Hej
Jag har haft många nätter nu de senaste månaderna, där jag bara ligger och tänker på olika saker.
Det finns ett par saker som alltid kommer fram och som tar längst tid att släppa å det är följande:
1. Varför ska världen vara så hård mot oss tjejer?
2. Hur ser andra mig?
3. Vill jag verkligen fortsätta?
4. Ge upp.
Okej för er som aldrig varit med om en tjej som haft panik eller ångest så läs på lite om det. För er tjejer som läser detta och känner igen er snälla skriv till mig då så kan vi kanske hjälpa varandra :)
För vi tjejer måste finnas där för varandra, vi kan inte hålla på och dra ner oss själva och andra. Vi måste stå upp för varandra, finnas där och stötta varandra vid varje val.

Men som sagt den första tanken, det jag menar med det är att vi har så stora krav ( även killar)
Jag borde inte skriva detta egentligen då alla fula kommentarer bara kan välla in. Men just nu vill jag bara ha detta sagt.
Det är många i min närhet som har syskon både stora och små och kraven på tjejerna i familjen är så höga. Tjejen ska städa, tvätta, hjälpa till med maten och även handla ibland. Men grabbarna kan sitta och spela eller vara med vännerna. Men vi tjejer har ögonen på oss hela tiden. Vi får miljoner frågor när vi ska någonstans. Dem vill veta följande: vart, med vem, när, någon annan som kommer vara med, hur gamla, sprit inblandat och skriv när du är hemma igen.

Men för de flesta killar är de, med vännerna eller? Jaha okej, kul. Det är även lättare för killarna att fråga föräldrarna om sprit, men när det är en tjej så är det som om att hela världen säger nej. Men visst jag förstår dem, efter alla våldtäkter. Men snälla vi är faktiskt inte 12 längre och det är en hemmafest..

Det andra som jag alltid tänker på, det är mer hur dem uppfattar mig, både i sättet och hur jag ser ut. Att hela tiden behöva få den där blicken som går från huvudet och ner. Dem kollar på mig och dem analyserar hur jag går och vad jag har på mig. Sen vänder dem sig om för att snacka med sina vänner och plötsligt vänder sig alla..

För mig är det jobbigt att känna att folk kollar på en.

För mig ställs frågan varför ska det vara så svårt att gå ut? Jag har dagligen problem med att gå utanför dörren för jag är rädd att någon ska kommentera mina kläder, håret eller sminket. Att man ska få blickar som ilar in i benmärgen och man känner sig slampig i allt man sätter på sig. Att vi som tjejer hela tiden måste tänka på vad vi säger, gör och vad vi sätter på sig sätter stor press i en tjejs hjärna och det leder till panik och ångest..
Jag försöker va stark men minsta lilla och man faller ner i den där gropen och blir helt känslokall..

Tredje tanken är mer mot "ska jag fortsätta göra det jag älskar men höra den rösten eka i mitt huvud" eller "ska jag fortsätta skriva med honom även om jag vet att det inte kommer funka"
Det jag älskar har under de senaste månaderna förstörts och jag vill inte längre. Jag så som många andra behöver höra en persons röst eka i huvudet. Det hen säger " du borde välja något annat", "du är ful, Ne förlåt men sanningen svider" eller till och med " ingen vill ha dig när du gör sådär och ser ut som eh ja du" det stannar kvar..
Jag vet inte om jag skrivit ut det men jag har mått dåligt under en lång tid och kände äntligen att detta gymnasievalet och denna skolan är rätt och det kanske avtar lite. Men jag hade fel.

Tack vare hen så är det värre än någonsin, jag ligger varje kväll och ser hur fetter på magen buktar utåt, hur benen går ihop och hör hens röst rulla runt i huvudet "du borde gå ner i vikt". Tack vare allt hen sagt har träningen blivit som en drog. Jag mår inte bra om jag inte får gymma tre gånger i veckan.. Att inte ens kunna kolla sig själv i spegeln är sjukt och jag vill inte må såhär. Jag vill va mig själv och inte styras av en idiot som jag kallat vän. Jag blir tyvärr illamående av mat och bara tanken av godis gör så att jag vill spy. Hur sjukt är det inte att en person kan göra att man mår så dåligt.

Även det andra har hen förstört, hon kallar mig feg och att jag aldrig kommer våga träffa honom. Det är sant tyvärr, jag är feg och är otroligt blyg. Jag får panik av bara tanken av att han vill träffa mig. Jag klarar inte av sånt längre för jag vill inte bli lämnad. Jag vill inte få känslor för någon och sen må dåligt över att det aldrig kommer bli något. Jag tar avstånd och förstör för mig själv då hen har dragit all min självsäkerhet ur mig.

Ge upp snurrar ofta runt i mitt huvud, men jag tänker inte ge upp. Jag ska kämpa till den dagen då kroppen säger emot. Jag tänker kämpa för både min skull och för alla tjejer där ute som har samma problem som mig. Jag tänker stå upp för våra rättigheter och för allas kroppar.

För DU är unik och ingen ska säga något annat! Ta vara på dagarna och njut så mycket du bara kan!
Om där finns en kille som gillar dig och som visar att han bryr sig, chansa. Men känner du att du hellre vill ha honom som vän ha honom som vän då. Men tänk på hur du pratar med honom, om vad ni snackar om osv.

Även ni killar är perfekta precis som ni är

Kärlek till alla er som har det jobbigt där ute, kämpa för det leder oftast till bra saker. Tänk på att du som är ung har hela livet framför dig och att du lär dig av dina misstag. Kolla inte på vad andra har och vad du inte har, va nöjd med det du har och va stolt över dig själv
Puss och kram på er alla❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla ni som läser detta, förlåt för att jag inte uppdaterat men tiden fanns inte där. Jag jobbade hela sommaren och sen började jag gymnasiet.

Men i alla fall nu har jag börjat på den linjen jag älskar, restaurang. Jag är riktigt nöjd med de val jag gjort och ser fram emot dessa tre år. På den skolan jag går på har vi tre olika kök, metod där man lär sig grunderna och gör maten till sig själv, restaurangköket där man lagar mat till gäster och produktion där maten lagas till alla elever på skolan.

Jag ska dra igenom lite av de saker som hänt och hur jag bor. Jag började skolan den 18 augusti och jag hade förväntat mig ett enkelrum, vilket jag inte önskat.. Hela min familj var med och vi sitter där och ska få nycklarna och få reda på vilket rum jag skulle få och då kommer den bästa nyheten, du bor med Sara, den personen som jag valt att dela rum med som jag inte förväntat mig att jag skulle. Jag började gråta av lycka för att jag fick reda på att jag skulle få dela rum med den person som jag känt sen innan.

I alla fall jag har nu kommit igenom en termin och det har hänt så mycket, både bra och dåliga saker. Kan ju börja med dem dåliga, en av mina bästa vänner flyttade en bit längre än vad jag gjorde vilket betyder att tiden vi har för att träffas är mycket liten.. Mina vänner som bara bor 15 minuter ifrån har jag knappt träffat, de får åka till mig för att bussarna går mer mot de hållet dem ska åka för att komma hem än vad de gör åt mitt håll.

Småbråk hit och dit men vänner hittar alltid tillbaka till varandra.

Okej de bäst av allt matlagningen, jag har visserligen hamnat i den gruppen där det är 3 pers som bryr sig, vilket gör att det går sakta och man får göra mycket mer än vad man ska. Men de 2 andra är jag glad över att jag har i min grupp.

Nu till de saker som gjorde detta året så bra, att jag träffade Oskar ( min granne på internatet) och självklart att jag har Sara. Men det som gjorde 2016 bäst det är nog från den 31 dec kan jag säga att han är min.

Finns mycket mer att säga, t.ex. jag har praktik nu under v 9 & 10 och sen vecka 8 har jag sportlov och jobb och veckan innan jag går på lov den 17 fyller jag år.

Tack för detta året som gått och gott nytt år alla ni som läser detta :)

Hoppas att er jul och att erat år varit super så får vi se om jag uppdaterar efter veckan på praktiken

Puss och kram

Likes

Comments

En sak jag skulle lagt ut för längesen.
Nu har jag kommit hem från Stockholm och det var inget för mig. Jag är en tjej som vuxit upp och levt i skogen i 16 år. Vilket gjorde att Stockholm var för stort. 😰
Visst det var kul och så men att behöva bli "överkörd" av folk som går och cyklar har aldrig hänt hemma. Haha. Men iallafall, dagen började med att jag vaknade vid 03.00 och alarmet skulle ringa 03.20. 😴
Bussen skulle hämta oss vid min gamla skola kl 05.10 och sen skulle vi vara inne i stan vid 5.45 för att hämta resten.
Sen bar det av till Stockholm, bussresan skulle ta 6 h och vi skulle komma fram vid 12 men vi hade en busschaufför som fick fram oss redan vid 11. Vi började bussresan med att snacka om allt och inget och sen blev det musik och sömn.
För mig som aldrig varit i storstaden kände jag mig väldigt nervös och rädd av att det skulle hända något. 😰

Men väl i Stockholm var det vasamuseet och fri tid som gällde.
Som tur va hade vi en snygg kille som skulle visa och berätta det han hann med om Vasa. 😍

Sen var det incheckning på af Chapman och fri tid och mat innan det var filmdags. 👌🏽

Efter filmen virrade vi runt i stan för att vi kom ut på fel sida av bion.. Så en 7 min resa blev 30 då vi gick väldigt fel!😂👏🏼


"Lite sömn men tillräckligt för en dag till i Stockholm"

Dag 2 idag stod riksdagen, museum och mat med klassen på listan. Sen var det fri tid då vi bara gick runt och shoppade. 😅 jag köpte bara en klänning som jag hade på vägen hem, då bussen var uppe på 28 grader.. 🔥

På bussresan hem var det musik, lekar och kortspel. 🎤
Stoppet var på donken 🍔🍟
Väl hemma igen la jag mig på golvet och somnade men vaknade upp i sängen 👌🏽
Snabb men ändå en bra förklaring på vad som hände 👌🏽

Likes

Comments

Halloj! 💋
Ett tag sen man skrev, men har inte haft något och skriva om. Förens nu då jag haft mitt påsklov. Det startade riktigt bra med vänner hemma från måndag till tisdag. 👌🏽
Vi kollade på film, skrattade, dansade, sjöng, lagade mat ( eller rättare sagt jag lagade mat)
Tack för de två dagarna jag fick spendera med er tre (Maja, Thea & Julia)
På onsdag var det dags att baka och det var inte lite jag gjorde. Jag gjorde bullar, muffins, kola kakor och drömmar.
På Torsdag putsade jag fönster och hjälpte pappa att bygga lite. Jag gick även en riktigt lång runda med vovven. 🐶
På fredag så gjorde jag tårtbottnar och bredde på hallonsylt och vaniljkräm. Sen gjorde jag och mamma smörgåsbakelser med räkor. 🍤
Vi la även ner köttet i marinad som jag själv blandade ihop med balsamvinäger, honung, japansk soja, lök, salt & peppar och olivolja.
På lördag var de finliret som gällde. Stolar & bord fram, stryka dukar och gardiner. Duka bord och vika servetter. Skala potatis, steka kött, göra sås, göra klart tårtorna och tända ljus. Sen kunde gästerna komma.
De lämnade sedan huset på söndagen klockan 04.30, jag hade somnat 02.30 😴
Nu är de söndag kväll och skolan börjar imorgon.
Bör nog sova nu när man ska upp 05.20 godnatt alla som läser detta 💟

Likes

Comments

Idag vaknade man upp och hann säga hejdå till mamma och pappa innan de drog till Danmark. Jag fikade med brorsan sen gick jag en runda med hunden och brorsan för att lämna honom hos grannarna. Sen utgick jag och vovven hem igen och jag satte mig och plugga. Sen gick jag tillbaka till grannarna då de gjort mat. Min lillebror och dem hade spelat spel tills maten så jag fick hjälpa till. Vi fick nudlar med kyckling. Jag gick senare hem för att fortsätta mitt pluggande och sen gick jag i duschen. Efter det så gick jag dit igen för att äta kvällsmat, då det blev fisk med potatis. Sen åkte vi alla hem till mig och kollade då på mello. Nu ligger jag i sängen och är supertrött, men vill ej sova. Aja inga bilder idag förlåt. 💋🙈

Likes

Comments

Imorse var det de sista finliret på tyska filmen. Sen matte, lunch, musik och sist prest. Där jag och Moa har matte igen 😪
På musiken spelar vi låtar från de årtal vi haft till filmen (filmfestivalen)
Vi spelar mamma pappa barn med Ebba grön. Det går jättebra men jag förstör hela tiden. Har ganska svårt att fokusera när någon stirrar på mig. 😅
Så som jag skrev där uppe så är det meningen att jag ska ha matte 2 ggr, men idag hade jag bara matte en gång. För sista lektionen satt vi och lyssnade på musik och fjantade runt. 😂🙈
När skolan var slut drog vi hem till Maja (jag, Julia och Thea) där vi först gick med Julias hund.🐶
För att sen komma hem igen å äta mat och sen fixa oss till filmfestivalen. 💋
Vi lyckades då att glömma bort att kolla klockan så sena som vi var cyklade vi fort till skolan. Där vi senare sprang upp för alla trappor för att komma till rätt ställe där filmen skulle visas👏🏼
Men så kan det gå ibland, aja dagen slutade med att jag åkte hem för att duscha och rita lite. Å nu sitter jag och kollar på film. 💋

Likes

Comments

Halloj, idag har det varit både bästa och värsta dagen. Det började med att jag vaknade under natten flera gånger med kramp i benet. Sen när klockan ringde vaknade jag med sprängande huvudvärk som gick över efter jag gått ut. Jo men så här är de, jag och många andra i min klass ogillar måndagar för att den är långtråkig. Men idag var den faktiskt helt ok.

Våran dag består av fysik/teknik, engelska, matte, lunch och sist biologi. Å raster emellan där. På rasterna hade vi snöbollskrig eller så var det kortspel 😪 vänd åtta blev de..
Men iallafall, efter skolan skulle jag och mina vänner ner på stan för att vi har filmfestival på torsdag så vi tänkte shoppa lite. 👗💋
Men det var inget som vi ville ha så det blev mat smink och godis. Som ni ser på rubriken är det pizza/subway/BK.
Jo vi kunde inte bestämma oss, så alla gick åt olika håll. En till BK, en till pizzerian och två till subway. Sen träffades vi alla hos T som valde BK.🍔
Nu är jag hemma och har precis kommit in efter en promenad med min hund.🐶
Nu ska jag fixa mitt hår för att sen slappa och lyssna på musik.🎶

Likes

Comments

​Å varför inte berätta om gårdagen.

Jo det började med skola som vanligt. Så på onsdagar å fredagar har min klass sovmorgon och sen gympa. Sovmorgonen var tråkig som bara den och gympan var ännu värre om man heter Anna och hatar att dansa ha ha ha. Men i alla fall vi skulle dansa och i slutet blev det bugg. Okej såhär är det jag älskar bugg om man får någon rolig att dansa med. Jag dansade med 3 stycken och det var bara en av dem som kunde dansa.

Sen so usch vi hade kalla kriget och han stod bara och babbla i 1 h och vi fick 25 min på oss att jobba.  Efter so:n har vi lunch, vi fick helstekt karré med gräddsås och potatis. Så gott.😍

12.05 börjar matten och vi hade ingen lärare förens i slutet då han sa till mig att du får la chilla nu när du är klar. �� Sista lektionen hade vi hemkunskap, mitt favoritämne. Min kompis hade gjort pastagratäng till mig som jag gjort till henne för 2 veckor sedan.

Under dagen hade jag fått ett sms från mamma där det stod sängen är här och vi får inte upp den på ditt rum. Jag trodde på henne. Men när jag kom hem stod den klarbäddad uppe på mitt rum.  På kvällen var det ungdomskväll där jag och min vän gjorde våfflor till de andra. Sen låg jag resten av kvällen i min säng. ❤

Ni som hittat hit och orkat läsa tack och ha en trevlig kväll. Imorgon kommer det mindre text och bilder.

Likes

Comments

Hej du som kanske hittar min blogg. Detta är min första gång som jag har en blogg. Men men vad ska jag börja. Hmm jo idag är det lördag och jag har inte gjort så jättemycket. Men det började i alla fall med att min hund skrämde livet ur mig när han inte åt. men det visade sig vara en lös tand. När klockan var runt 9 gick jag en ganska lång runda med min hund och var tillbaka 10. Sen var det som vanligt melodikrysset med familjen och sen sitter jag på rummet nästan hela dagen. Men så blev det inte idag pappas kusin har varit här hela dagen så jag kände att det får la bli lite plugg då. Så jag har pluggat nästan hela dagen och snart bär det av till soffan för mellomys med familjen.

Likes

Comments