Postad i: Noah

När blev du så stor? 

Jag kan inte förstå var tiden tog vägen. Tur att du fortfarande ser ganska pluttig ut när du sover. Det blir roligare hela tiden och jag vill ju att tiden ska gå, men samtidigt. Känslan av att den här tiden kommer aldrig någonsin att komma tillbaka. Usch, det kan ge mig ångest. Speciellt när det är så mycket hela tiden så det är svårt att stanna upp, allting bara rullar på. Skolan, hämtningar, lämningar, laga lunch, middag, bvc-besök.. Ni vet livet.  Och så är det ju. Så ser det nog ut för de flesta av oss. Sedan ibland händer saker som gör att man stannar upp och får en tankeställare. Men sedan sakta men säkert rullar livet på igen. 


Men ibland, då tar jag mig tid att bara stå och titta i all stillhet. Och bara förundras och känna mig som den rikaste i världen. Vilket jag också är ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jag vet inte hur det är med er men jag tycker själv att det är lätt att låta sig luras av sociala medier. Ni vet, när alla ser ut att ha det så fantastiskt bra, lätt, fint hemma, härligt på semestern. Så är det ju såklart och det unnar jag varenda en av er. Men bara IBLAND. Inte alltid. Ändå är det så lätt att bli påverkad.

Jag får titt som tätt kommentarer om att mina bilder är fina och inspirerande. Först och främst TACK ❤️ Det gör mig så glad! Jag blir glad att ni gillar det jag gör. Sedan tänker jag på att om jag inte hade känt mig själv, haft en dålig dag och kommit in på min instagramprofil hade jag nog kunnat bli provocerad. Jag hade vetat att det bara speglar en liten del av verkligheten. Men ändå. Jag vet ju själv. Man har huvudvärk det har regnat en vecka i sträck, hemma är allting upp och ner, kanske migrän.. allt på en gång. Och så ser man en bild på ett par brunbrända ben i en solstol någonstans på en karibisk ö taggad med #yolo eller liknande. Situationen blir inte direkt bättre.


Så jag vill tydliggöra det som de flesta redan vet, för jag tycker det är viktigt att tänka på. Om jag går till mig själv: på min instagram vill jag att det ska vara fint och jag vill skapa en viss stämning med mina bilder. Jag är noga med vad jag publicerar. Fotografering är ett intresse som jag älskar och jag tycker det är så roligt att planera och ordna en bild. Men tro inte att det ALLTID är så stillsamt, ordnat eller städat som det kan se ut.

Jag försöker att fota när jag inte "stör" det verkliga livet. Jag skulle till exempel inte låta min familj sitta och vänta vid matbordet för att jag ska fota maten i 20 minuter. Eller på annat sätt vara jobbig. Man blir så inpopulär då.
Men tänk på att ett foto bara är en strimma av verkligheten. Mina barn är inte alltid glada, JAG är inte alltid glad, det är inte alltid jag äter en god frukost eller är fin i håret. Och ibland vill jag flytta för det är sån kaos hemma och så sjukt mycket tvätt. Men ibland så är det kanon! 

Att bli tvåbarnsmamma har varit en fantastisk upplevelse. Men jag var nog inte riktigt beredd på den stora omställningen som det faktiskt är att gå från ett barn till två. Noah har varit en otroligt "smidig" bebis och alla bitar som sömn, amning etc. har fallit på plats. Men känslan av att ständigt känna sig otillräcklig som förälder trodde jag inte skulle vara så stark. Jag har hittat mina knep för att inte vara för hård mot mig själv, men det är ett ständigt arbete.

Till exempel har Esther i en period nu det senaste varit väldigt tuff mot lillebror. En på sina sätt utmanande ålder men på samma gång väldigt härlig. Hennes känslor och tankar är så spännande. Men hon blir ofta frustrerad och trött, speciellt på kvällarna eller när vi föräldrar är upptagna och hon inte får vår uppmärksamhet. Våra konflikter med henne när hon exempelvis puttar, biter och river Noah tar mycket energi. Jepp, jag har gråtit.  Och jag har inte känt för att fota det.

Samtidigt(!) älskar hon honom mest av allt i hela världen. Hennes förskolelärare vet allt om lillebror och han är det första hon frågar efter när hon vaknar på morgonen. Hon kramar honom och leker med honom. Det har jag fotat!  

Jag tänker.. att det är lite så med det mesta i livet. Allting är inte BARA bra eller dåligt. Det är både och. Ibland mer lätt, ibland mer svårt. Och jag tycker det är viktigt att tänka på det, att inte gå runt och må dåligt för att man tror och tänker att det bara är jag som inte har det. Eller det. Vi lever olika liv såklart men alla har vi våra horn att ta tag i, problem, utmaningar. Men vi får stötta varandra igenom tycker jag. Och framförallt UNNA varandra att ha det bra, när det är bra. Vad tycker ni? Kram på er fina fina ni ❤️

Likes

Comments

Hej på er!

Den här veckan är det full fokus på mina böcker, tråkigt men sant. Hjärnan känns just nu som ett geléhallon 😅 Längtar till fredag och tentan, nu vill jag bara ha det överstökat!

Jag tänkte skriva lite kring att cykla med barn. Vi älskar att ge oss ut i friska luften när vi är lediga, och att cykla passar oss perfekt. Vi har så många fina cykelvägar där vi bor. Nyligen införskaffade vi en elcykel med "passagerarkorg". Den är helt fantastiskt söt! Framtill på cykeln är en låda med fyra bältade platser fördelade på två mjuka säten. Martin och Esther brukar cykla med den till och från förskolan varje dag (om vädret tillåter) och hon älskar det! Roligare än bil och miljövänligt. Viggo får springa vid sidan om och brukar få åka i lådan på hemvägen. Det tycker han om, älsklingsvovven.

Jag hade tänkt köpa en barnsits till min cykel men väldigt lägligt så fick jag frågan av Cykelkraft.se om jag ville testa Polisport guppy mini. Det är en cykelsits för barn från 9-15 kg, perfekt för Noah med andra ord. Till skillnad från vad jag är van vid så monteras den här stolen i fronten. Man har alltså barnet mellan armarna när man cyklar. Lite ovant kan tyckas, men när barnet är lite mindre kan jag förstå fördelen med att se det och det känns tryggt att ha barnet mellan armarna. Sitsen är reglerbar och kan "växa" med barnet, den har vattentålig klädsel och fempunktsbälte. Den tas även lätt av och på cykeln med en sorts "klickanordning".

Jag gillar verkligen den nätta och moderna designen och Noah satt bra i stolen. Vi cyklade dock aldrig med honom eftersom han inte har någon hjälm än, utan han fick prova när cykeln stod stilla. Sitsen var lätt att ta av och på cykeln och han satt ordentligt fast i bältet.

Tyvärr passade sitsen inte riktigt min cykel och jag kom för nära och slog i knäna när jag trampade, även om det gick okej. I helgen ska vi införskaffa en hjälm och så ska vi ge oss ut på tur i den friska höstluften han och jag. Tack Cykelkraft! Ni hittar dem HÄR .

Brukar ni cykla med era barn? Vad har ni för cykelsits? Berätta gärna! Kram på er ❤️

Inlägget är i samarbete med Cykelkraft.se

Likes

Comments

Hej på er ❤️

Kom hösten med full kraft eller vad? Mörkt, ruggigt och detta ständiga, trötta regn. Jag älskar hösten men detta regn alltså,  kom igen? Det tar emot att gå ut med barnen, hunden och ensam också för den delen. Snälla sluta regna bara så är jag nöjd. Idag har vi inte gjort så mycket, inte senaste veckan heller. Det är därför det varit så tyst här. Jag pluggar så gott jag kan. Hittills har det gått jättebra men nästa fredag är det sluttenta och jag är rätt nervös. Men jag ska bara göra mitt bästa och jag vet hur jag lär lättast. Så satsar på det. Allt handlar om att nöta, eller hur.

Martin åkte med Noah till läkaren i förmiddags. Han har haft trångt att andas sedan han var nyfödd. Blir han förkyld blir det värre men han är alltid rosslig. Besöket gick bra och han fick en inhalator med pulver (Flutide) som han ska ta morgon och kväll, fem andetag. Någon som har samma medicin? Har det hjälpt? Tycker synd om honom när han rosslar men han är pigg och glad ändå och har alltid varit. Men det vore skönt om det lättade. 

Jag och Esther tog tag i här hemma under tiden. Bäddade rent, vek tvätt och fixade (och hoppade i sängen, ni kan se på mina instastorys). Nu sitter jag i soffan på ovanvåningen och ska skriva lite till på min uppsats. Kom nyss in efter en promenad (ni hundägare vet, man måste ut i alla väder). Skypade med min vän Liselott som bor i LA. Höll på att börja gråta, hon gick en liten barnvagnspromenad längs beachen, 18 grader, sol.. Men så mysigt att prata lite ❤️ Det är skönt med frisk, svensk höstluft ändå 🙏🏼🍂 Önskar er alla en mysig fredagskväll!

Likes

Comments

Hej på er!

I samarbete med Petit stellou har jag fått välja ut några av mina favoriter i deras sortiment. Det här märket har jag verkligen fastnat för, dels för deras fina design och dels för att produkterna är gjorda av material som varken skadar barn eller miljö. Jag har sedan tidigare deras "NOOSHI blanket" och den har varit så bra till så mycket. Ni hittar dem här.

En mjuk hårborste, en bitring och liten ask att stoppa tappade mjölktänder i, en speldosa i form av en val (så söt) och mjukaste pyjamasset och badrock.

Likes

Comments