En sån här dag när regnet fullkomligt öser ner kan man ju fördriva tiden med att fylla i en lista.

1. Vad läser du på stranden eller i parken? En bok möjligen. Håller just nu på med en av Danielle Steel, minns dock inte namnet på boken utantill.
2. Blir det något festivalbesök? Har inget sådant planerat
3. Vilken serie maratonar du under regniga dagar? Peaky Blinders!
4. Vems sommarprat lyssnar du på? Inget hittills. P3 verkligheten och dokumentär is the shit istället. Det gör tråkiga hushållssysslor lättare och håller mig från att bli rastlös i solen.
5. Ser du fram emot någon film på bio? Den kommande Star Wars filmen kanske
6. Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack? Imagine dragons bland annat
7. Vilken tidskrift tar du med dig till villan? Tar ej med någon. Charmen är ju när man där hittar gamla veckotidningar att läsa
8. Ska du besöka någon sommarteater? Inte planerat
9. Kan du tipsa om något evenemang i din hemort? Skulle väl ha kunnat tipsa om Vörådagarna men de har ju redan varit. Maxmodansin vol. 2 ordnas här i början av augusti (5.8 om jag inte minns fel).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det fina och varma vädret fortsätter och jag klagar inte. Tog årets första dopp igår, ett snabbt dopp i vattnet i Vistan ute på Replot. För övrigt en jättefin badstrand om än långt bort, passar bra för barn också.

Före vi åkte till Replot igårså var vi en sväng till Vörå och såg på "Langradin", för sambon var det första gången och för mig andra gången (om jag minns rätt). Det hela går ut på att föreningar och företag i Vörå promenderar genom centrum, varav många slänger ut godis till åskådarna. Sen är det någon som säger några ord i mikrofon om dessa föreningar/företag. That's about it. Fullproppat med folk i centrum. Sen serveras Vörosoppon om man är hungrig.

Huset ovan är ett fint gammalt om än förfallet hus. Ovanlig modell för åldern. Kråkslottet har vi alltid kallat det sen jag kan minnas, kanske kallar andra det likaså. Skulle vara riktigt intressant att se det från insidan.

Likes

Comments

Jag lever, vi lever. Vi har så gott som flyttat färdigt. Efter flera dagar med mulet, blåst och regn sprack himlen upp på eftermiddagen och bjöd på solsken och värme igen. Passande till detta fick sambon samtalet han väntat och hoppats på, han fick jobbet han sökt (kan tillägga att på firman sa de att det var 250 sökande varav 15 fick jobb).

Det blev några bilder på magen också idag. Kan inte förklara hur skönt det är att vara ledig, mesta dels för att jag sover dåligt och det är najs att inte behöva dra till jobbet längre. En fördel med de senaste dagarnas svala temperatur är att jag bra kunnat använda mina stödstrumpor för att motverka svullnaden i benen.

Jaja, nu är det Vörådagarna som gäller i kommunen, en del av programmet ska vi väl delta i men att besöka någon dans känns som överkurs.

Likes

Comments

Ett stycke gravid tjockis på bild. Har minsann haft en riktigt trevlig midsommarhelg utan att ens varit på en sommarstuga. På torsdagen var vi på 30-års fest, riktigt roligt om man bortser det enormt kalla vädret (festen var utomhus) och midsommarafton spenderades med vänner. Lördagen tog vi det lugnt hemma, badade bastu och däckade tidigt.

Nu är vi åter igen i Umeå, ska vara här några dagar innan vi tar det sista flyttlasset med oss hem.

Likes

Comments

Så har vi kommit så långt att jag är drygt halvvägs i graviditeten, appen meddelar mig att det är 60% avverkat. Japp, ni läste rätt. Den observante har i mina få inlägg hittills det här året noterat att jag inte mått så bra. Well, kan beskriva de tre första månaderna som en lång magsjuka. Men nu mår jag bra.

Kommer inte belasta internet med att blogga om just det här. Det har jag mina egna anteckningsböcker för (dagbok låter alldeles för tonårsaktigt).

Med detta har dock flera andra beslut tagits, som att vi kommer att återvända till moderslandet i sommar. Det känns rätt om än lite tudelat förstås. Vi hade inte för avsikt att stanna här för alltid utan det var kanske mest för att prova på, se om gräset är grönare på andra sidan. Well, kan väl konstatera att det är ganska så samma färg.

Drömmer fortfarande om att i framtiden kunna bo hemma i Österbotten men jobba här i Sverige. Banne mig, jag ska åtminstone prova på, säkert då som hyrsköterska. Vet att de inte är så uppskattade här på alla arbetsplatser men i mina öron låter det bra, att kunna jobba intensivt en kortare tid för mera pengar och sen vara ledig en längre tid.

Det här inlägget har tagit mig över en månad att skriva. Kommer jag begrava bloggen efter snart 10 år? Vet icke har dock ingen vidare lust att dela med mig på world wide web just nu.

Likes

Comments

Systemkameran har vilat alldeles för länge. Efter dagens snöfall sprack himlen upp och solen tittade fram. Kastade oss i bilen och körde ut till havet. Ypperligt väder på eftermiddagen.

Sen har vi märkt nu i några dagar att svanarna fullständigt har invaderat Umeå, har aldrig tidigare sett så mycket svanar som de senaste dagarna. De kommer flygande från höger och vänster. Synd att de backar så fort man försöker närma sig ens lite grann. De är ju så vackra fåglar!

Likes

Comments

Två filmer som jag sett de senaste veckorna på bio är La la land och nu senast Beauty and the beast. Efter att ha sett båda tycker jag personligen att den senare nämnda var bättre än den första.

Varför? Låt mig berätta. När morsan var på besök här förra helgen bestämde vi oss för att se La la Land. Bänkade oss i salongen och filmen började rulla. Mycket sång, kändes som slutet kom alldeles för tvärt, gillade inte heller slutet. Kändes inte originellt eller nytt på något sätt. Skulle gärna sett att den slutat på ett annat sätt, ska inte berätta hur med risk för att spoila för den som inte sett filmen. Betyget när vi gick därifrån? Ok, filmen var helt ok. Blev inte alls blown away som jag nästan hade förväntat mig. Man hade ju hört så mycket om filmen innan.. Den får 3/5.

Så, den andra filmen, Beauty and the beast. Den såg vi så sent som igår kväll i 3D. Är egentligen inget fan av 3D-filmer men så blev det i detta fall (jobbigt för ögonen när man sitter och spänner just ögonen). Kan ju börja med att jag aldrig har sett den tecknade versionen som kom ut i början av 90-talet, kanske just därför jag tyckte om den, vad vet jag. Det sjungs en hel del, men mindre än den första nämnda filmen så det störde mig inte. Det enda jag egentligen störde mig på var att när odjuret blev till prinsen tyckte jag han såg alldeles för pojkaktig ut, tyckte nästan han såg bättre ut som odjuret. Emma Watson gjorde ett bra jobb men hade tänkt mig faktiskt Alicia Vikander i rollen. Den får 4/5.

Likes

Comments

Första april och snön vräker ner utanför. Blev en ordentlig sovmorgon för min del idag, det vill säga till cirkus halv nio. Jepp, i min värld är det sovmorgon, i vanliga fall kliver jag upp vid sjutiden varje ledig dag. Kan ej med att ligga och snooza vidare.

Har en tung arbetsvecka bakom mig, två kirurgavdelningar har blivit en på grund av personalbrist, främst på sköterskesidan. Så det har varit flyttkaos, ny specialitet att lära sig och vi sköterskor har fått fler antal patienter att ansvara för. Sen att jobba fyra dagpass efter varandra är inte min grej alltså, 6.45-16.30. Zzz.

I onsdags var vi några stycken från min nu så kallade gamla avdelning ut på stan och åt god mat. För er som planerar besöka Umeå så kan jag rekommendera Orangeriet inne i stan om man är sugen på en bit mat.

Likes

Comments

I förrgår kom inspirationen tillbaka. Vet inte om det är vårsolen, tv-serien Girls eller det faktum att jag mår bättre nu än vad jag gjort på månader. Kanske är det alltihop, vilket som så är jag glad.

Ni vet när man varit ordentligt sjuk och sen vaknar och känner sig som sig själv igen, så känner jag nu.

Här om dagen åkte jag in till stan och köpte ny målarfärg, mina gamla tuber märkte jag har torkat. Hem kom jag också med några tomma canvas tavlor.

Jag satt i gång musik och lyfte penseln.

Likes

Comments

Snart släpps Design House's nya mugg med Elsa Beskow motiv. Jag samlar ju på dessa muggar, här & här. Jag förbeställde den och får den i slutet av april tillsammans med 'bagaren'. Den nya är väldigt fin, passar bra till våren och sommaren. 'Blåklint'.

Samtliga bilder lånade från Designonline. se

Likes

Comments