Från början skulle vi sova här i två nätter. Två veckor senare så åker vi nu vidare från Hervey Bay till Agnes Water imorgon. Under de här veckorna har vi varit förkylda, chillat vid stranden och åkt på ringar efter en båt med våra tältgrannar.

Tidigt på onsdags morgonen vaknade vi av att polisen ringde till min telefon. En hundägare hade hittat massor av kläder och en backpackerväska utspridda på stranden med en liten lapp med mitt telefonnummer på. Någon har alltså tagit sig rättigheten att ta vår väskor och Felicias saknas fortfarande. Vi fick hjälp av grannarna på campingen att tvätta bort all sand då kläderna legat i havet hel morgonen och de har varit såå hjälpsamma och snälla allihopa! Fyfan för folk!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi avslutade våran vecka i Brisbane med att tälta i vårat nya fina tält tillsammans med Hanna och Dave på Bribie Island, som ligger ca 1 timma från Brisbane. Hoppas att vi kommer få mer användning av det. Det var så mysigt (men otroligt varmt och trångt) att vakna upp till fågelkvitter och frisk luft och att traska iväg nyvaken och barfota till toaletten fick mig att känna mig som när man var liten och campade med familjen. Den här campingen var dock lite mer exotisk med palmer och ödlor.

Nu är vi i Noosa i några dagar innan vi ska åka till Fraser Island, som är världens största sand ö och där finns alla farliga djur (men man får inte bada i havet så vi kommer klara oss, och vi ska inte klappa de djur som finns på land). Där kommer vi att kunna se stjärnhimlen som man aldrig sett den innan, bada i kristallklara sjöar och tälta på stranden.

Likes

Comments

Nu har vi spenderat några dagar i Brisbane, staden vi kanske en dag kommer att bostätta oss i. Vi har passat på att umgås med Hanna och Dave igen och gått på en marknad och museum bland annat!

Likes

Comments

Likes

Comments

Det är så skönt att vakna runt kl nio varje dag. Inte för att vi har någon tid eller jobb eller så att passa. Nästa planerade sak är om några veckor så det är ingen stress. Som ni kanske ser så lever vi inte ett speciellt hetsigt liv här. Vi äter långa frukostar, strosar runt på gatorna eller längs stranden, räknar fräknar på min näsa, hoppar i vågorna och dricker den billigaste pale ale vi kan hitta med en påse chips på en sarong i den vita sanden. Vi har även lärt oss att göra boxarflätor (okej, bara Felicia) och ett nytt kortspel så det är kul att variera lite med Vändtia, haha.

Likes

Comments

Nu är vi på ett hostel som heter Byron Beach resort. Här ligger vi antingen i en hängmatta i den lilla gården eller sitter ute vid grillplatsen och tittar på ödlor och kalkoner. Där såg vi även den första ormen, en liten pytonorm ihopkurad uppe i taket.

Mitt över vägen ligger stranden och den är man oftast ganska ensam på med tanke på att den sträcker sig så långt. Stjärnhimlen är helt magisk över havet och lampan från fyren lyser upp stranden när den når dit.

På stranden ligger det gigantiska magneter och längre ut i vattnet hoppar det delfiner (Har vi hört).

Likes

Comments