Contains affiliate links Vardagen min, Kläder, New in!

Hej oktober, välkommen!

Jag har aldrig varit den som ser fram emot hösten och dess mörka kvällar och ruskiga väder. Har varit en av de som vill att snön ska komma och ljusa upp och så vidare... Men på senaste tiden har jag tydligen blivit en hösttjej? Älskar färgerna på träden och stickade tröjor, dricker te minst tre ggr per dag och vill vara produktiv nu när höstterminen i skolan dragit igång. Sedan har vi ju Halloween, förstås. Det är nog det jag är mest taggad inför, och det är något jag alltid älskat.

Som jag nämnde i förra inlägget så blev det faktiskt en sväng på två second hand-butiker igår efter en gul regnjacka till min Halloweenkostym. Kan ni gissa vem jag ska vara? ;);)) (nej, jag ska inte vara Georgie i IT). Tyvärr hittade varken jag eller Daniela någonting där, så vi gav upp och gick och åt sushi istället. När vi hade ätit så hade vi lite tid att döda men då hittade jag istället en annan gul skönhet i form av en stickad tröja från H&M:

Och idag tänkte jag ha en sådan där produktiv höstsöndag och få en skön start på nästa vecka, så jag satte mig ner vid frukosten och skrev en så kallad To do-list. Det är bland det bästa jag vet, att få bocka av saker på en lista. MEN gissa vad? När jag hade skrivit klart listan och gick upp för att sätta igång fick jag feber och en för jävlig huvudvärk. Så jag tror att jag egentligen bara bör ta det lugnt idag. Gjort alldeles för mycket saker trots att jag är sjuk, och det blir ju inte bättre av att jag fortsätter i de spåren. Det är ju en sämre del av "autumn feels", att alla är sjuka hela tiden... Så det är så resten av dagen kommer se ut, jag kommer ligga kvar här i sängen och vila. Hoppas ni är friska i alla fall så hörs vi i nästa inlägg!

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resor, Vardagen min

Go'kväll vänner!

I helgen var jag i Stockholm och hälsade på Olivia igen som jag nämnde i förra inlägget. Det var Scaniadagen på Gröna Lund och då hon jobbar på Scania fick vi gå in gratis. Vi hade jättekul och jag började bara grina en gång. High five! Det var när vi åkte Fritt fall Tilt och jag trodde vi skulle dö. Så stabil är jag! Tröstade mig efteråt med att köpa 30 kronors-cola och åka fler karuseller. Hur som helst hade jag en underbar helg, men Olivia hade ont i halsen och vi sov i samma säng så... Nu är jag också sjuk. Men det går åt rätt håll. Hoppas jag blir frisk till på lördag för då är det second hand-shopping som gäller!

Likes

Comments

Vardagen min, Bildbomb, Resor

Nu i helgen var jag och min vän Olivia på ett Harry Potter-event nere i Uppsala. Jag åkte med Johan, som också skulle dit. Väl där träffade vi på två andra - Hanna och Erik vilket var väldigt kul och vi blev ett bra gäng! Vad eventet gick ut på var alltså att man tog sig till perrong 9 (och tre kvart) på tågstationen i Uppsala för att sedan gå på ett gammalt tåg som skulle föreställa Hogwartsexpressen. Vi fick dock ingen sittplats på vägen till Marielund (som för dagen gjorts om till Hogsmeade) men det gjorde faktiskt ingenting. Vi stod på plattformen utanför vagnarna där vagnarna satt ihop. Det var faktiskt väldigt mysigt. Så tågresan var riktigt bra! Man fick möta flera karaktärer.

När vi kom fram till "Hogsmeade" blev jag faktiskt nästan lite besviken. En stor gräsplätt med ett stånd här och var. Det fanns ju många fina grejer att köpa, det klagar jag inte på! Men det kändes bara så himla lite. Vet inte om jag hade haft lite för höga förhoppningar? Det var dessutom svårt att hitta till alla stationer man ville till, så jag är inte jätteövertygad om de fanns eller inte haha. Vi gick en runda sedan satt vi mest och fikade. Vi var på Snapes lektion också, det var faktiskt kul! Kan hända att det var den enda lektionen vi var på då det var den enda vi hittade... Men men, jag ska inte klaga! Verkligen inte! Arrangörerna för det här evenemanget har gjort det på sin fritid som en rolig grej, och det tycker jag är fantastiskt. Hur som helst är jag glad att vi gjorde det!

När allt var klart käkade vi på Taco bar i Uppsala och sedan följde jag med Olivia till Södertälje istället för att åka hem till Falun igen, som vi hade bestämt. Vi hade faktiskt funderat på att gå ut, men vi kom hem till Olivia jättesent, ca 22:30. Så vi stressminkade och gjorde i ordning oss innan vi fick ta en powerwalk till pendeln. Det blev bara en timme på varje ställe då första stället stängde 01, och andra 03 och DIT tog det lång tid att ta sig. Men vi hade kul i alla fall. Dagen efter blev det lite thaimat som bakiskäk, mycket värt det enligt mig. Nu innan detta inlägg blir allt för långt ska ni få lite bilder från tågresan. Ha det!

Likes

Comments

Foto, Teater, Vardagen min

Nu är ju de flesta skolor igång igen. Som många säger känns det skönt med lite rutiner i vardagen igen. Börjar dock komma till insikt med hur gammal jag faktiskt är när de nya ettorna som börjar gymnasiet är 01:or. 01:OR. NOLL-ETTOR. Förstår egentligen inte varför då det faktiskt bara skiljer två år mellan dem och oss 99:or. Två år är inte lång tid? Men jag är fortfarande gammal..

I alla fall, vi började igår och har inte haft riktiga lektioner utan de här tre dagarna nu innan helgen är bara som introduktionsdagar. Igår hade vi i grund och botten (försöker lära mig prata utan att slänga in engelska ord som t.ex. "basically" som skulle passat in fint där) bara upprop och idag har vi gjort några teaterövningar med ettorna som vi planerade igår. Det gick bra, de verkar fina. Vi gjorde faktiskt en improvisationsövning (Space jump) som jag länge tyckt varit jobbig då improvisation verkligen inte är min starka sida. Men idag gick det faktiskt väldigt bra och jag tyckte mest den var kul! Efter detta gick vi med alla andra esteter på Nick Brandt's fotoutställning som satts upp även här i Falun på magasinet.

Imorgon är sista introduktionsdagen och då ska vi ha någon slags workshop med ettorna. SEN börjar äntligen det riktiga schemat så man får veta exakt var man ska vara, vad man ska göra, vem man ska ha o.s.v. Och jag kommer få utveckla mig ännu mer i mitt karaktärsämne!

Likes

Comments

Teater, Vardagen min

EDE Film är alltså en youtubekanal bestående av två pers vid namn Dennis Andersson och Alexander Embretsén. I princip de enda riktiga filminspelningarna jag varit på har varit med dessa genier, och det är jag väldigt tacksam för. Denna gång var det en film vid namn "Slutdestination dödssjuk" vilket kommer bli en hysteriskt rolig och aningen sjuk film... Det handlar om en man som får veta att han är dödssjuk och då gör en bucket list med saker han ska göra innan han dör. Kan låta sorgligt och ganska oskyldigt men i filmen gömmer sig galna karaktärer som man inte får nog av (eller jo kanske). Mer vill jag inte säga då filmen får stå för det när den väl kommer ut. Men kort sagt kan jag nog säga att den kommer bli bra. Ni kan ju också tolka bilderna som följer om ni vill få en bättre uppfattning om handlingen.

Är så glad att det här gänget finns för det är superbra för min del att få den här erfarenheten, för även om jag inte är med jättemycket så känner jag hur mycket jag utvecklas för varje gång! Det går heller inte att umgås med dem en hel dag utan att skratta sig någorlunda tårögd, vilket är skönt och också behövligt för att lyckas hålla masken i deras svinroliga scener... Med det sagt, här är några ytterst oklara bilder från inspelningen!

Och juste - glöm för bövelen inte bort att kolla in deras youtubekanal!! EDE Film

Likes

Comments

Vardagen min

Dagen har spenderats nere vid vår privata brygga och jag har läst HP och faktiskt fått lite färg. Hoppas på fler sådana här dagar!

Likes

Comments

Foto, Teater, Vardagen min

Ovanför skådar ni det bästa rubriknamnet jag någonsin åstadkommit.

Jag skriver detta inlägg nu i brist på annat att göra (jag vet att jag egentligen borde sova men jag känner att det har jag inte tid med..) och kanske i tron på att börja blogga igen? Men jag vet ju att det knappast kommer hända med tanken på hur bra det har gått förut... Därav rubriken. Det är mycket som har hänt sen sist men det är väl knappast ni intresserade av så det finns i säkert förvar i min dagbok så jag behöver inte oroa mig för att glömma bort det i alla fall. Det är ju inte direkt så att jag kommer göra ett inlägg med saker som hänt efter senaste inlägget i december. Så vad är det det här inlägget ens kommer handla om? Ingenting egentligen, tror jag. Kanske någon form av update.

Jag ska snart börja trean, shit. Jag är snart färdig med all "obligatorisk" skola men jag är övertygad om att jag kommer lägga på några skolår på det. För tillfället känner jag verkligen att jag vill satsa på skådespeleriet och därför söka några folkhögskolor efter gymnasiet för att nån gång komma in på det jag vill kalla mitt mål, Stockholms dramatiska högskola. Nån gång ska jag gå där. För övrigt söker jag roller med jämna mellanrum, men jag har inte lyckats få något vidare än. Hade Skypemöte med en regissör och producent av en film i söndags, men fick veta igår att jag inte fick rollen. Det är bara att försöka se något bra i det ändå, t. ex. att Skypemötet i sig var en erfarenhet. Jag vet inte riktigt varför nån skulle vara intresserad av detta heller, men för den som är det finns det nu i min fantastiska blogg att läsa.


Och ey, bloggläsare gillar bilder, right? Här kommer några fina sommarminnen <333

Likes

Comments

Vardagen min, Kläder, New in!

Idag har jag hängt med Angelica och John och botat söndagsångesten. Planen var att åka till stan, köpa sushi, åka hem till Angelica och titta på film. Grejen var att alla sushiställen här i Falun har stängt på söndagar, vilket vi var dumma nog att inte kolla upp innan. Dock stod det på internet att Koi Sushi skulle ha öppet idag till 20, men det stämde ju då inte. Eftersom vi hade tänkt spara sushiköpandet så sent som möjligt innan bussen gick så hann vi alltså inte med den bussen när vi bestämde oss för att äta på Maestro istället. (inte så kul att ta med varm mat då det skulle hinna svalna.) Så vi fick lov att vänta på nästa, som gick 1.5 timme senare. När vi väl kommit till busshållplatsen upptäckte vi att den skulle åka runt hela jävla byn så resan skulle ta en timme, istället för typ en kvart. Som tur var var Angelicas mamma i stan så hon kunde hämta upp oss.

Vi kollade på filmen Sausage party och den var sjukare än vad jag var beredd på. Men den var kul iaf hahahah. När jag skulle åka så kom Angelica och John med en tröja jag provade på H&M som jag blev kär i, men kunde inte köpa då jag måste spara pengar till när jag ska se Kent i Sthlm sen.(!!!!!) Då hade gullungarna köpt den till mig som julklapp. Bästa <333 (OCH JA, DEN ÄR LIKA MJUK SOM DEN SER UT) Nu är det bara att lista ut vad jag ska köpa till dem.

Likes

Comments

Vardagen min, Foto, Resor

Helgen tillbringades i Stockholm och Södertälje hos min bästa vän Olivia. För er som ej vet vem det är så har jag känt henne sen jag var liten och hon bodde i samma by som jag tills hon började gymnasiet nere i Södertälje. Så nu ses vi dessvärre inte så ofta längre... Oftast är det hon som kommer upp hit men denna gång tog jag faktiskt initiativet att hälsa på henne. Jag är ovan med resor med pendeltåg och grejer, men det var faktiskt inte alls så knepigt som jag trodde. Har en läskunskaper så funkar det faktiskt väldigt bra att bara följa skyltarna...

Vi gjorde massa trevliga saker, bl. a. gjorde vi tacos på fredagen och bara åt och myste, spelade Mario Kart Wii som vi gjort mycket när vi var mindre. På lördagen gick vi och såg bio, Fantastic beasts and where to find them, som jag för övrigt tyckte var hur fin som helst. Har vänner som inte riktigt gillar idén att de fortsätter med filmer på en bokserie, men jag ser det inte riktigt så. Filmen utspelar sig på 1920-talet, vilket är långt innan Harry Potter utspelar sig. Jag ser det liksom inte som ännu en Harry Potter-film, utan en film om en författare som råkar utspela sig i samma universum. Men inget mer om det, ni som vill ska få se filmen och bilda er egen uppfattning! Jag tyckte hur som helst att den mestadels var riktigt fin. Innan bion började så gick vi runt i stan och shoppade, blev ruinerad. Köpte smink, en klänning och Sherlock säsong 1-3 som jag blivit lite kär i nu... Sen kostade ju bion, maten och SL-kortet en del också. Vi tog en sväng i gamla stan, men hann inte vara där så jättelänge då det hade blivit mörkt, så vi bestämde oss för att åka dit på söndagen också. Det var faktiskt finare då när man faktiskt såg allting!

Likes

Comments