OmIgår kom det över mig ordentligt. Saknaden av jobbet och mina svenska kollegor.

Att jobba där det händer. Varje arbetspass var spännande. Nyfiken på vad som skulle komma upp till oss från akuten. Att jobba med kirurgi är spännande, händelserikt och otroligt lärorikt. Det kanske låter som om man jobbar i en operationssal när man nämner ordet kirurgi men nej. En avdelning med kirurgiska patienter. Med både planerade operationer och jourfall som kommer in akut.

Speciellt att jobba med kärlkirurgi saknar jag.

Jag har ju kvar min fasta tjänst på Norrlands universitetssjukhus ännu, mest för att jag är tvungen att lyfta föräldrapenningen från Sverige. Skulle jag få det att fungera så skulle jag jobba där och bo här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är längesen jag har varit riktigt inne i en serie. Men nu har det hänt. Jag har sett avsnitt efter avsnitt de senaste två veckorna.

Nu till det lite småjobbiga. Jag har hunnit i kapp den senaste och sista säsongen. Nu måste jag vänta vecka efter vecka på ett nytt avsnitt.

Ja, jo. Seriens namn? Bron. En stor sak varför jag gillar den är det danska språket (och spänningen förstås). Skulle absolut vilja lära mig danska, det låter så häftigt.

Huvudkaraktärens presentation av sig själv har fastnat. 'Saga Noren, länskrim, Malmö' i alla lägen.

Likes

Comments

Dessa små bebisfötter alltså. Så små och söta de kan va. Annars så har jag obehag av fötter, knappt så att jag kan med mina egna. Men Alinas små ändå, så söta.

Borde släpa mig till bilen och åka handla lite mat så jag slipper det imorgon. Men njääh, orkar liksom inte. Vi har städat hela hushållet idag och slappat i soffan. Känner hur jag bara sjunker djupare ner i soffan.

Måste. Komma. Mig. Upp. Orkar. Inte.

Likes

Comments

Det här året vill jag bryta denna ovana: Hm. Sluta ta med telefon i sovrummet på kvällen när jag lägger mig. Har kommit så långt att det går några nätter och så en kväll kommer jag av mig och likväl är den med igen. Sover ju bättre om jag lämnar den utanför sovrummet.


Mina frukostvanor ser ut så här: Alltid gröt, varierar just nu mellan råg- och havregrynsgröt. Två smörgåsar med ägg på. Ett glas vatten. En kopp kaffe med mjölk.


Min träningsrutin är: 4ggr/vecka styrketräning kombinerat med löpintervaller några gånger i veckan. 3-4 vagnpromenader i veckan på 3-6km.


En ovana jag har blivit av med: Fimpade ciggen! För några år sen..


Den här rutinen vill jag få in i mitt liv: Att varje kväll städa undan på diskbänken så att man inte behöver börja en ny dag med ett berg av diskar.


Min rutin när jag läser bloggar: Har ingen speciell rutin där nej.


En ovana jag inte gillar hos andra: Att inte tugga med munnen stängd när man äter.


Mina matrutiner är: 2 varma mål om dagen. Frukost förstås. Ett kvällsmål. Kanske ett mellanmål eller två. Att vara gravid och sen amma har verkligen gjort att jag fått in matrutiner. Energi går åt.


Så kommer jag ur en ovana: Tänker inte att jag ska börja göra si och så utan från och med nu gör jag så här.


En rutin alla borde ha: Mer bastu åt folket. Gör gott åt både kropp och själ!


Den här vanan vill jag fortsätta med i år: Träningen förstås. Det där med diskbänken. Veckostäda och inte bara när det behövs.


Likes

Comments

Vi, lillan och jag har nästan helt blivit kvitt våra förkylningar. Stackars liten som haft sin näsa så snorig. Tackar någon ovan för nässugen.

Idag är hon fyra månader (!) och jag kan knappt fatta att jag varit hemma nästan ett halvt år. Hon har under dagen testat ljudnivåer med olika tjut, nästan så jag fått hålla för öronen ibland.

Nu när vi passerat fyra månaders strecket så är det fritt fram att börja med smakportioner. Men att njääh, stressar inte. På rådgivningen sa de också att jag inte behöver ha bråttom, hon följer vikt och längdkurvan så bra. Och amningen har varit helt bekymmersfri under dessa fyra månader. Jeeee.

Annat då? Gjorde veckans första gympass idag. Själen (och kroppen!) mår bra av att få fokusera på en själv ibland.

Nu är det läggdags för att vakna något så när utvilad en ny dag.

Likes

Comments

Gott nytt år hörni. Jag firade in det nya året hårt, hah. Somnade halv tio bredvid lillan och vaknade följande gång vid ett, var då bara att borsta tänderna och somna om så trött som jag var.

Sörjer dock inte! Vaknade pigg som en mört och inledde årets första dag på gymmet tillsammans med en av systrarna.

Annat som jag gjort idag är att jag gjort ett träningsprogram åt mig själv med olika sorts styrketränings övningar och hälsat på min farmor.


Nu är det dags för en vagnpromenad.

Likes

Comments

Tjolahejsan. Tidigt i morse smög jag upp ur sängen, åt frukost i all försiktighet utan att väcka de två jag lämnat kvar i sängen. Efteråt drog jag i väg till byns gym där jag var i en timme helt för mig själv.

Fick nämligen ett gymkort till julklapp. Ni anar inte, hur skönt det är att träna igen efter cirka ett halvår utan träning, endast promenader.

Sprang intervaller på löpbandet och tränade ryggen och triceps idag. Jeeeeij.

Likes

Comments

Året 2017. Jag ska fatta mig kort. Det var året då vi flyttade tillbaka till Finland. Året då vi blev föräldrar. Året då cancer kom alldeles för nära.

Mest av allt känner jag mig tacksam. För min dotter. För att ha sambon hos min sida. För att cancern hos en familjemedlem inte segrat. För att jag kunde vara nära.

Det känns som om man fått ett rejält wake up call, att man inte ska ta något för givet. Det har blivit så påtagligt den senaste tiden, att livet är skört.

Likes

Comments

Har något inlägg som ligger i utkastet, som jag påbörjat för att sedan bli avbruten. Nu känns det jag skrivit då inte längre relevant.

Vi har haft en fin julhelg med nära och kära. Lillan har fått så fina julklappar. Min var inte heller så illa, ett gymkort till byns gym som är betalt för hela nästa år. Julafton och juldagen höll jag mig undan sociala medier så gott jag kunde, istället för att ha telefonen i byxfickan fick den vila i jackfickan i stället. Lite konstigt kändes det först till en början, lite småjobbigt när jag lade upp en bild strax före jag loggade ut, att jag inte kunde kolla kommentarerna eller likes.

Nåja, nog om det. Nu är det dags att blicka framåt mot det nya året. Var hem till hemgården och hämtade en almanacka för det kommande året som pappa fått. Den har väldigt fina bilder, äldre motiv och med matta bilder.

Likes

Comments

Önskar alla en riktigt God Jul. Själv kommer jag fira julen fri från sociala medier, har redan loggat ut från både Facebook och Instagram. vill undvika att sitta och stirra i telefon.

Ta hand om varandra!

Likes

Comments