Header

Övernattat hos Karin i natt. I den gamla skolan som är ombyggd till ett hem med en fasad och omgivning som andas Toscana.
Bastubad, ett dopp i poolen med 2°C vatten och rundvisning i hennes orangeri där mängder av fantastiska växter får samsas under vinterns kalla mörka månader. Och ett besök i vinkällaren. Jag ska också ha en vinkällare när jag blir stor. Det borde alla ha.

Idag begav vi oss på äventyr. Jag har fått möta Gutefår för första gången. Coolt på avstånd. En lätt klapp på baggens mäktiga horn fick räcka. Men pälsen, ni skulle sett skiftningarna från svartaste svart till en ljus grå nyans. Så vacker.

Likes

Comments

När man ser snödropparna som lyckats tränga sig upp ur den nedkylda marken. Jo men då känner jag att snart, snart har jag härdat ut ännu en mörk, kall vinter och får snart möta värmen och långa ljusa dagar. Och en dag som denna när solen strålat högt på en klarblå himmel, blir man varm och glad från topp till tå. Jag älskar S O L och all den växtlighet som spricker ut med den.

Likes

Comments

Ingredienser:
12 st färska dadlar
2 dl mandlar
2 msk kokosolja
2 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
2 msk starkt kaffe

Gör så här:
• Börja med att kärna ur dadlarna och finhacka.

• Mixa, finhacka eller mal mandlarna. Jag väljer oftast de två förstnämnda då slutresultatet blir mer crunchy.

• Lägg alla ingredienser i en skål och mixa samman allt med en mixer.

• Forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen. Sedan är det bara att njuta...med lite bättre samvete.

Likes

Comments

scabiosa - höstvädd

Glädjen när dessa godbitar trillade in i butiken imorse. Helt klart ev av mina topp 3 vad det gäller snittblommor. Så vackert svajande och livliga, lite lekfulla så där.

Med ett par sådana hemma känns inte sommaren så långt borta, till skillnad från när man går utanför dörren och är på väg att blåsa bort i isande vindar. Håll ut vänner♡

Likes

Comments

Hej hej och hallå!
Som många kanske redan vet så har jag lite smått börjat ett nytt kapitel. I januari lämnade jag livet i Tibro för att bege mig över Östersjön och bosätta mig mitt i Visby. Mitt i Visby it is, innanför den vackra ringmuren i ett charmigt gammalt hus med en mysig liten innergård, och det bästa av allt, 3 minuter från jobbet.
Här fortsätter jag nu min resa som florist. Irisdals Blomsterhandel heter min nya butik, och jag har fått så fina nya kollegor.

Visby är vackert. Även så här års. Men vetskapen om att våren är på väg och att få se staden spricka ut i blom, det bara pirrar i kroppen av längtan. Att möta våren på en av Visbys alla uteserveringar kommer bli fantastiskt!

Det blir lite av varje. Vackra miljöer. Vackra blomster. Och annat fint och världsligt som ligger mig varmt om hjärtat. Kram från mig

Likes

Comments

Sitter hos frissan och blir förvandlad. Passar på att skämma bort mig lite på min lediga dag.
Det blir mycket jobb nu i december och mycket annat roligt pyssel som ska hinnas med innan jul så det är lite tomt här nu för tiden. Men nu tänkte jag passa på att inspirera med några kransar från mitt första år som florist. Det har verkligen blivit min grej, jag älskar det! Ett vackert sista farväl till någon man älskat, fin till dörren, att hänga i fönstret eller pryda ett bord. Och det går ju att variera helt efter tycke, smak och årstid. I♡Kransar

Likes

Comments

En m y s i g a r e helg i huvudstaden hos kusin Jonas och hans Lisa.

Ett besök på Flippins' Burgers • Julmarknad i Gamla Stan • En kopp fika på Cosy Café i Gamla Stan • Hemmagjord tapas och mousserande • Och för att knyta ihop säcken blev vi bjudna på en delikat brunch.

Nu sitter jag på tåget hem med julmusik i lurarna och får upp julstämningen ännu ett snäpp för i eftermiddag är det dags för den kvinnliga delen av familjen Berling att binda kransar 🎅 Love this time of year♡

Likes

Comments

Förmodligen två av mina absoluta  favoriter... gamla byggnader med en historia och känsla utan dess like. Också dessa fantastiska, detaljrika små kaktusar. Dom ger mig något, något speciellt.

/Probably two of my favorits ... old buildings with history, charm and structure. And these amazing , detailed cacti. These things tells me something.

Likes

Comments

Att fylla huset med de människor jag älskat och känt längst - Bjuda på god mat - Duka upp ett dessertbord som är bakat med så mycket kärlek och glädje - Att få värme och uppskattning - Skratta tillsammans

Släkten är värst....värsta bäst! Ni är guld och tack för ett mysigt kalas♡

Likes

Comments

​Ja jag vet, det är inte jul än på några veckor. MEN pepparkakor kan man inte få för mycket utav och att få ned denna gudomliga kryddiga smak i ett par sega kolor. Ja ni förstår ju själva. Här har vi inte tid med att ta hänsyn till julen. Baka och njut! 

Leilas super smarriga recept som ger CIRKA 50 KOLOR

Ingredienser:
•100 g  smör
•2 dl  vispgrädde
•3 dl  strösocker
•1 dl  ljus sirap
•1 tsk  vaniljsocker
•2 tsk pepparkakskrydda (eller valfri smaksättning)

Gör så här:
•Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. 

•Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då. 

•Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell.

•Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna. 
Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt. 

Likes

Comments