​T U M B L R 

Det har hänt en hel del. Tror jag.

I början på Mars satt jag här och var övertaggad på att åka till Grekland. Jag hade även en bekymmerslös tid på jobbet och vardagen flöt på som den skulle och känslan om att våren var nära fyllde mig något enormt.
Våren kom inte, istället kom det mer snö och jobbet blev frustrerande och ansträngande helt plötsligt. Dagarna gick i alla fall som de alltid gör och helt plötsligt fyllde jag 20 år och firades med ballonger och vin. Den dagen var fin. Och det har börjat ljusna. Bokstavligen. Våren är här med lite blommor och blad men ingen större värme än. Återigen på tal om värme så blev det ingen andra Greklandsresa. Från att sitta och välja bland alla dessa underbara öar fick vi för oss att byta helt. I September går planet till Cypern! Helt spontant och konstigt känns det men tror ändå att det kommer bli en oförglömlig resa, på många sätt.

Det ljusnar och jag känner mig mer och mer.. kanske inte inspirerad men.. sugen på att börja skriva och fotografera igen. Det var allt för längesedan nu. Texternas konstanta ämne och huvudperson kommer att ändras om inte helt försvinna, och det känns på något sätt okej. För det är så det är, och tur är nog det. Livet går vidare och då får texterna göra det med.

För det har verkligen börjat ljusna. Bokstavligen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

-T U M B L R-

... Det är precis vad jag gör idag. Drömmer om Grekland. Det är vad jag har gjort i några veckors tid nu egentligen.

Det är snart ett år sedan jag spenderade en vecka på Rhodos, vilket var en vanlig avslappnande resa men ändå något som har satt spår i mig. Den resan förra sommaren kom just i tid när jag behövde den. Den innehöll allt som jag behövde då visade sig. Ljusblått vatten, sol, god mat och underbart fina och vänliga människor.
Åh, älskade Grekland.

Detta var för ett år sedan, men snart är det dags igen. En vecka på Rhodos väntar mig i slutet på Juni och jag räknar dagar och minuter... Men detta ledde även till att jag fick en idé om att- Varför inte åka igen? Kanske till ett annat ställe i Grekland. Och varför stanna där? Varför inte åka till 2-3 nya ställen? Så det är den nya planen. Jag ska ta med mig min bästa Daniel och förmodligen min älskade Sophia om inte någon mer och vara borta i 2 veckor i slutet av sommaren. Då bär det av mot Santorini och sedan vidare till några andra öar. Vilka öar har jag ingen aning om då det finns hundratals men, känns som Rhodos-öarna ändå skulle vara ett bra och lämpligt alternativ. Jag hoppas att eventuellt få se Kos, Ios, Symi kanske Tilos.. vem vet!
Inget är bokat eller egentligen planerat fullt ut, men detta måste bara hända. Jag behöver att det här ska hända. Jag behöver Grekland.

Likes

Comments

Tumblr.com

Vårsolen är framme idag och ingen är lyckligare än jag. I skrivande stund sitter jag däremot inomhus på Espresso House med en latte, helt själv för tillfället, väntandes på mitt fikasällskap- älskade vännen Daniel! Har saknat honom som vårsolen, det vill säga, extremt mycket.

Det är åter Måndag idag... och jag vet inte om det är av en slump som jag återigen känner mig inspirerad av olika saker idag, på veckans första dag. Så, även detta blir en Inspo-Monday! Det betyder inte att det kommer vara det varje Måndag, nästa gång kanske det blir en Insop-Thursday, vem vet!

Hur som helst, så har jag tillbringat dagen till att små-planera ett collage av fotoramar jag vill göra på min vägg! Jag är en människa som älskar och samlar på fotoramar, så det är på tiden att dessa får fyllas med något foto, citat/text eller vad det nu ska vara, och komma upp och fylla hela väggen. Jag vet att det finns många som säkert inte skulle vilja ha det så och nöjer sig med en fotoram ståendes på sin byrå i hallen, men sån är inte jag! Tänker därför göra min vägg till en rörig helhet av saker, människor och kloka ord som jag älskar.
Detta leder mig till en andra grej som gör mig inspirerad idag. Detta fotografi, eller skivomslag snarare, sitter redan på min vägg. Det är Håkans "2 Steg från Paradise" skivomslag! Kan faktiskt inte sätta ordet på varför jag gillar den bilden så mycket, men det göra jag. Denna ram kommer inte tas ner från min vägg på väldigt, väldigt länge kan jag säga.
Något som nu för tiden brukar cirkulera i huvudet på mig och som även gör det just idag är idéer på tatueringar. Jag tror jag skulle vilja ha en eller två och jag är nästan säker på vad jag skulle vilja ha och vart de skulle sitta. Men ändå så gör jag dem aldrig. Tänker ena dagen att det inte är någon idé och att jag bara kommer ångra att jag tatuerade mig överhuvudtaget. Sedan nästa dag så är jag så nära på att bara åka iväg och få det gjort på ett sätt. För vad är det egentligen att tveka på? Jag tänker jag inte tatuera in hela världskartan på ryggen precis, så varför ens tveka? Jag vill ju bara gör dessa små fina ord och symboler för att ha som ett litet minne för mig själv... riktigt tröttsamt att vara så nojig som jag är. Men en dag, då ska tatueringarna sitta där. Det ska de bara göra.

Självklart vandrar tankarna gärna iväg till värmen någon annan stans här i världen i dessa februaridagar... Dock så är dessa tankar lite längre bort just idag eftersom under denna Måndag... har solen hittat till mig!


Likes

Comments


Spenderar mina dagar i nyanser av Earl Grey. Och jag älskar det.​

Likes

Comments

Film och allt vad det innebär är något som ligger mig närmast hjärtat, och har gjort det så länge jag kan minnas. Filmer påverkar mig extremt mycket och gör mig som gladast men även som mest ledsen. Blir så inspirerad av olika storys, miljöer, filmmusik men såklart av de som gör filmen levande- skådespelarna.

Det har gått över 2 år sedan jag upptäckte denna fantastiska människa. Jag vet inte vad det är som avgör för mig om jag fastnar för en viss människa och dess talang då det finns så himla många talanger där ute. Jag antar att det hela kommer till personlig smak. Min smak är varierande men någon som aldrig gör mig besviken och som bara gör mig mer och mer fascinerad är Adam Lundgren.
Det första jag såg med honom var serien "Torka aldrig tårar utan handskar" och den krossade mitt hjärta totalt. Allt med den serien är fint. Då skådespeleriet är mer än fantastiskt där kunde jag inte släppa hur bra jag tyckte Adam var. Den hösten när jag hade sett honom i "Torka aldrig tårar utan handskar" stod det klart att han skulle spela huvudrollen i en kommande film som skulle vara baserad på Håkan Hellströms texter och musik. Jag hade aldrig varit mer förhoppningsfull. Sommaren 2013 såg jag "Känn Ingen Sorg" och jag kan med säkerhet säga att den filmen kom till att förändra allt vad jag tidigare tyckt om film. Jag skrattade, jag grät och jag var lyckligast i världen efter de 119 minuterna i biostolen. Adams gestaltning av Pål är allt. Om jag inte visste annat så skulle jag vart säker på att rollen gjordes åt honom.
Nu i vinter visas den politiska drama-serien "Blå Ögon" där han spelar en iskall mördare och jag håller med en man som skrev i tidningen att Adam är "Obehagligt bra" där i. Även fast karaktären är en fruktansvärd person så blir jag bara, om möjligt, mer fascinerad av Adam som skådespelare. Det är helt galet vad begåvad han är. Och jag är säker på nu, efter att ha sett en variation av roller från Adam, att han är en skådespelare att räkna med, på riktigt. Jag har inte beundrat någon så mycket som jag gör med Adam på väldigt, väldigt länge. Det är svårt att förklara hur begåvade jag faktiskt tycker att han är. Jag ser fram emot att följa hans karriär och tro mig, jag kommer vara först in i biosalarna och längst fram på teatrarna. Han är och har allt. Han är guld.

Likes

Comments

Det är en en söndag utan ångest idag. För jag har haft den mysigaste helgen på väldigt, väldigt länge. Jag har fått spenderat tid med två av mina absoluta favoritpersoner i min absoluta favoritstad, Göteborg. Det blev en tågresa, i vårt nuvarande snötäckta vinterland, med min högt älskade Giselle! Det var ju på tiden att vi kunde ta oss till Sophia och få fira hennes 20-årsdag lite. Det blev en lördagkväll fylld med pizza, vin och skratt såklart- så jag har inget att klaga på. Såklart mindre roligt att åka ifrån Sophia idag, men jag längtar redan till nästa gång jag kan få krama om henne!
Som sagt, en riktigt mys-helg fylld av kärlek som får mig lite sådär extra taggad på livet. Något som även gjorde mig extra taggad på livet var Sophia som avslutade vår gårdag med att sjunga min favoritlåt av Göteborgssonen själv. Håkan, Sophia och låten är guld.

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag. Den 13 Januari för 20 år sedan föddes min bästa vän. Idag är det hennes dag. Jag är så tacksam för varenda dag, i 6 år, som jag har känt och har fått spendera med denna fina människan. Hon är allt och lite till. Hon är en människa att se upp till. Hon är den vackrast, smartaste och den mest begåvade människan jag känner. Hon har förändrat min värld och gör den bättre varje dag, och en vacker dag kommer hon ta eran värld med storm också, var så säker. Hon är guld. Som texten lyder på Göteborgs finaste träd "Så länge du är med mig": Så länge länge jag får vara med dig min bästa vän, så kommer jag vara den lyckligaste tjejen i universum. Grattis på din dag finaste.

Likes

Comments

Tumblr.com​

Jag gick och la mig till en kall och snöig kväll i Januari och vaknade till en regnig Januari-morgon. Men man får väl säga Godmorgon i alla fall! (förmiddag, snarare...)

Vaknade upp denna morgon och kände mig inspirerad av framtid och även av det gångna året!
Och när jag pratar om inspiration ifrån det gångna året så menar jag specifikt den 7:e Juni. Den 7:e var en dag som strålade i sol och i värme och som jag, nybliven student, spenderade i min favoritstad- Göteborg, tillsammans med mina bästa vänner. Den 7:e Juni var inte bara en historisk dag för mig och många andra vill jag anta, utan det kom till att bli en historisk dag i svensk musikhistoria. Håkan Hellström intog Ullevi, ett fullsatt Ullevi dessutom. Världsklass är det ända ord som kan beskriva denna kvällen. Inte nog med att Håkans musik är allt, så var denna kvällen så mycket mer och den fick mig att inse att konsert, musik och fotografi-välrden är där jag vill vara helt enkelt. Med dessa tankar och med favoritlåten, 'En Midsommarnattsdröm' vaknade jag imorse och har inte kunnat sluta le sen dess. Underbara 7:e Juni 2014.

När jag sedan säger framtid, har jag egentligen inga specifik visioner, utan snarare och liten lyckokänsla om allt som kommer hända, men som jag inte har någon aning om än. Känns helt okej faktiskt! Så denna gråa Måndag är en Inspo-monday! Känner mig inspirerad av allt just i skrivande stund. Och med allt, menar jag specifikt just nu: Mitt Earl-Grey Te, Sex and the City och den kommande och efterlängtade våren (med allt vad det innebär)!
Hej Inspo-monday, du är så välkommen!

Likes

Comments

Hej och välkommen är väl det rätta att säga i detta läget!

Jag heter Anna och vi är inne på det 20:e året som jag har funnits på denna jord. Bor och är uppväxt på Västkusten där jag trivs utmärkt men har såklart stora drömmar om att se och uppleva allt annat som världen har att erbjuda. Jag tog studenten i somras och med en Estetik/foto-utbildning bakom mig, deltidsjobbar jag nu för tillfället i väntan på att jag ska komma på vad jag vill med min framtid. Det är deltidsjobbet som gäller för tillfället, men jag drömmer om att kunna jobba som konsertfotograf, författare eller med något inom musik- och reklambranschen i framtiden.

Jag har startat den här bloggen av olika anledningar och för olika syften. För det första, så vet jag att det kommer skrivas mycket om vardag och mycket funderingar och tankar över livet i allmänhet, sånt där som de flesta skriver, pratar och reflektera om! Men huvudsyftet med varför den här bloggen startades är som en tidslinje, samlingsplats, för mig själv och vad jag vill göra nu framöver i livet helt enkelt. Detta kommer vara platsen där jag samlar mitt "material". Bilder och videor från konserter jag är på och förhoppningsvis kommer jag publicera min texter. Detta, som sagt, för min egen skull men såklart för andra att ta del av. Det kommer i framtiden kunna bli personligt ibland men det är något jag hoppas uppskattas.

Detta är en snabb summering om mig och en snabb inblick i vad ni kommer få fortsätta läsa om på denna sida! Nu är det bara upp till mig att fortsätta vara kreativ!

Likes

Comments