View tracker

Som jag nyligen berättat har jag haft en uppgift i skolan där vi alla ska läsa en reportagebok och sedan recensera muntligt. Jag som nästan aldrig läser böcker tog det som en utmaning, och speciellt när det handlade om en reportagebok som jag vad jag vet inte har läst innan.

Jag googlade runt på olika förslag för att hitta någon intressant, och fastnade för en bok som hette "Våra älskade orkade inte leva". Jag läste på innehållet och det visade sig vara en bok där journalisten och författaren Joanna Björkqvist har träffat nära anhöriga till de som förlorat någon genom suicid/självmord.

Bara av att läsa om den var jobbigt nog, men jag bestämde mig för att jag ska läsa den boken. I och med att det var ganska bråttom köpte jag boken som en e-bok, och läste den från mobilen, vilket för mig funkade smidigt!

Den var riktigt tung att ta sig igenom bitvis, men den var också bra och jag tog lärdom av den. I samband med redovisningen skulle vi skriva ett litet utkast och jag tänkte publicera det här på bloggen. Redovisningen var lugnare än jag trodde, vi satt i grupper om fyra vilket gjorde det mindre nervöst att prata om det. Även om det stundvis var riktigt tufft att inte darra på rösten.

För den som precis som jag har varit med om liknande, eller för den som vill läsa om detta, så rekommenderar jag den här boken. Den är enkel att läsa och lätt att ta sig igenom med lagom långa kapitel.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag har vi eget arbete, vilket innebär inga lektioner på skolan. Det är skönt med såna dagar ibland! Vi har ett arbete som ska vara inlämnat och klar på torsdag. Nu under förmiddagen har jag blivit helt klar med själva texten, och imorgon har vi layout på schemat hela dagen. Så jag hoppas att jag inte behöver lägga så mycket mer tid på plugg idag.

I eftermiddag ska jag som vanligt på onsdagar åka till Nacka Forum för samtal hos min kurator, för att sedan träffa min kusin Frida och äta middag ihop! Det är skönt att ha tre kusiner som bor i Stockholm som jag kan träffa ibland och även samåka till Sandviken med.

Imorgon efter skolan bär det av mot Sandviken igen. Jag har eget arbete då med och det blev ändrade planer! Tanken var att Daniel skulle komma hit i helgen och vi skulle bo på hotell en natt, men vi bestämde oss för att avboka det och ses i Sandviken istället. Min syster och hennes sambo förlovade sig i veckan, och åker även dem till Sandviken i helgen, så dem vill jag träffa. :D

Såhär såg min frukost ut idag, framför fönstret med plugg och ett avsnitt av året julkalender. Vad tycker ni om den?

Likes

Comments

View tracker

Mitt fina, fina hjärta. Idag har vi varit varandras i nio månader. Aldrig trodde jag att jag kunde älska en människa så mycket. Tack för att du är du, och tack till att vi har varandra. Vi är ju bara bäst, vi. På torsdag ses vi, längtar! Jag älskar dig ♥

Likes

Comments

Jag har inte önskat mig så många julklappar i år, men de få saker jag har kommit på är jag i ett stort behov av. Så vi får se vad tomten kan tänkas komma med. :)

Såhär ser min önskelista ut!

Locktång
Antireflexbehandling på mina glasögon
Rouge Hot Mama från The Balm
Presentkort på en ansiktsbehandling
Extern Hårddisk
Kamerastativ
Rouge Frat Boy från The Balm
Telesladd till gitarr

Likes

Comments

Jag har funderat mycket på en grej, och jag tror att jag har nämnt det på bloggen förut. Det där med att flytta hemifrån, byta stad, byta umgänge och vardagsrutiner. Jag tror att det är väldigt nyttigt att lämna den trygga vardagen, och ge sig ut i något helt nytt, som man aldrig tidigare har gjort.

Det var precis det jag gjorde. Jag flyttade till Stockholm efter 20 år boendes i Sandviken med min älskade familj. Jag visste också att jag gav mig in på att ha ett distansförhållande, efter att ha varit van vid att ses och umgås varje dag. Jag bytte också inriktning i mina studier, från att senast ha gått gymnasiet med en inriktning på musik, valde jag nu att studera mitt andra stora intresse - journalistik och multimedia. Ett ämne jag har snuddat vid ganska mycket och jobbat med, men nu innebar det att lära mig från grunden och att få en utbildning i det.

Inte nog med det så valde jag också att bo på skolans internat. Vilket innebär att jag endast är själv när jag är inne på mitt lilla rum på sexton kvadratmeter. Jag delar kök med flera stycken andra människor, tv-rummet är till för alla och tvättstugan måste bokas för att få tvätta. Bara några meter från internatet ligger skolan, vilket gör det väldigt bekvämt att kunna gå till lektionen fem minuter innan jag börjar. Men det får mig också att känna att jag hela tiden är på skolan. Blir jag sjuk har jag svårt att stanna inne en hel dag på mitt rum, när jag vet att det är så nära till skolan och att jag borde ha testat att gå dit. Jag har det så lyxigt att jag kan gå hem till mig på rasten för att gå på min egna toalett. Har jag ingen lust att sitta och äta i skolrestaurangen plockar jag maten i en låda och äter inne på mitt rum. Det är en enormt stor utmaning för mig att bo på internat och att dela kök osv med andra, för då för jag hur många chanser som helst att träna bort min bacillskräck. Jag vet att jag aldrig är ensam, utan blir det nånting kan jag knacka på hos en granne, som jag ser varje dag i och med att vi är på samma ytor. Som grädde på moset bor också min kusin och hennes familj alldeles här i närheten, och dit är jag välkommen när jag vill.

Men trots allt detta, så har jag svårt att känna mig hemma. Det känns som att jag är borta när jag är hemma (i Stockholm) och hemma när jag är borta (i Sandviken). När jag är i Sandviken så är jag ju egentligen hemma hos min mamma och pappa i deras hus. Men det känns som att jag är hemma hos mig och att jag fortfarande bor med dem. Jag är så glad att jag har den relationen med min familj, att veta att jag alltid är välkommen hem är guld värt.

Och det här med att knyta nya kontakter. Det har varit svårt för mig. Jag har vanligtvis väldigt lätt att prata med folk, skaffa kompisar och göra ett skönt intryck. Jag har också under mina senaste år varit en social människa som gärna tar plats och står på scen, eftersom det är en grej jag gör (eller i alla fall gjorde) på min fritid. Nu känns det som att jag är någon annan. Lite tystare och mer tillbakadragen. Jag skulle inte säga att jag har blivit blyg eller osäker, men jag känner inte någon lust till att göra saker eller umgås med folk hela tiden. Det blir ganska jobbigt ibland, då internatet är ett ställe där många umgås med varandra. Det bakas i köket, kollas på någon film i tv-rummet, saker som egentligen är mysiga och ett perfekt ställe att knyta vänskapsband. Men jag är nästan aldrig med. Dels så känner jag ingen lust då jag gärna är för mig själv efter en dag i skolan, men jag känner också att jag inte riktigt passar in där. Även fast de som bor här på internatet är jättesnälla och roliga så känner jag bara ingen lust. Ingen motivation. Jag längtar istället till helgen då jag får åka hem till Sandviken och umgås med min familj och min pojkvän, och speciellt när min syster och hennes sambo också är på besök där.

Detsamma gäller mina kompisar jag har i Sandviken. Det känns som att det är så lätt att glida ifrån varandra när man lever så olika liv. Många som jag umgåtts med som kommer från Sandviken har precis som jag flyttat iväg och påbörjat studier. Och de som bor kvar hinner jag inte träffa när jag bara är hemma en helg. Det är tråkigt då jag har så mycket minnen av saker jag har gjort med kompisar, och från en dag till en annan är det inte längre så. Det är en omställning som är svår att ta in. Förutom Cornelia som jag spelar ihop med (som dessutom är ett jobb) så har jag bara träffat två kompisar sen jag flyttade till Stockholm i augusti. De är visserligen två helt fantastiska människor, och det handlar inte om antalet kompisar jag träffat, det jag menar är att resten är som bortblåsta ibland. Och det är det jag menar med att leva olika liv. I Stockholm, förutom de som bor på internatet, har jag ingen annan kompis. Ibland önskar jag att jag kände någon som bodde inne i stan som jag bara kunde åka till en dag efter skolan. Någon som jag har känt länge eller någon helt ny.

Hela grejen med flytten hit har varit en sådan omställning. Det är jobbigt att sitta och längta tills det blir helg för att få träffa de jag tycker om, det tär på krafterna ibland att bara räkna ner dagarna. Ibland går veckorna jättesnabbt och bra, men har jag en trög vecka kan det känns som en evighet från söndag till fredag. Jag har också haft ett tufft år i år. Jag har för första gången i mitt liv upplevt sorg på riktigt, och att den första skulle bli min bästa vän tar tid att förstå. Jag saknar henne så otroligt mycket, och det är så fruktansvärt att ta in hela händelsen. Snart har det gått ett år sedan, och jag har förstått att sorg kommer och går i svackor. Ibland är det bara ett rent helvete, och ibland har man bättre perioder. Att jag också skulle förlora min farfar en månad innan flytten har också varit jobbigt. Inte minst för att min farmor inte längre har sin älskade ungdomskärlek, och att min pappa förlorade sin pappa, som också var hans bästa vän. Jag är rädd att någon mer i min närhet ska få den där jäkla cancern som tar så många människor liv. Jag har haft många tankar om vad livet är och hur viktigt det är att man måste ta vara på det.

Den 21a december får jag jullov, och när jag kommer tillbaka i januari har halva läsåret gått. Under vårterminen ska vi både ha praktik och göra en reportageresa, så förmodligen kommer det gå rätt fort. Men jag är ändå kluven. Nu när jag har gått så här länge så vill jag fortsätta. Det jag studerar tycker jag är jätteintressant och kul, och jag har lärt mig många saker som jag kommer att ha nytta av. Men det känns också tufft att jag ska bo här till i maj, då kursen avslutas. Alltså jag blir så förvirrad av alla dessa tankar. Även om jag vet att det är normalt att känna såhär. Jag är 20 år gammal (ung?) och har hela livet framför mig.

Det finns också en hel del saker som gläder mig mitt i allt. Mitt och Daniels förhållande har aldrig varit ett problem, och det är jätteskönt att det flyter på och att vi båda är okej med att vara isär under veckorna. Det är jobbigt ibland, men det går bra. Jag är glad att jag upptäckt Stockholm som stad. Jag gillar verkligen Stockholm och kan lätt tänka mig att bo här i framtiden. Blippa SL-kort, se fina byggnader och trängas på stan. Jag är glad att jag har en vän här, som jag umgås mycket med och som jag känner mig bekväm med. Speciellt glad är jag att jag får låna hennes frys då jag inte får plats med nästan nånting i min egen. Jag är glad att jag har lärt mig att tvätta (nej, jag har faktiskt inte tvättat själv innan) och att jag dessutom är bra på det. Jag har lärt mig att ta ansvar över min ekonomi och ha en budget som funkar. Det finns som sagt många fördelar också.

Shit, vilket flummigt inlägg det här blev känner jag. Från början hade jag bara tänkt nämna det där med att jag känner mig borta när jag är hemma. Men det blev lite mer utförligt varför också, och allmänna funderingar. Hur som helst så var det skönt att skriva av sig. Jag tackar Jill Johnsson som spelades i min högtalare under skrivtiden. :)

Har du flyttat någon gång och lämnat din gamla vardag? Hur kändes det för dig? Trivs du? Var det svårt att ställa om sig, och tog det lång tid?

Kram!

Likes

Comments

God morgon!

Det är måndag, jag har tagit en skön sovmorgon och ska alldeles strax bege mig till skolan. Min frukost bestod av den klassiska smoothien och risgrynsgröt med kanel och mjölk, hur gott?

Senare idag måste jag sätta mig och plugga järnet, vi har en uppgift som ska in den här veckan och jag har knappt hunnit börja känns det som. Jag tänkte också städa i mitt rum, det känns som jag kliver på nånting varje gång jag flyttar mig så en rejäl dammsugning känns behövligt. Ungefär så ser min dag ut.

Jag önskar er en härlig start på veckan så hörs vi mer under dagen. :)


Likes

Comments

God kväll!

Jag sitter i mitt lilla studentrum och har ägnat mig åt plugg hela eftermiddagen. Tanken slog mig tidigare idag att jag ska ha läst ut en bok, skrivit recension och förberett en muntlig redovisning inför imorgon, och där och då hade jag inte ens läst ut boken. Men nu är jag på banan igen tror jag! Det visar sig imorgon hur det går. Just det, jag tänkte berätta om boken jag läst i ett separat inlägg i veckan.

I morse gick jag och Daniel upp tidigt för att bege oss ut i trafiken. Min älskade karl körde mig från Sandviken till Stockholm idag! Hur snällt!? Vi fick en riktigt trevlig resa ihop med lunchstopp och handla mat-stopp, och trots det halvtaskiga vinterväglaget klarade vi oss bra. Och han kom hem igen utan några trubbel längs vägen, det känns skönt i hjärtat att veta. <3 Och redan på fredag ses vi igen, då vi har en hotellnatt inbokad här i stan.

Jag har som vanligt haft en ultimat helg i Sandviken och igår kväll spelade jag och Cornelia på Kvarnen i Gävle. En riktigt mysig julspelning, och det var skönt både att umgås med Cornelia men också att damma av gitarren inför publik igen. Om två veckor smäller det igen - då ses vi på Lusseinnebandyn då vi ska underhålla med musik (tack och lov)!

Lite bilder från i helgen får avsluta denna vecka och detta inlägg :)

Solen smög sig fram titt som tätt under vår resa idag.

Lunch med det bästa sällskapet! Och jag som haft svårt att äta "öppet" de senaste månaderna åt på restaurangen idag, så skönt att det gick bra!

Här spelade jag och Cornelia, älskar verkligen att få spela inför folk med henne. :)

Jag åt sallad från mitt favoritställe i Sandviken igår - Matkällan!

Gosat med katterna har jag gjort också, även om bara en syns i bild. :)

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag en liten beställning från Cocopanda, jag passade på under Black Friday. Idag när jag var i Valbo köpte jag också ett läppstift som jag älskar färgen på!

Kika in bilderna för beskrivning och pris. :)

Thalia

Beauty UK Prime FX Foundatoin Primer, 49kr. Någon som testat den förut?

NYX Micro Brow Pencil Blonde, 84kr

Real Techniques Expert Face Brush, 89kr

NYX Make up setting spray Dewy Finish/Long Lasting, 74kr

NYX Läppstift "Thalia", nummer 529, 60kr (köpt på H&M)

Likes

Comments

Hallå där!

Igår eftermiddag tog jag tåget upp till Gävle och blev hämtad av Daniel som tog körkort igår! SÅ kul att han äntligen kan köra vart och när han vill, utan en skylt i bak och min pappa bredvid. Han klarade både teoriprovet och uppkörningen på första försöket och jag är så stolt över honom. Nu är det hans tur att ta igen ett års körning som jag dragits med. :)

I förmiddags åkte vi in till Valbo och Gävle en sväng och jag kom precis hem till mina föräldrar. Nu ska jag greja lite här hemma innan det är dags för mig och Cornelia att repa inför morgondagens julspelning. Vi ska spela någonstans i Gävle på en fest med julbord, det blir spännande!

Alltså, jag älskar Sandviken så mycket. Inte staden i sig, men känslan att komma hem hit till mina nära och kära är oslagbar. Min fina fina familj!

Likes

Comments

Alltså åh, blir varm i hjärtat när jag ser den här videon! Jag och min kompis Elin, som jag har spelat mycket musik med under våra år ihop, har haft som tradition i flera år att spela på två julkonserter. I år passade det tyvärr inte för mig då det är på vardagar och jag inte kan åka ifrån skolan. :(
Däremot har jag och Cornelia en julspelning på lördag, och då ska vi spela den här låten!

Den här låten repade jag och Elin in inför julspelningen 2012. Visst är jag mig olik? Så små! Även fast det inte är sååå längesen. Jag saknar dig Elin!


Likes

Comments