Header
View tracker

Vad hände igår? Ska det vara så? Varför? Asså det känns så himla konstigt och overkligt det som hände igår.

Ja vi som såg igår på första avsnittet av säsong 7, ja ni vet svaret. Trodde inte att det skulle bli så...eller snarare hoppades inte på att det skulle bli så. Jädra bajs.

Sorry boys...det vart ni som dog :-( Glenn Rhee o Abraham Ford.

Sorgligt å konstigt kommer det att bli utan Glenn med tanken att han har varit med ifrån början. Självklart är det synd att Abraham också dog.

Glenn Rhee

Första gången man hör Glenn prata är i säsong 1 avsnitt 1. Han pratar på komradion när Rick sitter i en pansarvagn omringad av zombier.

Första mötet mellan Rick och Glenn (avsnitt 2 säsong 1)Glenn tar med Rick till hans vänner bla Andrea , T-Dog , Merle, Dixon , Jacqui , och Morales, som gömmer sig i ett typ varuhus. Sen rullar det på i 7 säsonger. Människor dör och nya kommer.

Rick och Daryl. Spana in den korthåriga Daryl, då var han välvårdad.

Det tecknade kom ut långt innan första avsnittet hade blivit serie. I Usa kom tidningen ut 2003 och i Sverige 2013. Så dom som läst tidningarna innan har typ kunnat lista ut lite vad som händer och kommer hända i tv-serien. I tidningen dör ju faktiskt Glenn :-(

Stackars lilla Maggie, har inte bara förlorat sin barndoms familj. Nu även sin man, sin man som skulle bli pappa till barnet hon bär. När man såg Maggie Greene för första gången var i säsong 2, avsnitt 2.

Lille Carl hade av misstag blivit skjuten av en av Hershel´s män. Då beskrev dom vägen till Hershel´s gård. Och den första man såg på gården var Maggie som är dotter eller var dotter till Hersel innan han fick känna på ett samurajsvärd.

Glenn heter i verkligheten Steven Yeun och är född i Sydkorea. Yeun har också medverkat i många korta och långfilmer, och har gjort videospel och tecknade berättarröster.

Kan inte påstå att jag Längar Jäääätttte mkt till nästa avsnitt. Undrar hur länge serien ska hålla på? Det finns ju ganska många serietidningar...så man vet aldrig.

​Så om du vill köpa tidningarna för 147:- till 163:-, så Varsogod.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

 • 47 readers

Likes

Comments

View tracker

Vet inte vad jag ska säja riktigt. Självklart drar jag INTE ALLA över samma kant. Det finns många personliga och opersonliga människor som gör ett toppen jobb. Men när nära och kära råkar ut för nått som förändrar deras liv så självklart reagerar jag negativt. Har bl.a. en barndoms kompis som kämpar varje dag. Komplikationer efter det ena och det andra då kroppen reagerar negativt på behandlingarna hon får. Tyvärr har hon fått en riktig ovanlig sjukdom som heter Susac syndrome. Som med många sjuksommar visste jag inte att den fanns förrns jag började följa Mirijam dagligen på facebook.

Framväxten av Susac syndrom

Den Susac syndrom är en störning i hjärnan som en konsekvens av en autoimmun sjukdom. Kroppen av patientens ett immunsvar mot sig själva, orsaka skador på slemhinnan i de små blodkärlen i öronen, hjärnan och näthinnor. Detta faktum blir inflammerade på grund av de immunsvar i kroppen. Som ett resultat av denna inflammation det inte längre kommer att vara tillräckligt med blod i vissa områden i näthinnorna, öronen och hjärnorna, och sedan stiga till symptomen hos patienten.

Symtom

 • Förändringar i beteende;
 • Huvudvärk och migränattacker som liknar;
 • Ljuskänslighet;
 • Med synproblem;
 • Yrsel;
 • Tinnitus;
 • Hörselnedsättning;
 • Epilepsi;
 • Talsvårighet;
 • Svaghet;
 • Stickningar i armar och / eller ben;
 • Trötthet;
 • Muskelsmärta;
 • Missfärgning av huden;
 • Problem med urinering och / eller avföring;
 • Kämpar för att upprätthålla balansen.

Bilden ovan är en länk till Södermanlands Nyheter som publicerade en artikel om Mirijam.

Om man skadats i vården SKA en Lex Maria-anmälan anmälas.


Sjukvården lär av misstagen

Anledningen till bestämmelserna om lex Maria är framför allt att man inom sjukvården ska dra lärdom av de misstag som sker så att inte andra ska råka illa ut. Genom att analysera rapporter om fel och brister från sjukvården i hela Sverige kan IVO skicka ut rekommendationer till sjukhus och vårdcentraler för att förebygga skador.

Ett annat syfte är att man som patient ska få klarhet i varför en vårdskada har uppstått.

Har några vänner som nämligen gjort såna. Och har följt dom genom hela resan genom facebook. Då det har gällt/gäller deras barn sätter man sig in i deras situation då man är mamma själv, fast är inte ens i närheten av vad dom får genom lida.

Min barndomskompis Jenny, hennes dotter blev super duper dålig då sjukvården tyckte att hon kunde åka hem och ta några alvedon. Det var inte förrns tredje gången gillt som dom tog henne å allvar, men bara för att hon hade svårt att andas och läpparna blev blåa :( Vill du läsa Jennys egna ord kan du läsa det här!

Har även en till länk till lilla Evelina som kom in till akuten med svår huvudvärk. Men inte förrns två dagar senare kom det fram att hon hade fått hjärnblödning tack vare en röntgen som gjordes. Här kommer även en länk till detta!

Näpp, ta hand om nära och kära hur svårt det än är. Ditt stöd är mycket viktigare än vad du tror. Finns där och svik inte, det betyder mest.

När jag var dålig fanns det en som försvarade mig i vått å torrt i öppna debatter på min facebook sida. Och det var Mirijam, jag har nog aldrig tackat för det hon gjorde för mig. Så om du läser detta, Tack fina Mirijam, tänker på dig dagligen. Då jag inte mår bra ska jag tänka på dig och då är inte min sjukdom i närheten av vad du har och går igenom. Trots att vi inte sätts på flera år har vi haft kontakt ändå. Jag hoppas på det bästa för dig, för det är du värd. Du är värd allt bra i hela värden. Och jag hoppas att vi en dag kan ses live :) KRAMZ!!!

Likes

Comments

View tracker

Jo nu har båda våra döttrar frågat om dom mystiska clownerna som ränner runt. Så nu ska jag försöka reda ut detta :)

Vad är nu detta med "killer clowns"? Jo det är en grej som kommer ifrån USA. Clownerna tar nu över världen, utklädda i dräkter och groteskt smink skrämmer de slag på folk. Det som under sommaren började i USA har nu spridit sig till bland annat Storbritannien och Australien och nu har den även kommit till Sverige. Just i nuläget har clowner sätts till på 6 olika platser i Sverige.

1.Linköping. På måndagskvällen skulle en tjej gå till bussen när hon såg en clown på andra sidan vägen. I samma stad blev 2 andra jagade av en clown.

2.Stockholm. En annan såg en clown i Hagsätra. Den gjorde inga närmanden, personen gömde sig bakom ett träd.

3.Timrå. Två arbetskamrater som var på väg hem från jobbet i lördags kväll. Clownen var hotfull, och händelsen har blivit ett ärende för polisen. Clownen började springa efter dem och hoppade upp på deras bil.

4.Ronneby. En tjej från Ronneby var på gymmet sent i söndags. Hon var ensam, och stod på ett löpband som vätter ut mot gatan. Då gick en clown förbi.

5.Skövde. På Facebook berättar en man om hur han sett två clowner i Skövde. Han fick syn på dem från långt håll, och sprang från platsen när de kom närmare.

6.Svallöv. En man säger att han, efter att ha parkerat bilen, sett en clown i peruk och röd joggingdress. Sedan texten skrevs har clowner setts på en rad andra platser i landet. Natten till torsdag hotades en kvinna till livet av beväpnade clowner i Skänninge utanför Mjölby i Östergötland.

Vad clownerna syftar till är oklart. De flesta beskriver aktiviteterna som ett spratt. Någon började klä ut sig och skrämma upp folk.

2016 kan i framtiden komma att bli ihågkommet som året då clownerna gjorde comeback som skräckinjagande monster.

I delar av världen råder panik och hysteri. Utsmyckade till mystiska clownfigurer, utrustade med hammare, knivar och motorsågar, har människor terroriserat såväl barn som vuxna. I USA, England och Australien har hundratals fall av misshandel, hot och trakasserier anmälts. Både clowner och andra människor har drabbats av våldet.

Nån som kommer ihåg Stephen Kings "IT" ifrån 1990? Många tror att det är ett PR-trick för den nya "IT" som kommer att komma ut september 2017. Det blir en ny upptappning av den gamla filmen. Känner ni igen den som får äran att spela den den fula äckliga clownen?

Jo det är ju våran kära svenska Bill Skarsgård som får spela Pennywise i IT ("DET"på svenska)


Filmen: Den utspelar sig 1960 när staden Derry hamnar i skräck då den otäcka clownen rövar bort små barn. Sju 11-åringar bildar klubben "The losers club" och trotsar faran. Tillsammans lyckas de besegra mardrömmen men de ger varandra ett löfte. Om "Det" någonsin kommer tillbaka ska de alla återvända till Derry.

30 år senare är "IT" tillbaks och vännerna som nu är vuxna återförenas igen för att göra slut på clownen för gott. Lyckas dom???

Det finns hur mkt som helst på Youtube där clowner skräms. Oavsett det är clowner eller nått annan måste erkänna att vissa faktiska är lite roliga :) Killer clowns Pranks
Gäller att personerna inte har dåligt hjärta.


En clown det har pratats om den sista tiden dök upp i USA,Wisconsin för första gången den 1 augusti 2016. Han går under namnet GAG. Clownen har en otäck sminkning, trasiga/smutsiga clown overall och alltid har han med sig svarta ballonger.

Han har till och med en egen facebook sida. I nuläget är det 55541 personer som gillar sidan :)

Men det finns ju en clown som alltid är snäll, Ronald McDonald.

Nu meddelar hamburgerkedjan att deras lille clown kommer att hålla låg profil med anledning av clownskräcken som är just nu.

Likes

Comments

Då har Fenix fixat lite husdjur i huvudet. Christian sa att Fenix hade kliat sig i huvudet på kvällen när han skulle sova. Min första tanke var HUVUDLÖSS!!! Så jag snabbt upp i sovrummet, på med lampan på mobilen och började att lysa i huvudet. Och japp ägg fanns det och ef lite letande hittade jag även pytte pytte små löss. Och efter ännu mera letande hittade jag en ganska stor.

Ska inte hänga ut nån men i Fenix klass finns det inga löss, med då Fenix brukar umgås med några tjejer i broshans klass och där finns det löss så vet vi ju vart smittan kom ifrån :)

Avlusning på G. Valde Linicin då jag tycker att det värkar bra att köra en upprepning igen ef typ 10 dagar då vet man typ säkert att lössen är borta. Valde även den med lösning som ska sitta i 15 minuter innan schamponering och avsköljning. Linicinprodukter innehåller de inga insektsdödande medel eller gifter. Den milda lösningen består av ingredienser som ofta används i hygienprodukter för barn och kan tryggt användas av barn från sex månaders ålder

Huvudlössen lever av människors blod. De förflyttar sig genom att klättra på hårstråna men kan inte flyga eller hoppa. De sprids därför genom kontakt hår mot hår. Löss som hamnat utanför håret, till exempel på golvet, i soffor eller på hyllor torkar snabbt ut och smittar inte. Risken för spridning via borstar, mössor och sängkläder är mycket liten.

Så där ja, nu är grabben lusfri. Massa döda löss kammades ur med luskammen. Så i morgon blir det skolan då Fenix varit hemma idag för avlusning :)

Likes

Comments

Rosa bandet 2016 är designat av skådespelaren Alicia Vikander.

Rosa bandet kostar 30 kronor och finns hos ICA, Lindex och Apotek Hjärtat.

Utöver ICA, Lindex och Apotek Hjärtat får endast ideella föreningar och skolor beställa och sälja våra rosa band. Beställ banden i på hemsidan i webbutik från och med 21 september.

Du kan även stödja Barncancerfonden med att köpa deras fina armband "Silverhjärtat". 100:- var av 63:- går till Barncancerfonden. Du hittar det på deras hemsida.

Så mot Ica och handla Rosa saker <3

ICA I love eco paprikamix300 g1.50 kr till Cancerfonden

ICA I love eco Ekologiskt bryggkaffe mellanrost450 g1 kr till Cancerfonden

ICA I love eco tunna knäckebröd250 g1 kr till Cancerfonden

ICA Olivolja Fruttato500 ml1 kr till Cancerfonden

Yes Platinum Original400 ml1.50 kr till Cancerfonden

Tropicana Pure Premium Pure Pressed Orangewith pulp1 kr till Cancerfonden

Kelloggs Special K Classic375 g2 kr till Cancerfonden

Supreme Card WomanResurs Bank skänker 1 kr till Cancerfonden vid köp
ICA Gott liv Chiafrön300 g1 kr till Cancerfonden

ICA Mogen Mango1.50 kr till Cancerfonden

ICA Matlådarosa1.50 kr till Cancerfonden

Apotek Hjärtats Vitamin C granatäpple/lime2 kr till Cancerfonden

Apotek Hjärtats Vätskeersättninghallon2 kr till Cancerfonden

SATS vattenflaska10 kr till Cancerfonden

Lypsyl Pink Original2 kr till Cancerfonden
ICA Cook & eat yoghurtbägare2 kr till Cancerfonden
ICA Gott liv Grönsaksbullar200 g2 kr till Cancerfonden
Vileda UltraMax hink & urvridare5 kr till Cancerfonden

Likes

Comments

Har egentligen inte förstått mig på själva grejen dabbing. Vad händer, vad gör dom? Du kanske har funderat över varför alla ser ut att nysa på sina bilder på dom sociala medier som finns. Jo, det är för att dem "dabbar".

Har googlat om detta och hittat artiklar ifrån hösten 2015.....hade ingen aning om detta för ett år sen :) Men lite roligt är det då typ alla gör det.

Dabbing är en dans med ursprung ifrån Atlanta-rapen. Det är fortfarande oklart vem som började dabba av rapparna så vi ger ingen kredit till någon här, men faktum är att alla gör det.

Så, om du är sämst på att dansa är dabbing definitivt något för dig. Du bara se ut som att du nyser.

Fortfarande osäker på hur du ska göra?

Kolla här:

Ps, glöm inte att nysa :)

Likes

Comments

Japp nu har TUBECON TOUR 2016 kommit till stan. Barnen har redan åkt dit......fast det inte börjar fören kl 12.00. Men dom gör som man själv gjorde när man var mindre....köa och köa flera timmar i förväg. Tur att det är en solig fin dag. Inte roligt att köa i spöregn.

TUBECON TOUR 2016 – Sveriges första YouTube-turné! Vi tar med oss ett 50-tal av landets största YouTubers till 8 städer!


Träffa några av landets största stjärnor på sociala medier, lyssna på spännande paneler, se på färgsprakande uppträdanden och delta i fartyllda aktiviteter.

Dörrarna till arenan öppnar kl 12.00 och stänger kl 20.00 i alla städer. När du kommer in på arenan ställer du dig i kön vid skylten ”Förköp”. Vid entrén kommer du att bli ombedd att visa streckkoden på din biljett – och när du har gjort det får du en stämpel, som gör att du kommer in till eventet.

När alla besökare väl har kommit in håller vi en liten välkomstshow på vår scen, cirka kl 12.30. Där kommer vi att ge er all nödvändig information, och berätta mer om programmet.

Sedan sätter programmet igång. Vi har massor med aktiviteter på scenen, Meet & Greets, paneler, Q&A’s och annat skoj. För medföljande föräldrar anordnar vi en Parents Park. I Meet & Greet "rummen" kan du träffa dom olika Youtube kändisarna (Lidköpings schema för dagen)


Meet Greet 1

Meet Greet 2

Meet Greet 3

Meet Greet 4

12.45

Stamsite & Figgehn

HejaInternet & Daniel H & Pojkendrömmen


Felicia Bergström & Manfred

14.30

Louise Hammar & Elin Andersson & Ebba Amandusson

TheBentish & BinaHoney

Beas Liv&

Marcel Jehrlander & Amanda Axelsson


16.15


HejaInternet & Daniel H & Pojkendrömmen


Anja Rosenskjold & Kammi Rosenskjold

18.00

Felicia Bergsröm & Manfred

& Moa Murderess


UddevallaRobert & Emil M


Sen på scenen och i "Parken" kan man även träffa STHLM Panda, UddevallaRobert mf.


Meet & Greets – Det här är hjärtat av Tubecon. Träffa dina idoler i unika fanträffar. Det är självklart fritt fram att ta selfies och kramas med dina favorit-YouTubers! För att du ska vara garanterad att träffa dina favorit-YouTubers rekommenderar vi att du ställer dig i kön vid starttiden som står i programmet.

Paneler – Diskussioner mellan YouTubers och besökare om viktiga och intressanta ämnen – om allt från HBTQ till näthat.

Q&A – Ställ dina frågor direkt till YouTubers!

Parents Park – Minns du hur du blev lämnad i barnlandet på IKEA som liten? Nu har du chansen att ta revansch på dina medföljande föräldrar och lämna av dem i vår motsvarighet – Parents Park! Där får de lära sig mer om YouTube – och vad barn egentligen gör på nätet.

Tubecon handlar om att ha kul – och att uppfylla drömmar! Vi välkomnar alla människor, och hoppas att du ska känna dig som hemma. Om du vill dela med dig av dagen på sociala medier kan du lägga upp inlägg med hashtagen #tubecontour16. Glöm inte att tagga och följa oss också – vi heter @tubeconsverige på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat och YouTube! ὠ

Likes

Comments

Japp vi har valt att skaffa många barn. Men vi har inte valt att få barn med utvecklingsmässig försening. Där av kan vi inte hänga med på alla sporter som dom stora barnen håller på med. Vi behövs för grabbarna, då 1 år glömts bort (dock inte av oss).

Vadå ska dom andra inte få hålla på med någon sport bara för att vi inte kan stå och hålla dom i handen varje gång. Ska dom bli lidande? Ska vi säja NEJ?

Näpp NI får inte hålla på med någon sport för vi kan inte alltid vara med. Och då går det inte då föräldrar tycker att föräldrar ska stå där hela tiden och glo!!!

Tyvärr går det inte för oss. Vi tänker inte hindra våra barn att göra det dom vill bara för att andra människor tycker si och så. Tyvärr är människor också snabba att döma andra för nått dom inte har en aning om.

Det berömda ordspråken:Sköt dig själv och skit i andra. Genom sig själv känner man andra. Man ska inte kasta sten i glashus,

Och en annan sak som jag ALDRIG kommer förstå är att när man betalar pengar för att barnen ska hålla på med sporter, då räknar dom med att barnens förälder/föräldrar ska hjälpa till med både det ena och det andra??? WHAT! Ska vi betala för att sen slava/jobba, jobba gratis till och med. Får inte det att gå ihop. Då skulle dom egentligen dra av på månads betalningen, för jobbar man ska man väl få nått (pratar inte om att man ska få lön/pengar, men nått som kompensation) Föräldrar står och säljer korv är det är matcher fast det är 100 minusgrader, städa äckliga toaletter, plocka skräp, står i en kafeteria, plocka burkar, sälja massa skit grejer till klubben.... You name it. Man har ju ingen lust egentligen att göra det, men men för att ytligare dra ner skitsnacket som kommer får man väl görat ändå. Men egentligen anställ någon istället för att UTNYTTJA barn och barnens föräldrar!!!

Jag är ingen super girl men gör så gott jag kan. Men ibland finns varken ork eller tid, men det är väl ingen som har 100% ork jämt. Vore super konstigt om nån hade ork och tid 100& 24 timmar om dygnet.

Då tiden är dyrbar kommer jag göra allt för att hjälpa grabbarna. Då grabbarna behöver daglig hjälp och träning är det ett perfekt tillfälle när inte hela barnaskaran är hemma. Tiden har redan rullat för fort så vi får ta vara på varje tillfälle vi kan. Har värdens bästa underbaraste man och han är mkt duktigare på att träna en jag är :)

Likes

Comments

Djävulsdansen

SVT1Torsdagar 21.00

Psykologens tips till den som lever med någon med psykisk ohälsa

Psykologen och psykoterapeuten Liria Ortiz svarar på tre vanliga frågor om ens närstående lider av psykisk ohälsa.

Om man lever med någon med psykisk ohälsa, hur ska man göra för att stötta?

Visa förståelse för att din närstående lider av en sjukdom, ta det inte personligt vad hen gör eller säger. Stötta i vardagen utan att ta över. Be om hjälp åt din närstående. Acceptera att dina möjligheter att stötta och hjälpa är begränsade, oavsett hur mycket du älskar din närstående. Att inse sina egna begränsningar när det gäller att hjälpa någon man älskar orsakar psykisk smärta i stunden, samtidigt som det gör dig friare att agera klokare.

Ställ dig följande frågor: Hur mycket orkar jag hjälpa till utan att gå under själv? Vad kan jag göra för att ge mer plats för mitt eget välbefinnande, samtidigt som jag hjälper min närstående så mycket jag kan?

Fråga dig också om du kan be om hjälp, få avlastning på något sätt eller träffa andra i liknande situation. Det brukar vara så att den första reaktionen är att inte vilja det, för att man känner sig så sliten och besviken. Man kanske har provat en gång och det inte fungerade, eller för att man har läst eller hört att det är nästintill omöjligt att få hjälp som anhörig. Ett tips, tänk istället så här: Om jag skulle söka hjälp, vad är det allra första steget jag skulle kunna ta, som passar mig? Säg dig sedan: Okej, det här kan nog fungera, jag provar, vi får se vad det leder till.

Hur ska man göra för att själv må bra?

Gör en lista med saker som är lättillgängliga, som finns till hands och som inte kostar pengar. Några konkreta exempel kan vara att ta en promenad på tio minuter är bättre än att bara stanna hemma. Det kan också hjälpa att stänga in sig till exempel på toaletten i fem till tio minuter och koncentrera dig på att andas, eller att ta en kopp kaffe medan du tittar genom fönstret eller på en bild som ger dig lugn.

Liria Ortiz, leg pyskolog och psykoterapeut

Psykologen och psykoterapeuten Liria Ortiz svarar på tre vanliga frågor om ens närstående lider av psykisk ohälsa.

Om man lever med någon med psykisk ohälsa, hur ska man göra för att stötta?

Visa förståelse för att din närstående lider av en sjukdom, ta det inte personligt vad hen gör eller säger. Stötta i vardagen utan att ta över. Be om hjälp åt din närstående. Acceptera att dina möjligheter att stötta och hjälpa är begränsade, oavsett hur mycket du älskar din närstående. Att inse sina egna begränsningar när det gäller att hjälpa någon man älskar orsakar psykisk smärta i stunden, samtidigt som det gör dig friare att agera klokare.

Ställ dig följande frågor: Hur mycket orkar jag hjälpa till utan att gå under själv? Vad kan jag göra för att ge mer plats för mitt eget välbefinnande, samtidigt som jag hjälper min närstående så mycket jag kan?

Fråga dig också om du kan be om hjälp, få avlastning på något sätt eller träffa andra i liknande situation. Det brukar vara så att den första reaktionen är att inte vilja det, för att man känner sig så sliten och besviken. Man kanske har provat en gång och det inte fungerade, eller för att man har läst eller hört att det är nästintill omöjligt att få hjälp som anhörig. Ett tips, tänk istället så här: Om jag skulle söka hjälp, vad är det allra första steget jag skulle kunna ta, som passar mig? Säg dig sedan: Okej, det här kan nog fungera, jag provar, vi får se vad det leder till.

Hur ska man göra för att själv må bra?

Det viktigaste är: Ge dig rätt att må bra eller njuta av det vardagliga trots att din närstående mår dåligt! Gör det du vill göra, trots skuldkänslor. Vänta inte tills din närstående mår bra, eller tills dina skuldkänslor försvinner, för att börja ge dig rätt att göra något som ger dig tillfredställelse idag och i stunden.

Gör en lista med saker som är lättillgängliga, som finns till hands och som inte kostar pengar. Några konkreta exempel kan vara att ta en promenad på tio minuter är bättre än att bara stanna hemma. Det kan också hjälpa att stänga in sig till exempel på toaletten i fem till tio minuter och koncentrera dig på att andas, eller att ta en kopp kaffe medan du tittar genom fönstret eller på en bild som ger dig lugn.

Varför väcker det här ämnet så mycket känslor och reaktioner, tror du?

För att de allra flesta av oss har mått dåligt någon gång i vårt liv på grund av psykisk ohälsa. När man ser att andra har upplevt eller har liknande erfarenheter känner vi oss mindre udda och ensamma i vår lidande. Samtidigt kan man känna hopp om att det går att leva ett meningsfullt liv, trots att man har en närstående med psykisk ohälsa. Man kan få kraft och styrka till att ta itu med sin situation och söka hjälp, eller att våga berätta för sin omgivning att man mår dåligt. Mer kunskap och ett tv-program som Djävulsdansen bidrar till hoppet om ökad förståelse från andra och att inte blir bemött med massor av förutfattade meningar och ren okunskap om vad psykisk ohälsa innebär.

– Liria Ortiz, leg pyskolog och psykoterapeut

(Texten är kopierad ifrån SVT)

Chatta med Sanna Lundell

Efter andra avsnittet av Djävulsdansen kan du passa på att ställa dina frågor till programledare Sanna Lundell, psykologen och psykoterapeuten Britta Alin Åkerman samt producenten Ann-Linn Guillou.

Här hittar du chatten!

I nya säsongen av Djävulsdansen fortsätter programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund att utforska vad det innebär att vara anhörig och i den här säsongen är det fokus på psykisk ohälsa.

Efter andra avsnittet kan du chatta med programledare Sanna Lundell, psykologen och psykoterapeuten Britta Alin Åkerman och producenten Ann-Linn Guillou. Chatten startar 22.00 men du kan skriva in dina frågor redan nu.


Likes

Comments

Har nu tittat på Djävulsdansen ifrån SVT. Där är Ann Söderlund och Sanna Lundell programledare och gör programmet helt perfekt Det var ett mkt intressant program.

I säsong 2 får vi veta om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Vi får här se människor som möter starka livsöden där de berättar om djupa kriser men också hopp, glädje och kärlek.

Mikael, Johanna, Micke mf är några som inte orkat. För är man tillräckligt super duper dålig så finns det tyvärr inget allternativ. Tyvärr är det så att då slutar det bara på ett sätt.

Så här är det, mår du inte bra så gör du inte det. Som Mikael Ljungbergs storebror sa: folk tror och säjer hela tiden att man ska rycka upp sig. Men det funkar inte så. För det går inte!!!

Många som mår dåligt visar det oftast inte utåt, därför är det svårt för andra att förstå hur dåligt det egentligen är. Men i allt det här så sänder dom oftast ut små signaler om desperat hjälp som folk struntar i för dom tycker att det är larv å strunt saker. Tvärt om, hjälpen är det ända dom vill ha. Dom vill också ha bekräftelse som också oftast suddas bort. Och när allt det här bara struntas i, det är då folk inte orkar mera. Mår man dåligt är det inte mkt som behövs för att ljuset ska slockna.

Som anhörig är det viktigt att lyssna även om det är tjatigt. Du måste finnas där oavsett. Framförallt hur jobbigt det en är så måste du vara den som håller masken å inte bli arg och få utbrott mm, det är det dummaste du kan göra när personen i sig redan mår dåligt. Du får bita dig i tungan oavsett. Jag lovar för du vill inte känna skuld i slutändan när du står svartklädd på en kyrkogård med en ros i handen.

Det är som en hink, när det kommer en motgång gång på gång så fylls hinken. När den är full finns det oftast ingen utväg. Men du kan även ha lyckliga stunder då du tömmer hinken för att vattna. Men en hink som töms och fylls på hela tiden kan också vara jobbigt att leva med.

Som anhörig är det viktigt att du finns där. Ingen klarar en sån här sak själv. Oavsett hur du som anhörig känner, så är ett liv viktigare än någonting annat. Har du tex valt att stanna i ett sånt förhållande, vet du vad som gäller och då sviker du inte heller oavsett hur jobbigt att kan vara ibland. Du har gjort ditt val och då har du också en uppgift, att inte fylla på vatten i hinken. Utmana inte ödet med motgångar för din partner för då är hinken snart full. Att bli besviken när man mår dåligt, ja usch då kan det gå hur som helst. Särskilt om det är nån som står en extra nära.

Så tänk er för när ni pratar med en som mår sååååå dåligt. För säger ni det minsta fel är det den sista droppen i hinken.

 • 112 readers

Likes

Comments