Ojojoj var ska jag börja?
I torsdags fick vår roomie CJ något ryck sent på kvällen och ville ha håret klippt, så Anna fick visa sina frissakunskaper återigen. Samtliga i rummet var engagerade i klippet och agerade publik och kom med glada hejarop till frissan.


Nu har jag jobbat på caféet i två dagar, från morgon till eftermiddag. Rätt utmattande men kul! Jag känner att jag blir lite bättre och bättre hela tiden. Mestadels har jag: hämtat mat från köket när de ringer på klockan och serverat till gäster, serverat olika typer av kaffe och annan dryck från baristan när hon plingar på sin klocka, plockat disk, återkopplat med gästerna om de är nöjda eller inte och delat ut bestick. Ibland har jag stått i kassan. Nu har jag lärt mig hur jag ska balansera brickan med en hand och ta cappuccinon (som det är ytspänning på!) eller vad för dryck det nu är, med min skakiga vänsterhand och ställa ner den på bordet. Första provdagen var jag tvungen att ställa ner hela brickan på bordet. Men det är förbjudet! Jag övar mig på att bära tre tallrikar samtidigt.

Det är så fin stämning på cafét. Personalen är snälla, hjälpsamma, professionella och lättsamma. Ibland när man fixar med disken i köket får man sig en smakbit av Michelinkockens mat. Så gott!! Hey Anna do you want a slice of cheesecake? Anna, help yourself to take some of these loaded fries! Plus att jag får varm choklad av baristan. Vågar ej välja kaffe. Ni som känner mig väl vet ju att det kan skita sig fullständigt om jag får för mycket kaffe. Inte läge att ta den risken på sitt nya jobb. De allra flesta gästerna är också väldigt trevliga. Det är en del stammisar. Vissa frågar vad jag heter och var jag kommer ifrån. Och många hjälper mig och liksom tar emot sin kopp så jag slipper darra hela vägen ner till bordet.

Rätt som det är säger ägaren: nu hinner du ta rast. Då skuttar jag ner i källaren och trycker en banan och en müslibar och går på toa. Jag vet att det bara är ett simpelt caféjobb. Men idag känner jag mig ändå lite duktig som vågar prova nya saker. Hey här är lilla lilla jag på andra sidan jorden där de pratar engelska och jag har ett jobb. Jag har inte kraschat någon tallrik och inte spillt hett kaffe på någon. Vi har allihopa fått beröm och jag fick även höra från en av kockarna att jag såg väldigt lugn och sansad ut när det var värsta ruschen. Tack Mcd Alvik.

Igår bjukkade CJ på hämtpizza som tack för att Anna hade klippt håret på honom. Jag gled med på en räkmacka och blev bjuden utan att ha rört saxen. Sedan hade vi bara lugn kväll. Hostlet är nu invaderat av en boxningsklubb så nu är det barn och ungdomar överallt igen. Och vi har nya roomisar igen. Mattias från Chile, en fransman och en italienare som inte vet var Sverige ligger. Tydligen var det lite drama här idag när jag jobbade. CJ blev "utkastad" för det var fullbokat och han hade glömt att förlänga. Personalen bäddade rent i fel säng och snäste att vi long terms måste städa upp vår oreda??! Ehhh hallå vi har alla våra saker i lådor och i väskor.

Men dramat startade redan inatt... mycket händelserikt var det. Först kunde jag inte sova för det var oväsen från korridoren. Så rotade fram gamla flygplansöronproppar. Sov i någon timme. Vaknade till av att Anna gick upp. Konstigt, tänkte jag, hon brukar inte gå på toa mitt i natten. Så efter ett tag kom hon tillbaka och berättar att hon kräkts tre gånger!!! Hon tog då med sig täcket och bäddade ner sig i en soffa. Ytterligare några timmar senare vaknar jag av att hon försiktigt väcker mig och frågar efter resorb och då har hon kräkts sju gånger. Åh lilla Glenn, stackarn.

Kort därefter började Chile-Mattias snarka. Alltså det var en björn eller ett odjur som var i rummet. Aldrig hört på maken till högljudda snarkningar. Det var helt otroligt. Värre än mamma och pappa tillsammans. Man blir ju rätt psykad när någon snarkar och det inte går att sova, särskilt om man vet att man ska upp tidigt. Mest psykad blev CJ. Han sträckte sig från sin överslaf till snark-Pelles överslaf. CJ började slå med kudden på snarkarn gång på gång. Och väsa x antal svordomar. Det hjälpte inte jättemycket. Sen ringde klockan. Ville ju helst vara hemma och ha VAGdag (VårdAvGlenn). Hålla hennes hår, servera blåbärssoppa och passa upp men det kunde jag inte riktigt.
Nu har hon pillat i sig lite ätbart och vätska och är piggare, ingen spya under dagen.
Fortsättning följer...

1. Anna barberaren
2. Anna spysjuk
3. FaceTime med Abbe!! Och mamsi.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 50 readers

Likes

Comments

Hej hörrni!
Imorse när jag vaknade hade jag ett missat samtal från motellet, Vicky var tydligen sjuk så jag fick jobba extra. Perfa! Imorgon är det min första riktiga dag på caféjobbet. Fortfarande rädd för att tappa saker och att göra bort mig men det var ändå kul sist så det känns bra. Kan ju inte göra mer än mitt bästa och hoppas det räcker.

Vi har fått två nya roomisar, Sara och CJ. CJ har en gitarr så nu är det stämningsfull livemusik här hos oss. Jag bjöd honom och Morran på djungelvrål, trots att jag kände mig rätt säker att de inte skulle gilla det. Det var absolut värt att "slösa" två dyrbara godisar bara för att få se deras chockade miner och hur de sedan kvickt spottar ut den lilla svarta klumpen och frågar vad tusan jag bjudit på?! Mohaha.

Måste bara berätta om hur det funkar på vår mataffär här. Pak'nSave heter den, tror att det är den billigaste kedjan i NZ, fast inte B-ig på något vis. Typ som Willys skulle jag säga. Plastkassar kostar pengar och kunderna får packa sina varor själva, ja so far är det ju lika som i Sverige. Men! Det finns inget rullband efter att varorna scannats. Där tar det stopp. Så då lägger kassapersonalen ner alla varor direkt i vagnen igen. (De flesta köper inte kassar) Sedan går folk ut till parkeringen med vagnen full och så kan man oftast grabba tomma kartonger på vägen ut. Och så packar de in varorna i kartongerna och in i bilen. Fattar ni vad många packa i och ur-steg det blir?!

Nu måste jag faktiskt sova, kärlek och god natt!

1&2: Kolla fin utsikt vi har! Coloradovibbar när man äter frulle till snötäckta bergstoppar.
3: Numera har vi citronpeppar på allt.

  • 98 readers

Likes

Comments

En av städerskorna jobbar tre förmiddagar på motellet och 100% på en bensinmack. Hon skickar hem pengar till sin sjuka mamma i Indien för att hon ska kunna betala medicin och sjukhusräkningar. Igår fick jag ett paket fyllt med mitt bästa godis, ansiktsprodukter från apoteket, blåbärssoppa mm, som min mamma hade skickat bara för skojs skull. Jag blev så glad och tacksam och inser ännu en gång hur fruktansvärt bortskämd jag är och har varit under hela min uppväxt.

Tack mamma för brevet och paketet som livade upp vår måndag. Fruxopåsen är slut... Men chokladkakan är oöppnad och inlåst.
❤️💛💜💚💙

  • 141 readers

Likes

Comments


I fredags kom en liftare och knackade på dörren. Johannes var tillbaka! Han stannade två nätter här hemma hos Annorna och Moritz. Och våran lille vän "Cho" som inte kan stänga dörren han har åkt vidare hux flux. Så nu slipper vi vakna mitt i natten av bländande ljus från korridoren. Men har en ny sak, eller snarare person jag irriterar mig på. Ska berätta senare i inlägget, hold on.


Under helgen har vi ätit hamburgare, spelat plump och somnat till smattrande regn. Fått konstaterat av hostelpersonal att Moritz och jag inte har bed bugs. Vi (läs jag) fick nervöst sammanbrott när Moritz visade sina bett. Förra veckan hade jag ett fåtal yttepyttesmå kliande prickar på kroppen. Men det är inte bed bugs. M har myggbett och vad jag har är oklart men det kliar inte längre.


Vi var på marknad och testade churros, låg i gräset och blundade, det var solsken och livemusik. Anna och jag var barnvakt till två pojkar med de största och mest mörkbruna ögon ni kan tänka er. Mycket bra och lugn kväll. Vi fick skjuts hem av den snälla mamman.


Nu till irrimomentet. En städare på mitt jobb. Vi kallar henne T. Jag har märkt en trend efter två söndagar med henne. Hon är så snabb. Inte bra snabb. Utan slarvigt snabb. FÖR SNABB. Gud vad irriterad jag blev idag. Alltså vill bara vråla vi haaaaar inte bråttoooom så du vet!!!! Du gör inte ens noggrant! Fattar du att vi har timlön? Jag har inte råd att städa så slarvigt som du gör!

Jag menar absolut inte att vi ska sega med flit men det är ju bättre för alla parter om man gör sitt bästa och städar ordentligt. Rummen blir rena, nöjdare gäster, ägarna blir glada samt jag får mer pengar och känner att jag gjort bra ifrån mig.


Ni ska se när T dammsuger.... Ett drag i badrummet jaaaapppp klarrrt! Svisch svisch. I badrummen och på golven vid kökshörnan ska vi både dammsuga och moppa med en slags svamp. Resten av golvytan har heltäckningsmatta så ej mopp där. Och när hon dammsuger och jag ska moppa efter henne, ja då ligger det ju hår/smulor/bitar av smuts kvar på golven som är omöjligt att få upp med moppsvampen. Så då får ju jag lov att plocka upp massa skit med händerna bara för hon är så lat och dålig på att dammsuga. Idag var det också en till specifik händelse. Jag skulle fixa med sängkläder i ett sovrum i en lägenhet. Hittade då en halväten kaka på ett sängbord som jag slängde men det var fortfarande smulor och damm på ytan som jag tänkte torka upp senare. Jag fick annat för mig och började städa badrum. Sa sedan när vi nästan var klara, T, jag går upp och dammar bara! Nej det har jag gjort sa hon då.

Haha jag smög upp ändå och tror ni T hade dammat eller? Nej det var kaksmulor och den lilla duken på sängbordet var helt knölig. Okej detta är världsliga saker men varför kan inte alla bara göra sitt bästa och varför ens säga att hon har dammat när hon uppenbarligen inte gjort det?!


Ytterligare en sak som är irri är min hy. Den ständiga partypoopern. Tänkte verkligen att den skulle på rehab nu i NZ. Ingen flottig McDmiljö och knappt smink. Men den spårar ur tyvärr. Galen blir jag.


Okej inte det roligaste inlägget kanske men måste få spy ur mig lite irritation. Förresten vet ni vad jag och Anna gjorde i veckan? Vi duschade samtidigt i duschbåsen bredvid varandra och hade Håkan Hellström-medley. Verkligen sjöng för fulla halsar som om vi vore hemma i en privat dusch. När vi kände oss osäkra på texten bytte vi låt och fortsatte partyt och så höll det på tills alla speglar var immiga och vi var varma och rena. Så härlig duschfest!

God natt och kram! Kul att ni är duktiga på att kommentera också, jag blir superglad.

  • 190 readers

Likes

Comments

Först och främst vill jag säga: hej mormor och morfar! Hobbitar är hitte-på-figurer från en känd film som är inspelad här i NZ. En Morra är bara allmänt sjabbig och har kanske inte alla hästar hemma. Och för att vara extra tydlig. Anna och jag gillar att hitta på smeknamn åt oss själva och andra. Och ibland pratar vi med dialekt. Så Anna brukar alltså prata göteborgska och då heter hon Glenn. Jag är Leif och pratar värmländska.


Hörni imorse var det klarblå himmel och sol samt utsikt över snötäckta bergstoppar! Äntligen en riktig vårdag! Efter Skype med Rogga och frukost så gick jag på promenad bland fina hus och gröna kullar. På eftermiddagen fikade jag och Anna på ett mysigt café, vid ett utebord. Första caféfikan på hela resan och den var mycket trevlig. Vi hade varsin bok med oss så vi pratade och läste om vartannat.
Nu ikväll lagade vi ris och kycklinggryta med haricots verts och lök. Imorgon får vi oväntat besök av Johannes igen och på lördag ska Leif och Glenn på barnvaktsuppdrag. 4 pojkar (ålder 3-10) ska vi ha hand om.


Vardagen i Taupo rullar på och allt är bra. Tänker tillbaka på de första dagarna i Auckland. Då var livet inte frid och fröjd. Var så så ledsen och ur balans. Kände inte alls igen mig själv. Har aldrig känt sådan stark hemlängtan som när jag låg vaken på morgnarna och var darrig av hunger. Kände mig uppgiven och dålig. Tänkte enbart neggotankar: jag kommer aldrig hitta ett jobb, jag orkar inte försöka, vill inte vara här så länge. Jag reser och bränner pengarna och sen åker jag hem så fort jag kan.

Men nu är de dagarna långt borta. Det var tur att jag hade de galna roomisarna som ville hitta på grejer så jag slapp ligga och älta och det var framför allt tur att jag hittade min travelbuddy Anna och att vi kommer så bra överens. Efter bara någon dag i Taupo blev jag så klart lite stressad och panikade "tänk om vi inte hittar jobb??? Vi kommer aaaaldrig hitta jobb. Suck suck" Då sa Anna till mig: men Anna, du kan ju inte oroa dig för problem vi inte ens har än.
Hur sant är inte det? Och titta nu, hur lätt var det inte att få städ/caféjobb? Behövde bara lämna CV och visa på provjobb att jag inte var född i farstun. Inga intervjuer eller svåra test alls. Anna kan alla sångtexter utantill och många ovanliga engelska ord som hon lär mig. Vi pratar verkligen om allt möjligt och skrattar mycket. Hon engagerar sig i att hjälpa mig hitta en utbildning jag vill läsa.


Dock har vi en sak som vi blir oense om. Jag är uppvuxen i ett hus där middagen kallas kvällsmat. Men kvällsmat för henne är det som jag kallar kvällsfika. Alltså smörgås och mjölk efter fotbollsträningen innan läggdags är hennes kvällsmat. Men min kvällsmat är ju liksom mammas mat när alla sitter tillsammans runt matbordet. Stor chock när jag fick höra detta.


På tal om Morror. Igår när jag och min städkompis Vicky städade motellet, (Vicky är hon som har dreads och tar rökrast i sin bil där skumgummit hänger ut ur tyget på sätena) kom hennes släkting och gav beskedet att Vickys sambo ska få fängelsestraff. Där stod de och snörvlade och kramades och jag polerade diskbänken och visste inte vad jag skulle säga.


Och så sydkoreanen i vårt rum som inte kan stänga dörren. Jag börjar bli lite trött nu. Alltså dörren är en vanlig dörr. Inte trög. Inte tung. Inte ovanlig. Man hör ju att det klickar till när dörren är stängd ordentligt. Men det klickar ALDRIG när han stänger. Då glider liksom dörren upp igen pga av trycket när en annan dörr smälls igen eller någon annan större rörelse. Vi andra får hela tiden stänga dörren när den spöklikt glider upp. Inatt vakande jag och dörren stod på vid gavel och lamporna i korridoren lyste in, jag fick ju pallra mig upp och drämma igen. Aaaahhhh är man sist in i rummet får man väl dra igen dörren ordentligt och låsa den för natten. Det kan man kräva av en 26åring!!!!! Jeeeez, hur mycket mum ska man behöva vara??

Här ser vi originalMorran och hobbitar.Alla mina bloggläsare som var i Golden, visst påminner bilden med Anna, bilen och berget om Golden?
Och kolla bästa bokmärket!

  • 261 readers

Likes

Comments

Dagens budgettips från Leffe och Glenn:

1. Skit i att skaffa gymkort. Börja städa på hostel eller motell istället. Bädda 60 sängar och skrubba 12 badkar.
2. Köp en sax på Ö&B och lek frisörsalong med dina vänner.
3. Titta regelbundet i free food hyllorna (om det finns där du bor) idag fyndade vi yoghurt, en lök och glass. Med andra ord är fotbollspojkarna utcheckade!!


Leffe och Glenn är alltså våra alteregon, Leffe är från Värmland och gillar att kolla på Tro, hopp och kärlek och att äta jordnötssmör. Glenn är från Göteborg, han älskar Håkan Hellström, änglarna och pulvermos.


  • 330 readers

Likes

Comments


Hallå Sverige. Nu har vi snart bott här på Tiki Lodge i två veckor. Det har varit rätt dött och folktomt. Men det var bara lugnet före stormen tydligen. Igår slog det till. Ett helt fotbollslag bestående av tonårspojkar har nu intagit vårt hem. Inklusive föräldrar (vissa ser ut som hobbitar andra som Morror), minst en per unge tror jag. Det luktar linement och AXEspray i korridorerna. De har hur mycket mat som helst. Värsta grillbuffen med tusen tillbehör och efterrätt idag. Blev vi frestade eller?? JA. Hoppas det blir rester som de lämnar. Dessutom har föräldrarna big drinking night, massa öl, cider och vin flödar fritt.


Det var också flera barnfamiljer här under eftermiddagen och levde om. Barnen grinade och spillde flingor på golvet. Barn i all ära, dock har jag tyvärr lite kort tålamod för grinande ungar just här och nu. Sedan är det ett stort Indiensällskap och som vanligt massa tyska backpackers. Vi har två nya roomisar. En kan inte stänga dörren och den andra kallar vi BH (ingen logisk förklaring, vi hörde bara inte riktigt vad han sa vid hälsningsögonblicket) han är från södra USA och har lite luffarhippiestyle.


Idag var jag på caféet och provjobbade. Det var kul! Claire hette hon som visade mig allt. Jättesöt och lättsam. Jag fick absolut bra hjälp och vi jobbade tillsammans allihopa. Tycker att jag gjorde nytta och jobbade på så självständigt jag kunde. Tog emot ordrar i kassan (helt själv många gånger), hämtade in disk, sorterade ren disk, gick ut med mat från köket, gick in med saker som ska värmas i köket, fyllde på vatten och bestick, frågade is everything alright with your lunch?, torkat bord, städat toaletter.


Har oroat mig i flera dagar för att räkna växel och hålla på med nya mynt. Nej nej nej det var helt i onödan jag bölade över det. Nu är jag rädd för att bära ut mat och kaffe. Att jag ska tappa saker. Det är en tidsfråga, tro mig. En tung bricka med två stora flat whites (typ latte) och två höga glas med varm choklad och knappt någon yta att ställa ner brickan på och så står de höga glasen på små fat som man ska balansera med. Svetten lackade. Och ibland var det svårt att förstå vad gästerna menade då de mumlar/pratar snabbt/använder konstiga uttryck. Min mest använda mening: sorry its my first day, can you say that again please?


Kan inte ha gjort bort mig helt för jag har två pass inbokade framöver. Känns skönt! Imorgon blir det motelljobb igen. Min gulliga chef frågade om jag ville ha takeawaykaffe sist jag jobbade. Och hon varnade för de sydliga kalla vindarna som drar in över Taupo. Hon blir gulligare för var dag.


Vad gör ni i helgen? Berätta något! Tänker på er där hemma. Tänk att ni är på andra sidan jorden. Ni har höst, morgon och högertrafik. Allt är tvärtom här hos mig.

  • 369 readers

Likes

Comments

Skrivet torsdag

Har haft värsta bästa utflyktsdagen idag!!! Ska göra så gott jag kan för att beskriva den för er. Det är svårt att minnas hela turen klart, känns som man har minnesluckor.


Anna och jag åkte tillsammans med de galna roomisarna från Auckland åkte i deras campervan till Rotorua och provade på white water rafting i Kaitunafloden. Mormor och morfar: man paddlar/åker gummibåt i en vild flod med en instruktör. Vi klädde på oss fleecetröjor, våtdräkter, hjälm och specialskor och satte oss i båten på land. Där fick vi instruktioner och sedan åkte vi minibuss några minuter ner till floden. Det visade sig att det bara var vi som bokat den tiden så det var kändes som en privattur. En man satt i båten med oss och var kapten, en annan åkte mini kajak bredvid i fall att vi skulle behöva hjälp och den tredje sprang på land och knäppte kvalitetsfoton. Alltså hur ska jag ens beskriva denna galna båttur? Det var verkligen dödsroligt och lite läskigt. Vår kapten Blue gav oss order om hur och när vi skulle paddla. Undertecknad paddlade ju för livet men ändå vrålade han att jag skulle ta i mer.


Vi kom till två vattenfall, det första var bara ca 2-3 meter högt men det andra var 7 meter. Guuuud, ångesten när vi satte fart mot stupet. Det var bara att hålla i sig så hårt man kunde i båtens rep och hoppas att man inte trillade ur. Och faktiskt gick det oväntat smooth i vattenfallet. Visst blev vi halvdränkta men ingen ramlade ur och båten hamnade inte uppochner. På ställena i floden där vattnet var extra strömt, typ små minifall, snurrade vi runt och paddlade motströms och det var mer kaos och roliga händelser då. Vi fick hoppa i och simma en gång och vattnet slet tag i en direkt och man guppade runt. Men så kom ett minifall och kaptenen gav order om att hålla fast i båten och trycka upp fötterna mot undersidan. Rätt som det var tappade Anna greppet och försvann ner i det vita forsande vattnet. Såg hennes gröna hjälm efter ett tag men sedan var hon helt borta i några sekunder. Men så plötsligt ser jag toppen av hjälmen igen och jag är på väg rakt emot henne så jag gled över henne tror jag. Allt gick så fort och det är vatten överallt och man rycks med i strömmarna.


Kaptenen började gasta om att vi alla skulle ombord på båten igen. På något sätt fick jag/vi känslan av att nu var det allvar, så som han gastade. Han slet tag i min flytväst först och man var ju som en säl. Så osmidig. Som ett barn man ska försöka klä på men den hjälper inte till själv överhuvudtaget. Så kände jag mig. Till slut var jag ombord igen och låg som en säl där och försökte kravla mig så långt bak i båten så det skulle finnas plats för de andra sälarna. Alltså denna syn... skrattar högt bara jag tänker på det. Han drar upp oss en efter en och tillslut är det en kötthög med ben, armar och hjälmar som sticker ut här och där. Kommer aldrig glömma den händelsen. Hahaha! Man var så koncentrerad på att hålla i sin paddel, inte få kallsupar av alla liter vatten som kom mot en och framför allt, hålla sig kvar i båten. En gång ramlade Carro ur båten men det såg jag inte, plötsligt låg hon bara där och sprattlade i floden.

Dessutom var det fantastiskt vackert. Fin grön färg på vattnet och värsta dinosaurieskogen. Alla borde testa rafting, svinroligt!! Som en vattenkarusell I nature. Tips tips tips!!!


Likes

Comments

Hej hörrni!
Måste erkänna att det kändes lite ovant att ställa klockan och gå upp och jobba måndag morgon. Men det är bra, lite stålar och en rutin i nya vardagen. Det blir bra. Lyssnar ofta på musik i hörlurar om jag går ensam, lite mer än en Maggio-låt hann jag med innan jag var framme på motellet. Så nära är det! Första dagen jobbade jag tillsammans med gulliga ägaren i långkjol. Alltså min boss. Hon är en bra människa tror jag. Alltså två saker jag hatar hatar hatar är att vara ny på jobbet och att göra fel. Vill ju bara vara bekväm, duktig och helst bäst på en gång. Jag var så nojig över att hon skulle tycka jag var för långsam och trög eller för snabb och slarvig. Eller tänk om hon skulle börja dubbelstäda. Göra rent på ställen som jag kände mig klar med. Jag tycker i alla fall att det gick bra och hon sa att I was going good. Så jag är inte så värst nervös längre.


Vi drack te och åt kakor som någon hade lämnat i ett rum, på rasten. Ni ser, jag får kafferast fast jag jobbar så få timmar. Bra arbetsgivare. Idag jobbade jag med morriga Vicky. Vi jobbade rätt mycket enskilt så jag gjorde många rum helt ensam medan hon fixade lägenheter. Det drygaste är att bädda dubbelsängar. Eller jaga massa småhår i hörnbadkaren med en trasa samtidigt som jag står i någon slags akrobatisk pose med knäna på golvet och överkroppen hänger ner i karet och armarna utsträckta. Vicky var en rökare så när vi hade rast stod jag ensam i köket och drack te och hon gick och satte sig i sin bil och rökte??? Haha...

I måndags var jag till ett café på eftermiddagen. Det var inte ens värt att plugga i lurarna då det tar mindre än en minut att gå dit. Pratade en stund med ägaren som var väldigt go. Det är verkligen ett mysigt cafe med flådig meny och genuin personal. Ägaren sa något i stil med: vår kock har jobbat på restauranger med Michelinstjärnor så det gäller att vi andra gör vad vi kan för att komma upp i standarden hennes mat har. Han frågade också: kan du bära tre tallrikar samtidigt? Njaaeeaaee inte direkt svarade Morris då. Det läskiga är att de tror att jag är ett proffs för att jag har jobbat på McD. Men är verkligen rädd för denna utmaning. På lördag ska jag provjobba (tydligen var det för lugnt för provjobb i måndags. Whaaaat? Är inte det lagom mycket folk att börja med första dagen tänkte jag. Men lagom finns ju bara i Sverige.) och det innebär att jag kommer få stå i kassan, gå ut med saker från köket, plocka disk osv. Allt möjligt. Tack och lov räknade kassaapparaten ut växeln, lättnadens suck!!!


Idag lagade Anna, jag och Johannes flott kvällsmat. Klyftpotatis och morötter med kyckling och sås. Sedan delade vi på en torr kanelbulle dränkt i frosting. Det blev avskedsmiddagen för J som lämnar Taupo imorgon. Vi har hängt varje dag i över två veckor nu så det blir lite tomt. Ni anar inte hur mycket kortspel/UNO vi spelat. Min mest otippade använda sak tillsammans med flip flopsen.


Dessutom fick vi besök på eftermiddagen. Av mina galna roomisar från första sunkiga veckan i Auckland. De har köpt en campervan som de rattar landet runt i. Som vanligt var de livliga och pratglada och hade så många historier att berätta. De hade hoppat bungy jump två gånger, bott hos en tokig karl som trodde på rymdvarelser och lät dom sova i ett rostigt skjul, gått vilse i en grotta osv osv osv.

  • 470 readers

Likes

Comments

I fredags lagade jag och Anna tacos. Det var så så gott. Det bästa var att det blev rester så det räckte till lördagskvällen också. Efter taco med tillhörande matkoma åt vi choklad och kollade på Morran och Tobias i soffan, båda kvällarna. Så mysigt!

Nu tänkte jag att ni skulle få se lite hur det ser ut där vi bor.
1. Vårt rum. Här bor jag, Anna, Moritz (Morran), Lena och ett par från Argentina. Men nästa vecka flyttar tre pers.
2. Min orangea överslaf. Comfy comfy.
3. Byrån med pizzakartong som blivit till liftskylt som prydnad. Det är livsfarligt att stänga lådorna, då det är jättesvårt att öppna dom igen.
4. Vi bor på toagatan! I det andra huset från vänster.
5. Vi har köpt en ost. Som har förvandlats till en snowboard halfpipe där pistmaskinen (potatisskalaren) gör vackra manchestermönster.
6. När jag kliar sönder sand flies-bites kommer min kompanjon och plåstrar om mig. Lyckliga jag!

I lördags gick vi på promenad längs med sjön. Vi lekte sjöjungfruar, såg massor med svarta svanar som var något hotfulla och hittade blommor. Det fanns även "hot water beaches" så på vissa ställen rann det alltså vatten som var brännhett. Och vet ni?! Det finns inte övergångsställen här. Man har verkligen aldrig företräde som fotgängare. Det är risky att gå över gatan, dubbeltrubbel eftersom man alltid kollar åt fel håll. På bilden nedan när Anna korsar vägen är det som en "mittrefug" där man får passa på att gå över.

Två fun facts: jag vann dagens plumpvända och ikväll var solnedgången lila.

  • 512 readers

Likes

Comments