Header

Årets mini-pepparkakshus. Ett måste för mig i juletid

Ja ni förstår hur gott det doftar här hemma!

1 av 3. Kransar kan man aldrig få för många av. Denna är gjord endast av lärkkvistar som jag lyckligt nog funnit på marken i skogen. LYCKA!

En adventsvecka kantad av julens vackra blomster, julbord, en helkväll med kära kollegor och en fantastisk 2:a advent då första snön föll mitt i julbaket.

Och tänk imorgon firar vi redan Lucia, på söndag är det dags att tända tredje ljuset och sen är det inte ens en vecka tills jag får krama om min fina familj igen och alla saknade vänner! Åh så härligt det ska bli!♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Julen för mig innebär sååååå många timmar vid spisen. Älskar detta pysslande, att pröva nya recept och få njuta av dofterna som sprids när pepparkakskolan börjar puttra.
Dessa kolor har faktiskt blivit lite av en tradition för mig så här års. Kokar flera satser och bjuder på vid olika tillfällen. Hade packat in ett gäng som jag bjöd tjejerna på som vi hade på kransbindningdkurs härom veckan. Vilken succé det blev! Så roligt.
Jag använder mig av Leilas grundrecept på smörkola och låter de koka max 15 minuter så de blir sådär perfekt mjuka. Sedan tillsätter jag 2 tsk pepparkakskrydda innan jag fyller en avlång sockerkaksform. Detta för att få höga fina bitar när jag sedan skär isär dem. Och hörrni, de är försvinnande goda minst sagt.

Receptet ger cirka 50 kolor

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Apelsinkola
2 apelsiner, rivet skal1 citron, rivet skal

Pistagekola
1 dl hackade, rostade pistagenötter

Pepparkakskola
2 tsk pepparkakskryddor

Chokladkola
2 msk kakao

Limekola
2 lime, rivet skal

Kardemummakola
2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel

Ingefärskola
1 tsk malen ingefära

Gör så här:
• Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

• Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter.

• Rör om då och då.

• Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig.

•Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell.

• Häll upp kolan på en oljad plåt.

• Låt svalna.

• Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.

Likes

Comments

Har än en gång haft en sådan där helt fantastisk helg där ord känns överflödiga. Men. Jag ska självklart skriva några rader om de dagar som passerat.
Natten till i fredags anlände mina fina föräldrar med färjan. Vi firade in december månad med skinksmörgås, tända sifferljuset och öppna våra chokladkalendrar tillsammans. Jag traskade iväg till jobbet och de strosade runt på Visbys gator i ett smärre busväder. Vi tog lunch på Brooklyn Burgers och njöt av det hittills godaste burgarna jag ätit. Och jag är en riktig sucker för just burgare.
Efter jobbet blev det ännu fler smakupplevelser. Jag vet att jag har sagt det förut, så jag säger det igen: NI MÅSTE ÄTA PÅ AMARILLO OM NI BESÖKER VISBY. lova mig detta. Personalen är fantastisk och maten är en gudagåva.
Lördag och söndag har jag varit ledig tillsammans med mamma och pappa. Vi har packat ut hela mitt liv i lastbilen, jisses vad saker jag har, vi har strosat i butiker, julfikat hos mina hyresvärdar, köpt med oss ostar och korvar från Wisby ost, myst hela kvällen och idag, första advent, slog vi till med pannkaksfrukost som avnjöts med tända ljus och julmusik och sedan avslutade vi vår härliga mathelg med en helt amazing lunch på vårt favorit fik Ka:feit. Jag tog deras chèvre på en bädd av rödbetor och sallad toppad med honung och valnötter. Japp det var SÅ gott!
Sen var det dags att krama mina favoriter hej då. Men nu är det inte långt kvar tills jag träffar dom igen. 19 dagar♡

Innan dess står det mycket på agendan. Julbak, träningar, julbord, middag med jobbet och ännu mer julbak. Så härlig tid!

Nu ska jag slå in de sista pepparkakskolorna och sen ska jag krypa ner i sängen.

Puss!

Likes

Comments

Ett stycke måndagsbukett. Den där magnifika primadonna-liknande amaryllisen i mitten omgiven av glänsande grönt och de mest näpna men ack så sockersöta stjärnflockorna och allas vår favorit: Anemonen.

Ja jag hade då inte tackat nej till denna centerpiece på mitt bord där hemma. Fantastiskt sätt att muntra upp en grå måndag. Eller tisdag. Eller vilken dag som helst som du tycker behöver piffas upp. Det finns alltid något att fira! Älskar att strössla med blommor i alla vrår så här i juletid. Fantastiska ting♡

Likes

Comments

Så där då var snart alla flyttlådor packade. På torsdag kommer världens bästa föräldrar hit och hjälper mig flytta allt bråte. Ska bli så mysigt att ha dem här hela helgen och jag som har två dagar ledigt. Kommer bli en perfekt helg! Adventsmys i mängder.

Veckan som passerat har varit fullspäckad med jobb, kvällskurs, träning, middagar och packning. Imorgon håller jag i min första kvällskurs själv. Ska bli så roligt! Sen har jag träning och julgodistillverkning på schemat resten av dagarna. Också hoppas jag att alla julklappar jag inhandlade på Black Friday hinner komma i veckan så att jag får ha tomteverkstad en kväll. Det är typ det bästa jag vet. Att slå in alla julklappar fint.

Nu ska jag se ett avsnitt till av Suits. Haha nu är jag helt såld på denna serien. Sjukt bra!

Godnatt

Likes

Comments