. Även om jag varje dag berättar för henne att jag älskar henne och att jag alltid kommer vara vid hennes sida och aldrig någonsin lämna henne. Det är så svårt att veta vad som försegår i hennes huvud och jag skulle så gärna vilja veta. Det känns som att hon förstår så mycket mer än vad man själv tror. Som att hon helt enkelt vet att ja, snart kommer jag få dela min mamma och pappa med min lillasyster. Att det är därför hon vill vara så tätt inpå oss nu. Jag antar att detta kommer lägga sig lite när Meja är tryggare igen och när lillasyster väl kommit. Jag får väl helt enkelt härda ut och försöka se att det går över snart, även om det just nu känns jobbigt och bara gör mig ledsen. Det är ju inte bara en omställning för mig att ha tvåbarn utan en stor omställning för Meja att få en lillasyster som ska dela tiden med mig och Fredrik.

Kände att jag bara behöva få skriva av mig mina känslor. Att mina känslor och tankar behövde få komma ut någonstans. Så jag återigen får ny luft och kan sansa mig igen och försöka se att denna fas snart är slut och att vår älskade lillasyster snart är här på utsidan utav min mage.

Likes

Comments

Jag blir ärligt talat helt rörd och varm i hela mig när jag ser hur mitt älskade barn, mitt allt är mot alla människor hon möter. Hon visar värme, glädje och kärlek till alla oavsett! Det är svårt att förklara utan att själv falla ner i gråt utav lycka och kärlek.


Men när vi träffade en helt underbar familj ifrån Norge här på semestern så visade hon sådan kärlek till mamman och barnen och barnen till henne att jag blev helt tagen. Helt tagen för att det var så himla underbart och jag blev så varm i hjärtat av att få uppleva och ta del av detta. Pojken visade tydligt att han tyckte om henne och Meja visade direkt tillbaka att hon tyckte så mycket om honom. Jag är så stolt över henne och hennes sätt att visa att hon tycker om andra människor oavsett om de har funktionsvariationer eller inte. Hon visar så tydligt att hon accepterar alla! Tänk om fler kunde tänka så.


Jag kommer fortsätta att lära henne att alla ALLTID är lika mycket värda oavsett, för det har hon redan nu bevisat för mig och Fredrik att hon älskar och accepterar alla oavsett!

Likes

Comments

Jag är så trött på den tabu som finns gällande att allt är så himla underbart och fint när man är gravid. För alla är det inte så.. Min första graviditet så spydde jag mig igenom de 25 första veckorna och det var inte underbart eller fint överhuvudtaget. Jag kände mig aldrig fin och att min dåvarande barnmorska hela tiden var på mig om min vikt gjorde inte saken bättre. Sen bara för att man är gravid så betyder ju inte det att man har världens bästa självkänsla och självförtroende. För mig är det snarare tvärtom! Jag nästan avskyr att se mig själv i spegeln, jag ogillar att min kropp blir orörligare och större och att höra av andra att man ser större ut eller lixom att "men gud va det syns väl på dig nu och vad magen blivit stor" får inte heller mig att må så mycket bättre. Även om jag vet att det välmenat sagt så klingar det inte bra i mitt huvud när jag är gravid. Jag kopplar bara ihop det med att jahapp nu blir jag bara ännu större och ännu är inte barnet här.. Men visserligen är barnet värd allt det dåliga tusen gånger om.

Men poängen är att man inte alltid mår så bra och att allt inte är en dans på rosor även fast man gärna uttrycker det. Jag har sagt så många gånger, men det är enbart för att slippa prata om det. Jag vill lixom inte vara till något besvär. Även om jag har så pass ont ibland att jag bara vill tokgråta, men istället biter jag ihop och försöker tänka bort smärtan. Min första graviditet så spydde jag enbart och hade varken sömnproblem eller ont i ryggen å bäckenet.. Så denna gången är det som förbytt att jag istället för illamående har fått sömnproblem och ryggont.. Ryggontet gör sig påminnt om jag blir stilla under en kortare tid, för om jag hela tiden rör på mig eller är aktiv på något sätt så tänker jag inte efter lika noga. Däremot mina sömnproblem gör sig påminda på det sättet att min energi dalar, jag blir mer känslig, jag får sämre koncentration till saker och mitt tålamod blir inte alltid det bästa.

Jag ville bara dela med mig av mina känslor och mitt mående eftersom att jag inte alltid mår så bra nu när jag är gravid, även om jag kanske inte uttrycker det. Jag försöker många gånger få det att framstå som att jag mår bra och att allt är frid och fröjd. Men många gånger så har även jag dagar då jag inte alls mår bra och jag måste tillåta mig att få må dåligt utan att jag känner att jag får ångest för det.

Likes

Comments

Ett helt år har passerat! Det är helt sjukt hur fort tiden har gått, kan knappt fatta det själv. Förut tyckte jag åren gick ganska segt, men jämfört med nu när jag har barn så går dagarna, veckorna och månaderna så himla fort. Jag tänkte att jag skulle göra en liten årssummering och sedan lista lite mål som jag har för 2017.

Året 2016 började segt som höggravid och väldigt orörlig. Den eviga väntan kändes så lång, men till slut så kom Meja till oss den 5februari och gjorde vårt liv helt underbart. Den 5februari blev och är för mig höjdpunkten för 2016. När Meja kom så förändrades allt till det bättre, hon gjorde helt enkelt våra liv helt underbara. Dagarna med Meja har bara sprungit förbi och jag lärde mig att inte planera in för mycket under dagarna då jag upptäckte att det var rätt lätt att bli sen om man har barn.

Under sommaren gjorde vi en liten hotellvistelse i Västerås och åt god mat och frukost, vi gjorde små utflykter och spenderande mycket tid i vår egna trädgård, vi besökte svärfar med familj och sov över där, jag och Meja åkte upp till min fina Moa i Järvsö en helg och myste runt där, vi hade Mejas dop vilket blev helt underbart och vi hade en liten fest på sommaren med lekar och skoj. Även en hel del familjetid, träning och annat skoj hann vi också med. En ganska så lugn första sommar som en familj.

Efter sommaren så kom hösten och då började jag plugga igen och termin 4 gick i en rasande fart. Men det kändes oerhört kul att få börja plugga igen och att ha praktik igen efter nästan 2år var riktigt kul och lärorikt. Så under min praktik så byttes jag och Fredrik av, han fick vara hemma med Meja och jag fick ha 5veckors praktik. Vi var även till Stockholm en helg tillsammans med våra fina vänner, det behövdes verkligen och var oerhört skönt att komma hemifrån lite. Vi åt massa god mat och shoppade även lite. Sen har vi även hela familjen fått vara tillsammans hemma efter att praktiken tagit slut i december. Det var skönt att få umgås hela familjen och få göra lite mer saker tillsammans. Vi hade dessutom en helt underbar jul, Mejas första jul. Vi och framförallt Meja fick många julklappar. Vet nästan inte hur vi ska få plats med allt i hennes sovrum, men vi kommer nog på något! Är så tacksam för allt vi fick och allt som Meja fick i julklapp. Efter julen så kom nyår, trotts att Fredrik var sjuk i feber så tog han sig upp och firade nyår med oss, våra vänner, Fredriks mammas familj och släkt. Det var ett lugnt och mysigt nyår med god mat, härligt sällskap och lite raketer. Efter tolvslaget så var vi helt slut och åkte hem och sov.

Så 2016 har varit ett av det absolut bästa åren i mitt liv. Att få följa och se Mejas utveckling har varit så himla häftigt och underbart att vara med om. Ska bli så underbart att få fortsätta följa hennes utveckling och se hur hon utvecklas som person. Jag tror att 2017 kommer till och bli minst lika bra!

Mina mål för 2017:
• ha ett sockerfritt första halvår.
• klara av termin 5 & 6
•börja träna mer igen
•endast omge mig med människor som ger energi
• köpa en större och bättre bil
• åka på fler familjetrips
•åka på en längre resa med familjen
• vara ännu mer positivare och gladare

  • 134 Readers

Likes

Comments

​Hej igen! Det var ett tag sedan jag skrev nu igen, dåligt utav mig  men jag ska bättra mig. Jag har haft fullt upp att skriva tenta, samtidigt som jag haft en väldigt mammig tjej här hemma. Men nu så, nu är vi i mål och tentan är inskickad! Vilket känns sjukt skönt och vilket lättnad, nu kan jag ta helg för den här veckan. Jag ska njuta som bara den innan nästa vecka är här, för då ska jag ta tag i min andra uppgift som ska göras.

​​Jag har insett mer nu att Meja tar upp väldigt mycket tid, speciellt nu då hon är i någon slags "separationsångestfas". Med det menar jag att hon konstant ska vara inpå mig och jag får inte röra mig knappt ett fotsteg ifrån henne. Vilket är ganska frustrerande om jag vill t.ex. laga mat samtidigt som jag är med henne. Men det går ändå eftersom jag har förstått att detta är något som i princip alla bebisar går igenom kring 7-8månader. Sen så är jag så tacksam att jag har min bärsele här hemma nu när hon är i den här fasen. För tack vare den så kan jag få städa samtidigt som hon är i min famn. Och även om jag anser att det är lite jobbigt med denna fas så är den ändå väldigt mysig också då hon vill vara nära mig och gosa med mig. Men så är det väl med mycket saker i världen, just att det finns en bra sida och en lite mindre bra sida. Det gäller väl bara att fokusera på det som är bra så att inte det negativa tar över. 

Just ja, jag kom på att jag inte skrivit något om mina blodresultat! Jag fick svar för ca 1,5vecka sedan och min blodprover visade att jag hade extremt låga järnvärden. Det visade ingenting om sköldkörteln, utan resultatet på sköldkörteln visade sig vara fullt normalt. Testerna visade alltså att jag inte ätit tillräckligt med järn eller att mitt järn aldrig riktigt tog sig tillbaka till det värdet jag hade innan min graviditet.. Så nu äter jag järntabletter morgon och kväll för att se om det hjälper. Sen ska jag tillbaka till min läkare igen om ca 3månader för att ta nya tester. Innan dess så hoppas jag att jag är piggare. Måste faktiskt säga att det har börjat hjälpa lite, tröttheten är inte borta helt men det är åtminstone en förbättring.

​​Förbättringen har faktisk lett till att jag har orkat gå upp lite tidigare på morgonen för att plugga och göra lite "nytta" i huset innan Meja slår upp sina ögon. Även att jag har orken att ta för mig lite mer än innan, för innan var jag så pass trött att jag inte orkade. Men något som också hjälpt mig till att må bättre är att jag gått och pratat med min terapeut om mitt välmående. Jag har fått tips om att alltid skriva ned om hur pass långt jag kommit i livet och vad jag har åstadkommit. När jag skrivit ned allt detta och sedan känner mig nere, så ska jag titta på vad jag åstadkommit för att kunna släppa det negativa och försöka se allt det positiva. Det har faktiskt hjälpt mig väldigt mycket att ha ett fortsatt positivt tänk vad det gäller i princip allt. Jag är stolt över vad jag åstadkommit. Jag är 22år och har världens underbaraste dotter, en underbar sambo, hund, hus, bil, familj, vänner & är student. Tänk ändå vad mycket jag har åstadkommit redan under min 22år och vad tacksam jag är för allt jag har upplevt, gör och får uppleva. 
Likes

Comments

Hej igen alla fina! Jag tänkte skriva lite om hur det är att vara mammaledig samtidigt som jag studerar på distans.

Jag studerar min 4termin på distans, innan Meja kom så studerade jag på plats i Västerås, men det är inte möjligt nu då Meja är min prioritet. Därför fick jag vänta ett halvår för att hoppa med distanserna,. Vilket inte gjorde mig så mycket då jag fick första tiden med Meja alldeles ifred utan plugg. Men nu är plugget igång igen och jag måste faktiskt erkänna att jag är mer taggad nu än jag var innan. För nu sätts det verkligen på test om jag har psyket och orken att både vara mamma och heltidsstuderande. Vilket jag vet att jag kommer klara, även om det kommer vara tufft så kommer jag klara det!

Just nu så går jag en kurs som heter förskolans pedagogik och didaktik. Det är en 10veckors kurs, men den är väldigt intressant och givande. Vi får chansen att tänka lite bredare och hela tiden reflektera över hur vi bör tänka sen när vi är färdigutbildade om ca 1,5år. Efter den här kursen så har vi praktiken, jag kommer att ha min praktik i Västerås. På ett ställe som jag trivs väldigt bra och jag ser verkligen framemot att få ha praktik igen. Ska bli kul att få vara praktisk och få göra det teoretiska i praktiken. I och med att jag kommer att ha min praktik i Västerås, så innebär det att Fredrik kommer vara pappaledig. Det är superskönt att han kan vara det och jag är tacksam för det. För då får han och Meja ännu mera tid tillsammans. Även om jag kommer sakna dem under dagarna så tror jag att 5veckors praktik kommer gå ganska fort.

Nu när jag studerar samtidigt så har jag insett att jag måste vara mer effektiv och ta tillvara på varje tillfälle som jag får. För jag vet aldrig hur länge som Meja sover, det kan variera från 30min till 2timmar. Så varje litet tillfälle som hon sover på dagarna, ger mig tillfälle att sätta mig i lugn och ro och läsa eller skriva ned lite till olika uppgifter. Men sen får jag ju mer tid också när Fredrik är hemma. Vilket är superbra och som det ska vara i en familj, det handlar om att ge och ta. Dessutom är jag så tacksam för att min mamma + pappa, syster med familj , svärföräldrar & vänner också ibland kan ta Meja en stund så jag får göra vissa uppgifter till skolan, eller får lite egentid. Ibland behöver även jag och Fredrik tid tillsamman så och då är det guldvärt att ha så många underbara människor omkring sig som kan ställa upp och ta Meja ibland. För även om det är viktigt att man som par får egentid, så är det också oerhört viktigt att få tid tillsammans ensamma utan barn ibland. Även tid tillsammans stärker förhållandet och är viktigt för att bibehålla gnistan i relationen.

Det är så himla viktigt att man i en familj får egentid och ger varandra det när man känner att det behövs. Eftersom jag oftast är väldigt trött så älskar jag att få min egentid som innebär att jag får åka iväg och träna. Träning ger mig lite ny energi och motivation till att orka lite till. Min träning varierar och kan vara ett pass på gymmet, gruppass på gymmet eller handbollsträning. Men även promenader tillsammans med Meja ger mig lite mer energi. För under promenaderna brukar jag passa på att lyssna på någon bra podd, medan Meja sover lite. All typ av fysisk aktivitet är bra för mitt välmående.

Något som jag tycker är viktigt nu när jag kombinerar mammaledighet med plugg och träning är att använda min kalender och skriva ned en planering vecka för vecka. Detta för att jag ska kunna koll på hur lång tid jag har för vissa arbeten och för att jag ska ha god marginal för att de ska bli gjorda. För om jag blir klar med en tenta 1vecka innan avsatt tid så får jag tid till annat och slipper stressa för att skriva ihop något. Dessutom får jag mer tid tillsammans med Meja och kan åka iväg för att göra något med henne.


Den finaste människan jag vet och jag kommer alltid att göra allt för henne! <3

Likes

Comments

Jag kanske inte har använt min blogg till att skriva allt som jag tänkt men jag tänker nu att jag ska försöka ändra på det. Jag behöver få utlopp för mina tankar, min funderingar och min känslor. Vissa kanske gillar det och andra inte, men who cares. Läs det om du känner igen dig eller om du är nyfiken.

Visst mitt liv är väldigt underbart och jag stor älskar att vara mamma, men under ca 7månader har jag varit konstant trött, låg, haft ont i kroppen och haft en hel del humörsvängningar. Vissa gånger när jag yttrat mig om att jag är trött så har jag bara fått höra "Ja men småbarnslivet är så, det blir en omställning!" "Man får vara nöjd med den sömnen man får". Jo, men inte har det gjort att min trötthet blivit bättre. Jag får sova 8-9timmar per natt MEN när jag väl vaknar så är jag minst lika trött som när jag la mig kvällen innan och om inte ännu tröttare. Av ständig trötthet har jag blivit låg, deppig och orkeslös i perioder. Jag kanske inte alltid visar det utåt, men det är för att jag inte vill bekymra någon eller vara till något besvär. Men det har att göra med att jag typ alltid har varit så. Alltså haft väldigt svårt för att öppna mig och berätta hur jag mår/känner mig . Jag har blivit bättre på det, jag försöker och vill lyckas även om jag tycker att det känns svårt. Man skulle kunna säga att jag kom till en gräns där både jag och min familj insåg att NEJ så här kan jag inte gå runt och må. Jag måste ta hjälp utav någon, hjälp för att må bättre. Det tog mig 7månader att inse att jag måste ta hjälp. Jag var tvungen att ta bort min jävla (ursäkta ordvalet) stolhet. Ta bort och sluta tänka att ensam är stark, för så är det inte. TILLSAMMANS är VI STARKA och om inte som ALLRA STARKAST! Så jag uppmanar alla som mår dåligt att ta HJÄLP, var inte rädd för det finns hjälp att få.
Redan efter mitt första besök nu hos en terapeut så mår jag faktiskt redan lite bättre. Jag har dessutom fått göra blodprover för att kolla upp min sköldkörtel. Detta för att se om min trötthet, humörsvängningar och muskel/ledont har att göra med den. Men jag får inte något svar på detta förens om ca 2veckor. Jag försöker att inte hoppas på för mycket vad det kommer visa. Det är för att jag inte vill bli besviken, men däremot vill jag ha en bra förklaring till varför jag mår som jag mår. Och hur jag främst kan få bort min trötthet. 

Så det som jag har kommit till insikt med under senaste tiden är att mitt välmående spelar STOR roll. Det är inget som jag bara ska skjuta bort och strunta i. För mår inte jag bra så kan det smitta av sig på min omgivning och främst min familj, vilket inte alls är BRA. Min hälsa tar jag hädanefter på största allvar. Så min uppmaning till andra är att ta tag i ditt välmående DIREKT om du mår dåligt, det kan vara jobbigt till en början. Men i slutändan så kommer det vara så värt det. För sanningen är den att du och även jag i detta fallet kommer må så mycket bättre! 

Likes

Comments

Inser att jag i skrivande stund inte skrivit något här sedan Meja kom till världen. Det är eftersom dagarna bara flyger iväg och för att det alltid finns något som behöver göras. Men nu har jag tagit mig i kragen och ska skriva av mig lite.

Meja är verkligen världens snällaste och underbaraste lilla tjej. Redan när vi kom hem från BB i Falun så har hon endast varit gnällig om hon vill ha närhet, behöver ny blöja eller vill äta. Annars har/är hon en riktigt nöjd och glad bebis. Och det här med sömnlösa nätter är inte något vi stött på än så länge. Så jag kan faktiskt säga att jag är väldigt pigg när jag vaknar på mornarna. För Meja vaknar endast till 1gång på natten och vill äta, ibland sover hon även hela natten. Däremot på dagarna är hon så himla nyfiken på allt så då sover hon inte särskilt mycket. Hon somnar nästan bara då om vi går ut och går eller åker bil. Men jag uppskattar verkligen en god nattsömn istället, så det gör inte mig mycket om hon är pigg på dagarna.

Lite om Mejas utveckling sedan hon föddes.
​Hon började redan vid 2,5vecka att le medvetet och hon ler verkligen när man pratar med henne och när hon ser en. När hon var ca 1månad så började hon göra lite ljud och efter att hon börjat göra ljud så har det bara kommit mer och mer. Det är så himla gulligt och härligt att se/höra när hon gör ljud. Sen har hon för ca 1-2veckor sedan börjat att skratta medvetet med ljud och hon gör verkligen så söta ljud när hon försöker prata. Hon har även börjat att lyfta på huvudet när hon ligger på mage och har blivit väldigt stark i nacken.

Det händer nästan något nytt varenda dag och hon växer bara mer å mer i mina ögon. Jag förstår nu vad alla menar med att kärleken till sitt barn är villkorslös och att man gör allt för sitt barn. Jag känner precis lika, Meja är mitt allt och hon betyder hela världen för mig. Jag kommer alltid att göra allt för henne och hon kommer alltid i första hand oavsett. Därför är jag så oerhört tacksam för att jag får vara hennes mamma och får följa hennes resa och utveckling i livet.


Världens finaste lilla tjej

Likes

Comments