I den kyliga bottenviken simmar en kvinna strävsamt framåt.
En man på andra sidan jorden springer runt i en labyrint av frågor.
Tänk, om hon skulle sjunka!
Tänk, om han aldrig hittar ut! 

​​Uret i mörk ek tickar på väggen.
Tiden står still, för de som längtar och känner.

​​
Vänner.
Kan de vara vänner? 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Pestopasta, vin, snickelisnackande, film och en redig dessert på det. Plus dig, Rosanna! Då är fredagkvällen komplett. 

Likes

Comments


​Medan vi faller, så håller jag hårt om din hals. Så hårt att knogarna vitnar. Så hårt att du grimaserar illa när mina naglar tränger in i din hud. Jag släpper inte taget.
Först när vi nästan når mark ser jag upp.

​Dina ögon är mörka som natten, men i irisringen fullt med ljusa stjärnor.
Jag vill stanna här förevigt.
Får jag stanna här förevigt?

Likes

Comments

"Kan vi inte bara vara vänner
Kan vi inte bara vara vänner
Orkar inte låtsas längre
Och nu är vänskapen död sedan länge"

Likes

Comments

I bland undrar jag om det är värt det. Värt det pris som många onekligen blir tvingade till att betala. Är det värt engagemang, åsikter, att göra sin röst hörd? Jag vill tro det. Jag vill tro att godheten i slutändan kommer att segra. Det måste vara värt att kämpa för människan, den lilla som den stora. För allas rätt till att vara med. Alla ska vara med! Albert Einstein skrev 1949 en förvånande träffsäker analys.

Detta förlamande av individer anser jag vara kapitalismens värsta ondska. Hela vårt utbildningssystem lider av denna ondska. En överdriven tävlingsattityd inpräntas i studenten, som är tränad till att avguda behovet av materiell framgång som en förberedelse för sin framtida karriär. Jag är övertygad om att det enbart finns en väg att eliminera denna grava ondska, nämligen genom upprättandet av en socialistisk ekonomi, åtföljt av ett utbildningssystem som är orienterat mot sociala mål. „
— Albert Einstein, 1949

Likes

Comments

Vad har hänt sedan sist?

Jag och Julia och Agnes har bildat kvinnokollektiv i Umeå där det dricks vin och äts chips. Livets stora och små dilemman diskuteras och analyseras i timmar. Det gråts och skrattas. Vi är euforiska och ilskna. Förälskade och förbittrade. Det dejtas och hetspluggas till tentor. Ena dagen slåss vi med demonerna, den andra dagen tar vi oss en svängom med dem. Sånt är mitt liv och jag hade inte velat leva någon annans. Jag saknar mina kära som är utspridda över det nordligare delarna av landet likväl som hela världen. Men på ett sätt är vi nära i sinne. Livet som student är väldigt omväxlande och att grotta ned sig i samhällsfrågor är ingenting jag är ointresserad av om en säger så.

Och så kom påsken och i förrgår satte jag mig på kustbussen och hamnade åter i den kära hemstaden. Det droppar från istapparna. Norrbottnisk vår är på ingång och förändring ligger i luften. Väldigt många oskrivna blad väntar på mig. Vad som händer i höst, eller ens i sommar har jag inte en susning om i dagsläget. Vindarna blåser mot London, Stockholm och Sundsvall och trots att jag är lite ängslig, finns inom mig ett lugn. Allt löser sig!

Speciellt eftersom en ska basta och öla i vildmarken med den största pärlan genom tiderna i kväll, och vina och dansa till Movits! imorgon. Glad påsk! Eller vad en säger. Lid med Jesus, ni som har honom i tanken.

Likes

Comments