Just nu ligger jag och solar på balkongen. Det har varit väldigt bra väder senaste dagarna, 24 grader och sol mitt i vintern!


Skolan har satt igång ordentligt nu och jag har mitt första prov!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att min nästa lektion ska börja. Idag har det varit ett hektiskt schema och jag kan äntligen sitta ner lite.

I tisdags bestämde jag och Hanna oss för att åka till Ikea! Hon behövde köpa lite grejer till sitt rum. Vi passade på att äta lite köttbullar men de var inte alls goda haha. Tycker nästan synd om de som bara ätit köttbullar på Ikea här.
Hittade äntligen knäckebröd som jag längtat efter ända sen jag kom hit!

Likes

Comments

Nu har jag varit här i snart 3 veckor och börjar äntligen förstå hur allt funkar här!
Det som har varit svårast är nästan vänstertrafiken, det är inte bara bilarna som har vänstertrafik utan även rulltrappor, vilken sida man står på, vilken sida av trottoaren man går på...
nu börjar jag stå på rätt sida haha!
Jag trodde även att jag hade vant mig vid den konstiga dialekten tills jag hörde en på lektionen idag då jag inte förstod ett ord av vad han sa, men det kommer väl snart!

I lördags var jag och Hanna uppe i CBD och kollade lite affärer och gick runt! Sedan så var vi med lite kompisar på kvällen. I söndags hade vi filmdag och tog det lugnt för första gången sen vi kom hit.

Tur att det står "look right" vid alla övergångsställen!

Det finns en del fina byggnader på campus, speciellt de gamla som den här! Det finns även toppmoderna hus som i princip bara är fönster.

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu har skolan satt igång och jag har haft mina första föreläsningar!

I söndags var jag ute i Manly med några kompisar. Det skulle bli 26 grader och sol så vi tänkte hänga på stranden, men det blev inte riktigt så skönt..
Vi var ändå på stranden och tog det lugnt, fikade lite och gick runt och kollade!

Likes

Comments

Idag gick jag och Hanna coastal walk från coogee till bondi beach!

Likes

Comments

Igår var det första dagen av orientationweek. Jag och Hanna hamnade i en grupp som bestod till mestadels av norrmän, men även några amerikanare.
Vi åt lunch på gräset i Quadrangle-byggnaden. Den ser ut lite som Hogwarts i Harry Potter. Sedan var det en välkomstcermoni där vi fick höra lite olika personer prata och se aboriginer dansa.
Jag har märkt att det är väldigt viktigt för alla att berätta och tacka ursprungsbefolkningen för marken. De som höll tal inledde sina tal med att göra det, på andra informationslektioner på skolan har de också börjat med det och även i tunnelbanan säger de det.

Efter ceremonin gick vi till Manning bar på campus för lite annat kul och där träffade jag och Hanna några norrmän som vi sedan gick till Newtown med.
Idag var tanken att det skulle vara bbq på Sport Union på skolan, men jag vet inte riktigt hur de hade tänkt. Det var ingen bbq utan de delade ut vatten och så fick man sporta om man ville.
Så när jag och Hanna kände oss klara träffade vi Isabelle och åt lunch och sedan åkte vi till operahuset. Det var såå fint!

Likes

Comments

I torsdags kom Hanna hit och vi gick på ett informationsmöte och rundvisning på skolan på fredag morgon.
Campus är så stort att det tar 15 minuter att gå från ena änden till den andra! Vet inte hur det ska gå när jag måste springa mellan lektionerna här i början! Känns som om att jag kommer att gå med kartan i mobilen uppe hela tiden! Haha

Efter rundvisningen så gick jag och Hanna till banken för att öppna konton, vi handlade grejer och åt mat!
På kvällen åt vi hemma hos Hanna och sedan gick vi och Isabelle till en bar i darling harbour.

Idag har jag varit och kollat runt lite i Sydney med Hanna och några andra tjejer, sen efter gick vi hem till Hanna och åt mat och kollade på film.
Nu är jag hemma och ska snart gå och lägga mig. Imorgon börjar orientationweek och schemat är fullspäckat på skolan. Så kul!

Grafittitunneln på skolan

Hanna och Isabelle

Likes

Comments

Imorse gick jag till skolan för att kolla lite och för att prata med student services.
Sen gick jag och och några som jag bor med för att köpa utklädnad till en fest vi ska på på lördag.
Jag har även fixat ett nytt simkort och storhandlat!
Det är så svårt att handla mat för de har ju helt andra saker här och massa halvfabrikat. Det är inte lätt att hitta alla grejer man ska ha.

Här är det ju vinter och jag har sett många idag som gått runt med tjock jacka, halsduk och mössa trots att det varit 19 grader. Det ser så roligt ut om man jämför med hemma då alla går runt i tunna kläder och utan jacka om det är samma temperatur.Likes

Comments

Nu har jag kommit fram till lägenheten där jag ska bo! Allt har gått bra men flygningen var nog en av de värsta jag varit med om. Sista flygningen från doha till Sydney var 14 timmar och det var turbulens ungefär hela resan.

Nu sitter jag och äter lite, har varit och handlat det mest nödvändiga!
Imorgon ska jag till skolan en snabbis tror jag och sedan fixa resten.

Likes

Comments

Nu är det 1 vecka tills jag åker. Hittills har det varit mycket att fixa eftersom att mitt visum inte var klart, men i morse fick jag besked att det var klart! Så skönt att äntligen kunna börja tagga och glädjas för att jag åker.

Här är det tanken att jag ska skriva om mina dagar och visa er här hemma hur jag har det. Jag kommer att försöka att uppdatera så ofta det går.

Kramisar

Likes

Comments