Header

Dagen har spenderas i Stockholm på friends arena.
Jag är mer död än levande för tillfället.. Är sjuk och mår as dåligt.. Hade feber imorse och när vi passerade Norrköping på väg till Stockholm hade jag god lust att hoppa av och åka hem och lägga mej istället.. Hade kanske varit bättre, iallafall mycket billigare!
Insåg också att det kanske inte var jääätte smart att rida igår på skolan.. Jag kände bara att med tanke på att de flesta har koll på att jag rider mina egna hästar hemma, så kommer lärarna fucka ur på de o bara tycka att jag är lat som inte vill rida där.

Vi har iallafall sett många fina hästar och roliga uppvisningar 👌
Favoriterna var nog Knock Out-dressyr och -hoppning, stjärnstafetten, hoppningarna och fyrspannet!

Har shoppat enhel del.. Men de mesta hade jag tänkt köpa, så inga onödiga spontanköp förutom en tröja då jag höll på att frysa ihjäl..

Julklapp till mormor, Nemla och Alma.
Kingsland innetäcke
Dyon träns och två tyglar
2 borstar

Sporrar 

Butet läderfett

dyon sporremmar 👌
Veredus skydd runt om
Pikéur tröja

Kanske lägger upp lite bilder på grejerna imorgon.
Kan säga att jag inte ångrar att jag köpte ett täcke.. Stolarna var fruuuktansvärt hårda så jag satt på täcket 😂👌
(bild1)
(bild2)
(bild3)
(bild4)
(bild5)
(bild6)
(bild7)
(bild8)
(bild9)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter på tåget på väg hem ifrån skolan. Lång dag som avslutades med nationellaprov i engelska 6, skrivdelen. Skiiiiiiit jobbig, vi fick ett häfte typ förra veckan som vi skulle läsa och lära oss om olika generationer och sedan skriva och jämföra generationerna på provet. Hur bra minne tror dom vi har? O.o problemet var nog mest att jag inte är ett dugg intresserad av att läsa om generationer så de va nog därför ingenting fastna 😂
Men ja skrev ihop nånting på typ 3,5 sida så jag HOPPAS att de duger..

Har inte haft tid att blogga (som vanligt) så jag har ju inte skrivit någonting om tävlingen i helgen.

Bluebird gjorde två jätte bra rundor i både Lb och La. I lb var han dubbelnolla och vi tog en 3e plats 👌 han kändes jätte fin och jätte positiv så vi efteranmälde till La. Han hoppade lika bra där och var lika positiv, blev ett missförstånd på näst sista. Så de blev ett nedslag, lite synd för han va så himla fin och vi hade en jätte bra tid också. Men jag Jätte nöjd med honom!

Bacardi hoppade ju bara La, vi gick in näst sist tror jag (?) och de va inte många felfria, så vi gick in o hoppade en "stabil" runda och chansade inget. Men de räckte till seger 👌
Kändes bra att avsluta ett skitår och kanske vår "tävlingstid" tillsammans. Vi får se om jag tävlar honom nånting nästa år. Men troligen kan jag inte hålla mig ifrån de om han fortsätter vara så här pigg och fräsch.

Annie hoppade bara 110, har ju bytt bett på honom ifrån curbgaget som jag verkligen har behövt när vi tävlat utomhus och han blir suuper stark. Så nu har ja ett rakt bett. Han var stark på de, de brukar han inte vara. men de kändes ändå väldigt bra han va mest positiv och glad och tog tag i hindren, och inte "dumstark".
Så de är bara jobba vidare.

Nästa tävling är i Mantorp om 2 veckor.
Annie hoppar bara 120cm och så ska jag hoppa Bluebird en klass, troligen en La.

På fredag åker vi till Stockholm horseshow med skolan👌
Ska bli skitkul och massa shopping, hoppas jag iallafall.

Likes

Comments

Sitter i lastbilen på väg till tävling i Mjölby.
Har inte haft någon motivation till att blogga då jag har varit/ är sjuk..
Men jag passar på att blogga lite nu.

Jag har med mig 3 hästar, Anoebis, Bacardi och Bluebird.
Känns lite konstigt att ha med Bacardi och Bluebird.
Bluebird är ju min gamla ponny som vi köpte 2007 (?) och sålde 2010. Vi har ju hoppat upp till msv + tillsammans, men de var ju inte igår.. Så vi får se hur de går idag, vi ska hoppa Lb och kanske La.

Bacardi skulle ju få gå i pension och jag skulle inte tävla honom mera, för Nemla ska få tävla honom lite till våren om de går bra. Men just nu är Bacardi super pigg och huur fräsch som helst! Han har blivit som flera år yngre i kroppen nu senaste tiden när han går i en stor hage på dagarna istället för att stå still i en liten fålla.
Så han får åka med och hoppa en La, det är en a0 dvs en tidshoppning. Men MIN plan är att vi ska göra en lugn runda och bara ha kul. Vi får väl se hur lugn han är 😂

Ska även hoppa en 110cm klass med Annie.
Hästklasserna tror jag skulle börja halv 5.. Så de blir en lång dag. Så vi har hyrt en Box till Annie, han kan ju va lite jobbig på tävling, så de är lugnast för honom och oss om han får stå i en Box.
Jag tror iallafall att han kommer vara lite lugnare idag när han har med sina kompisar. Han är ju van att åka ensam på tävling.

De va en hel del krångel innan vi kom iväg. Dels är ju jag sjuk, och läkaren sa i måndags att jag inte får tävla eller rida alls.
Lastbilen gick sönder igår, så pappa och bror fick kasta sig iväg och försöka laga den. De va något med lufttrycket i en broms som inte funka.. Så vi skulle behövt bärga hem den.. Men som tur var så va de bara en ventil som hade fastnat, så pappa kunde fixa de själv direkt.

Nu kan nog inget mer gå fel hoppas vi..
Bacardi står lugnt och stilla i lastbilen, 👌 hoppas att han gör de på vägen hem också..

De är tidigt på morgonen, jag är trött, sitter och pratar med mamma och mormor samtidigt som jag skriver de här.
Hoppas att min text går att läsa 😂 ber om utsökt om de inte är svenska..

Likes

Comments

Passar på att blogga nu på morgonen när jag sitter i bilen på väg till skolan.
Har bara en lektion hästidrott idag, och vi ska hoppa så jag tar med Annie.
De är nästan mindre jobb för mig att ta med egen häst till skolan, än att ta tåget och bussen. För jag kommer dit typ 1h 45min innan jag ska rida.. Och så måste jag vänta ungefär lika länge på bussen för att ta mig hem..

I fredags var de dressyrclinic för Carro Carlstedt, gick jätte bra 👍
I början var han lite spänd, men på slutet var han jätte duktig 👌
Kan inte säga att jag tyckte de va så mycket "dressyrinriktat" utan vanligt grundarbete som är nyttigt för alla hästar. Så vi hoppryttare som var med tyckte inte de va så tråkigt som vi trodde de skulle bli 😝

I helgen har jag fått en häst mindre 😢
Nemla har fått rida Bacardi och de har gått jätte bra!
I lördags fick de mest trava runt lite, och igår hoppa de! 😅
Bacardi är ingen lätt ponny, de va ju några som provred honom i somras (?) och han drog iväg och de fick inte stopp på honom osv..
Men Nemla red honom jätte bra, hon fick va konsekvent med att bryta av till trav varje gång han var på väg att börja öka. Då gick de jätte bra 👍
Tror han tycker om att va "barnponny"
Nemla stod på en pall i stallgången och borsta och myste med honom hur länge som häst. Han tycker om att bli behandlad som den lilla prinsen han är 👌
Hoppas att de fortsätter att gå så här bra så de kan komma ut och tävla lite småklasser nästa år 👌
Likes

Comments

Vaknar och ser snö ute.. Man vill bara gå tillbaka till sängen o gömma sej där tills de är vår ute och varmt!
Men så väl funkar de ju inte, bara gå ut och leta fram bilen under snön och åka till stallet.
Halt som fan på vägarna så klart, så vi blev lite sena till stallet, hann bara ta ut grabbarna innan jag var tvungen att åka till tåget..
Annie tyckte inte alls de va mysigt att gå ut.. Han blev livrädd och hoppa rakt upp i luften när han kom ut 😂 stackars liten❤️
När jag väl kom fram till tåget i Kimstad så var tåget SJÄLVKLART försenat..
Tåg tål tydligen inte snö..
Så jag missade självklart även bussen till skolan..
Sånna här dagar önskar ja verkligen att jag hade varit 18 o haft mitt körkort....
Sitter just nu fast på resecentrum i Linköping och hoppas att de dyker upp en buss snart..

I skolan har vi stall på förmiddagen, vi ska ha stalltjänst och sårvård idag..
På eftermiddagen är de teori, hästkunskap 2 och ridning 1

Hoppas snön försvinner till eftermiddagen.. Annars lär de bli ett helvete att komma hem...


Likes

Comments

Mitt schema består bara av håltimmar hela tiden.. Nästan hela min klass slutade typ kl 13.. jag sitter här och väntar på min engelska som börjar 14:40... Lagom segt, så ja passar på att blogga eftersom jag varit dålig på de senaste dagarna. Fast egentligen kanske det är så att jag inte har något spännande att blogga om? Allt har bara rullat på som vanligt typ.. väntar på att på spännande besked, hoppas verkligen på de här ✊  
Har inget jätte spännande att skriva om just nu... 

På fredag så tar jag med Annie till skolan 👍 Vi har dressyr Clinic för Carro Carlstedt som jag ska vara med på, var ganska taggad för de för några veckor sedan.. när jag anmälde oss.. haha men nu vet jag inte riktigt 😝 Annie är ju jätte trevlig att rida på marken, men han kommer troligen vara väldigt spänd och stressad, som han ofta är i grupp. Men vi får se hur de går, han är ingen dressyrhäst och jag ingen dressyrryttare så jag har inga krav, mål eller förväntningar med träningen, bara en kul grej liksom :) 
Vi skulle ju varit med på hoppclinicen också som var för några veckor sedan... men då var jag hemma och hade halsfluss 👎 hoppas att jag håller mig levande till fredag så vi kan vara med denna gång 👊   

Jag tycker att det blir lite lagom segt de här med bloggandet, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, och framförallt vet jag inte vad ni vill läsa.. 
kommentera gärna vad ni vill läsa om, om ni undrar något eller så:) vore jätte kul att få veta vad NI vill läsa! 

Min dator bråkar med mig.. så jag lyckas inte lägga upp någon bild... 

Likes

Comments

Sitter nu på tåget på väg emot skolan.. Hästarna har fått frukost och har gått ut i hagen.
Har bara 1h ridning i skolan idag.. Börjar 9:30 slutar 10:30.. Och idag har vi markarbete, tror jag (?) 😶
Bussarna går ju inte jätte ofta ifrån skolan så jag nog inte tillbaka i Norrköping förrän kl 1.. 😣
Då ska jag rida Bacardi och Annie. Har även lovat Nemla att hjälpa henne lite för hon ville hoppa idag.

Angående gårdagen finns de inte mycket att säga just nu..förutom att detta kan bli hur bra som helst ! om allt går enl planen nu ✊✊😍
Ska bli jätte spännande!

Likes

Comments

Hela dagen har spenderats på Ullared tillsammans med Sofie och hennes mamma. Vi har haft jätte kul och shoppat en hel del👍 

Hittade inte jätte mycket till mig själv... Hittade förvånansvärt nog ett par jeans som va skapliga 😶 o ja köpte 2 tjocktröjor, trosor och strumpor och en jacka..
Sen va resten till hästarna och stallet. Annie fick ett amigo feleccetöcke med hals. Sen va de mest småsaker, helosan, läderrengöring, saltstenar, b-vitamin, SILVERTEJP, krokar osv.
Va även lite gullig o köpte en julklapp till min söta bror😍 och ett gäng doftgranar..

Nu har ja även hunnit övningsköra ut till stallet och kvällsfodrat hästarna. Annie åt b-vitaminen ja köpte åt honom!!🙊💪 han tycker allt sånt är så äckligt, så jag köpte "ponnyns b-vitamin" eller va den nu hette, med äpplesmak😂👌 de passade lilla ponnyn Anoebis i smaken iallafall 👌

Hade tänkt ta de lite lugnt imorgon och njuta lite av att vara ledig innan skolan börjar på måndag igen 😴
Men de blev lite ändrat och lite mer spännande imorgon!
Pappa och jag tar en ca 4h lång roadtrip så får vi se vad som händer 👌
Tänker inte skriva några detaljer här på bloggen nu, men de är ju nästan bara hästfolk som läser bloggen så vad vi hittar på imorgon kan inte va svårt att lista ut😂
Ni får förhoppningsvis veta mer framöver 🙊

De blir en lång dag imorgon så de är bäst att gå o lägga sig nu tror jag.. Godnatt 💤

Likes

Comments

Hann inte blogga igår.. Ber om ursäkt ✋
Hände inget spännande igår, stallet - körskolan - stallet - övningsköra..
Gick o la mig tidigt för att jag skulle orka gå upp 5 imorse, för jag ska till Ullared 😋
Skriver mer om shoppingen när jag är på väg hem. Och lite bilder förhoppningsvis 💪

Likes

Comments