Den siste uken har vært kjempe travel, og jeg har så og si flyttet inn på biblioteket.. noe som ikke er særlig interessant å lese om, men jeg har heldigvis fått stappet inn litt morsomheter mellom lese seansene! For en uke siden var jeg og Malene på julelys tenning i Kingston sentrum, på lørdag dro vi i leiligheten dro på det skandinaviske julemarkedet ved den norske sjømannskirken, jeg er ikke sikker på hvorfor men pølse med brød, sveler og gløgg ute i kulda er noe jeg får skikkelig norsk julestemning av.Mandager er alltid den mest travle dagen her, da er jeg på universitetet fra klokka 9 til klokka 18, og på ett eller annet vis klarte jeg å dra til alle timene, jobbe med gruppearbeid, og dra til central for å feire 21 årsdagen til en av mine nærmeste venninner her i London på Cirque Le Soir. Tirsdag og Onsdag ble brukt på å gjøre ferdig gruppe rapporten vi har jobbet med i en måned, som hadde deadline i dag morges.

Translation

The last week has been super busy, and i've basically been living in the library, which isn't that interesting to blog about, but I've also managed to have some fun breaks between the study sessions! A week ago me and my flatmate went to the Christmas Lights switch turn on in Kingston Town, we also had a flat outing on Saturday where we went to the Scandinavian Christmas fair, which is always a success... i don't know why hot dogs, mulled wine and mini pancakes out in the cold feels like home and really gets you in the christmas spirit, but it does.Mondays are always the busiest day of the week, with UNI from 9 - 18, and i somehow managed going to all my lectures, do group work and then go into central for my london bestie's birthday bash at Cirque Le Soir. Tuesday and Wednesday were both spent finishing and handing in our group report, which was due today!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Byttet du til ett engelsk mobilabonnement? i så fall, hvilket?

Ja jeg bytter til engelsk mobilabonnement når jeg er i England. Jeg bruker giffgaff som er uten bindingstid, billig og det er enkel måte å toppe opp credit for å ringe til utlandet (altså norge). Med giffgaff er det forresten gratis å sende meldinger og ringe til andre giffgaff brukere!

Jeg lurte på om du har noen tips angående freshers week? blant annet ca. hva som skjer, hvordan man blir lettest kjent med folk, og hva som er lurt å tenke på og ikke. Jeg skal selv bo på campus og lurer på om du har noen tips om det hvis du selv har bodd på campus? hvordan komme overens med flatmatsa?

Angående Freshers Week anbefaler jeg deg å bli med på de fleste arrangementer som er denne uka, det bruker å være opplegg og fester hver dag både på dagtid og kveldstid så her er lett å bli kjent med nye folk, om du bor på campus er det en gylden mulighet til å få med resten av flaten og dermed bli bedre kjent med de også! Jeg kom ikke overens med mine flatmates, pga veldig forskjellige personligheter fra min egen og dermed ble det litt krasj, men ble adoptert av flere andre flats som jeg hang med resten av året, så det var no biggie haha.

Hei, Vurdere og studere i England til neste år, men hvordan var det og skaffe seg venner og komme inn i det engelske miljøet? er det vanskelig?

Det er veldig lett å få venner når man begynner på universitet, uansett om man er internasjonal student eller engelsk student så er alle i begynnelsen i samme båt om du skjønner hva jeg mener. De første ukene arrangeres det masse bli kjent events, og freshers week er en gylden mulighet til å få venner! Jeg anbefaler også å bo i Halls første året for da er man garantert til å få venner som bor i samme bygning/campus, og selv om du ikke kanskje kommer overendes med de du bor med er det alltids noen av naboene du kommer overendes med.

Hei, lurte litt på det med jobbing ved siden av studier i England. Betaler man skatt til både Norge og England, eller hvordan funker det? Skal studere i England neste år og vurderer å skaffe meg en deltidsjobb, men finner ingen informasjon med hvordan det gjøres med skatt dersom man jobber i utlandet.. Takk for all hjelp!

Jeg har ikke selv jobbet i England, men hun jeg bor med gjør det, som jeg forstår det så betaler man kun skatt til England når man jobber her, for å jobbe her må man ha national insurance number og man må skaffe seg engelsk bankkonto, noe som er veldig greit og lurt å ha uansett når man bor her.

Hvis det er noe mer du lurer på legg gjerne igjen en kommentar under, og sjekk ut 'Studere I England' og 'Studere I Utlandet: Money Talk'.

Likes

Comments

I slutten av April ble jeg med Malin til Grant Museum of Zoology, fordi vi hadde sett noen kule bilder på nett og vi skulle uansett tilbringe dagen i Camden. Museumet ligger i nærheten av UCL, og det viste seg å være mer en forsknings lab for zoologi studenter enn ett museum. Inne på museumet er det forskning på dyr som står i fokus, med blant annet døde og utstoppede dyr i glass, og det ble rett og slett for makabert å se på for min del. Selv om selve museumet skuffet litt var det likevel noe der som er ganske kult, passe creepy og veldig Instagram vennlig.

//Translated

At the end of April, I went with Malin to Grant Museum of Zoology, because we were going to camden and we'd seen some cool skeleton pictures online, haha! At first we thought it was just a typical museum, but we were wrong. It proved to be a small museum for animal enthusiasts and Zoology students at UCL. Research and Science of Animals was the focus, and dead animals in glasses are not my cup of tea, I even had to look away a few times... The standing skeletons were pretty cool though and very Instagram friendly.

Likes

Comments

Sundays.

God Søndag!🍂 I skrivende øyeblikk sitter jeg godt plantet på biblioteket, og skal ta for meg nokk en research journal for å analysere. Slik har jeg egentlig sittet de siste fire dagene. Student livet as.

I går tok jeg en pause fra biblioteks livet å ble med de jeg bor med på student baren for å se to band spille, det var oss og resten så ut som hardcore metal fans og gjennomsnittsalderen i baren ble plutselig 30+, har aldri vært i ett rom med så mange menn i skinnjakker og med piercing i øret... det var litt sånn samme feelingen du får på vors i Norge bare at der er det 19 år gamle jenter, ALLE hadde skinnjakker. En litt random oppsummering av helgen min, men there you go.

Håper dere har en fin farsdags søndag videre! x


Sjekk forresten ut spørsmålsrunden jeg har på bloggen akkurat nå, Spørsmålsrunde om å Studere i London. Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på.

Likes

Comments

Ask Me Anything 

Siden jeg har fått noen spørsmål i kommentarfeltene på eldre innlegg om i forhold til det å studere i London, så jeg tenkte siden det kanskje kan være aktuelt for andre å få svar på samme spørsmål så kan jeg skrive ett eget innlegg med både gamle og nye spørsmål. Shout out om det er noe du lurer på så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan neste fredag ✨.


Likes

Comments

For noen uker siden var jeg og en venninne i South Kensington, og kom over denne fine tapas restauranten. Casa Brindisa ligger i området ved Natural History Museum og Victoria & Albert museum. Restauranten ligger tett i tett med flere spisesteder og ligger blant annet vegg i vegg med Le Pain Quotidien, men jeg vil absolutt anbefale å spise på Casa Brindisa istedenfor!

Da vi var her bestilte vi oss to retter hver for å dele, siden prisen var ganske rimelig. Maten var veldig god og vi ble mette, men vi ble begge enige om at det hadde sikkert vært en enda bedre opplevelse om man var her med noen som kan tapas, for vi var litt feige med kombinasjonen av retter, og ende opp med litt for mye brød, haha.
CHORIZO de LEÓN & PATATAS BRAVAS o AIOLI 
//Translated: 

A couple of weeks ago me and my friend went to South Kensington, we ended up eating at this nice tapas restaurant. You'll find Casa Brindisa close to Natural History Museum and Victoria & Albert museum. The restaurant is located close together with other dining options, there amongst Le Pain Quotidien which is next door, but I would highly recommend eating at Casa Brindisa instead!

When we were there we ordered two dishes each to share, since the price were affordable. The food was so good, but we both agreed that it would probably be even better if we went here together with someone who knows a bit more about tapas, because we felt we were a bit cautious when picking the dishes, and ended up with way to much bread, haha.

Likes

Comments

Hello November!  

Dette innlegget skrev jeg egentlig 3. November og nå er det egentlig litt seint å oppdatere fra oktober, but imma do it anyway. 💁

Jeg hadde egentlig en ganske tung måned når jeg tenker på hvordan jeg følte meg i begynnelsen av måneden, jeg kjente på en følelse av at det var ett eller annet som manglet, og det var veldig rart å ha så sterk hjemlengsel for første gang siden jeg flyttet hit i 2014. Men Oktober var også en veldig gøy måned, for å lette på hjemlengselen reiste jeg spontant til Wales en tur for å besøke en venninne, takket være timeplanen min i år har jeg mulighet til å reise bort onsdag - søndag uten at det kommer i veien for skolen. Senere i måneden fikk jeg besøk av en venninne fra Norge og vi hadde noen veldig fine dager som turister med bla. musical og afternoon tea. Tre dager etter at besøket dro reiste jeg sørvest over til Cornwall og Falmouth for å besøke søsteren min i en uke for å bla. feire Halloween.

Beste Opplevelse: Da jeg og Kine dro og så Wicked musikalen, min første musical ever haha. Den var såå bra!

Favoritt Øyeblikk: Hmm.. Det tror jeg må være i Student baren på campus, med noen norske venninner av hun jeg bor med, jeg hadde veldig hjemlengsel i begynnelsen av måneden så det å henge med norske jenter som minnet meg om min egen venninnegjeng hjemme var veldig bra. Og for en stemning da haha!

Beste Mat: Afternoon Tea, med kalkun og avokado rundstykker, scones og kaker!

Favoritt Sang: Kings of Leons' nye album WALLS har vært mest spilt i Oktober, særlig sangene Waste a Moment og Reverend.
Opptur: Alle turene jeg dro på og det å få besøk!
Nedtur: Fikk skikkelig hjemlengsel for første gang siden jeg flyttet i 2014 i begynnelsen av måneden, noe som var en ganske tung og kjip følelse.
Kommende dager: Resten av November kommer egentlig bare til å bli brukt på skoleoppgaver haha. That's third year for ya.

Likes

Comments

Da jeg kom tilbake etter sommerferien, har itsu lett blitt en av mine favoritt spisesteder. Det var her jeg fikk sansen for sushi i vår, etter flere år i protest.

Itsu serverer ren og sunn asiatisk mat som sushi, salater og 'beauty' smoothies. De har også usb-ladestasjoner på alle bordene, noe som er genialt om du har gått tom for strøm på shopping. Her kan du både lade opp batteriene til mobilen og dine egne mens du spiser god mat 😄. Mine favoritter er maki sushi, acai bowl smoothie og raw cleanse smoothie.

Du finner itsu overalt i London, jeg har vært på den i Westfield og den de nylig åpnet i Kingston✨.

itsu - Eat Beautiful

// Translated: After I came back from my summer vacay, itsu has easily become one of my favorite places to eat lunch. This is the place who turned me on to sushi this spring, after years of protest. The place serves clean and healthy eastern food like Sushi, Salads and 'Beauty' Smoothies. They also have charging stations at each table, so if you're tired of shopping you can both recharge yourself and your phone while eating delicious food 😄. My favorites to eat are the maki sushi, the acai bowl smoothie and the raw veg cleanse smoothie. itsu is located all over London, I've been to the one at Westfield and the one they opened in Kingston over the summer ✨.

Likes

Comments

Hei Fininger!

Planen var egentlig å få blogget i går siden det var Onsdag, men siden temperaturen her har bikket til over 30 grader var det ikke noe tid å sitte inne. Dagen ble brukt på piknik i fine Richmond Park, og i går kveld hadde vi billetter til å se Thomas Dybdal i en kirke i Sheppards Bush, for en talentfull man altså! 😍 Det er alltid ekstra koselig å se norske artister opptre i London, da det er så mange norske der i god stemning men også veldig kult å se at de har fans fra andre land.

Bring On The Weekend

Likes

Comments

Jeg har vært å sett Studio Touren to ganger, for ca ett år siden sammen med de jeg bor med (Innlegg: Harry Potter Studio) og sist Torsdag sammen med søsteren min, jeg tenkte å komme med en guide til de som enda ikke har vært der og som tenker seg dit neste gang dere er i London.

// I've been to the Studio Tour twice, once a year ago with my flatmates, and again last Thursday with my sister. Therefore I've decided to make a quick guide for those of you who haven't gotten the chance to see it yet.

What/Where/How: 

Du får omvisning på filmsettet hvor alle Harry Potter filmene har blitt filmet i løpet av 10 år, man får eksklusiv visning på hva som skjer bak kulissene og man får sett magien komme til live.

Billetter må man ha bestilt på forhånd Her, og om man ikke bor i England får man tatt ut billettene når man kommer til Studio enten ved hjelp av de som jobber der eller automatiske billettmaskiner. Det kan være lurt å bestille i god tid på forhånd og i ukedagene.

Adresse: Warner Bros. Studio Tour London Dr, Watford, Leavesden WD25 7LR

Ta undergrunnen på Victoria Line til Euston, gå til overground i Euston og ta toget som går til Watford Junction. Fra Watford Junction er det godt skiltet vei til bussen som tar deg med til studioet. Om man er usikker på veien er City Mapper en genial app som viser deg hele veien.

// You get a tour of the movie set they've used for ten years to shoot all of the Harry Potter movies, and you get an exclusive look on what's happening behind the scenes where the magic comes to life.

The tickets you have to pre-order here, and if you don't live in England you can get your tickets outside the studio. It would be a good idea to order your tickets early and preferably during the weekdays.

Other info that's nice to know: 

I studioet er det lov å ha med mat, drikke og kamera i studio. Man må vente til man kommer til matsalen før man spiser (der selger de også Butterbeer og div. mat), og enkelte plasser er det ikke lov til å ta bilder men dette gir de klar beskjed om. Under omvisningen er det flere toaletter, så man slipper heldigvis alt for lange dokøer. Selve touren tar ca. 3 timer med to deler hvor man går i det tempoet man ønsker, og spisesalen er mellom de to delene.

// In the studio you're allowed to bring your own food and drinks, but you have to wait to eat it until you're in the eating hall of the tour (that's where they sell butterbeer and other food). You're also allowed to bring a camera, but some places you're not allowed to take pictures, and the staff will tell you when. The Tour lasts for ca. Three hours and you can walk in your own pace, with one break in the eating area.

The Great Hall

I'm mildly obsessed/fascinated by the death eaters and Voldemort

<--- Inside the Hogwarts Express, Butterbeer! -->

There are 4 - 5 walls with handcrafted wands and cases with everyone who was a part of the making of Harry Potters names on them!

Giftshop:
My favorite part of the tour: 

Likes

Comments