Header

En lugn och ledig helg är förbi, fylld av sol och bullbak. Tyvärr är nog det varma vädret likaså...om man ska lita på vädergubbarna.
Igår kväll var jag med Isa på Skönheten och Odjuret i 3D. Fin film, bra skådespelare. Sevärd film.

Idag har jag ledig dag, varit ute på morgonpromenad, storstädat och sen blir det en sväng till gymmet. Ikväll håller jag i en kvällskurs på jobbet. Fullspäckad dag minst sagt!
Kram♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ingredienser
1 pkt färska dadlar (600 g)
200 g sötmandel
2 tsk malet vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
3/4 dl kakao
1/2 kopp starkt kaffe- typ espresso.
1 dl rågflingor (havregryn funkar också)

Garnering
1/2 dl osötat jordnötssmör
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl kokosflingor

Så här gör du:
• Sätt på ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna i ugnen i max 10 min.
• Låt svalna
• Kärna ur dadlarna och lägg dem i en blender/mixer tillsammans med övriga ingredienser.
• Mixa dem till en smet och bred ut ett jämt lager på ett bakplåtspapper i en stor form.
• Jag valde att täcka nötbotten med ett tunt lager av osötat jordnötssmör och toppade med kokosflingor och pumpakärnor.Där är valet helt valfritt.
• In i frysen så fort du kan, ju snabbare de hamnar i frysen desto tidigare får du njuta av dessa gudomliga bars. De bör stå minst 1 timme för att stelna till och bli sådär lagom sega. Skär upp och njut!!!

Likes

Comments

Ovärderliga dagar hemma. Att få överraska dem man älskar. Fira min fina lilla Stella på 3 års dagen med ballonger och paket.
Se hur stor Penny har blivit på bara en månad. Att bli överöst med pussar och kramar från alla dess håll. Det är hemma det.

Skratt, en förträfflig 3-rätters och världens bästa vänner. Så välbehövligt. Så saknat. Ni gör mig så lycklig♡

Lyckligt lottad. Det är jag det. Fått jordens finaste personer i mitt liv. Dom är fantastiska!♡

Likes

Comments

En bättre lördag på Amarillo. Nytt och spännande. Flatbread, halstrad tonfisk, sliders och raspberry passion. En ny, häftig smakupplevelse.
Samtal mellan himmel och jord. Högt och lågt. Hit och dit. Precis som livet.
Kvällar att minnas.
Kram

Likes

Comments

Inne på tredje sjukdagen utan träning eller ork. Abstinensen är ett faktum och då fördriver jag tiden med att äta glass och försöker lura mig själv att det är bra för min onda hals. Hitintills har jag gått på det. Ibland är det skönt att man är så lättlurad.

Något som är än mer trevligt och skönt är att mars månad är här och vi går snabbt mot ljusare tider och längre dagar. Helt fantastiskt om ni frågar mig!
  Trevlig kväll

Likes

Comments

Så lätta, graciösa samtidigt så fluffigt bulliga. Här i sitt sista skede. Helt fantastiska är dom, Ranunklerna. Från knopp till detta, så vackra. Speciellt i sin ensamhet, utan andra blommor att fäktas med om uppmärksamheten. Jag gillar dom.

Likes

Comments

Övernattat hos Karin i natt. I den gamla skolan som är ombyggd till ett hem med en fasad och omgivning som andas Toscana.
Bastubad, ett dopp i poolen med 2°C vatten och rundvisning i hennes orangeri där mängder av fantastiska växter får samsas under vinterns kalla mörka månader. Och ett besök i vinkällaren. Jag ska också ha en vinkällare när jag blir stor. Det borde alla ha.

Idag begav vi oss på äventyr. Jag har fått möta Gutefår för första gången. Coolt på avstånd. En lätt klapp på baggens mäktiga horn fick räcka. Men pälsen, ni skulle sett skiftningarna från svartaste svart till en ljus grå nyans. Så vacker.

Likes

Comments

När man ser snödropparna som lyckats tränga sig upp ur den nedkylda marken. Jo men då känner jag att snart, snart har jag härdat ut ännu en mörk, kall vinter och får snart möta värmen och långa ljusa dagar. Och en dag som denna när solen strålat högt på en klarblå himmel, blir man varm och glad från topp till tå. Jag älskar S O L och all den växtlighet som spricker ut med den.

Likes

Comments

Ingredienser:
12 st färska dadlar
2 dl mandlar
2 msk kokosolja
2 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
2 msk starkt kaffe

Gör så här:
• Börja med att kärna ur dadlarna och finhacka.

• Mixa, finhacka eller mal mandlarna. Jag väljer oftast de två förstnämnda då slutresultatet blir mer crunchy.

• Lägg alla ingredienser i en skål och mixa samman allt med en mixer.

• Forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen. Sedan är det bara att njuta...med lite bättre samvete.

Likes

Comments

scabiosa - höstvädd

Glädjen när dessa godbitar trillade in i butiken imorse. Helt klart ev av mina topp 3 vad det gäller snittblommor. Så vackert svajande och livliga, lite lekfulla så där.

Med ett par sådana hemma känns inte sommaren så långt borta, till skillnad från när man går utanför dörren och är på väg att blåsa bort i isande vindar. Håll ut vänner♡

Likes

Comments