Header
View tracker

Idag är det fredag den 13:e "otursdagen". Sedan typ antiken har fredag den 13:e förknippats med otur och ondska. Sen finns det hur mkt som helst ang det....så mkt så jag inte orkar skriva :-)

Med tanken på otur så finns skrock som också är förknippat med denna dag. Så som...

Om man ser en svart katt gå över vägen, så betyder det otur. Det är särskilt illa, om katten kommer från vänster. Man kan avvärja oturen genom att spotta tre gånger ofta över axeln.

Lägga nycklar och gå på A-brunn är också otur.

Att gå under en stege ger tre veckors otur.

Men det värsta är ju att råka krossa en spegel. Du kan drabbas av hela sju års olycka. Olycka som t.ex. sjukdomar. Det beror på spegelbilden är din själ, och om spegeln krossas, så krossades även din spegelbild och själ.

Sju år innan olyckan är borta

Att det ska ta just sju år innan olyckan är borta, kommer från romerska riket. Romarna trodde att livet började om vart sjunde år. Sju år var en livscykel. Så om själen krossades tillsammans med spegeln, skulle det alltså ta sju år innan själen återvände.

Själv är jag inte såååååå vidskeplig, var inte så jätte många år sen jag råkade krossa en spegel, lägger nycklar på bordet, ser våran svarta katt springa till grannen på andra sidan gatan minst en gång om dagen. Men det finns en sak som jag inte gör, det är att gå på A-brunnar :-D

Det ända jag förknippar denna dag med är egentligen Jason Voorhees.

Jason medverkar i filmerna Friday the 13th som har blivit som en film serie. Den första kom ut 1980 Konstigt nog så finns det bara 12 st filmer, den sista kom ut 2009.......men den 20 oktober i år så kommer den 13:e på bio.

Vem är nu denna Jason? Typ en odödlig kille som kräver sin hämnd i alla sina filmer för nått som hände honom som barn i ett läger i Crystal Lake.

Masken kom inte fören i tredje filmen som kom 1982.

Ingen otur idag. Nu sova.

Likes

Comments

Jag måste erkänna att jag saknar Forsa. Det var typ den bästa tiden i mitt liv. Hade roligt hela tiden, det var en väldigt lycklig tid i mitt liv. Önskar att man kunde spola tbx tiden.

Till er som inte vet vart Forsa ligger, Forsa ligger i Hudiksvalls kommun i Hälsingland, Gävleborgs län.

Ni kan ju inte ha missat Glada Hudik gänget. Med bla hur många lingon finns det i skogen osv.

Hur som helst, här typ mitt på åkern finns skolan jag gick på två terminer. Just här finns typ bara skolan och förr fanns det även en mack på andra sidan vägen där kunde du du köpa tidningar godis som gått ut för flera månader sen... Om du ville kunde du promenera in till ICA i "city", en promenad på typ 25 min. Men nu finns det en trevlig tunnel under vägen så du slipper korsa den stora vägen. Ville du åka buss in till Hudik tog det typ 20 min.

På skolan finns tre byggnader med internat. Jag bodde på Västerplana. Det var den största byggnaden. Gemensam toalett och dusch. Handfat hade jag på rummet :-) I min korridor bodde det ...... 6 eller 7 st. I hela byggnaden finns det fyra korridorer.

Norrsken kunde man se titt som tätt. Kylan där uppe är inte lika rå och kall som den är här nere på vintern.

Jag gillar Hudiksvall, hade jag stannat kvar där ef skolans slut hade jag nog bott där än. Kanske kunde ha flyttat dit senare men inte nu. Näpp nu är jag fast på en blåsig plats :-)

2012 tog jag med hela familjen till Hudiksvall och bodde på Stadshotellet där tåget gick under :-) Vi var där under Hudikkalaset.

Där fick vi träffa Loreen som van Eurovision Song Contest med låten EUPHORIA.

Likes

Comments

Igår tog jullovet slut, det innebär att jag slipper tänka på bla lunch som ska fixas varje dag, behöver bara tänka på kvällsmaten. Men denna vecka har jag faktiskt gjort en matlista för hela veckan.

Men bara för att alla barn inte är hemma betyder det inte att sitta å slappa för det finns alltid nått.Näpp idag fick det allt bli tvättning, torkning, sortering och vikning.Lite dammsugning då hall golvet var fullt med grus ef overaller tom torkat.Sen lev det det klassiska, att tömma och lägga i diskmaskinen.Bädda lite sängar :)

Många tror att bara för att man är hemma sitter man i soffan som en potatis och har surfplattan eller i mobilen hela tiden. Bara har det skönt osv. Näpp, det är inte riktigt hela sanningen. Det finns alltid nått att göra och alltid är det inte roligt att göra alla saker som behövs göras. Särskilt när man kanske inte orkar till 100%

Men en sån här dag som idag, känner jag verkligen inte för att gå ut, så pysslar järna med mina sysslor en dag som denna.

Nu amerikansk sallad som mannen kom hem med nu på lunchen.

Likes

Comments

Året som gått har sprungit iväg med snabba steg. Det är redan dag 8 in på det nya året.

Vad hände egentligen med året som gick??

Få se....


Vi kom hem ifrån Thailand i början på det nya året.

Sen blev det dagliga rutiner när skola och ridning kom igång

Skola och dagis igång = sjukdomar. Den här gången blev det lite vattenkoppor. 4 av 5 barn fick. Så det var typ 1 månads sjukstuga här hemma. Tack och lov var det ingen som fick överdrivet mkt vattkoppor :-D.

April solen var riktigt skön.

Ladda upp med lite grillkol så vi klarar hela året ut :-)

Härlig skön kväll,

Slutet av Maj hade det blivit grönt och fint.......

......även gräset

Härligt att kunna hänga ut tvätten.

Lite badande han vi med trotts att det inte var ap många varma och soliga dagar.

Sommar resan till Borlänge får man ju inte missa.

Spontan utflykter.....

...bla till Västkusten, fär jag bara varit mån gång :-)

Den årliga Pride festivalen är ett måste. Den får man ju inte missa.

Sommar lovet tog slut och skolan startade åter igen.......

....då kom solen när alla började skolan, dagis och jobb :-)

Den årliga SUC tävlingen som äldsta tjejen har varit med på i några år.

Höst äpplen, fick bli många pajer och kakor.

Hösten=bladlösa träd och höstiga färger.

Snygg savan solnedgång, fast bilden är tagen utanför Vinninga.

Förberedelser inför första advent och julen som ska komma. Så nu åkte all julbelysning upp runt torg och gator.

Lite snö kom till december......och försvann lika snabbt.På måndag blir det fritids för skol grabbarna och dagis för den minsta. Tjejerna är hemma då skolan startar på tisdag och då börjar min dagliga vardag. Så då ska jag försöka ta igen mig då jag inte kunnat det då det varit lov. För hur ska man ha hunnit det när man måste finnas 24 timmar om dygnet. Nä det första jag ska göra på tisdag är att koka en kopp kaffe gå ut och dricka den i lugn å ro, veta att man inte måste göra nånting när man kommer in igen. Nä nu ladda upp för ett nytt år som antagligen kommer att gå lika snabbt som förra.....så om det fortsätter så här är det snart student :-D Men nu sova. Gnatti!!!

Likes

Comments

Nu är det slut på veckan, Det är dags för fredagsmys.

För ett år sen satt vi i Thailand och mumsade på Thailändska chips. Dom var ok dom som var normala, fanns ett gäng onormala, med mystiska konstiga smaker :-)(för mig).

Fanns även Pringles, dom var typ dubbelt så dyra som i Sverige då dom var import. Fanns en Thailändsk kopia på dom, men dom smakade inte samma + att rören var smalare :-)Ja ja men kan inte få allt. Men barnen var nöjda så....

Det är fint med frost, men kallt. Saknar allt värmen som vi hade förra året och för 3 år sen när vi var på Kap Verde.

Näpp ska det vara kallt å så tycker jag allt att det kan vara snö också. För här finns det då ingen. Har iof sätt att oberoende kusiner som bor på olika ställen i Sverige har snö. Men det är ju dom, jag vill också ha. Vill haaaaaa.

Likes

Comments

För ett år sen satt man på stranden med en god drink. Men i år fick man känna på kylan. I går var vi på lucia i skolan då 5:orna har lucia.

Arwen är till höger om siluett bilden :) Arwen fick även sjunga med tre klass vänner. Det låt jätte bra.

Men idag fick hon även sjunga två gånger då en tjej var borta, så hon gick vara lite stand in. Lucia ifrån morgonen :)

"Lånade" snodde bilden ifrån lucians mamma ;-) Denna bilden är ifrån igår.

Senare på efm var det lucia på dagis. Förra året var det inget då "vissa" som inte har Sveriges kultur skulle känna sig utan för.

Pepparkaks gubben Wille och Tomten Lucas som kommer att börja i förskoleklass ef sommaren.

 • 57 readers

Likes

Comments

Jaha, då var det "mitten" säsongs avslutning för The walking dead. Varför känns det som om alla "serie" avsnitt är så korta. Det borde vara minst 25 avsnitt, tycker jag :) så dom inte tar slut så fort.

Tänker inte avslöja nått då TWD går såååå sent på kvällarna. Men tycker allt att det hör avsnittet var bland dom bättre.

Alltså Negan, han är så jäklarns konstig. Hoppas att han och Lucille försvinner snart. Men som det ser ut nu så kommer han tbx 12 februari 2017. Och på tal om det så kommer även Game of thrones oxå tbx. Läääääängtat.

....fy på dom förästen. Värdens typ populäraste serie som har världens kortaste avsnitt. Fy å usch, en sån serie borde ha mera avsnitt per säsong med tanken på hur jäkla poppis serien är. Nope nu blir det knopp lådan bredvid min lilla snarkofag.

 • 54 readers

Likes

Comments

Vad hände igår? Ska det vara så? Varför? Asså det känns så himla konstigt och overkligt det som hände igår.

Ja vi som såg igår på första avsnittet av säsong 7, ja ni vet svaret. Trodde inte att det skulle bli så...eller snarare hoppades inte på att det skulle bli så. Jädra bajs.

Sorry boys...det vart ni som dog :-( Glenn Rhee o Abraham Ford.

Sorgligt å konstigt kommer det att bli utan Glenn med tanken att han har varit med ifrån början. Självklart är det synd att Abraham också dog.

Glenn Rhee

Första gången man hör Glenn prata är i säsong 1 avsnitt 1. Han pratar på komradion när Rick sitter i en pansarvagn omringad av zombier.

Första mötet mellan Rick och Glenn (avsnitt 2 säsong 1)Glenn tar med Rick till hans vänner bla Andrea , T-Dog , Merle, Dixon , Jacqui , och Morales, som gömmer sig i ett typ varuhus. Sen rullar det på i 7 säsonger. Människor dör och nya kommer.

Rick och Daryl. Spana in den korthåriga Daryl, då var han välvårdad.

Det tecknade kom ut långt innan första avsnittet hade blivit serie. I Usa kom tidningen ut 2003 och i Sverige 2013. Så dom som läst tidningarna innan har typ kunnat lista ut lite vad som händer och kommer hända i tv-serien. I tidningen dör ju faktiskt Glenn :-(

Stackars lilla Maggie, har inte bara förlorat sin barndoms familj. Nu även sin man, sin man som skulle bli pappa till barnet hon bär. När man såg Maggie Greene för första gången var i säsong 2, avsnitt 2.

Lille Carl hade av misstag blivit skjuten av en av Hershel´s män. Då beskrev dom vägen till Hershel´s gård. Och den första man såg på gården var Maggie som är dotter eller var dotter till Hersel innan han fick känna på ett samurajsvärd.

Glenn heter i verkligheten Steven Yeun och är född i Sydkorea. Yeun har också medverkat i många korta och långfilmer, och har gjort videospel och tecknade berättarröster.

Kan inte påstå att jag Längar Jäääätttte mkt till nästa avsnitt. Undrar hur länge serien ska hålla på? Det finns ju ganska många serietidningar...så man vet aldrig.

​Så om du vill köpa tidningarna för 147:- till 163:-, så Varsogod.

 • 99 readers

Likes

Comments

Vet inte vad jag ska säja riktigt. Självklart drar jag INTE ALLA över samma kant. Det finns många personliga och opersonliga människor som gör ett toppen jobb. Men när nära och kära råkar ut för nått som förändrar deras liv så självklart reagerar jag negativt. Har bl.a. en barndoms kompis som kämpar varje dag. Komplikationer efter det ena och det andra då kroppen reagerar negativt på behandlingarna hon får. Tyvärr har hon fått en riktig ovanlig sjukdom som heter Susac syndrome. Som med många sjuksommar visste jag inte att den fanns förrns jag började följa Mirijam dagligen på facebook.

Framväxten av Susac syndrom

Den Susac syndrom är en störning i hjärnan som en konsekvens av en autoimmun sjukdom. Kroppen av patientens ett immunsvar mot sig själva, orsaka skador på slemhinnan i de små blodkärlen i öronen, hjärnan och näthinnor. Detta faktum blir inflammerade på grund av de immunsvar i kroppen. Som ett resultat av denna inflammation det inte längre kommer att vara tillräckligt med blod i vissa områden i näthinnorna, öronen och hjärnorna, och sedan stiga till symptomen hos patienten.

Symtom

 • Förändringar i beteende;
 • Huvudvärk och migränattacker som liknar;
 • Ljuskänslighet;
 • Med synproblem;
 • Yrsel;
 • Tinnitus;
 • Hörselnedsättning;
 • Epilepsi;
 • Talsvårighet;
 • Svaghet;
 • Stickningar i armar och / eller ben;
 • Trötthet;
 • Muskelsmärta;
 • Missfärgning av huden;
 • Problem med urinering och / eller avföring;
 • Kämpar för att upprätthålla balansen.

Bilden ovan är en länk till Södermanlands Nyheter som publicerade en artikel om Mirijam.

Om man skadats i vården SKA en Lex Maria-anmälan anmälas.


Sjukvården lär av misstagen

Anledningen till bestämmelserna om lex Maria är framför allt att man inom sjukvården ska dra lärdom av de misstag som sker så att inte andra ska råka illa ut. Genom att analysera rapporter om fel och brister från sjukvården i hela Sverige kan IVO skicka ut rekommendationer till sjukhus och vårdcentraler för att förebygga skador.

Ett annat syfte är att man som patient ska få klarhet i varför en vårdskada har uppstått.

Har några vänner som nämligen gjort såna. Och har följt dom genom hela resan genom facebook. Då det har gällt/gäller deras barn sätter man sig in i deras situation då man är mamma själv, fast är inte ens i närheten av vad dom får genom lida.

Min barndomskompis Jenny, hennes dotter blev super duper dålig då sjukvården tyckte att hon kunde åka hem och ta några alvedon. Det var inte förrns tredje gången gillt som dom tog henne å allvar, men bara för att hon hade svårt att andas och läpparna blev blåa :( Vill du läsa Jennys egna ord kan du läsa det här!

Har även en till länk till lilla Evelina som kom in till akuten med svår huvudvärk. Men inte förrns två dagar senare kom det fram att hon hade fått hjärnblödning tack vare en röntgen som gjordes. Här kommer även en länk till detta!

Näpp, ta hand om nära och kära hur svårt det än är. Ditt stöd är mycket viktigare än vad du tror. Finns där och svik inte, det betyder mest.

När jag var dålig fanns det en som försvarade mig i vått å torrt i öppna debatter på min facebook sida. Och det var Mirijam, jag har nog aldrig tackat för det hon gjorde för mig. Så om du läser detta, Tack fina Mirijam, tänker på dig dagligen. Då jag inte mår bra ska jag tänka på dig och då är inte min sjukdom i närheten av vad du har och går igenom. Trots att vi inte sätts på flera år har vi haft kontakt ändå. Jag hoppas på det bästa för dig, för det är du värd. Du är värd allt bra i hela värden. Och jag hoppas att vi en dag kan ses live :) KRAMZ!!!

Likes

Comments

Jo nu har båda våra döttrar frågat om dom mystiska clownerna som ränner runt. Så nu ska jag försöka reda ut detta :)

Vad är nu detta med "killer clowns"? Jo det är en grej som kommer ifrån USA. Clownerna tar nu över världen, utklädda i dräkter och groteskt smink skrämmer de slag på folk. Det som under sommaren började i USA har nu spridit sig till bland annat Storbritannien och Australien och nu har den även kommit till Sverige. Just i nuläget har clowner sätts till på 6 olika platser i Sverige.

1.Linköping. På måndagskvällen skulle en tjej gå till bussen när hon såg en clown på andra sidan vägen. I samma stad blev 2 andra jagade av en clown.

2.Stockholm. En annan såg en clown i Hagsätra. Den gjorde inga närmanden, personen gömde sig bakom ett träd.

3.Timrå. Två arbetskamrater som var på väg hem från jobbet i lördags kväll. Clownen var hotfull, och händelsen har blivit ett ärende för polisen. Clownen började springa efter dem och hoppade upp på deras bil.

4.Ronneby. En tjej från Ronneby var på gymmet sent i söndags. Hon var ensam, och stod på ett löpband som vätter ut mot gatan. Då gick en clown förbi.

5.Skövde. På Facebook berättar en man om hur han sett två clowner i Skövde. Han fick syn på dem från långt håll, och sprang från platsen när de kom närmare.

6.Svallöv. En man säger att han, efter att ha parkerat bilen, sett en clown i peruk och röd joggingdress. Sedan texten skrevs har clowner setts på en rad andra platser i landet. Natten till torsdag hotades en kvinna till livet av beväpnade clowner i Skänninge utanför Mjölby i Östergötland.

Vad clownerna syftar till är oklart. De flesta beskriver aktiviteterna som ett spratt. Någon började klä ut sig och skrämma upp folk.

2016 kan i framtiden komma att bli ihågkommet som året då clownerna gjorde comeback som skräckinjagande monster.

I delar av världen råder panik och hysteri. Utsmyckade till mystiska clownfigurer, utrustade med hammare, knivar och motorsågar, har människor terroriserat såväl barn som vuxna. I USA, England och Australien har hundratals fall av misshandel, hot och trakasserier anmälts. Både clowner och andra människor har drabbats av våldet.

Nån som kommer ihåg Stephen Kings "IT" ifrån 1990? Många tror att det är ett PR-trick för den nya "IT" som kommer att komma ut september 2017. Det blir en ny upptappning av den gamla filmen. Känner ni igen den som får äran att spela den den fula äckliga clownen?

Jo det är ju våran kära svenska Bill Skarsgård som får spela Pennywise i IT ("DET"på svenska)


Filmen: Den utspelar sig 1960 när staden Derry hamnar i skräck då den otäcka clownen rövar bort små barn. Sju 11-åringar bildar klubben "The losers club" och trotsar faran. Tillsammans lyckas de besegra mardrömmen men de ger varandra ett löfte. Om "Det" någonsin kommer tillbaka ska de alla återvända till Derry.

30 år senare är "IT" tillbaks och vännerna som nu är vuxna återförenas igen för att göra slut på clownen för gott. Lyckas dom???

Det finns hur mkt som helst på Youtube där clowner skräms. Oavsett det är clowner eller nått annan måste erkänna att vissa faktiska är lite roliga :) Killer clowns Pranks
Gäller att personerna inte har dåligt hjärta.


En clown det har pratats om den sista tiden dök upp i USA,Wisconsin för första gången den 1 augusti 2016. Han går under namnet GAG. Clownen har en otäck sminkning, trasiga/smutsiga clown overall och alltid har han med sig svarta ballonger.

Han har till och med en egen facebook sida. I nuläget är det 55541 personer som gillar sidan :)

Men det finns ju en clown som alltid är snäll, Ronald McDonald.

Nu meddelar hamburgerkedjan att deras lille clown kommer att hålla låg profil med anledning av clownskräcken som är just nu.

Likes

Comments