View tracker

Det är lite krisartat hemma. Problemet är klädförvaringen, eller den obefintliga lösningen till densamma i vårt hus. Det gick väl än när barnen var små, deras kläder blev ju då som postens a-kuvert när man vek dem. Men nu, när grabbarna knappar in på morsan i storlek, ja då sväller det i garderobsväggarna kan jag säga, milt uttryckt. Krisen har vuxit i dimension och på irritationsskalan är problemet en hjärnblödning bort ungefär. Men en lösning är i sikte!

Ett garderobsköp är äntligen i faggorna men jag har några krav innan månadslönen (ajaj) får segla iväg mot ordersedeln. Garderoben ska vara av modell bauta med inredning modell praktisk, så ser min önskelista ut. När man sedan plöjer nätet efter den där som man letar efter så kan man snabbt känna suckarnas suck göra surt kring mag-tarm-kanalen. Vilken garderob jag än tittat på så blir jag sådär irriterad, det finns liksom ingen som tilltalar.

Jag saknar gardrobslösningar och inspirationsbilder som närmar sig mitt problem; alltså ett ton kläder, som jag emellanåt är för lat för att vika så jag knölar och pressar in det, särskilt tjocktröjor, vilket i sin tur ställer krav på rejäla dörrar som kan stå emot trycket. Dessutom vill jag inte ha fyrtioelva hyllrader för pumps, eller en låda för sjalar och slipsar, eller för den delen sorteringsfack för klockor och krafs. Nehä tack. För finskorna hamnar i en låda på vinden efter säsongen, de vill jag helst slippa se (läs lukta) i min garderob, och sjalarna, ja de kan jag gott ha i en byrålåda, samma med slipsar och krimset och kramset.

Jag vill ha en garderob som sväljer, och inte som skyltar. Det är inget show-case jag vill ha, utan en vanlig enkel garderob med plats för kläder, maaassor av kläder. Så exemplet i bilden ovan, från IKEA, den går liksom bort. Där hänger ett par blusar och en klänning till vänster vad jag kan se, och tre par byxor i sektionen under, vad tusan löser det för förvaring om jag får fråga? Snyggt, ja kanske det, men det är så verklighetsfrånvarande att jag får dåndimpen.

Garderoben som vi ska köpa kommer att vara sju dörrar i bredd, med rejäla gångjärn, öppna och stäng ni vet, (får lite influensasymptom på skjutdörrar, jag vill ju kunna pressa igen som sagt). Jag vill ha stänger där minst fyrtio plagg ska kunna hänga, lär ju bli trångt men så ser min verklighet ut. Till det vill jag ha ett par schyssta trådbackar på rad - aj lööv trådbackar, de är överskådliga, man ser vad man har och de går inte sönder när man försökt pressa ned sju sticketröjor för mycket.

Ungefär så tänker jag mig lösningen på problemet.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är Lalehs melodi som spelar i bakhuvudet, samma sång som sjöngs på din begravning. Kommer du ihåg? Låten hade ju spelat till förbannelse på radion långt innan han, den jäveln, tog ditt liv.

Då, nynnande jag med i refrängerna med den där falska ostämda klagoklang till sångröst som jag begåvats med, Det gör jag inte längre. Jag kan inte alls sjunga med, jag kan inte lyssna till melodin som leverar refrängen. Det är som att hjärtat går sönder varje gånge jag hör den låten nu. Som att jag kvävs av gråten och alla tankar som spränger i varje del av mitt sinne.

Some die Young

Det går inte Elin ...

Det gör för ont.

Men jag lovar dig, min vän, även om jag inte kan lyssna till den sjungande melodin så lovar jag dig -jag har tagit orden till mig. Texten, vad den betyder. Innebörden.

I will tell your story and keep you alive

Det lovar jag dig, min vän. När gråten inte gör sådär ont längre. När den inte spränger mig i bitar varje gång jag tänker på dig,- då ska jag komma till punkt.

​I will tell them to the children

Jag har påbörjat en text till dina fina pojkar, de ska få varsin. Jag har tagit det från början, berättar om vår vänskap, från första klass och framåt. Allt från ryska-postenhyss till körkortstabbar och barnaåren. Allt om vem du var och det fina i dig som gör så fruktansvärt ont att sakna idag.

Ännu dröjer det innan jag kan komma till punkt, hitta ett avslut. Fortfarande gör det för ont att tänka bort hur dina dagar slutade.

Men Elin, jag lovar dig. Jag ska föra ditt minne vidare, jag ska berätta din historia, och hålla dig vid liv.


Likes

Comments

View tracker

Sorg och smärta. Två ord som väger tungt, som varit en avgrundsdjup tyngd att bära.

Att prata om det kommer aldrig att få Elin tillbaka. Det kommer aldrig att hjälpa mig att förstå. Visst, att lyfta det som hände i samtal kan få en del av tyngden att lätta, men det är i skrivandet som jag har kunnat bearbeta på riktigt. Det är i skrivandet som tyngden planat ut om mina axlar. Att skriva har varit min väg genom mörkret och det är det som jag vill dela med mig av.


Likes

Comments

Man bara måste älska vintersol!

Mitt på dagen någon gång, när solen är som starkast och lyser in mellan gardintygen som en solariesäng från åttiotalet skulle ha strålat upp, ja då är jag som lyckligast! Även om fönsterrutorna strålar i flugskitprickar och bär spår av flottiga barnlovar så är det underbart. Jag kryper upp i soffan, gör bredställ med fötterna på bordet och bara njuter av utsikten med min kopp kaffe.

Och på tal om soffa så är vi verkligen så nöjda med den vi har köpt på Comfort möbler. Den har ett cosy corner, alltså ett extra djupt hörnavslut som går att bulla upp med många kuddar och göra mysigt. Ingen dum kombo alls om ni frågar mig. Kuddarna i soffan ör favoriterna att bulla med. Den ljusblå har jag sytt själv och den med fjädrar som jag tycker är så fin har jag fyndat på ÖoB, så exklusivt så ;)


Likes

Comments

Ja vad betyder de, orden? Vad är det som driver fram texter, mening för mening, ord för ord?

För mig betyder skrivandet så mycket mer än att bara sätta tankar och ord på pränt. Mitt skrivande har växt fram ur både smärta och sorg, det har varit mitt sätt att slå bort omvärlden. Innesluta mig i en bubbla där det bara finns jag och mina tankar. Att skriva är att meditera på ett vis, det är ett fantastiskt verktyg.

Jag står där jag står idag tack vare skrivandet. Pratar man med andra om det så kommer det ofta fram, att fler delar min bild av skrivandet. Det behöver inte vara sjumilatexter och tegelstensromaner. Det kan vara korta rim, sagor och dikter, det spelar ingen roll. När man pratar om det så kommer det ofta fram att det finns fler som använder orden. Som faller in i den här bubblan, även om det bara är över en mening.

Att skriva är viktigt, och det handlar inte alls om vad man skriver utan om att man gör det. Man mår bra av det, så är det bara.

Så skrivandet för mig, och alla andra där ute som nöter, även om det bara är över ett mess;

Det finns inga tomma ord.

Likes

Comments