För drygt två månader sedan skrev jag här om livets lotteri och i torsdags drogs min familj med i en av de ständigt pågående lottdragningarna. Hjärtinfarkten tog inte min älskade mans liv. Vi fick en biljett till "andra chansen" ❤

Hans hand är varm och hans hjärta slår så starkt och taktfast. Han mår bra. Jag mår bra. Vi mår bra. Men det skulle kunnat sett väldigt annorlunda ut. Väldigt. Därför gråter jag fast jag inte borde. För man ska bara se framåt, speciellt när det inte finns några lärdomar att dra. För det finns faktiskt inga. Läkarna säger att han "ligger i det övre skiktet". Ni vet de där som inte borde drabbas. Rökfri, nykterist, hyfsat normalviktig och lågt kolesterol. Rättvisa finns ingen. Fyll inte ditt sinne med tro på den. Fyll istället livet med tacksamhet. Varje dag...

Idag skriver jag min sista lista med tre saker jag är tacksam för. Egentligen borde det vara en lång lista innehållande bl a; vår fina vän som kom och stöttade mina grabbar när det var som värst, ambulanspersonalen, vården han fått, alla fina vänner som stöttar osv osv. När jag började skriva dessa i mina blogg-inlägg var planen att jag skulle hålla på minst ett år och aldrig ha samma "tacksamhets-saker" en enda gång. Inte aktuellt längre. Olönt, då allt annat förmodligen bara kommer att kännas fnuttigt jämförelse med dessa:

Jag är så oerhört tacksam över;

* Att min man lever! Bästa bästa bästa bästa ❤

* Att min son är skarp, handlingskraftig och en riktig hjälte! Alltså wow vilken unge vi har. Tack älskling ❤

* Att just den här familjen är min! Vi är ett ruggigt team som roddar livets fartgupp tillsammans ❤

Idag är målet att sluta gråta och istället BARA ägna mig åt att kramas, skratta, fira, mysa, planera och vara tacksam. Dumt att gråta när man är överlycklig! .


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bara att slå sig ner vid tv:n när det är partiledarintervju så får man sig en rundvandring i svamlet. Ligger i soffan och funderar över hur det är möjligt att det i svensk television, på bästa sändningstid visar sånt här svammel utan att folk går i taket. Eller gör ni också det?

Intervjun är helt ointressant eftersom människan aldrig svarar på frågorna hon får. Ingen! Dessutom är det oförskämt att slösa med vår tid. Vi som ger henne en chans att få med oss på sitt tåg. Man skulle nästan kunna tro att man klippt ihop två olika intervjuer så illa är det. I dag var det miljö-tanten, men det är samma visa oavsett vilken partiledare som intervjuas. Det har samtliga gemensamt, att vara enastående på att inte svara. Det är en egenskap som inte imponerar på mig. Hur ska jag då veta hur jag ska rösta? Inte ens frågan; "Vilken av alliansens partiledare tycker du bäst om?" kunde hon svara på. Helt talanglöst.

Jaja, skit i det nu. Jag har ju viktigare saker att skriva om. Det kommer här!

Jag är tacksam över;

* Att jag bor i ett land där jag inte riskerar att hamna i trubbel för att jag kritiserar politikerna. Tror jag...

* Att sysslorna redan är klara så jag kan gå och sova. Jaaaa!

* Att jag inte behöver se fler partiledarintervjuer. Eftersom jag inte kommer få några svar iaf.


Likes

Comments

Trots känns bra när man inte kan påverka. När det inte finns något man kan göra åt situationen. När man är maktlös. Trots är det där härliga motståndet man åtminstone kan ägna sig åt när livet är orättvist och även om man vet bäst så skiter de i det. Eller så finns det en regel som säger... Eller så är de bara för tröga för att fatta. Eller så bara orkar de inte. Ni vet "lägga sig på tvären" när livet släpar en i den riktning man inte vill, men ändå måste.

Vissa saker jag gjort idag kan jag inte skriva om eftersom de inte kanske är helt ok, men jag gjorde de ändå. För att jag kan och för att det känns bra. Känns bra att trotsa. Det var dock bara sådana där saker som ingen lider av eftersom de inget vet...

Mest av allt har jag dock trotsat vädret. 21 000 utomhus-steg har jag åstadkommit en dag som denna. Det har regnat på tvären och piskat mig i ansiktet. Ingen idé att gnälla. Bättre att trotsa. Känns bra, och är en av mina jag-är-tacksam-för;

* Jag har orken/förmågan att trotsa. Idag var det vädret som inte kunde kuva mig.

* Att jag har råd att köpa en ny fin telefon till grabben. Även om min man är händig så går "kan-laga-gränsen" där.

* Att jag känner mig som ett lejon inför morgondagen. Roooaaarrr!

Men först sova! Godnatt!


Likes

Comments

Dumbledore har sitt minnes-såll. Jag har min blogg. Den här dagen vill jag minnas. Den här dagen behöver jag minnas. Jag är fortfarande vaken fast jag borde lagt mig för länge sedan. Jag vill liksom inte att dan ska ta slut. Jag njuter en liten stund till.

Nä jag har inte vunnit någon högvinst, eller träffat mannen i mitt liv för första gången. Dagen beskrivs bäst med ordet; flyt. Rakt igenom flyt. Eller, jag borde nog mer korrekt beskriva det hela som "pay-day" för under en längre tid, riktigt hårt slit. Det har gått upp och ner. Brutit ihop och kommit igen. Men "storms make trees take deeper roots", så här står vi fortfarande trots att det ännu stormar.

Snart tar en ny vecka vid. En vecka som har potential att bli den bästa på hela det här året. Vi ska tillsammans göra den till den bästa på hela det här året. Mmmmm.

En dag som denna vill jag lyfta min tacksamhet över;

* Att dagen varit så skimrande. Att jag liksom kan lyfta fram hela dagen och inte bara tre saker. Välförtjänt lyx!

* Att det regnat. Det kom inte en enda flinga snö.

* Att jag fick tid kvar till att städa lite. Hur nu det gick till...


Nu måste jag ändå ta och checka ut för idag om jag ska orka utföra stordåd i morgon. Sov gott och dröm stort!


Likes

Comments

Åker genom stan mot bensinmacken. Genom rondellen glider en V70 med så många extraljus att den ser ut som ett amerikanskt hus vid juletid. Vid korsningen står en 142:a med kromat takräcke och gamla koffertar på. Det brölar förbi en A-traktor. Och en till. Det är som en parad. Den är inte arrangerad. Den är udda. De kommer fram när mörkret sänker sig, de som gillar sina bilar. Och andras. Det är som en demonstration av olikhet som förenar. Alla får vara med med. Från den med pensel målade karossen till den flong-nya med skinande fälgar.

Jag börjar tanka och tittar ut mot trafiken. Ler när jag ser A-traktorn som "samlar bilar". De är så hatade. De går för fort. De kör för sakta. Jag bara ler. Fortsätt att ta plats är min uppmaning. I trafiken, i livet och varje dag. Sällan någon hänsyn visas, oavsett om man är gångtrafikant, ryttare, cyklist eller Epa-förare. Så då får vi lov att förse oss själva med det utrymme vi har rätt till.

Du ska inte avvika från normen. Du ska inte vara annorlunda. I alla fall inte i trafiken. Sverige är inte dubbelmoralens högborg. Det är jag-har-tappat-räkningen-moralens högborg. Rocka sockarna gäller även i trafiken. Allas lika värde likaså.

Fortsätt vara i vägen. Fortsätt väsnas. Fortsätt att blända oss med era ljus-ramper. Jag hade kunnat stå där halva natten, Inte för att jag gillar bilar, men för att jag gillar olika. Medans dags-trafiken är boring så är nattens fordon som konfetti. Som ett karnevalståg. Det gillar jag!

Jag avslutar "blogget" med min tacksamhet för;

* Att dagen fått vara så stillsam. Inte helt bortskämd med det...

* Att jag hittade lite gula kantareller till en soppa. Inte helt bortskämd med det heller.

* Att jag fick komma in till stan i kväll och se "konfettin".

*

Likes

Comments

Jag har precis lyssnat på boken "Vardagsmakt" skriven av Elaine Eksvärd. Den gav mig tips om hur jag med retorik kan få bättre makt i min vardag. Ett smartare sätt att "jobba" och komma dit man vill. Underbart!

Listig kan kanske vara ett lite smått negativt laddat ord, men god retorisk förmåga känns som ett listigare sätt att tala. För även om du sitter inne med fakta eller nyheter så är leveransen av dessa minst lika viktig.

Vår familj är vad jag skulle vilja kalla aningens "het" och jag märker att tonåringen behöver order från oss på "högre ort" levererade på ett väl paketerat sätt. Det är av största vikt att det inte finns utrymme för missförstånd eller något som kan tolkas som provocerande. Jag inser att han gjort mig till en hyfsat god retoriker under åren, då det varit mycket "trial and error". Det i kombination med denna bok har gjort att jag bestämt mig för att läsa en kurs (eller flera) i ämnet. Retorik är också något jag mer än väl har nytta av i mitt jobb som säljare.

Tänker inte helt osökt på det här med kommunikation och hur svårt det är. Sååå lätt för missförstånd t ex. Jag är inte helt förvånad över att det är så mycket hat på sociala medier. Hur kommunicerar man där? Jo, genom text (som regel). Många tycker Emojis är trams, men en enkel text innehåller inte mycket till känslor. Är hon arg, ledsen, glad eller galen? Fritt för egna tolkningar när man inte hör tonfall och ser ögonen ens. Äh, inför retorik som ett skolämne tidigt åt barnen. Tror det skulle vara bra för dem och för samhället i stort.

Det är ur denna bok jag fick den fina idén att skriva ner saker jag är tacksam över istället för att ägna mig åt "måste-saker". Jag vet ju att jag ligger lite efter, men jag har gjort anteckningar varje kväll, så här kommer tre dagars, dvs nio tacksamhets-punkter!

Jag är tacksam över att;

* Jag har ett fritt jobb. Frihet under ansvar är bara bäst!

* Jag har en son som har förmågan att säga förlåt. Bland det svåraste som finns...

* Vi har jordens snällaste häst. Mitt lilla älsklingshjärta.

* Att jag fortfarande är kär i min man. I över 20 år har vi pussats och det känns fortfarande underbart!

* Att det gick så bra att flyga. Jag är ju fortfarande skapligt flygrädd.

* Att jag fick ringa hem till glada grabbar. Det är inte alltid så...

* Att jag ö h t tog mig hem från Skåne. Flyget ställdes in och det skulle varit fasansfullt att bli kvar där

* Att jag fått sådan bra kontakt med mina danska kollegor. De är roliga, vackra, skickliga och de övar mig på engelska.

* Att jag fr o m måndag har jordens finaste present-boxar att erbjuda mina kunder. Ska berätta mer om det, sen.

Nu ska jag ner till fina, fina Heidi och ta en tur på stubbåkern med henne. Bästa sortens lördags-energi-boost ❤ Ha det underbart du med!


Likes

Comments

Igår fick jag ett tips som jag måste prova! Istället för att bara då och då göra en "halv-halt" och reflektera över hur bra jag faktiskt har det så ska det fr o m nu ner på pränt innan jag somnar. Tre saker jag är tacksam över. Varje kväll. Risken är att det blir lite samma, för jag har ju några stor-favoriter i mitt liv, men om jag plitar ner dem här så kan jag ju gå in och kolla så så jag inte "fuskar". Jag vet att jag har mycket att vara tacksam över och det ska bli spännande och se hur lång lista jag kan göra på en månad, eller på ett år! Jag började redan i går kväll. Ingen tid att förlora!

Jag är tacksam över;

* Att jag och min familj är friska. Eller nåja, skapligt normala iaf

* Kerstin - min multi-vän. Vi som är bra för varandra men skitjobbiga för omvärlden

* Att det ska bli lite sol imorgon. Det kommer att göra susen!

Jag har inte varit vaken speciellt länge idag, men har redan en sak som ska på min lista ikväll. Men först; jobba, jobba, jobba!


Likes

Comments

Jag har mycket tid i bilen att ägna åt funderande eftersom jag kör 6 000 mil varje år. Jag rider och promenerar mycket och hinner fundera massor. Ändå är det när jag ska sova/absolut borde sova som hjärnan är som bäst. Problemlösning, formuleringar och nya vägar bara kommer till mig. Kanske sitter pappa på sängkanten och vägleder mig med sorterandet med dagens "Brain-storming" och kommer med uppslag. Han var klurig min pappa. Han hatade när det inte gick rätt till, var allmänbildad, rättskaffens och han satte ner foten när det krävdes. Saker som var viktiga för honom drev han ända in i kaklet. Me like!

Det fina dock är att jag klarar inte att hålla flera saker i huvudet vid sänggående, vilket gör att när jag måste somna så kan jag bara mantra mig själv högljutt inne i huvudet; Sova, sova, sova,sova.... Kanske är det också därför jag tänker så bra då. Det blir liksom mer klart. Inte så tjejigt tillkrånglat som på dagen när hjärnan går på högvarv och tusen tankar studsar runt samtidigt och det blir ett himla roddande. Det är kanske liksom så att innan jag ska sova som jag fungerar lite som en man. En tanke i taget.

Sov gott!


Likes

Comments

För mig är det helt obegripligt hur diskussionen fortfarande handlar om att skjuta till resurser för att kunna fortsätta försöka pressa igenom "flerkantiga" barn i ett "trekantigt" skolsystem. Hur kommer det sig att att man inte istället gör skolan mer "flerkantig"? Skolan ska ge barnen en allmänbildning och förbereda dem för det verkliga livet. Det gör den inte. Den förbereder vissa för fortsatta studier, men alldeles för många leder den in i självförtroendekriser, hemmasittande och utanförskap.

Diskussionen pågår hejvilt överallt om hur man med mer stöd ska ge fler godkänt i matte, engelska och svenska, så de kan komma vidare till en gymnasieutbildning. Dvs fila ner "kanter" på dem så de passar i Fridolins "leksakslåda". Den där "fjärde kanten" som kanske istället är individens starkaste och kanske viktigaste i personens framtida profession.... Åtgärda skolsystemet så det passar verkligheten istället för tvärt om.

Att ändra betygssystemet hjälper inte, hur kan det ens vara uppe till diskussion igen?. Det är helt irrelevant eftersom det inte påverkar resultaten. Fridolin konstaterar att "Vi ska inte ha ett A- och ett B-lag i skolan". Till honom har jag bara detta att säga; Sluta konstatera så mycket och lägg energin på att åtgärda istället. Klarar du inte det, så be om hjälp eller lämna över till någon annan. Det är direkt kränkande (oj! nu använde jag det där ordet.) att ministern pratar A- och B-lag. Ja, vissa barn är långt mycket bättre ändra på att läsa, skriva och räkna, dvs det som bedöms i skolan, men kalla de andra B-lag? Barnen har själv inte valt att vara med och "spela" och bli bedömda i just de här tävlingsgrenarna. Det är utbildningsministern i allra högsta grad själv ansvarig till. Kanske är man en katastrof i engelska, men en fena på att laga cyklar. Är man en fisk så undviker man som regel att tävla i trädklättring... Så har dock de styrande bestämt att det ska vara. De har också bestämt att äpplen och päron ska jämföras och slutligen blir de förvånade/upprörda över att det inte fungerar. Tänker.... är det inte dessa som hör till "A-laget"?...Nu generaliserar jag väldigt, men man skulle grovt kunna säga att de flesta i Fridolins "A-lag" är teoretiker och hans "B-lag" är de praktiska. Det är de förstnämnda som styr Sverige. Hur går det? Det finns alldeles för många i de styrande leden som ivrar för att fler ska förberedas för högre studier. Nejnejneeeej!

Härom kvällen såg jag ett inslag på Rapport med en grundskolechef, någon som faktiskt befinner sig mitt i verkligheten. Hon sa det jag så länge längtat efter att höra från någon i högre befattning. Att det kanske inte är avgörande om en finsnickare har godkänt i Engelska eller inte i nian. Det borde vara lika självklart att om man någon dag behöver den där engelskan man inte fick till, så köper man den kunskapen lika naturligt som den med utmärkt affärsengelska, men med "tummen mitt i handen", köper sitt finsnickeri från snickaren.

I samma veva rapporterar man att undersökningar visar att barn till högutbildade föräldrar i högre utsträckning har godkända betyg. Haha! Har de kommit på det nu? Jag håller på med hästar. Om jag vill ha en framgångsrik travhäst så ökar mina chanser att få en sådan om jag betäcker mitt fina travarsto, istället för med mitt fina hoppsto med en framgångsrik travhingst, istället för en enastående galoppör och sedan ser till att en travtränare och inte en sotare tar hand om träningen. Häpp!

Jag har skrivit om detta med skolan förut och kommer förmodligen att göra det igen när "muggen-med-dumma-konstateranden-men-inga-åtgärder-som-gör-relevant-skillnad" rinner över. För om vi tar ovan nämnda faktorer och sedan adderar känslan så utsätter vi i dagsläget tusentals barn för att alltid hamna på jumbo-platsen, bli utpekad som dålig och slutligen pga sin oförmåga att räkna ekvationer, bli diskvalificerad från att utbilda sig till vad de vill bli. Då ska vi också ta i beaktande att det inte bara gäller utbildningar där matte är relevant, utan alla....

Det handlar inte bara om betyg, det handlar om självkänsla och jag är övertygad om att skolan skulle med ganska små förändringar skulle kunna ge fler en bättre start i livet än vad den förbereder dem för i dagsläget. Det skulle också förändra mycket av det elände vi ser i samhället i stort.

Så, alla de ungar som har det tufft i skolan, ni är hjältar! <3


Likes

Comments

Facebook är fantastiskt. Här kan man dela med sig av semesterbilder, dagens vedermödor, borttappade gosedjur, fyndiga citat och urgulliga kattungar. Man kan också dela hat, frustration, fördomar och hänga ut bilder på barn som gör korkade saker. Ibland tröttnar folk ur och "skriker"; KÄLLKRITIK! Bra talat! Idag skriker jag; SLUTA HÄNGA UT "EVENTUELLT-GORT-NÅGOT-DUMT-PERSONER" MED BILD!

Jo, för jag hittade en bild i mitt flöde där det var precis på det sättet. En grupp ungdomar står vid ett fordon på en parkering och någon har tänt något som ligger på asfalten och brinner som en marschall. Dumt och onödigt. Fotografen har tillsammans med bilden skrivit om att hon suttit länge och tittat på dem och dumheterna som försiggått. Jag kan inte annat än undra hur man tycker att det bästa man kan göra är att ta en bild, gå hem och dela på Facebook. Säg något! Många är de vuxna som förfasas över alla unga som inte pratar med varandra längre utan skickar en Snap eller ett sms istället. Många vuxna är inte ett dugg bättre. Kanske vågar man inte konfrontera ett gäng, men att lägga ut bild där troligtvis ett flertal inte har något med brasan att göra.... Stupstock har man slutat med sedan länge. Offentlig förnedring kan man tycka vad man vill om, men jag tror inte på det som ett sätt att "uppfostra" och man ska inte riskera att hamna på bild/dömas för att man råkar befinna sig på samma plats som någon som gör något dumt. Åsså var det ju det där med att gilla och dela....


Likes

Comments