Header

Det har inte direkt hänt något särskilt sedan senast, praktiken har tillslut blivit fixad och blir med min mentors fru i en åk 2 klass där jag också varit och hälsat på och kollat på lokalerna. Första frågan jag fick när jag kom in i klassrummet var.... "Har du verkligen aldrig varit/gått på den här skolan innan???". Förutom det har det varit mycket plugg och stora arbeten, till exempel har vi ett engelskaprov imorgon och en skapligt stor juridikinlämning efter praktiken. I helgen har vi en "inför SM" träning där vi bland annat ska träna på finaler och matchskytte, tveklöst den största fördelen med att skjuta i en större klubb, och även bestämma hur dags bussen ska avgå från Hallsberg nästa fredag då vi åker upp till Falun. Tävlingarna kommer gå på lugnet sen så ska ändå bli lite kul och se hur detta evenemanget blir, även om det ju självklart inte blir lika stort som VM var i vintras. Hallen vi ska vara i ligger precis bredvid hoppbackarna så ska bli kul och se om det är några som ska hoppa då.

På NIU träningen på bågskyttet i morse sköt vi också lagfinaler; i mer eller mindre världshistoriens mest ojämna lag. De två skyttarna som skjuter lite "svårare", d.v.s. stilar som är svårare att skjuta höga poäng med och har betydligt fler känsliga faktorer som gör att pilarna drar iväg och poängen inte blir så höga, hamnade i samma lag mot compskyttarna. Hela det gula området på tapeten för oss var värt 10 poäng och hela det gula området för dem var värt 9, det var vårt enda handikapp... Jag och min lagkompis lyckades i alla fall vinna en match och comparna vann de andra två.

 (den röda bågen är en recurve, det jag skjuter, och de andra två är compoundbågar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen har spenderats till största delen i lägenheten med att bara ta det lugnt, improviserat lite i köket och prata med min fru (mer om det senare) och andra kompisar och planera inför SM. Lördagseftermiddagen spenderades på bågskyttet tillsammans med en annan NIU elev, ledaren och hans 2,5 åriga son. Under tiden när vi stod ute och väntade på att ledaren skulle komma hjälpte vi även en handikappad gubbe som bor i samma hus med småsaker som att öppna dörrar åt honom. Tycker det är så fruktansvärt synd om honom, han har talfel som gör honom svår att förstå och han är så pass handikappad att han omöjligt kan klara sig själv (t.ex. kan han inte ta sig in i huset igen om han varit ute och rökt för att dörröppnaren inte fungerar, ibland funkar inte hissen heller...) trots det ser man ganska ofta honom ensam när han med stora problem försöker ta sig in i huset eller få någon att förstå honom bra nog för att kunna öppna dörren...

Anyhow, träningen gick ändå bra och det värsta med skyttet börjar släppa, resultaten är fortfarande inte i närheten av okej men det blir i alla fall bättre och kommer förhoppningsvis hinna lösa sig tills SM. Hoppas även att brännmärket på fingret läker snart så det inte gör så ont... Det går ju att skjuta med det, har ändå tränat rätt många pass efter helgen, bland annat ett i morse och kommer med största sannolikhet bli ett i kväll också.

Är verkligen värdelös på att ta bilder men det är någonting som jag måste bli bättre på...

Likes

Comments

Är lite för trött för att faktiskt ha några direkta fredagskänslor idag, satt uppe till halv 7 natten till torsdagen och skrev på ett historiearbete om några viktiga personer som levde på 1800-talet då jag trodde att arbetet skulle in då... vilket det visst inte alls skulle (😡). Jag blev ganska glad sen när jag fick ett meddelande om att matten var inställd och jag därför inte började först kvart över elva och kunde sova ett tag till. Kvällen spenderades sedan på bågskyttet, kom hem halv 9 och sen vid sådär tio insåg jag att jag fortfarande inte gjort dagens matteuppgifter så det var bara att dejta matteboken innan läggdags. Har inga direkta planer för helgen utan är väl mer att försöka sova så mycket som möjligt och bara ta det lugnt, göra klart det sista till historian som skulle in på måndag och göra klart presentationen om aktuella händelser i Ryssland som redovisas, också på måndag och sedan eventuellt också åka ner till bågskyttet och träna med en ledare för att ta reda på vad det är med skyttet som inte stämmer.

Likes

Comments

Alla som tror det är 100% seriöst kan ta det lugnt... I mars kommer vi fira vårt ett års jubileum *lääängtar!!*, när vi gifte oss var jag alltså 16 och hon 14 vilket säger en del om det hela. I vilket fall, vi båda heter Anna i förnamn och har gjort bästa efternamnet som en kombination av våra efternamn. Planerna för bröllopet var helt underbara, klänningar, slöjor, blommor, präster, fotografer, ringar, you name it! I praktiken gick dock detta inte riktigt lika bra, mycket av sakerna glömdes hemma, glömdes bort eller hanns inte med. Då hon bor väldigt långt bort skedde bröllopet på JSM:et förra året och i och med att det var ett SM var det ganska ont om tid både innan och efter i och med att man är så beroende av andra man åker med, hon hade dessutom glömt sin ring hemma så blev en snabb förlovning första dagen och ett ännu snabbare bröllop dagen efter då hon hade pojkväns problem (de bor verkligen längst norr och längst söder ut i vårt avlånga land...) och jag trodde vi skulle åka väldigt direkt efter prisutdelningen gick det hela väldigt snabbt men vi han i alla fall byta ringar och lova att älska varandra till döden skiljer oss åt, det där med att vara varandra trogna var givetvis en del som hoppades över ;) Vi tog i alla fall två oerhört vackra selfies med förlovning- och bröllopssringar sådär i slutet på en lång dag och en lång tävlingshelg... Enjoy!

​Nej jag hade ingen plattång med mig, ja det var första och enda försöket på att ta en bild, vilket kanske säger lite om hur stressat allt blev. 

Anyhow, ser fram emot att träffa min fru igen och denna gången kommer vi också att hinna umgås lite mer då jag hittar i Falun och dessutom känner ett par personer som skulle kunna skjutsa om det skulle behövas 😊 Kort sagt är jag väldigt taggad på det här, komma tillbaka till falun och att träffa släkten igen 😊 Tack och hej eller hur nu ett blogginlägg ska avslutas!

Likes

Comments

Mitt liv i allmänt är egentligen ganska basic, det består mer eller mindre utan skola, bågskytte och plugg med ganska få undantag. Under de närmaste veckorna kommer dock hända ett par andra saker, först vecka 5 har klassen praktik, vart praktiken ska vara är inte riktigt helt klart ännu, antingen blir det på ekonomiavdelningen på Falurödfärg (i Falun) eller i en tvåa på Stocksäterskolan som ligger här i Hallsberg, sen under helgen (6-7) är det senior SM i bågskytte. Skyttet går fortfarande inte speciellt bra men det värsta börjar släppa nu och resultaten ökar något så kanske ändå kan bli rätt okej tills tävlingen är. Ser i alla fall fram väldigt mycket mot att träffa kompisar och allt som hör ett SM till. Anledningen till att jag åker på senior SM är lite för att träffa kompisar men också mormor och morfar då de bor i Falun, kommer i alla fall att bo hos mormor under helgen och även under veckan om det nu blir så att praktiken också blir i Falun.


Har inga nya bilder från någon träning nu så blir en gammal "inspirationsbild" från en träning som faktiskt gick bra en gång för länge sen.

Likes

Comments

1. Bästa frukosten?
Nu är det ju så att jag aldrig äter frukost förutom om jag är på hotell så skulle väl säga hotellfrukost då bara för det, äter dock varken speciellt mycket eller något direkt "typiskt" för hotellfrukost, brukar väl äta typ en macka och sen frukt och sånt till. Mår väldigt lätt illa av att äta på morgonen så tycker det är rätt överskattat.

2. Ditt favoritord?
Hm.. haha räknas väl inte som ett ord? Annars är det väl "fancy", kommit in i en period då jag missbrukar det ordet. Rent allmänt tänker jag lite för mycket på engelska för att "kunna" översätta vissa ord/uttryck.

3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Skulle nog säga svart, det största utbudet och lättast att matcha, är egentligen inte jätteförtjust i färger.

4. Bästa uppfinningen?
Mobiltelefon/Iphone!!!

5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?
Förmågan att hålla ordning och reda hemma, mitt rum är jämnt kaos och är skapligt lat när det kommer till att diska på en gång osv, dock har jag alltid bra ordning i skåpet i skolan, lite ironiskt.

6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.
Inte en aning, är inte direkt något jag har tänkt på då jag inte tänker skaffa barn först efter jag har pluggat färdigt... det vill säga tidigast när jag är 26, vill dock börja jobba och så först, namn på barn är alltså väldigt mycket ett senare problem.

7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det?
Efter ha googlat lite så skulle jag väl säga av glädje, det ser extremt fancy och härligt ut på de bilder som kommer upp och eftersom det verkar ligga i/på Malaysia lär det också vara ett varmt regnskogsklimat.

8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet?
Los Angeles! Det verkar vara en sjukt härlig stad, USA är trots allt möjligheternas land och som advokat har jag ju i sådana fall hamnat helt rätt med tanke på den rådande "stämnings" (lawsuit) kulturen. Dessutom är det en varm kuststad och rent allmänt har amerikanare en mer öppen attityd än vi har här i Sverige.

9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
Kollar nästan aldrig på Tv så skulle inte vara någon större uppoffring, lyssnar däremot på musik dagligen mest hela tiden och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan musik. Man kan ju trots allt kolla på både filmer och serier på datorn.

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Spelar ytterst sällan sällskapsspel... men kanske monopol om något?

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Skulle vara helt och hållet misslyckad inom allt vad IT och bilar heter, men skulle inte direkt kunna tänka mig att jobba med något som helst praktiskt under resten av mitt liv, tillfälliga extra jobb är dock en annan sak.

12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
Någon typ av kombinerad Shampoo/balsam så man både kan sköta om håret och tvätta kroppen, smink är rätt onödigt med tanke på att det var en öde ö och ingen kommer att se mig ändå.

13. Vilka är dina 5 favoritbloggar?
Egoinas.se är väl den enda bloggen jag följer någorlunda, läser även kissies,se lite då och då när jag är uttråkad.

14. Vem känner dig bäst och varför?
Mr. Ex, han är väl egentligen den enda personen jag verkligen har berättat precis allt för, oavsett vad det har varit. Annars har jag väl ett par andra kompisar också som känner mig väldigt bra men blir ändå inte riktigt samma sak.

15. Vad står på din shoppinglista till våren?
Försöker att ge mig själv shoppingförbud men går väl sådär bra, har dock inga speciella inköp planerade så.

16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?
Stänger in mig på mitt rum alternativt går ut och går, beror lite på vad det är för något som ska tänkas igenom. Är det något som är väldigt jobbigt tänker man väl först igenom det på rummet så man vet hur saker och till ligger ut och sedan går ut och går för att samla ihop sig och må lite bättre. :)

17. Vilket mål jobbar du mot just nu?
Att komma in på juristprogrammet på Uppsala Universitet!

18. Vad vill du bli när du blir stor?
Advokat! Funderar på brott och straff eller familjerätts.

19. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli?
Skulle jag ta upp en gammal, och det är väl det mest troliga, så skulle jag börja bugga igen, annars funderar jag på klättring.

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara?
Var väldigt noga med vad du berättar och för vem, vissa personer kommer göra allt de kan för att trycka ner dig med den lilla information de har, det är alltid lättare för folk att döma någon efter de dåliga de hör om den personen än se allt det positiva.

21. Kakor, chips eller godis?
Godis lätt!

22. Vilket är det fulaste respektive finaste ordet du vet?
Det fulaste är väl hat/rasism då det enbart för med sig dåliga saker. Det finaste som finns är väl älska/kärlek då det är bland det bästa som skulle kunna hända en människa och som bara för bra känslor med sig.


Lista lånad från Kissies.se 

Likes

Comments

Jag heter Anna Johansson, är 17 år och pluggar ekonomi-juridik med ett NIU (Nationell Idrottsutbildning) Bågskytte tillägg i Hallsberg. Då mina föräldrar bor 35 mil härifrån bor jag i en studentlägenhet med tre andra personer som också läser bågskytte.

Mer allmänt om mig; hemma har vi tre hundar, Dixie, Tessan och Lizzie som är min egna hund, vi har också en becksvart katt och pappa har ett antal får. Jag har hållit på med bågskytte i 6,5 år nu och skulle väl bedöma mig själv som ganska average även om jag befinner mig i en svacka just nu. Tidigare har jag hållit på med gymnastik, från det att jag var ~4 tills dess att jag började i sjuan, spelat saxofon under två år, varit scout i 3-4 år och buggat två år innan jag flyttade, jag slutade dock med alla övriga aktiviteter när jag flyttade och började på bågskyttegymnasiet, den enda övriga träningen jag håller på med nu är allmän vardagsmotion och simning ett par gånger i veckan. Då jag satsar på att bli advokat och komma in på juristprogrammet finns det inte tid för så många andra saker.


På bilden är jag och Lizzie, en Shetland Sheepdog, även kallat Sheltie.

Likes

Comments