Tankar

Jag skulle så lätt kunna skriva mina egenskaper, både positiva och negativa. Även vad jag tycker om att göra. Vem jag var när jag var liten osv. Men det jag gång på gång märker jag tänker på det är vem är jag?

Det är så lätt att prata om saker och ting ytligt. Att krydda på det lite extra med det positiva och ta det negativa lite tystare medens vinden tar hälften av orden. Vem är jag i samhället? Vem är jag för mig själv? Vem är jag i det sociala? Vem är jag på arbetstid? Vem är jag ensam och icke ensam?

Jag har vid tillfällen tänkt: "Jag som tjej behöver inte prestera mer än såhär". Det kan både vara vid idrottstillfällen, skolan, jobb och hemma. Jag kan göra saker och ting med 100% fokus men sen trappar jag säkert med sakta steg neråt. Som jag sen håller mig själv på en lagom nivå. Det resulterar till att det kan se ut som att jag glider runt på ett bananskal. Inget märkvärdigt med mina betyg, klarade mig igenom alla träningsövningar och bestämda sysslor i hemmet under lång tid har jag aldrig haft.

Skolan, det var en plats där det hände mycket. Det sociala tog över mina betyg. Under utvecklingssamtal kom det alltid på tal: "Anna har många vänner och klarar sig fint fint". Sen gick vi vidare.

Sporten, jag var inte bäst men jag var inte sämst. Jag lyssnade och utförde övningen.

Hemma, vissa av mina vänner hade bestämda dagar då dem skulle städa hemma till exempel. Jag avskydde/avskyr när någon säger åt mig när jag ska göra något. Så jag började väldigt tidigt att städa själv utan att någon i hemmet skulle säga åt mig att städa då och då. Vilket vissa ansåg att jag hade det schysst hemma.

Jag har en tendens att hålla tillbaka mycket. Både känslor och tankar. Jag reflekterade inte lika mycket om saker och ting förr i tiden än vad jag gör nu. Jag tänkte mycket men jag kunde aldrig reflektera på det sättet som jag gör nu och sen kunna se från andra perspektiv. Det som har hänt har hänt. Var är du nu? Hur kan du gå tillväga för att komma framåt? Vad är dina krafter?

Något jag ska öva på, det är, att aldrig sluta prestera. Vad det än gäller. Så ska jag aldrig mer tänka: "Jag som tjej behöver inte prestera mer än såhär". För jag är inte bara en individ som är kvalificerad under någon norm. Om jag vill mer så ska jag aldrig mer hålla det tillbaka. Utan jag är 100% #girlboss ! Vem är du?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar
Är 20 år, anställd hos kommunen, gjort den där oförglömliga resan efter gymnasiet och får nycklarna till min alldeles egna lägenhet om fem veckor. Jag strävar efter mycket i livet. Ibland känner jag själv hur lost jag är. I ett samhälle där mycket utspelar sig efter normerna som finns. Som dessutom har funnits innan jag blev till. Jag är en människa som ska försöka vara den personen som jag behövde när jag var liten. Jag har saknat att vara utanför min comfort zone nu. Det är verkligen dags för något nytt nu!

Likes

Comments