Header

Hejsan! Nu sitter jag på Marco Polo flygplatsen och väntar på att stiga på flyget som tar oss hemåt. Som jag skrev flög vi till Venedig i torsdags för att delta i Venice Youth and senior cup, i Caorle. En liten söt stad 40min från Venedigs flygplats. Slutade med ett guld i senior kategorin! Lyckad tävling med tanke på att jag inte var speciellt taggad innan. Jag gick totalt fem matcher och allt kändes bra(tänker på kondis och avståndsbedömning), dock var första matchen lite seg från min sida! Förutom guldet som jag vann fick jag med mig lite pasta. Andrapristagaren fick vin och vinnaren pasta, tydlig prioritering i detta land.

Jag skulle ha deltagit i U21-klassen men värken i kroppen satte stopp för detta. Ryggen bråkar lite ibland så en promenix runt Caorle var ett mycket bra val! Tips är att åka förbi Caorle på sommaren, staden är väldigt livlig och jättemysig på kvällarna med ljusslingor över de breda gågatorna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hörni jag ska försöka få igång bloggen igen men kan tyvärr inte lova något förens jag har införskaffat mig en ny dator... Här är några bilder från i torsdags innan avresa till Venedig för säsongens sista tävling och lite semester med min älskling! Bar min favoritkappa från History repeats, miss me jeans som Tora gav till mig efter att ha växt ur dem. Tjocktröjan som jag bär är ifrån Acne och är supermysig! Sist skor från Isabel Marant(Toras hehe), Rut&circle hatt och min balenciaga väska.

Likes

Comments

KARATE

Hellu! I detta inlägget tänkte jag berätta om hur resultaten i matcherna blev. Jag fick stå över första omgången och gick totalt fem matcher.

Resultat i matcherna:
Peru 3-0
Marocko 3-1
Egypten 1-0
Ukraina 1-6
Bronsmatch mot Turkiet 5-3

Både Turkiet och Egypten är generellt väldigt bra "kumiteländer", dem som är insatta i den internationella konkurrensen förstår att vinna mot dessa två länder är ingen piece of cake. När jag först såg lottning blev jag lättad då alla stora namn från Europa var i övre poolen. Senare efter tävling insåg jag att min pool inte heller var så tursam.

Feelingen inför tävling var skakig, som jag skrev i förra inlägget var jag nervös vilket är ett intyg på att jag var taggad. Men tidigare dagar kunde jag inte släppa småsaker som gjorde mig irriterad, vilket inte är det önskade beteendet man vill ha inför ett världsmästerskap... Så länge jag kan minnas har jag drömt om en VM-medalj och när fokuset låg på annat runtom tävlingen, då blir det inte jätte säkert. Ville så gärna inte förstöra min sista chans på U21 VM.

Likes

Comments

KARATE

Hejsan! Det var ett tag sen... Ursäktar för den extremt dåliga uppdateringen, det är nämligen så att min dator inte stöds längre av Chrome så Nouw låter mig inte logga in. Enligt mig är det inte det roligaste att blogga från mobilen. Förhoppningsvis ändras detta då jag önskar mig en dator i julklapp, har haft min MacBook Pro i åtta stadiga år, så det är på tiden att jag skaffar en ny.

Snabb sammanfattning om vad jag har haft för mig denna terminen, jag har i princip tävlat varenda helg. Generellt sätt har det gått bra på alla tävlingar, på höstens första tävling German Open, vilket är en Premier League, vann jag dem två första matcherna och stod utan återkval. Veckan därefter åkte jag till Finnish Open och kom hem med ett guld i U21 och brons i senior. Emellan fick jag en mini semester, åkte nämligen till Grasse(en halvtimme från Nice) och hade en jättemysig vecka med Milton och några familjevänner. I början av oktober åkte jag till Croatia Open där jag fick känsla av att jag hade formtoppat mig till VM i Teneriffa, kom hem med guld i U21 och silver i senior efter nio matcher. Var helt död efter den dagen!!! Värmde upp tre gånger... Tråkigt nog att jag drog på mig en rejäl förkylning efter Kroatien och blev utan träning i en och en halv vecka.

Sista tävlingen innan VM:et var en Serie A tävling i Salzburg. Fastän jag hade varit sjuk och fått lite träning gick det hyfsat bra, vann två matcher. Den andra hade jag gått in med mindset att jag skulle troligen förlora(mötte en Ukrainska som är rankad 2:a i senior -61kg). Tack vare min taktik jag bestämde innan med papsen vann jag den matchen med ett poäng. Haha vart lite chockad efteråt och inte alls beredd på resultatet. Slutade med att jag förstörde för mig själv i tredje matchen genom att tappa fokuset.

Iallafall, nu ska jag berätta om det roliga! För snart tre veckor sedan deltog jag på 10th U21 World Karate Championship i Teneriffa, arrangerats av WKF(World Karate federation). VM:et var rekordbrytande med över 1700 tävlande från 110 länder. Jag var nervös, taggad och exalterad. Jag har gjort nästan allt för att få så bra uppladdning som möjligt. Allt arbete och kämpade lönade sig. JAG KOM 3:A PÅ U21 VM. Alltså det är sjukt, äntligen tog jag den medaljen som jag så länge har strävat efter. Jag är den första som tar en VM-medalj på 10år. Roligt i sammanhanget är att det var min klubbtränare, Sadik Sadik, som tog den medaljen innan mig.

Som ni kanske förstår är jag verkligen så glad. Bölade som bara den efteråt och efter några dagar av konstant "What the f*ck" började jag sakta smälta in prestationen. Insåg precis att detta blev ett väldigt långt inlägg, så jag skriver om matcherna i ett annat inlägg istället! To be continued...

Likes

Comments

Me, myself and I

Hejsan svejsan! Det var ett tag sedan jag uppdaterade här. Senaste gången jag skrev ett inlägg var huvudämnet skaldjur. Nu är det slutskedet av september månad och Sverige har lyckats på något sätt hoppa över den perioden på hösten som vanligtvis består av 13-16grader och hoppat direkt till 10.

Just nu står jag i köket och dividerar med stora syrran om vilka jackor som ska få hänga i hallen. Nämligen flera "tidighöst" jackor är för kalla, svider lite i hjärtat när man inte haft någon chans att använda dem. Jag införskaffade mig en Ben taverniti unravel project jacka i början av sommaren för användning av tidighöst ändamålet... Får väll bita i det sura äpplet någon dag och frysa ihjäl för att kunna använda den!

På bilden är jag i provrummet på Urban Ourfitters för att fördärva tiden innan jag begav mig till Fredrik Eklunds boksignering igår.

Likes

Comments

Smarrigheter

Hejsan! Trots mina (snart)19 år gick jag på min allra första kräftskiva igår. Jag vet, det är lite små knasigt. Anledningen är väll att jag inte har varit värsta "kräftätaren" eller om man ska vara ärlig så minns jag inte om jag har blivit bjuden på någon innan ;) Augusti brukar bestå av resor, födelsedag eller karatetävlingar. I början av hösten brukar jag alltid åka iväg på läger och tävlingar för att komma igång och det slutar med att mina helger är ganska uppbokade... När jag senast kollade brukar skivorna äga rum på helgerna. Iallafall för att komma tillbaka till ämnet var det jättemysigt att träffa några från klassen igen, det var ett tag sen! Fick med mig riktigt kräftor från Sveriges framsida. Tillsammans med dem blev det vitlöksbröd och aioli. Riktigt mumsigt var det!

Likes

Comments