Att handskas med social fobi är en ständig kamp. Att bara gå utanför dörren kan vara jobbigt då det känns som att precis alla stirrar och att man ständigt gör något som är fel. Allting är en utmaning som man nästan måste utsätta sig för, för att sedan kunna tänka att: ja men det här var ju inte så farligt. Men vägen dit är lång så det gäller att inte sluta fortsätta kämpa.

För min del har jag nog en ganska låg grad av social fobi som oftast blir mycket bättre på sommaren då jag brukar jag vistas ute såpass mycket att det tillslut inte blir en så big deal att faktiskt umgås och träffa folk. Men det är på vintern när allt blir mörkt och det faktiskt inte finns så mycket att göra som allting blir så mycket värre. Detta påverkade även min skolgång. Jag låg hellre hemma än att gå till skolan då jag visste att om jag går dit så måste jag vara glad och social annars kommer personer tycka att jag var dum i huvudet. Det var iallafall vad jag intalade mig.

Det går bättre och bättre och jag klarar oftast av en normal vardag men när psyket ställer in sig på att man inte duger så kommer ångesten och jag vill hem till min trygghet.

Ibland kommer bra dagar och ibland dåliga. På de dåliga dagarna så tänker jag på nästan precis allt som har med hur jag beter mig att göra. Hur jag pratar, hur jag rör mig och det slutar ofta med att jag bara klandrar mig själv.

Jag har så länge bara försökt att ignorera det här och försökt att inbilla mig att det inte alls är några problem. Men jag tror att det är bra om man faktiskt pratar om detta och inser att det är ett samhällsproblem som många lider av. Lösningen på det problemet är tyvärr att utsätta sig för jobbiga situationer för det är då det kommer bli bättre. Tro mig. Been there done that.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Glad påsk på er! Sitter nu hemma hos pappa och väntar på att Bonnie och Axel kommer så ska vi vräka påskmat så fort de är här. Kommer bli såååå gott!

Efter maten ska jag ner till stan igen för att åka till Josephine och fira hennes 21:årsdag. Kommer nog bli supermysigt!

Hoppas ni får en fin påsk :)

Likes

Comments

Hej! Känner mig otrolig peppad på livet idag av någon anledning. Trots lite bakfylla och massa disk att diska. Men solen skiner och jag ska alldeles strax pallra mig iväg till ABF för att förbereda inför Tillsammansmarchen 2016- be there!

Igår så tog hela familjen en tripp till Karlstad för att gå på dopet av min kusins söta dotter Bella. Det var superfint!

Efter dopet åkte vi hem till hålan igen och jag åkte direkt hem till Kenny där vi städade och gjorde iordning inför förfest. Senare kom även Bella, Sina och Petra. Vi hade det jättekul som vanligt och runt 12 så bar det av till Harrys för de flesta av oss. 

Så nu sitter jag här, lite bakis men ändå jätteglad pga det typ är vår ute. Hoppas ni är lika glada på livet idag som jag är. Puss!

Här får ni en av mina absolut bästa musiktips när det börjar bli vår. Alla Svenska björnstammen låtar är sååå uppiggande och jag älskar att gå en promenad i solen med deras låtar i lurarna.

En bild fick vi ändå till ifrån kyrkan. Ganska svårt att ta bilder när det är såpass mörkt som det är i kyrkor och man saknar stativ.

Likes

Comments

Här ligger vi, jag och min fina vän och bara umgås. Älskar vänner där prat nästan är överflöd ibland och man kan ligga tysta och göra sitt liksom. Njuta av varandras närvaro.

Nu har vi ätit mat, bakpotatis, sallad och kött. Det var nomnom! Sen lite jordgubbar och godis till efterätt. Vad gör ni ikväll? Hoppas att ni har det lika mysigt som vi! Puss!

Likes

Comments

​Hej! Igår failade jag med brun utan sol helt och hållet så går atm runt som en fläckig halvbrun tjej. #goals 

Jag började dagen med att äta favvofrullen, knäckebröd med avokade och örtsalt. Sååå gott för någon som inte är så mycket för frukost. Sen så började jag packa lite då jag ska tillbringa kvällen och natten hos Josephine. Vi ska förhoppningsvis äta mycket onyttigt och bara mysa. Kommer bli skönt att komma ifrån lägenheten lite och göra något med livet. 

Snart kommer pappi och hämtar mig så ska vi ta den obligatoriska fredagsfikan tillsammans. Love it. Hoppas att ni får en fin fredag! Puss! 

Ps. Jag tänkte göra en video snart där jag visar upp hur min lägenhet ser ut atm så håll utkik! Den kommer förhoppningsvis upp i helgen. Likes

Comments

Just nu så känns det som att allt som kan gå fel i ett liv har hänt mig. Och detta inom loppet av en månad. Jag bor nu ensam i en lägenhet utan jobb och utan pengar. Typ. Men på något vis har mitt psyke ändå sett hela denna procedur positivt. Jag har ännu bara känt mig stark och intalat mig att jag kommer klara av att ordna upp allting inom en snar framtid. Egentligen är jag som person en väldigt känslosam person som har lätt att gå ner mig vid minsta lilla motgång. Men jag tror någonstans att man bygger upp ett starkare psyke när mycket inte går som man vill eller som man har förväntat sig. Jag har tillexempel börjat se allting som en ny utmaning mer än att det är en motgång i livet. Självklart blir jag också trött på allt ibland men nästa dag så känner jag inte av det negativa så mycket utan jag tar och fortsätter leta jobb och försöker se det positiva med att bo själv. Jag är även evigt tacksam för den familj och de vänner jag har då de bidrar till en stor del av att jag orkar stå ut med allting just nu. Mitt liv nu är helt annorlunda jämfört med för några månader sedan. Men jag är nöjd. Jag kommer klara det här och jag kommer ta mig upp igen.

Likes

Comments