• En riktigt bra vecka

    " Hej allihopa! Hoppas ni har det bra❤️. Denna vecka har varit grymt bra. Kommer berätta det roliga …"

  • En vecka som en berg och dalbana.

    " Nu har Milton snart varit hos mig i en vecka och mycket har hänt som inte alltid varit speciellt r…"

  • Nu är hästen här!

    " Idag var vi och hämtade hem min sommarhäst Milton, en valack på 20 år och d ponny. Åkte till Jönkö…"

Hej allihopa! Hoppas ni har det bra❤️.
Denna vecka har varit grymt bra. Kommer berätta det roliga jag har gjort. Mina kusiner kom i Fredags så när de hade kommit hem så åkte jag upp till stallet med Linn som är en av mina kusiner och pysslade och fixade lite. I Lördags så var jag och hon i stallet i typ 4h och då han jag med att rida Milton lite, borsta på några hästar och så tog vikt Kicken på en sväng till Ica där vi köpte en varsin glass och åt utanför. Älskar blickarna man får när man sitter där med en häst 😅. Sedan red vi till skogen och eftersom Kicken började testa lite och min kusin blev rädd så hoppade jag upp på han och tanken var att göra han lite trött med mycket galopp och ställning och böjning vilket gick lite bra då jag höll på att flyga av några gånger, vist inte alls långt till marken då det är en liten häst men kan ändå om man ramlar av skada sig väldigt illa. Som tur var så lyckades jag sitta kvar när han kutade iväg, bockade, vände huvet om samtidigt som han bockade osv. Blev riktigt arg på han så tillslut lugnade han sig lite iallafall och jag kunde galoppera rakt utan att han bockade. Sedan red vi hem igen och jag red Milton i hagen.
Igår så var vi i Kolmården hela dagen tillsammans med mina kusiners familj, min familj och min syster med Make och son. Vi gjorde det MSN brukar göra på en djurpark självklart (kolla på djuren) men vi åkte också berg och dalbanor och några andra åkattraktioner (vet ej hur det stavas) och många kanske vet att Wildefire finns där (värdens högsta berg och dalbana med ett stup på ca 83 grader) och jag tycker inte om stora berg och dalbanor (inte ens på Liseberg eller Grönan) utan åker den små hellre så på Kolmården åkte jag och mina kusiner delfin Expressen, godis tåget som är en berg och dalbana då och sedan åkte vi en båt som åker högt upp i luften och sedan pokerforum ner igen vilket jag älskar. På Liseberg älskar jag Atmosfear så sånna typer av attraktioner kan jag åka. Sedan åkte vi farfars bil med Charlie. Vi tog oss också fika, "lite" glass och åt pannkakor. Så såg våran dag på Kolmården ut och vi hade otroligt tur med vädret då det var lagom varmt och inget regn under hela dagen plus att solen var lite framme.
Vill bara säga till er, ha en bra dag och tack för att ni tar er tid att läsa min blogg, Love you❤️.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har Milton snart varit hos mig i en vecka och mycket har hänt som inte alltid varit speciellt roligt. Ägarna eller tidigare fodervärd ar hade inte sagt någonting till oss om att han är väldigt vild av sig, inte kan ridas ut på ensam, inte kan stå i box osv. Han kan varken stå uppbunden eller I box så borsta, sadla och tränsa får man göra ute. Han fick ett sår som inte var så alvarligt som tur var men jag blev orolig. Han var helt hysterisk (sprang på oss, var rädd för allt möjligt osv) när vi var ute och gick, blev jätte spänd när jag skulle hoppa upp och rida så jag fick hoppa av igen. Han lyckades slita sig en gång och springa hem igen. Desutom har dem inte sagt något om att han inte kan longering som jag försökte med idag. Igår kom jag upp på han för första gången sedan provridningen och jag kunde rida lite i hagen som jag också ska göra ett tag nu. Vi märkte också en lös sko så nu måste hovslagare komma och försöka slå på skon igen (Milton måste då ha lugnande). Igår så var han helt underbar och även nyss när jag var uppe och myste och gick lite i hagen med han. Från i Torsdags när han var helt galen till Fredagen då jag till och med kunde galloppa på han lite. Idag ska jag upp igen och rida vilket jag hoppas går lika bra som igår om inte ännu bättre men måste ta det väldigt försiktigt eftersom skon glappar.
I Onsdags så var jag med min syrra ut till hennes sköthästars stall och jag fick hoppa på hennes sköthäst som är en gammal hopp häst och vilken fin teknik hon har 😍. Visserligen en väldigt stor häst enligt mig (ca 175) men hon flög över hindrena kändes det som, en fantastisk känsla ❤. Fick även testa den andra hästen i lite dressyr.
I Tisdags åkte jag till min läkare på sjukan med och där pratade vi om epilepsin osv och så gjorde de lite tester på mig. Fick inte åka moppe nu på ett tag (ev grusvägar) ifall det kommer ett anfall när jag är ute och kör i trafiken.
Igår fick jag även migrän som jag inte fått på nästan ett år och jag får som att jag set blixtrar framför ögonen vilket är väldigt obehagligt!
Passade även på att bada för första gången för i år i farmor och farfars nya pool med pappa, syster och Charlie. Som ni märker har denna vecka varit en berg och dalbana. Min ena syster hållet också på att flytta hemifrån nu vilket jag tycker är lite jobbigt men samtidigt är jag glad över det för hennes skull ❤.
Njut av sommaren nu så hörs vi //Anna.

Likes

Comments

Idag var vi och hämtade hem min sommarhäst Milton, en valack på 20 år och d ponny. Åkte till Jönköping (ca 3 h) och provred och skrev på papper och sedan bar det av ca 3 h hem igen och nu står han i hagen hemma med sina nya kompisar. Han var jätte trevlig att rida men rätt så spänd eftersom jag var spänd såhär första gången men han hoppade fint och gick fint på tygel i slutet. Lastningen in gick jätte bra, även hem resan men vi stannade i Gränna och köpte lite mat till oss bara. Väl hemma i stallet så kastade han sig ut men kom ut oskadd och ingen annan kom till skada som tur var förutom att jag blev rädd. Gick lite med han och sedan släppte in han i hagen med de andra hästarna och det gick också bra förutom att de sparkade och bet lite på varandra men det gör väll alla hästar för att visa vem som är högst i rang? Finns ett sto där just nu som är högst i rang men kommer ett till sto senare och hon är allra högst i rang så vi får se hur det går när hon kommer mn vi ska dela upp hästarna lite i två hagar. Ska käka straxt och sedan upp till stallet igen för att kolla till dem lite, imorgon blir förhoppningsvis första ridturen hemma med Milton. Ser fram emot en riktigt rolig sommar med Milton som helst inte går så fort som det brukar göra när mn gör något man tycker mycket om. Ha det bra så hörs vi//Anna 😊.

Likes

Comments

I Onsdags som var så var jag med mamma, pappa och Charlie hos min mammas kusin med familj och hälsade på lite. Jag fick träffa deras bäbis och ha lite bäbis mys igen och så gick vi till ett dagis med barnen och lät dem leka lite (dem har också en på ca 2 år ). Sedan käkade vi lite och sånt med. Väldigt trevligt faktist plus att jag fick gå en liten promenad med deras lilla hund Trazzel.
I Torsdags så var jag, min mamma, syster och Charlie i folkparken och lekte lite (även jag lekte lite 😂). Charlie verkade tycka om att vara där och leka. Efter all lek så tog vi en varsin glass med innan vi åkte hem.
Igår så var jag hos min mormor och morfar hela dagen då jag inte ville vara själv hemma för mamma och pappa drog till Birka i Stockholm. Jag åkte också till BUP och träffade min första kurator jag hade där och som jag haft längst. All oro har kommit tillbaka nu efter att jag blev sjuk igen och ramlade. Jag känner även av vissa tvångstankar, pratar konstigt ibland (typ sluddrigt och tappar bort ord) och spänning i huvudet så jag ska be om att få röntga huvudet för säkerhets skull. Efter jag varit hos mormor och morfar så åkte jag med dem och min andra syrra tull hennes lägenhet då hon ska flytta.
Idag har jag en så länge burit flytt kartonger upp för alla trappor till syrrans lägenhet, varit på djurmagazinet och handlat botten material till kaninerna plus ett koppel och mar till dem (våra kaniner äter endast pellets bäst). Sedan åkte vi till Hööks och köpte lite häst godis som jag kan ge till Milton lite (berättar vem han är senare då jag inte vågar säga för mycket). Tryck på GILLA om ni är taggade på att veta vem han är ❤.
Nu ligger jag i sängen och vilar innan jag jag ska käka och eventuellt baka lite, ha det bäst//Anna😊.

Likes

Comments

Livet är inte alltid lätt. Alla får motgångar som kan vara riktigt jobbiga men jag måste erkänna att jag är iallafall en person som blir mycket "testad" på livet negativt men jag är absolut inte den som ger upp i första hand.  Jag försöker istället se positivt, skulle jag ta mitt liv så skulle jag missa allt som jag älskar med livet (ex djuren). Då skulle jag inte få uppleva allt roligt och positivt som jag tycker om. Livet kan testa rejält och jag förstår er som är trött på livet men det allra största och bästa rådet kag kan ge er är att sluta aldrig kämpa, se en ljus framtid fylld med kärlek och glädje, det är ofta väldigt svårt och det vet jag om men ju mer människor som väljer att avsluta sitt liv, ju mer tomt blir det på jorden. Livet är inget vi kan styra över och det är väldigt orättvist många gånger men det är heller inget vi kan styra över. Man kan försöka göra det bättre och för andra funkar det medans andra inte men jag vill att alla ska kämpa ända in i det sista, man mår bra av att veta att man är en stark person som gjort allt för det liv man vill leva. Här kommer några tips som jag tycket är väldigt viktiga:
1- Ge aldrig upp
2- Se det positiva med livet
3- Se en ljus framtid fylld med kärlek och glädje
4- Veta om att man är älskad av många
5- Vara en person som står för den man är.

Älskar er 💗.

Likes

Comments

Den här helgen hade jag förväntat mig skulle bli riktigt bra men så blev det inte. I Fredags hade jag kul och hann fira lite midsommar iallafall men när Lördagen kom så skulle jag gå ut med hunden som vi va hundvakt åt och det sista jag minns är att jag går förbi mina grannar, vaknar upp efter ett tag av att jag ser ambulans killar över mig lyfta mig till båren. Jag var fortfarande borta vissa stunder men minns iallafall lite från ambulansen. En stund senare (kändes som några sekunder) så lasta dem av mig på akuten och åkte in med mig i ett rum på sjukan. Jag fick där träffa sjuksköterskor och en läkare som skulle kolla igenom mig. Jag hade fått ett epilepsi anfall igen (trodde det var borta efter ca 4 år) men det var det typiskt inte plus att jag hade ramlat bakåt på asfalten och fått en hjärnskakning och ett rejält jack i huvudet som dem bar tvungna att sy. Såg faktist ganska äckligt ut tyckte jag när jag kollade på bilderna på såret som min pappa tog. Det tog kanske runt 20 minuter att sy sedan fick jag efter ett tag åka till ett rum på barnavdelningen där jag gick ligga på observation över natten. Fick komma hem igår runt middagen vilket var verkligen jätte skönt! Mår inte helt bra än (trött och ont i kroppen). Jag kräktes ju också så jag tog i jätte mycket vilket kan leda till ont i magen som det gjorde för mig. Nu ska jag gå med typ som en trosa på huvudet, tejp och stygnen ett tag (ca 10-12) dagar sedan ska vi ta bort det hos en distriktssköterska. Ska ta det extra lungt veckan ut och så får jag inte bada på ett tag nu. Är också orolig för alla mina tvångstankar, att dem ska komma tillbaka igen men framförallt för att bli sjuk igen. Trodde verkligen epilepsin var borta ju!
Det var min värsta midsommar helg. Ni går ha det bra och så ska jag försöka hålla bloggen uppdaterad, kram Anna.

Likes

Comments

Nu är första året på gymnasiet avklarat, nu är det "bara" 2 år kvar till studenten och som jag längtar!
Det här året har varit både roligt, jobbigt och dåligt. Året har varit för mig fyllt med skratt och tårar. Fått fantastiska vänner som förgyller mina dagar, vänner som är äkta för mig, jag har fått känna på gymnasiet, lärt mig massor om djur, jag har gråtit mig till söms, jag har slitit håret av mig progrund av ilska och hat mot mig själv, jag har gjort allt vad jag typ kan i skolan, året har som ni förstår både varit roligt och inte alls roligt men jag är så otroligt glad över att jag lever och ändå mår hyfsat bra idag (borträknat från mina sjukdomar). Jag tycker om att jag är en sådan person som inte ger upp, jag har mina bättre och sämre dagar precis som alla andra bara det att jag kanske har lite mer än andra. Skolans plugg har varit shit tufft och tyvärr får jag inte riktigt sånna betyg som jag hade önskat förutom i vissa ämnen men jag satsar på att bli ännu bättre nästa år och framförallt kunna både se att skolan är rolig och ha motivation till den 😉. Nu ska jag ta igen mig ordentligt inför nästa läsår, ha det super bra så hörs vi snart❤.

Likes

Comments

Hej, nu börjar jag känna att jag får mer och mer motivation till att lägga upp videos på min yt kanal igen så nu har jag lagt upp en kort video som är en hälsning från min syrras idoler som jag har fixat och den andra är när jag går på restaurang med min familj på min syrras födelsedag och har det jätte bra förutom kvällen då det kom en tragedi. Ha det bra//Anna.

https://www.youtube.com/watch?v=ZQ5k_HMnDrE&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=KhrizykcgO4

Likes

Comments

I dag i skolan så har vi haft alldeles vanliga lektioner förutom att vi har gått spökrundor haha 😁. Jag vet att det låter helt sjukt men jag tror på spöken och andar och är rädd för dem så jag tyckte faktiskt det var obehagligt. Jag såg att mina kompisar gick väg så jag gick efter dem och hittade dem på undervåningen längst bort i ett rum typ där de har alla proppar och sånt, jag såg och hörde att dem hade en app på mobilen där man kan se om ett spöke är närvarande och de kan säga några ord. För er som sett på Jocke och Jonnas spökvideos så vet ni vad jag menar och det sjukaste var att jag trodde inte på den där appen riktigt men när spöket sa dödligt tror jag det va så släcktes lampan i hela korridoren och vi blev ju såklart as rädda, jag blev så rädd så jag gick upp till klassrummet igen. Sedan gick vi och pratade om det typ hela dagen och efter lunchen så ville vi ta reda på lite fakta om det var någon som dött här på skolan eller liknande. Vi fick veta att de har en minnesplats för en elev på skolan som gick bort i cancer 2009 så vi gick till minnesplatsen och kollade. Vi satte även på appen där och fick kontakt med spöket. Sedan väljer vi att gå in i vår Biologi sal och sätta på den där då det sägs spökat där och väl därinne så börjar vi prata om lite annat men helt plötsligt säger rösten något som liknar:en demon. Vi valde att gå ut därifrån igen men efter ett tag började ju lektionen därinne så då var vi tvungna att sitta där igen. Alltså det var riktigt läskigt tyckte jag men samtidigt lite intressant. Jaga vet inte om appen är sann men jag är ändå rädd för spöken och andar och har stor respekt för dem om man kan ha det. Kolla på Jocke och Jonnas spökvideos så vet ni vad jag menar för typ av apparat för er som inte vet vilken apparat jag tänker på, ha en bra dag//Anna.

Likes

Comments

Tagga Pinchos!!!!!
Tänkte att jag lägger ut min outfit, hoppas ni gillar den (jag funderade över några klänningar).
Har aldrig varit på Pinchos förut, har ni? Vad tyckte ni?
Hoppas det blir kul och riktigt gött 😉. Hoppas allt funkar som det ska (skriver mer om det i ett annat inlägg) och att det blir rn riktigt rolig födelsedags kväll för oss alla (min syster fyller år). Ha det bra//Anna.

Likes

Comments