Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För några dagar sedan bestämde vi oss för att boka en dagsturer med snorkling ute i Barriärrevet. Jag som haft en konstig rädsla för fiskar och djupa vatten var såklart ganska nervös, men så fort vi kom i och jag tittade ner såg jag en helt annan värld där under oss. Hand i hand med Felicia så tog det bara några minuter innan jag förstod vad alla pratar om och hur fantastiskt det är! Fina och färgglada fiskar, levande koraller och inga farligheter. Det var det finaste och mest roligaste jag gjort!

Likes

Comments

När jag senare kommer att tänka tillbaka på Australien så kommer jag nog främst att tänka på våra små kängruvänner i Anges Water. Hur vi strukturerade i vårat lilla tält varje kväll för att få plats. Våran fina van. Nudlar med bumbu-krydda, massor av soja, tofu, rödkål och broccoli. Eveeeery day. Våran chef som inte nöjer sig med en hatt, utan bär två samtidigt. De stora bergen som omringar städerna. Känslan av strandhänget vid St. Kilda i Melbourne kändes som en enda stor fest.

Botaniska trädgårdar med stora skyskrapor i bakgrunden. Morgonpasset, kaffe och blåbärsmuffins från 7eleven i en park. Koala letandet på Magnetic Island. Felicia som letar efter bra rabattkuponger på pizza så vi kan unna oss en ostfylld kant. Osv. Osv.


Det känns riktigt konstigt att vi snart kommer att lämna det här landet, men också skönt. Är så otroligt taggad på att resa runt i Asien, det känns som en helt ny resa.

Likes

Comments

När Felicia för snart ett år sedan frågade mig om vi skulle åka till Australien var svaret snabbt ett ja. Det tog ca två månader och sedan var lägenheten uppsagd och nedpackad i flyttkartonger, hälften av allt var skänkt till second hand-butiken och vi hade helt plötsligt slutat jobba. Vi kramade om våra nära (det tog mig en hel helg att säga hej då till min syster) och kl tre på natten pussade jag på mamma en sista gång innan vi satt på flygplanet i nästan 30 timmar till detta land på andra sidan jordklotet. Vi hade inga direkta förväntningar eller visste vart vi skulle, bara att vi trodde vi skulle hitta jobb på nåt coolt cafe i Brisbane eller Melbourne. Det blev inte så. Vi tog oss hela vägen upp till Cairns, dit vi absolut inte hade en tanke på för att "där är det alldeles för varmt och där uppe kan man dö om du blir biten av en spindel." Typ. Snart har vi jobbat här i 3 månader, 7-22 från och till varje dag på ett litet hostel och vi har nästan skött stället helt själva. Våran chef heter David, han är en rik man från Kina som köpt detta ställe för ett halv år sedan och vet inte mer än oss. Så vi har fått ganska fria händer att göra som vi vill, vilket har varit bättre än vi väntat oss. Snart kommer dock den där värmen som vi fasat för. Man svettas av att andas och man andas ut varm luft. Det kommer orkaner och det regnar mest hela tiden.

Nu då? Vi kommer att lämna detta ställe om tre veckor och ska åka omkring här uppe i norr och kolla in vattenfallen, upptäcka mer av regnskogen, snorkla i Barriärrevet och bara njuta av den otroligt fina naturen här uppe med hjälp av vår bil. Nästa steg i resan blir avkoppling på Bali, titta på orangutanger på Borneo, besöka massor av gamla tempel i Kambodja och åka motorcykel i Vietnam. Mer än så vet vi inte än, men det återstår att se.

Likes

Comments