Ett par nya jeans jag köpte igår // selfie

Hej på er! Idag var det sista dagen på period 4 och vi hade en "företags-förmiddag" med en föreläsning av Ray Lindberg. Sedan fick vi i tvåan också "testa" på lite företagsverksamhet då vi i grupp skulle hitta på ett bra koncept på en smoothiebar som vi sedan skulle presentera. Resten av dagen var ganska slö - FSS var snabbt och presenterade sig och sedan hade vi bara sammanfattning av kurserna på de två sista timmarna. Denna period för min del har gått bra och imorgon börjar en ny period, skönt ändå. Där har jag två historia kurser, matematik och engelska. Får se hur jag tycker om den, är inget stort fan av historia i alla fall...

Likes

Comments

Fick för ungefär 2 veckor sedan en kommentar som lydde:

" Skulle du kunna dela med dig av dina träningspass och övningar och berätta om booty builder banden? "

Och det ska jag berätta om i dagens inlägg!

Det beror på var jag gymmar, om jag är i hemma gymmet (där vi inte har så mycket utrustning, vikter osv.) eller om jag är i något gym. Tänkte börja med att berätta om hur jag brukar träna om jag gymmar hemma:

Här hemma har vi en pressbänk (med medföljande vikter), löpmatta och hantlar. Inte så mycket, men av det kan man hitta på en massa olika övningar. Om jag tränar ben så brukar jag först värma upp på springmattan i ca 10 minuter (eller längre), sedan kombinerar jag följande övningar från dessa 2 klipp:

Jag är ju tvungen att anpassa och "ändra på" vissa övningar så de kan utgöras hemma. Mina favorit övningar av de här två videorna är: "Goodmornings", "Straight Leg Deadlift with 3 pulses", "Box squats", "Wide stance & sumo stiff leg deadlift" och "Bulgarian split swuats".

Bootybuilder banden som jag har (3 st) kommer i olika motstånd: light, medium och heavy. Jag använder dem bland annat i olika squats övningar för att få bättre kontakt. Brukar också använda dem då jag gör övningar utan vikter t.ex krabbgång, benlyft, "hip thrust".. osv. De kan användas på många olika sätt, så det är bara att googla runt för att hitta mer 😊

Då jag tränar armar och rygg hemma är det lite svårare pga. 1. jag tycker inte om att träna armar 2. tycker att jag inte har de redskapen jag vill ha här hemma. Men i alla fall, jag brukar köra olika "curls" med hantlar/skivstång, dips och olika ryggövningar med skivstång. Eftersom jag tycker mer om att träna ben kan jag inte alla termer och vad olika övningar heter då man talar om rygg- och armträning, hehhe. Men när jag väl tränar rygg/armar brukar jag ändå få till ett bra pass!

På gym kan benövningarna se ganska samma ut, men något jag älskar är Smith-maskinen. Där brukar jag bland annat göra squats (zumo, vanliga, småa...), hipthrust (❤) och squats "fel väg" dvs. jag ligger på rygg och pressar stången uppåt med benen istället. Där var några favorit övningar i alla fall.

Sedan tycker jag det är mycket roligare att träna rygg och armar på gym än hemma eftersom det finns bättre maskiner. Jag brukar träna mycket med hantlar men också övningar i roddmaskiner och somliga övningar i smithmaskinen. Magövningar brukar jag inte träna så ofta då jag gymmar, brukar mest göra situps, olika plankor osv. hemma istället.

Såklart är alla träningspass varierande och ibland testar jag nya övningar osv. Men i helhet så ser det ut något i denna stil för tillfället. Mina favoritövningar nämns i alla fall!

Likes

Comments

I torsdags efter en lång förmiddag med olika aktiviteter, smink och nomineringar av årets abin, blev vi tvåor äldst i skolan då de for iväg på flaket. Jag tyckte "Penkkis" (bänkskuddardagen) i sig var bra fastän man såg ut som man gjorde och blev utsatt för lite ett och annat.

I fredags klädde vi oss i vitt i tvåan för att "fira" att vi var äldst i skolan. Dessvärre lämnade jag hemma på fredagen eftersom jag hade fått max 4 h sömn på natten pga. sjuk mage. Så låg istället hela dagen i soffan och kollade tv, kunde inte göra så mycket mer. Natten till lördag var också ganska kämpig, men sedan på lördag kände jag att det började faktiskt släppa lite i magen. Levde bokstavligen på blåbärssoppa på fredag och lördag, tur att blåbärssoppa är gott i alla fall!

Igår kväll åkte jag först till Martina med Johanna där vi sminkade oss före vi åkte vidare och firade två som fyller/har fyllt 18! Kom hem något efter 1 och vaknade glad idag av att jag inte har vaknat något i natt, såå skööönt!! Idag ska jag i alla fall spela volleyboll och sedan återstår läxor, ha en fin söndag!

Likes

Comments

Hej! Igår var det en väldigt lätt måndag om man säger så. I modde skulle vi fortsätta på ett arbete om olika -ismer, men eftersom vår grupp var nästan klar, tog det bara några minuter att fixa. Sedan skrev jag ett matematikprov som kändes jätte bra faktiskt, så det var kul! Efter skolan bänkade jag mig framför tv:n och kollade på de tre sista delarna i Twilight. Normalt? - Ja. I alla fall där vid halv 9 kom jag på att jag också hade läxor att göra, så de fixade jag undan snabbt.

Idag däremot har alla timmar varit vanliga. Fick ut matematikprovet, vilket jag är mycket nöjd med, repeterade morgondagens finska prov och testade Superstark gym på gymnastiken. Efter skolan var jag en stund i stan med Lisa och köpte hem några nödvändigheter. Nu ska jag repetera det sista inför provet och sedan ta en tidig natt, godnatt.

Förresten Glad vändag/Alla ❤'s dag på er! För mig är denna dag inge "speciell", utom mer som en vanlig dag. Det är ju inte bara denna dag vi ska visa till våra närmaste att vi älskar dem, utan det ska man göra varje dag. Men hoppas ni har haft en fin dag oavsett vad ni gjort!

Likes

Comments

Hej på er! Nu har det varit lite tyst här på bloggen och det beror på att jag helt enkelt har haft mycket att göra i skolan och på samma gång har inget intressant hänt. Men igår i alla fall läste (räknade) jag på matematik prov före jag åkte till gymmet med Johanna. Gymmade ungefär 1,5 h, duschade och sminkade oss före vi gick till Bio Rex och köpte biljetter till "Fifty shades darker". Martina kom också sedan till bion och tillsammans gick vi in till biosalongen vid 18:55. Måste säga att den var jätte bra! Bättre än första filmen, vilken jag också tyckte om. Absolut sevärd, längtar så till nästa år då den tredje filmen kommer ut. Kollade sedan en Beck film med m&p hemma före jag tog natten.

Idag har jag två volleybollmatcher och efter det är det läxor och prov som kallar. Ha en fin dag!

Likes

Comments

Bilder från dagens fika med Lisa

Hej på er! Nu är det helg, det som man alltid längtar till på måndags morgonen, haha... Det är så skönt att stiga ut genom skolans dörr på fredagar! Helgen inleddes med en fika vid Aroma med Lisa, och om ni någon gång fikar på Aroma säger jag er bara: prova deras choklad cupcakes!!! De är himmelsk goda, annars kommer ni nog ångra er ;) I alla fall, där efter gick vi till Carpelan eftersom jag var i stort behov av ett nytt HD puder, som tog slut i morse :( Men nu har jag ett nytt! Helgens planer är enkla: ikväll kommer Lisa och Jenna till mig, sedan är det provläsning som gäller och träning. På söndag ska vi också fira mormor som fyllde år i veckan. En lugn helg, precis som jag vill ha mina helgar (oftast). Hoppas DU får en fin helg! ❤

Likes

Comments

Hej på er! Idag är det onsdag och med det menas att det är halvvägs till helg, förstås. I måndags drog jag skidkul på kvällen och igår spelade jag volleyboll. Där efter lagade jag en såå god smoothie som ni ser på bilden ovan, blåbär och jordgubbar, mums. Jag skrev just en uppsats i finska och har lite död tid här i skolan så passade på att uppdatera er.

Ikväll händer det inte så mycket mera än fotbollsträning, ha det bra!

Likes

Comments

Vi fick som sagt en goodiebag efter vi hade anmält oss igår. Detta var det vi fick, blev riktigt glad över innehållet. Lite rabattkoder, information och så vidare. Ska bli kul att testa och smaka på allt.

Och på plats köpte jag, som jag nämnde i förra inlägget, ett paket med 3 bootiebuilder band (olika motstånd) och ett proteinpulver i vaniljsmak, som jag redan provsmakade på ställe.

Likes

Comments