Header

Förutom bristen på uppdateringar på denna blogg, så har allt fungerat superbra sedan min ankomst i Japan.

Innan jag kom till där jag är nu, i Fukuoka, så anlände jag tillsammans med resten av Explorius utbytesstudenter i Tokyo. Tillsammans med resten av utbytesstudenterna från världen över, spenderades tre dagar i Tokyo med lyssnande och antecknande under orienteringen med WYS. Men förutom allt lyssnande, så lärde jag också känna många människor som också kommer att dokumentera sin resa.

Nå ja, fortsatt med det senaste som hänt; skolans början. Jag kunde inte vara mer nervös men samtidigt spänd på att lära känna alla nya människor och det nya skolsystemet, men sen fick jag veta att jag skulle hålla tal inför åttahundra människor (alltså hela skolan), och dessutom på ett språk jag inte känner mig bekväm med eller van vid ännu. Men talet gick bra, med massor av förberedelse.

Skoluniformen känns konstig. Det är kanske inte så chockerande i och med att jag aldrig burit skoluniform, men just den här uniformen känns extra konstig. Det är ingen "vanlig" uniform som de flesta japanska studenterna klär sig i, utan en sailoruniform med en sjal som jag fortfarande inte har en aning om hur man knyter. Varm är den också, med lång kjol och ickeventilerande tyg i 30 graders soligt väder, men jag försöker fortfarande vänja mig vid det.

Mitt schema här i Japan är extremt annorlunda från mitt svenska schema. I Sverige hade jag blockschema, vilket innebar att lektionstiderna varierade extremt mycket tillsammans med längden på själva skoldagarna. Här i Japan börjar jag vid samma tid varje dag (08:40), och slutar antingen 16:30 eller 17:30 (ofta tidigare i och med de tio minuterna av den sista lektionen "homeroom" ofta snarare blir tio sekunder av homeroom. Förutom schemat så är lektionerna också väldigt olika från mina svenska lektioner. Kalligrafi eller 書道 finns till exempel inte i Sverige, tillsammans med Modern Japanese, vilket är en av de lektioner som jag förstår absolut ingenting på.

Jag håller fortfarande på att vänja mig vid kulturskillnaderna och språket, men än så länge är jag fortfarande taggad på att få lära mig ännu mer saker!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments