1:e VAMOS A BOLIVIA
Idag bar det av mot Bolivia
Även idag (till allas stora förvåning) mådde jag inte speciellt bra, en mage som som vanligt inte mådde bra. När vi kom fram till hotellet i Potosi gick jag raka vägen till hotellrummet och la mig. Hade så ont i magen att så fort jag rörde mig ur "att ligga på rygg positionen" kändes det som min mage skulle explodera av smärta.

Smärtan höll i sig hela natten och på morgonen därpå kom en doktor. Han sa att jag hade matsmältningsproblem (kanske pga höjden) så jag fick några piller och de tycktes hjälpa.

4:e
Efter ännu två dagar i sjukstugan var det idag dags att åka vidare till Uyuni. Var fortfarande ganska matt efter mina två dagar i sjuksängen så när vi kom fram gick jag och la mig.

5:e SALAR DE UYUNI
Vaknade upp och kände mig äntligen pigg och tur var väl det när det var dags för en av höjdpunkterna på den a resan, nämligen Salar de Uyuni som är världens största saltöken på över 10,000 kvadratkilometer.

Det var verkligen overkligt att åka omkring i en öken fylld av bara salt.

Vi stannade vid flera ställen för att ta kort och vid lunchtid stannade vi vid en ö för att äta samt vandra runt ön.

6:e
Bussdag som idag skulle ta oss till La Paz som är världens högst belägna "huvudstad". När vi kom fram till La Paz började jag återigen få ont i magen... (ja, jag har världens otur) så jag gick och la mig och efter flera timmar utan att kunna sova vaknade jag av illamående mitt i natten och fick upp det. Och därefter försvann magontet, som tur väl är...

7:e
Idag var jag, mamma och Lisa på shoppingtur i La Paz, de har så himla mycket fina grejer här så vi handlade med oss en hel del.

När vi kände oss klara med dagens shopping slog vi oss ner på ett svenskt café som låg jämte hotellet och där smaskade vi i oss toast och chokladbollar!!!

8:e
Efter frukost begav vi oss idag av till Plaza de San Pedro för att gå en guiedad tur därifrån.

Turen höll på i ca 3 timmar och efter den kände man sig lite lite rikare på information om La Paz och Bolivia. Men man var också lite skräckslagen då guiden berättade att när man byggde ett hus i Bolivia så la man en död lama bebis för att "bringa tur och liv i huset" men det läskigaste var dock när han berättade att när man byggde stora byggnader grävde man ner en hemlös levande begravd. Jag vet dock inte hur mycket av det som var sant men han skrämde iallafall upp oss.

Något som var väldigt otrevligt i La Paz var att det hängde just döda lama/alpacka bebisar överallt för att folk skulle köpa dem och använda som offer när de t.ex. skulle bygga ett hus.

Efter turen gick vi återigen på en liten shoppingrunda efter turen innan vi återigen satte oss på det svenska caféet för att käka.

9:e
Idag hade jag och mamma bestämt oss för att hitta en skinnväska till mig och eftersom det var söndag fick vi gå ett tag innan affärerna öppnade, men tillslut hittade jag en skinnväska jag gillade så den blev det. Efter vår lilla shoppingtur åt vi belgiska våfflor innan bussen skulle ta oss från La Paz till Copacacabana.

När vi kom fram på eftermiddagskvisten installerade vi oss på våra rum innan det var dags för trerättersmiddag.

Vi gick hem runt 10 tiden och la oss men jag vaknade tidigt på morgonen av världens åskoväder... tror aldrig jag hört något liknande och det pågick i säkert två timmar och det var omöjligt att sova, men tillslut kröp jag upp i Måns säng så då somnade jag så gott.


10:e
Idag var vi ett gäng på 12 personer som hade bestämt oss för att åka till solön för att vandra.

Vi åkte en båttur från Copacabana till Solön som tog ca 1 timme.

När vi kom fram berättade vår guide om ön och om inka folket samt en ruin som var från inkatiden. Därefter började vandringen som till en början var väldigt jobbig, att vandra på nästan 4000 m.ö.h är extremt jobbigt kan jag meddela alla som aldrig testat.

Efter att vi nått toppen var det dock enklare att vandra för då var det bara plant samt nedförsbacke.

Vyn vi hade under vandringen var fantastisk, att se alla platåer de byggt, bergen och vyn utöver titicacasjön som är världens högst belägna sjö på 3800 m.ö.h och Sydamerikas största sjö. Känns även skönt att ha vandrat så man har en liten känsla av hur det kommer vara när vi ska vandra till Macchu Picchu.

När vi kom tillbaka från vår utflykt tog vi en vilostund på hotellet innan vi gick ut för att kolla på Katedralen och gå en sväng på torget innan vi skulle äta kvällsmat.

Jag, Marie, Måns, Lisa och Björn avslutade sedan kvällen med att slå ihop våra sängar för att kolla på film. Vi kollade på en "En man som heter Ove" och i slutet av filmen kan jag säga att det inte var ett öga torrt hos någon av oss. Själv grät/skrattade jag mig igenom hela filmen, så sorlig men också så fin.

11:e BUSSDAG
9:30 gick bussen från Copacabana, Bolivia till Puno i Peru.

Stannade efter 10 minuter och stämplade ut oss från Bolivia och åkte sedan igenom gränsen och stämplade in oss i Peru.

När vi kom fram till Puno tog vi det lugnt på rummet innan vi begav oss iväg till centrum för att ta ut pengar och äta mat. Även idag blev det trerätters för endast 16 soles vilket är ca 45 kr.

Efter maten gick vi till ett café för att dricka lite varmt innan vi alla 6 trängde in oss i en taxi för att åka hem och kolla på film.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

25:e

Första dagen på bussen och vi var uppe med tuppen och käkade frukost. Någon gång runt 7 lämnade vi Santiago för att bege oss emot Mendoza, Argentina.

Vi åkte genom vackra anderna och stannade vi skulle igenom passkontrollen och få våra pass stämplade.

Efter en hel dag på bussen landade vi på en camping i Mendoza. Taklaget gjorde iordning för oss så vi kunde sova på taket, och när det var klart kröp vi ner i våra sovsäckar.

26:e

Vakande upp och kände mig inte helt på topp, men hade bestämt mig för att följa med på vin/olivoljeprovning, så det fick det bli. Var intressant att se hur allt gick till men jag började må ännu sämre så jag hade svårt att njuta av upplevelsen.

När vi kom tillbaka till campingen tog jag tempen då jag kände mig varm och febrig och mycket riktigt hade jag feber, så jag gick och la mig några timmar. Vaknade sedan upp genomsvettig men kände mig ändå lite bättre så jag gick ut från bussen och spelade kort med Björn och Måns.

Lite senare på kvällen vankades det grillfest med super god mat (och oj vad jag saknat grillat) och musikquiz samt lekar. Eftersom jag fortfarande inte var på topp gick jag och la mig ganska tidigt.

27:e

Fortfarande inte friskt så bestämde mig för att ta det lugnt på campingen, och jag fick sällskap av Lisa, Måns och Björn. För att inte göra något så hade vi en väldigt rolig och skön dag med chill vid poolen, kortspel och en massor av skratt.

Runt fem tiden började vi bli hungriga så vi beställde en remiss som tog oss in till stan, där vi slog oss ner på en restaurang med ytterligare ett gäng från bussresan.

Någon timme senare gick vi för att handla vatten och lite snacks till bussresan dagen där på och därefter skulle vi ta en taxi hem, men av någon anledning finns det aldrig en taxi när man vill ha en. Vilket även var fallet nu så vi väntade i säkert 20 minuter innan vi fick tag i en taxi. Dock hittade vi glass undertiden vi väntade så det var ändå ett plus i kanten.,

28:e

Idag skulle vi bege oss från Mendoza till Salta och de första timmarna hade jag feberfrossa men det gick sakta men säkert under resans gång.

Vid 22 tiden slog vi läger mitt ute i ödemarken. Buschcamp även kallat. Vi sov under bar himmel vilket var väldigt häftigt.

29:e

Efter lite frukost gick bussen vidare mot Salta och vi anlände på campingen på kvällskvisten.

30:e

Vi blev upplockade efter frukost för att bege oss till en gård där vi skulle göra en tur med häst. När vi anlände fick vi lite frukost och därefter gjorde vi iordning oss för att hoppa upp på hästarna och bege oss iväg på vår tur.

Det var en mysig tur på drygt två timmar men jag var dock lite besviken med min häst då den var ofantligt seg, samt att den ville stanna och äta mat hela tiden...

När vi kom tillbaka från turen fick vi grillat kött och tillbehör, vilket var väldigt gott. I Argentina är de verkligen bra på att grilla, det kan man inte säga något annat om. ¨

Vi anlände återigen på campingen framåt eftermiddagskvisten och då bestämde vi oss för att gå in till stan och se vad den hade att erbjuda.

Efter 30 minuters gång var vi framme i centrum av Salta. Själva centrum där parken och kyrkorna fanns var mysigt men resten av staden var inget att hänga i julgranen.

31:e

River raftning stod på dagens schema och vi blev upplockade av en guide på morgonkvisten. Tanken var att vi skulle riverrafta och därefter äta grillat men det hade regnat så mycket att en väg var sönder. Därför fick vi äta innan så att de skulle kunna fixa vägen.

Efter middagen gjorde vi oss iordning för raftingen och när vi gått igenom säkerheten bar vi ner båtarna till floden där raftningen skulle starta.

Jag, Måns och Lisa hamnade i en båt med fyra spanjorer och en tyskguide som vägrade prata engelska. Även om vi störde oss på att han inte tog infon på engelska så hade vi tre väldigt roligt i vår båt.

Likes

Comments

18:e
Efter 18 timmars flygresa befann jag mig i Santiago de Chile runt lunchtid. Javier hämtade mig och jag landat i hans lägenhet bestämde vi oss för att gå till Cerro San Cristobal som är en utsiktsplats över Santiago.

Därefter gick vi tillbaka hem igen och lagade mat innan vi gick och la oss.

19:e
Efter en lång sovmorgon begav jag mig ut på upptäcksfärd i "mitt" bostadsområde. Hamnade slutligen i ett stort shoppingcenter, där jag bland annat handlade en sovsäck inför rosabussarna-resan, men också en massa saker som jag inte alls behövde.

20:e
Idag hade jag bestämt mig för att agera äkta turist och kolla upp alla "viktiga" sevärdheter. Därför tog jag tunnelbanan till Plaza de armas som är ett stort torg och själva "centrum" av Santiago.

På torget står en staty av en spansk erövrare, fontäner och en skulptur, men här hittar man även en stor katedral, en gamla banken, ett museum, restauranger och musikanter.

Åt sedan pastel de choclo (chiliensk maträtt) på mercado central som är en fisk/matmarknad. Därefter gick jag till en park och somnade på en bänk innan jag gick vidare till Bellavista innan jag åkte hem igen.

21:e
Tog ytterligare en lång sovmorgon innan jag pallrade mig upp och gjorde iordning lite gröt och frukt.

Runt 3 tiden åkte jag iväg till ett museum som handlade om människa rättigheter och Chiles historia.

"Innan jag åkte till Chile visste jag inte något om deras historia, så därför bestämde jag mig för att gå till museet för "minnen och mänskliga rättigheter". Efter ett par timmars rundvandring i museet kände jag så många känslor.

Ilska och hat mot diktatorn. Sorg gentemot alla människor och familjer som drabbats under de 17 åren av diktatur. Men i slutändan kände jag också så mycket glädje när demokratin vann.

Jag satt bredvid en sydamerikansk kvinna och vi tittade på en film från när demokratin vunnit och alla var så glad, hon började gråta och då kunde inte heller jag hålla tillbaka tårarna. Det var en sådant sorgligt men också vackert ögonblick.

Det fanns också en tillfällig utställning om den gamla svenska statsminister Olof Palme. Och det värmde u mitt hjärta att se detta och veta att Sverige välkomnade över 29.000 personer från Chile under diktaturen. Och att vi hjälpte dem i kampen för mänskliga rättigheter.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att Sverige och andra länder fortsätter att hjälpa människor som har det svårt. Och jag hoppas att vi aldrig kommer att sluta kämpa för mänskliga rättigheter runt om i världen!

22:e
Idag sa jag hejdå till Javier som jag bott hos i fyra dagar och lämnade lägenheten vid 12 tiden för att ta tunnelbanan till hotellet där rosabussarna deltagarna befann sig som jag nu ska resa med i 1,5 månad.

Efter att jag träffat gruppen och alla installerat sig gick vi en liten rundvandring i staden.

Senare på kvällen gick vi alla till en fin restaurang där vi fick välkomstdrink och åt god mat.

Därefter gick jag och Lisa och satte oss i en park där vi efter en stund träffade på några chilienare som var supertrevliga.

23:e
Denna dag gick vi upp tidigt för att bege oss emot valparaiso som ät en liten mindre stad som ligger 2 timmar ifrån Santiago. Hade hoppats på lite bättre väder men ikke sa nikke. Många ville gå en tour i staden men jag och Lisa orkade inte det så vi tog oss en egen liten tur i staden, hittade en 2hand butik och satte oss sedan på ett fik och åt glass innan vi åkte till Santiago igen.

24:e
Idag har vi inte gjort något mer än ätit mat på fiskmarknaden samt handlat lite grejer till imorgon då vi beger oss av mot Mendoza, Argentina.

Måste säga att jag verkligen gillat denna storstad SÅ mycket men ska också bli kul att se något nytt imorgon!

Likes

Comments

9:e Mars
KUBA.
Detta var inte en del av min plan när jag lämnade Sverige, men helt plötsligt befann jag mig i Kuba.

Träffade en tjej från Amerika på flygplatsen och ingen av oss hade boende så när vi kom till Havanna letade vi tillsammans upp ett "Casa Particular". (Här på Kuba bor man billigast hemma hos folk, överallt ser man folk som hyr ut rum hemma hos sig)

Letade frebrilt efter någonstans att växla pengar hela första kvällen men vi gav tillslut upp och gick och la oss istället.

10:e
Började dagen med att leta upp ett nytt casa att bo på samt en bank för att växla pengar. Efter tre timmar i kön på banken var vi redo att utforska Havanna. Gick runt i gamla stan i flera timmar och njöt av alla gamla byggnader och atmosfären.

11:e
Vid 8 tiden blev vi upplockade för en tripp till Vinales. När vi kom fram runt middagstid bokade vi direkt en "horsebackridning-tour" genom tobaksfälten och sockertoppsbergen till en grotta. När vi kom tillbaka från turen gick vi runt i staden och åt sedan en riktigt onajs pasta med grönsaker.

12:e
Efter en natt i Vinales bestämde vi oss för att åka hem då vi hade sett det vi ville se här.

När vi kom tillbaka till Havanna hade jag bestämt mig för att gå till Revolutions muséet, Sara ville inte följa med så jag gick själv.

Var faktiskt väldigt skönt att gå runt på muséet helt själv då jag kunde gå i min egen takt. Efter någon timme kände jag mig lite mer upplyst om revolutionen, men har fortfarande en hel del frågor men det får jag ta reda på när jag kommer hem.

13:e
Efter en skön sovmorgon, köpte vi oss varsin limpa bröd och några bananer och gick sedan för att leta upp den lokala busshållplatsen som skulle ta oss till BEACHEN. (Äntligen lite strandhäng)

Det är otroligt vilken skillnad det är på att äta och åka som locals.

Om vi hade tagit "turistbussen" till stranden hade det kostar oss 5CUC (ca 50kr) men nu när vi tog pesos kostade det oss 1 pesos vilket är ca 0,40 kr.

Kuba är väldigt annorlunda och en sak som är förvirrande är att de har två valutor, en turist valuta och en för de som bor här. Har man t.ex. inte pesos kan de begära mer i CUC och ibland vet man inte ville valuta det är som gäller så man måste alltid vara på sin vakt, då det kan bli väldigt dyrt om man tror att det är CUC istället för pesos.


Efter några timmar på stranden drog vi oss tillbaka och då hade ÄNTLIGEN Carro anlänt!!! Så himla najs att ses igen!!!

Vi var alla ganska hungrig så gick till ett local ställe och åt ris och bönor för 15 kr innan vi kollade solnedgången vid vattnet.

Tog sedan oss en liten vilostund innan vi begav oss iväg för att testa Havannas uteliv, vilket helt klart får godkänt. Ännu en rolig kväll med bra musik och dans som slutade framåt morgonkvisten.

4:e
Klockan ringde vid 8 och efter några få timmars sömn var det dags att bege sig emot Varadero, men eftersom inte alla som skulle med på denna utflykt befann sig på avsatt plats blev utflykten uppskjuten några timmar.

Efter mycket om och men och väntan var alla som skulle med på utflykten i en taxi till Varadero tre timmar senare.

Planen var sol och strandhäng, men eftersom solen sken med sin frånvaro och vi var extremt trötta tog vi oss en PN (Observera lång PN på ca 3 timmar). Vaknade upp runt 8 och bestämde oss för att äta innan vi återigen skulle sova igen.

15:e
Efter en lång natts sömn drog vi på oss bikinin, åt frukost och spenderade sedan fem timmar av denna dag på stranden.

Därefter fräschade vi till oss innan vi gick på en sightseeing tur i Varadero. Avslutade sedan kvällen med att äta riktigt god fisk på en mysig restaurang.

16:e
Sjunde och sista hela dagen för mig på Kuba.

Tanken var att vi skulle ligga på stranden även idag men det var molnigt, kallt och blåsigt så vi bestämde oss för att dra oss tillbaka till Havanna istället.

Hittade ett hostel att bo på och träffade sedan ett gäng killar som vi gick ut och åt med innan vi hade bestämt oss för att åka till "Fabrica de Artes" som var en konstutställning men även en nattklubb med livemusik samt DJ. Klubben stängde runt 3 tiden så då drog vi oss tillbaka till hostelet och hängde där innan vi somnade framåt småtimmarna.

17:e
Denna dagen var mest en väntan på att åka till flygplatsen och även en sorgens dag då jag och Carro separerade idag för att åka åt olika håll. Är så glad att jag träffade Carro på flygplatsen i NY kalla de ödet eller vad ni vill men att jag träffar en svensk tjej som är lika gammal som mig i NY på ett flyg med 15 passagerare är inte en slump.

Jag har haft så roligt tillsammans med Carro och helt klart träffat en vän för livet och att vi båda bor i Sverige är pricken över i:et.

Likes

Comments

25:e Februari
Anlände till Palenque vid 7 tiden och tog en taxi till ett hotel vi hade kollat på, fick ett rum direkt som var fräscht och billigt. Carro ville sova lite så jag och Mich gick ut för att se oss omkring i centrum samt köpa lite frulle.

Runt 11 tiden tog vi en collectivo för att besöka Maya-ruinerna som ligger i djungeln. Det var verkligen en fantastiskt upplevelse och våran guide var så duktig och personlig vilket jag uppskattade väldig mycket.

Han visade oss speciella vägar som inte vanliga guiderna gör och vi fick även "genomgå" en Maya-ritual där man först tvättade fötterna och i "pool" och därefter gick man igenom en "tunnel" med vatten under fötterna för att fullborda ritualen.

När vi kom tillbaka från ruinerna åt vid riktigt god tacos och därefter gick vi runt och kollad läget i byn.

26:e
Ännu en resedag som skulle ta oss från Palenque till San Cristobal men ett stop vid Agua Azul som var något av det finaste jag sett i naturväg.

Vid 6 tiden anlände vi till San Cristobal, tog en taxi till hostelet och gick därefter ut och käkade.

När vi kom tillbaka till hostelet satte vid oss vid brasan och hade en jätte mysig kväll med ett gäng här på hostelet.

Här i San Cristobal är det betydligt mycket kallare så en brasa är verkligen behövligt på kvällskvisten.

27:e
Idag har vi utforskat större delar av den här staden. Kollat in marknaden, katedralerna, plazan, parker och bara njutit av hur vacker den här staden är.

28:e
Vi hade bestämt oss för att ge oss ut på en tur med hästar och eftersom det var min första tur på ryggen av en häst så var jag väldigt nervös, men det gick hur bra som helst. Vi red från SCB, genom skogen och stannade sedan till vid en "Mayan-by" där det pågick en festival.

När vi kom tillbaka från turen åkte jag och Carro till en annan "Mayan-by" där vi besökte en familj där man fick se hur de tillverkade väskor och filtar m.m. Vi blev även bjudna på mat av familjen och självklart serverades det tortilla med bönor.

Dagens planer för mig och Carro var att ta oss till Canyon de Sumidero. Bussen till Canyonen tog ca 1 timme och därefter väntades en båttur på ca 40 minuter. Förutom det vackra landskapet och de 1km höga klipporna såg vi också en massor av krokodiler och andra djur.

2:e - 8:e Mars
Mellan dessa datumen var jag mer eller mindre sängliggandes. Många som bodde på hostelet i SCB var magsjuka på ett eller annat sett och vi kunde tyvärr inte undgå detta virus. De två första dagarna sov jag mig igenom och därefter blev det lite bättre.

Missade flyget till Cancun pga en bilolycka vilket resulterade till att vi inte kom fram... Fick därför åka på min födelsedag vilket jag var sådär glad över med tanke på att jag redan hade planer...

En super snäll mexikanare erbjöd mig ett rum vilket var sjukt skönt när jag fortfarande inte mådde bra. Spenderade mest mina tre dagar i cancun med att kolla på O.C. Efter andra dagen I Cancun var magen fortfarande inte helt bra så jag gick till doktorn och fick antibiotika emot gastro infection.Likes

Comments

Andra dagen i Tulum hade vi planerat att åka till en Cenote som låg mellan playa och Tulum, så vid 11 tiden kom Xavi och hämtade upp oss. Gillade verkligen denna cenoten då man kunde hoppa från "klipporna" ner i vattnet och det var inte jätte mycket folk.

Efter cenoten begav vi oss iväg till en beachclub, åt mat och drack gott innan vi sedan åkte vidare till hostelet för att hänga där.

Tisdagens planer var att åka till Coba (ännu en Maya-ruin) och eftersom vi måste börja tänka lite mer på vår budget, haha så bestämde vi oss för att lifta till Coba vilket gick väldigt bra, mycket lättare än vad jag trodde det skulle vara och alla var så trevliga.

När vi anlände till Coba letade vi upp en Guide och därefter var det en timmes tur som stod på schemat, väldigt givande tur måste jag säga. Efter ruinerna hyrde vi cyklar och cyklade till en cenote som låg i en grotta, väldigt coolt men skulle nog säga att jag gillade den dagen innan lite mer än denna.

Onsdagen spenderade vi på en fantastisk strand och avslutade dagen med en riktigt god middag på en mysig restaurang vid stranden.

Sista dagen i Tulum var planen att åka och kolla på Dos Ojos som är ännu en Cenote men en av de största. När vi simmat runt och hängt där i några timmar åkte vi tillbaka till hostelet, fixade till oss och gjorde oss redo för BBQ-night och fest.

När festen var slut på hostelet gick ett gäng från hostelet vidare till tre olika klubbar, därefter åkte vi till stranden och hade tänkt kolla på soluppgången men det var för kallt så vi fick nöja oss med att kolla på stjärnorna, vilket var helt fantastiskt, aldrig sett något liknande.


Efter stranden drog vi på efterfest och var inte på hostelet igen förens 9 tiden, och det var ju ett under att vi ens hann med bussen som gick till Bacalar vid 9:30...

Hela lördagen spenderade vi vid sjön i bacalar. Sjön har sju olika färger av blått, helt klart finaste sjön jag någonsin sett, hehe.

Runt 7 tiden tog vi en collectivo till Chetumal, där vi tryckte i oss pizza innan det var dags för en 8 timmars bussresa till Palenque.

  • Resor, Mexico

Likes

Comments

Två veckor i Playa del Carmen har nu passerat och min spanska är nu lite mer uppdaterade än när jag anlände. Var väldigt positivt att bo i värdfamilj då man fick öva på att prata spanska.

Har varit mycket strandhäng här och lite shopping samt festande då det är basically det man kan göra i playa. Men vi har också varit på lite utflykter. En eftermiddag åkte vi till akumal som är en strand där man kan snorkla med sköldpaddor och rockor. Och förra helgen begav vi oss till Cozumel som är Mexico största ö. Vi hyrde moppar och körde runt ön, stannade vid fina stränder samt en Maya "ruin" som låg mitt ute i ingenstans. Och för att inte glömma så har jag, Carro och Mich piercat oss, jag och Carro har sedan dagen vi träffades snackat om att vi båda vill göra två hål i öronen ett nere så vi bestämde oss för att få det gjort och jag är så nöjd, snyggt och så mycket mer smärtfritt än vad jag trodde att det skulle vara.

Detta var en väldigt kort men bra sammanfattning av mina två veckor i PDC.


I förgår anlände vi till Tulum som ligger söder om Playa och är en stad som inte har lika hög puls och lite mindre turism, vilket jag verkligen föredrar. Igår tog vi en rejäl sovmorgon och efter det hyrde vi cyklar och cyklade till stranden. Idag hade vi bestämt oss för att se Maya ruinerna. Det var ett stort område som en gång varit en ett samhälle för Maya folket, vilket var väldigt intressant att se. Dock var vi väldigt osmarta och anlände mitt på blanka dagen när det var som varmast och mest folk. Hur som haver så var det super vackert då de låg precis vid havet.

Efter att ha varit lite kulturella cyklade vi ner till stranden som låg precis "under/bredvid" ruinerna. Några timmar senare cyklade vi hemåt igen och bestämde oss för att laga vår egen mat så vi åkte till marknaden och köpte bröd och grönsaker för att kunna göra våra egna mackor och guacamole.

När vi ändå pratar om mat så kan jag ju meddela att jag börjar bli riktigt trött på den mexikanska maten såsom: tacos, tortas och quesadillas. Trodde aldrig jag kunde tröttna på det, men en fräsch sallad, mormors köttfärslimpa eller pappas köttbullar hade ej varit fel just nu.

Likes

Comments

Så låt mig göra ett försök i att sammanfatta den senaste veckan här i Mexico.

Spenderade alltså de första fyra dagarna i Cancun. En lite större stad med väldigt mycket turism. Alla hotell ligger precis ut med vattnet i en lång rad. Dock valde jag självklart att bo mer downtown eftersom min budget aldrig skulle klara av en natt på ett av dessa hotell.

Efter fått några få timmars sömn första natten åt jag lite frulle på hostelet innan jag mötte upp Carro för strandhäng på en superfin strand där det inte var lika mycket turism som på de andra hotellen.

Efter en heldag på stranden begav vi oss tillbaka till downtown, där det vankades party på mitt hostel. De skulle till en club i hotellområdet så vi bestämde oss för att haka på och vi hade en sjukt rolig kväll som slutade framåt 5 tiden...

Så efter ännu en natt med lite sömn var det dags för ännu mera strandhäng men denna gången blev det en strand som låg i hotellzoonen. Den var jättefin men föredrar stränder med mindre turism. Jag och Carro bestämde oss för att vi skulle ta det lugnt denna dagen... men så blev det inte riktigt för mitt hostel skulle på salsa club vilket vi inte ville missa. Ännu en sen kväll med underbara människor, mycket dans och skratt.

Så vart det fredag och vi hade bestämt oss för att åka till Isla Mujeres som är en liten jättevacker ö som ligger ca 20 minuter från cancun om man tar färjan, vilket vi gjorde.

Checkade in på ett najs hostel som låg precis vid stranden sen gick vi raka vägen till beachen. Förutom strandhäng så hyrde vi moppe och körde runt ön, kollade på en Maya ruin/tempel (punta sur) samt besökte ett "naturreservat" för sköldpaddor.

Eftersom jag har bokat två veckors spanska kurs i Playa del Carmen så var jag tvungen att åka från Isla Mujeres på söndag eftermiddag.
Har anlänt till en trevlig familj, men måste säga att jag redan saknar att bo på hostel... Skolan verkar bra, har haft min första lektion idag, kändes helt okej men behöver uppdatera en hel del av spanskan. Vi är bara fyra i min klass så man får mycket hjälp vilket är toppen. Skolan börjar 9:30 och slutar 13:30 vilket är skönt så att man får hela eftermiddagen fri till att göra annat.

Så idag efter skolan mötte jag upp Dominic och två tjejer till som jag träffade på hostelet i Cancun. Vi tog en buss till en strand som låg ca 30 min ifrån Playa del Carmen, en fin strand som även hade en cenote (en grotta där det har regnat på så vattnet är super klart) som vi badade i en snabbis innan den stängde. Åkte tillbaka till PLC efter någon timme, duschade av oss och gick sedan ut och åt och sedan spenderade vi resten av kvällen på deras hostel.

Likes

Comments

Varit mer eller mindre vaken i två dygn i skrivande stund och känner mest att det enda jag trenger nu är att sova. Att vara på resande fot, stå i köer, hitta rätt och försöka sova på en flygplats är inte det lättaste och tar på krafterna.

I vilket fall befinner jag mig numera i Cancun på ett super mysigt hostel som ligger i downtown, en bit från stranden och alla stora hotellkedjor. Träffade en svensk tjej på flygplatsen i New York som jag idag har utforskat Cancun med. Vi har kollat in stranden, åkt lokalbussarna som kör way over hastighetsbegränsningen samt ätit quesadillas för 7 kronor.

Vi bestämde oss för att ta det lugnt ikväll då båda var helt utslagna efter allt resande. Så nu ska jag snart krypa ner till kojs.

Likes

Comments

Eftersom jag inte har mer än 3 lediga dagar i sommar så försöker jag passa på att ta vara på helgerna, så i söndags rullade jag mamma och pappa bilen mot Gränna.

Vi började med att åka över till Visingsö, tog direkt en tur med remmalaget, kollade på en runin och tog sedan en fika på ett supermysigt fik innan vi åkte över till Gränna. Väl framme i Gränna spatserade vi runt i lite affärer och köpte självklart med oss lite polkagrisar innan vi avrundade besökte med en glass.

Slutade sedan dagen med middag på piren i Jönköping. En supermysig söndag helt enkelt!

Likes

Comments