En liten fotobomb från när vi var på fantastiska Magnetic Island med Milana och Mandy! Det blev allt från snorkling till att tälta och åka runt i deras (nu för tiden - VÅRAN) van!
I natt släppte vi av dom vid flygplatsen så hädanefter är det vi som åker runt i denna fina bil. Vi ska bara jobba lite först på ett hostelvi bott på och passa på att bo gratis i bilen här under tiden. Dock så kommer vi önska att de stannade kvar i bilen med oss!

Likes

Comments

De senaste dagarna har vi kämpat på med CV, jobbannonser och jobbat på ett hostel där vi bor. Här känns det ändå ganska hemma, vi har ett stort rum för oss själva, kök och badrum som vi delar med andra (vi bor nästan helt ensamma här uppe). Vi är såå trötta på att bo i doorms och dela boende med tio st artonåringar som festar hela nätterna. Vi är kanske lite gamla men då får det väl vara så. Planen är nu att börja jobba och tjäna riktigt mycket pengar så vi kan åka till Nya Zeeland iallafall, då vi känner att vi sett det vi ville se i Australien.

Likes

Comments

Just nu ligger vi på en gräsmatta mitt i staden brevid en stor pool. Jag trodde att Cairns skulle vara läskigt, fuktigt och att alla skulle gå runt och jaga krokodiler. Inte riktigt. Visst finns det krokodiler här och vi såg en haj (tror vi) igår som guppade omkring i hamnen. En stor pelikan satt på en sten bakom fyra musiker som spelade musik på en brygga. Det är väldigt turistigt och det känns som att vi är här på semester nu. Det borde det kanske kännas som i resten av Australien också men på många ställen har det nästan känns som att vi vore hemma i Sverige och de flesta ställena är lika varandra. Här uppe är det en helt annan sak. Stora berg omringar hela staden och runt omkring är det regnskog. Här ute finns det stora barriär revet som många drömmer om att dyka i. Här är vi.

Likes

Comments

Haft tio fantastiska dagar i Agnes Water som vi fick chansen att jobba på ett hjälpcenter för kängrus. Nu sitter vi på en nattbuss som tar oss tio timmar uppåt i landet r att i morgon åka ut med en katamaran i några dagar!

Likes

Comments

Haft tio fantastiska dagar i Agnes Water som vi fick chansen att jobba på ett hjälpcenter för kängrus. Nu sitter vi på en nattbuss som tar oss tio timmar uppåt i landet r att i morgon åka ut med en katamaran i några dagar!

Likes

Comments

Från början skulle vi sova här i två nätter. Två veckor senare så åker vi nu vidare från Hervey Bay till Agnes Water imorgon. Under de här veckorna har vi varit förkylda, chillat vid stranden och åkt på ringar efter en båt med våra tältgrannar.

Tidigt på onsdags morgonen vaknade vi av att polisen ringde till min telefon. En hundägare hade hittat massor av kläder och en backpackerväska utspridda på stranden med en liten lapp med mitt telefonnummer på. Någon har alltså tagit sig rättigheten att ta vår väskor och Felicias saknas fortfarande. Vi fick hjälp av grannarna på campingen att tvätta bort all sand då kläderna legat i havet hel morgonen och de har varit såå hjälpsamma och snälla allihopa! Fyfan för folk!

Likes

Comments

Vi avslutade våran vecka i Brisbane med att tälta i vårat nya fina tält tillsammans med Hanna och Dave på Bribie Island, som ligger ca 1 timma från Brisbane. Hoppas att vi kommer få mer användning av det. Det var så mysigt (men otroligt varmt och trångt) att vakna upp till fågelkvitter och frisk luft och att traska iväg nyvaken och barfota till toaletten fick mig att känna mig som när man var liten och campade med familjen. Den här campingen var dock lite mer exotisk med palmer och ödlor.

Nu är vi i Noosa i några dagar innan vi ska åka till Fraser Island, som är världens största sand ö och där finns alla farliga djur (men man får inte bada i havet så vi kommer klara oss, och vi ska inte klappa de djur som finns på land). Där kommer vi att kunna se stjärnhimlen som man aldrig sett den innan, bada i kristallklara sjöar och tälta på stranden.

Likes

Comments