Header

Jag vet att detta kan verka förvirrande eftersom jag skrev i mitt förra inlägg att jag inte ville blogga längre och istället lägga all min tid på min youtube-kanal. Det var egentligen bara halva sanningen. Jag har jobbat på min nya skönhetsblogg i några veckor nu, och den är äntligen uppe på nätet. Jag ville vara säker på att jag ville ha den och det vill jag. En bättre förklaring till varför jag skapade den finns på bloggen. Om ni vill besöka den, klicka HÄR eller: http://beautywithanna.weebly.com/ .

Tack så mycket för din tid!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ni har kanske märkt att jag inte har uppdaterat på bloggen länge, varit lika aktiv som förr, skrivit intressanta inlägg osv. Allt detta beror på att jag inte längre har någon inspiration. Det här händer alltid varje vinter och så kommer inspirationen tillbaka, men jag vill inte att det ska hålla på så. Jag vill satsa 100% i allt jag gör och det är svårt när det kommer till bloggen. Jag vill börja fokusera på min youtube kanal, istället för att ge 50% till youtube och 50% till bloggen, vill jag jobba på det jag verkligen blir glad av. När jag bloggar känns det som om jag är helt ensam, jag kan inte se eller höra er. Det blir väldigt jobbigt efter stund. Därför vill jag istället förbättra min youtube kanal och videor där jag faktiskt får höra respons och använda min kreativitet. Hoppas ni förstår och ha en bra dag!

(p.s. om ni inte redan förstod det så är detta ett farväl-inlägg.)

- Anna

Likes

Comments

Hur mycket jag än hatar att ha bloggpauser så blir det tyvärr en kort en efter detta inlägg. Provveckan börjar direkt bästa vecka och jag har verkligen ingen lust att tänka på vad för inlägg jag borde skriva eller vad jag borde fota varje dag. Det räcker med att jag inte har någon inspiration till att filma videor för min youtube kanal. Dagarna blir vara kortare och jag hinner inte ta några foton eller filma efter skolan för då har det redan blivit mörkt. Jag är lite frustrerad och irriterad för jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vintern har just börjat och jag skulle helst vilja blogga igen så snart som möjligt. Denna bloggpaus kommer bara att vara i några dagar eller så eftersom jag fortfarande vill blogga för er. Ha det så bra så länge! 😊

Likes

Comments

(IG: @annahannalai)

På morgonen vaknade jag lite tidigare för att flickorna skulle träffas vid Biancas kl. 10. Jag kom förstås försent men det borde inte vara någon överraskning längre. Vi hade riktigt kul och projektet som vi håller på med kommer säkert att bli bra. 😊 Efter det körde jag direkt hem, helt slut och trött. Kallt var det också. Jag hade tänkt fara till IKEA med familjen men de for under tiden jag var till Biancas. Hade verkligen velat fara men men. Jag hoppas ni får alla en bra fortsättning på denna lördagskväll!

Likes

Comments

Mina närmaste vänner vet att jag aldrig har varit ett stort fan av svensk eller för lugn musik. Allt som verkade "annorlunda" är nu unikt och vackert. Jag har på sistone börjat lyssna på svensk musik. bli chockerade. Jag kan inte heller förstå att det är sant. Men vem trodde att svensk musik kunde vara så djup och känslosam? Texterna har en helt annan innebörd och jag har inte varit såhär exalterad inför nya låtar och artister på länge. Jag blir så glad av musiken. Jag vet att Greyson Chance's låt inte är en svensk låt men den är ett bra exempel på en låt jag inte skulle ha tyckt om förr. Men nu är den så mäktig och fin.

Likes

Comments

Det finns en video som har blivit väldigt populär på Youtube, och det är Essena O'Neill's video om vad hon tycker om sociala medier. Essena är en 19-årig f.d. youtuber, känd Instagrammare och modell. Nu tänker jag säga min åsikt om det här och jag varnar er i förväg ifall detta inlägg blir långt.

I Essenas video sade hon att detta var för hennes 12-åriga jag, en förvirrad flicka som konstant jämförde sig själv med de kända modellerna och människorna på sociala medier. Hon brukade söka efter modellernas mått på nätet och sedan mäta sig själv med deras mått som jämförelse. Hur sjukt är inte det här. En 12-åring flicka - eller pojke - borde inte behöva oroa sig över hur kroppen ser ut eller vad som är fint enligt samhället. Fan, när jag var 12 år hade jag ingen aning om hur man skulle klä sig, jag tog på mig det första jag såg och brydde mig knappt om min kropp som bestod 75% av babyfett. Så borde det vara. Men nuförtiden, med all den press vi får av sociala medier, så ser man överallt ungdomar (eller borde man kalla dem barn) som redan har hittat deras "egen" stil och går runt med ett målat ansikte. Jag säger inte att det här är fel, jag säger bara att ingen borde känna sig pressad att ha på sig smink eller tänka på outfits varje morgon. Eller om magen är för smal för att man ska kunna ha på sig en crop top.

Hon säger också att hon hade allt, "allt". Hon hade pojkvännen, följare, pengar, ett stort modellkontrakt och hon trodde verkligen att det var allt som fanns att få. Men hon hade fel. Hon var beroende av summor, hur många följare hon hade på Instagram och hon blev aldrig nöjd. Hon ville alltid ha mer. Enligt mig är detta ett missbruk. Ett missbruk av sociala medier. HON kunde ha valt hur hon ville använda sig av hennes kraft, ingen tvingade henne till att marknadsföra produkter eller tala om dem på hennes videor. Det var hennes eget val. Jag tycker det är orättvist hur hon försöker beskylla allt på sociala medier och hur det inte är en riktig värld. Hon säger att den riktiga världen är den levande världen. Världen där man kan tala med riktiga personer och inte personer via nätet. Här håller jag inte med henne. Som sagt, det var hennes eget val att inte göra något åt det före. Hon skulle ha kunnat säga till de hundratals märken och människor som ville ha tag på henne, göra en skillnad. Men istället fortsatte hon med sitt liv. Sitt "perfekta" liv.

I videon säger hon också att fastän hon hade allt så kände hon sig förvirrad, borta. Hon lät sociala medier definiera henne. Men nu ska jag berätta något för er om sociala medier. Det är ett val. Du väljer själv hur du använder din tid online, du väljer vad du lägger upp på nätet, du väljer vilka företag du jobbar med, du väljer hur länge du ska hålla på med det. Ingen tvingar dig till någonting. Visst, du kan ha kontrakt men det är du som skriver under. Förstår ni hur ledsen och smått frustrerad jag blev då jag hörde Essena's bekännelse? Hon var så djupt fast i det oändliga hålet och visste inte hur hon skulle ta sig ur. Men sociala medier kommer alltid bara att vara sociala medier. Det finns inget tvång. Det finns ingen säker framtid. Jag tror att Essena började hennes karriär, i hopp om att bli berömd och hörd, med en fel tanke. Du kan inte ha kändisskap och berömmelse som mål om du vill att folk ska höra det du har att säga. Det är du som bestämmer vad som definierar dig. Det är du som bestämmer vad du gör av situationen. Sluta beskylla allt på sociala medier när du hade andra valmöjligheter.

Likes

Comments

​Ville bara snabbt berätta för er att jag och Hanna har skapat ett gemensamt Instagram-konto! Om ni är intresserade av kläder, smink, naglar, hår och andra smått ytliga saker - följ oss på Instagram. 😉 Ni kan klicka HÄR för att komma till vårt konto eller bara sök på appen efter "annahannalai". 

Likes

Comments

Boots - Tamaris (~ 100€)

Mascara - Essence (~ 3€) // Lip liner - Essence #satin Mauve (~ 1,50€) // False Eyelash Glue - Fingr's (Tokmanni) (5€)

Här är några av mina senaste köp, jag har säkert glömt bort en produkt eller två men det gör nog ingen skillnad. :) Jag bestämde mig för att investera på ett par riktigt bra stövlar i år, jag fick lite rabatt men kommer inte ihåg priset. Förresten, om ni behöver ett nytt ögonfranslim, gå och köp Fingr's lim! Det är det bästa limmet jag någonsin testat! Det torkar inom endast 5 sekunder (otroligt snabbt) och fastnar verkligen på ögonlocket. Ett stort plus också för borsten på limmet därför att det är så enkelt och snabbt att applicera lim på fransarna.

Likes

Comments

Den här veckan har inte börjat bra. Måndagar är inte mina favoritdagar men de är ändå inte lika hemska som söndagar och onsdagar. Men denna måndag var otroligt skit. Jag försov mig imorse vilket nästan fick mig försenad, jag glömde mitt häfte med alla mina anteckningar hemma, jag fick en knäckebrödslåda på mig i matsalen och mycket mer. Jag längtar så mycket efter jullovet. Jag vet att vi nyligen hade lov men det skulle inte skada med några sköna veckor utan skola just nu.

Likes

Comments