Min kamp började som tonåring då allt började oregelbunden mens ont varje gång låg dubbelvikt,alla sa det är bara mens värk ta en Ipren så går det över.
P-piller och akne medicin för att få ordning o regelbunden het,sedan kom det problem nummer två behåring efter behåring kom uppsökte en klinik om hjälp lade ner tid och pengar på hoppet att det skulle gå bort.Det blev inte så tillsvar fick jag att det brukar bli bra när man skaffar barn och hormonerna blir i balans.

Skulle bli gravid kämpa kämpa och graviditet blev det och ett missfall,6mån senare kom en ny graviditet och 7 mån senare kom en liten flicka i graviditets vecka 32.
Men hormonerna blev inget oförändrat utan ökade och ökade i vikt kämpade med Viktväktarna och en viss resultat men dok inga mirakel.Behåring ökade mensen försämrades så det läkaren sa stämde inte på mig.

Efter 2 år försökte vi skaffa ett litet syskon men det vi inte visste va att det skulle ta sin tid men läkarebesök temperatur kurvor och hormon piller för att få hjälp med ägg ökningen.kämpa och kämpa efter detta lilla syskon men tillsist blev det en liten kille.

Även denna gången ökade vikten som då stod på 98 kilo.Nytt kämpade med vikt ned gången och ordning på mini piller för man ville inte ge annat för att inte öka hormonerna.Inget ändrades utan psykiskt på värkan så kämpade jag i motvind.

2008 träffade jag en ny Spec läkare som började utreda detta jobbiga och fick svar att jag hade hormon rubbning och diagnos PCO fastställs.Vad va nu detta! Jo precis som jag har ökad vikt svårt att bli av med behåring och svårt med graviditet.Jag och min man på nytt kämpa för att få ett till litet barn efter lite mer än ett halv år kom det ett plus på denna sticka och en liten kille kom till.Diabetes 2 kom vikten ökade mer och mer efter att ha kämpat i så många år orkade jag inte bry mig utan tilltalade mig att det går ändå inte...

Tre år senare hände det som skulle vara omöjligt då läkaren sa att 98% chans att jag skulle bli gravid på egen hand det omöjliga inträffade.Och denna graviditet blev en prövning ökade till över 100 kilo och stor som ett hus föddes en liten flicka.Nu bestämde jag mig för att ta upp kampen mot kilona och det har i dag tagit mig tre år av räknade och kämpade lyckats gå ner med dok är det som att vända på vinden så går jag upp igen och igen...

kan aldrig nu händer inget sedan 2 år tillbaka trotts kämpande och jag börjar ge upp.Nu har jag på nytt bokat tid till läkaren på rop av hjälp mot viken och behåring hoppas på hjälp...Denna PCO varför just jag bli drabbad av detta jag är kvinna som bara vill vara fin precis som alla andra kunna kontrollera min mens att i vecka i månaden vid samma tidpunkt men nej en vecka hit en vecka dit blöder 2 veckor eller två dagar.Vikten står stilla på den övre kanten och kämpar med mitt oförvitliga hår.Delar med mig av min historia och kanske någon känner igen sig.Vi är inte ensamma många som lever med detta men vågar inte prata om det.Trots mina 98% chans så har jag fått 4 underverk en av dom är ett riktigt litet mirakel.

Alla med pco har en kamp varje dag vi är dok många som lever med detta jobb och kämpande.Vi fortsätter att hoppas på forsknings mirakel att en dag ska alla bli bra av rätt läkemedel...

Min historia är inte slut den kommer tillbaka..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snart är detta läsår slut och mycket har det varit med svett ångest tårar och frustration men skam den som ger sig och en sådan människa är jag...

Ibland undrar jag vad det är som ger mig denna kraft är det du kanske där ute som visar mig vägen eller är det helt enkelt bara jag själv. Inte vet jag men dippar har jag också i bland och där e jag nu.Men kämpar ändå och kör på i 190 för att avsluta läsåret på ett bra sätt.

Ja vad har vi då att kämpa med och för! En son med adhd kombinerad diagnos och grov dyslexi som nu ska sluta 6:an och ska på ny skola nya lärare och ett helt nytt system oro skapar detta och gjort hela våren.Nu hoppas jag att vi snart e i hamn efter många ansökningar och funderingar vad som blir bäst för honom under dessa tre mycket viktiga år.Möte efter möte och ännu mer möte och en kurva som verkligen inte alltid är rak utan upp och ner.

stora dottern har precis som lillebror åkt på en kurva som varit jobbig och intensiv både psykiskt och fysisk men nu är det mesta upp upp på kurvan.Har en pojkvän som man inte kan tänka sig någon bättre svärson,hon är lycklig och jag fick min flicka tillbaka mer och mer.Kämpar å med skolan igen och detta gör mig så stolt trots alla svårigheter och tuffhet så kämpar hon på..Hon går nu i 9:an och där ska vi också vidare i livet från grundskola till vuxen livet till det bästa en dag vill hon stå där med sax och kam och vem vet kanske en egen salong kan vara drömmen..Detta ska mamma se till.

Det tuffaste i allt detta är att man står där ensam och övergiven som förälder ångesten speglar sig över en att den andra halvan inte alls vill kan eller ställer upp för dom utan ensam i all detta. Var hämtar jag kraft och tankar ledsen och rädd förvirrad och arg,kan jag också vara men står än på jorden med fötterna.Allt jag gör allt jag kämpar för och ingen ingen ser det.Blunda inte för vardagen eller hur det verkligen är utan detta är min vardag.

Jag tackar mig underbara man för att han fins vid min och barnens sida.Utan det hade jag bog legat förlängesedan men håller i tråden och den som inte lyssnar och förstår är minsann inte mycket till.Mina barn är värda ett kärleksfullt tryggt och en mamma som alltid fins och stället upp för alltid vid er sida...Nu lägger vi tillsammans knutten på sista månaden av detta läsår...

En mamma som gör allt och starkare kan man inte bli två av mina underbara hjärtan en dag hoppas jag ni ser hur mycket mamma kämpar och gör för er älskar er av hela mitt hjärta..❤️❤️❤️by strong

Likes

Comments

Idag för 7 årsedan åkte jag och min man in på förlossningen för att få vårt första barn tillsammans.Denna dagen va början på en resa som vi inte visste något om.

I 19 timmar låg jag med värkar och lustgas och timme efter timme gick och öppnades inget.Mer och mer intensivt blev det barnmorska avlöste varann och när klockan va 21.00 beslöt man sig för att sätta dropp som resulterade i att jag öppnades för fort kroppen va helt slut efter den långa dagen..Tillsist öppen och lilla bebis ville ut men gick inte där satt han fast i 4 min.Läkare efter läkare kom in springande och vände och vred på mig tillsist kom lilla Hannes ut.Han kom igång snabbt och va omtöcknad av en bruten överarm och en närvarade fördes han till neo för vård.

Idag 7år och nervskadan får han alltid leva med och funktionen är inte lika bra som vänster armen men han är en duktig skol kille och precis som alla andra barn...Tack alla som fans där denna dag och vilken läkare vård fortfarande idag imponerad av det stora snabba insatsen...Pappa o jag älskar dig ❤️❤️

I morgon blir det 7års kalas och stor baket är i full gång i köket.

Likes

Comments

För några år sedan tog jag ett beslut som skulle göra min livs långe något längre.Att slippa diabetes sprutor och inte orka så mycket va nära till hands.

Men det vände jag skrev in mig på Viktväktarna och ett kämpande kilo efter kilo försvann och jag började må mycket bättre dom där byxorna skulle jag kunna använda igen utan att få ångest.

Idag tre år senare är jag 20 kilo lättare och kan ha dom kläderna jag vill och vara bekväm,dok fryser jag mer än vanligt efter vikt raset fått gallsten som opererades bort och gallblåsan. Mycket kämpande räknar points varje dag.Ett liv som jag alltid får leva efter men glad att jag ändrade på livsstilen...

Nu återstår 10kilo för att nå mitt mål och tar i med hård räkning och uppoffringar nu,ska lyckas till att komma till mitt mål...

Det negativa är att jag fryser fryser alltid och raggarna på och flisen så kurrar jag ner i soffan med filten på mig..livet är det bästa som fins och jag mår bra😉

Likes

Comments

Oj vad tiden rullat fort!!!

Tänker dela med mig av vardagen som mamma tankar och erfarenheter i livet kring det hektiska livet man lever som föräldrar idag.

Själv skulle jag önska det va som när man själv va barn,men 40år tillbaka hade vi ett helt annat levande mamma jobbar inte 100% skolan började man när man fylla 7 år,ute lekar och lekar med dockan.

Idag ja skolan 6år datorer mobiler och iPad mamma och pappa jobbar 100% barnen är på förskolan tidig morgon till sen eftermiddag.Så vist har det förändrats dom senaste 40 åren.

Idag är det jag som är mamma 4 barn en man och jobb på 75% ,ändå en stress att hinna med i livet
😀men lycklig är jag och det tror jag är det viktigaste att vi älskar och mår bra.

Efter många år hemma fick jag tillsist ett jobb jag bara älskar och strävat efter ända sedan jag kan minas (barn med Spec behov) har alltid varit ett mycket stort intresse.

Med mina egna erfarenheter brinner det extra att barn idag som har en funktions nedsättning inte ska gå igenom det jag en gång fått göra.Kämpar för mina barn ska få en bra skolgång och uppväxt har en son med adhd och dyslexi.Kämpigt men allt går med rätt förståelse och hjälp.Där kan jag nog säga att jag är glad att vi idag kommit framåt i den forskningen och förståelse du är inte dum omogen ja många namn för detta har man hört.Alla är lika mycket värda! Alla kan vi på vårt sätt!

Ja inlägget blev mest om barnens rätt men dok så viktigt !

Önskar alla en underbar dag och våren är på väg denna underbara tid
🌺

Likes

Comments

För snart två år sedan tog jag beslutet att ta tag i min övervikt som då va mycket.

Jag kämpade och kämpar även idag att nå en vikt som passar mitt mående bäst både psykiskt och fysiskt.Räknar mina propoints varje dag unnar mig inte mycket extra, Det jag kanske saknar är väll att jag inte är någon älskare på att träna och röra på mig som jag kanske skulle gjort för att nå det jag vill.

Allt gick så bra kilona försvann alla sa o vad du he gott ner! Ja det gjorde jag oxå men nu sedan 6 mån står jag helt stilla den rör sig inte utan vågen står på samma, ledsen och frustrerad över att allt mitt kämpande inte ger mer 10 kilo till är mitt mål men hur ska jag göra när jag resan gör så mycket. Kan lätt bli att man tappar kämpandet och lägger på dit vill man inte komma. Många i min närmiljö har gjort den stora operationen av magsäcken men dit vill jag inte med mina små 10 kilo jag vill klara detta men HUR?

Ett steg är att för första gången besöka ett gym, dottern som drar med sin mamma nu ska jag fixa detta minsann.Nytt mål och nya tag så kör vi 😊 ska kunna Ha dom där byxorna och dom topparna en vacker dag.Men dag har jag gott från stl: 46-48 till 38-40 så en bit på vägen.

Lite fina ord till er alla som kämpar precis som jag. Att varje dag vakna och känna sig fin och vara frisk är en lycka,drömma och se på framtiden ❤️❤️❤️styrkan glöden och det där lilla extra jag kan fixa detta!!!!

  • 64 Readers

Likes

Comments

Att bada och ha kul hos morfar och mormor är alltid kul men jag får så många elaka stickor i mina fötter och nu vill jag ha ut dom.

Går inte mamma lyser m lampan men får inte ta dom utan denna lilla tös som är en envis liten ska själv..❤️❤️❤️

Likes

Comments

Tisdag solen Skinner och lilla killen bara spyr ingen bra morgon alls då man vill i väg och njuta av solen ☀️.Eller vad va det med honom kan det vara att han va så hungrig och åt jättemycket till frukost?ja kanske! För någon magsjuka va det inte.

Så vi packade picknick och på med badkläderna så drog vi till havet när pappa kom hem,blev en blåsig men underbar kväll Hannes badade medan lilla E inte alls ville men skulle vara hos pappa i famnen. Oxå blev hon kissi men vägrar att gå på vanlig toa så mamma fixar en span som fick bli Potta ja man tar vad man har!

Åskan kom och hållit på ett bra tag nu ger vi upp filmen och nannar kudden men inte mannen som gärna kollat på ljuset av blixtrarna.Inte fattar jag mig på det.

Stora sonen har varit tillsammans med sin pappa och syster ett par dagar och som man saknar som två
❤️hos sig!ja du oxå lilla 🐶 vovve. Sov gott mina hjärtan ses vi i morgon💗

Likes

Comments

Hel dag av fotboll i Ramlösa!

Match nummer ett oavgjort 2-2 taggade och lite mat i magen tog vi oss till match nummer två den blev tyvärr förlust.Men med det bakom oss tar vi oss ditt i morgon igen och hoppas på slutspel och final.Lång dag men allt för sonen som hade två guld chanser idag till MÅL.

Lilla e ja man kan ta med sig pottan och fixa det medan storebror spelar hihi denna lilla flicka fixar det mesta.

Vad är bättre att avsluta denna dagen med än lite taco mys och husvagns prat,tro eller ej men kan bli tal om att vi kommer att bli husvagns ägare😉trodde man inte när man va ung och barn att man skulle bli,efter många år i campinglivet som vi mer och mer älskar är det värt ett försök och prova.Kanske man ska Foppa skorna på och one piece Välkommen camping familjen pettersson nja kanske inte riktigt man behöver ha på sig inte riktig vi med det på oss 😂.

Nu ska vi ladda inför i morgon och lägga huvudet på kudden natti natti.

Likes

Comments

Tur man har en man som skämmer bort mig lite!

Fina sommar fötter nu när värmen kommer tillbaka ☀️

Likes

Comments