Så har vi kommit så långt att jag är drygt halvvägs i graviditeten, appen meddelar mig att det är 60% avverkat. Japp, ni läste rätt. Den observante har i mina få inlägg hittills det här året noterat att jag inte mått så bra. Well, kan beskriva de tre första månaderna som en lång magsjuka. Men nu mår jag bra.

Kommer inte belasta internet med att blogga om just det här. Det har jag mina egna anteckningsböcker för (dagbok låter alldeles för tonårsaktigt).

Med detta har dock flera andra beslut tagits, som att vi kommer att återvända till moderslandet i sommar. Det känns rätt om än lite tudelat förstås. Vi hade inte för avsikt att stanna här för alltid utan det var kanske mest för att prova på, se om gräset är grönare på andra sidan. Well, kan väl konstatera att det är ganska så samma färg.

Drömmer fortfarande om att i framtiden kunna bo hemma i Österbotten men jobba här i Sverige. Banne mig, jag ska åtminstone prova på, säkert då som hyrsköterska. Vet att de inte är så uppskattade här på alla arbetsplatser men i mina öron låter det bra, att kunna jobba intensivt en kortare tid för mera pengar och sen vara ledig en längre tid.

Det här inlägget har tagit mig över en månad att skriva. Kommer jag begrava bloggen efter snart 10 år? Vet icke har dock ingen vidare lust att dela med mig på world wide web just nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Systemkameran har vilat alldeles för länge. Efter dagens snöfall sprack himlen upp och solen tittade fram. Kastade oss i bilen och körde ut till havet. Ypperligt väder på eftermiddagen.

Sen har vi märkt nu i några dagar att svanarna fullständigt har invaderat Umeå, har aldrig tidigare sett så mycket svanar som de senaste dagarna. De kommer flygande från höger och vänster. Synd att de backar så fort man försöker närma sig ens lite grann. De är ju så vackra fåglar!

Likes

Comments

Två filmer som jag sett de senaste veckorna på bio är La la land och nu senast Beauty and the beast. Efter att ha sett båda tycker jag personligen att den senare nämnda var bättre än den första.

Varför? Låt mig berätta. När morsan var på besök här förra helgen bestämde vi oss för att se La la Land. Bänkade oss i salongen och filmen började rulla. Mycket sång, kändes som slutet kom alldeles för tvärt, gillade inte heller slutet. Kändes inte originellt eller nytt på något sätt. Skulle gärna sett att den slutat på ett annat sätt, ska inte berätta hur med risk för att spoila för den som inte sett filmen. Betyget när vi gick därifrån? Ok, filmen var helt ok. Blev inte alls blown away som jag nästan hade förväntat mig. Man hade ju hört så mycket om filmen innan.. Den får 3/5.

Så, den andra filmen, Beauty and the beast. Den såg vi så sent som igår kväll i 3D. Är egentligen inget fan av 3D-filmer men så blev det i detta fall (jobbigt för ögonen när man sitter och spänner just ögonen). Kan ju börja med att jag aldrig har sett den tecknade versionen som kom ut i början av 90-talet, kanske just därför jag tyckte om den, vad vet jag. Det sjungs en hel del, men mindre än den första nämnda filmen så det störde mig inte. Det enda jag egentligen störde mig på var att när odjuret blev till prinsen tyckte jag han såg alldeles för pojkaktig ut, tyckte nästan han såg bättre ut som odjuret. Emma Watson gjorde ett bra jobb men hade tänkt mig faktiskt Alicia Vikander i rollen. Den får 4/5.

Likes

Comments

Första april och snön vräker ner utanför. Blev en ordentlig sovmorgon för min del idag, det vill säga till cirkus halv nio. Jepp, i min värld är det sovmorgon, i vanliga fall kliver jag upp vid sjutiden varje ledig dag. Kan ej med att ligga och snooza vidare.

Har en tung arbetsvecka bakom mig, två kirurgavdelningar har blivit en på grund av personalbrist, främst på sköterskesidan. Så det har varit flyttkaos, ny specialitet att lära sig och vi sköterskor har fått fler antal patienter att ansvara för. Sen att jobba fyra dagpass efter varandra är inte min grej alltså, 6.45-16.30. Zzz.

I onsdags var vi några stycken från min nu så kallade gamla avdelning ut på stan och åt god mat. För er som planerar besöka Umeå så kan jag rekommendera Orangeriet inne i stan om man är sugen på en bit mat.

Likes

Comments

I förrgår kom inspirationen tillbaka. Vet inte om det är vårsolen, tv-serien Girls eller det faktum att jag mår bättre nu än vad jag gjort på månader. Kanske är det alltihop, vilket som så är jag glad.

Ni vet när man varit ordentligt sjuk och sen vaknar och känner sig som sig själv igen, så känner jag nu.

Här om dagen åkte jag in till stan och köpte ny målarfärg, mina gamla tuber märkte jag har torkat. Hem kom jag också med några tomma canvas tavlor.

Jag satt i gång musik och lyfte penseln.

Likes

Comments

Snart släpps Design House's nya mugg med Elsa Beskow motiv. Jag samlar ju på dessa muggar, här & här. Jag förbeställde den och får den i slutet av april tillsammans med 'bagaren'. Den nya är väldigt fin, passar bra till våren och sommaren. 'Blåklint'.

Samtliga bilder lånade från Designonline. se

Likes

Comments

Igår kom premiär avsnittet av den nya serien på TV4, Rebecka Martinsson. Serien handlar om Rebecka som återvänder till Kiruna när en vän dött. Strax efter begravningen börjar hon misstänka att det inte var någon olycka som gjorde att vännen dog och kort därefter startas en mordutredning.

Jag tycker om serier som utspelar sig i norra Sverige, omgivningen och naturen är så vacker. För inte länge sen sändes ju serien Midnattssol på SVT1 som också utspelade sig i Kiruna, också den var spännande.

Se första avsnittet nu hör ni! Själv skulle jag inte orka vänta en hel vecka tills fortsättningen kommer.

Likes

Comments

När jag var hemma över på finsk mark, passade jag på att köpa en av Arabias jubileumsmuggar. Finland firar ju 100 år detta år. Det finns 10 olika mönster att välja mellan, hade själv lite svårt just med att välja. Velade länge mellan två olika, till sist blev det den på bilden ovan. Är dock inte helt hundra på om jag valde rätt men fin är den ju vilket som.

Likes

Comments

Har en veckas semester, tog sambon med mig och drog över Kvarken. Vi kom sent på fredag kväll och stannar till nästa veckas lördag. Men sååå skönt att vara i hemknutarna och vila upp sig, träffa vänner och familj. Precis vad jag behöver just nu.

Idag har vi ätit gott på Amarillo i Vasa, strosat lite i Vasas affärer och nu vilar vi på maten medans solens strålar värmer genom fönstret.

Likes

Comments

Inte ofta men ibland händer det att en bok jag köper blir satt i bokhyllan och glöms bort.

Nu har jag läst årets första bok för några dagar sen, efter att den stått i bokhyllan i nästan 1,5 år. Bättre sent än aldrig kan man väl säga! Boken är i alla fall Konsten att höra hjärtslag, som jag slukade på drygt en dag.

Boken handlar om Julia om ger sig av till Burma för att försöka få reda på vad som hände hennes pappa som försvann fyra år tidigare. Före hon ger sig i väg hittar hon ett fyrtio år gammalt kärleksbrev och vill gärna veta vem kvinnan är som hennes far skrev till. När Julia kommer till byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt.


Läs. Läs. Läs.

Likes

Comments