View tracker

Jag tror vi alla har någon som är en riktig utmaning när det är dags för julklapps-shopping. De typ "har allt". Här kommer iaf mina fem bästa julkapps-tips!

1 - En ko, get eller höna! Finaste julklappen alla kategorier är att få hjälpa någon. Genom organisationen Hoppets stjärna kan du köpa ett djur till någon som verkligen är i behov av en julklapp. Shoppas på hoppfull.se

2 - Sugarbearhair! En burk fylld med underbart goda små björnar proppfyllda med vitaminer och annat smaskens för hela kroppen, men framförallt för håret. Finns att köpa hos frisören.

3 - Picknick! Packa en korg full med lyxiga godsaker lämpliga för årstiden. Åk iväg, tänd en brasa, mumsa och mys med varandra.

4 - FitBit! Ett tufft litet armband som du synkar med en app i din telefon. Den håller koll på hur mycket du rör dig, hur många kalorier du gör av med och hur och hur mycket du sover bl a. Man behöver inte vara nördig för att gilla den här. Kolla in coolstuff.se

5 - Fotokudde! Klart din "har-redan-allt-kompis" inte bara ska ha en snap med schysstaste bilden. Föreviga den på en kudde också. Gört! photobox.se


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Funderar över det här med att vara omtyckt och bli framgångsrik i det man gör och den man är. Hörde talas om en målare som tydligen har tre nivåer på sina jobb. Tiptop, ok, eller "gjort". Helt lysande! Han har verkligen fattat det här med förväntningar och att olika saker är viktigt för olika. Inte undra på att han är populär! Det handlar om att uppfylla förväntningar. Å andra sidan har jag gjort affär på 300 balar hö a´ 10 kg som nu bara visar sig väga bara 8. Till svar när jag påtalade det jag ser som ett problem var; "Men det är ett rimligt pris per bal ändå!". Ja? Och? Jag är inte intresserad av att det ska vara billigt. Jag är intresserad av att få den mängd som jag beställt så min häst inte behöver svälta. Alltså...

Det här gäller ju inte bara yrkeslivet och affärer. Bygga rimliga förväntningar och löften du kan hålla underlättar avsevärt livet igenom såklart. Jag är själv ingen stjärna i området, men eftersom det uppenbarligen stör mig så ska jag börja med att ändra på mig själv. Lova tunt och håll runt, är alltså vad jag ska försöka uppnå fr o m nu. Enklare för mig och roligare för alla. Frågan är nu om det är ett rimligt löfte.....

Skön lördag på dig!


Likes

Comments

View tracker

Redan tidigt bestämde jag mig för att ignorera utseendet på mina asfula, olikstora bakverk och fokusera på smaken. För är det något jag vet helt säkert så är det att baka vackert, det kan jag inte. Ibland smakar det ändå gott och då får jag liksom vara nöjd. Märkligt är att det är få saker som får mig att känna mig så duktig som när jag bakat. Inte ens när jag drar i land en riktigt bra affär matchar jag-har-minsann-bakat-känslan. Och tro det eller ej, det har inget med att äta att göra.

Nu har jag fotat, kladdat och kluddat med det här inlägget länge nog. Dags för provsmakning. Jag bävar, för jag vet hur gnällig jag blir om bullarna nu inte bara är fula, utan äckliga dessutom.


Likes

Comments

Högst på önskelistan idag står försoning, lugn och ro och kanske en eller annan god nyhet. Mycket begärt, men man kan ju alltid önska.

Glaset är nästan fullt nu och avrinningen för långsam vilket innebär att det inte behövs alldeles väldigt mycket mer innan det väller över och dessutom skvätter på hela omgivningen. Tyvärr landar det först på de man tycker allra mest om. Ledsen för det vänner.

Nåja. Dags att ta sig an dagen och får jag inte som jag vill så kommer jag iaf göra allt i min makt för att fixa ovanstående önskemål själv. Själv är ju faktiskt bäste dräng. Framförallt när det kommer till ens eget liv.


Likes

Comments

Man vill inte att de ska bli stora, samtidigt som det också är ens högsta önskan. Resan med ett barn är fantastisk och varje ålder är underbar (har förstås mindre roliga inslag också) på sitt eget sätt. Jag oroar mig och har alltid gjort. Vet att oro är bland det mest lönlösa man kan ägna sig åt, men det är helt omöjligt att låta bli när det handlar om det finaste jag har.

När han var liten var jag orolig att han skulle bli slå huvudet i bordsskivan och nu är jag orolig för att han ska slå huvudet i livets instrumentbräda. Undrar vad jag ägna mig åt när han är "färdig"? Tänk om han aldrig blir det 😲, Män lugna mä, och sluta oroa mä!


Likes

Comments

Välkomnar SugarBearHair till Sverige! Alltid lika roligt att få nytt i "portföljen" och speciellt när det är något så populärt som dessa 😊 Normalt sett så är jag sämst på tillskott och äter bara järntabletter eftersom jag lämnar blod. De här är goda, fulla med vitaminer och bra för mitt hår så de finns på min hylla de med numer!

Du hittar de små blå hemma hos mig, Kim Kardashian och hos frisören!

Likes

Comments

Vissa saker kan jag inte acceptera. Det sker oavsett vad jag tycker, men acceptera det? Det gör jag inte. Det här ger upphov till frustration. Jag har världsrekord i "frustrations-XP" och ju längre jag "spelar spelet" och samlar XP desto snabbare adderas de.

I veckan deltog jag i ett möte där jag redan innan var tårögd, av frustration. Under genomgången snyftig, av frustration och när jag hördes i frågan hade jag lika gärna kunnat kräkts eller sprutat eld, men jag grät. Av frustration.

Först störde jag mig på tårarna. Jag var ju så beslutsam att jag skulle, en gång för alla få dem att förstå genom att säga de rätta sakerna. Men det har jag redan gjort! Jag har sagt, bett, fräst, bönat och förklarat om och om igen, men ignorerats. Inte pga att någon är medvetet stygg utan för att man verkligen inte förstår och inte orkar Det var bra att det var tårar som kom. Vredesutbrott är nästa stadie i "frustrationsspelet" och det är riktigt fult, giftigt och skrikigt. Ingen lyssnar på någon som skriker. De avfärdar dig. Som en idiot.. Jag hade inte planerat att gråta, men det språket förstod många. Genast vaknade flera upp och insåg att något, på riktigt, faktiskt inte står rätt till. Jag vill tro att jag inte bara gjorde skillnad för oss (för den båten har egentligen redan seglat) utan för de efterkommande som förmodligen också kommer att stånga sina pannor blodiga. Kanske blir det nu lite mindre blod. Kanske satte mina tårar en boll i rullning. Kanske blir det bättre.

Man ska inte låta sig luras av mina tårar. Jag är inte svag, ynklig eller bedrövlig. De är bara här för att förtydliga och att nästa stadie i frustrationsspelet är nära...


Likes

Comments

Egentligen är det inte min sak att tycka, men jag gör det i alla fall. Bara för att jag kan. Vet att jag själv är emot fördömanden av sådant man inte är fullt insatt i så jag ska försöka att tona ner. Kan dock inte begripa hur Donald Trump tagit sig till slutspurten. Han agerar otrevligt, säger otrevliga saker, lovar otrevliga saker och ser otrevlig ut medans han gör det. Men såklart, han har massor med pengar och då kommer saker till en lättare. Bilar, snygga tjejer, fina kläder och presidentkandiaturer.

Sänder mina varmaste lyckönskningar till Amerika. Tänker på er....

....

Likes

Comments

Nu är A-traktorn inköpt. Sonen är överlycklig och mamman konfunderad. Transportstyrelsen måste vara bland de mest märkliga myndigheterna. Jag har en viss aning till förståelse att det ibland blir fel när myndigheter tänker, men att man inte gör något åt tokigheterna, det gör mig utmattad.

Hur är det möjligt att det kan ta typ en halv livstid att bara få körkortstillstånd för AM-moped när det sedan är helt ok att okontrollerat köra "bil" utan en sekunds övningskörning bara AM-kortet är klart? För att köra bil måste du övningsköra till förbannelse och sedan klara en uppkörning. Faktum är att enda skillnaden på en bil och en a-traktor är farten. Hur mycket tid lägger man på att lära sig att köra fort kontra parkering, stadskörning, starta i backe och annat som sker under 30 km/h?

Normalt kanske man inte reagerar så mycket på dessa ytterligheterna, men när man som mygga hamnat i deras sil av enfaldigheter och tvingats jaga intyg, som inte intygar annat än att det är ett intyg på något de redan vet men ändå aldrig kan kontrollera eller garantera så.... alltså heeelt ärligt?

Ska du ha kontakt med Transportstyrelsen? Var en kamel allt du orkar!


Likes

Comments

Hemma igen ❤ Efter ett par tuffa dagar på vift är jag äntligen i nästet igen. Nu ligger jag på laddning i soffan med min fina man. Han och kaminen värmer dessutom fint efter en dag i snö och blåst. Imorgon är jag fit-for-fight igen och allt det jobbiga kommer att blekna bort och jag kan fortsätta försöka ihjäl mig. Spik i foten? Jajamensan!


Likes

Comments