View tracker
View tracker
Everyday

Nej Bloggning är kanske inte min starka sida. Men ska definitivt bli bättre.

Nu är det helg igen och jag har insett att jag har bott i London i 24 dagar och ännu inte gjort något turistigt. Visst mina helger har varit ganska fullsmockade på dagarna ändå så det är förståeligt, men nästa helg ska jag definitivt in till centrum lite och bara gå runt! Det var planerat att åka till Hyde Park igår, men då vädret inte riktigt var på ens sida så blev det inte av.

Så vad gjorde jag igår? Jag träffade upp Linh Chi för en lunch i Shoreditch och sedan lite vintage shopping. Vi gick på FIKA och åt deras avocado sandwiches och drack gott kaffe. Vi unnade oss till och med en varsin god kanelbulle efter detta! Väldigt lyckat!

Jag och Linh Chi räknade ut att vi inte har träffat varandra på 9 år, och då var det endast en kväll med skolan. Annars var det faktiskt 10 år sedan som vi senast umgicks. Där gick ridån upp för hur gammal man faktiskt är. Chi har iallafall fått en betald internship på Sotheby's och jobbar där nu och bör i Östra London. Hennes plan är väl också att stanna kvar i London ett tag framöver, så det är skönt. Alltid roligt att ha vänner som faktiskt tänker stanna i några år :)

Shoreditch är ett väldigt färgglatt område i London, både människorna men också området i sig. Det är fyllt med fina väggmålningar, härliga prints med mera. Då jag var på väg för att möta upp Chi så tog jag bild på två av mina favoriter sedan innan. De är otroligt stora och mäktiga båda två.

Detta motiv skulle jag väldigt gärna ha som print hemma hos mig. Den finns på Holywell lane nära Great Eastern Street och BOXPARK.

Detta porträtt kan man hitta på Bacon Street nära korsningen Bacon Street och Brick Lane.

Vart är era favoritväggmålningar?

Likes

Comments

View tracker
London Calling

Förlåt för dålig uppdatering. Så ska det inte vara. Jag har helt enkelt jobbat på i två veckor och varit slut när jag kommit hem.

Men livet då?

Jo det sociala livet leker på, jag har mestadels umgåtts med de jag bor med, men även hunnit träffa Julia två gånger, en tjej som är i London som Au pair. Väldigt trevlig tjej! Jag trivs väldigt bra med de jag bor med, och det är skönt då man aldrig riktigt är ensam här, fast man kan gå in på rummet om man vill. Så i det stora hela, jobbat mycket.. inte mycket på kvällarna.. och härliga människor som jag bor med.

Jobbet är helt underbart, det är mycket att lära sig, men väldigt roligt och man får verkligen aktivera hjärnan vilket känns skönt! Alla de jag jobbar med är glada och trevliga. Ska helt enkelt bli bättre på att uppdatera här.. lite svårt så där i efterhand. 


Hoppas allt är bra där hemma!

Likes

Comments

Everyday, London Calling

Nej men se där! 2 inlägg på en dag. Jag kanske till och med börjar bli bra på det här med att blogga.. förutom det faktum att jag aldrig tar bilder, eller att jag är ganska säker att två inlägg om dagen inte kommer att hålla ett längre tag.

Idag så tog jag iallafall det ganska lugnt på morgonen. Jag begav mig vid halv ett till Camden Town för mitt möte på JobCentre. Kan helt ärligt erkänna att jag drog mig lite, sedan så blev det nästan för sent att gå till en bank innan, för att sedan helt och hållet bli för sent. Gick iallafall och hittade JobCentre. Självklart 40 minuter innan min tid, för er som känner mig så vet ni att jag alltid är väldigt tidig, om inte stressad för att jag inte är det. Så för att istället strosa runt lite så gick jag till Costa och köpte en kaffe, det behövdes kan jag känna. Har inte alls druckit mycket kaffe här och stod vid instant coffee hyllan på affären senare och drog mig (men gick därifrån.. på något bättre sätt måste jag kunna lösa det). Jag gick sedan långsamt tillbaka mot JobCentre och drack min cappuccino, som jag beställde som liten men fick mellan (jag klagar då inte, de kanske såg på mig att jag behövde den?). Väl framme så stod jag utanför och undrade varför så många stod utanför och inte gick in i byggnaden. Så som jag är så frågade jag inte utan spelade med i charaden och låtsades som jag förstod precis vad som gällde. Precis efter jag slängt kaffemuggen i soporna så ropade en man upp "1.35" och en hop människor gick in. Insåg då att man alltså väntade utanför tills sin bokade tid ropades upp (tur att jag var där tidigt då de ropade upp den 15 minuter innan!) och insåg varför när jag klev innanför dörrarna.

Det var en liten trång lokal och vi var ombedda att stå i en liten korridor. Efter att vi stått där så fick vi som inte hade brev med sig (typ jag och en italiensk man bredvid mig) en clipboard där vi fick uppge vårt referensnummer och vårt namn. Efter det så fick de två raderna med folk längst med väggarna ställa sig i en kö för att få en lapp med ett våningsnummer på och sedan gå upp dit för att sätta sig i ett väntrum. Efter en liten väntan blev det min tur och jag fick uppge namn, adress, civilstatus (insert skämt om "single and ready to mingle" så att den stackars utarbetade JobCentre mannen fick skratta lite också, vilket han gjorde.. högt..) fick även svara på andra frågor men insåg att de skippade många för mig som andra fick svara på. Efter det så tog han massa kopior, jag skrev under och så fick jag sätta mig på andra sidan av byggnaden och vänta. 20 minuter satt jag sedan så fick jag säga mitt födelsedatum och sedan fick jag ett stramt leende från kvinnan som jobbade där och en liten nick samtidigt som hon gav tillbaka mitt pass. Så var jag klar. Nu är det bara att vänta 3 till 4 veckor sen får jag ett national insurance nummer och kan betala rätt skatt. Hoppas hoppas att den kommer innan första lönen!

Efter det så hade jag endast 25 minuter tills bankerna stängde, då jag helt enkelt inte trodde det skulle ta så lång tid. Tänkte att jag iallafall försöker, och gick in på Natwest. Kvinnan som jag pratade med var väldigt trevlig, men hon sa ganska snabbt att vi måste boka tid för att starta ett konto. Hon gick sedan igenom med mig precis vad jag behöver ta med mig och jag hoppas att jag har möjlighet att fixa detta innan mitt möte med henne nästa lördag. Att ha Natwest som bank skulle vara underbart då de har ett kontor brevid mitt jobb och då hon var så bra och verkligen ville hjälpa mig så ser jag mig gärna som en trogen kund till dem, om det däremot inte går att fixa allt så får jag helt enkelt gå någon annan stans.

Nu så har jag beställt mat och ska snart äta den i mitt lite mer städade rum. Imorgon så ska allt vara klart efter läckaget och jag kan säga så här att mitt rum redan blivit mycket bättre bara av att bädda med egna lakan.


Ha en underbar kväll allesammans!


Oh, and for those of you not being able to read Swedish (here's looking at you Courtney!) Ive added a google translate to the sidebar to the left. You will find it if you press the symbol depicting three horizontal lines at the far upper left corner of the blog. there you will see a little google icon and a "choose language" section (or worst case scenario: "Välj språk" which is the swedish equivalence). for now, just translate to english and Ill promise to be better.. but right now: this became a far bigger post than I imagined.. and I'm really hungry :P


Lots of love xoxo

Likes

Comments

Everyday, London Calling

Det har varit ganska lugnt och skönt men samtidigt mycket som har hänt de närmaste 24 timmarna. Efter att jag släpat ner mina väskor från den översta våningen på hostlet så tog jag en Uber till mitt nya hus. Ännu en gång får jag en "reality check" när Ubern susar förbi Westminster palace, Big Ben, London Eye och de andra vykortsvänliga platserna i denna stad. Chauffören denna gång var väldigt pratsam och bilfärden på 30 minuter gick relativt snabbt. Väl inne i huset träffar jag två av tjejerna som jag ska bo med och gick ganska fort med en av dem till affären för att köpa lite cider.

Vi tillbringade sedan eftermiddagen på takterassen med fötterna i en barnpool och kalla cider i handen. Hyresvärden kom förbi och skulle kolla vart det var ett läckage och hittade det i mitt badrum, så jag har inte kunnat boa in mig i mitt nya rum, vilket jag känner kan behövas för att jag ska kunna landa lite. Det är inte ett perfekt boende men de i huset verkar snälla och det är ett boende som kommer fungera för mig ett tag, vet däremot inte om jag kan se mig boendes här i flera år, månader däremot? ja.

Idag så ska jag till banken, då jag valde att spendera gårdagen med huset istället, och jag ska även på möte för att få mitt national insurance nummer. Efter det så ska jag handla till rummet då jag fortfarande inte har saker som kuddar och täcke (fick låna av andra i huset i natt). Om jag sedan har tid så ska jag träffa en av Annas kompisar och hennes vänner på en rooftop bar i Camden. Kan dock erkänna att jag är ganska slut, och mest troligt kommer sova bort eftermiddagen/kvällen.

Likes

Comments

Everyday, London Calling

Klockan är strax efter 8 på morgonen. Jag har legat vaken sedan 07.00 i den övre delen av en av tre våningsängar. Rummet i Pimlico är varmt och fuktigt. För att få ett glas vatten så måste jag gå ner för 10 trappor. Personligen anser jag att det inte är värt det, inte än. Gårdagen blev sen, jag landade vid halv sex på kvällen och var vid mitt hostel runt 7. Efter en snabb laddning av mobilen så begav jag mig mot det boende som jag tidigare sett på Skype och skrev under hyreskontrakt samt fick nycklar. Då det var sent så tog jag sedan en Uber "hem" till hostlet. Tjejerna som jag delar rum med är underbara, så kvällen fylldes av skratt och konversationer på knagglig engelska. Idag så vaknade jag vid 7 (8 svensk tid) och kunde inte somna om på grund av värmen. Det är endast 20 grader ute nu på morgonen, men säkert mer här inne i rummet och den stackars ensamme fläkten vi har kämpar med att svalka oss alla. När jag tittar ut genom fönstret så ser jag London eye och Westminster och påminns om samma tanke som jag fick igår när jag susade genom staden i min Uber "Gud vad jag älskar den här staden".

Idag blir det att komma i ordning i huset. Först så ska jag ner för de 10 trapporna och äta frukost, sedan upp igen för att hämta kläder, ner lite för att duscha, upp igen (kommer ha en väldigt bra träning av lår och rumpa!) för att packa ihop och sakta men säkert släpa ner på väskorna för att checka ut. Just nu så är jag väldigt tacksam för att personalen tipsade om att ha kvar en av mina väskor (den tyngre) i deras bagagerum och "bara" bära upp den ena. Efter att jag har kommit till huset och gjort mig själv lite mer presentabel så ska jag åka till banken och försöka med det omöjliga, iallafall om man förstått alla informationssidor för svenskar som ska flytta till London, jag ska nämligen söka om bankkonto. Även med ett brev från mitt jobb så kan det bli problem tydligen.

Nu börjar folk röra på sig här under, och vi ska då äta frukost snart. Det känns att jag inte hann äta någon middag igår så även fast frukosten som serveras här endast är flingor och kaffe så känns det som en lyxfrukost just nu.

(Som ni ser så släpade jag med mig lite grejer från Sverige)

Likes

Comments

Everyday, London Calling

Mina väskor är packade, ja helt ärligt så är väskorna redan i Sthlm med min far, och jag och mamma ska följa efter på tåget om någon timme.

Det bultar på ganska rejält och jag är helt ärligt väldigt nervös. Jag är nervös för sådana småsaker som att ta mig från flygplatsen med två stora klumpiga väskor och ett rullande handbagage. Eller det faktum att jag ska träffa min hyresvärd ikväll klockan 9 och resa i London själv. Ja, hur fånig är man inte egentligen? här har man gått ensam klockan 3 på natten genom Sydney och inte varit rädd. Men jag tror att det är för att jag åker ensam denna gång. Det är läskigt. Men oh så spännande!

Jag lyfter klockan 15.25 från Svensk mark och landar i London vid 17 tiden, där så beger jag mig först till hostlet, sedan till hyresvärden för att se rummet och få nyckeln, sedan tillbaka igen för att sova en natt på hostel.

I den här bloggen så kommer ni att få följa mitt nya äventyr i London och jag hoppas att ni finner det lika spännande och roligt som jag !


London, Nu kör vi!


Likes

Comments

Everyday, London Calling

​Nu känns det på riktigt. Den där lilla paniken i magen som är så otroligt spännande att ha. Det pirrar i magen. 

Nu gör jag det också. Imorgon så flyttar jag till ett annat land för att börja på mitt första riktiga jobb efter universitetsstudierna. Jag flyttar till en stad jag endast turistat i förut, och jag flyttar alldeles ensam. Det finns några bekanta i London vilket är bra, men ingen nära vän som jag kan tvinga mig på. Det finns alltså inget skyddsnät. 

Det är läskigt, men ska bli så jädrans roligt. :D 

Likes

Comments

Det blev mycket där på slutet. Packa, städa, träffa underbara vänner, och jobba. Då sopades bloggen tyvärr in i ett hörn och undveks. Jag har en tendens att trycka bort något om det blir jobbigt. Att inte ens försöka. Det ska jag jobba på. Jag tycker det är roligt att blogga, annars skulle jag inte göra det så klart, och vill självklart bli bättre. 

Men nu då? Jo jag sitter alltså hemma i mina föräldrars hem, med massor av kaos runtomkring mig då jag håller på att packa "upp" allt jag packat ner för att sedan packa om. Ja det ni, jag börjar bli en expert på att packa. Imorgon så ska jag även få snusa lite på en bebis innan jag flyger över till London "för gott". Men idag så är det ganska enkla saker på agendan: Packning, Packning och åter packning, med en sista släng av träning och mys med familjen. Imorgon så blir det däremot roligare, då ska jag som sagt få några timmar med en några månaders bebis, sedan blir det ner på stan för att köpa lite nödvändigheter för att sedan äta kräftor med familjen. 

Hoppas ni får en underbar dag så dyker jag upp med en bättre blogg i London sen!

Likes

Comments