Header

Traktor pulling kommer till stan i morgon å på söndag. Så då blir det hörselkåpor på för Fabbe som jätte järna vill gå :-)

Fixa bl.a. lite västerbottenostpaj till lunchen. Gott!!!

Så blev det bl.a. på min första tallrik.

Sen blev det lite god efterrätt. Pinocciotårta, mumma.

Sen kom det klassiska midsommarvädret. Vad vore en midsommar utan lite regn :-)

Men inget regn stoppar en god grillning......

Kvällen avrundas med god mat, trevligt sällskap, mkt skratt. Helt underbar dag. Tack alla som var med :-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag började jag morgonen med en mils PW. Sen blev det lite ärenden. Sen så planterade jag å Arwen blommor i olika krukor.

Blev lite lunch fix och bakade sen en ananaspaj som vi skulle ha som efterrätt ef kvällsmaten.

Alicia skulle ut på äventyr på kvällen då högstadie elever var bjudna.

....så då plockade vi fram lite fredagsmys till alla andra som var hemma innan jag...

....fick med mig gubben att gå en mil till idag.

Så nu i sängen och vila min kropp...för nu tänker jag inte gå en meter till i kväll. Natti

Likes

Comments

Tisdag den 13:e juni kl 16.00 var det skolavslutning i stadsträdgården på Dina-scenen.

Wille bus klättrade på stockarna medan vi väntade. Nästa år är det han som också får vara med. Så då får väll vi klättra på stockarna istället.

Sen kom dom.....klassvis.

Rektorn :-) och Alicia lite åt höger.

Fick nästan med alla barn på samma bild :-)

Lite fin sång ifrån fsk, ettan och tvåan. Sen lite prat.....

.....mera sång med bl.a. Alicias klass....prat....

....sparwen Arwen....prat....

...sen var det hela skolan som var uppe samtidigt. Klockan tickade på. Var nog inte hemma förens typ till 18. Å dååååå...

.....då blev det det klassiska skolavslutnings grejset. Jodå, då ska man äta pizza i familjen Brax trädgård tillsammans med grannen :-). Sen blev det lite fika å tiden tickade på. Grabbarna kom inte i sängen förens typ halv nio. Men nu sover nog alla grabbar. Ska nu pusta ut ef att kört i 110 knop hela dagen....för i morgon e en annan dag. Puss å kram Jan på stan.

Likes

Comments

Japp, gymnastiksal var bokad mellan kl 12-14. Tog fram taggen och öppnade ytterdörren. Tog av oss för att göra i ordning. Men där fick vi. Nyckeln passade inte in till gympasalen. Nähä tänkte vi, vi kanske gick in i fel dörr och prövade nästa.....men samma där kom in i ytterdörren, men inte längre. Ef att prövat alla 4 dörrar konstaterade vi att det blir inget kalas i gymnastiksalen. Så vi väntade in alla barn som kom en ef en....Inget regn, så vi tänkte att vi är på den stora lekplatsen. Så stora tjejerna satte igång en lek.

Leken han vara i 10 min innan himlen öppnade sig. Så det var bara att tänka om. Tur så bor vi nära, så hem med alla barn.

Blöta skor utanför (under tak)

Fram med den stora lådan med bio popcorn och på med en film. Sune i Grekland. Och jag lovar alla barn satt tysta under hela filmen. Inte ett ljud....till skillnad ifrån tjejens bio kalasa höstas. Där pratades det konstant, tjoades, tårar (sorglig) användning av mobiler mm. Men i dag var alla barnen som små änglar. Det ska dom ha beröm för. Dom som var här.

25 min innan filmens slut, tändes grillen.

Så massa korvar blev det så det räcker och blev över....

Trots att dom hade ätit popcorn så det nästan kom ut ur öronen orkade dom allt äta korv.

Fabian var nöjd med kalaset trots att det inte blev som det var tänkt.

Likes

Comments

Kvällen spenderades med att slå in presenter.

Grattis lille Fabbe på din dag. Fenix bestämde att vi skulle sjunga "Happy birthday" :-)

Mkt nöjd kille ef att äntligen fått sina "fidget spinner" som e det nya. Ja han blev även glad av det andra me.

Sen blev det frulle för att åter bege sig till Ågårdens idrottsplats där den årliga klassfotbollen äger rum.

Förlora en match och vann 4. Bra kämpat hela klassen som var med.

Igår var det ap varmt å idag fick vi i slutet ta skydd under ett träd då det regnade.

Sen var det bara hem och fixa till kalaset.

Tårta med olika färger hade Fabian beställt och att det skulle vara vit choklad på!

...nästan hela gänget.

Bästa presenten till sist. En ny crescent mountainbike. Överlycklig...hopade upp och cyklade på en gång. Sen ville han hem och visa din kompis....

....som han sen ville bjuda på födelsedags kvällsmat :-). Nöjd med dagen och mkt frisk luft knoppar han in i sömn. Och jag själv e helt slut å i morgon....ja då börjar en ny vecka.

Likes

Comments

För första gången på 6 dagar kunde jag äntligen få sova ut på morgonen. Det var inga måsten så som göra frukost, gå på kurs osv osv. Så sov riktigt skönt på morgonen. Satte mig ute i solen med frukosten.

...men fick allt smita in några gånger för att fixa tvätten. I bland har man inte ork å då tvättar jag inte vilket resulterar i att jag får tvätta C/tar andra dagar. Vilket inte gör mig nått.

Bästa idag att kunna hänga ut tvätten i solen.

Mera tvätt, Wille killes kläder fick torka inne då han är allergisk mot björk. Vill inte att han ska få kläder med pollen som sitter mot kroppen fast han äter allergi medicin. Så dumt att göra det värre bör man kan slippa.

Snapchat fåren hoppade runt på vårat gräs :-)

Även mina fötter fick en plats i gräset, dock hoppade dom inte runt.

Senare på kvällen blev det lite träning inför klassfotbollen som kommer att vara den 28 maj.

Upps, fått lite röd färg idag som troligtvis kommer att gå över till brun. Näpp nu sova. Natti

Likes

Comments

Tjooo...tiden rinner iväg. Idag e det redan den 1:a maj.

Och nej vi har inte demonstrerat :-) Det har vi inte tid med då vi alltid firar mannen i huset.

Grabbarna grus ger sin far paket. Fast dom vet vad dom slagit in så står dom som hökar och undrar vad det e i paketen :-)

Dom senaste två åren har det varit så jäkla kallt och ruskigt så det inte har gått och suttit ute. Men idag hade vi jätte skönt väder och då åkte bord och stolar fram.

Bakade en tårta i går kväll som fick stå till sig över natten. Perfekt idag.

Kakor om barnen får välja.

Trots all sol så tittade även månen fram.

Barnen älskade det fina vädret och hoppade för fullt.

Men nu ef all tacos vi proppat i oss blev det slapp i soffan, nu bad å snart sängen.

Likes

Comments

Huven växer på barnen, då får man köpa ny hjälm :-) Men det duger inte med vilken hjälm som helst. Tur Internet finns, då kan man göra ett kollage över vad som kan köpas. Tyvärr fanns inte en röd hjälm som Fenix helst ville ha. Så han hittade en svart med nått coolt märke.

Men innan han bestämde sig ville han se hur hjälmen såg ut på huvudet i alla vinklar :-)

Barn som är yngre än sju år bör ha en hjälm med grönt spänne. Det spännet går upp om barnet fastnar i något. Se till att hjälmen är märkt med CE. Då är det en säker hjälm. Hjälmen behöver inte vara en cykelhjälm. Det går också bra att använda till exempel en inlineshjälm, en ridhjälm eller en skidhjälm. Alla som är upp till 15 år måste ha cykelhjälm. Barn och ungdomar under 15 år som inte använder hjälm kan stoppas av polisen men inte bötfällas. Föräldrar eller andra personer som fyllt 15 år kan däremot bötfällas, om de på sin cykel skjutsar ett barn som inte har cykelhjälm.

Regler för cykel

Här kan du läsa om vad du behöver ha på din cykel för att köra och vilka regler som gäller.

Vad säger lagen?

Enligt lag måste en cykel alltid ha

  • ringklocka (det finns inga krav på hur den ska se ut eller låta)
  • broms

Belysning och reflexer krävs bara vid färd under mörker. Cykel som leds av gående eller vid färd dagtid omfattas inte av kraven.

En cykel ska ha:

  • en lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Baklyktan får var av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut.
  • strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus med sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller
  • en lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter.
  • röd reflex baktill,
  • vit reflex framtill och,
  • vit eller orangegul åt sidan.

En tillkopplad cykelkärra ska ha en röd reflex bakåt eller en baklykta som kan visa rött ljus bakåt om reflex saknas.

Mer detaljerad information om utrustningskraven för belysning och reflexer på cykel hittar du i Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2010:144) om cyklar, hästfordon och sparkstöttingar.

Likes

Comments

I fredags hände det nått som fortfarande känns overkligt.. Klockan 14.53 kom larmet om att en lastbil kör/kört på massa människor på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Rakhmat Akilov 39-år ifrån Uzbekistan är anhållen och misstänkt för terroristbrott. Då han dundrade igenom på Drottninggatan i en lastbil, åkte slalom för att köra på så många som möjligt, fredagen den 7 april.

I fredags på eftermiddagen strax innan kl 15 kapade Rakhmat Akilov en lastbil utanför restaurang Caliente i korsningen Adolf Fredriks kyrkogata och Drottninggatan och körde sedan nästan exakt 500 meter ner för Drottninggatan innan den kraschade in i varuhuset Åhléns City, beläget intill Sergels torg.

Korsningen Drottninggatan/Olof Palmes gata hade Maïlys ha bestämt träff med ett par vänner. I stället för att träffa vännerna blev Maïlys Dereymaeker fredagsattackens första offer då hon mejades ned av lastbilen som misstänks ha körts av Rakhmat Akilov.

Maïlys Dereymaeker, arbetade enligt tidningen Het Nieuwsblad som psykolog, bland annat med asylsökande. Då hon inte ha haft några identitetshandlingar på sig när hon hittades tog det ytligare 2 dagar för att fastställa vem hon var via DNA.

Totalt 15 personer skadades och fördes till sjukhus. Nio personer vårdas fortfarande på sjukhus – två med allvarliga skador vårdas på intensivvårdsavdelning. Sju personer har lindriga skador. Ett barn skrevs ut från sjukhuset under söndagen.

41-årige britten Chris Bevington som bodde i Stockholm sedan tio år tillbaka med fru och barn. Han arbetade som hög chef på Spotify där han bland annat ansvarade för företagets internationella partnerskap. Tyvärr var han en av dom fyra som inte klarade sig :-(

Fyra personer och en hund miste livet i terrorattacken i fredags. 11-åriga Ebba, en kvinna ifrån Uddevalla/Trollhättan, Chris från England och Maïlys från Belgien.

I allt tumult kunde den misstänkte terroristen smita obemärkt från platsen också tog han sig till Märsta. Där han senare grips 6 timmar efter dådet.

Duvor flög över söndagens stora manifestation mot terrorn i centrala Stockholm.

Sverige tystnar för att hedra offren

I dag, måndag, klockan 12.00 har det utlysts en nationell tyst minut för att hedra offren för fredagens terrorattack på Drottninggatan i Stockholm.

På flera platser runtom i landet samlas människor för att sörja tillsammans.

Ett hav av blommor utanför Åhléns som sen flyttades till Sergels torg.

En bild som hyllas världen över

Finner inga ord då allt fortfarande känns så overkligt......Love and peace.

Likes

Comments

Tjooo då invigde grabbarna dagen med att vaaaakna jätte tidigt. Sen har det varit ute aktiviteter typ hela dagen då solen lyst varmt å skönt.

....hamnade på en lekplats....ja en var det kanske inte. Typ 3 st, men dom var typ på samma ställe...

Lite libane åkande fick det allt bli...

....japp självklart måste man ju pröva. Blev lite bökigt att ha Wille i knät. Men det funkade några gånger.

På vägen hem såg vi två citron fjärilar som flög runt. Wille försökte säga till ena fjärilen att vara stilla så jag kunde få en bra bild :-) När hi kom hem hade tjejerna fixat fika. Kladdkaka med marshmallows. Sen var det ut igen...

Då blev det gunga, måla med väg kritor, åka traktor mm. Sen fick det bli lite fotboll....

....tills nån sköt upp den i trädet. Då fick det bli kast med liten boll för att få ner fotbollen som ramlade ner så småningom.

Triss kissemiss njöt oxå.

Dagen blev bättre en vad den började med....underbart väder mm. Sen var det bara att pallra sig in P fixa tacos som Arwis beställt,duscha barn, bada, torka hår, borsta tänderna, slöa och sen lägga grabbarna i säng. Det var den dagen det :-)

Likes

Comments