Sminkningar

Jag? Potterhead? Nu förstår jag inte alls vad du menar.... Gjorde ju bara sminkningar inspirerade av de fyra elevhemmen 😆😅
(Ursäkta bildkvalitén, bilderna är tagna med mobilkamera)
Enjoy!

Gryffindor

Rawenclaw

Hufflepuff

Slytherin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Blandat, Foto och fotoredigering

Nämen hej folks!
Var och såg den helt underbara Skönheten och Odjuret igår. Igår? tänker du, hade inte den premiär idag? Jo, filmen ja, men inte skolans musikal. Den hade premiär i onsdags. Och ifall du undrar så är den säkerligen minst lika bra som filmen. En Lumiere med fransk brytning, en smått galen Morris (Belles pappa), en väldigt vacker Belle. Bland annat. Och såklart helt fantastiska sångnummer!
Stort tack Es3!

Och dessa tre ⬇ fick utvecklas mer än i alla fall Disney version (wonderful)

Skönheten och Odjuret...

Kill the Beast! (or please don't)

Likes

Comments

Foto och fotoredigering

Wej! Nu äntligen lite bilder från Rom (sådär en vecka senare men aja...)

Det var helt underbart och typ vår och allmänt bra. Hamnar definitivt på min topp-3-resor jag gjort.

Enjoy!

Underbara människor!

Tack till er som orkat scrolla igenom alla bilder ^^

Likes

Comments

Blandat

Hej vänner!

Det var ett bra tag sedan nu. Men det har bara inte blivit av... Osäkert varför...

Men då får jag väl uppdatera er lite då. ;) Det största som hänt är väl att jag har tatuerat mig (say whaat?). Ja det gjorde ont, ja det var värt det och ja, jag är definitivt nöjd.

För övrigt åker jag tillsammans med ena delen (samhällsdelen) av min klass till Rom på onsdag!!! Taggataggatagga!!! Onsdag morgon... Så tagga gå upp vid typ 4 på morgonen eheheh....... Kommer (minst) ett inlägg därifrån när jag kommit hem.

Sedan har jag ytterligare en idé jag tänkte lägga här som kommer bestå av fem delar plus en liten "början" till de andra fem. Stay tuned ;) ^^

Enjoy!


Som sagt, tro, hopp och kärlek.

1:a Korintierbrevet 13:13, "Så består nu tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken."

Likes

Comments

Foto och fotoredigering, Sminkningar

Idag är det ju 13/2, vilket betyder att det är 14/2 imorgon. Och vi vet ju alla vad det betyder. Ja precis, ett stort grattis på namnsdagen till alla som heter Valentin! Och just det, det är ju alla hjärtans dag också, hade jag nästan glömt... 😉 Nä det hade jag faktisk inte...
Så glad alla hjärtans dag i förväg antar jag... ❤ Från mig och Queen of hearts.
Enjoy!

(Och som vanligt är det min kära mor som tagit bilderna, samt hjälpt till lite med kronan 👑)

Likes

Comments

Blandat

Salvador Dalí. Känd för sin surrealistiska konst och kortfilmen "Den andalusiska hunden" som han gjorde tillsammans med Louis Bunuel. Och kanske mest känd för sin tavla "Minnet envishet" mer känd som Smältande klockor.

Bilderna/Tavlorna är gjorda i oljefärg (som man förr eller semars utvecklar någon form av hat-kärlet till). Den första en avbildning och den andra en s.k parafras. Dvs, en egen tolkning gjord i en impressionisktisk stil (tydliga penseldrag, oskarpa kanter, mycket färg) med en liten tredimensionell klocka i vänster hörn. Även om tredimensionaliteten inte syns så bra just här... Och det är inte hela orginalmålningen som är målad heller...

​P.s den andra har egentligen också en fin kant men har inte tagit bort tejpen en hehe xD

Likes

Comments

Egenskrivet

"Du är snäll," sa han.

"Ja, jo, kanske det... Tack," sa jag.

"Varför är du så snäll?"

"Jag.... Jag vet inte," svarade jag. Sedan tänkte jag lite till och kom fram till att jag kanske ändå visste varför jag var så snäll. Även om jag inte brukade se mig som ovanligt snäll. Bara vanligt snäll, som vem som helst. "Fast jo... Eller jag kanske vet varför jag är så snäll," började jag trevande. Jag fuktade läpparna och fortsatte. "När jag var liten, när jag gick i mellanstadiet ungefär, så var det folk som lämnade mig. Lämnade mig som i att de inte ville vara med mig fast jag ville vara med dem. Och de andra på skolan var inte heller med mig."

"Va?" Han lät chockad. Jag ryckte på axlarna.

"Jag vet fortfarande inte varför, men jag var väl udda på något sätt. Inte nödvändigtvis negativt udda har jag kommit underfund med nu senare, men udda antar jag... Så folk ville inte vara med mig och pratade illa om mig. Eller en del pratade illa om mig. Ja vet ju inte om alla gjorde det men jag vet att en del gjorde det. Och de andra gjorde för det mesta inget märkbart åt det. Så det blev värre och värre för mig. Ibland önskade jag mig bort till fantasi-land som jag läst om men vanligast var att jag önskade att jag inte existerade alls. Jag önskade att jag vore död. Och jag ville dö. Jag tänkte på det nästan varje natt och undrade om det var inatt jag skulle göra det. Döda mig själv alltså. Och funderade över vad jag skulle skriva i brevet jag skulle lämna till min familj. Självklart skulle jag skriva att det inte var deras fel, för hur kunde det vara det? Men jag ville också skriva till alla på skolan att det inte var deras fel heller. De visste ju inte hur illa de skadade mig."

"Men blev du inte arg på dem?"

"Nja... Arg och arg. Lite kanske. Det kommer jag inte ihåg. Men jag trodde ju att det var mig det var fel på så varför skulle jag vara arg på dem? Det gör ont att tro att det är fel på en. Och det gör ont att bli lämnad. Fruktansvärt ont... Som att få en kniv i hjärtat. Det kändes så ibland. Som att få en kniv i hjärtat alltså... Jag vet att det inte är något fysiskt fel på mitt hjärta men ibland när jag mår dåligt så gör det ont och känns väldigt fysiskt trots att mitt hjärta är friskt." Jag gjorde en paus och gned mig över bröstkorgen. Det gjorde nästan ont att berätta för någon även om det verkligen var betydligt bättre nu än vad det hade varit. Han såg oroligt på mig. "Det är lugnt. Det gör inte särskilt ont alls nu, vilket är bra. Och det fanns bra saker också. Jag tror att jag lärde mig uppskatta små saker som ett leende och ett hej. Eller att någon frågade hur jag mådde trots att jag inte svarade sanningsenligt. Eller jag minns en gång när tre killar i klassen frågade de som jag ville vara med varför de inte var med mig. Det gjorde ganska mycket de där små sakerna."

"Mhm," nickade han instämmande och tystnade sedan i väntan på att jag skulle fortsätta.

"Så det kanske är därför jag är snäll. För att jag aldrig, åtminstone inte medvetet, skulle kunna utsätta någon för något sådant. Jag vet att små saker betyder mycket och jag vet hur ont vissa saker gör och kan ibland tänka mig hur ont andra saker kan göra, så hur skulle jag kunna utsätta någon för något sådant när jag själv vet vad det gör med en?"

Likes

Comments

Foto och fotoredigering

Hej igen folks!

Börjar ju nästan bi bra på att uppdatera någorlunda regelbundet nu haha ^^ I det här fallet kan man väl säga att det beror på en ledig måndag. Trevligt med lite extra helg. Har nämligen inga lektioner på måndagar (woop woop) så då får man ju gör annat istället. Till exempel vara duktig och boka körlektioner och ha ett "hej-du-har-fyllt-vuxen-och-ska-börja-ta-hand-om-din-egen-ekonomi"-samtal med banken och plugga och svänga förbi Bonerattle Tatto och ta en promenad med kameran. Produktiv måndag alltså ;)

Hoppas att även ni har haft en bra måndag.

Likes

Comments