View tracker

Konstigt eller hur, om jag verkligen inte kan somna så gör den här killen tricket. Hans röst är så himla lugnande. Löjligt också att även om sminket inte ser bra ut, så är han döläcker i det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Julen har nog under många många många år varit den högtid som jag avskytt allra mest, och jag känner redan nu sån otrolig ångest inför julen. Alltså jag vill inte alls i år. Varje år de senaste åren har jag känt så mycket press och ångest under julen samtidigt som det enda jag har velat är att vara ensam, samtidigt så vet jag att jag gör andra ledsna genom att vara det. Folk blir ALLTID besvikna under julen. Jag avskyr verkligen julen. Jag har försökt sova nu sen tolv ungefär men får bara sån extrem och äcklig ångest över att denna högtid är påväg upp. Jag skulle bara vilja skippa julen i år som jag velat alla andra år. Min största önskan är bara att få vara ensam, jag vet att det är mångas värsta skräck. Att vara ensam under julen. Jag vet att jag önskat att jag ska få vara det enda sedan jag flyttade hemifrån. Pressen kommer dock från alla håll och kanter och det finns inte på världskartan.

Jag känner på många sätt att den här julen kommer bli värre än alla andra, och jag hatar det redan nu. Funderar på om jag bara ska deklarera att ingen kommer att få se mig under de datumen så att jag får vara ifred. Jag tycker inte att denna högtid är värd att fira. Jag vill verkligen inte. Varför ska man alltid vara tvungen att ställa upp för alla andra? Ja, jag är egoistisk. Som alltid. Men jag tycker på riktigt att alla andra är det också, som alltid begär saker från mig. Som önskar saker som gör mig olycklig för att det ska vara bekvämt för dem. Många kommer inte förstå denna typ av ångest, samtidigt som jag vet att många delar den. Tänk om jag bara fick ställa in julen i år. Jag skulle må så sjukt mycket bättre under hela december då.

En annan sak, min bloggstatistik är ju som porr för mig. Tror jag lägger ned säkert 3 timmar i veckan på att analysera den. Men jag märker att den ofta dör av under helgerna. Alltså jag har så sjukt mycket färre besökare under helgerna än jag har på vardagarna. Vanligtvis en tredjedel. Är detta någonting som ni känner igen er i?

Sen har jag väldigt många ryska besökare som kommit till min sida via reddit och lifehacker. Har försökt googla upp vägen de går genom, samt jag hittar min blogg översatt till andra språk även i titeln. Att tracka de vägarna är verkligen en sysselsättning. Skulle vilja veta varför länkarna finns på dessa sidor. Men jag hittar inga svar ännu. Ni får gärna informera mig i kommentatorsfältet om ni tagit er till min blogg via någon av dem vägarna och har lite bättre koll på mig. Kommer lägga upp en statistik jämförelse om ett tag igen, samma som jag gjorde för ett par månader sedan. Det har minst sagt utvecklats, vilket är jätteroligt. Jag har många besökare från andra länder men de ryska besökarna har stigit förbi italienarna och ligger på andraplats efter svenska besökare. Har även många besökare från USA och då framför allt Texas och North Carolina. Inser att det blir missvisande nu när jag pratar om nationalitet, men det handlar givetvis om geografisk plats.

Det är allt fler som läser på något annat språk än svenska, vilket givetvis är jätteroligt men jag förstår inte riktigt vart de får tag på mig. Så att säga.

Likes

Comments

View tracker

Min rygg är helt död. Känns som att jag hållit igång hela dagen. Jag har faktiskt shoppat. Först ett par byxor som är så där lösa och mjuka i midjan som jag vill ha. Så att jag kunde slänga mina noppriga byxor och göra mig av med några andra också. Sen gjorde jag en garderobsrensning. Jag har faktiskt beställt 8 stycken toppar. Inte likt mig. Ni ska få se dem nu, och andra sidan så gjorde jag mig av med säkert 20 toppar vid garderobsrensningen så det är okej. Grejen var att jag hittade en skitsnygg emojitop på samma ställe som jag köpte byxorna. Men jag tyckte inte den var värd priset. Så jag vände mig till internet istället. O jag gick lite wild med shoppingen.... Jag är ju så himla kort (155) så crop tops sitter helt perfekt på mig. Nu är det dags för mig att börja jobba så att jag slipper ha lika dåligt samvete för dagens synder.

Här kommer dem:

Likes

Comments

Vi ska prata om mens i det här inlägget, så om du inte vill läsa om mens kan du sluta läsa nu.

Nej men jag kände det nu. Att varför ska kvinnans kropp vara så tabu? Vi utgör liksom 50 procent av befolkningen. Jag skrev tidigare att jag ville skriva om något, men inte vågade på grund av att jag är rädd för reaktionerna. Nu kände jag bara screw it! Hälften av befolkningen har mens, kommer att få mens eller har haft mens. Det är liksom naturligt.

För kanske två år sedan hörde jag talas om menskopp första gången, min reaktion var faktiskt "Men gud vad äckligt". Igår beställde jag en menskopp. Även kallat ladycup. Jag har alltså inte testat det här ännu. Jag behövde dock en funderade på vad det egentligen var och innebär i två år innan dess att jag blivit tillräckligt öppen för att testa på. Ju mer jag tänkt på det på sistonde desto bättre och mer hygieniskt verkar det faktiskt. Jag har faktiskt inte läst en enda negativ recension angående menskoppar och det här inlägget är INTE sponsrat på något sätt.

En menskopp är alltså ett mensskydd som fungerar liknande som en tampong, men istället för att du använder dig av papper/bomull som drar till sig massa bakterier så är menskoppen tillverkad i ett silikonmaterial som inte drar till sig bakterier och torkar inte ut på samma sätt som en tampong. Istället för att suga upp blodet så samlar den upp blodet som är på väg ut ur kroppen. Det ryms upp till 3 gånger så mycket blod i en menskopp som det ryms i en tampong vilket innebär större frihet för användaren. Den är även mer ekonomisk och de flesta menskoppar går att använda upp till 10 år. Dessa ska kokas minst en gång varje månad. Sen ska den rengöras varje gång den töms.

Menskoppen är bättre för miljön och du behöver inte ha äckliga papperskorgar på toaletten. Du kommer att minska din egen miljöpåverkan samtidigt som det är betydligt mer ekonomiskt. De ska fungera för alla typer av blödningar och du lär känna din kropp. Den sitter på plats med hjälp av din muskulatur. Denna underlättar givetvis vid vandringar och resor då du inte behöver packa ned dig massa olika mensskydd. Luktar ingenting, inget snöre som hänger ut och det är liksom fräschare.

Jag har som sagt inte testat det här än. Anledningen till att jag inte ville skriva om det var att min första reaktion för två år sedan vad "Gud vad äckligt", men mens är inte äckligt. Det är mens. Det är naturligt. Det är ett tecken på att kroppen fungerar som den ska. När jag läst om detta på internet är en av de saker som ofta kommer upp "Jag önskar att jag hade hittat denna tidigare, men jag visste inte att det fanns" Jag har iallafall bestämt mig för att ge det här en chans, och se om jag gillar det eller inte. Blir helt enkelt lite mer spännande att få mens nästa gång.

Vet du inte vad en menskopp är, så googla gärna.

Här kommer en liten video där de svarar på några frågor om menskoppar. Detta är dock ett företag som gör det. Tror att det finns över 50 tillverkare av menskoppar. Vad tycker/tänker ni?

Likes

Comments

Godmorgon allesammans! Idag är det söndag och jag är så himla dagvild.

Har ni något tips mot byxor som börjat att noppra sig? Jag har ingen noppermaskin, så finns det något annat man kan använda? Eller är det bara att slänga dem i elden och säga adjö? Jag skulle behöva införskaffa ett par jeggings eller vad de heter. Anledningen till att jag för det första försöker rädda de här byxorna är att de är så sköna. Alltså mjukistyg men ser passande ut för kontoret. Mina är gråa. Ibland på morgonen vill inte jag dra på mig hårda plagg. Det kommer först senare under dagen. Då är det lätt att dessa åker på, så ser jag påklädd/stylad ut. Jag äger i nuläget ETT par mjukisbyxor. Förstår att många måste sätta i halsen när de läser detta.

Jag tror att min garderob har bantat 50 kilo på ett år. Grejen är ju även att när jag köper nytt så åker gammalt ut. Köper jag ett par byxor så kommer sannolikt två par att försvinna från garderoben, för då har jag planerat mitt köp så pass att jag inte behöver dem längre. Låter det här sjukt tycker ni? Jag älskar det. Man behöver så mycket mindre än man tror och ju mindre jag äger desto lyckligare är jag. Jag gillar ordning, men man kan aldrig ha ordning när man har så mycket grejer att man drunknar. Sen är denna livsstil absolut inte för alla. Tilläggas bör att jag har alldeles för mycket kläder ännu. Men jag har så sjukt mycket mindre än det jag haft och jag har valt det själv.

Jag hoppas att alla får en bra Söndag, jag ska jobba en timme och sen ska jag iväg en sväng. Förhoppningsvis hörs vi senare idag om något annat är noppriga byxor (; Jag har någonting jag skulle vilja berätta för er. Men jag är faktiskt rädd för reaktionerna i detta fall.

Likes

Comments

Alltså åh. Jag ligger i sängen, har ont i magen, känner mig ledsen och vill bara vara ifred. Jag har en mental lista på saker som jag måste göra och jag tror att jag ska kliva upp ur sängen snart och sätta igång.

Fastnar i sånt här.

Likes

Comments

Godmorgon. Om ni missade Therese Lindgren i Malou efter 10 igår så tycker jag att ni ska se det här klippet. Här pratar hon om sin panikångest och hur hon har gjort för att lära sig att leva med den. Folk får säga vad de vill om Therese Lindgren men jag tycker att denna människa är fantastisk. Detta klipp gav mig en något större förståelse för panikångest och jag vill så väldigt gärna läsa hennes bok "Ibland mår jag inte så bra". Klippet är cirka 20 minuter.

Jag har aldrig haft denna typ av panikångest, visst jag har haft ångest, men aldrig panikångest. Panikångest innebär att din kropp förbereder sig på fara och reagerar därefter. Din kropp reagerar i stort sett som att den kommer att dö med svettningar, kräkningar, hjärtklappningar med mera. Ofta har det att göra mer förväntansångest och blir snabbt en ond cirkel efter att panikattackerna har börjat att utlösas. Många som lider av panikångest isolerar sig för att slippa utsätta sig för situationer som kan framkalla panikångesten. Det jag tycker är bland det absolut viktigaste är dock att hon säger i klippet att vissa dagar mår hon bra. Jag har ju följt Therese Lindgren ett längre tag och vet att hon säger i ett annat klipp att när hon gick in i väggen och blev utbränd så hade hon önskat att hon inte hade behövt vara helt sjukskriven utan om hon hade fått jobba de dagar hon hade mått bra hade detta kunnat hjälpa henne att bli frisk fortare men det faktum att hon blev helt sjukskriven gjorde sannolikt att hon var det längre.

Likes

Comments

Den trettonde November bestämde jag mig för att bli hel vegetarian igen. Min kost innan dess var mestadels vegetarisk så det var liksom inget stort hopp alls. Det var ett väldigt enkelt beslut och det har varit väldigt enkelt. Jag har dock upplevt en del fördelar sen jag tog beslutet att helt sluta äta kött igen. Alltså jag tycker ju inte ens att kött är gott, så what's the pont? Ännu mer spykänslor får jag när jag tänker på allt som ligger bakom.

Min hy har i vilket fall klarnat upp totalt, det var lääänge sen som jag hade så fin hy som jag har nu. Förmodligen sist då jag var vegetarian. Jag har ju varit det förut i flera år och det var dumma anledningar som fick mig att börja äta kött igen trots att jag egentligen inte ville. Sen har det liksom varit bekvämt att vara allätare och jag har varit lat trots att jag grinat och spytt på insidan typ. Min mage är bättre än någonsin, jag tål ju inte gluten men äter det oftast ändå. I och med jag har lagt om min kost så var det enklare att byta ut gluten tillbehören till glutenfria tillbehör och det är ju sååå gott. Min konstanta lilla gravidmage är borta och magen är platt. Sist men inte minst så jag har givetvis bättre samvete., det är roligare att handla, att äta överhuvudtaget. Matglädje. Jag känner mig lat som inte tagit det här beslutet tidigare och det är ju just av lathet som jag inte har gjort det. Nog om det. Eller inte helt nog. Jag tänkte visa er två saker. Hur min måltid precis såg ut, samt min tröja.


Det här är alltså morötter stekta i olja och vitlök. Färsk pesto och soyabullar, alltså vegetariska köttbullar. Det var hur gott som helst och otroligt mättande. Jag hade inte tänkt visa maten alls, så satsade inte på någon fin uppläggning, sen precis innan jag skulle börja äta kom jag på att jag ville dela med mig av hur det går.

Alltså på riktigt? Hur awesome är inte min tröja? Nörd to the bone. Puss på er. Jag hoppas att alla ni mår superbra idag! Jag har redan jobbat två timmar, så jag är ledig i eftermiddag och har inte en aning om vad jag ska hitta på.

Likes

Comments

Du är tillåten att prioritera dig själv, att se till dina egna behov och ta hand om dig själv. Du är tillåten att vara glad och ledsen. Du är tillåten att vara glad och ledsen samtidigt. Du är tillåten att känna, att tänka och att tycka. Du är tillåten att vara så awesome som bara du kan vara. Det faktum att du har drömmar är fantastiskt, du är tillåten att följa dem. Kom ihåg att det är ingen annan som kommer att se till att dina drömmar går i uppfyllelse utan det är bara du som kan göra den delen. Ingenting är omöjligt och vägen kommer inte alltid att vara lätt, men det som är enkelt är inte heller det som är värt att ha. Man måste kämpa för det man verkligen vill. Man är tillåten att vilja ge upp efter vägen, man är tillåten att brytas ned men det viktiga är att du reser på dig igen. Det kan du göra och det är ditt ansvar att göra det för du är det viktigaste du har. När andra människor ser dig som egoistisk måste du komma ihåg att det är du som lever ditt liv och det är du som ska stå upp för dina val i slutändan. Det är du som ska ligga på dödsbädden och ångra allt det du aldrig gjorde. Du har bara ett liv. Du är tillåten att leva det.

Ta hand om dig.

Likes

Comments