Jag är ju hopplös på många olika sätt. Ena dagen är jag jättepepp och planerar för fullt, andra känns det som om jag sitter här och planerar allt i onödan och försöker hitta sätt att nå mina mål.

Såhär är det. Jag är antagen till Gloss Academy och ska gå International Makeup Artist nu i höst. Utbildningen kostar 65 000 vanligtvis, men jag deltog i en tävling 2015 där man hade chansen att vinna mua-kitet som används i utbildningen. I och med att jag kollade på mua-skolor så tyckte därför dåvarande lärare Emelie att jag var värd kitet, så jag vann tävlingen. Jag har väntat med att hämta upp kitet tills min utbildning börjar och därmed kostar det bara 50 000 för mig.

Men det finns ett problem. Mitt liv är långt ifrån så glamoröst som jag gärna visar upp på sociala medier. Ingen vet om vilken ekonomisk kris jag suttit i och sitter i nuläget.

Jag har aldrig varit tjejen som visat upp snygga kläder, åkt utomlands mycket eller så. Jag har aldrig varit populär förutom när jag var utbytesstudent.

När vi flyttade till Umeå så tog vi en lägenhet på 9500 kronor/månad. En 2a på 56 kvm (balkong på 10kvm). Det var det enda jag fick och mitt jobb i Umeå började snart. Sagt och gjort, vi flytta och enbart jag hade jobb.

För det första så avskydde jag mitt jobb. Jag mådde jättedåligt och blev illa behandlad. Fick knappt fråga frågor utan att få en utskällning eller varning om uppsägelse.

För det andra så var jag den som hade en inkomst, så alla pengar jag fick från jobbet fick gå till hyra, räkningar, mat etc.

Min plan att spara ihop 50 000 kronor såg mörk ut. Jag blev mer och mer stressad, och tillslut fick jag acceptera att jag inte kunde gå utbildningen våren som nyss varit. Jag kontaktade Gloss och hur vi än försökte lösa detta så gick det inte att fixa att om jag gick skolan (och jobbade halvtid) skulle vi inte kunna betala hyran och leva.

I mars blev jag uppsagd. På grund av min egna säkerhet i och med att arbetsledaren inte kunde samarbeta med mig. En månad kvar av utbildningen. Tror ni jag var frustrerad, arg och ledsen? Ja.

Jag sökte ny lägenhet åt oss och hittade en etta för 5400. Superbra, nu kan jag spara pengar för skolan! Om jag sparar 5000 kr i månaden när jag fått jobb så har jag ca 50 000.

Jag fick jobb som telefonförsäljare i maj. Alltså förra månaden. Så nu måste jag ta lån på 50 000 kronor.

Det är väl okej, förutsatt att jag kan få lånet beviljat. Men min plan var att börja så bra som möjligt utan lån i arbetslivet som makeup artist. Jag tänkte söka alla tävlingar jag kunde och vinna priser. Bli sedd. Därefter kunna ta mitt pick och pack och söka jobb i usa, för det är där jag vill vara. Jag vill leva i usa. Jag har aldrig mått så bra som mitt utbytesår. Dels på grund av alla otroligt vackra människor jag träffade, men också värmen, maten, kulturen, hur trevliga människorna är.

Jag tycker att Svergie är ett mesigt land. Våldtäktsmän går fria. Oskyldiga flickor döms för dom är enkla mål. Vi tar in invandrare när våra egna bor på gatan (drar inte alla över kanten), vi frirar massa högtider som ingen vet varför, ja jag kan rabbla på.
Det enda jag tycker Sverige har bra är fri sjukvård. Annars så är Sverige inte ett land jag vill bo i. Hellre Finland än Svergie till och med.
Så jag har en del att stå i. Betala av en skuld innan jag ska behöva ta nästa. Jobba röven av mig och bli tokig.

Önska mig lycka till.

Bild tagen 2014 från ranchen i Texas när vi firade Thanksgiving.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hallå!
Jag har inte bloggat sen i söndags på grund av att jag velat dedicera tid till min hostsyster Brooke som bodde hos oss under 2014 i 6 månader. Jag bodde inte hemma när hon var här men vi blev riktigt nära de två sista månaderna. Vi har mestadels pratat, sett film, samt tog en sväng åt Luleå. Det finns inte så mycket att säga, jag är glad att jag fick se henne i två dygn.

Idag 10;15 skulle alltså Brookes flyg gå, men hon gjorde en annakarin - kom försent till flyget så hon fick inte checka in väskan! Vi fick helt enkelt boka henne för nästa flyg vid 14, vilket då vinkade lilla familjen av mig till bussen. Så här sitter jag och Ryppy nu, på väg hem igen efter en vecka utan min egna säng.

Om rösten är bra ikväll blir det jobb imorgon, men den gör fruktansvärt ont.

Hoppas ni har en bra tisdag!

Likes

Comments

Ett barn svarar på andra sidan luren.
"Hej jag heter annakarin, jag söker Kajsa"
"Vänta då"
"Hej"
"Hej jag heter annakarin, är det Kajsa"
På andra sidan luren är kvinnan riktigt otrevlig.
"Vad vill du?"
"Jo det är så att jag ringer från (företag) ang (ärende) "
Kvinnan väser:
"Ja, jag är inte intresserad, kan ni inte bestämma vilka ni ringer åt, när ni ringer åt minderåriga barn??!"
"Tyvärr om man har flera nummer under sitt namn så slumpar det ett av nummrerna, vi vet ju.."
Blir avbryten, kvinnan skriker:
"JAMEN SLUMPA BORT MIG DÅ, TYST, VA TYST, HEJ DÅ!"

Jag mådde inte så superbra efter detta samtal. Fick en jättedålig känsla i hela kroppen. Jag har ju inte gjort något fel. Jag tänkte bara vara snäll och berätta varför vi telefonister råkar ringa hennes barn lur ibland. Felet är inte hos oss, det är hos er föräldrar. Men det är ju mycket lättare att skälla ut någon annan för ens egna fel.

Likes

Comments

Måste medge att bilden på cheeseburgaren är helnajs, very proud. När vi skulle äta där idag fick jag beställa på spanska, lät något i stil med
"Dos hamburger con qeso, y quattro hamburger con qeso sin gluten.. y tres cola y una agua"
Again, very proud. Nä men hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag, min kamera är verkligen supersmidig!!

Bueno noche 💭

Likes

Comments

Jag slog upp ögonen vid 11:00. Jag gick upp på toa, gjorde en macka, tog min antibiotika mot halsen och undrade vart alla var.
Kollade in i mormor och morfars sovrum och där låg mormor och sov. Gamla mormor. Hon har dåliga leder, reumatism. Hon är 70 år gammal och jobbar fortfarande. Morfar säger att det är så på grund av att mormor blir sjuk när hon är ledig. Hon får tid att känna smärtan och blir sängliggandes och sover.

Hon förtjänar ett pris.

Jag hörde morfar på balkongen så jag gick dit och sa god morgon. Han frågade mig om jag ville följa med på en promenad till marknaden och stan.

Efter ca 30 minuter kom vi ut och vi gick i två timmar. Vi tog kort, pratade, han visade mig vart jag och min kusin lekte som barn, hans och mormors favorit cafè vart vi tog en öl och en baguette med spansk skinka och ost. På hemvägen gick vi längs stranden och jag ser tre personer framför mig i gula tröjor.
"Do you speak English?"
Jag tittade på tröjan. "Torrevieja Christian Fellowship"
Såklart jag kan!

Dom frågade hur länge jag var här och tyvärr åker jag hem imorgon, så dom gav mig en tidning och två broschyrer och en av dem frågade om jag hade någonting som kan be för mig om.

"Well.. that I do great in school. Or my economy is really bad."

"What are you gonna study for?"

Jag berättade om situationen och dom skrev ner mitt namn och att dom skulle be för att min ekonomi skulle bli bättre och att han skulle vaka över mig osv.

Det kändes SÅ BRA att träffa amerikaner som är kristna. Jag berättade att jag var döpt i kyrkan i USA och en av dem sa "so you know Jesus and our Lord, the savior and who always forgive and save. I can tell in your eyes that you have God with you, he is with you."

Sen bad dem över mig medans vi stod där på stranden i 34 grader värme.

Inga ord finns för hur mycket jag behöver en engelsktalande kyrka i Umeå. När man pratar om gud i kyrkan här är det så stelt och det känns verkligen underligt. Allt är så gammeldags. Obehagligt.

Hur som helst, jag väntar på att glassbaren uti oss ska öppna så jag får ta en riktigt onyttig glass innan jag är back on track hemma i Sverige.
Men hujja hör ni, Sverige.... vad tråkigt.

Likes

Comments

Godmorgon!
En tanke slog mig när jag skrollade genom min feedback imorse. Otroligt många inlägg om "GLAD MIDSOMMAR". Men min fråga är, varför firar vi midsommar egentligen?

Den 24e föddes Johannes Döparen och därför firar de flesta kristna midsommar. På Wikipedia står det att Sverige firar midsommar för att det är den ljusaste tiden på året. Men varför?

"Det är kul att samlas och äta mat och dricka ihop" kan jag tänkta mig att många svarar.

Jag ser ingen anledning att fira midsommar, så jag är otroligt nyfiken på varför vi gör det, så berätta gärna varför du gör det! Firar du midsommar på automatik för att det har alltid varit så, eller har du en vettig anledning?

lånad bild från google

Likes

Comments

"We both know, that it's not fashionable to love me, but you don't go cause truly there's nobody for you but me."

Jag har alltid varit ett stort fan av Lana Del Rey, ända sen 2010. Men det har gått från fan till praiser.
Ingenting kan förklara hur mycket känslor och tankar hennes musik sätter i mig.
Jag är en funderare. Jag älskar att tänka.
Det är som att jag försvinner in i mig själv och bara sitter och funderar. Har en konversation i huvudet. Kommer på låttexter. Sätter ihop "pussel" som jag inte förstått mig på förut. Upptäcker saker med mig själv jag aldrig tänkt på förr. Varför jag är som jag är. Hur jag påverkar andra. Min kreativitet ligger i mitt huvud. Mina tankar.

Allting bra jag åstadkommit har börjat med en tanke, helt ärligt! Jag har tusentals texter på hårddiskar som jag drömmer om att sätta ihop en dag och få ut det på marknaden. Jag älskar mina tankar och jag måste få dela med mig av dem! 

Tex syn på kärlek, svek, människor, hur vi fungerar. Det intressanta med mig är att jag inte kan placera allt men jag vet ändå hur det fungerar.

Tex gammal generationen vs nya.
Idag kastar vi bort våra förhållanden om man inte kommer överens. Dagens generation säger "du hittat någon annan" "skit i hen, ha kul"  och där börjar problemet.
Dagens generation fixar inte problemen. Dagens generation säger "Jag är inte kär längre" när dom inte vet hur kärlek ens fungerar.

Kärlek är ett ord. Att fortsätta älska någon är något man måste välja varje dag. Att kompromissa och komma fram till lösningar på problemen, än att skita i det.

När jag sa till min kusin som är 16, att jag har hittat mitt livs kärlek och vill gifta mig med honom, var hennes reaktion "Men du slösar ju bort ditt liv". Nu är hon ung och aldrig haft ett seriöst förhållande så jag förstår hennes tanke, men är det så vi ska tänka?
Jag vill uppleva mina unga vuxna år med min make. Jag vill resa med honom och se fantastiska ställen. Uppleva. Upptäcka. Växa ihop. Inte ifrån. Följa våra drömmar tillsammans. Pusha varann. Vara bra människor och lära sig av varann. Hjälpas åt.

Ni förstår min tanke. Jag började inlägget med Lanas musik och det slutade med mitt förhållande.

Jag älskar att tänka.

Likes

Comments

Vilken underbar dag!! Var i vattnet i ungefär 4 timmar i sträck med en pause för min första margarita (och sista) någonsin!
Både jag och kusin är rädda för vatten (thalassophobia typ?) så det tog ganska länge innan jag fann mig själv på djupt vatten nog att vattnet var vid mina axlar.
jag har aldrig varit så "djupt" när jag badat i havet förut, så jag släppte min rädsla och simade lite längs stranden och flöt till och med!! Vi hoppade med vågorna och att få en kallsup med saltvatten är inte att rekommendera..

Till råga på allt så har jag tappat rösten, så druckit en massa té i värmen och skrämt iväg folk när jag försökt fråga om vägen etc 🤷

Ja.. imorgon väntas en ny dag med morgoncardio och vackra bilder som ska tas!

Hare gött!

Likes

Comments

Alltså GOD MORGON! Jag vaknade till ljudet av byggare utanför, så jag sprang till våran balkong för att kolla hur soluppgången låg. det var prefekt. Några få människor på stranden, solen från vänster och magiskt väder.
Jag klädde på mig snabbt och fattade tag i kameran och gick ut.
Jag gick längs stranden och filmade lite till vloggen, doppade fötterna och kände på det då lite kyliga havet, satte mig ner och njöt av ljudet av vågorna som slungades upp på land.
En sån frihet.

Sen har jag varit och handlat frukostbmed morfar i två timmar. Det visa sig att det finns allt möjligt på ett stor shoppingcenter haha...
Nu är klockan 12:23 och vi är redo för stranden!
.. Ja förutom att jag måste inhandla en bikini för den fick jag inte med mig igår!!

Likes

Comments

Är på g till spanien nu med kusin, mormor och morfar. Tänkte dra ihop en vlogg under dessa dagar och den lär postas om typ ett halvår haha..

Nej men för att börja med så blev jag sen till mitt flyg från Umeå till Stockholm, så jag fick inte checka in min väska (!!) så jag fick ett mental breakdown och visste inte vad jag skulle göra, så Iiro öppna min resväska och sa "Ta med det viktigaste".

Sagt och gjort, jag tog tre nävar kläder, bytte skor och tog jackan, grät och kände mig hemsk för inget viktigt kom med iom 100ml är gränsen för produkter. Så ingen rengöring för hyn eller så kom med.

Nåväl, flyget lyfte från Umeå och jag var livrädd om jag ska vara ärlig. Lite blandade känslor att flyga efter hemresan från mitt utbytesår.

Hur som, nu är vi i London och väntar på sista flyget mot Allicante! Shoppade en ny resväska från Victoria Secret, druckit mitt älskade iced caramel macchiato och svettats lite väl mycket!

Kan vi vara framme snart?!

Måste bli bättre på att redigera bilder i samma färg osv men blogga medans man går är inte lätt!

KRAM

Likes

Comments