Efter att vi varit på bio idag med jobbet började jag tänka på min favoritfilm och att jag önskar att jag hade sett den på bio - Great Gatsby. Det är så svårt att förklara varför jag älskar den, för jag älskar verkligen ALLT i filmen. Kläderna, musiken, 20-tal, och sist men inte minst - storyn! En riktig kärlekshistoria på ett sätt som inte alls påminner om allt som kärlek många gånger handlar om idag. Det var verkligen kärlek på riktigt. Gatsby gjorde allt för att återuppväcka sin stora kärleks intresse för honom, men hon såg honom aldrig. Inte på det sättet. Gatsby har allt man kan önska sig, men utan henne har han ingenting. Filmen är verkligen så sorglig och så vacker på samma gång. Måste se den i helgen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Grym låt! Spelat den mer eller mindre hela dagen!

Likes

Comments

Äntligen börjar de rätta vårkänslorna komma! Så himla skönt! Det har några dagar i rad varit sol och varmt ute och vårblommorna har börjat växa. Gårdagen spenderades ute i friska luften med en av dom allra bästa människorna som finns. Har fått energi för hela veckan efter gårdagens promenad och fika. Otroligt hur många samtalsämnen man kan avverka på några timmar 😉

Fina blommor på Djurgården...

Likes

Comments

Låste mig vid den mest knäppa tanken idag, men har inte kunnat låta bli att tänka på hur konstigt det är. Jag är och har alltid varit högerhänt. Jag skriver hiskeligt fult med vänster hand och har generellt sett sämre koordination med vänster hand i vardagen. Jag tar till exempel alltid fram en kopp eller tallrik med höger hand. Däremot (det är här det knäppa börjar) har jag ALLTID varit bättre på att spela basket med vänster hand, ända sedan från början. Jag var svagare i höger än i vänster hand och sköt bättre med vänster. Samma sak i fotboll - mycket bättre med vänster fot än höger fot.

Hur kommer detta sig? Så stört.

Likes

Comments

Igår unnade jag mig en ny, superfin jacka, från Barbour. Har inte köpt någonting från Barbour tidigare så vitt jag minns, men jag har ändå alltid gillat deras kläder. Snygga kläder som passar både när man vill vara fin och när man vill vara utomhus och greja på. Best of Brands i Vällingby har verkligen ett bra utbud för att vara en så pass liten butik. En av mina favoritbutiker 😊

Likes

Comments

Det är en ganska konstig känsla det där, att inse att vuxenlivet kryper närmre och närmre... Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig särskilt vuxen. Jag har i högsta grad varit mina föräldrars barn och jag har vägt alla val och kval med dem. De har hjälpt mig att köpa en lägenhet och de har alltid funnits där. Jag har heller aldrig känt mig särskilt intresserad av vuxenlivet. Barn, familj och allt sådant har alltid varit så himla avlägset.. För några månader sedan har det faktiskt slagit mig att jag ju börjar bli vuxen. Människor i min ålder har kanske barn, är ev gifta, äger en bil, äger hus osv. Men fortfarande är det svårt att wrap my head around it.

Jag fyller 27 i år, vilket är hiskeligt nära 30. Jag tänker ändå att jag nog kanske, eventuellt vill bli förälder innan jag är 30, vilket handlar om TRE ÅR. Kommer jag (vi) vara föräldrar om några år?! Jag fattar inte. Hur gick åren så jäkla fort? Det känns som att det var alldeles nyss jag flyttade till Kalix för att gå gymnasiet, att jag alldeles nyss stod i en bar på Rhodos, att jag alldeles nyss tog studenten. Herregud. Men jag gillar ändå tanken på vuxenlivet och det handlar nog till stor del om att jag har en person som jag vill leva vuxenlivet med. Likes

Comments

Återigen en sån där länk, en sån länk som inte ska behöva finnas. Innehållandes en text som inte ska behöva skrivas. Beskrivning av ett offer och gärningsmän som inte ens skulle behöva existera. Varför? Jag är så evinnerligt jävla trött på att den här skiten ALDRIG slutar. Vareviga dag sker våldtäkter. Var går allting fel? När blir en vanlig kille, med ett tillsynes vanligt liv, en våldtäktsman? Många gånger handlar det kanske om psykiska sjukdomar eller andra liknande svårigheter som gör att våldtäkter sker. Men i de allra flesta fall tror jag (utan någon som helst expertis) att det handlar om vanlig, rutten, attityd och om ett vanligt, ruttet synsätt på kvinnor. På att man får "ligga" med vem man vill. På att "hon är så full och säger inte nej, då får jag ligga med henne". På att "hon är min egendom". På att "ligga är det allra viktigaste" i livet. Till varje jävla pris handlar det om att få så många brudar som möjligt. Oavsett om de är vid medvetandet eller inte, oavsett om de säger ja eller nej. Supa, ligga, ta för sig - oavsett om hon säger ja eller nej.

För att inte tala om allt, vad jag skulle vilja benämna som "våldtäktsförspel", som sker på krogen exempelvis. Hur många gånger har man inte haft en full, flåsande kille i nacken och som tafsar här och var? Hur många gånger har man inte haft en hand på arslet, som man själv inte fått ta ställning till huruvida man vill ha handen där eller inte? Vad är det som får någon att tro att denne FÅR göra så? Jag ryser.​ Jag är så jävla trött på alla er svin. Ärligt talat. Ligg med vem ni vill, men det är inte så svårt att ta reda på om tjejen faktiskt vill eller inte först. Är det för tufft och svårt att fråga eller på annat sätt bilda sig en klar uppfattning om huruvida tjejen vill eller inte kanske ni ska låta bli att ligga överhuvudtaget. 

Det lidande en våldtäkt genererar för offret är utdraget, livslångt och fullständigt ovärdigt på alla sätt. Levande död. Vardagen förstörd. Jobb, skola, hem, relationer. Hur ska man orka sköta allt med något så vedervärdigt så närvarande? FY JÄVLA FAN för er som tagit er friheten att förstöra en oskyldig människas liv.

Likes

Comments

För att jobba med skrivandet och vara utbildad journalist läser jag fruktansvärt lite - fram tills nu! Min läslust har kommit tillbaka med råge och jag plöjer nu min andra bok på några veckor. Vanligtvis läser jag bara när jag är borta på semester, men nu har jag funnit det rofyllda i att läsa på tunnelbanan, tvärbanan och bussen. Väldigt bra tidsfördriv och dessutom får man ett rikare ordförråd och blir bättre på att skriva 😊 Den första "nya" boken jag köpt efter jul är Tusen strålande solar. Jag vet att den är gammal i gamet, men jag har inte läst den förrän nu. Otroligt bra bok även om den är så nattsvart och sorglig. Oskyldiga människors (framförallt kvinnors) öden och en massa krig och ondska, men samtidigt något fint som gör att man fortsätter läsa hela tiden. Rekommenderas starkt! En av de bästa böcker jag läst.

Idag läste jag ett utdrag ur boken En av oss. Den beryktade boken om Anders Behring Breivik och attentatet som skakade hela Norge. Även denna bok är något gammal i gamet då den kom ut 2013, men som sagt - jag är sen på bollen. Var i alla fall tvungen att springa och köpa den efter jobbet. Jag har läst ungefär 80 sidor och gillar hittills allt! Den är skriven på ett intressant, skönlitterärt sätt. Lite utmärkande för att egentligen vara en "faktabok" tror jag, jag har i alla fall inte läst en bok av denna genre så skönlitterärt skriven. Historierna är målande och intressanta och det är tydligt att författaren vill bygga upp starka bilder av att allt som skett faktiskt har drabbat riktiga människor. 80 sidor in rekommenderar jag även denna starkt.

Likes

Comments


​Sedan jag hörde denna låt har jag inte kunnat sluta tänka på den. Lika bra live som i studio! Såg idag att Lumineers faktiskt kommer till Berns, här i Stockholm, i maj. Kanske läge att snärja en biljett 😃🎸

Likes

Comments

Då har det återigen gått en hel del tid sen jag skrev här senast. Den där riktiga skrivarglädjen har inte riktigt funnits där helt enkelt. Kan bero på att jag skriver så fingrarna håller på att hoppa ur led 8h/dag på mitt jobb 😉 En hel del har nog hänt sedan sist skulle jag gissa - eller så kanske allt varit precis som vanligt? Jag har i alla fall kravlat mig upp ur det lilla "bump in the road" jag hamnade i för några veckor sedan. Såhär i efterhand insåg jag att sammanbrottet sammanföll alldeles perfekt med PMS-utbrott-of-the-century. Suck. Det här med att vara kvinna är inte alltid enkelt. Sedan är väl det här med livet och känslor överlag inte alltid enkelt heller. Mycket som far runt i huvudet då och då och många tankar om hur framtiden kommer se ut. Nåja, allt är sig åter likt och jag mår bra.

Jag och Jimmy har hunnit spendera mycket tid tillsammans vilket har varit skönt. Särskilt efter allt grubblande från min sida. Allt som allt har det blivit nästan två veckor tillsammans, med uppehåll över påsken då jag var hemma. Värdefullt! Jimmy kommer ju inte ha ett helt vanligt jobb, nu när han är klar med sin utbildning. Han kommer vara ute på de sju haven och köra båt - ofta och alltid flera veckor i sträck för att sedan vara hemma lika länge då passet är klart. Jag kan verkligen ingenting om branschen men jag försöker lära mig 😊 Det verkar superspännande och jag är glad att han nu äntligen kan börja göra det han verkligen vill, vilket är att köra båt! Vad gäller oss är jag inte ett dugg orolig över den distans och tid ifrån varandra det kommer innebära. Våran plan är att snart bo tillsammans och då kommer vi ha en massa tid tillsammans ändå. Och som tidigare nämnt tror jag bara det är nyttigt att ha tid ifrån varandra för att sakna och längta. Allt, allt, allt blir vad man gör det till! Det är så himla roligt att sitta och fantisera över hur vårat framtida hem kommer se ut. Spenderar mycket tid på Hemnet bara för att det är så spännande att kolla! Vart vi hamnar återstår att se.

Påsken har spenderats hemma vilket var så JÄVLA skönt. Sol hela helgen och underbar skidåkning. Älskar verkligen att vara ute utan några som helst måsten. Bara höra hur skidorna glider fram (och bak i mitt fall, ingen valla 😂) och någon skoter som gasar på någon kilometer bort. Ibland är man verkligen hemma alldeles för sällan, men å andra sidan uppskattar man ju allt så otroligt mycket mer. Friheten att bara dra på sig pjäxorna och gå ut i skidspåret finns ju inte riktigt här i Stockholm, till exempel. Jimmy har även smygfyllt 28 år, sisådär en månad i förtid. Han fyller nämligen år då han är ombord på båten så därför har vi firat honom innan. Tårta och paket på sängen, precis som det ska vara. I paketen låg en väska/neccessär från Fjällräven (en av favoriterna) och en najsig tröja. I övrigt är väl allt ungefär som vanligt, här på Astrakangatan. Guldkorn här och där; till exempel en bokad resa till New York! Ett av mina stora drömresmål och jag kan fortfarande inte riktigt ta in att vi faktiskt ska åka dit i augusti. Jag kommer vara en sån supermegaturist!


Likes

Comments