Header

Började dagen med att komma försent till tävlingen.. Så de blev lite stressigt... vi kom fram 7:50 och tävlingarna började 8.. så de var bara att lasta ur calco och sadla lite  snabbt och börja rida fram.. jag hann inte ens gå banan.. men vad gjorde de? ja ställde mig och kollade på två ekipage och lärde mig banan. 
Sedan gick Calco och jag in på banan och gjorde en jätte bra runda! så vi tog en seger i den 100cm (La) klassen också! jag hade myycket bättre känsla än i Lan igår! riktigt nöjd! 

Bacarid bytte jag bett på idag då han va super stark igår, vilket funkade riktigt bra! ville rida en lugn runda och tog jätte långa vägar över allt, dock blev han lite stark ändå. så mot kombinationen 7ab blev han lite tung och jag hamnade lite med handbromsen i.. ja la honom alldels för nära in, o så insåg ja att ja skulle behöva kasta iväg honom för att komma ut, och de kändes inte bra. så ja satt o höll i och då räckte han inte ut. så de blev ett stopp där, men de får jag ta på mig 110% själv, ja klappa honom lite och la en volt och satte lite bättre galopp o såg till att komma bättre in, då stämde de perfekt på 2 språng där 👍 så vi hoppade runt banan på 4 hinderfel o en del tidsfel. men jag kan inte vara annat än nöjd med honom då vi inte har tävlats mycket alls i år! jag måste bara hitta tillbaka till den ridningen jag hade på honom förra sommaren, men de är inte långt borta för idag kändes de riktigt bra :)

MSV A med Calco

Calco och jag hoppade även en msv a 120cm, hon var super fin! Hon kämpar och är så jävla positiv så de är helt sjukt! 
Vi rev oxern in i 3kombinationen, hon ville ta egna beslut och sticka iväg när hon såg kombinationen, och den var ganska trång för henne så ja ville att hon skulle vänta, då blev hon lite tjafsig. Annars fanns det inte mycket att klaga på på den rundan! Är sååå nöjd med henne ❤
Det blev omhoppning mellan mig och en till som hade 4fel. Jag borde tänkt efter lite mer när ja red den rundan... men aja, det är lätt att vara efterklok, en 2a plats i msv a är inte så illa! Och med tanke på vilken bra runda vi gjorde så är ja hur nöjd som helst! 

Bacardi fick gå in på Calcos prisutdelning, han fattade inte riktigt vad han gjorde där när han inte fått hoppa än.. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

orkade inte blogga igår, orkar egentligen inte blogga nu heller.. men ja skriver lite kort om dessa två dagar nu, så kommer de ett längre inlägg senare.

Fredagen
Började dagen med att köra fel inne i vingåker... 👎
vi virrade omkring där med lastbilen... men som tur var kom de ett äldre par och frågade om vi skulle till tävlingen. "då är ni helt fel!" så de åkte före och visade vägen👌 tur att de finns snälla människor! annars hade vi inte kommit fram i tid..

hoppade 105 med annie. han var jätte snäll på framridningen, trotts att de var många hästar och rörigt. även framhoppningen funkade riktigt bra! han va jätte lugn och ridbar och tittade inte ens konstigt på "lilla" ( som han vanligtvis är livrädd för). 
på banan var han också jätte fin. när jag styr mot muren så börjar han skygga för en som stod vid hindret brevid och krattade.. så han blev spänd och tittade mer på hon med krattan än på muren.. fick be henne sluta kratta och så la ja en liten volt och styr på igen och tjejen krattar igen.... men då hoppade han även att vi kom helt åt helvete. Det är ju inte helt lätt att reglera den där stora hästen när han spänner till och fokuserar på allt annat än mig.. resten av banan tyckte jag de mesta funkade riktigt bra:) de var mycket svängar och inte så många galoppsträckor, de passade honom bra då han inte fick tid att tänka på annat. Han var inte alls så hoppig och studsig som på Vikbolandet. 
så jag är jätte nöjd med den rundan.

Annie var dock väldigt jobbig att gå med, och han vill helst inte stå på lastbilen. så vi hyrde en daguppstallning till honom. Vilket var en jävla tur då han blev jätte nervös när de började åska... enl dom i stallet hade han varit på väg ut över boxväggarna.. det spöregnade och åskade när 115 skulle gå, så då strök vi honom. Sitta upp på en redan nervös och stressad Annie skulle inte bli bra. 

Bacardi gjorde en jätte bra 110cm runda.vi gjorde en jätte bra "skolrunda" det var en ackumulatorhoppning och vi var felfria men jag valde att inte hoppa jokern. jag red så satans dåligt på hindret innan och Bacardi var schyst och räddade mig. så då landade vi inte där jag planerat så vägen till jokern hade blivit jätte dålig. 
Med tanke på hur lite vi varit ute i år så är jag jätte nöjd.

Lödrag

Började dagen med att vinna LA 100cm med Calco! :) rundan kändes lite sådär.. hade pelhamet på henne och då fick jag rida med väldigt mycket ben, vilket jag inte är van vid. men jag tror de var bra, för hon var väldigt uppmärksam då:) 

Bacardi kändes jätte pigg och fräsch.. men de var ju en a0 (tidshoppning) och när jag vände ganska snävt efter hinder nr 2 försto

d han de... Skulle galoppera på upp mot 4an och han blev super stark.. jag låg mitt emellan och jag  ville välja att ta ett till men jag fick inte ens igenom en halvhalt 😝 Jag valde att utgå, fanns ingen anledning att slita på min gamla ponny när han troligen skulle vara skitstark resten av rundan. 
har ju aldrig kunnat hoppa tidshoppningar på vanligt 3-delat bett förut.. så vad fick mig att tro att han skulle vara lugn idag? haha 

Hoppade även msv b 110cm med calco och vi fick ett nedslag på 3a.. ganska onödigt faktiskt.. hon blev lite tjafsig och hon har ju en stor galopp så jag ville hålla ihop henne in i kombinationen.. men då peta vi in.. resten var hon riktigt fin på! :) 
känns riktigt bra att hon är precis som vanligt efter omkullridningen på strömsholm... 

Lite bilder på Annie 


Likes

Comments

nästan hela dagen har spenderats i stallet, har ridit igenom hästarna, badade Annie och Bacardi så de är rena och fina inför helgens tävlingar i Vingåker. Annie åker bara med dit imorgon och hoppar 105 och 115cm. Bacardi ska bara hoppa en LA 110cm imorgon.
Jag tror att jag lyckades packa allting idag, så det bara är att lasta in hästarna och åka imorgon. 
hoppas verkligen att vi får med oss Bacardi.. men de borde gå bra, han har varit hur lugn som helst när vi varit ute och åkt med honom. 

ny duschad Bacardi 


de blir ganska fullt i lastbilen med alla saker, iallfall när allt hänger framme och ska vara lättillgängligt så här på endagars tävling. 


ber om ursäkt för den svarta pricken som hamnar på alla mina bilder jag tar med mobilen... 

Likes

Comments

idag har de inte hänt speciellt mycket, sov ganska länge i morse.. as gött 👌 
Bacardi fick ett vanligt markarbetespass. Calco gick ett ganska hårt "galoppjobb" igår så hon fick ta en promenad idag. Annie tävlade igår och fick också bara gå en promenad idag. 

Lastade in Bacardi i lastbilen och åkte ett litet varv.. han var superduktig!!! :D även mamma som lyckades vara försiktig på bromsen😊
så det känns riktigt hoppfullt att han ska kunna åka med till tävling på fredag! :D äntligen! de blir typ hans 4e tävling i år tror jag... så han lär vara taggad!:) 

måste även få ur mig lite aggressioner här på bloggen... den som kom på att sälja spagetti i avlånga kartonger måste vara dum i huvudet!

eller... så är det jag som är lite efterbilven och lyfte den i fel ände.. men de kan ja inte erkänna. 

fina Bacardi får stå för bilden 💪


Likes

Comments

var som sagt på vikbolandets kvällshoppning igår med Annie. Hoppmässigt skötte han sig riktigt bra.. han var inte ens rädd för "lilla" på framhoppningen.. haha ja,de är såna spöken han har i sitt huvud.. han hoppade allt han skulle utan att kasta sig en enda gång, framsteg! däremot var han väldigt stark och blev lite studsig mellan hindren på banan.. men vi får jobba på en sak i taget! 
i 1m så fick vi ett tidsfel, ja var lite långsam med att starta så tiden började gå innan ja passerat startlinjen, lite onödigt av mig men ja får absolut inte stressa honom, så jag tog den tiden jag kände att jag behövde innan vi styrde på 1an. 
i 110cm var han betydligt lugnare, förutom på någon längre galoppsträcka där han studsa iväg lite.. men förövrigt är jag mer nöjd med den rundan. Han blev lite stark i en sväng och jag blev inte helt klar så vi rev ett.. alltså 4fel. 
Med tanke på hur det var sist vi tävlade så kan jag inte vara annat än nöjd med gårdagen! och framförallt att han uppförde sig på framhoppningen! 😃


Likes

Comments

måste först och främst säga att jag blev lite chockad över hur många som läste min blogg igår! 👏☺
vet inte riktigt vad jag ska skriva.. men idag ska jag åka en  sväng bort till ingelsta för lite minishopping, tror vi skulle ha något från hööks osv. 
Bacardi och Calco ska ridas och Annie ska iväg på vikbolandets kvällshoppning och bara hoppa 100-110cm. tror det är bra att honom och mig att vi kommer ut så mycket som möjligt nu. Jag hade ju tänkt att jag skulle tävlat honom mycket mer än vad jag gjorde i våras, men det hanns inte med. Det är ju ponnyernas, framför allt Calcos tävlingar som prioriteras. 
alltid lika spännande att åka på tävling med Annie för man vet aldrig hur han ska bete sig på tex framhoppning.. han blir jäätte stressad på framhoppningar.. så vi får se hur han sköter sig idag :)  


Likes

Comments

har ju två ponnyer till att presentera..
Legends Arwen
C-ponny sto född 2003 e.Öxenholm Mango ue. Millfield Ensing. 
Arwen och jag har tävlat upp till msv b + och tog silver på ungponny SM 2010.
Arwen är just nu mammaledig...

Applehills Remedeeh är Arwens fina lilla fölunge som föddes 11 maj 2014. e Hagens D'arcy

Likes

Comments

Jessame Calco
C-ponny sto född 2001 imp irland äg Key Almen.
Vi importerade Calco själva i slutet av 2010. 
Hon blev en jätte liten D-ponny när vi mätte henne i början av 2011 så vi tävlade i katD fram till i maj 2013. Som Dponny vann vi mängder av La (110cm) och startade någon msv b. 
Nu som Cponny har vi vunnit msv a (120cm). 
Calco är en riktig kämpe, hon hoppar ALLT och gör alltid sitt allra bästa, de kan dock gå lite för fort ibland och hon kan ta lite egna beslut, men en positivare ponny hittar man inte. 



Top Bacardi är en valack född 1995 imp Irland. 
Bacardi hette förut Traderi Prince. Han har gjort allt en ponny kan göra, skulle kunna göra en hel bok med hans resultat osv. han har bott hos flera kända ryttare i Schweiz, Belgien och Danmark tex Philipaerts.
Vi köpte Bacardi i Danmark 2011.
tillsammans med Bacardi har jag massor med placeringar och segrar upp till msv b +. (125cm) 
vi har ; vunnit och placerat oss i kval i Ridsport Ponny Cup, vunnit och placerat oss i Baltic Cup, massor av globengehäng, placerat oss i globenkval, vunnit gamleby ponnyderby 2012 osv. 

Vi har haft lite problem med Bacardi i transporten/lastbilen i år.. han lägger sig ner och har lyckats få sår osv pga de.. nu har vi byggt om lastbilen så nu är det betydligt bättre, så jag hoppas att han kan åka med nu i helgen till tävling igen! det har varit så ledsamt att lämna honom hemma hela våren typ :( men nu hoppas vi att vi kommer igång igen! :) 



Anoebis Z är en stor holländsk valack ca 175+cm. e Andiamo z ue. Acord II född 2002.
Vi köpte Annie i oktober 2013. Tanken var att vi skulle köpa en "färdig juniorhäst" som jag kunde fortsätta tävla på samma nivå som jag tävlar mina ponnyer på, men vi köpte ett "monster" för "skramlet i fickan pengar"... flera avrådde mig från att köpa honom då de påstod att han var ett "Monster". Till och med en klasskompis till mig fick höra på bussen att "anna kock göransson har köpt en mosterhäst". Annie är absolut inget monster. han är världens goaste häst! bara väldigt väldigt känslig. 
Annie har gått större klasser i holland, och jag har hoppat 120cm med något nedslag. 
Vad det blir av honom är ingen som vet, vi får se helt enkelt. det är en super trevlig häst som jag har lärt mig massor på. 

Likes

Comments

Tänkte börja blogga, jag har dock ingen aning om jag har varken tid eller ork till att driva en blogg, men jag gör ett försök! :)
För dig som inte vet vem jag är så är jag 17år. Jag bor i Norrköping och går i skolan på Vretagymnasiet och börjar 3an till hösten. Jag har just nu en Cponny, en Dponny och en häst som jag tränar och tävlar. 
Jessame Calco är ett Cponny sto imp Irland född 2001. Vi tävlar just nu msv a 120cm.
Top Bacardi är en Dponny valack imp Irland född 1995. Vi tävlar just nu msv b 120cm.
Anoebis Z är en Holländsk valack på ca 175+cm. e Andiamo z ue. Acord II. född 2002 



Likes

Comments