Header

Idag var vi i Kumla och hoppade ponnyerna, detta är sista tävlingen innan SM så fokuset låg enbart på att göra stadiga bra rundor och få en bra känsla med hem. 

Calco hoppade super i båda klasserna! I LA tyckte jag att vi gjorde en ganska lugn runda.. hade en bra lite större, jämn galopp runt hela banan, hittade jätte fina lägen på alla hinder och allt bara flöt på hur bra som helst! Vi var felfria och fick en andra plats! trodde faktiskt att vi skulle hamnat längre ner på resultatlistan för de kändes inte som att de gick fort, men hennes stora galopp gör ju så himla mycket på de långa galoppsträckorna.
i Msv B hoppade hon också hur bra som helst, fick dock ett nedslag på sista hindret som var ett plank... jag skulle helt enkelt ha ridit lite bättre där och hoppat henne lite mer i handen.. menmen.. det var en jätte bra runda och jag fick jätte fin känsla på henne, trotts jätte tungt underlag och jätte varmt. resultatet blev 0+4fel och de räckte till en 3e plats, hade dock snabbast tid 👍 

Bacardi kändes jätte fräsch idag med 👌 gjorde en stadig runda i LA med en ryttarmiss. så vi gick i mål med 4fel. 
tog beslutet att inte starta msv b med honom. de finns ju bara "ett visst antal språng" i varje häst, och bacardi är gammal, underlaget var dåligt tugnt och det var super varmt. Kändes klokare att behålla känslan från de bra sprången ifrån första klassen än att gå in och riskera att förstöra den och slita på ponnyn. Vi har hoppat mängder av felfria och väldigt bra rundor i Msv b och jag börjar hitta tillbaka till honom. Så nu ska vi bara träna fram till SM. 
MÅSTE TILLÄGGA - har inte skrivit någon plan inför SM än. men vill redan nu tala om att Bacardi ska följa med till SM och ENBART hoppa kval 1.
Anledningen är att jag har inte startat MSV A på hur länge som helst, säkert 1,5år med Bacardi, och jag har inte heller några planer på att hoppa honom så högt, och definitivt inte på ett SM!!
MEN han får följa med ändå, och hoppa kval 1 där de är nytt för i år att de kommer dela ut SM medaljer i Stilhoppning i den klassen. Bacardi är inte helt omöjlig att rida "snyggt" på, bara han är lugn och inte för stark så kan vi nog göra ett skapligt resultat. 
Calco som är en het liten ponny som vill göra lite som hon själv, vill kommer inte vara helt lätt att få bra stilpoäng på, men det är inte målet med henne. Målet är att ta oss till final och göra en bra runda där! :) 


Likes

Comments

idag var vi och tävlade i Kinda med Annie. i 100cm var han jätte fin! hade en jätte bra känsla och en bra rytm runt hela banan, även att jag lyckades få till lite kortare vägar än vanligt i omhoppningen. Han är stor, tung och stark, så de är mycket att få med runt i svängarna. vi fick ett nedslag i omhoppningen. så resultatet blev 0+4fel. 
i 110cm var han lite trött tror jag, inte så konstigt när de var så varmt. så han blev lite för stark. Men vi gjorde en helt okej runda ändå, vi rev första hindret, lite onödigt, men vad gör väl de? vi har utvecklats så otroligt mycket tillsammans! kan inte vara annat än nöjd med dagen!

  
Foto Sara Karlsson

Likes

Comments

de här med att blogga är verkligen inte min grej...

Jag hoppade hästarna igår, alla hoppade super bra!
Annie var lite av varje.. suuper fin i början och han hoppade riktigt väl! sen blev han lite stressad.. han vet nog inte själv var de var.. han va i en bom och blev rädd och brallade efter och blev bara spänd och studsig. då började vi om, vi gick tillbaka till övningen vi började med, dvs travhoppa. när  vi hade travhoppat ett par gånger så var han riktigt lugn och avspänd och gjorde runda och fina språng igen👍 efter de höll han sig lugn och var riktigt riktigt fin! blev nästan lite imponerad 😍  
hoppas att jag kan få samma känsla imorgon när vi ska tävla :) 
tanken var att jag skulle varit i Strömstad med Annie och Calco i helgen... och Annie skulle hoppat 120 men med tanke på hur fräsch Bacardi är så kunde jag inte lämna honom hemma.. så vi åker till kinda på lördag med Annie och ponnyerna får åka till kumla på söndag. tyvärr fanns det bara 120 på söndagen i kinda... de blir lite svårt för mig att vara på två tävlingar samtidigt... så Annie får åka till kinda på lördagen och hoppa 100 och 110cm.


slänger in denna bild på Annie.. det är väldigt mycket jobb kvar.. men det är en bra början! :) 

antar att det blir väldigt seg läsning för er om jag ska skria om alla hästarna.. så de får räcka med lite kort om Annies hoppning. skulle ju kunna skriva lite om olika hoppövningar jag använder mig av, men jag vet inte om någon är intresserad av att läsa de heller. 

tänkte eventuellt skriva ett lite längre inlägg senare om vad jag tycker om ponny SM.. och de nya åldersgränserna... 

Likes

Comments

blir ett kort inlägg om västervik..
på lördagen gjorde Bacardi två super rundor! han var verkligen jätte fin! i la var vi dubbelnolla och i la+ hade vi ett nedslag, nedslag hör inte till vanligheterna med bacardi och han brukar bli ganska upprörd och stressad om han river. men jag hade dålig galopp i svängen så han var på o petade lite lätt på bommen med framhovarna och den åkte. men kan inte vara annat än nöjd! 

Calco och jag var inte helt överrens... såå mycket vilja i den lilla ponnyn.....! i la hade vi två nedslag i omhoppningnen, den ena var ett "skitpet" och den andra kom på sista hindret där hon tog ett eget beslut och hoppade av förtidigt..... 
i msv b+ var hon lite lugnare i början på banan, vi fick ett skitpet på 6an för vi låg lite stort och jag lät henne bli för flack.... 😓 jag lät henne galoppera på lite där de var galoppsträckor.. och på sista linjen var vi inte alls överrens.. jag vill ha henne i en lite kortare galopp och komma intill nära till kombinationen... men vi kom som sagt inte överrens.

jag skulle ridit msv a på söndagen, men jag kände att de var inte det som behövdes, vi har gjort så många fantastiskt bra rundor i msv a. så vi hoppade en la och jag var hela tiden på henne om att hon var tvungen att vänta på hinidrena, vilket hon gjorde riktigt bra! så vi gjorde en jätte bra dubbel nolla, jag tog lite längre vägar men hade en lite större galopp och lät henne galoppera på på de längre sträckorna, och hon lyssnade tillbaka riktigt bra även då! så vi tog en 3e plats. kändes skönt att avsluta helgen bra! :) 
inte lätt när ponnyn är för positiv och är lite för modig :') bästa calco <3 

Bacardi gick msv b och var såå himla fin! Vi var felfria fram till sista hindret där underlaget var jätte djupt och släppte... :/ men vad gör de? han var huuur fräsch som helst och hur fin som helst! så nöjd <3 

Likes

Comments

har inte hunnit sitta vid datorn och hinner egentligen inte nu heller.. men ja skriver lite kort om dagens rundor

Bacardi hoppade La och kändes jätte pigg och fräsch! dock blev han lite för taggad i omhoppningen och tog över kommandot... ville göra en lugn stadig runda men mot de två sista hängde han sig bara på o gick iväg.. mot den sista fick ja inte ens igenom en halvhalt.. o vi låg alldeles för stort. så de blev ett stopp, men de var bara att försöka stå stil ngra sekunder och klappa honom och få honom att  tagga ner 10snäpp så kunde vi ta om den :) 
jag upplevde att han hoppade betydligt bättre idag än vad han gjorde förra helgen:) 
imorgon hoppar han La och La+

Calco hoppade jag en La+ bed a0 med. vi började med att riva in på 3a... men sedan resten av rundan var hon superfin! tog lite kortare vägar än vad jag brukar, bara för att se om de funkar, jag hade ju redan ett nedslag så de skulle inte spela någon större roll om vi fick ett till, men hon bara hoppar! hon är verkligen en kämpe lilla Calco! 
imorgon hoppar hon La och msv b+ :) 

kanske orkar lägga upp lite bilder imorgon! :) 

Likes

Comments

Har inte orkat eller haft tid att blogga.. så ja skriver lite kort om igår och denna helg.

Kvällshoppning igår i Mantorp med Annie
vi hoppade 1m och 110cm. Han var verkligen super duktig hela dagen igår! ganska snäll att gå med, jätte lugn på framhoppningen och han skötte sig inne på banan! 
i 1m fick vi ett nedslag i omhoppningen, dvs 0+4fel. men jag är super nöjd med den rundan! han va lugn o gjorde de han skulle :)
i 110cm var han jätte fin! ja la honom alldeles för stort på ett hinder men han bara ställer upp och hoppar 👍 sen skulle vi hoppa sista linjen 7-8... men ja ramla av innan 7an.. han är ju lite rädd för skimmlar.. o så stod en skimmel ganska nära hindret.. så han tittade på den o blev lite rädd o så tittade han på hindret o blev rädd o då visste han nog inte vart han skulle ta vägen... ja var lite korkad och tänkte äsch han kommer hoppa så ja la bara lite mer ben på... haha han vände 😂 jag borde ju tänkt ett steg längre att det faktiskt var Annie jag hoppa och att han kan tvärvända när han blir rädd.. aja.. jag kan inte klandra honom, han har lugnat ner sig så himla mycket och blivit en helt annan häst sista veckorna bara! men de känns riktigt bra att han ska få följa med till Strömstad och hoppa flera dagar :)
Kan säga att jag är skapligt förvånad att min första avramling från Annie skulle gå till så där, med tanke på hur han betedde sig förut.. 

Nu sitter jag i lastbilen på väg till Västervik med Calco och Bacardi! har inte bestämt mig vilka klasser de ska hoppa i helgen.. vi tar en dag i taget och ser hur hästarna känns! jag börjar med att hoppa La med Bacardi och La+ med Calco  imorgon:) 

Jag har ju varit så duktig och tagit med mig datorn så jag ska försöka uppdatera bloggen under helgen :) 

Bacardi förra året i Västervik :) 

Likes

Comments