Jag tar en rask promenad över en tom E4a ner mot stan. Hösten har anlänt och stadsträdgårdsmästaren har börjat gräva upp de färgglada planteringarna vid bussparken men vid museet blommar fortfarande rosorna och en stor rund rabatt med astrar står fortfarande i vacker blom.

När jag går längs Sjögatan ser jag solens strålar mot de vackra husen och tänker på vilken förvandling som skett längs den här gatan sen jag flyttat till stan. Den något exentriske byggherren i stan har verkligen gjort en god insats här.

Vid småbåtshamnen fixas och trixar det: båtar plockas upp och vintras, några medlemmar ur båtklubben rensar rabatter och på en bänk sitter några äldre herrar och berättar historier från sommarens seglingar.

När jag rundar arenan möter jag hundägare på morgonpromenader, en joggare och en småbarnsfamilj med ett helt koppel av ungar, vagnar och en liten hund och på torget har den thailändska kvinnan med flinka fingrar börjat plocka upp sitt stånd med egenhändigt plockade bär och svamp och utanför affärerna står det små klungor av morgontidiga människor som väntar på att affärerna ska öppnas.

På väg tillbaka över E4an har trafiken tätnat. Det är en tidig lördagsförmiddag i Örnsköldsvik.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments