Foto och fotoredigering, Sminkningar

Idag är det ju 13/2, vilket betyder att det är 14/2 imorgon. Och vi vet ju alla vad det betyder. Ja precis, ett stort grattis på namnsdagen till alla som heter Valentin! Och just det, det är ju alla hjärtans dag också, hade jag nästan glömt... 😉 Nä det hade jag faktisk inte...
Så glad alla hjärtans dag i förväg antar jag... ❤ Från mig och Queen of hearts.
Enjoy!

(Och som vanligt är det min kära mor som tagit bilderna, samt hjälpt till lite med kronan 👑)

Likes

Comments

Blandat

Salvador Dalí. Känd för sin surrealistiska konst och kortfilmen "Den andalusiska hunden" som han gjorde tillsammans med Louis Bunuel. Och kanske mest känd för sin tavla "Minnet envishet" mer känd som Smältande klockor.

Bilderna/Tavlorna är gjorda i oljefärg (som man förr eller semars utvecklar någon form av hat-kärlet till). Den första en avbildning och den andra en s.k parafras. Dvs, en egen tolkning gjord i en impressionisktisk stil (tydliga penseldrag, oskarpa kanter, mycket färg) med en liten tredimensionell klocka i vänster hörn. Även om tredimensionaliteten inte syns så bra just här... Och det är inte hela orginalmålningen som är målad heller...

​P.s den andra har egentligen också en fin kant men har inte tagit bort tejpen en hehe xD

Likes

Comments

Egenskrivet

"Du är snäll," sa han.

"Ja, jo, kanske det... Tack," sa jag.

"Varför är du så snäll?"

"Jag.... Jag vet inte," svarade jag. Sedan tänkte jag lite till och kom fram till att jag kanske ändå visste varför jag var så snäll. Även om jag inte brukade se mig som ovanligt snäll. Bara vanligt snäll, som vem som helst. "Fast jo... Eller jag kanske vet varför jag är så snäll," började jag trevande. Jag fuktade läpparna och fortsatte. "När jag var liten, när jag gick i mellanstadiet ungefär, så var det folk som lämnade mig. Lämnade mig som i att de inte ville vara med mig fast jag ville vara med dem. Och de andra på skolan var inte heller med mig."

"Va?" Han lät chockad. Jag ryckte på axlarna.

"Jag vet fortfarande inte varför, men jag var väl udda på något sätt. Inte nödvändigtvis negativt udda har jag kommit underfund med nu senare, men udda antar jag... Så folk ville inte vara med mig och pratade illa om mig. Eller en del pratade illa om mig. Ja vet ju inte om alla gjorde det men jag vet att en del gjorde det. Och de andra gjorde för det mesta inget märkbart åt det. Så det blev värre och värre för mig. Ibland önskade jag mig bort till fantasi-land som jag läst om men vanligast var att jag önskade att jag inte existerade alls. Jag önskade att jag vore död. Och jag ville dö. Jag tänkte på det nästan varje natt och undrade om det var inatt jag skulle göra det. Döda mig själv alltså. Och funderade över vad jag skulle skriva i brevet jag skulle lämna till min familj. Självklart skulle jag skriva att det inte var deras fel, för hur kunde det vara det? Men jag ville också skriva till alla på skolan att det inte var deras fel heller. De visste ju inte hur illa de skadade mig."

"Men blev du inte arg på dem?"

"Nja... Arg och arg. Lite kanske. Det kommer jag inte ihåg. Men jag trodde ju att det var mig det var fel på så varför skulle jag vara arg på dem? Det gör ont att tro att det är fel på en. Och det gör ont att bli lämnad. Fruktansvärt ont... Som att få en kniv i hjärtat. Det kändes så ibland. Som att få en kniv i hjärtat alltså... Jag vet att det inte är något fysiskt fel på mitt hjärta men ibland när jag mår dåligt så gör det ont och känns väldigt fysiskt trots att mitt hjärta är friskt." Jag gjorde en paus och gned mig över bröstkorgen. Det gjorde nästan ont att berätta för någon även om det verkligen var betydligt bättre nu än vad det hade varit. Han såg oroligt på mig. "Det är lugnt. Det gör inte särskilt ont alls nu, vilket är bra. Och det fanns bra saker också. Jag tror att jag lärde mig uppskatta små saker som ett leende och ett hej. Eller att någon frågade hur jag mådde trots att jag inte svarade sanningsenligt. Eller jag minns en gång när tre killar i klassen frågade de som jag ville vara med varför de inte var med mig. Det gjorde ganska mycket de där små sakerna."

"Mhm," nickade han instämmande och tystnade sedan i väntan på att jag skulle fortsätta.

"Så det kanske är därför jag är snäll. För att jag aldrig, åtminstone inte medvetet, skulle kunna utsätta någon för något sådant. Jag vet att små saker betyder mycket och jag vet hur ont vissa saker gör och kan ibland tänka mig hur ont andra saker kan göra, så hur skulle jag kunna utsätta någon för något sådant när jag själv vet vad det gör med en?"

Likes

Comments

Foto och fotoredigering

Hej igen folks!

Börjar ju nästan bi bra på att uppdatera någorlunda regelbundet nu haha ^^ I det här fallet kan man väl säga att det beror på en ledig måndag. Trevligt med lite extra helg. Har nämligen inga lektioner på måndagar (woop woop) så då får man ju gör annat istället. Till exempel vara duktig och boka körlektioner och ha ett "hej-du-har-fyllt-vuxen-och-ska-börja-ta-hand-om-din-egen-ekonomi"-samtal med banken och plugga och svänga förbi Bonerattle Tatto och ta en promenad med kameran. Produktiv måndag alltså ;)

Hoppas att även ni har haft en bra måndag.

Likes

Comments

Sminkningar

Nämen hej igen ^^ Om ni hittar ovanligt många stavfel i detta inlägg eller allmänt konstiga formuleringar så beror det på att in hjärna strejkar för tillfället. Men i och ned att jag både haft prov och öppet hus (dvs tre timmar i en bildsalen med folk som kommer och går konstant) så är det i alla fall ganska förklarligt...
Sen tänkte jag ta tillfället i akt och rekommendera en sak...
Den första är att ni på fredag så startar ungdomsgruppen Kefas (officiellt) igång för terminen och vi har äran att få gästas av Kristina Garelius som varit ute i stora delar av världen och missionerar med YWAM (Youth With A Mission). Sedan blir det förstås fika, andakt och häng som vanligt. Vi håller till i Kastalakyrkan i Kungälv och det börjar klockan 19.00. Varmt välkomna!

Och nu till det jag tänkte visa er. Dvs "eyeliner hände". Enjoy ^^

Likes

Comments

Sminkningar

Well, hej igen! Hoppas att ni har det bra. Här är det regnigt och blåsigt men annars är det okej. Skumt att jag bara har en termin på gymnasiet kvar. Vart tog tiden vägen?
Hur som helst. Made myself some kind of wooden figure yesterday.
Enjoy!

Likes

Comments

Foto och fotoredigering, Sminkningar

Jo men det var väl det som hände igår haha. Hade en fantastisk dag med my wonderful friend Josefin. först inne i Göteborg där vi sprang runt till diverse affärer och fikade och hade det trevligt och sedan även här hemma där jag dels fick prova en ansiktsmask för första gången och dels fick prova att sminka någon annan för första gången. Vilket resulterade i att Josefin blev en sjöjungfru. Och så fick hon göra samma sak på mig vilket resulterade i att jag (om jag ska sno Josefins beskrivning) blev en "tumblr girl". Och sedan invigde vi kameran jag fick i födelsedagspresent. För man kan faktisk inte bara låta ett sådant här tillfälle gå en ur händerna.
Bilderna på mig/oss båda har då Josefin tagit och som den talangfulla person hon är har hon även redigerat bilderna på sig själv med effektfulla filter medan jag fixade mina bilder.
Enjoy!

Måste bara säga att vi hade väääldigt kul om inte det redan var underförstått....
Och i och med att jag inte i vanliga fall brukar fylla i mina ögonbryn så får man såna här underbara kommentarer som "Du passar asbra i ögonbryn". Jo alltså, jag har ju ögonbryn för det mesta så jag håller väl med ;)
Ha en underbar fortsättning på ledigheten och hoppas att ni alla får en fin avslutning på 2016 och en bra början på det nya året!

Likes

Comments

Hej igen underbara folks! Hoppas att ni har en trevlig ledighet och jul och sådär. Det vet jag i alla fall att jag har. Fick bland annat världens sötaste vattenkanna av mormor. I form av en elefant. Så nu kanske jag hittar motivation till att vattna blommorna haha ^^
Men hur som helst så fick jag *trumvirvel* både sminkborstar och face-/bodypaint! I am Happy!!! Så det ska ni få se här i inlägget.
Fotograf är min kära mor.
Enjoy!!

Så den här gången var det inte bara ansiktet jag målade... Min rygg ser för övrigt väldigt rolig ut då färgen bara tar slut i lite ojämna sträck där haha
Well. I'm gonna remain proud.

Likes

Comments