Kan inte annat än älska denna volume spray och då måste jag ju tipsa! Ibland undrar jag om de gjorde den med mig i åtanke 😃 Jag har långt hår, men typiskt skandinaviskt, dvs tunna strån. Tack och lov ganska rikligt med dem, trots att mång trillat av i onödan då jag stressat halvt ihjäl mig förra året. Det har jag också en lösning på, men det tar vi en annan dag.

Den här sprayar man i fuktigt hår och fönar torrt. Den doftar underbart och bidrar till en härlig volym utan att det känns "produktigt" i håret samt att rörligheten finns kvar. Jag gillar att ta i håret under dagen och då är det här den allra bästa ❤


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag trängde sig en person före mig i matkön när jag skulle köpa lunch. Huge mistake! För när jag är hungrig så kan jag inte bete mig. Jag vet ju om hur det ligger till efter år av humörsvängningar vid försenade måltider, så om jag är på min vakt kan jag oftast parera så det bara blir något halvkvävt som nästan inte märks. Idag blossade dock mitt låga blodsocker ut och elakheten slapp ur mig högt och ljudligt. En helt oproportionerlig reaktion, även om det såklart inte är ok att tränga sig.

Det här är ju inget unikt fenomen utan snarare en ganska vanlig företeelse som det skojas friskt om. Många är vi som förvandlas till monster i matkön... Inte skitkul, för det nya jaget som dyker upp när blodsockret nått botten är ingen jag vill vara, dessutom har jag ju mitt kontrollbehov... Aldrig blir jag så ful som när jag är hungrig. Möjligen när jag kör bil då...

Hur kommer det sig att jag, en rätt så "vanlig" och mogen människa, tillåter mig själv att tappa kontrollen över "ingenting"? Hjärnan är en mystisk plats. Det ska jag minnas nästa gång jag stöter på någon som inte är riktigt balanserad och kan behöva lite förståelse. Bara de inte dyker upp när jag är hungrig 😃 Nä jag tror helt och fullt på att om man har förmågan att bete sig, ja då gör man det såklart!


Likes

Comments

Tänk att detta tramsiga ämne fortfarande är på tapeten. Och jag kan, återigen inte, se, höra eller läsa om dumheterna utan att gå igång. Personligen är jag som alltid mer fundersam över de barn som inte "curlas". Detta curling-resonemang har bara gett föräldrar (de som behöver) en ursäkt för att prioritera sig själva på bekostnad av barnen.

T ex. det här med att skjutsa fast de är fullt kapabla att gå. Det är jag expert på! Min son är ett levande bevis på att det är helt ofarligt. Nåja, han är åtminstone ett bevis på att den typen av "curling" inte med all säkerhet leder till hjälplöshet, egoism och respektlöshet som man hävdar. Han har exakt en kilometer från bussen och hem. Jag både skjutsar och hämtar om jag har möjlighet. Förbi vår lilla by går sex bussar om dan på veckorna. På helgerna är de svårräknade, så vi räknar inte. Slutar man tidigt i skolan så innebär det att man antingen stannar i stan och väntar. Länge. Ett annat alternativ, som min söndercurlade son gjorde, är att man tar en buss som tar en åtta kilometer från hemmet, går genom skogen (där alla stora rovdjuren finns), utan stig, men med telefonen som kompass (nej han orienterar inte till vardags) över stock och sten, helt på eget initiativ. Nämen! Hur gick nu detta till? Han är ju van att skjutsas av sin "betjänt" 😉

Jag gillar Astrid Lindgrens syn: "Ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv". Jag tror dessutom att det kan bli ett ansvarsfullt barn utan att jag använder det till barnvakt till fyra småsyskon, kock ett antal dagar i veckan eller att jag av princip inte hämtar vid bussen. Det viktigaste för mig är att mitt barn ska känna sig tryggt och veta att han är älskad. Det ger en fin grundplåt för honom i framtiden. Barn är olika, mognar olika fort och viktigast av allt, har olika förutsättningar. Jag är hjärtinnerligen less på överpräktiga "uppläxningsinlägg". Alla problem i universum beror inte på att föräldrar "curlar", och definitivt inte på att det saknas uppfostran. Helt fantastiskt att så många tror sig veta så mycket om människor man ens aldrig har träffat. Vi ser barn som skriker åt sin mamma, får extra pengar eller får mjölken framburen trots att det både finns vatten och juice på plats. Vid en första anblick rynkar vi nog alla lite eller för mycket på näsan. Det borde vi sluta med för vi har faktiskt inte nog med koll och då ska det inte dömas.

Curl on. Over and out.


Likes

Comments

Hur hårt jag än försöker så gör jag det inte. Förstår alltså. Jag har barn. Min värsta mardröm är att det skulle hända honom något. Så när jag ser halloween-utstyrda småbarn med "blod" i hela ansiktet blir jag oerhört illa berörd. Barn dör i verkligheten på traumatiska sätt. Trasigt och blodigt. Att avbilda det som ett jippo under en helg är varken roligt eller häftigt. Inte i min värld i alla fall. Jag blir mest ledsen och undrande.

Just nu påminns vi om det hemska som hände i skolan i Trollhättan för ett år sedan där en ung man högg ner människor. Samma helg klär man ut sig i samma anda och tycker det är... Ja, vad man nu tycker att det är. Det finns en liten stor skillnad. En hårfin i vissa fall. Fiktion eller verklighet. Bara en gråzon för vissa... Tänker att man nog inte firar en "blodig" Halloween i den skolan?

För inte alltför många hundra år sedan var avrättningar underhållning. Numer vet vi bättre än så, men jag måste ändå förundras över vad vi matas med på tv bl a. Man behöver sannerligen inte leta för att hitta mord-tv. Den ena serien vidrigare än den andra.

Skulle tro att mitt "präktiga" synsätt irriterar många (min son bl a) med tanke på hur populärt Halloween blivit, jag beklagar detta. Fast mest beklagar jag samhällets syn på otäckheter som underhållning.


Likes

Comments

Idag hände det igen! Att jag fick som jag ville. Eller det var faktiskt ännu bättre än så. Jag fick ett nej och lyckades vända det till ett ja OCH det var inget motvilligt ja. Jag fick över beslutsfattaren helt på min linje. Känslan alltså...

Jag ringde min man och berättade och till svar fick jag ett ironiskt; "Nähääää?! Ovanligt hörru..." Han har rätt. Jag gör sällan något förhastat så när jag väl bestämt mig för något så kan jag ägna en hel del noga genomtänkt energi på att få det på det sättet.

Även om jag tränat på detta i många år (nä jag är inte nitton längre) så är ju nedan "få-som-jag-vill-lista" inte något facit, men sämre dagar kan jag behöva kika på hur jag brukades lyckas om inte annat. Så;

- Du måste veta vad du vill. Exakt! Skriv gärna ner det. Gör en plan fundera på vad du kan stå inför för eventuella motargument.

- Ha en färdig lösning. Det ska vara enkelt för vederbörande att säga ja och det blir det om du gjort "jobbet". Och jobb är det.

- Inget gnällande. Bara bra, roliga och tunga argument är det som gäller.

- Är det rimligt det du begär? Testa går ju, men du kan inte trolla.

- Acceptera att det ibland tar tid. Fokusera på dit du ska inte på hur fort det går.

- Lyssna och lär av det som sägs till dig. Ingen vill bli "överkörd" och jag vill inte ha min vilja igenom till varje pris, och paja relationer vill jag normalt inte.

- Var i mental form. Liksom pigg och sugen på uppgiften.

Ha en skön fredagkväll och fundera på vad du vill 😉


Likes

Comments


Veckodagarna ör som årstiderna. Vissa älskar jag och andra inte alls.

Måndag och tisdag är vinter. Usch liksom, men de är bara att genomlida och piffa med lite extra allt så funkar de.

Onsdag är vår! Föraningar vad som komma skall. Ljuset och livet kommer tillbaka.

Torsdag är som försommar. Jag älskar båda för då ligger helg/högsommaren framför oss.

Fredag är som midsommar. Porten in i härligheten, in i friheten även om man inte har semester

Lördag! Inget är väl som lördag... Det är min favorit och det är högsommaren också. Så mycket kärlek.

Söndag är som hösten. Slutet på det riktigt roliga. Svårt att se det fina i den eftersom om vintern obönhörligen är i antågande.

Ojoj. Inte undra på att jag inte gillar söndagar i november och formligen älskar fredagar i juni

...

Likes

Comments

Ibland är jag en riktig "trök-pöse". Jag avfärdar saker som jag inte förstår mig på utan att ge det en chans. Det är fel! Man måste ju prova först innan man dömer.

Jag minns så väl i samband med att jag skulle gifta mig. Inte alldeles intresserad av brudklänningar bestämde jag mig ändå för att ha en riktigt fin eftersom vi skulle gifta oss i kyrkan och allt såklart. Min snälla syster tog mig med på stan och tillsammans skulle vi hitta den vackraste av dem alla. Jag vet inte hur många butiker vi var in i och tittade, men ingen dög åt mig. De verkade alla tråkiga och hängiga liksom. "Nä nu får du ge dig!" fräste syrran till sist, "du måste väl i alla fall prova dem innan du dömer ut dem?". Eftersom hon ställde upp och hjälpte mig leta kändes det väl rimligt att faktiskt dra på mig några av de som såg minst tråkiga ut. Jag var en idiot (och är fortfarande ibland), såklart ser klänningar tråkiga ut där de hänger på en tunn galge. Hänger man på dem på en ung kvinna inte ser ut som en galge i kroppsfomen så händer det fantastiska saker med klänningen. Den får liv! Ganska snart hittade vi den perfekta och jag lovade mig själv att aldrig mer ha den trista inställningen. Man måste ge saker och ting en chans ju!

Måste erkänna att det löftet, om att inte döma innan jag gett saker och ting en chans, har jag brutit oräkneliga gånger. Lika irriterad blir jag varje gång över min enfaldighet när jag kommer på mig själv. Men jag är inte bara dålig faktiskt. Jag har testat en hel del också under årens lopp. Som styrdans t ex. Gick till och med en buggkurs. Jag sög på det och när jag trots det tog mig i kragen och bar i väg på dans så insåg jag att ingen ville dansa med en nybörjare med "kylskåps-moves" och jag ville inte dansa med fyllona som inte brydde sig om mina för omgivningen potentiellt farliga danssteg. Så styrdans går faktiskt helt bort och det får jag tycka eftersom jag gett det en chans.

Några av de senare företeelserna jag sågat vid fotknölarna utan att veta någonting om, mer än det jag tror mig veta, är bloggande samt Pokemon Go. Helt obegripligt att skriva saker om sig själv, vad man tycker och tänker och sedan lägga det till allmän beskådan?! När jag var liten hade man lås på dagboken och klöste ögonen ur den som läste alt. försökte läsa den. "Knasbollen med låtsasvänner" var det ingen som ville vara när jag växte upp, men Pokemon Go är megapopulärt och om du inte letar pokemoner så är du konstig.

Sagt och gjort! Trök-pösen har nu tagit sig i kragen ännu en gång och provar att blogga. Det är inte alls dumt! Så länge jag håller mig på mattan med mina inlägg. Hittills verkar det bara vara en person av sjuhundra läsare som jag lyckats uppröra ordentligt. Måste slipa på det 😉 Pokemon Go har jag precis tagit hem och trots att det krånglade med appen halva dagen idag (och jag som tydligen stod vid ett Poke-stop!) så var jag en duktig flicka och lät bli att avfärda den som skräp.

Skulle väl alldeles ha jagat lite pokisar nu då när  jag fått till det, men nu är jag sådär igen att jag bara vill sova. God natt!


Likes

Comments


Det är verkligen underbart enkelt att avfärda någon som idiot och sedan inte ägna denne ännu en tanke. Men ibland är enkelt tråkigt. Och dumt. Jag hittade boken "Omgiven av idioter" av Thomas Eriksson.

Det här är den BÄSTA bok jag läst. Jag skrattade hejdlöst när jag fick syn på titeln och jag förväntade mig nog en skojig bok full av skratt tror jag. Det var det också, men det var inget ploj och den lärde mig massor. Bl a att jag hade ett okunnigt sätt att se på andra. Andra som inte ser på saker på mitt sätt. Såklart de inte gör! Ingen människa är den andra lik och det finns ju bara en jag. Förståelse ger lugn och det har jag också fått. Jag blir inte längre lika provocerad av "idioter". Men joo, det händer.... Boken utvecklade mig kort och gott otroligt mycket som människa!

Läs den. Men först sover vi!


Likes

Comments


Gårdagen var helt enastående, helt utan konflikter, men med massor med glädje, planer och surr. Fullt upp och samtidigt helt mentalt stillsamt. Även om jag var så trött på kvällen så ögonen gick i kors så var jag så fylld med energi. Det är sådana dagar som ger mig hopp om att allt kommer att bli bra! Tålamodet är min bästa vän och att idogt arbeta systematiskt mot målen.

Små saker som att hästen är fräsch, pigg och lydig får mig att koppla av. Att grabben kan ta till sig instruktioner, jobbar hårt och förbättrar och växer i sin ridning och i och med det, sig själv hela tiden ger ännu mer mental avkoppling. Och glädje! Massor med glädje! Det finns inget bättre än att se sitt barn lyckligt...

Dagen avslutades med middag med härliga människor från ridsportklubben. Så roligt att hitta fler likasinnade, fler vänner!

Nu laddar jag för en fin söndag och jag önskar dig detsamma!


Likes

Comments

Idag har jag roat halva Gävle med min bil! Tyckte den blev lite charmig efter det att halmen fastnat efter turen på stubbåkern (inte bara hästen som får motion där), så stråna fick hänga med.

En och annan tyckte jag skulle raka skägget på den, men jag gillar olika så skägget är kvar.

Likes

Comments