Under helgen har jag bland annat besökt loppiset som ordnades i Botniahallen på lördagen. Kom hem med två saker, en bok och en skiva. Hade bra kunnat köpa fina hemgjorda barnkläder men hade inte tillräckligt med kontanter med mig.. Det fanns också många böcker jag velat köpa, med Elsa Beskow och Astrid Lindgren som författare. Nöjde mig dock med en eftersom de kostade runt 10 euro styck.

Idag kunde jag inte motstå frestelsen och plockade fram mina julskivor. Medan lillan sov ute i vagnen sjöng det ur skivspelaren Sankta Lucia.

Jag skyller det på snön, den som orsakar denna julfeelis. Och den nya boken.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hörni ska vi inte göra någonting alls. Vi ska bara vara och det känns så skönt. Det är enda dagen av veckans fem vardagar som vi inte har något inplanerat. Vi kanske gör ett litet besök till bibban och hämta en reserverad bok eller så får det vänta till imorgon då vi ändå ska till byn. Haha, det där fick det att låta som vi bor ute på vischan och byn är något större centrum. Så är det icke, bara att skåda i KAJs video Kom ti byin.

Nu ska jag koka en kopp kaffe till och njuta av lugnet.

Likes

Comments

​Tja, helgen kunde ju faktiskt ha varit bättre. Vet inte hur mycket jag ska behöva och orka bannas i mina tänder. Det sägs att man inte ärver sina tänder.. men jag undrar. Igår kväll när jag borstade tänderna i vanlig ordning, lossnade en stor bit av en tillfällig lappning. Fick ingen värk men jag gick och la mig på helspänn, rädd för att samma tand åter igen skulle förstöra en natts sömn. Så blev det inte men likväl åkte vi tidigt iväg till tandvårdsjouren i Vasa i morse, bättre att nån såg över eländet tänkte jag och eventuellt spara sig en trip till Seinäjoki om resten av fyllningen hade lossnat under dagen.

Sååå, det for ju ett par timmar där. Om man har såna bekymmer löns det att åka dit i tid eftersom de tar in patienterna i tur och ordning, alltså den som tar första kölappen är först in. Denna gång råkade jag ut för en myyyycket trevlig tandläkare som informerade mig om allt hon gjorde och vad det var för slags medicin hon tryckte dit. Nå, imorgon väntar ännu ett tandläkarbesök gällande samma tandfanskap, ursäkta språket.

Men det har ju inte bara varit skit. Måste försöka se det från den ljusa sidan. Lillan charmade alla som rörde sig runt oss medan vi satt och väntade på akuten i morse. Alla som gick förbi tittade och log när hon smilade och 'pratade'. Sämre väntesällskap kunde man ju haft.

Vi fick ju också ge pappan här i hushållet sin första farsdagspresent som vi knåpat ihop på föräldra-barn träffen som ordnas varje vecka i byn. Vi har också hunnit med kaffe hos min egen far (och mor), tänkte gå in en sväng via faffa men någonstans där emellan tog orken stopp. Höll nämligen på att somna sittandes på soffan hos mina föräldrar.

Nu sover både lillan och sambon, den senare nämnda laddar upp för en veckas nattskift med start i kväll..

Likes

Comments

När jag får en idé i min skalle så ska den verkställas på momangen, sån är jag. Nu är ju det lite knepigare att få något gjort så där på en gång när det finns en två månaders bejb i huset. Nå, relativt snabbt gick det ju ändå denna gång från att idén kom till att det var gjort denna gång.

I måndags var jag och lillan ute på kottjakt, hem kom vi med massor av tall- och grankottar. Var i bastun på kvällen så jag lät kottarna torka där över natten, annars hade jag väl fått vänta i veckor med tanke på hur vått det är i marken där de låg. I värmen slog de ut eller vad man ska kalla det och blev fina.

Gjorde en kransstomme av en papperskasse och tidningspapper, medan lillan sovit ute i vagnen har jag suttit inne och limmat med limpistol. När det var gjort tog jag ut den och spraymålade den guld, hittade rönnbär och sprayade även dem lite lätt med färgen. Blev så nöjd med resultatet faktiskt.

Före jag spraymålade och efter.

Likes

Comments

5 saker jag gillar just nu
- somna med lillan nära mig
- bada bastu. Och ingen sån elbastu skit utan såklart ska det vara vedeldad
- en stjärnklar himmel att beundra
- att sätta igång skivspelaren och höra nålknastret
- dricka vinterns första glögg

5 saker jag inte gillar just nu
- hala vägar
- folk som inte har vett att hålla avstånd mellan andra bilister
- vika tvätt, sååå tråkigt
- det dåliga utbudet på tv en lördagkväll
- avsaknaden av 'något gott i' skåpet

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått hem några nya (fast egentligen gamla) vinyler. Fyndade dessa på Tradera för en rätt billig peng.

På Van Halen skivan finns kända låtar som Jump och Panama, vilka jag tror alla har hört någon gång. Kiss skivorna, Love gun skivan är en klassisk Kiss skiva som jag kände att jag är tvungen att ha trots att jag inte är så där jätte stort fan av dem. Skivan underst slank mest med när jag budade och höll på.

Likes

Comments

Har haft en riktigt fin fredag idag, ännu är den ju inte slut men vi varvar ner och tänker inte göra så mycket mer. Åkte på förmiddagen med mamma till gravgården för att göra fint och tända ljus på morfars grav. Gick också via mammas mor- och farföräldrars gravar. Efteråt åkte vi till mormor och drack kaffe.

Gjorde ett besök till Halpa-Halli, kom hem med lite pysselgrejer. För en stund sen försökte jag få fotavtryck av lillan på papper med hjälp av fingerfärg. Inte det lättaste kan jag säga! Fick ett som blev bra före hennes tålamod sa stopp. Ska försöka få tryck av en hand en annan dag. Köpte också lite grejer för att göra en krans inom snar framtid, har dock inte bestämt mig om det blir av lingonris eller av kottar.

Jaja, ska passa på att värma lite mat åt mig medan lillan sover.

När jag läser genom det här inser jag, det låter som en dagboks anteckning från tonårs-jag.

Likes

Comments

Jag har noll fantasi att komma på bra rubriker till mina inlägg nuförtiden. Har nyss precis bänkat mig i soffan efter att ha varit ute på nästan en timmes promenad. Skönt med den friska, krispiga luften i fyra minusgrader. Egentligen borde jag passa på och sova en liten stund men vill inte så länge lillan sover ute i vagnen. Tänk så vaknar jag inte av babyvakten när hon vaknar, tänk så slutar babyvakten sluta fungera av okänd orsak, tänk så går en av grannens katt och lägger sig där och jag ligger här och sover. Nej, istället sitter jag här, med datorn i famnen och är alldeles trött. Hon sover så bra i vagnen, drar längre sovstunder ute än här inne, så jag vill ju inte ta in henne heller och störa hennes sömn.

Förutom promenaden så har jag också lyckats ta mig tid för att mangla lakan i morse. Gör folk ännu sånt? Eller är det bara jag? Har fått ärva farmors gamla mangel. En av de bättre känslorna är när man får krypa ner i sängen med rena lakan, gärna efter att man nyss varit i bastun.

Nu ska jag sörpla i mig te och slösurfa vidare..

Likes

Comments

Borde ta mig till bibban någon dag, har flera böcker jag vill läsa. Enklast vore ju att köpa och läsa utan lånetid men jag har redan alldeles för mycket böcker i min ägo. Några som jag vill läsa listar jag här nedan.

På väg (On the road) - Klassikern av Jack Kerouac, känns som ett måste att läsa under en livstid.

Into the wild - Boken som är skriven om Christopher McCandless, en ung äventyrare som beger sig ut i Alaskas vildmark och slutligen dör där. Verklig händelse och idag vandrar mycket folk till stället där han dog.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre - En bok av Fredrik Backman.

Jag ska egentligen inte jobba här - En har ju jobbat inom äldreomsorgen och har hört pratats om den här boken.

Har ännu en stor låda full med böcker som jag inte packat upp, har inte rum för dem alla här.

Likes

Comments

Hör nu på go vänner, så ska jag för er berätta om en serie du måste se. Stranger Things. Första säsongen kom i fjol, jag upptäckte den så sent som i slutet av augusti detta år. Andra säsongen kom i fredags.

Det handlar om fyra kids (obs! ingen serie för barn), den ena försvinner under mystiska omständigheter. Medan kompisarna letar efter honom träffar de på en flicka i skogen med hemligheter som jag nu inte ids spoila här. Ett lab som gjort otäcka experiment. En mamma som blir halvt tokig av att inte hitta sin son och ingen tror henne, alla utom hon och kompisarna tror att han rymt.

En viktig sak som gör serien så bra är att det utspelar sig på 1980-talet. Om den hade utspelat sig idag med dagens teknologi, hade det inte varit så spännande.

När man sitter och tittar, blir det ett avsnitt till och ett till efter det. Svårt att stänga av.

Likes

Comments