julmys, musik, mat

Julbordet på Ulvsby Herrgård är något utöver det vanliga! Och så Wermland Operas julturné "Bjällerklang" på det. Så gott, så bra, så roligt! Cecilia Kyllinge, Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson levererade big time! Lyssnar nu till musiken till föreställningen "Myggjagare och Näbbstövlar" som kommer hit i början av nästa år. Ser fram emot det! #whiteguide #julbord #bjällerklang #jagärlucia #mammaochjag

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

#buzzador, hemma hos mej, julmys

Det blev sovmorgon idag. Eller snarare en alternativ sömn i 2 skift. Först på soffan till 03.00 (varför sover man så underbart skönt i soffan? - borde flytta sängen till vardagsrummet...), sedan ett vaket pass 03.00-06.30 då jag tydligen somnade om för att förvånat vakna strax efter 11. Jösses! Sen frukost med andra ord. Det blev en dubbel Cafe au lait i favoritmuggen + en vörtbrödsmacka med julskinka. Gott! Nu dags att göra mig iordning för julbord och Wermland Operas julkonsert Bjällerklang. Ska gå med mamma - supernice! #dolcegustobuzz #nescafedolcegusto #buzzador

Likes

Comments

inbrott

Ja det trodde jag inte när jag vaknade att dagen skulle sluta med att jag själv fick åka hem till den person som annonserar ut mina saker - som stulits av mig - för att först där, på plats, kunna få hjälp. Det visade sig att polisen inte får åka hem till människor som annonserar ut andra människors saker. Det är nämligen inte tillräckliga bevis för att de ska få ingripa. Men om man själv åker dit och konstaterar; ja det var som jag sa, det är mina saker minsann, då kan man ringa polisen och så kommer de. Om de kan. Och så får man hoppas att det inte bor någon stor stark kriminell person på adressen. Men varför skulle det göra det hemma hos någon som säljer stöldgods? Och så får man även hoppas att polisen har tid att komma just när man är där, på plats. Vore lite konstigt att bara säga; då tackar jag för mig, och gå hem igen. Tur också att detta inbrott skedde nu när jag är fullt rörlig och inte när jag är typ 82. Då kunde jag i o f s ha kunnat transportera hem mina saker på rullatorn, eller kanske ha begärt färdtjänst. Transporterar de stöldgods tro (måste googla på det).

Jag har alltså hämtat tillbaka två av mina tre stulna dockskåp. Det finaste är såklart fortfarande borta och även de bästa möblerna. Och allt annat som fortfarande saknas. Kul också att man bor på en liten ort där risken är överhängande att man träffas i kön på ICA. Förväntas man hälsa?

Hon hade haft dockskåpen sedan hon var liten sa hon. För mig känns det just nu bara som om jag vill kasta bort alltihop...

Likes

Comments

hemma hos mej, kåseri

Jag går från rum till rum. Lite irrande, som om jag inte hittar. Känner igen mig när jag kommer till köket. Disken från igår och de osvalda körsbärskärnorna som nu torkat och därmed helt ändrat karaktär. Kapslar med ett eget universum där någon annan har gått vilse.

- Sluta dansa bakom krukväxterna. Jag ser dig. Vi har ju städdag idag, säger jag med en sträng röst. Gapskratt.

- För ett ögonblick lät du nästan vuxen, säger han och dansar vidare. Sedan funderar vi en lång stund på om vi kanske borde adoptera en vuxen till vårt förhållande.

Böckernas skinnryggar är torra. Skriver bokfett på inköpslistan med ett förtydligande att jag INTE menar bukfett. Som om vad jag inte menar skulle få mig att minnas vad jag menar. Bukfett har vi för övrigt redan. Eget. Konstaterar att det är ett olösligt problem eftersom jordens totala vikt är konstant. Om jag går ner i vikt går någon annan upp. Och man ska vara snäll mot sina medmänniskor.

Går ner till tvättstugan för att ladda en maskin. Passar på att prova en av folkdräkterna under tiden. Möter såklart en av grannarna. Han som bor ovanpå och låter sin son ha vilda fester för att han själv gillar att få vara med. Sist var det en som pinkade i porten. Kände mig gammal när jag sa till. Sist vi sågs – grannen och jag - var jag ute i samma ärende. Inte för att pinka i porten utan på väg till tvättstugan. Iklädd morgonrock. Han verkar aldrig undra.Lägger upp på min facebook-status att vi städar. Mest för att för att göra mamma glad. Mamma klickar ”gilla” och loggar snabbt ut för att ingen ska kunna spåra henne.

Kilar bort med tomglas och känner mig duktig en stund. Sedan går vi en sväng och köper Ben & Jerrys för pengarna. Den stora förpackningen. Intalar oss att den är beräknad för två. Vilar en liten stund, eller vad andra skulle kalla några timmar. Sedan dyker Björn Ranelid upp. Utvilad. Själv är jag fortfarande lagom slö. Hans tydliga ”R” roar mig som en gång saknade förmågan. I bakgrunden en cd med Robban Broberg. Kan alla texter - och röster - utantill. Sjunger med utan vett att skämmas. Bestämmer mig för att alla hans texter är självupplevda och hoppas för hans eventuella hustrus skull att det ägde rum med en och samma kvinna. Henne. Men tänk om hon aldrig har varit i snabbköpsbutiken. Skulle tro att hon i så fall aldrig skickar ut honom på ärenden.Lämnar Robban och Ranelid åt sitt öde och vandrar vidare i lägenheten. Oj, där var köket igen. Börjar baka. Intalar mig att det hör till städning. Låtsas att jag inte alls rör till allting ännu mer. Det är duktigt att baka. Och vuxet. Oliver är också härligt vuxet, men smakar skit hur jag än försöker.

Likes

Comments

julmys, hemma hos mej

... eller i alla fall nästan. Lametta måste införskaffas (guld såklart) och så har jag tydligen lagt toppspiran på något riktigt bra ställe... Tomtegubben nere i vänstra hörnet är satt att vakta mina fina Fabergekulor som gör premiär i år. Älskar var och en av dem ❤️

Likes

Comments