Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just nu är jag på jobbet, och jag är så himla trött. Det var riktigt svårt att kliva upp i morse 😴 Jag längtar verkligen till julledigheten!

I fredags fyllde jag 28, och i helgen har jag haft besök av min lillasyster. Det har varit en jättebra helg, det har det verkligen! Fick två spel i present, Ubongo och Absolut överens. Superroliga spel 😊

Var ute och fotograferade lite i går. Det var så fint ljus, med snö och sol. Besökte änderna igen, dom är så gulliga.

Har gjort mig av med massa saker igen i helgen. Det känns fortfarande väldigt bra, och jag vill bara fortsätta. Känner mig lite lättare för varje sak jag rensar bort. Och behovet av att shoppa har avtagit mer och mer, har typ inte handlat något på jättelänge.

☺ 

Nu, jobb! Snart, ledigt! 💗

💚

Likes

Comments

Jag håller på att läsa en bok, eller vissa delar i en bok. Har svårt att formulera en förklaring till varför jag läser boken, men det är av en särskild anledning i alla fall. Jag ska utveckla mig själv, identifiera mina styrkor och utmaningar.

Mina styrkor (enligt strategin jag identifierar mig med) är att jag är: engagerad, samarbetsvillig, förberedd, pålitlig och modig. Mina utmaningar är att jag är: skeptisk, ambivalent, misstänksam, problemfokuserad.

Styrkorna stämmer ganska bra, men är lite mer tveksam till mina utmaningar. Kan inte påstå att jag är ambivalent. Men däremot är jag orolig av mig, och har ett katastroftänk. Att tänka det värsta, och föreställa mig det värsta, det ger mig en slags trygghet. Det stämmer.

Ända sedan den här processen har dragit igång, har jag haft en lätt tyngd inom mig, som väller över mig ibland och gör mig väldigt ledsen. Vet inte om det har med det här att göra, men jag tänker att jag kanske har blottat något som jag alltid har dolt. Och det kanske är ett steg framåt? Ett litet steg framåt. 

Och mitt rensande går vidare. Känner mig lite lättare för varje sak jag gör mig av med. Hittills har det mest varit kläder och lite inredning. Har gett bort fyra halsband till tre kollegor i går och i dag, och det har känts bra och roligt. Roligt att något som bara legat i en låda hos mig förhoppningsvis blir använt nu 😊

💗

Likes

Comments

Funderar mycket, varje dag, på att jag handlar och äger för mycket saker. Jag har sedan senaste inlägget rensat en del hemma, och jag tycker att det känns jättebra att vara i gång. Det känns också som om jag har väldigt mycket kvar att ta tag i.

När jag rensade min underklädeslåda slängde jag det som var trasigt, samt dom trosor jag verkligen aldrig använder. Ungefär hälften av innehållet försvann.

Tog med några klädesplagg till jobbet i dag som jag gav till min rumskamrat. Det var två, jättefina koftor som jag inte kan ha. Har sparat dom och tänkt att jag snart kommer komma i dom. Men hon passade jättebra i båda två, så det känns mycket bättre att hon får gå omkring med dom, än att dom bara ligger nerpackade i mitt förråd.

Ska verkligen tänka efter mer framöver innan jag köper något. Det jag snabbast blir leds på är kläder som har något mönster eller en annan färg än typ svart och grått. Så ska försöka hålla mig undan dom inköpen, inte köpa något bara för att det är trendigt.

Köpte en ljusblå blus i våras med puff-armar, den har jag använt typ två gånger. Så vansinnigt onödigt!

Men inget mer sånt 😊

Nu är det lunch, puss 😙

Likes

Comments

Hittade en blogg som heter minimalisterna.se. Har inte hunnit läsa supermycket, men av det jag läst hittills är typ hälften ganska vettigt.

Har tänkt mycket på det där den senaste tiden, att jag har alldeles för mycket saker, så jag nästan känner mig kvävd eller omringad. Slängde och skänkte en hel del nu i helgen, och jag fick panik över att jag köpt allt det en gång! Så mycket onödigt man handlar, som man antingen blir leds på eller så går det sönder för att kvaliteten är dålig. Det gäller både saker och kläder.

Jag tycker att jag rensar ofta, särskilt i samband med flytt, men det är inte nog. Jag sparar för mycket, saker jag "kanske kommer behöva framöver", eller saker jag bara inte klarar av att slänga för att det finns ett minne förknippat med den/det.

Men ska börja ta tag i det här på riktigt, med start i dag. I dag, efter jobbet, ska jag rensa min underklädeslåda. Där finns det både urväxta och trasiga saker.

En del av lägenheten i taget får det bli!

💚

Likes

Comments