Men kompisar!
Fick ett meddelande av min lärare att jag skulle kolla Lipglossbitch blogg och där hittade jag min egna youtube-video! Så himla kul med tanke på at ALLA inom skönhet känner till Helena!! Ni hittar inlägget här och varför hon delade klippet var för att vi använder oss utav hennes MAGISKA läppbalsam i vår utbildning, och ni hittar hennes Bitchbalm HÄR !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När jag följde med Marielle till SM makeup så möttes vi på skolan innan vi begav oss till flygplatsen. Hon kollade på mig och sa entusiastiskt: Om du vill ha något att läsa på flyget så har du här!" Så tog hon fram en låda, rev upp den och gav en tidning till mig. 
"Den här har Kicki från Daisy Beauty skickat till er ENBART så ni får läsa!"

Jag tänkte "Vem är Kicki??" och skämdes ganska mycket när jag senare insåg att det var chefredaktören på Daisy Beauty Magazine, en ganska så stor grej i skönhetsbranschen.

Det jag höll i min hand var "Daisy Beauty Proffessional", en affärstidning framtagen av  redaktionen bakom Daisy Beauty Magazine. 

I Kicki Normans krönika som chefsredaktören nämner hon hur folk ser skönhetsbranschen som någonting dåligt och oseriöst. 

"Ytlig, fåfäng och onödig." skriver hon.
Hon skriver även att 2009 omsatte skönhetsbranschen 9 miljarder kronor, MILJARDER men 2020 förväntas vi omsätta 20 miljarder kronor. Omsättningan på skönhetsvård har ökat med 100 % sen 2008. Det behövs fler hudteraputer än vad som hinner utbildas. Skönhetsbranchen är en framgångsrik branch.

Och vet ni vad som är så himla coolt?

Att jag utbildar mig och kommer vara en del utav det.

Likes

Comments

God morgon guys! Jag tänkte tipsa er om dessa tre kvinnor som har en ljus framtid inom musik om dom fortsätter och förhoppningsvis blir signade en vacker dag. Jag älskar att hitta nya människor på youtube (jag hittade Lana Del Rey innan hon blev känd) och se dem växa med musiken.

Hoppas ni har en fin dag och låter dessa sippra genom högtalarna till erat morgonkaffe!

Likes

Comments

Om det är någon som alltid har hejat på mig så är det min mormor (och morfar i ett osynligt hörn). Eller såklart har mamma och pappa, ja hela familjen hejat på mig. Men det här inlägget handlar om specifikt min mormor och morfar.

Unga och nyförälskade skapade de ett liv för sig någonstans i Torneå. Mormor jobbade som sjuksköterska och morfar var universitets-lärare i matte. Min morfar är oerhört smart. Och min mormor är oerhört klok och duktig med kroppen. Dom försökte få barn efter några år och någonting var fel, så dom valde att adoptera.

Två svarthåriga, brunögda flickor i åldrarna 2 och 4 år gamla. Pratade spanska och var något skärrade från deras korta men miserabla liv i Chilé. Deras far var ingen bra man och mamman ha de avlidit. Ingen vet varför. Inte ens idag. Men hon hette Carmen. Min biologiska mormor som jag önskar att vi hade ett kort på. Men allt med Carmen är ett mysterium.
När flickorna växte upp fick mormor och morfar veta att dom hade en äldre bror kvar i Chilé, så dom adopterade honom också. Han kom till Sverige. Flickorna fick tillbaka sin storebror.

Åren gick och det var inte lätt att bli accepterad. Ena systern var mobbad och den andre slog dem som gjorde henne illa. Dom flyttade till Piteå för en ny start och mormor öppnade eget företag.

1996 kom jag. Min mamma var 17 år gammal. Jag tror inte att morfar var speciellt nöjd när han fick veta att min mamma skulle bli mamma så ung, men han älskade mig oerhört dagen jag kom. Maija-Lisa och Lars-Erik blev mor -och farföräldrar.

Andre dottern fick en hjärnblödning vid 24. Ingenting blev sig likt. Då hade hon en dotter på fyra år. Min kusin förlorade sin mamma dagen det hände för hjärnblödningen tog så mycket skada att min moster aldrig blev sig lik. Men vi alla älskar henne trots motgångar. Alla förutom hennes egna dotter.

Det jag vill säga är att dom inte haft ett lätt liv. 
​​
Det är kaos i familjen. Alla försöker hjälpa till, men det är som en stor orkan som aldrig slutar spinna. Mitt i det här så skickar mormor och morfar mig på utbytes-år i USA. Dom köpte mig min moped. Dom hjälpte mig när jag behövde saker för skolan. Dom körde mig till dagis, skolan, till och med gymnasiet innan dom hjälpte mig skaffa egen lägenhet 6 mil hemifrån. Som dom betalade i två år.

Dom lånade mig min första bil när jag tog mitt körkort som dom hjälpte att betala. Förlåt morfar för att jag krockade och förstörde bilen totalt. Men jag står fast vid att jag kör dig vart som helst, som jag lovade när du körde mig till dagis sen där morgonen när jag var 4 eller 5 år gammal.

Mormor, jag älskar när du lyser upp och ropar att något jag gjort är så fantastiskt. Och dig med morfar när du ler och skrattar, för du gör det så sällan.
Ni har hejat på mig, betalat för mig, med mig. Ni har hjälpt mig i varje situation som ni kanske inte kunde göra för era egna döttrar, som n önskat. Tack. Tack för att ni sett att jag är värd att satsa på.

Och bilderna här ovan då.

Idag var jag i Piteå tidningen. "Två sidor! Fantastiskt!" som mamma berättade för mig i telefon. Mamma hade visat mormor att jag var i tidningen och mormor försvann i artikeln direkt.
Ingenting slår min egna hejarklack. Min mormor och morfar. Jag står i världen största skuld till dem och hoppas att jag kan ge något tillbaka innan det är försent. Jag vill visa dem att all tid och pengar de lagt på mig har varit värt det. Jag är framgångsrik. Jag är Anna-Karin Maija Margareta Ruisniemi Nilsson.

Gör inte mommo besviken.

( om ni vill läsa artikeln hittar ni den här)

Likes

Comments

Go måndags-kväll! Hoppas ni hade en superfin helg och fortsätter ha en jättemysig vecka!
Tänkte uppdatera er med en ny video från dagens lektion, och glöm inte att subscriba så ni inte missar en video!

Annars, vad har ni för er i veckan?
KRAM!

Likes

Comments

Men hej alla kära blogg-älskare! Nu är det så att min utbildning har ju dragit igång, vilket jag HOPPAS att ingen av er har missat, haha...

Jag kommer gå över heltid till att vlogga om dagarna i skolan, och kika in här då och då för text-uppdatering som kanske inte känns rätt att posta i video-format. Därav att jag tycker det är jättebra att man har en blogg också! MEN youtube är det jag brinner för, redigera video osv, men bloggen finns de dagar jag helt enkelt inte orkar med youtube.

Men premiera på min youtube så missar du inga härliga uppdateringar och ge mig jättegärna feedback på mina video, hur jag kan göra dem roligare för er att kolla på!

Här är de senaste från YT:

HA DE SÅ HIMLA BRA!! <3 

Likes

Comments

Jag är helt slut!
Idag slutade lektionen vid 12, så jag, Jasmine, Tina och Hilda gick och åt lunch ihop på Espressohouse. Precis när vi packa ihop hör vi "Hallå?.." från butiken, så vi alla blev knäpptysta och svarade "Hallå?" tillbaka.
Jag gick för att kolla om någon kunde gå dit och hjälpa henne, men Marielle satt i telefonmöte, så en annan anställd som inte är helt hundra på smink gick dit. Efter en kort sekund kände jag att om det
"handlar om smink så kan jag ju försöka iallafall, jag har ju koll!"

Så jag gick upp och hjälpte kunden, fick gå till lagret och hämta produkterna och helt enkelt fixade mitt första sälj till en kund inom makeup-världen! Ingen big deal, men lite småkul faktiskt!

Jag har inte så mycket annat att säga. Jag ska läsa igenom kapitel nu för morgondagens lektioner och renskriva klart från dagens lektion!

Hoppas att ni delar med er av min kanal till era smink-intresserade kompisar, det vore så himla kul att få feedback och folk som vill dela resan med mig!

Ha en jättefin kväll så hörs vi!

Likes

Comments

Är det någon mer än jag som har oerhört STORA problem när det kommer till jeans? jag är under 160 cm kort, för tillfället lite fet och är halv latina, så mina lår och rumpa är på tok för breda för jeans. Sen så är midjan bred pga ohälsosam, så får jag på mig ett par jeans som passar på lår och rumpa, så får jag fan inte igen byxan pga modeindustrin verkar glömma att alla bredhöftade kvinnor INTE har smal midja.

Jag köpte ett par jeans igår från Carlings och jag kommer inte kunna sitta ner i dessa i mer än någon minut innan jag får komplikationer med mina inälvor. Men jag håller ju på och går ner i vikt så dom sitter väl bra om någon månad. But still.

Jag har gått i oändligt med butiker för att hitta ett par jeans som jag kan ja när jag börjar skolan imorgon. Så jag kan känna mig fin och glömmer hur idiotiskt nervös jag är över att tjejerna i klassen ska döma mig efter min storlek (ja jag är superorolig för jag är inte bekväm i min kropp faktiskt och jag vet att dom förmodligen inte dömmer mig men ni vet).

Jag hatar att söka jeans. Finns det någonstans vart de gör jeans för petite-folk?
Hit me up pls!

Vad tycker du om detta?

Likes

Comments

Första gången jag korsade Gloss var när jag satt hårmodell åt Wella Proferssionals, december 2015. Jag började ställa frågor till hon som sminkade mig och sagt att jag kollade lite på skolor. Hon var trevlig och berättade allt jag ville veta och tipsade mig om en skola som låg närmare norrbotten. Gloss International Academy.

Nästa gång var knappt en månad senare när jag medverkade som statist i kortfilmen "I will always love you kingen". Då var det en tjej som var gästlärare på skolan (som jag sett via sociala medier) som var där och sminkade. Jag berättade åt henne att jag träffat Emelie och funderade på Gloss. Hon tyckte det var bra och sa så fina saker!
(me and my crew, tyvärr synd vi bara i en av det många scener vi spelade in och även våra tal-scener, men det var en upplevelse ändå!)

Nästa gång var när det "jobb-event" med gymnasiet efter ytligare en månad! (stött på Gloss tre gånger under tre månader, yes GOD i can hear you!!) Jag gick med några kompisar och kollade runt och se på fan så står det Gloss och där står Emelie (tjejen i videon)! Jag går fram och säger "Men hej!!" och vi pratar en stund.Jag berättar att jag kollat skolan och berättar att jag inte vet om jag vill satsa på skådespeleri eller inte, men jag måste ju jobba med någonting jag tycker om. En annan gästlärare på Gloss stod och sminkade en modell och sa att om jag ville komma in i den världen så var MUA yrket att satsa på, då hon själv blivit erbjuden roller för hon hade utseendet. Dom hade även en tävling där man vann ett mua-kit värd 15 000 så jag deltog.

Några månader (juni 2016) får och jag får ett samtal när jag är med min hund hos veterinären för vaccin. Emelie är på andra sidan luren och berättar att jag vann mua-kitet eftersom att dom tyckte att någon som har erfarenhet av det i arbetslivet borde få den. Jag trodde jag skulle dö för ingenting såhär bra händer någonsin mig!! Jag bestämmer mig för Gloss international Academy och börjar söka lägenhet och jobb i Umeå. Jag får ett jobb som personlig assistent och börjar den 1 September. Ingen lägenhet. Stressen ökar.

Vi får en lägenhet en vecka innan jag börjar jobba. Hyran ligger på 9500. Det är lugnt, sambo har sparpengar och jag jobbar, vi klarar oss.

Men det blev tungt. En som inte blir bra behandlad på sitt jobb och en som är ny i arbetslivet och dessvärre inte får jobb lätt i Umeå. Jag fick ta från mina sparpengar och skaffa nytt körkort (jag krockade i början av året och tappade körkortet) och dum som jag är ibland så skaffa jag hund. (men det var så värt, älskar våran tjej så himla mycket!!!)

Jag skulle börja Gloss Januari 2017, men fick alltså vänta med tanke på situationen. Jag började söka ny lägenhet. Iiro fick praktik. Vi flyttade i April. Jag blev uppsagt enligt kollektivavtalet 5:2. Jag tyckte att jag väntat nog länge så jag ansökte, tog lån och tänkte " Det blir som det blir. Jag hittar ALLTID en lösning". And here i am. Om tre dagar börjar jag min utbildning. It has been a hell of emotional ride, men jag är vid delmål 1.

Likes

Comments